Själv

Hon såg terroristen spränga sig själv

Emma Johnson blev på nära håll vittne till när Salman Abedi sprängde sig själv i luften. Hon beskriver det skrämmande ögonblicket som en stor ljusblixt följt av en öronbedövande smäll, skriver tidningen Standard.
Läs mer om Salman Abedi och Standard.

Henrik Schyfferts nya jobb i Solsidan

Henrik Schyffert är klar för långfilmen om Solsidan.Det avslöjar komikern och skådespelaren själv på Instagram.Jag är med och spelar en karaktär i nya Solsidan-filmen. Vi har jättekul, skriver han till bilden.
Skådespelarens skräck under TV4-inspelningen: Livrädd
På fredag deltar skådespelaren Sara Sommerfeld TV4:s program Gladiatorerna. Nu har hon lagt ut ett klipp på sig själv där hon ser skräckslagen ut inför mötet med gladiatorerna. – Kolla den blicken Nicke, säger Jesper Hussfelt, en av kommentatorerna. – Ja livrädd, säger Nicklas Wikegård.
Chers förvandling – vid 71 års ålder
Artisten Cher äntrade scenen i en vågad outfit.Den 71-åriga sångdivan har lyckats vrida klockan tillbaka - och ser ut som hon gjorde på sin storhetstid på 80-talet.Artisten själv har varit öppen med att hon genomgått ett antal skönhetsoperationer under karriären.– Jag har genomfört en ansiktslyftning, men vem har inte gjort det? säger stjärnen.

Norn vill ha svårare banor

Alexander Norn är Sveriges senaste stjärna inom världsgolfen. Enligt honom själv har klubbytet från Haninge till Ullna haft stor betydelse för hans förvandling. – Det behövs fler svåra banor i Sverige för att få fram bättre spelare, säger Norn.
Läs mer om Haninge, Norn, Sverige och Ullna.
Anders räddade familj ur en brinnande villa
Hur man enklast stavar till en hjälte?Tja, frågar man i Nybro lär svaret i dag bli: Anders Karlsson.Så heter nämligen lastbilschauffören som räddade en familj från en brinnande villa –som han själv var med och släckte.– Jag sprang dit och slog på dörren, säger Anders själv.
Läs mer om Nybro.
Det lägst stående brott du kan utföra
Den misstänkte bedragaren misslyckas att gömma sig för kameran när han tömmer en 77-årig kvinnas bankkonto. Nu vädjar polisen till allmänheten om hjälp för att kunna identifiera mannen. – Det här är väl det lägst stående brottet du kan utföra. Den äldre damen hade nog behövt pengarna själv, säger Jan Olsson.
Läs mer om Jan Olsson.
Vittnen om bombmannen: Stack ut – var udda klädd
Mycket tyder på att det var en ensam gärningsman med en hemmagjord bomb som sprängde sig själv och många andra till döds efter popkonserten i Manchester. Polisen säger sig veta vem gärningsmannen är – men arbetar nu med att kartlägga om han varit del av ett större nätverk.
Läs mer om Manchester.
Bilden som visar stjärnans förvandling
Jonah Hill har rasat i vikt – igen.Skådespelaren har gått ned hisnande 19 kilon sedan inspelningen av War dogs.Jonah Hill berättar själv att han tog hjälp av Channing Tatum inför viktnedgången.
Läs mer om Channing Tatum och War.
Han är definitivt en superstjärna i NHL
LOS ANGELES. Han är bara 22 år, men redan rankad som en superstjärna i NHL.Hockeyexperterna öste superlativer över Filip Forsberg efter Nashvilles 6-3-seger i natt, svensk tid, och säkrade finalplats i Stanley Cup.- Forsberg är definitivt en superstjärna i ligan efter den säsong han haft. Han är en av få spelare som kan bestämma pulsen i en match och själv både starta och avsluta ett anfall, sa förre NHL-stjärnan Jeremy Roenick i sändningen av matchen hos NBC Sports i USA.
Läs mer om Filip Forsberg, NHL, Stanley Cup och USA.
Jebali matchvinnare när Elfsborg vann
Han passade fram till ledningsmålet och gjorde själv 2–0.Och Issam Jebali låg bakom mycket mer när Elfsborg slog J-Södra med 3–0.
Läs mer om Elfsborg och J-Södra.
Jebali Elfsborgs festfixare
Han passade fram till ledningsmålet och gjorde själv 2–0. Och Issam Jebali låg bakom mycket mer när Elfsborg slog J-Södra med 3–0.
Läs mer om Elfsborg och J-Södra.
Därför vägrar Skifs vara med i Så mycket bättre
Folkkära underhållaren Björn Skifs har flera gånger tillfrågats om att medverka i succprogrammet Så mycket bättre i TV4 - men har tackat nej.Nu berättar han varför.– När programmet till stor del ändå ska bestå av att man ska vända ut och in på sig själv och berätta om sitt elände, då tappar jag intresset helt, säger Björn Skifs i podcasten Nemo möter en vän.
Läs mer om Nemo och TV4.
Nicole Kidman: Skådespelare kan inte vara kontrollfreak
Nicole Kidman regerar årets röda matta med inte mindre än fyra starka filmroller. I kontroversiella Guldpalmsnominerade The killing of a sacred deer får hon chans att utmana sig själv rejält.
De byggde allt i sitt drömhem själva
Soffbord, garderober och kök - nästan allt av hemmets möbler har Mikael snickrat själv. Möt Wictoria och Mikael, som drömmer om att bli finsnickare, i deras nyrenoverade tvåa i Bromma.
Läs mer om Bromma och Mikael.
Jill Johnsons nya jobb i radion
Jill Johnson har landat ett nytt jobb.Artisten blir programledare på radiokanalen Mix Megapol.– Jag kommer att klämma in någon skön låt av mig själv i den perfekta mixen, säger hon i ett pressmeddelande.
Läs mer om Mix Megapol.
VM-guldet firas på Sergels torg på måndagskvällen
Kungsträdgården är upptaget. På måndagskvällen kommer Tre Kronors VM-guld att hyllas på Sergels torg. – Jag har varit i Kungsan två gånger så det kan vara kul att köra en tredje gång på Sergels torg. Jag är själv uppväxt med firande på Sergels torg på tv när man var yngre, sa Tre Kronors lagkapten Joel Lundqvist till DN inför VM-finalen.
Anders Arborelius från Lund utnämnd till påvens kardinal
Han är Stockholms biskop men växt upp i Lund.Anders Arborelius som utnämnts till kardinal, Sveriges första, blev själv överraskad av beskedet.– Jag trodde först att det var ett skämt. Det var som en blixt från klar himmel, säger han till SVT Nyheter Skåne.
Läs mer om Lund.
Lina, 36, fick diagnosen autism som vuxen
Lina Liman, 36, förstod aldrig vad som var fel.Hon höll sig för sig själv, förstod inte skämt och plågades av ljud som andra tyckte var normala.Först för fem år sedan föll bitarna på plats. Det var när hon fick diagnosen autism.– Jag trodde det var mitt fel att inget hjälpte.
Linda Lindorff deltar i Fångarna på fortet
Hon har fått frågan flera gånger.Först nu tackar däremot tv-profilen Linda Lindroff ja till att delta i Fångarna på fortet.Jag har en tendens att ta allt på för stort allvar, skriver hon själv i sin blogg.
Läs mer om Fångarna och Linda Lindroff.
15 år sedan Marua försvann – men DNA kan fälla mördaren
Maruas mördare kan mycket väl gripas – trots att så många år har gått.DNA-spår kan bevaras länge, bara de inte utsätts för direkt solljus och fukt.– Jag har själv undersökt spår från material som var nästan 100 år gammalt, och det fungerade, säger DNA-experten Anne Kihlgren.
Läs mer om DNA och Marua.
Forskare: Fler mediebojkotter att vänta
SD portar TV4 från intervjuer med Jimmie Åkesson. Ett twitterinlägg från en sportjournalist på kanalen om att Åkesson hade sig själv att skylla för attacken mot hans hem ligger bakom. Fler politiska reaktioner mot medier är att vänta i framtiden, enligt medieforskare.
Läs mer om Jimmie Åkesson, TV4 och Åkesson.
Se upp för en backlash för barnen
I ett känt inlägg i tidningen Husmodern 1948 debatterade Astrid Lindgren barnuppfostran: Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.
Läs mer om Astrid Lindgren och Husmodern.