Själv

Lupita Nyong o om Weinstein: Jag la skulden på mig själv för det han gjorde

Skådespelaren Lupita Nyong o (känd från filmen 12 years a slave) vittnar i en kolumn i New York Times om sexuella trakasserier hon utsatts för av Harvey Weinstein. Jag visste inte att någon ville att saker skulle förändras, skriver hon.
Läs mer om Harvey Weinstein och Weinstein.

Bianca Ingrossos stora pengailska

Bianca Ingrosso köpte sin första egna lägenhet i maj, för 4,5 miljoner kronor.Men när det är dags att flytta in blir kändisdottern arg över hur dyrt allt är när man bor själv.– Hur fan har folk som jobbar på McDonald's råd, undrar Bianca Ingrosso i torsdagens Wahlgrens värld.
Läs mer om Bianca Ingrosso.
Vändningen: Landslags- stjärnan kan stanna i ÖFK
ÖSTERSUND. Uttagen i landslaget och succ i Europa League.Östersunds ordförande Daniel Kindberg har redan pratat om att sälja Ken Sema, men själv öppnar yttermittfältaren för att stanna.– Vi spelar i Europa League. Det låter ju dumt att flytta härifrån, eller hur?, säger han.
Tre nyanser av Stravinsky – fast han har fler
Förra året hittades Stravinskys sorgemusik till sin lärares minne.Lars Sjöberg får höra ett bortglömt verk som Stravinsky själv måste ha saknat.
Läs mer om Stravinsky.

Jag skäms för hur män begår de här övergreppen

Tusentals kvinnor har delat med sig av sina erfarenheter av sexuella övergrepp under hashtaggen #metoo.Flera män belyser också ämnet via sociala medier.Här berättar fyra män om tystnadskultur som omger trakasserierna och övergreppen.– Om man känner så många kvinnor som har drabbats måste man också känna män som utsätter dem. Sen kom jag att tänka att jag själv har gjort saker som kan platsa under den här hashtaggen, som kan ses som sexuella trakasserier, säger Manne Forssberg.
Läs mer om Manne Forssberg.
Maria, 32: De kallade mig hockeyhoran
Maria Broström, 32, funderade och grät – och så bestämde hon sig.I en rad inlägg på Twitter berättar den tidigare elitspelaren i handboll för första gången allt om våldtäkten för 19 år sedan.– Jag vill inte bära på det här själv längre. Det räcker nu, säger Maria Broström.
Läs mer om Maria Broström och Twitter.
Trump om stupad soldat: Visste vad han gav sig in i
Trump får kritik för att inte ha kontaktat familjerna till stupade soldater samt uttryckt sig okänsligt till de han kontaktat. Kontroversen kommer sedan Trump själv beskyllt tidigare presidenter att strunta i anhöriga. Presidenten uppges ha sagt till en av soldaternas änka att hennes man Visste vad han gav sig in i.
Läs mer om Trump och Visste.
Johanna Larsson klar för WTA-slutspel
Det är en av svensk tennis största framgångar på många, många år. Samtidigt som de svenska herrarna är ute ur Stockholm Open, så har Johanna Larsson, i par med Kiki Bertens, tagit sig till WTA–slutspelet i dubbel. – Det är definitivt en milstolpe, säger hon själv.
Därför försvann TV- profilen från banan
Karin Frick har varit Stockholm Opens speaker hela veckan – men försvann plötsligt under torsdagen.Orsaken är att programledarankaret kallades upp till Östersund för att arbeta med Europa League.– I bland önskar jag att jag kunde klona mig själv, skojar Frick.
Gripenstam lämnar över tronen i Täby
Efter 12 år på den kommunala tronen i Täby lämnar Leif Gripenstam (M) posten som kommunstyrelsens ordförande. Det meddelade idag den berörde själv på sin Facebooksida.
FF = spritfest? Är du orolig för att lämna din tonåring hemma själv?
Föräldrafritt behöver inte betyda att det kommer ställas till med brakfest. Men det finns några saker som kan vara bra att tänka på om ditt barn ska vara ensam hemma.
Nya versionen av Googles AI lär sig själv – utan mänsklig hjälp
Googles AI Alphago kommer nu i en ny version som inte är beroende av mänsklig expertis när den tränar upp sig. Alphago Zero lär sig själv hur den når framgång.
Jessica gör feministisk konst i tunnelbanan
– Sexuella övergrepp händer varje vecka, varje månad, hela tiden överallt, säger Jessica Hallbäck, 36.Som tonåring blev hon själv utsatt.Nu gör hon feministisk konst på Instagram och i Stockholms tunnelbana - på reklamskyltarnas baksidor.
Läs mer om Instagram och Jessica Hallbäck.
Forskare: Därför lönar det sig att använda öppna utvecklingsverktyg
Vad vinner man på att lägga timmar på utveckling som sedan delas med konkurrenter och samarbetspartner? Jo, när det lyckas bra så får man med sig andra på att förbättra sådant man själv har nytta av.
Forskare: Därför lönar det sig att använda öppna utvecklingsverktyg
Vad vinner man på att lägga timmar på utveckling som sedan delas med konkurrenter och samarbetspartner? Jo, när det lyckas bra så får man med sig andra på att förbättra sådant man själv har nytta av.
Chokladbollar med dulce de leche, mörk choklad och havssalt
Krämig dulce de leche, mörk choklad och havssalt är en vinnande kombination. Dulce de leche är en sorts kolakräm som kan köpas färdig i välsorterade mataffärer eller som man kan göra själv genom att koka en burk kondenserad mjölk i en kastrull med vatten i ett par timmar. Låt svalna helt innan du öppnar burken.
Stjärntränarna i bråk – trots att de inte möttes
Jos Mourinho och Antonio Conte verkar inte vara bästa vänner.Efter onsdagens Champions League rök duon ihop – trots att de var på helt olika platser av Europa.– Han behöver ta en titt på sig själv, säger Conte enligt The Guardian.
Buas ut av svenska publiken efter hånet
Efter segern mot Elias Ymer gestikulerade Fabio Fognini vilt mot den svenska publiken – som svarade med att bua ut honom.Elias Ymer ville inte kommentera italienarens uppträdande.Själv är han fåordig.– Det är deras (publikens) problem. Jag bryr mig inte, säger Fognini.
Läs mer om Fabio Fognini och Fognini.
Svårt sjuka Britt-Marie tvingas hitta vikarier själv
Britt-Marie Björnfot, 42, är svårt sjuk i ALS och beroende av personlig assistans i hemmet.Men för två veckor sedan fick hon ett brev från vårdbolaget som menade att hon själv måste hitta vikarier att hjälpa henne till toaletten – eller flytta till sjukhus.– Den tiden man har kvar vill man leva och bo med sin familj, det förstår alla, säger mamma Marja Leena Björnfot.
På jakt efter karaktär
Enligt Brooks gör en utvecklad karaktär en människa förmögen att hålla kursen, stå emot känslostormar och låta bli att alltid sätta sig själv i första rummet.
Pekade ut Kaj Linna – får själv skadestånd
Hans vittnesmål var avgörande för att få Kaj Linna felaktigt fälld för rånmordet i Kalamark 2004.Nu får huvudvittnet, Nils, själv 7 500 kronor i skadestånd – efter att tidigare i år ha suttit frihetsberövad för inblandning i mordet.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.
Polisanställd ordnade falskt p-tillstånd åt sig själv
Den polisanställde mannen använde ett förfalskat parkeringstillstånd när han parkerade på polismyndighetens egna parkeringsplatser i Hägersten. Nu döms mannen för urkundsförfalskning.
Läs mer om Hägersten.
Titta ärligt på hur du själv bidragit till konflikten
Tolv års vänskap har gått sönder. Eller går det att reda ut och mötas igen? För att reparera en relation behöver vi ärligt se på vårt eget bidrag till att en konflikt uppstått, svarar Idagsidans psykolog.
Succsäsong för Mellberg och BP
Firade platsen i superettan själv efter avstängningen
Läs mer om Mellberg.
Berggren: Men sluta gnäll på trafikpolisen
Den här figuren är det ingen som vill se i trafiken. Verkar det som.Men själv blir jag numera glad varje gång jag ser en trafikpolis ute på vägarna.De borde bli fler, inte färre.