Själv

Suu Kyi ber om hjälp med krisen för rohingyer

Aung San Suu Kyi har bett om humanitär hjälp från Australien och sydostasiatiska länder. Det ska ha varit hon själv som tog upp landets kris på ett möte med ländernas ledare, enligt The Guardian.
Läs mer om Australien och The Guardian.

Kommer att jagas hela vägen in till målsnöret

Växjö är obönhörlig favorit till SM-guldet.Som överlägsen vinnare i grundserien, och det klart bästa laget på papperet, kan Lakers inte lägga över en gnutta press på någon annan än sig själv - oavsett styrkedemonstrationer på vägen.Och just därför kan betydelsen av Lakers seger över Brynäs - i ekot från Djurgårdens överkörning av Linköping - inte överskattas.
Läs mer om Linköping och SM-guldet.Som.
Lisa Magnusson: Skattepengarna ska tjäna oss, inte skada oss
Det sägs ju ofta att industrin ska bära sina miljökostnader själv, men det nämns sällan att den totala skadan till slut blir så stor att kompensation är omöjlig. Det minsta staten kan göra är att sluta betala den alldeles för billiga kompisnotan.

Sara påbörjade arbetet med sin relationsthriller för tre år sedan - "Jag var arg när jag började skriva"

Sara Eby Palm är 27-åringen som sätter upp en relationsthriller som sitt första teaterprojekt. Hon har själv skrivit pjäsen och ikläder sig även rollerna som regissör, producent och skådespelare.
Läs mer om Jag.
Adam Reideborn har hittat tillbaka till kontinuiteten
Han har varit ifrågasatt av sig själv och andra, och hans namn har funnits långt ner i målvaktsstatistiken. Men när Djurgården nu inleder slutspelet gör man det med Adam Reideborn som en av SHL:s bästa målvakter. – Jag tvivlar inte på mig själv längre, säger Reideborn.
Var Jesus den värsta narcissisten av dem alla?
Efter succn med Berättelse om ett äktenskap ges nu en personlig essä av norrmannen Geir Gulliksen ut på svenska. Kristoffer Leandoer har läst om en barnslig Jesus med storhetsvansinne – i en bok som kanske säger mest om författaren själv.
Läs mer om Berättelse och Geir Gulliksen.
Anna-Lena Laurn: Putinmaskineriet passiviserade väljarna – och bet sig själv i svansen
ANALYS. Inför ryska presidentvalet på söndagen är makthavarna framför allt oroliga för valdeltagandet. Att Putin vinner i första omgången är bestämt på förhand. Men det finns en risk för ett alltför lågt valdeltagande. De passiva väljarna är ett problem som Putinregimen själv har åstadkommit.
Läs mer om Putinregimen.
DIF-tränaren: Förvånad över att jag inte fick sparken förra året
Han var själv förvånad att han inte blev sparkad under fjolårssäsongen. Nu kan Djurgårdens tränare Robert Ohlsson gå in i slutspelet med högt huvud. – Tålamod och kontinuitet brukar vara bra, säger han inför kvartsfinalen mot Linköping.
Läs mer om Linköping och Robert Ohlsson.
Båda fick cancer – nu lever Emma, 28, för Hannas skull
Emma Skoglund, 28, känner sig som en halv människa.För mindre än en månad sedan tog cancern hennes älskade syster Hannas liv.Själv lider Emma av en obotlig hjärntumör.Men vid sorgens avlägsna horisont har hon en dröm – om att till våren delta i Göteborgsvarvet.–Så länge jag lever vill jag leva för Hanna.
Läs mer om Emma, Göteborgsvarvet.Så och Hanna.
Dags att vakna upp ur Manchesterdrömmen
Men så kom då en sanningssägare som Gudrun Sjödén och blottlägger hela tankefiguren. Den som är fattig får skylla sig själv. För några veckor sedan öppnade Gudrun Sjödén upp sina tankar för fri insyn. Detta upprörde ganska många.
Misstänkt mördare kunde inte förhöras
Polisen har ännu inte kunnat förhöra den man i 45-årsåldern som misstänks för mordet på en man i 30-årsåldern i Lund på fredagskvällen.Han blev själv skadad vid händelsen och behövde vårdas på sjukhus.Ytterligare en person har anhållits för dådet.
Läs mer om Lund.
David Bowies duett med sig själv
David Bowies musikaliska ombytlighet motsvaras av hans ständiga byten av image. George Tremlett försöker i en ny biografi besvara frågan vem som döljer sig bakom Bowies olika gestalter.
Mias udda lördagsmys: Köper dem levande
Glöm tacos till lördagsmyset hemma hos Mia Peterson.Där serveras småkryp som mjölmaskar, gräshoppor, syrsor och larver framför tv-underhållningen.Äckligt tycker vissa – själv tror hon att det är framtidens mat.– Jag skulle önska att folk inte satte upp sådana gränser när det kommer till mat, utan bara testade, även om det var ett kryp, säger hon.
Läs mer om Mia Peterson.Där.
Målade över penisbild – döms för skadegörelse
28-åringen var trött på att se manliga könsorgan klottrat på offentliga väggar.Han gjorde slag i saken och målade över en bild föreställande en penis – samtidigt som en polisman passerade förbi.Nu döms Växjöbön till böter för att själv ha klottrat.
Läs mer om Växjöbön.
Jönsson och Haag om beslutet och den sista starten i landslagsdressen: "Har lovat mig själv att njuta"
Efter damernas tävling under lördagen gick intet att ana. Men mitt under herrarnas tävling landade bomben: "Emil Jönsson och Anna Haag slutar".
Läs mer om Anna Haag och Haag.
Holmberg: Nu får hatarna som de vill
FALUN. Anna Haag och Emil Jönsson lägger av.Julafton för hatarna.Själv har jag svårt att förstå beslutet.Är inte det här sämsta möjliga tidpunkt att slänga upp skidorna på hyllan?
Läs mer om Emil Jönsson.
Djurgårdens nya stjärna lovar mer
Fredrik Ulvestad är värvad som Kim Källströms ersättare i Djurgården. Norrmannen imponerade direkt mot Häcken, men han själv lovar mer. - Jag kan mycket bättre, säger 25-åringen till DIFTV.
Läs mer om Djurgården och Häcken.
Öfvergård: Robinson har varit en dröm
När Anders Öfvergård hörde att Robinson stod utan programledare räckte han direkt upp handen. Att leda den klassiska dokusåpan beskriver han som ett drömjobb. – Jag sålde in mig själv ganska hårt, säger han till TT.
Läs mer om Robinson.
Bert Karlsson: IFK har kontaktat mig
IFK Göteborg har tagit kontakt med Bert Karlsson, 72, om ett samarbete.Det säger mångmiljonären själv till GT.– De skickade ett sms för några dagar sedan. De vill att jag ska gå in, säger Bert Karlsson.
Läs mer om Bert Karlsson.
Levande man räknas som död i Rumänien
En rumänsk domstol har beslutat att Constantin Reliu är död. Ändå tycks det finnas rätt starka bevis på motsatsen: 63-åringen var själv med på rättegången.
Läs mer om Constantin Reliu och Rumänien.
Fyndjägaren och sabotören – känner du igen visningstyperna?
Söndagstittaren, grannen och det förälskade paret som drivs av känslan att de redan flyttat in. Jag har själv agerat likadant, säger mäklaren Kasper Isgren om de typiska lägenhetsspekulanterna.
Läs mer om Kasper Isgren.
Måns Zelmerlöw: Det känns väldigt bra att bli pappa
I första avsnittet av Chevaleresk i TV6, kikar tv-tittarna in hemma hos Måns Zelmerlöw. På engelska landsbygden lever han familjeliv med kärleken Ciara Janson, bonussonen Archie och hundarna. I sommar blir han själv pappa till en pojke.– Han får gärna bli tennisproffs.
Läs mer om Archie, Chevaleresk, Ciara Janson och TV6.
Superstjärnan: Jag vill till NHL
LOS ANGELES. En rysk superstjärna vill tillbaka till NHL.Ilja Kovaltjuk, 34, lämnade New Jersey Devils under stor uppmärksamhet säsongen 2013-14 för att flytta hem till Ryssland och spela i KHL.Men nu är Kovaltjuk på väg tillbaka till Nordamerika.- Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag inte tog chansen att vinna en Stanley Cup, säger Kovaltjuk till ryska sportkanalen Match TV.