Själv

Ensam skoterförare i nöd: 'Mörkret kommer'

En ensam skoterförare har hamnat i nöd utanför Arjeplog. – Han ringer själv och har under fyra timmars tid försökt bärga sin egen skoter, men klarar inte av det. Vädret börjar bli sämre och mörkret kommer så han behöver hjälp. Och då får han det, säger Börje Öhman, kommunikatör vid polisens regionledningscentral Nord.
Läs mer om Arjeplog, Börje Öhman och Nord.

När livet skaver är det en signal till oss

47 år gammal har hon aldrig vågat säga sin mening eller uttala kritik. En skör självkänsla ligger förstås bakom, menar Idagsidans psykolog. Men kostnaden för att vara otydlig kan bli hög. Man tappar bort sig själv och känner sig alltmer värdelös.
Trumptest: Vilket avslöjat tv-plagg ägde han inte?
Donald Trump har fått enormt mycket publicitet under sin första tid vid makten – både för vad han har sagt och för vad han har gjort. Men hur mycket minns du egentligen av vad USA:s 45:e president har sysslat med de senaste månaderna? Gör SvD:s quiz och testa dig själv.
SD-mejl avslöjar dubbelspelet
Sajten Nyheter Idag är en av Sverigedemokraternas viktigare mediekanaler för att nå ut till väljarna. Utåt sett har den gammal hederlig journalistik som slogan - men Expressen kan nu avslöja hur sajten i interna mejl till SD beskriver sig som positiva till partiet och säger att de inte ska skada dem. - Jag hamnade i en väldigt märklig situation efter att jag själv varit medlem i partiet och känner de här människorna, säger Chang Frick på Nyheter Idag.

Kate Winslets starka tal om kroppshån

Kate Winslet talade inför tusentals elever och lärare i västra London om att acceptera sig själv och våga följa sina drömmar.
Läs mer om London.
Ewa Stenberg: Utspelet visar att C trots allt är pressat
Analys. Centerpartiets utspel om att fälla delar av regeringens budgetproposition är riskfyllt. Därför uttalar sig inte C-ledaren Annie Lööf om det själv. Lyckas försöksballongen blir Lööf den som enar alliansen och åstadkommer politiska resultat.
Quiz: Vad kan du om whitewashing på vita duken?
Whitewashing, att låta vita skådespelare gestalta ickevita karaktärer, är ett tveksamt men vanligt förekommande fenomen genom teater- och filmhistorien. Hur uppmärksam har du varit på när det förekommer? Testa dig själv i DN:s quiz.
Kolla själv: Så stor ersättning får rådgivaren för att sälja din fond
SvD Näringsliv har hela listan med de försäljarfonder som finns tillgängliga hos fem stora försäkringsjättar. Har du en så kallad försäljarfond - kolla hur mycket rådgivaren får från fondbolaget för att sälja just din fond.
Dominikas kärleks- krav på Anders Borg
Dominika Peczynski vill gifta sig med Anders Borg. Let's dance-deltagaren har själv inga planer på frieri – det är mannens uppgift, enligt henne. – Men om han frågar skulle det inte bli ett nej, säger Dominika Peczynski.
Läs mer om Dominika Peczynski.
Detroit Red Wings vill ha Axel Holmström
SKELLEFTEÅ. Han toppar Skellefteås poängliga i slutspelet. I kväll gjorde Axel Holmström succ på nytt med en elegant framspelning till Mark Katic. Det inför ögonen på Detroit Red Wings spelarutvecklingsansvarige Shawn Horcoff – som vill att Holmström åker över till Nordamerika så snart säsongen med Skellefteå tar slut. – Hans hockeyöga är fantastiskt, han har en overkligt bra känsla för spelet, säger Horcoff som själv spelat över 1 000 NHL-matcher.
Domaren Nils hotad – och spottad i ansiktet
Nils Hjerpe Svensson första match som huvuddomare i division 6 hade kunnat bli hans sista.Tonåringen utsattes för hot riktade mot både sig själv och sin familj – och spottades i ansiktet av en spelare som vägrade acceptera ett domslut.– Jag fick fokusera väldigt hårt på varför jag började döma och var jag vill komma med det för att orka fortsätta efter det, säger Nils.
Polisanställd med misstänkt anhörig avstängd
En civilanställd inom polisen i Malmö har stängts av från jobbet – inte för att själv ha ertappats med något olagligt eller olämpligt, utan på grund av att en anhörig till den anställde är anhållen för grovt narkotikabrott.
Läs mer om Malmö.
Vändningen: Örtlund får tillbaka licensen
Natalie Örtlund, 22, blev av med licensen i måndags, efter en travarhälsokontroll på hennes gård. Beslutet har fått stor kritik av både hennes själv och på sociala medier – och nu kommer nästa vändning. Enligt travsajten Sulkysport häver Dalatravet nämligen beslutet, och hon får tillbaka licensen med omedelbar verkan.
Läs mer om Dalatravet och Sulkysport.
Svanebo berättar om uppbrottet med Kalla
I början av december gick skidstjärnan Charlotte Kalla och hennes sambo Anders Svanebo ut med att de skulle gå skilda vägar. Nu väljer Svanebo, som själv är skidåkare på elitnivå, att berätta om separationen. - Det finns inte så mycket att säga utåt om vår separation mer än att det är väldigt tråkigt, jag vill önska Charlotte lycka till i framtiden, säger han till Sundsvalls Tidning.
Svenska supermål knäckte Edmonton
ANAHEIM. Två svenska drömmål. Så knäckte Anaheim gästande Edmonton med superstjärnan Connor McDavid i natt, svensk tid. Rickard Rakell var delaktig i båda fullträffarna. Först spelade han fram kompisen Hampus Lindholm till 2-2 i slutminuten av den första perioden och sedan sköt han själv 4-2 efter ett solonummer i den högre skolan. – Vi gjorde ett identiskt mål mot Edmonton borta ifjol, så det här är nästan komiskt, säger Hampus i omklädningsrummet efteråt.
Läs mer om Anaheim, Connor McDavid och Edmonton.
Grafik: Så här gick dådet i London till
Minst fyra blev offer för gärningsmannen – innan han själv sköts av polis. Ett av hans offer är polisen Keith Palmer, 48. Så här gick dådet vid Londons maktsäte till, steg för steg.
Läs mer om Keith Palmer och London.
Annie Lööfs ultimatum till Anna Kinberg Batra
Annie Lööf kritiserar återigen Moderaternas utsträckta hand till Sverigedemokraterna – och riktar ett ultimatum till Anna Kinberg Batra: – Jag vill inte sitta i en alliansregering som kräver att vi förhandlar eller samarbetar med Sverigedemokraterna. Men hon är inte beredd att själv kliva fram som statsministerkandidat.
Trump i sitsen han varnade väljarna för
USA kan inte ha en president som samtidigt utreds av FBI, argumenterade Republikanerna under valrörelsen mot Hillary Clinton. Donald Trump var den flitigaste Clintonkritikern, men nu är han själv en president som utreds av FBI.
Halsbränna? Så här gör doktorerna själva
Det finns många saker att tänka på om du drabbats av halsbränna eller magkatarr. Vad kan jag äta utan att det blir värre? Doktorerna talar om för oss vad vi ska göra, men hur gör de själva när den obehagliga halsbrännan slår till? Hälsolivs populära tv-serie Vad doktorn själv gör ger svar.Här kan du följa tre doktorer från vårdcentralappen Min Doktor som ger tips om hur man ska tänka vid sjukdomssymptom – i åttonde avsnittet handlar det om halsbränna.
Läs mer om Min Doktor och Vad.
Anna-Lena Laurn: Julija Samojlova en bricka i ett politiskt spel
Julija Samojlova är en opolitisk artist. När Ukraina i går kom med sitt slutliga besked att man stoppar ryskan från att delta i Eurovision song contest beror det på helt andra faktorer än Samojlova själv.
Läs mer om Eurovision och Samojlova.
Trumps smutsige tricksare utreds för Rysslandskontakter
I utredningen kring Trump-lägrets kontakter med Ryssland, så har nu en självutnämnd politisk fulspelare hamnat i FBI:s sökljus. Roger Stone har arbetat med Donald Trump sedan 80-talet och kallar sig själv för dirty trickster. Stones politiska motto är Förneka allt, och inte helt oväntat förnekar Roger Stone att han haft kontakter med ryssarna.
Ska bara hålla käften – det här är patetiskt
Växjös sportchef Henrik Evertsson tycker Malmös back Nils Andersson förnedrar sig själv genom att förstärka en situation på det viset.Det får Malmös sportchef Patrik Sylvegård att gå i taket. Ordentligt.- Han ska bara hålla käften om våra spelare. Det här är patetiskt, säger Sylvegård.
Stort mörkertal för våldtäkter mot män
– Våld, allvarligt våld, har en tendens att sätta sig kroppen på människor och knutarna löses inte upp av sig själv, utan man behöver stöd för att gå vidare, säger Charlotte C Petersson, forskare vid Centrum för sexologi och sexologistudier på Malmö högskola som ansvarar för studien, till P4 Malmöhus.
Park- och naturförvaltningens direktör mot nytt toppjobb
Park- och naturförvaltningens direktör Linda Nygren väntas leda arbetet med att bilda en ny nämnd för förskolan och grundskolan i Göteborgs kommun.Därmed lämnar hon också under uppbyggnadsarbetet direktörsposten i Park- och naturförvaltningen.Efter ihärdigt frågande, enligt henne själv.
Läs mer om Linda Nygren och Parkoch.
Misstänkta kvinnan med i yxdrama – innan mordet på Gert
Kvinnan misstänks ha mördat sjukpensionären Gert Lindgren, 43. Så sent som två veckor före mordet blev hon själv och en man instängda och hölls som gisslan i en lägenhet under ett yxdrama, enligt ett annat åtal. – Så fort jag försökte resa mig upp så kom han och stod så här med yxan, berättar kvinnan i polisförhör.
Läs mer om Gert Lindgren och Gert.