Själv

Bostadsbygge stoppas – av en sällsynt padda

Lars Lindvall, 67, och andra grannar har i fyra år protesterat mot ett planerat bostadsområde i Bunkeflostrand.Nu stoppas bygget då den sällsynta grönfläckiga paddan tros finnas i området.– Jag har själv haft den i trädgården, så jag vet att den finns där, säger Lars Lindvall.
Läs mer om Bunkeflostrand.Nu.

Därför stoppas bostäder – av sällsynt padda

Lars Lindvall, 67, och andra grannar har i fyra år protesterat mot ett planerat bostadsområde i Bunkeflostrand.Nu stoppas bygget då den sällsynta grönfläckiga paddan tros finnas i området.– Jag har själv haft den i trädgården, så jag vet att den finns där, säger Lars Lindvall.
Läs mer om Bunkeflostrand.Nu.
Jörgen Lantz efter SVT-konflikten: Björnen i Björnes favoriter är inte Björne
Jörgen Lantz, känd för sin roll som björn i Björnes magasin, gör scencomeback i vår. Men björnen i showen är inte Björne, säger Lantz själv.
Läs mer om Björne och Lantz.
Bråk mellan bilist och flaggvakt i Linköping
Ett bråk utbröt under tisdagsmorgonen mellan en bilist och en flaggvakt vid ett vägarbete i Linköping. Bilisten ska ha misshandlat flaggvakten, skriver polisen på sin webbsajt. Efteråt misstänks samme man själv ha blivit misshandlad.
Läs mer om Linköping.

Vi måste våga prata med nyanlända om hur vi lever

Utbildning om hur det svenska samhället fungerar är nyckeln till en bra start i Sverige, tycker vårdläraren David Saleh. Han har gjort ett utbildningsmaterial om sex och samlevnad för nyanlända – något han själv saknade när han kom hit från Irak.
Läs mer om David Saleh, Irak och Sverige.
Siffrorna som får Trump att jubla – och rasa
Donald Trump närmar sig 100 dagar som president. Då visar nya undersökningar historiskt låga siffror: Trump har sämre stöd än någon annan president sedan 1945. Men samtidigt säger 96 procent av hans väljare att de skulle rösta på honom igen – och själv är han positiv.
Läs mer om Trump.
Det är andra tider nu, det där hade varit en större skandal förr
AMIENS. Emmanuel Macron kan känna sig nöjd med sin unge skolkamrat. Pierre Monvoisin, 18 år, röstade för första gången i helgen och lade sin röst på Macron. Det var här på den katolska privatskolan La Providence som Emmanuel Macron själv studerade. Det var här han förälskade sig i sin lärarinna, den 24 år äldre Brigitte Trogneux. Hon som sedan 2007 är hans hustru och troligen Frankrikes nästa presidentfru.
Tova-Sophia avslöjar sin köns-hemlighet i TV3
Tova-Sophia har aldrig vågat prata om sin bakgrund som kille.Men nu tävlar hon i TV3-serien Sveriges modigaste – och vågar berätta om sitt tidigare liv, uppger Aftonbladet.– Jag tänker inte hata mig själv längre, säger hon till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet och TV3.
Kristianstad-stjärnan: Jag är inte dynghet
Det är redan klart att IFK Kristianstad och Richard Hanisch, 26, går skilda vägar efter den här säsongen.Nu har playmakern börjat sonderar läget i Tyskland och Frankrike.– Men jag är inte dynghet på marknaden. Det fattar jag själv, säger Hanisch.
Trump kallar dåliga opinionssiffror för falska nyheter
Donald Trump fortsätter att kalla nyheter som inte är positiva till honom själv för fake news, falska nyheter. Detta sedan två opinionsundersökningar visat att Trump är den minst populäre presidenten i USA i modern tid.
Läs mer om Trump och USA.
Karriärstest: Har du koll på de engelska jobbtitlarna?
CNO och CXO? Vet du vad de engelska titlarna som vi slänger oss med i arbetslivet egentligen står för? SvD har plockat ut åtta titlar som letat sig in i det svenska yrkeslivet – hur många känner du igen? Utmana dig själv – och andra – i SvD:s titeltest.
Läs mer om CXO.
Quiz: Kan du avsluta textraden i Ted Gärdestads låtar?
Många är de som kan Ted Gärdestads låtar som ett rinnande vatten. Eller? Testa dig själv i DN:s quiz.
Nya svaga siffror för Ericsson är att vänta
Det vore spännande om ett kinesiskt företag köpte upp Ericsson.Orden kommer från Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.I morgon presenterar Ericsson sin kvartalsrapport som inte lär bli någon munter läsning.– Det känns som företaget har det allt svårare att klara sig själv, säger han.
Jag vill ge Pleijels bok till mig själv som 20-åring
Annina Rabe vill ge Agneta Pleijels Doften av en man till alla allvarliga, läsande unga kvinnor som alltjämt fortsätter att låta sig förminskas av allvarliga, läsande unga män.
Rihanna i blåsväder – efter drottninghån
Rihanna har hamnat i blåsväder.På sina nya Instagram-bilder har hon satt brittiska drottningen Elizabeths huvud på sig själv i spektakulära kreationer.Något som inte uppskattats, enligt Daily Mail.Du är en dum liten flicka, skriver en följare.
Anitha Schulmans ord om uppbrottet
Män stannar i utvecklingen – och blir sura när deras partner påpekar det.Det säger Anitha Schulman i podcasten Lillelördag – där hon också berättar om separationen från Calle Schulman.– Jag har sett ett mönster i mig själv och de snubbarna jag faller för. De har ett jättemörker, säger hon i podcasten.
Stjärnans bild får fansen på fall
Nu visar Selena Gomez och The Weeknd upp sin kärlek ännu en gång.Sångerskans senaste bild, på henne själv och artisten The Weeknd får nätet att koka.På dagar några dagar har den gillats över sju miljoner gånger.
Läs mer om Selena Gomez och The Weeknd.
Emmanuel Macron – en fransk JFK?
Hollandes före detta ekonomiminister Emmanuel Macron har försökt distansera sig från den impopulära presidenten. Nu har han själv goda chanser att bli Frankrikes nye president. I så fall blir han den yngste i Frankrikes historia.
Läs mer om Emmanuel Macron och JFK.
Akilov byggde bomb av tändargas och skruvar
Rakhmat Akilov ska ha förberett terrordådet från ett tältläger i Vårby gård söder om Stockholm. I förhör har Akilov berättat hur han inhandlat tändargas från olika butiker och tejpat fast skruvar runt en hemmagjord spränganordning, enligt uppgift till Expressen. Planen var att skada vuxna - för att sedan själv dö i explosionen och på så vis bli en jihadistisk martyr.
Läs mer om Akilov, Expressen, Stockholm och Vårby.
Martin Melin: I min första relation var jag usel
Polisen och författaren Martin Melin är Manspanelens nyaste tillskott. Han kommer att svara på läsarnas frågor om relationer - utifrån sina egna erfarenheter. Själv är han singel sedan fyra år. Och han har ingen brådska med att hitta någon ny, den här gången vill han att allt ska bli rätt. - Med nästa person, då är det till döden.
Läs mer om Martin Melin.
Ellinor Bjurström tackar för allt stöd
Modellen Ellinor Bjurström vill ändra inställningen kring sin hudsjukdom psoriasis.Hon visade nyligen upp en stark bild på sig själv – och blev hyllad som en förebild.Nu tackar hon för allt stöd hon har fått.– Ni är fan världens bästa följare/vänner! Jag är evigt tacksam för er kärlek, skriver hon.
Familjens oro för Jacksons son
Blanket Jackson, 15, är Michael Jacksons yngsta son.Nu är familjen, och framför allt, systern Paris oroliga för honom.– Det här stackars barnet, han kämpar för sig själv. Det är ingen som ser till att han äter ordentligt, säger en källa till Page Six.
Läs mer om Page Six.
Här går allting fel för TV4-hallåan
TV4:s hallåa Lucette Rådström var i direktsändning – då gick allt fel.Nu berättar hon själv om den dråpliga situationen som alla skrattar åt.– Den personen hade en sådan sjuk ågren och det var så jobbigt, säger hon till P3.
Läs mer om Lucette Rådström.