Själv

Trump: Vi ska bygga muren

USA:s president Donald Trumps uttalande efter en våldsam högerextrem manifestation i Charlottesville har beskrivits fel av många medier, säger han själv under ett kampanjliknande massmöte i Phoenix, Arizona. Trump lovar åter att muren mot Mexiko ska byggas.

Trump försvarar uttalande om Charlottesville – skyller på medierna

USA:s president Donald Trumps uttalande efter en våldsam högerextrem manifestation i Charlottesville har beskrivits fel av många medier, säger han själv under ett massmöte i Phoenix, Arizona. Trump lovar åter att muren mot Mexiko ska byggas.
Hon tvingas ställa in resten av säsongen
Triathlonstjärnan Lisa Nordn, 32, är skadad igen - och tvingas ställa in resterande delen av säsongen.Nu är det hälsenan som sätter stopp.Samtidigt har experter på en specialklinik i München funnit vad som kan vara kärnan till alla hennes skadebekymmer.–Det är som med en gammal bil, ju äldre den blir desto fler knep och trix får man ha för att den ska gå, säger Lisa Nordn som också är tydlig med att hon själv vill bestämma när hon ska sluta.
Läs mer om Lisa Nordn och München.
Man skadad i misstänkt skottlossning
Polisen har larmats till en misstänkt skottlossning i Helsingborg. En man ringde själv och uppgav att han blivit skjuten.
Läs mer om Helsingborg.

JUST NU: Man skadad i misstänkt skjutning

En person har skadats efter en misstänkt skottlossning.Den skadade mannen berättar själv att han blivit skjuten.– Han har förts med ambulans till sjukhus, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Åsa Emanuelsson.
Finansborgarrådet lovar att bara äta växtbaserat
Ge ett hållbarhetslöfte vid en ek på Djurgården. Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) vill att alla stockholmare ska lova något under hållbarhetsfestivalen Stockholm Act. – Själv lovar jag att bara äta växtbaserad kost, säger hon.
Läs mer om Djurgården och Stockholm Act.
Magdalena Ribbing: Att säga googla det, idiot är alltid fel
Är det oartigt att i Googles tidevarv ställa frågor som man själv lätt kan finna svaret på? Magdalena Ribing reder ut.
Domare beskjuten vid domstol – sköt tillbaka
En amerikansk domare blev beskjuten utanför en domstol och besvarade själv elden innan den misstänkte senare sköts ihjäl av en tredje person, en tillsynsman som befann sig i närheten.
Ska jag utlämnas till en despot, Margot Wallström?
Svensk-turkiske journalisten Hamza Yalcin hade ingen aning om att han var internationellt efterlyst av Turkiet när han greps på sin semester.Nu skriver han själv från häktet i Barcelona om hur Erdogan vill tysta honom och besvikelsen över Sveriges långsamma agerande.
Hur ska de som drabbats av Möllers våld kunna gå vidare?
Hur ska de som drabbats av Johanna Möllers våld kunna gå vidare?Själv har hon dömts till livstids fängelse.Men de ynkliga skadestånden till hennes offer kan inte läka det de drabbats av.
Mattis: Strategi klar för Afghanistan
President Donald Trump har nu fattat beslut om USA:s framtida strategi när det gäller Afghanistan, uppger försvarsminister Jim Mattis – som dock inte avslöjar några detaljer om strategin. Dem ska presidenten själv presentera senare, ännu oklart när.
Läs mer om Afghanistan.
Misstänkta terroristens mamma: Överlämna dig
Younes Abouyaaqoub, 22, jagas efter terrordådet i Barcelona. Nu vädjar hans mamma om att han ska överlämna sig själv. – Jag vill inte att fler ska dö, säger Hanno Ghanim till den spanska TV-kanalen Antena 3.
Terror-imamens mosk: Var ett halvår i Belgien
RIPOLL. Männen bakom terrordåden i Barcelona tros ha radikaliserats på en mosk i byn Ripoll.Här jobbade imamen som tros vara hjärnan bakom attentaten.Innan dess var han ett halvår i Belgien, som de senaste åren varit centrum för europeiska jihadister. Han har varit försvunnen sedan två månader.– Imamen var reserverad och höll sig för sig själv, säger Hannou Minhaj som är sekreterare på Annour-moskn.
Jobbat med mig själv – haft stort behov av det
För första gången på flera år går han in i en ny hockeysäsong utan ett lagbygge.Och Brynäs förre guldtränare Tommy Jonsson har inte bråttom tillbaka.– Jag bestämde mig för att ta ett litet break och fokusera på mig själv, säger han.
Läs mer om Tommy Jonsson.
Så här reparerar du bucklorna själv – med en hårtork
Stora plåtskador och bucklor går att reparera på egen hand, med hjälp av en hårtork och tålamod. Här har du instruktioner, steg för steg, för både plaststötfångare och plåtskärmar.
Ruben Östlund: Den löjliga konstvärlden får skylla sig själv
Varför ville regissören ha med SvD:s konstkritiker i filmen The square? Clemens Poellinger skriver om inspelningen, Ruben Östlunds marxistiska regimetod och om att själv medverka i en drift med konstvärlden.
Läs mer om The.
Peter Madsens mystiska svar sekunder före ubåtshaveriet
Efter en massiv sökinsats efter Peter Madsens försvunna ubåt hittades han till slut av några privatpersoner. Nu berättar de för första gången om Madsens märkliga beteende i samband med räddningen, skriver Helsingör Dagblad.– Jag vill bara få gå in i mig själv för ett ögonblick, sa Peter Madsen enligt vännerna.
En återbeväpnad Bannon kan bli ännu mäktigare i exil
NEW YORK. Så fick han också sparken – mannen som gett sig själv äran av att Trump blev president. Men chefsideologen Steve Bannon har inga planer på att vara tyst – och de som hoppas att Trumps presidentskap nu ska bli mer stabilt lär bli besvikna.
Läs mer om Bannon, Steve Bannon och Trump.
Man knivskuren i bålen vid rån
En man har knivskurits i bålen i Göteborg.Mannen uppger själv för polis att han skadats i samband med att han knivrånats vid ett spårområde.
Läs mer om Göteborg.Mannen.
Här knivhugger mannen sin exfru – på flyktingboendet
Här går mannen till knivattack mot sin exfru på flyktingförläggningen.Ett vittne lyckades fånga hela händelsen på film – som GT nu kan publicera.Nu döms mannen, som själv hävdar att han höll i en pinne, mot sitt nekande.Straffet? Tio års fängelse och livstids utvisning för mordförsök.
NHL-spelare gav pengar till flytt av sydstatsmonument i Tampa
På 24 timmar samlades pengarna in för att flytta sydstatsmonumentet i centrala Tampa. Stadens alla tre proffslag gick ut med gemensamt uttalande och den afroamerikanske NHL-spelaren J.T. Brown skänkte själv 1.500 dollar.
Läs mer om Tampa.
Den sista Dodge Viper har byggts – historik, foto och fakta
I läckta dokument från en förhandling med bilarbetarfacket UAW, som slöts hösten 2015, stod det klart att Dodge Viper skulle läggas ner. Årsmodell 2017 skulle bli den sista för Viper och igår, 17 augusti, avslutades produktionen i Conner Avenue Assembly Plant, Detroit. De två sista Dodge Viper som byggdes var en gul med svarta fartränder, som händelsevis är beställd av en kompis till chefsdesignern Ralph Gilles. Den absolut sista Viper ska Chrysler behålla själv, lackad i en solid röd kulör, precis som första konceptbilen som visades på Detroitsalongen 1989. Totalt har det blivit fem generatio
De som fortfarande lever som vanligt är ju inte riktigt kloka
Vi är inte rädda, ropar människor på gatorna i Barcelona.Så bra, så modigt.Själv har jag blivit mer vaksam och försiktig, ju mer terrorn breder ut sig.
Läs mer om Barcelona.Så.
Omgivningen tycker jag är för känslig för att bli sjuksköterska
Hennes stora dröm är att bli sjuksköterska men omgivningen säger att hon är alldeles för känslig för det. Har de rätt? Själv vill hon utvecklas och lära sig att hantera sin känslighet.
F1-bloggen: Hur står sig våra F1-tips i halvtid?
I vår F1-special som publicerades före säsongsstart tippade vi utgången av årets förar-VM. Vi är F1-nördarna på Auto Motor Sport-redaktionen. Eller i alla fall fyra av oss: Jocke Dyredand, Peter Karlsson, Alrik Söderlind och jag själv. Halvvägs genom säsongen är det läge att utvärdera hur det går i den prestigefyllda kampen! Läs mer om vem som tippat bäst – och sämst!