Själv

Kevin, 9, samlar pengar för julklappar till fattiga barn – genom att sy värmekuddar

Nioåriga Kevin syr och säljer värmepåsar för välgörande ändamål.Slantarna går till organisation som köper julklappar till fattiga barn.– Jag behöver inte alla pengar själv, jag vill hellre hjälpa till och ge till andra, säger han.

Ulf Kristersson (M) jultalar

I sitt jultal tog Ulf Kristersson upp bland annat integration och värderingar som kan lösa dess problem. Men viktigast i talet tyckte den nya moderatledaren själv var budskapet att alla barn ska ha en chans - oavsett förutsättningar vid födseln.
Läs mer om Ulf Kristersson.
Tips SM frågor
Under torsdagen avgjordes 2017-års upplaga av Tips SM. Finalen avgjordes i form av 13 frågor, givetvis med 1X2 som svarsalternativ. Hur många rätt hade du fixat? Testa dig själv nedan.

Storspionen om hur han sålde ut Sverige

Han var officer och gentleman – och storspion. Överste Stig Wennerström sålde ut det svenska försvaret till Sovjet – och gav i praktiken ryssarna öppet mål om det kalla kriget hade utvecklats till en het, väpnad konflikt. Nu kan vi höra landsförrädaren själv berätta om sitt svek på knastriga förhörsband, som Säpo släppt fria, i en ny TV4/C More-dokumentär.
Läs mer om Sovjet, Sverige och Säpo.
Få hjälp med julrimmen av SvD:s rimexperter
Kanske tryter fantasin? Hur rimmar man på rullgardin? Mejla oss så hjälper vi till, medan du själv gravar lax och lägger in sill. Var med i SvD:s rimstuge-chatt.
Årets bästa utvecklare utmanar ständigt sig själv
Han gör processoremulatorer som hobbyprojekt. Det som Martin Hellspong på Factor10 upplever som svårt är att prata med vd:ar. Jag insåg att det inte bara var bra att tillvaron var bekväm, säger han.
Läs mer om Factor10 och Martin Hellspong.
Vi var alltid nöjda och lyckliga över det lilla
Längst ner i artikeln läser Björn Ranelid själv upp sin text.
Läs mer om Björn Ranelid.
Tyskarna ville ha bort färgade franska soldater
Historikern Mats Hayen överraskades flera gånger under året när han var inne i SvD:s historiska sidarkiv. Han har framför allt fokuserat på vad tidningen skrev för 100 år sedan och listar här fem fynd från 1917. Var gärna själv med i SvD:s tävling – hitta guldkorn från förr och vinn en bok.
Tv-kollegorna i bråk om Ingvar Oldsberg
Ingvar Oldsberg fick sparken på stående fot.Nu försvaras han av den legendariske SVT-kommentatorn Tommy Engstrand, som reagerar starkt på uppgifterna.Samtidigt riktar både han och Arne Weise kritik mot de tv-kolleger som tagit ställning mot Ingvar Oldsberg.– Ingvar kan ju vara lite stökig, det är han ju. Men att han skulle ha gått fram så här har jag oerhört svårt att förstå, säger han.Programledaren själv vill inte utesluta att det här är slutet för karriären.
Läs mer om Arne Weise och Ingvar Oldsberg.
Schyffert i blåsväder – kritiseras och hyllas
Det stormar om Henrik Schyfferts program Köttets lustar på SVT.På torsdagen sändes det andra avsnittet – som både kritiseras och hyllas.Svåraste jag gjort tror jag, kommenterar Schyffert själv.
Läs mer om Schyffert.
Blondinbella slår tillbaka – efter lyxkritiken
Isabella Blondibella Löwengrip bloggade om sin lyxiga skidresa och skrev att hon inte behövt ta på pjäxorna själv en enda gång.Att Löwengrip köpt sig tjänsten, fick läsarna att reagera i kommentarsfältet – nu slår hon tillbaka mot kritiken.Vi behöver lite mer good for you-anda i Sverige skriver Blondinbella i ett nytt inlägg.
Läs mer om Blondinbella och Sverige.
Oldsbergs karriär är antagligen över
Är det slut på Ingvar Oldsbergs långa och framgångsrika tv-karriär?Själv skrattar han åt frågan.Så är han också lite stöddig.
Malin Fransson: Överskattning kostade finalplatsen – en viktig lärdom för Sarah Sjöström
KÖPENHAMN. Programmet var tufft och redan på förhand flaggade Sarah Sjöström för att hon kanske gapade över för mycket Nu vet vi att utmaningen slutade med en missad medalj när Sarah överskattade sig själv. Det är en lärdom som 24-åringen kan få nytta av i kommande större mästerskap.
Läs mer om Sarah och Sarah Sjöström.
Funderat på vad f-n jag håller på med...
Viktor Fasth är viktigaste spelaren i Tre Kronors OS-lag.Rikard Grönborg hyllar en fantastisk tävlingsmänniska och beskriver hur Tre Kronors målvakt får fart på hela laget.Viktor själv avslöjar varför han är så förbannad när han ska spela match och vilken musik han laddar upp med.- Det måste vara samma musik och jag måste vara lite halvtjurig, då är jag som bäst...
Lämnar med orden: Det är chockerande
Rasmus Dahlin är så het inför JVM att han fick en alldeles egen presskonferens.Men 17-åringen var lugnet själv – och den klarades av på hälften av tiden.Det blev mycket frågor om NHL, men där hade Dahlin inte mycket att avslöja.– Jag försöker leva i nuet, säger Rasmus Dahlin.
Läs mer om Dahlin, JVM och NHL.
Putin: Ska Ryssland inte få tala med någon?
Rysslands president Vladimir Putin säger att Ryssland har sig själv att skylla vad dopningsskandalen beträffar. Vi gav dem anledning att straffa oss, sade Putin på sin årliga presskonferens i Moskva med över 1.600 ackrediterade journalister.
Läs mer om Moskva, Putin, Ryssland och Vladimir Putin.
Jag får inte skriva på någonting själv
Sverige har fått en ny skidstjärna.Möt Jennie-Lee Burmansson, 15-åringen som pluggar matte tillsammans med sin förbundskapten:– Det gick från noll till hundra. Det är sjukt annorlunda mot det jag var van vid förut.
Så känner du igen en psykopat
Hur märker man om den nya grannen, dejten eller kollegan är psykopat?Enligt psykologen Jenny Klefbom bör man söka efter logiska luckor i personens resonemang och berättelser om sig själv.– Det här tänker inte folk på, utan man letar efter symptom eller personlighetsdrag. Men ett personlighetsdrag hos psykopater är att de är trevliga, säger hon.
Läs mer om Jenny Klefbom.
TV4-profilens hån mot stjärnkusken: Otur...
Stjärnkusken Adrian Kolgjini har stängts av efter att ha testats positivt för kokain.Något han själv förklarade med att någon måste ha spetsat hans drink under en utekväll.En förklaring som TV4-profilen Steffo Törnquist är skeptisk till. – Det är ju alltid så att de druckit någon drink som någon annan har hällt kokain i, säger han i programmet.
Gadabout
Den här drinken serveras sval men får julig värme genom curaao-likör och mandelsyrup. Chipotletinktur är en essens du kan göra själv genom att låta chipotlechili dra i vodka några timmar.
Sjöberg: Subventionerade anställningar viktiga
EKONOMISTUDION | Arbetsförmedlingens jobbprognos som presenterades igår visar på en stark utveckling för svensk arbetsmarknad med bred jobbtillväxt, men bristen på utbildad arbetskraft är ett stort hinder. Samtidigt har Arbetsförmedlingen själv problem med långtidsarbetslösa och utrikesfödda som inte kommer i arbete. Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg säger i Ekonomistudion att det krävs större utbildningsinsatser och fler subventionerade anställningar för att komma till rätta med problemet.
Vi föds alla med ett universum inom oss
Längst ner i artikeln läser Björn Ranelid själv upp sin text.
Läs mer om Björn Ranelid.
Silva förde City närmare guld – Zlatan och Lindelöf bänkade
Zlatan Ibrahimovic kallade honom omogen. Själv kan han kalla sig oslagbar just nu. Med Pep Guardiola som manager rusar Manchester City mot Premier League-titeln. 15:e raka segern kom borta mot jumbon Swansea.