Själv

Hilda ofredades – då ryckte okänd hjälte in

Hilda Rössle, 22, från Göteborg letar efter tjejen som natten mot söndag kom fram och låtsades vara hennes kompis.Låter det märkligt? Draget fick nämligen den obehagliga mannen som besvärade Hilda att lämna platsen.– Han sa att jag fick skylla mig själv eftersom jag såg ut som jag gjorde. Att jag då får acceptera att killar kommer fram och vill prata, säger Hilda Rössle, som nu vill hitta tjejen som hjälpte henne att bli av med mannen.
Läs mer om Göteborg, Hilda och Hilda Rössle.

Dödade soldatens far vägrade träffa Trump

När Donald Trump ville tala med pappan till den Navy Seal-soldat som dödats i den första militära operation han själv godkänt som president blev svaret: Jag vill inte träffa presidenten.
Läs mer om Navy Seal-soldat och Trump.
Grethe var Hitlers spion – hemliga livet i Sverige
Grethe Bartram var Hitlers spion och skickade sina vänner i döden genom att ange dem till Gestapo.Danmarks mest hatade kvinna lurade själv döden två gånger och överlevde både ett nackskott och en dödsdom.Hon levde på flykt med sin mörka hemlighet i västsvenska Falkenberg i 60 år tills hon dog, 92 år gammal, i slutet av januari.
Läs mer om Falkenberg och Sverige.
Heta förhoppningar i kyligt Hollywood
Los Angeles. Hannes Holm tycker att den egna En man som heter Ove är Bästa icke-engelskspråkiga film i nattens Oscarstävling, men han tvivlar på att den vinner. Sverige har fyra chanser att ta hem en statyett. Oscarsgalan handlar inte bara om utmärkelser, utan också om Trump – och Holm gav sig själv in i den politiska hetluften under helgen.

Heta förhoppningar i kyligt Hollywood

Los Angeles. Hannes Holm tycker att den egna En man som heter Ove är Bästa icke-engelskspråkiga film i nattens Oscarstävling, men han tvivlar på att den vinner. Sverige har fyra chanser att ta hem en statyett. Oscarsgalan handlar inte bara om utmärkelser, utan också om Trump – och Holm gav sig själv in i den politiska hetluften under helgen.
Tveksamhet kring Rysslands växling
Ryssland tog silvret i lagsprinten. Men var deras växling inför den tredje sista sträckan korrekt? Om växlingen inte utfördes korrekt kan det ryska laget komma att diskas. – Är det kontakt? Hon ser tveksam ut själv, säger experten Anders Blomquist i SVT.
Läs mer om SVT.
Larmsamtalet: Tror jag har dödat någon
Från Blocketbedragare till misstänkt mördare – nu står mannen inför rätta för dådet i trapphuset. Han hävdar själv att knivvåldet mot offrets hals var självförsvar. – Shit, jag tror jag har dödat någon, sa, mannen och grät häftigt när han larmade SOS Alarm.
Fotbollslegendarens son dömd till fängelse
Fotbollslegendaren Pels son har fängslats. Efter en utdragen process har Edinho överlämnat sig själv till polisen för att avtjäna ett 12 år långt fängelsestraff. – Det var svårt att säga adjö till mina barn, säger Edinho till globo.com.
Läs mer om Edinho.
Tino Sanandaji: SD var ett gäng skånsk trash med låg IQ
Tino Sanandaji är nationalekonomen som hyllas av högerextrema och kallas för troll av vänstern. Hans nya bok Massutmaning kritiserar den svenska invandringspolitiken och toppar försäljningslistorna. Men få känner till att Tino Sanandaji själv har blivit överfallen av rasister – och att han tycker att sverigedemokrater har lägre IQ. – Det stämmer att jag även på Twitter har skrivit att SD var ett gäng skånsk trash med låg IQ, säger den 36-årige författaren och ekonomidoktorn i en stor intervju om var han står politiskt och hur en ny invandringspolitik skulle kunna se ut.
Skrällen: Loreen till Andra chansen
Förhandstippade Loreen tog sig inte till final i årets sista Melodifestival-deltävling. Nu väntar Andra chansen för artisten, som inte vill kalla sig själv besviken. – Det är klart att man hade velat gå till final, säger Loreen i Expressen TV.
Loreen storfavorit i kväll – vill hoppa ur offerrollen
Loreen är storfavoriten hos bettingsajterna. Själv slår hon ifrån sig och säger att Statements inte är i närheten av Euphoria. Den nya låten handlar om att hoppa ur offerrollen och ta kontroll.
Läs mer om Euphoria.
Ryske oligarken om hamnbudet: Bullshit
Försvarsmakten har i en budgivning om ubåtshamnen på Gotland hotats med att den ryske oligarken Vladimir Antonov vill köpa hamnen för en stor summa pengar. Men det var en blåsning – Antonov säger nu själv att uppgifterna är bullshit. – Att sprida rykten om Antonov är bara för att trissa upp priset, säger hans vän och rådgivare under Saabförhandlingen, Lars Carlström.
Kim Jong Nams giftmördare fick mindre än en tusenlapp
En av de kvinnor som gripits misstänkt för giftmordet på den nordkoreanska diktatorn Kim Jon Uns halvbror Kim Jong Nam, säger att hon fick ungefär 800 kronor för det som hon trodde var ett practical joke. I själv verket smetade hon nervgiftet VX, klassat som ett massförstörelsevapen, i ansiktet på diktatorns halvbror.
Läs mer om Kim Jong Nam.
Anna Haags tårar: Är så jäkla förbannad
Anna Haag lämnade sin första VM-tävling i Lathis i tårar. Efter 18:e platsen i skiathlon var svenskan knäckt över resultatet: – Jag blir så jäkla förbannad på mig själv att jag inte känner signalerna, men jag är så jävla optimistisk, säger Haag.
Läs mer om Haag och VM-tävling.
Fotografen Ren Hang död
Den kinesiske fotografen Ren Hang är död. Den bara 29-årige konstnären var redan ett världsnamn inom fotografin och var själv på plats på Fotografiska för bara en vecka sedan när han öppnade sin första stora egna utställning i Sverige.
Läs mer om Fotografiska, Ren Hang och Sverige.
Bildt till Trump: Skippa golfen och kom hit och se själv
Förre utrikesministern och statsministern Carl Bildt går i klinch med Donald Trump om bilden av invandringen i Sverige. Jag misstänker att han inte vet särskilt mycket om Sverige skriver han i Washington Post, och uppmanar presidenten att komma hit och se själv.
Arbogakvinnans förakt mot männen
Arbogakvinnan misstänks ha mördat två män som stått henne nära – sin pappa och ex-man. Till sin hjälp ska hon ha haft två andra män: En släkting och pojkvännen Mohammad Rajabi. I en utredning berättar hon själv att hon alltid föraktat män och varit beräknande i sina förhållanden.
Läs mer om Mohammad Rajabi.
Carl Bildt till Trump: Kom hit och se själv!
Sveriges förre statsminister Carl Bildt går till angrepp mot Donald Trump i en debattartikel i Washington Post.
Bildt efter Fox News-intervjun: Jag valde inte titeln
Nils Bildt presenterades som svensk försvars- och nationell säkerhetsrådgivare i en intervju i Fox News – och gav stöd åt Donald Trumps bild av Sverige. Men enligt DN känner varken UD eller Försvarsmakten till Nils Bildt är. Nu berättar han för SvD att han är en oberoende analytiker. – Jag hade själv ingen kontroll över deras val av titel, säger han.
Nyanlända nekades SFI – då blev hennes språkhjälp succ
800 asylsökande i Åre kommun fick på grund av reglerna inte påbörja sina studier i svenska – det gjorde Marie Rödemark vansinnig. Så hon skapade ett nytt, nätbaserat, läromedelsmaterial själv. I dag kan hon kalla sig youtuber och har över 320 000 visningar.
Läs mer om Marie Rödemark, SFI och Åre.
Bilist varnade för polisen 22 gånger på 400 meter
Föraren upptäckte en fartkontroll och bestämde sig för att göra en flerfaldig insats för sina medtrafikanter.Men trots att föraren själv höll sig inom hastighetsbegränsningen blev det böter.– Man får blinka med helljuset vid fara, en poliskontroll är inte ett sådant tillfälle, säger Martin Bjerregaard vid polisen på Midt-og Væstsjælland till Ekstrabladet.
Joakim Jockiboi Lundells nya bil förstörd
Joakim Jockiboi Lundell kommer hem från sin semester - till en förstörd bil. På sin Instagram vill han nu få fast de som repat hans bil, och ställa dem inför rätta. När jag får tag i er som gjort detta kan inte ens Gud själv hjälpa er, äckliga vidriga ouppfostrade ungjävlar skriver Joakim Lundell på sin Instagram.
Läs mer om Gud, Instagram och Joakim Lundell.
Efter hån av Obamas golf – Trump reser för mycket mer
President Obamas semestrar kostar skattebetalarna miljoner. Otroligt! Så lät det förr från Donald Trump. Nu har han själv rest för nästan lika mycket på en månad som Obama gjorde på ett år.
Läs mer om Donald Trump, Obama och Trump.
Jag vet inte om jag kan lita på mig själv
LAHTIS. Johan Olsson har fått en horribel uppladdning till VM i Lahtis. Men han har haft en liknande känsla förr - och ändå tagit guld. – Jag vet inte om jag kan lita på mig själv längre, säger han.