Själva

Myndighet sågar Folksams bluffakturor

Folksam har skickat ut vad som ser ut att vara fakturor med betalningskrav – men som i själva verket är reklam. Efter flera anmälningar kritiseras försäkringsbolaget av Konsumentverket, rapporterar SVT Nyheter.
Läs mer om Konsumentverket.

"Man kan inte fråga människor vad de vill ha för det vet de ofta inte själva"

Vi är vad vi köper" är namnet på en ny bok som slår fast att konsumtionskulturen är här för att stanna. Market Weekend fick en pratstund med en av författarna: antropologen Katarina Graffman.
Läs mer om Katarina Graffman.
Analyspodden: Spotify underskattar börsen
Spotify går till börsen men vill inte riktigt gilla läget och har kanske lite väl höga tankar om sig själva, konstaterar Di:s reporter Johan Wendel. De har lite hybris och vill inte ge intervjuer. Jag tror att de underskattar och missförstår aktiemarknaden, säger han i Di:s Analyspodden.
Läs mer om Johan Wendel.
Skivrecension: Bill Frisells enkelhet får kontakt med mystiken
När Bill Frisell gör en skiva med enbart sologitarr kan hans spelsätt verka försiktigt på gränsen till tillbakadraget, men han får i själva verket ut häpnadsväckande mycket ur gitarren.

Skivrecension: The Decemberists är sig själva även med syntar

Även om The Decemberists experimenterar med syntar och gammal glamrock är förändringarna mindre än de tror, och den brittiska folkrocken är sällan särskilt långt borta.
Här är de enda två jobben i Sverige där kvinnor tjänar mer än män
I Sverige tjänar män mer än kvinnor. Löneskillnaderna är så stora att kvinnor i princip jobbar gratis från någon gång i november och framåt. Hur länge själva löneskillnaderna tros finnas kvar kan du läsa om här.
Läs mer om Sverige.
Bil krockade med rådjur – två personer inblandade
En bil krockade med ett rådjur på väg 122 vid Fridlevstad i Blekinge.Två personer är inblandade, men de ska själva ha kunnat ta sig ut ur fordonet.
Läs mer om Blekinge.Två och Fridlevstad.
Två nykomlingar (!) gör upp om SM-guld
Båda lagen är nykomlingar. Men själva är varken AIK eller Skutskär särskilt överraskade över att vara i final. AIK utklassade Kareby i semifinalen, med 8-1 i ena matchen.– Det var en snömatch, det passar oss, säger Frida Erlandsson i AIK.
Finländare förvånade över lyckostämpel
Många är förvånade över att Finland ligger högt på FN:s lyckolista. Men mest förvånade är nog finländarna själva.
Läs mer om Finland.
Efter Bulans ilska – riskerar avstängning
Luleås tränare Thomas Bulan Berglund riktade hård kritik mot beslutet att fria Jacob Blomqvist.Nu riskerar Luleå själva att drabbas av en avstängning i åttondelsfinalen.Daniel Sondell anmäls till disciplinnämnden efter tackling i går.
Läs mer om Jacob Blomqvist.Nu och Luleå.
Takpannan som gör huset laddningsbart
Produktdesignern Anna Svensson uppfinner inte hjulet på nytt. Hon tar bekanta komponenter och gör dem smartare. Med solceller i takpannor och fönster blir själva husen laddningsbara.
Heetch tror inte på nya taxilagarna
Majoriteten av branschen välkomnar regeringens förslag om hårdare krav på taxibolagen. Den omdiskuterade uppstickaren Heetch tror inte att de själva påverkas, men ifrågasätter hur förslaget är utformat.
Läs mer om Heetch.
PÅ FD: Startar med allsvenska elvor i U21 - "Klubbarna bestämmer själva"
Fler allsvenska seniorspelare kan komma att synas i U21-allsvenskan i år. Regeln om max antal överåriga spelare har tagits bort inför årets säsong.
Läs mer om Klubbarna och U21.
Debatt: WWF: Ät mindre men bättre kött - bra för dig, djuren och klimatet
Alla skulle bli vinnare på om vi åt mindre men bättre kött och mer vegetariskt; planeten, djuren och vi själva.
Så handlar de i centrum
Enkät. Sju av tio besöker centrum frekvent. Det, och mycket annat, stod klart när den lokala handelsutredningen presenterades. - Jag väljer att inte kommentera resultatet. Men jag är väldigt nöjd med själva undersökningen.
Vad finns det i vinet?
Den latinska frasen "in vino veritas " - sanningen finns i vinet - är ett uttryck som inte tycks gälla själva vinbranschen.
Den stökiga upptäckten om Stonehenge förvirrar forskarna
Spår av stora läger, ceremonier och festligheter ger forskarna en ny syn på Stonehenge.Det viktigaste med det berömda brittiska stenmonumentet var kanske själva byggandet, menar en del experter.
Läs mer om Stonehenge och Stonehenge.Det.
Svart på vitt: mjukvara är avgörande för svenska företag
Mjukvara är bränslet som krävs för att svenska företag ska kunna expandera och en tredjedel av företagen bygger mjukvara själva. Men det är brist på kompetent folk. Det visar en stor undersökning.
Svart på vitt: mjukvara är avgörande för svenska företag
Mjukvara är bränslet som krävs för att svenska företag ska kunna expandera och en tredjedel av företagen bygger mjukvara själva. Men det är brist på kompetent folk. Det visar en stor undersökning.
Sonesson: Stoppa Strandhälls klåfingriga snusreglering
Regeringen, med socialminister Annika Strandhäll (S) i spetsen, vill förbjuda snusare att själva ta en dosa ur kylen, lägga på disken och sedan betala. Snuset måste placeras bakom kassan och det kräver kostsamma förändringar.
Läs mer om Annika Strandhäll.
Konsertrecension: Chris Robinson Brotherhood kan omvandla allt
Hos hippiekollektivet Chris Robinson Brotherhood är själva låtarna de spelar bara en startpunkt, deras mildpsykedeliska jammighet kan lösa upp konturerna på det mesta.
Scenrecension: Magnifikt skådespeleri lyfter inte Besök av en gammal dam
Marie Göranzon är skrämmande bra i Friedrich Dürrenmatts klassiker Besök av en gammal dam. Och hon flankeras fint av Dan Ekborg. Men själva pjäsen lyfter inte riktigt.
Läs mer om Besök och Dan Ekborg.
Kåseri av Kurt-Göran Öberg: "Tummen mitt i handen"
En del personer beskyller sig själva för att ha "tummen mitt i handen." Påståendet förknippas med oförmågan att klara av vissa uppgifter som företrädesvis gäller yrken och kunskap av diverse slag.
Läs mer om Kurt-Göran Öberg.
Mamman dog – polisen: Hårda mot oss själva
En kvinna dog och två barn köldskadades efter att ha varit ute i kylan i flera timmar i slutet av februari.En internutredning har startats – nu uttalar sig lokalpolisområdeschefen.– Först och främst har vi flera poliser som var inblandade i sökinsatsen som inte mår bra av hur det slutade, säger Jonas Lindell, lokalpolisområdeschef på Höglandet, till Värnamo Nyheter.
Läs mer om Höglandet och Värnamo Nyheter.