Sjöbo

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Vinglig färd på riksväg 40 i Bollebygd och rök i trapphus på Sjöbo. Sjuhärad En man i 30-årsålden stoppades av polis på Rävlandavägen i Bollebygd vid 22-tiden på onsdagskvällen.
Läs mer om Bollebygd, Rävlandavägen och Sjöbo.

Blev förd till sjukhus efter krock med parkerade bilar

En person fördes till sjukhus efter att ha krockat med parkerade bilar i Sjöbo på tisdagen.Polis larmades om händelsen vid klockan 10.40.– Vi är kvar och väntar på bärgare, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Sjöbo.
Personbil i krock med träd
Polisen har ryckt ut på en olycka i Sjöbo där en bil uppges ha krockat med ett träd.Skadeläget är oklart.
Läs mer om Sjöbo.
JUST NU: Vägar stängs helt: Ge er inte ut
Mycket svåra väderförhållanden råder i Sydsverige. Flera allvarliga olyckor har inträffat och flera tåg ställs in.Tre lastbilar och ett tiotal bilar är inblandade i en olycka på väg 11 mellan Sjöbo och Tomelilla.– Man ska inte ge sig ut på vägarna om man absolut inte måste, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.Under eftermiddagen meddelade polisen att man stänger flera stora vägar i Skåne.

Militära granater placerade vid polishus

Två militära granater placerades under natten ut vid entrén till polishuset i skånska Sjöbo.
Läs mer om Sjöbo.
JUST NU: Granater funna på polisstationens trappa
På trappan till polishuset i Sjöbo hittades två militära granater.Granaterna tros ha placerats utanför stationen i syftet att skrämmas, skriver Ystads Allehanda.
Läs mer om Sjöbo.
Staffanstorp placerade ut fler flyktingar i husvagnar
Först placerade den moderata ledningen i Staffanstorp nyanlända flyktingar i husvagnar på en industritomt.Händelsen möttes av skarp kritik från flera håll.Nu visar det sig dessutom att Staffanstorp i lönndom placerat ut flyktingar på en husvagnscamping i Sjöbo.
Läs mer om Sjöbo och Staffanstorp.
Sommarstuga nära brinna ned - risk för spridning till andra hus
Eldsvåda har brutit ut i en sommarstuga i Svansjö sommarby i Sjöbo.Området är tättbebyggt.Stugan beskrivs som helt övertänd.
Läs mer om Sjöbo.Området och Svansjö.
Robotar i äldrevården kan bli verklighet
I Sjöbo kommun har mekaniska sälar och katter hjälpt de äldre.Nu spår it-chefen Napoleon Truedsson att ytterligare robotar kommer kunna avlasta – och förbättra – äldrevården i framtiden.– Det kanske rentav känns bättre att duscha med hjälp av en robot som man kan styra själv, än att bli duschad av någon sommarvikarie, säger han till Skånska Dagbladet.
Person ska ha slungats i väg efter påkörning
Vid 16-tiden på onsdagen ska en person ha blivit påkörd på landsvägen mellan Sjöbo och Tomelilla.Enligt en vittnesuppgift som Skånska Dagbladet refererar till personen ha blivit påkörd av en personbil, slungats i väg och låg vid larmtillfället mitt i vägen.
Explosionsrisk vid brand i verkstad
En kraftig brand rasar i en villa med tillhörande verkstad söder om Sjöbo, rapporterar SVT Nyheter Skåne. Polis och räddningstjänst är på plats. I verkstadsdelen, där branden började, finns gasflaskor.
Läs mer om Sjöbo.
Skolklass hittade död kvinna
Efter ett larm om en drunkningsolycka har en kvinna hittats död i Sjöbo kommun. Enligt räddningstjänsten var det en skolklass som hittade kvinnan på förmiddagen, rapporterar Ystads Allehanda.
Läs mer om Sjöbo.
Larm om drunkning
Räddningstjänsten har larmats till en drunkningsolycka i Sjöbo.Larmet kom klockan 11.30 på onsdagen.
Läs mer om Sjöbo.Larmet.
Får påkört i rondell
Ett får blev på måndagsmorgonen påkört i en rondell Sjöbo.Ingen människa skadades vid händelsen.– Det är oklart om fåret klarade sig, vi har kontaktat ägaren, säger Calle Persson på polisens ledningscentral presstalesperson vid polisens ledningscentral..
Läs mer om Calle Persson och Sjöbo.Ingen.
Rakblad hittades i flera hundleksaker
I en hundleksak som sålts i en butik i Sjöbo hittades rakblad.Vid en närmre kontroll hittades rakblad i ytterligare sex hundleksaker.– Någon har skruvat loss huvudena på leksaksgrisarna, stoppat in rakbladen och satt på huvudena igen, säger kommunpolis Johan Sandelin till Ystads Allehanda.
Läs mer om Johan Sandelin och Sjöbo.
Rakblad hittade i hundleksaker
Rakblad har hittats instoppade i hundleksaker som är till salu i en butik i Sjöbo i Skåne.
Läs mer om Sjöbo och Skåne.
En bil voltade – skadeläge oklart
I Sjöbo voltade en personbil på torsdagskvällen.Larmet inkom klockan 17.50 och polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.– Föraren ska vara ute ur bilen, men skadeläget är okänt, säger Maya Forstenius, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
27-årings död i Skåne utreds som mord
En 27-årig man har hittats död mellan Vollsjö och Fränninge i Sjöbo kommun och inledningsvis utreder polisen fallet som ett mord alternativt dråp. Kroppen har inga synliga skador.
Läs mer om Fränninge, Sjöbo, Skåne och Vollsjö.
Man hittad död – utreds som misstänkt mord
Polisen anträffade under måndagen en avliden person utanför Sjöbo.Mannen är i 25-årsåldern.Enligt polisen utreds dödsfallet som ett misstänkt mord alternativt dråp.
Läs mer om Sjöbo.Mannen.
Takläggare föll på jobbet – avled direkt
En takläggare utförde jobb på en gård i Sjöbo kommun när han plötsligt tappade balansen och föll tio meter, det var Skånska Dagbladet först med att skriva.Han avled omedelbart av sina skador.– Det gjordes upplivningsförsök på plats, säger kommunpolisen Sara Schön, till Skånskan.
En person till sjukhus efter olycka vid Sjöbo
Två personbilar kolliderade med varandra på väg 11 vid Sjöbo strax före klockan 11 på tisdagen.Enligt polisen fick en person föras i ambulans till sjukhus.
Läs mer om Sjöbo.
Ko har fastnat i en bäck – räddningstjänsten på väg
En ko har fastnat i en bäck i Hemmestorp i Sjöbo kommun i Skåne.Räddningstjänsten är på väg till platsen.– Vi vet inte så mycket ännu. Vi är på väg med räddningsenheter, säger Håkan Månsson, inre befäl vid räddningstjänsten syd.
Familj med bebis kraschade mot träd – hade änglavakt
Ett föräldrapar med en åttaåring och en bebis kraschade in i ett träd utanför Sjöbo.Det stora trädet knäcktes och bilen kvaddades – men familjen klarade sig.– De har haft änglavakt, säger Lasse Nilsson, styrkeledare vid Sjöbos räddningstjänst.
Läs mer om Lasse Nilsson och Sjöbo.Det.
Larm om krock mellan två bilar
Två bilar uppges ha krockat i Åmans Backe utanför Sjöbo.Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg.
Äldre man voltade med sin bil
En man på drygt 70 år misstänks för rattfylleri efter en singelolycka utanför Sjöbo på söndagskvällen. Han skadades i olyckan och fördes till sjukhus.
Läs mer om Sjöbo.