Sjöbo

Flera bränder i Sjöbo

Det har brunnit på tre ställen i Sjöbo kommun, skriver Ystads Allehanda. Strax före midnatt kom ett larm om brand i ett ödehus. Räddningstjänsten låter det övertända huset brinna ned till grunden.
Läs mer om Sjöbo.

Flera bränder i Sjöbo i natt: Gott om poliser i området

Det har brunnit på tre ställen i Sjöbo kommun, skriver Ystads Allehanda. Strax före midnatt kom ett larm om brand i ett ödehus. Räddningstjänsten låter det övertända huset brinna ned till grunden.En halvtimme senare fick räddningstjänsten släcka en brand i ett sopkärl i ett garage. En kvart senare började det brinna i en lada.
Läs mer om Sjöbo.
Förare kraschade med 3,85 promille i blodet
Stupfull gav sig sig mannen ut på en vansinnesfärd i Sjöbo förra året.Efter att ha brakat in i en betonggris föll mannen ur bilen med 3,85 promille i blodet.Nu åtalas han för grovt rattfylleri, enligt Ystads Allehanda.
Läs mer om Sjöbo.
Man omkom i olycka på sjö utanför Sjöbo
En man i 80-årsåldern har omkommit efter att ha gått genom isen på Sövdesjön utanför Sjöbo i Skåne.
Läs mer om Sjöbo, Skåne och Sövdesjön.

JUST NU: Stort räddningspådrag efter försvunnen man

En man har anmälts saknad efter en fisketur på Sövdesjön utanför Sjöbo.– Det är både dykare och helikopter på plats, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt, Sjöbo och Sövdesjön.
Ambulanspersonal hittade voltad bil vid väg
En voltad personbil har hittats vid väg 13 i höjd med Brandstad utanför Sjöbo.Fordonet hittades av en ambulanspatrull.– Bilen var tom och kall. Vi har sökt ägaren och sökt i området efter en eventuellt skadad person. Men vi har inte hittat något, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Bil voltade in i trädgård
En lastbil har kört av vägen i en rondell i Sjöbo, en bil har voltat in i en trädgård i Karlskrona och en sopbil har åkt av vägen i Kristianstad.Det är bara några av morgonens trafikolyckor i södra Sverige.Inga personer har skadat sig allvarligt i någon av olyckorna.
Pensionärer vill ha wifi – kommunen säger nej
Pensionärerna i Sjöbo vill slopa kontanter, använda Swish och lära sig mer om internet.Men på äldreboendet saknas wifi att använda under de viktiga kurserna.– De säger att det är för dyrt, säger Jan Severinsson, ordförande i PRO Lövestad-Vollsjö.
Läs mer om Jan Severinsson, Sjöbo och Swish.
Man nedslagen med batong – två gripna
En 26-årig man blev nerslagen med batong och rånad i Sjöbo under natten mot lördagen.Han fördes under natten till sjukhus med skallskador.– I anslutning till det här grep vi två personer, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen i region syd.
Läs mer om Fredrik Bratt och Sjöbo.
Villabrand – människor tvingades fly
En villa i Tolånga, utanför Sjöbo, fattade på tosdagemorgonen eld.Branden utvecklade sig snabbt och räddningstjänsten.De personer som vistades i huset lyckats ta sig ut.– Läget är under kontroll, säger berättar räddningstjänstens insattsledare Klas Jeppsson.
Läs mer om Sjöbo och Tolånga.
Villabrand – familj tvingades fly
En villa i Tolånga, utanför Sjöbo, har fattat eld.Branden är fullt utvecklad och räddningstjänsten arbetar med att släcka den.Samtliga familjemedlemmar har lyckats ta sig ut ur huset.– Vi är på plats just nu, säger Kim Hild på Polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild, Sjöbo och Tolånga.
Annelies drömvinst – efter djärva draget
Hon fyller år den sjunde, köpte lotten den sjunde, flög till TV4-studion den sjunde - och drog den sjunde trisslotten. Det var den vinnande strategin när Annelie Nilsson från Sjöbo skrapade hem 250 000 kronor. – Det var verkligen många sjuor, säger hon
Läs mer om Annelie Nilsson och Sjöbo.
Flygplats stänger vid strömavbrott
Ett stort strömavbrott har inträffat i Skåne. Avbrottet berör bland annat Lund, Sjöbo och Skurup....
Läs mer om Lund, Sjöbo, Skurup och Skåne.
Stort strömavbrott drabbar flygplats
Ett stort strömavbrott har inträffat i Skåne. Avbrottet berör bland annat Lund, Sjöbo och Skurup. Omkring 4.000 hushåll är drabbade, enligt Eon.
Läs mer om Eon, Lund, Sjöbo, Skurup och Skåne.
Stort strömavbrott drabbar flygplats
Ett stort strömavbrott har inträffat i Skåne. Avbrottet berör bland annat Lund, Sjöbo och Skurup....
Läs mer om Lund, Sjöbo, Skurup och Skåne.
Hårda kritiken – mot simhallens inbjudan
Sjöbo simanläggning ordnar en kväll med höstmys nästa vecka. I Facebookinlägget där kvällen marknadsförs, skriver man att höstmyskvällen kan råda bot på depressioner, förkylningar och ömma muskler. En av personerna som sett inlägget säger att han blev upprörd över formuleringen. – Detta är ju kvacksalveri, säger han.
Snälla clowner vädjar: Sluta skrämmas!
Polisen har redan gått och varnat för att Clownattacker kan sluta illa. Även de seriösa clownerna manar till besinning. – De kan ju skrämma småbarn och dessutom löper de ju själva risk att bli nerslagna, säger Jumping Joe i Sjöbo.
Läs mer om Clownattacker, Jumping Joe och Sjöbo.
Polisen varnar: Dödlig syntetdrog i Sjöbo
En ny syntetdrog kan ligga bakom fyra överdoser i Sjöbo i år. Nu varnar polisen för drogen som sägs vara 20 till 30 gånger starkare än heroin, skriver Ystads Allehanda. – Vi har åtminstone tre yngre personer som dött av överdos sedan februari och till det kommer en äldre. Det är mycket för att vara Sjöbo och är naturligtvis oroväckande, säger kommunpolis Johan Håkansson till tidningen.
Läs mer om Johan Håkansson och Sjöbo.
Prins Oscars dopgåva var olaglig
SAMHÄLLE. Det var fel av kommunerna Sjöbo och Tomelilla att skänka pengar till prins Oscars dopgåva, har förvaltningsrätten i Malmö kommit fram till. Motiveringen är att gåvan inte i tillräckligt hög grad anses komma till nytta för eller ha anknytning till kommunens område eller dess medlemmar, skriver Ystads Allehanda.
Läs mer om Malmö, Sjöbo och Tomelilla.
Domen: Prins Oscars dopgåva var olaglig
SAMHÄLLE. Det var fel av kommunerna Sjöbo och Tomelilla att skänka pengar till prins Oscars dopgåva, har förvaltningsrätten i Malmö kommit fram till. Motiveringen är att gåvan inte i tillräckligt hög grad anses komma till nytta för eller ha anknytning till kommunens område eller dess medlemmar, skriver Ystads Allehanda.
Läs mer om Malmö, Sjöbo och Tomelilla.
Fel att skänka pengar till prinsdop
Det var fel av kommunerna Sjöbo och Tomelilla att skänka pengar till prins Oscars dopgåva, har...
Läs mer om Sjöbo och Tomelilla.
Skola evakuerad efter svavelsyraläckage
En skola i Sjöbo fick under tisdagseftermiddagen evakueras. Detta efter ett svavelsyraläckage i kemisalen. – Det ska vara en lärare som har kontrollerats av sjukvårdspersonal där, säger Måns Krook, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.
Läs mer om Sjöbo och Syd.
Två bilar krockade i kö vid Sjöbo
Två bilar har krockat på väg 11 vid Sjöbo strax efter lunch. Under räddningsarbetet fick trafiken dirigeras förbi olycksplatsen.
Läs mer om Sjöbo.
Sekretesspapper hamnade i fel skrivare
En tjänsteman på kommunen i Sjöbo skulle skriva ut ett dokument med sekretessbelagda uppgifter. Men...
Läs mer om Sjöbo.
Två beväpnade män rånade guldbutik
Två beväpnade män rånade på måndagseftermiddagen en guldbutik i centrala Sjöbo. Männen som var beväpnade med pistol och hammare fick med sig smycken och flydde på en motorcykel.
Läs mer om Sjöbo.