Sjöbo

Person ska ha slungats i väg efter påkörning

Vid 16-tiden på onsdagen ska en person ha blivit påkörd på landsvägen mellan Sjöbo och Tomelilla.Enligt en vittnesuppgift som Skånska Dagbladet refererar till personen ha blivit påkörd av en personbil, slungats i väg och låg vid larmtillfället mitt i vägen.

Explosionsrisk vid brand i verkstad

En kraftig brand rasar i en villa med tillhörande verkstad söder om Sjöbo, rapporterar SVT Nyheter Skåne. Polis och räddningstjänst är på plats. I verkstadsdelen, där branden började, finns gasflaskor.
Läs mer om Sjöbo.
Skolklass hittade död kvinna
Efter ett larm om en drunkningsolycka har en kvinna hittats död i Sjöbo kommun. Enligt räddningstjänsten var det en skolklass som hittade kvinnan på förmiddagen, rapporterar Ystads Allehanda.
Läs mer om Sjöbo.
Larm om drunkning
Räddningstjänsten har larmats till en drunkningsolycka i Sjöbo.Larmet kom klockan 11.30 på onsdagen.
Läs mer om Sjöbo.Larmet.

Får påkört i rondell

Ett får blev på måndagsmorgonen påkört i en rondell Sjöbo.Ingen människa skadades vid händelsen.– Det är oklart om fåret klarade sig, vi har kontaktat ägaren, säger Calle Persson på polisens ledningscentral presstalesperson vid polisens ledningscentral..
Läs mer om Calle Persson och Sjöbo.Ingen.
Rakblad hittades i flera hundleksaker
I en hundleksak som sålts i en butik i Sjöbo hittades rakblad.Vid en närmre kontroll hittades rakblad i ytterligare sex hundleksaker.– Någon har skruvat loss huvudena på leksaksgrisarna, stoppat in rakbladen och satt på huvudena igen, säger kommunpolis Johan Sandelin till Ystads Allehanda.
Läs mer om Johan Sandelin och Sjöbo.
Rakblad hittade i hundleksaker
Rakblad har hittats instoppade i hundleksaker som är till salu i en butik i Sjöbo i Skåne.
Läs mer om Sjöbo och Skåne.
En bil voltade – skadeläge oklart
I Sjöbo voltade en personbil på torsdagskvällen.Larmet inkom klockan 17.50 och polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.– Föraren ska vara ute ur bilen, men skadeläget är okänt, säger Maya Forstenius, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
27-årings död i Skåne utreds som mord
En 27-årig man har hittats död mellan Vollsjö och Fränninge i Sjöbo kommun och inledningsvis utreder polisen fallet som ett mord alternativt dråp. Kroppen har inga synliga skador.
Läs mer om Fränninge, Sjöbo, Skåne och Vollsjö.
Man hittad död – utreds som misstänkt mord
Polisen anträffade under måndagen en avliden person utanför Sjöbo.Mannen är i 25-årsåldern.Enligt polisen utreds dödsfallet som ett misstänkt mord alternativt dråp.
Läs mer om Sjöbo.Mannen.
Takläggare föll på jobbet – avled direkt
En takläggare utförde jobb på en gård i Sjöbo kommun när han plötsligt tappade balansen och föll tio meter, det var Skånska Dagbladet först med att skriva.Han avled omedelbart av sina skador.– Det gjordes upplivningsförsök på plats, säger kommunpolisen Sara Schön, till Skånskan.
En person till sjukhus efter olycka vid Sjöbo
Två personbilar kolliderade med varandra på väg 11 vid Sjöbo strax före klockan 11 på tisdagen.Enligt polisen fick en person föras i ambulans till sjukhus.
Läs mer om Sjöbo.
Ko har fastnat i en bäck – räddningstjänsten på väg
En ko har fastnat i en bäck i Hemmestorp i Sjöbo kommun i Skåne.Räddningstjänsten är på väg till platsen.– Vi vet inte så mycket ännu. Vi är på väg med räddningsenheter, säger Håkan Månsson, inre befäl vid räddningstjänsten syd.
Familj med bebis kraschade mot träd – hade änglavakt
Ett föräldrapar med en åttaåring och en bebis kraschade in i ett träd utanför Sjöbo.Det stora trädet knäcktes och bilen kvaddades – men familjen klarade sig.– De har haft änglavakt, säger Lasse Nilsson, styrkeledare vid Sjöbos räddningstjänst.
Läs mer om Lasse Nilsson och Sjöbo.Det.
Larm om krock mellan två bilar
Två bilar uppges ha krockat i Åmans Backe utanför Sjöbo.Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg.
Äldre man voltade med sin bil
En man på drygt 70 år misstänks för rattfylleri efter en singelolycka utanför Sjöbo på söndagskvällen. Han skadades i olyckan och fördes till sjukhus.
Läs mer om Sjöbo.
Flera bränder i Sjöbo
Det har brunnit på tre ställen i Sjöbo kommun, skriver Ystads Allehanda. Strax före midnatt kom ett larm om brand i ett ödehus. Räddningstjänsten låter det övertända huset brinna ned till grunden.
Läs mer om Sjöbo.
Flera bränder i Sjöbo i natt: Gott om poliser i området
Det har brunnit på tre ställen i Sjöbo kommun, skriver Ystads Allehanda. Strax före midnatt kom ett larm om brand i ett ödehus. Räddningstjänsten låter det övertända huset brinna ned till grunden.En halvtimme senare fick räddningstjänsten släcka en brand i ett sopkärl i ett garage. En kvart senare började det brinna i en lada.
Läs mer om Sjöbo.
Förare kraschade med 3,85 promille i blodet
Stupfull gav sig sig mannen ut på en vansinnesfärd i Sjöbo förra året.Efter att ha brakat in i en betonggris föll mannen ur bilen med 3,85 promille i blodet.Nu åtalas han för grovt rattfylleri, enligt Ystads Allehanda.
Läs mer om Sjöbo.
Man omkom i olycka på sjö utanför Sjöbo
En man i 80-årsåldern har omkommit efter att ha gått genom isen på Sövdesjön utanför Sjöbo i Skåne.
Läs mer om Sjöbo, Skåne och Sövdesjön.
JUST NU: Stort räddningspådrag efter försvunnen man
En man har anmälts saknad efter en fisketur på Sövdesjön utanför Sjöbo.– Det är både dykare och helikopter på plats, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt, Sjöbo och Sövdesjön.
Ambulanspersonal hittade voltad bil vid väg
En voltad personbil har hittats vid väg 13 i höjd med Brandstad utanför Sjöbo.Fordonet hittades av en ambulanspatrull.– Bilen var tom och kall. Vi har sökt ägaren och sökt i området efter en eventuellt skadad person. Men vi har inte hittat något, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Bil voltade in i trädgård
En lastbil har kört av vägen i en rondell i Sjöbo, en bil har voltat in i en trädgård i Karlskrona och en sopbil har åkt av vägen i Kristianstad.Det är bara några av morgonens trafikolyckor i södra Sverige.Inga personer har skadat sig allvarligt i någon av olyckorna.
Pensionärer vill ha wifi – kommunen säger nej
Pensionärerna i Sjöbo vill slopa kontanter, använda Swish och lära sig mer om internet.Men på äldreboendet saknas wifi att använda under de viktiga kurserna.– De säger att det är för dyrt, säger Jan Severinsson, ordförande i PRO Lövestad-Vollsjö.
Läs mer om Jan Severinsson, Sjöbo och Swish.
Man nedslagen med batong – två gripna
En 26-årig man blev nerslagen med batong och rånad i Sjöbo under natten mot lördagen.Han fördes under natten till sjukhus med skallskador.– I anslutning till det här grep vi två personer, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen i region syd.
Läs mer om Fredrik Bratt och Sjöbo.