Sjuk

Man som knivhögg polis inte psyksjuk

Inrikes. Den man som åtalats för att ha knivhuggit en polisman vid Medborgarplatsen i Stockholm är inte psykiskt sjuk. Det fastslår Rättsmedicinalverket i ett yttrande till tingsrätten, rapporterar Ystads Allehanda.

Viktor Frisks Let's dance-premiär i fara

Viktor Frisks Let's dance-premiär är i fara.Med bara timmar kvar till sändning är hans danspartner Linn Hegdal sjuk.– Vi har sjukvårdspersonal på plats, säger Åsa Örtengren på TV4:s pressavdelning.
Läs mer om Linn Hegdal och Åsa Örtengren.
Sarah Perry: "Var sjuk och hög när jag skrev"
1 av 4 Sarah Perry: "Var sjuk och hög när jag skrev" Kulturtelegram. På kursen i kreativt skrivande tyckte klasskompisarna att det hon skrev var gammaldags.
Läs mer om Kulturtelegram och Sarah Perry.
Sarah Perry: Var sjuk och hög när jag skrev
På kursen i kreativt skrivande tyckte klasskompisarna att det hon skrev var gammaldags. Inte så konstigt kanske om man, som Sarah Perry har växt upp med en läsning präglad av kung James 1600-talsbibel. Men de udda barndomsåren banade också väg för succromanen Ormen i Essex.
Läs mer om Essex, Ormen och Sarah Perry.

"Monstret" sjuk - missar tredje kvarten

Sporttelegram. Linköpings stjärnmålvakt Jonas "Monstret" Gustavsson saknas i den tredje SM-kvartsfinalen borta mot Djurgården i kväll. Linköping uppger på Twitter att Gustavsson blivit sjuk.
Gustaf Hammarsten sjuk inför Let's dance
Gustaf Hammarsten anlände till onsdagens rep inför Let's dance med näsblod.Skådepelaren som är en av deltagarna i årets säsong har drabbats av bihåleinflammation och har ett rör i näsan för at skölja bihålorna.Senare i dag ska han träffa en läkare.– Jag misstänker att det kan vara något fel på röret, säger Hammarsten.
Läs mer om Hammarsten.
Blir matchhjälte efter spel i 108 minuter (!)
LINKÖPING/STOCKHOLM. Linköping har kvitterat i kvartsfinalserien mot Djurgården.Chad Billins avgjorde till 3-2 i den tredje förläningsperioden efter en superrysare.– Det var en sjuk match, säger Billins.
Läs mer om Djurgården.Chad.
Tvingas lämna Superstars – efter läkarens besked
Längdskidåkaren Johan Olsson blir sjuk under inspelningen av Superstars.Efter order från läkare tvingas han lämna programmet.– Det är en sorg när det väl står klart för en att det är över, när jag får diagnosen av läkaren, säger Johan Olsson i programmet.
När du blir sjuk utomlands
SJUKVÅRD: Du har rätt till akut och nödvändig sjukvård inom EU, EES-länderna och Schweiz till samma kostnad som hemma Om du blir akut sjuk när man tillfälligt befinner sig i EU,
Läs mer om Schweiz.
Mette-Marit är sjuk – tvingas till operation
Norges kronprinsessa Mette-Marit är sjuk – hon har tvingats att ställa in en resa till Leipzig.Under måndagen kommer hon att opereras meddelar norska kungahuset på sin hemsida.Det ska handla om en mindre operation och Mette-Marit ska vara sjukskriven fram till påsk.
Läs mer om Leipzig.Under och Mette-Marit.
Arbetsförmedlingen larmar – kräver ändring av reglerna
Allt fler människor slussas från Försäkringskassan till Arbetsförmedlingen då de får avslag på sin ansökan om sjukpenning.Arbetsförmedlingen är kritisk till utvecklingen och kräver nu 84 miljoner extra om året.– Är man sjuk ska man få sjukpenning ifrån Försäkringskassan, säger Maria Kindahl, chef för avdelningen rehabilitering till arbete på Arbetsförmedlingen till Ekot.
Allt fler sjuka hänvisas till arbetsmarknaden
Antalet långtidssjukskrivna människor som skickas till Arbetsförmedlingen (AF) har ökat med cirka 350 procent på tre år. – Är man sjuk ska man få sjukpenning ifrån Försäkringskassan, säger AF:s rehabiliteringschef Maria Kindahl, till Ekot.
Akilov bedöms inte vara psykiskt sjuk
Inrikes. Den terroråtalade Rakhmat Akilov bedöms fortfarande inte vara psykiskt sjuk. En ny paragraf 7-undersökning har gjorts av honom, och enligt den bedöms han inte lida av någon allvarlig psykisk störning, rapporterar Sveriges Radios Ekot.
Läs mer om Rakhmat Akilov.
Undersökning klar: Akilov är inte psykiskt sjuk
Den terroristmistsänkte Rakhmat Akilov är inte psykiskt sjuk. Det visar en ny rättspsykiatrisk undersökning som gjorts, rapporterar Ekot.
Läs mer om Ekot och Rakhmat Akilov.
Nästa steg är att jag jobbar från Marbella
Roger Rönnberg är van vid att diktera sina spelare på isen.Men då Frölundas tränare blev sjuk fick han ta en annorlunda väg.Nämligen genom att följa lagets träning från en livesändning – hemma i sjuksängen.– Nästa steg är att vi ska installera högtalare. Då kan jag börja jobba från Marbella, säger han skämtsamt.
Läs mer om Marbella.
Stina Nilsson: Blir en ballong som spricker
Världscupsavslutningen i Falun var Stina Nilssons sista chans att knipa sprintvärldscupen från Maiken Caspersen Falla.Men den svenska OS-hjälten blev sjuk och tvingades ställa in.– Jag har en inbyggd princip att inte stå på startlinjen om jag inte är frisk, den går jag inte emot, säger hon till SVT.
Stina Nilsson sjuk – missar världscupavslutningen
Stina Nilsson kommer inte till världscupsavslutningen i Falun i helgen. OS-guldmedaljören är förkyld, meddelar skidförbundet. Därmed missar hon chansen att vinna sprintvärldscupen.
Läs mer om Falun.
Stina Nilsson sjuk - missar vc-finalen
Sporttelegram. Stina Nilsson är förkyld och står därför över helgens världscupavslutning i Falun, uppger Svenska skidförbundet.
Läs mer om Falun och Svenska.
Nedkyld boaorm fick polis att rycka ut
Inrikes. En döende orm på en parkeringsplats i Linköping fick polisen att rycka ut. Väl där konstaterades att ormen, som låg i en plastpåse, var livlös. - Den var illa däran av kylan och dessutom troligtvis sjuk.
Läs mer om Linköping.
Nedkyld boaorm fick polis att rycka ut
En döende orm på en parkeringsplats i Linköping fick polisen att rycka ut. Väl där konstaterades att ormen, som låg i en plastpåse, var livlös. - Den var illa däran av kylan och dessutom troligtvis sjuk.
Läs mer om Linköping.
Frågetecken för Timråduo och Leksandsstjärna - här är läget inför final tre
Hockeyallsvenska finalen, match tre av fem. Timrå IK-Leksands IF, NHK Arena 19.00. Läget i laget Timrå IK: Hugo Enock (sjuk) och John Westin (sjuk) saknades på måndagens träning.