Sjukhus

Kvinna dog av rökskador vid villabrand

En kvinna fördes till sjukhus med allvarliga rökskador i samband med en villabrand utanför Flen på söndagseftermiddagen – men hennes liv gick inte att rädda.
Läs mer om Flen.

Nära 9 000 i kö till operation på Karolinska

8 700 patienter står just nu i operationskö till Karolinska universitetssjukhuset – nära en fjärdedel är barn. Fler än tre gånger så många har väntat längre än 90 dagar på behandling och operationer, jämfört med 2014. Nu måste andra sjukhus, som själva har stora problem, hjälpa till.
Läs mer om Karolinska.
Daniel, 35, avled efter uppskjuten canceroperation
Rebecca, 7, saknar honom varje dag. – Pappa var rolig ända tills han fick ligga på sjukhus. Men han var rolig då också. Daniel Bezatto, 35, fick canceroperationen uppskjuten i tre månader. När hans mage till slut öppnades på Karolinska universitetssjukhuset i Solna var det för sent. Familjen hävdar att han fick vänta för länge – sjukhuset uppger att köer inte var orsaken.
Läs mer om Karolinska och Solna.
Körde på kvinna – smet från platsen
En kvinna blev under måndagskvällen påkörd av en bil i Kungsbacka.Enligt polisen ska bilisten ha smitit från platsen efter kollisionen.Kvinnan fick föras till sjukhus med lindriga skador.– Det är inga personskador av någon större art, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Kvinna dog av rökskador vid villabrand

En kvinna förde till sjukhus med allvarliga rökskador i samband med en villabrand utanför Flen på söndagseftermiddagen – men hennes liv gick inte att rädda.
Läs mer om Flen.
TV4-stjärnan akut sjuk – under tv-inspelningen
Elina Casell Hjalmarsson var med under ett drama under inspelningen av senaste Playmakers.Mitt i avsnittet fick hon åka till sjukhus för att få vård.– Det var jättehemskt, säger Casell Hjalmarsson i programmet.
Cyklist och bilist i krock – två till sjukhus
En bilist och en cyklist har krockat i Göteborg.Två personer har förts till sjukhus.
Läs mer om Göteborg.Två.
Bandymatch avbruten – spelare till sjukhus
Efter knappa halvtimmen fick matchen mellan Hammarby och Edsbyn på Zinkensdamm avbrytas efter att Daniel Pizzoni Elfving blivit liggande på isen, stilla, efter en duell där han fick en olycklig smäll mot huvudet.
Hammarby-stjärnan till sjukhus med ambulans
Otäcka scener på Zinkensdamm.Hamarbys landslagsspelare David Pizzoni Elfving fick en smäll mot huvudet under toppmatchen mot Edsbyn – och har förts till Södersjukhuset för vård, enligt sajten Bandypuls.
Brandhärjade huset avspärrat – måste saneras före inflyttning
Det är oklart när de boende i hyreshuset i Rågsved som eldhärjades på lördagskvällen får flytta hem igen. Det var en lägenhet på andra våningen som brann, men många lägenheter i åttavåningshuset är rökskadade. Fem personer fick åka till sjukhus, och det är oklart hur svårt skadade de är.
Läs mer om Rågsved.
En död efter gatubråk i Helsingborg
En dog och två andra fördes till sjukhus med stickskador efter ett gatubråk i Helsingborg. Sju-åtta personer ska ha varit inblandade, samtliga av dem män.
Läs mer om Helsingborg.
Fem till sjukhus vid stor höghusbrand i Rågsved
Fem personer fick föras till sjukhus vid en storbrand i ett höghus i Rågsved i södra Stockholm. Ett 50-tal boende har påverkats av branden som hade kraftig rökutveckling. – Vi hittade två barn som vi hjälpte ut, säger Kurt Johnsson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.
Läs mer om Kurt Johnsson, Rågsved och Stockholm.
En död i gatubråk i Helsingborg
En person är död efter ett stort bråk utomhus i Helsingborg. Två andra har förts till sjukhus. Det rör sig om stickskador.
Läs mer om Helsingborg.
En död i gatubråk i Helsingborg
En person är död efter ett stort bråk utomhus i Helsingborg. Två andra har förts till sjukhus. Det rör sig om stickskador.
Läs mer om Helsingborg.
En död efter gatubråk i Helsingborg
En person är död efter ett stort bråk utomhus i Helsingborg. Två andra har förts till sjukhus, uppger polisen.– Det är ett stort arbete med att samla in så mycket som möjligt för att ta reda på vad som har hänt, säger Calle Persson, polisens pressinformatör vid polisen i Skåne.
Läs mer om Calle Persson, Helsingborg och Skåne.
Ambulans krockade med personbil – en svårt skadad
En ambulans under utryckning har krockat med en personbil i Östhammar utanflr Uppsala.– Föraren av personbilen skadas allvarligt och har förts med helikopter till sjukhus, säger Johan Thalberg vid polisen i Region Mitt. Dessutom har ytterligare två personer, varav ett är barn, förts till sjukhus.
Skoterförare i krock med träd – förs till sjukhus i helikopter
En man i 20-årsåldern körde in i ett träd under en skotertur i Pajala på lördagsförmiddagen.Han förs nu med helikopter till sjukhus i Gällivare.
Läs mer om Gällivare och Pajala.
Skärmflygare i krasch på flygfält
En skärmflygare har kraschat på Barkarby flygfält i Stockholm och är förd till sjukhus med ambulans.– Polisen har inte varit inblandad så jag vet inte mer, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.
Tre till sjukhus efter brand i Västerås
Tre personer fick föras till sjukhus för kontroll efter en brand i en trevåningsfastighet i Västerås.
Pel till sjukhus
Man till sjukhus efter olycka på E4
En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus efter en singelolycka på E4 strax norr om Gävle.Han var nykter men blir misstänkt för olovlig körning.
Läs mer om Gävle.Han.
Utmattad Pel till sjukhus
Fotbollsikonen Pel, av många ansedd vara världens bästa spelare genom tiderna, kollapsade i Brasilien under torsdagen och fick föras till sjukhus.
Läs mer om Brasilien.
Pele förd till sjukhus – kollapsade i hemmet
Fotbollsikonen Pele, 77, har förts till sjukhusPele kollapsade i sitt hem i Brasilien, och tvingas nu ställa in ett planerat framträdande i London, skriver The Sun.
Läs mer om Brasilien, London och The Sun.