Sjukhus

Kvinna klipptes loss efter att bil voltat – vägen avstängd

En singelolycka har inträffat på riskväg 40.En kvinna har fått klippas loss och under tiden som räddningsarbetet pågår har man valt att stänga av vägen.– Hon har förts till sjukhus med ambulans, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.
Läs mer om Christer Larsson.

Mc-förare till sjukhus efter krock

En bil och en motorcykel ska ha krockat i Mölnlycke.En person har förts till sjukhus med oklara skador.– En person låg i diket när vi kom till platsen, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Läs mer om Mölnlycke.En och Storgöteborg.
Motorcykelförare körde omkull – förd till sjukhus
På söndagsmorgonen inträffade en singelolycka på riksväg 44 utanför Uddevalla.En motorcyklist körde av okänd anledning omkull och fördes till sjukhus i ambulans.– Det pratades om revbensbrott, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Tommy Nyman, Uddevalla.En och Väst.
Kvinna till sjukhus efter krock
En kvinna i 70-årsåldern har förts till sjukhus i ambulans efter en trafikolycka på väg 25 i Alvesta.Föraren av bilen kvinnan färdades i, en man i samma ålder, misstänks för vårdslöshet i trafik.
Läs mer om Alvesta.Föraren.

Talibaner stänger ned sjukhus i Afghanistan

Talibanerna har stängt ned 46 av 49 vårdinrättningar i provinsen Uruzgan i Afghanistan under de senaste dagarna. De kräver specialbehandling för deras krigare som kontrollerar större delen av den hårt prövade regionen, enligt afghanska myndigheter.
Läs mer om Afghanistan och Uruzgan.
Bil har voltat av vägen – skadeläget oklart
Tidigt på söndagsmorgonen voltade en bil av vägen i Stenungsund.Skadeläget är oklart men enligt polisen bedöms skadorna som allvarliga och föraren kommer föras till sjukhus i ambulanshelikopter.Polis är på plats.
Kräver fler kameror: Nytt lagförslag inte tillräckligt
Våld och hot på akutmottagningar måste kunna förhindras – därför borde det inte krävas tillstånd för att få sätta upp övervakningskameror på sjukhus. Det anser majoriteten i Stockholms läns landsting som nu efterlyser ett lagförslag som öppnar upp betydligt mer för kameraövervakning.
Gasexplosion på hotell i Blackpool
Flera personer har skadats efter en gasexplosion i brittsiska Blackpool, skriver The Sun. Två personer har förts till sjukhus.
Läs mer om Blackpool och The Sun.
Man överkörd av traktor – hämtades med helikopter
En man har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter en traktorolycka på Öckerö.Det var när han vevade i gång fordonet som traktorn kom i rullning.– Han hade jätteont och hans axel såg inte rolig ut, säger Erling Eriksson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten på Öckerö.
Ambulans misstog hjärtinfarkt för magsjuka
Ambulanspersonal som larmades till en bostad i Söderhamn misstog en hjärtinfarkt för magsjuka och förde aldrig patienten till sjukhus.
Läs mer om Söderhamn.
Ambulans misstog hjärtinfarkt för magsjuka
Ambulanspersonal som larmades till en bostad i Söderhamn misstog en hjärtinfarkt för magsjuka och förde aldrig patienten till sjukhus.
Läs mer om Söderhamn.
Ambulanspersonal misstog hjärtinfarkt för magsjuka
Ambulanspersonal som larmades till en bostad i Söderhamn misstog en hjärtinfarkt för magsjuka och förde aldrig patienten till sjukhus.
Läs mer om Söderhamn.
Eurovision-vinnaren kämpar för sitt liv
Eurovision-vinnaren Salvador Sobral kämpar för sitt liv.Sångaren ligger på intensivavdelning i Portugal på grund av ett hjärtfel, rapporterar magasinet Caras.Han har varit inlagd på sjukhus de senaste dagarna, rapporterar TT.Nu skriver Caras att Sobrals tillstånd kommer förvärras om han inte genomgår en hjärttransplantation.
Läs mer om Caras.Han och Portugal.
Man i 90-årsåldern påkörd av personbil
En cyklande man i 90-årsåldern är förd till sjukhus efter att ha blivit påkörd av en personbil.Händelsen ska ha inträffat mitt i ett bostadsområde.Mannens skadeläge är ännu oklart.
Pojke allvarligt skadad efter påkörning i Älvsjö
En pojke i nedre tonåren har förts till sjukhus med allvarliga skador efter en påkörning i Älvsjö i södra Stockholm. – Vi vet inte riktigt vad som har hänt och polisen har tagit bilen i beslag, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl i Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Älvsjö.
13-åring påkörd – är allvarligt skadad
En 13-åring har blivit påkörd i Solberga i södra Stockholm. Barnet har förts till sjukhus med allvarliga skador, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Solberga och Stockholm.
Labil man lämnade från sjukhus
En man som är labil och enligt uppgift påverkad lämnade Sundsvalls sjukhus på fredagseftermiddagen.Innan polisen kunde hitta mannen varnades allmänheten.Mannen har nu förts till en vårdavdelning igen, skriver Sundsvalls Tidning.
Pojke påkörd utanför skola – förd till sjukhus
En pojke har blivit påkörd av en bil utanför en skola i Göteborg.Enligt polisen har han förts med ambulans till sjukhus.– Han skador betecknas inte som allvarliga, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Båtdrama i Vänern – en till sjukhus
En fritidsbåt har sjunkit i Vänern.Tre personer hamnade i vattnet.– Två har tagit sig upp på ett skär och vi är på väg dit, säger Tomas Lindström, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Skaraborg.En person har förts med ambulans till sjukhus.
Person påkörd av buss – förs till sjukhus
En person blev påkörd av en buss i Trelleborg på fredagen.– Personen är förd till sjukhus i ambulans, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Trelleborg.
Cyklist påkörd av lastbil – oklart skadeläge
En cyklist har blivit påkörd av en lastbil i Kalmar.Enligt polisen är det oklart hur olyckan inträffade.Cyklisten, en kvinna, har först till sjukhus. Skadeläget är oklart.
Läs mer om Kalmar.Enligt.
Tre bilar i krock på E45 – stor påverkan på trafiken
Tre bilar har krockat på E45 vid Agnesberg.Enligt Trafikverket orsakar olyckan stor påverkan på trafiken under fredagsmorgonen.En person har förts med ambulans till sjukhus.
Läs mer om Agnesberg.Enligt och E45.
Vattenläcka på Nya Karolinska – igen
För andra gången inom en vecka läcker vatten flera våningar ner på Nya Karolinska sjukhuset i Solna, skriver Aftonbladet. SvD:s granskning visar flera brister i världens dyraste sjukhus.
Läs mer om Aftonbladet, Nya Karolinska och Solna.
Kvinna förd till sjukhus efter krasch
En 38-årig kvinna krockade på torsdagseftermiddagen med ett träd, vid campingplatsen på Scoutvägen i Bromölla.Kvinnan fick föras till sjukhus.– Vi hoppas på att hon är talbar, så vi kan reda ut vad som hänt, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Svensk kvinna skjuten i Köpenhamn
En svensk kvinna sköts i går i Köpenhamn. Hon fördes till sjukhus där hon opererades, rapportera danska TV2. Kvinnas tillstånd ska vara stabilt.
Läs mer om Köpenhamn och TV2.