Sjukhus

Motorcyklist till sjukhus efter olycka

Under torsdagskvällen körde en motorcykel omkull i Jönköping. Ambulans, polis och räddningstjänst larmades till olyckan. Föraren fördes till sjukhus med ambulans. Enligt polisen ska kvinnan ha skadats allvarligt i benet.
Läs mer om Jönköping.

Man knivhuggen – förd till sjukhus

En man knivhöggs på torsdagseftermiddagen i Farsta Strand, skriver polisen på sin hemsida.Mannen är förd till sjukhus.– Han knivhöggs på flera ställen, säger Anders Bryngelsson, presskontakt hos Stockholmspolisen.
JUST NU: Fyra till sjukhus efter krock
På torsdagsförmiddagen krockade tre bilar, varav en bil hade en husvagn påkopplad, på E20 mellan Skara och Götene.Fyra personer fördes till sjukhus.– Det var lindrigare skador, säger Tommy Emriksson, inre befäl vid räddningstjänsten.
Misstänkt mordförsök – man hittad knivhuggen
Ett larm kom in till polisen vid halv tio-tiden på torsdagsmorgonen gällande en svårt skadad person i Solna strax utanför Stockholm.En man i 40-årsåldern hittades knivhuggen på platsen och han fördes till sjukhus med ambulans. Händelsen utreds nu som misstänkt mordförsök.– Vi har inlett dörrknackning, satt upp avspärrningar och försöker fånga upp vittnen i området, säger Lars Byström, presstalesperson på polisen.
Läs mer om Solna och Stockholm.En.

Flera förda till sjukhus efter krock vid cruising

Två bilar krockade i samband med en cruising i Falun.Flera personer fördes till sjukhus.Minst en person skadades allvarligt.
Läs mer om Falun.Flera.
Medvetslös förd till sjukhus efter trafikolycka i Norrköping
En skadad person fördes medvetslös till sjukhus efter en trafikolycka i Norrköping natten till torsdagen.Två bilar var inblandade och sammanlagt sex människor drabbades.
Läs mer om Norrköping.
JUST NU: Personbil har voltat av vägen
En bil har voltat av väg 973, strax söder om Färjestaden på Öland, som nu är avstängd.Föraren till bilen har förts till sjukhus i Kalmar med ambulans.– Det finns risk för köbildning, säger Anders Palmgren, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten på Öland.
Läs mer om Färjestaden, Kalmar och Öland.
Äldre man attackerad av hund – kraftigt biten
Vid 13.30-tiden larmades polisen om att en man i Marks kommun blivit attackerad av en lösspringande hund. Mannen är förd till sjukhus.– Han blev kraftigt biten i ansikte och nacke, säger Eva Nilsson, stationsbefäl vid polisen i Borås.
Läs mer om Eva Nilsson.
Man skjuten i Upplands Väsby – en person gripen
En man blev skjuten i Upplands Väsby, norr om Stockholm, strax efter klockan 13. Polisen larmades till en lokal om grov misshandel men det visade sig handla om just skottlossning.–Man har ändrat rubriceringen till mordförsök. Personen i fråga är förd till sjukhus i ambulans, säger Lars Byström, polisens presstalesperson i Stockholm.
Läs mer om Stockholm.
Man föll ut från fjärde våningen – vårdas på sjukhus
En man föll ut från en balkong på fjärde våningen under den sena tisdagskvällen.– Han blir liggandes på marken och är körd till sjukhus där han vårdas, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.Polisen har genomfört en teknisk undersökning i lägenheten då brott inte kan uteslutas.
Läs mer om Väst.Polisen.
Motorcyklist körde av vägen – åkte ambulans till sjukhus
En 50-årig motorcyklist körde av väg 669 i Tving, Karlskrona, under tisdagen.Mannen fick föras från platsen i ambulans.– Det var en marginell påverkan på vägen, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, Karlskrona och Tving.
Smittad av TBE: Klarade inte av att vara mamma
Allt fler blir sjuka efter fästingbett. Stina Hagström von Hellens smittades av TBE och blev inlagd på sjukhus. Nu, nästan tre månader senare, är hon fortfarande sjukskriven. – Det värsta är att jag inte klarat av att vara mamma och att inte veta om jag blir bra igen.
Läs mer om TBE.
Trafikolycka i Ulricehamn - en person till sjukhus
Bilen ska ha voltat vid Länsväg 818 och två personer tog sig ur fordonet efter olyckan. Den ena fick föras till Borås sjukhus med lindriga skador.
Läs mer om Länsväg och Ulricehamn.
En person till sjukhus efter olycka vid Sjöbo
Två personbilar kolliderade med varandra på väg 11 vid Sjöbo strax före klockan 11 på tisdagen.Enligt polisen fick en person föras i ambulans till sjukhus.
Läs mer om Sjöbo.
Brand i lägenhet – man hoppade från balkong
En man fick under natten till tisdagen föras till sjukhus efter en brand i en lägenhet på Hisingen i Göteborg.Mannen hoppade från balkongen i samband med branden och skadade benen. – Han låg utanför när vi kom fram till platsen, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen.
Misstänkt mordförsök i Södertälje
Polisen utreder ett misstänkt mordförsök, sedan en man kommit in till Södertälje sjukhus med skärskador i ansiktet och på halsen.
Läs mer om Södertälje.
Man utsatt för misstänkt mordförsök
Polisen utreder ett misstänkt mordförsök, sedan en man kommit in till Södertälje sjukhus med skärskador i ansiktet och på halsen.–Det bedöms av sjukhuset som allvarliga skador, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm, till TT.
Läs mer om Stockholm och Södertälje.
Skjuten man dök upp på sjukhus efter bråk
Många personer var inblandade i ett bråk i Strängnäs vid 23.30-tiden på måndagskvällen – och flera personer flydde platsen i bilar.Därefter dök en skottskadad man i 20-årsåldern upp på akuten på Mälarsjukhuset.Nu söker polisen efter en eller flera gärningsmän.
Läs mer om Mälarsjukhuset.Nu.
Denguefeber dödar 300 i Sri Lanka
Ett utbrott av dengueviruset har dödat nästan 300 personer i Sri Lanka i år. Fler än 100 000 har smittats och önationens sjukhus är överfulla, uppger landets hälsodepartement.
Läs mer om Sri Lanka.
Patient fick balansbesvär efter tekniska problem på Nya Karolinska
Behandlingen av en svårt sjuk patient fördröjdes av på grund av problem med telekommunikationen till Nya Karolinska. Det skriver Danderyds sjukhus i en lex Maria-anmälan.
JUST NU: Bil voltade – en person till sjukhus
En person voltade av vägen med sin bil i närheten av Borås på måndagsmorgonen.Bilen landade på taket och en person har fått föras till sjukhus.– En person har färdats i bilen och är uttagen och transporterad till sjukhus, säger Anderas Johansson, inre befäl på räddningstjänsten Södra Älvsborg.
Läs mer om Södra Älvsborg.
Fler kan dö efter människosmuggling
17 av dem som var vid liv när de hittades i en lastbil i San Antonio, USA, anses ha livshotande skador. Åtta hittades avlidna i lastbilen i delstaten Texas nära den mexikanska gränsen, ytterligare en person avled senare på sjukhus.
Läs mer om San Antonio och USA.
Flera döda i lastbild – misstänkt smuggling
Åtta människor har hittats döda i en lastbil i San Antonio i den amerikanska delstaten Texas, nära den mexikanska gränsen. Ytterligare en person avled senare på sjukhus. Polisen misstänker att det rör sig om människosmuggling.
Läs mer om San Antonio.
En till sjukhus efter butiksrån
En person som arbetar på en servicebutik fick föras till sjukhus efter att han misshandlats av tre rånare i stadsdelen Hjällbo i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.