Sjukhus

JUST NU: Lastbil blockerar E22

Tidigt på fredagsmorgonen välter en lastbil på E22 och blockerar vägen.Strax därefter kolliderar en bil med lastbilen.En person är förd med ambulans till sjukhus med lindriga skador.– Enligt Trafikverket prognos kommer bärgningen vara klar först vid 16-tiden, säger Nils-Inge Hagman, inre befäl på räddningstjänsten.
Läs mer om E22 och Nils-Inge Hagman.

Knivskuren man förd till sjukhus

En 19-årig man fördes sent på torsdagskvällen till sjukhus med en stickskada efter ett bråk i Strömsnäsbruk.Ett större polispådrag är på plats men ingen har ännu gripits. Händelsen rubriceras som grov misshandel.
Läs mer om Strömsnäsbruk.Ett.
Misstänkt mordförsök i Floda – man knivhuggen
En man har knivhuggits i ryggen i Floda i Lerums kommun. Mannen hittades utomhus och har förts till sjukhus, rapporterar GT.
Läs mer om Floda.
JUST NU: Knivskuren man hittad utomhus
På torsdagseftermiddagen har en skadad man hittats utomhus i Floda i Lerums kommun.Enligt polisen är han knivskuren i ryggen och förd till sjukhus.– Vi utreder som försök till mord alternativt dråp, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Floda, Johan Ljung och Väst.

Attack i häktets dusch – två vakter till sjukhus

Två vakter på Göteborgshäktets säkerhetsavdelning blev misshandlade av en intern under torsdagsförmiddagen.– Det har varit en incident. I samband med att klienten skulle duscha så har det blivit någon form av tumult. De har fått någon form av slag mot sig. Någon har mottagit en smäll i ansiktet, säger Jörgen Bisseberg, kriminalvårdschef i beredskap.Vakterna fördes till sjukhus.
Läs mer om Jörgen Bisseberg.
Man akut till sjukhus efter olycka med släp
En man fördes på torsdagen till sjukhus med ambulans efter en olycka med en bil och ett släp på en privat tomt i Trollbäcken.– Han verkar ha haft bröstsmärtor, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.
Fyra till sjukhus efter trafikolycka
Två vuxna och två barn har förts till sjukhus efter en trafikolycka utanför Nyköping. Bilen ska enligt polisens uppgifter ha väjt för ett djur, kört ner i diket och sedan voltat.
Läs mer om Nyköping.
Nya Zeelands rugby har sorg - två döda spelare på en vecka
Nya Zeelands rugby har sorg.För andra gången på bara en vecka har en ung rugbyspelare dött.I dag avled 22-åriga Bevan Moody på sjukhus efter att ha drabbats av hjärtstillestånd under en match i lördags.
Läs mer om Bevan Moody.
Cyklist påkörd – till sjukhus i ambulans
En cyklist har förts till sjukhus efter en kollision i Halmstad.Enligt polisen blev cyklisten påkörd av en bil.Cyklisten har transporterats till sjukhus i ambulans.
Läs mer om Halmstad.Enligt.
Bil voltade från bro två akut till sjukhus
Två personer har förts till sjukhus sedan en personbil voltat över en bro i Njurunda i Västernorrland – och störtat rakt ner i marken.– Båda personerna har färdats till sjukhus med ambulans. En ledningsbil från räddningstjänsten samt en polisbil är kvar vid olycksplatsen, säger Torbjörn Toresson, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad, till Sundsvalls Tidning.
Man knivskuren – förd till sjukhus
Sent på onsdagskvällen har en man i 25-årsåldern knivskurits i Sunne i Värmland, uppger polisen.– Han är förd till sjukhus med skador som inte är livshotande, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.
Läs mer om Erik Hiding, Sunne och Värmland.
Tre tonårsflickor skadade – epatraktor körde av vägen
Tre flickor i åldern 16–17 år skadades, varav en allvarligt, när deras epatraktor på onsdagskvällen körde av vägen utanför Lessebo och krockade med ett träd.Alla tre ligger kvar på sjukhus.
Läs mer om Lessebo.
Stjärnan förd sjukhus efter våldsam krasch
Den danske speedwaystjärnan Nicki Pedersen, 40, har förts till sjukhus efter en svår krasch.Olyckan skedde under en match i den danska elitserien.–Nicki har slagit i nacken våldsamt, säger Pedersens manager, Helge Frimodt till EkstraBladet.Enligt managern har Pedersen känsel i både armar och ben.
Svenska patientdata skickas till privata bolag utomlands
När flera svenska sjukhus mäter vårdens kvaliteten samlar de in stora mängder data om varje patienter. Men detta innebär stora etiska problem. Är det lagligt att överföra patientuppgifterna till ett privat utländskt bolag? Vem garanterar då patientens rätt till integritet? skriver Yvonne Dellmark och Lars Falk, Karolinskas läkarförening.
Läs mer om Yvonne Dellmark.
Moped och bil krockade – ung man till sjukhus
En moped och en bil krockade i Jönköping under onsdagskvällen.Två personer färdades på mopeden och en av dem har förts till sjukhus.Skadeläget är okänt.– Man har kunnat prata med personen. Han ska ha varit vid medvetande, säger Åsa Willsund, presstalesperson på Jönköpingspolisen.
Två cyklister i kollision – en till sjukhus
Två cyklister kolliderade i Malmö.En har förts till sjukhus.Skadeläget är oklart.
Läs mer om Malmö.En.
Barnmorska riskerar prövotid efter nyfödd bebis död
En barnmorska på Danderyds sjukhus har varit inblandad i tre förlossningar som lex Maria-anmälts under de senaste åren. I ett av fallen dog bebisen efter förlossningen. Nu yrkar IVO på en treårig prövotid, efter att ytterligare ha granskat barnmorskans arbete.
Läs mer om IVO.
JUST NU: Kvinna död – en gripen för mord
I söndags kväll blev en kvinna svårt misshandlad med ett tillhygge på en ort utanför värmländska Sunne.Hon fördes till sjukhus i ambulanshelikopter med svåra skallskador.Kvinnan har nu avlidit och en man kommer begäras häktad för mord, skriver NWT.
Läs mer om NWT och Sunne.Hon.
Två bilar i krock – stora trafikstörningar
Två bilar har krockat på riksväg 49 mellan Skövde och Tibro.Stora trafikstörningar har uppstått i morgontrafiken.Vägen har stängts av, uppger räddningstjänsten.En person har förts till sjukhus.
Läs mer om Skövde och Tibro.Stora.
Kvinna förd till sjukhus efter lägenhetsbrand
En kvinna är förd till sjukhus efter lägenhetsbrand.Branden uppstod i en lägenhet som tillhör ett flerfamiljshus.
Bil körde in i mitträcke och ner i dike – kvinna till sjukhus
En kvinna har förts till sjukhus efter en trafikolycka på en riksväg utanför Arvika.– Det är en singelolycka. En tjej har kört in i mitträcket och sedan ner i diket, säger Alf Törnkvist på Arvikas räddningstjänst.Enligt NWT ska vägen vara helt avstängd i samband med räddningsarbetet.
Läs mer om Alf Törnkvist och Arvika.
Rose, 8, dödades i dådet – mamman vårdas på sjukhus
Minst 22 människor dödades, och 59 skadades i bombdådet i Manchester. De första offren har nu namngivits, bland dessa 8-åriga Saffie Rose Roussos.
Läs mer om Manchester.
Pojkar föll från klippa vid Ales stenar
Två pojkar i 17-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha fallit ned från en klippa vid Ale stenar.
Läs mer om Ale.