Skådespelare

Fyra nya skådespelare till filmen om Al Capone

Josh Trank har haft riktigt tuffa år efter misslyckandet med "Fantastic Four" och avskedet från "Star Wars"-spinoffen. Hösten 2016 fick han dock jobbet att göra en film om den välkände gangsterbossen Al Capone med Tom Hardy i huvudrollen.

Detaljerna om Robin Williams sista svåra tid

Robin Williams var en prisbelönad och älskad skådespelare. Fans över hela världen sörjde när han valde att ta sitt liv 2014.I nya dokumentären The price of fame avslöjas nya detaljer om stjärnans liv innan självmordet.– När Robin ramlade av vagnen, föll han hårt, säger komikerkollegan Chuck Nice i trailern, enligt Radar online.
Läs mer om Chuck Nice, Radar och The.
Walking Dead-stjärna vill ta över rollen som Wolverine
Alla vet vi att teater-apan Hugh Jackman lämnat rollen som Marvel-bödeln Wolverine bakom sig och det gäller nu för Marvel Studios (inte minst efter uppköpet av Fox) att hitta en ny skådespelare som kan lira en annan version av den håriga järven

Just Cause-utvecklaren letar skådespelare till sitt nästa spel

Svenska Avalanche Studios är idag en stor och framgångsrik studio efter succéerna med de makalöst underhållande spelen i Just Cause-serien.
Läs mer om Just Cause-serien.
Känd svensk artist åtalas - körde ner flaska mellan kvinnas bröst
En känd svensk artist åtalas nu för två fall av sexuellt ofredande, det avslöjar tidningen Expressen. Kvinnan som har anmält mannen var tidigare skådespelare, och sommaren 2017 var hon med under en reklamfilmsinspelning.
Läs mer om Expressen.
Jag är en äldre kvinna som råkar vara naken
Toppen av ingenting tävlade om tunga priser på Berlins filmfestival, men sågades av amerikanska kritiker. Inför Sverigepremiären berättar den 68-åriga huvudrollsinnehavaren Lonore Ekstrand om sexscenerna och varför hon inte vill kalla sig skådespelare.
Läs mer om Lonore Ekstrand.
Känd svensk artist åtalas för sexuellt ofredande
En känd svensk artist åtalas för två fall av sexuellt ofredande.Artisten anklagas för att ha tryckt ner en flaska mellan en kvinnas bröst i samband med en inspelning.Mannen ska även ha kränkt henne verbalt.– Det kändes förminskande och hånande, framför allt eftersom det skedde bland folk, säger kvinnan, en tidigare skådespelare, som anmält mannen.
Henrik Larsson blir skådespelare
Henrik Larsson byter ut fotbollsskorna mot att spela sig själv i humorserie. I vår kan ni se honom spela sig själv i humorserien Lingonligan, och tydligen är han riktigt bra på det.
Läs mer om Lingonligan.
Vi har snackat med Dragomir Mrsic om "Alex" och Tom Cruise
Dragomir "Gago" Mrsic fick sitt stora genombrott som skådespelare i rollen som Mrado i "Snabba Cash" från 2008. Det är en roll han än idag stoppas på stan för, när fans vill att han ska säga några av ex-soldaten och hitman-karaktärens repliker.
Stjärnglans över Köping under Tårtgeneralens världspremiär
När Tårtgeneralen hade världspremiär fylldes biografen Royals salonger av inbjudna gäster, regissörer och skådespelare.
Läs mer om Köping.
Vad kan du om idrottare på vita duken?
Då och då händer det att idrottare tar steget över till filmvärlden. Gör DN:s quiz och testa dina kunskaper om idrottare som har blivit skådespelare.
Mikael Persbrandt är flitigast på bioduken
Vi hade våra aningar, men nu är det bekräftat. Mikael Persbrandt är den svenska skådespelare som biopubliken fått se allra mest av.
Skådespelare i upprop – vill ha det som i Sverige
Franska skådespelerskor är trötta på sexismen inom filmbranschen. De vill ha kvoter för produktionsstöd, precis som i Sverige, skriver de i ett upprop i Le Monde.
Läs mer om Le Monde och Sverige.
Sonens svåra liv – i skuggan av pappan
Scott Eastwood, 31, har inte haft någon förtur som skådespelare på grund av sitt välkända efternamn.Nu berättar han om sitt tidigare svåra liv – utanför rampljuset:– Hollywood är en tuff plats, säger Scott Eastwood enligt Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail och Scott Eastwood.
DN gratulerar: Ingela Olsson, skådespelare
Skådespelaren Ingela Olsson har gjort många obstinata kvinnoroller genom åren, med stor klassmedvetenhet. Nu gör hon succ som luttrad överklassmorsa i sidenblus.
Han är den bäste James Bond
Sean Connery är den skådespelare som svenskarna tycker har gestaltat rollfiguren James Bond bäst. Det visar en undersökning från Yougov.
Läs mer om Yougov.
Film The Mountain Between Us: Stjärnorna glänser i lagom kärleksäventyr Vad är det som går och går men aldrig kommer fram? Idris Elba och Kate Winslet i sin senaste
Talang kan både lyfta och rädda mycket, vilket vi sett åtskilliga gånger när fantastiska regissörer eller skådespelare distraherat oss från det faktum att filmen de gör inte har så mycket att komma med.
Läs mer om Kate Winslet och Vad.
Notting Hill-skådespelare död – 53 år gammal
Brittiska skådespelaren Emma Chambers har dött.Emma Chambers är bland annat känd för att spela Hugh Grants syster i Notting Hill.Hon blev 53 år gammal, skriver BBC.
Läs mer om BBC och Notting Hill.Hon.
Berlin 2018 Eva: Ljummen och melodramatisk soppa Två av Frankrikes finaste skådespelare förenas i vad som skulle kunna bli en het erotisk thriller, men snubblar istället ner i en l
När en åldrad, erkänd pjäsförfattare plötsligt dör framför ögonen på den manlige eskorten Bertrand (Gaspard Ulliel) tar han tillfället i akt att stjäla författarens sista manuskript - som han ännu inte visat för någon.
Läs mer om Bertrand, Eva och Två.
DN gratulerar: Kjell Bergqvist, skådespelare
Under tonåren drack Kjell Bergqvist åtskilliga mellanöl, men insöp också Robin Hoods livsfilosofi. Som framgångsrik skådespelare vill han nu gärna hjälp dem som har det knapert.
Läs mer om Kjell Bergqvist.
Berghagens pengakval – trotsar vännerna
Malin Berghagen hyllar människor som lyssnar till sin magkänsla, trots att det innebär en ekonomisk risk.Enligt yogainstruktören är hon inte ett dugg intresserad av jakten på pengar, något som bevisas av de män hon valt att leva med.Hittills har jag bara blivit förälskad i skådespelare och musiker. De har ju typ ingen koll på pengar alls skriver hon i sin blogg.
Kjell "Kjelle" Bergqvist: "Jag tänker aldrig dra mig tillbaka helt"
Under tonåren intog Kjell Bergqvist åtskilliga mellanöl, men insöp också Robin Hoods livsfilosofi. Som framgångsrik skådespelare har han "handen i fickan" och hjälper fattiga. Men han behärskar även konsten att lata sig i solen.
Läs mer om Kjell Bergqvist.