Skåne

Rebecka sextrakasserades av kollega på McDonald's

En anställd på en McDonald's-restaurang i Skåne har omplacerats efter sexuella trakasserier av en ung kvinnlig arbetskamrat.Minst en händelse ska ha filmats av restaurangens övervakningskamera.– På filmen syns hur han stoppar ned handen innanför mina byxor, säger den unga kvinnan.
Läs mer om Skåne.

Personalen på Migrationsverket varnad – allvarlig smitta i omlopp

Under måndagen insjuknade en person anställd på Migrationsverket i Malmö i bakteriell hjärnhinneinflammation, en farlig smitta. Nu har ledningen gått ut med en varning till personalen, rapporterar SVT Skåne.
Läs mer om Malmö och Migrationsverket.
Massiva snöfall väntar på flera håll i landet
Ymnigt snöfall och fallande temperaturer väntas i landet under kommande vecka.– Kalluften strömmar ner över landet, även långt ner i Småland och norra Skåne, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.På onsdag väntas massiva snöfall i vissa områden.
Peps Persson efter priset: Känns märkligt
Originalet Peps Persson hyllades i fredags för att vara just ett original.Nu ställer han sig frågande till att han blev Årets Hässleholmare.– Jag har inte spelat offentligt på flera år och aldrig bott i stan, det känns märkligt, säger han till Norra Skåne.
Läs mer om Norra Skåne.

Två skadade efter bråk – misstanke om mordförsök

Två personer fördes till sjukhus med stickskador efter ett bråk i en fastighet i Skåne. Båda personerna är gripna och den ena också anhållen.Ärendet utreds som mordförsök samt olaga hot.
Läs mer om Skåne.
Två skadade efter bråk – misstanke om mordförsök
Två personer fördes till sjukhus med stickskador efter ett bråk i en fastighet i Skåne. Båda personerna är gripna och den ena också anhållen.Ärendet utreds som mordförsök samt olaga hot.
Läs mer om Skåne.
Kvinna skadad i gasolbrand
En kvinna skadades i en brand i ett flerfamiljshus i Kävlinge i Skåne. Branden började i en gasolvärmare som stod på en balkong, enligt polisen.
Läs mer om Kävlinge och Skåne.
Den skånska floran ändras – av värmen
Det har blivit varmare klimat i Skåne – nu visar en ny kartläggning att floran i landskapet kan komma att ändras.TT skriver att 57 arter ökar och är på frammarsch, på grund av det nya klimatet.Men 177 arter minskar.
Läs mer om Skåne.
Lastbil har vält – stora trafikproblem på E6
En lastbil har vält på E6 norr om Ängelholm i Skåne.Det innebär begränsad framkomlighet på platsen och Trafikverket uppger att påverkan är stor på trafiken.–Det gör det definitivt. Man leder om trafiken nu, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.
En till sjukhus – fastnade med hand i torktumlare
En person i skånska Örkelljunga fördes under torsdagsmorgonen till sjukhus efter en olycka.Personen ska ha fastnat med handen i en torktumlare.– Personen är loss och förs nu till sjukhus i ambulans, säger Lars Anderberg, inre befäl på räddningstjänsten Skåne Nordväst.
Betydande erosion längs Skånes kuster
Närmare 110 kilometer av Sveriges kust är utsatt för betydande erosion. Värst drabbade är kusterna i Skåne vilket framför allt beror på att där finns mycket långa sandstränder, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Läs mer om Skåne.
Polisen varnar för kvinnor som tränger in hos äldre
På eftermiddagen i dag har två mörkhåriga yngre kvinnor tagit sig in hos äldre ensamstående kvinnor i Skåne. I ett fall stoppade hemtjänsten ett misstänkt rånförsök hos en kvinna i 90-årsåldern.Polisen vädjar om hjälp för att sätta stopp för tjuvarna som tidigare härjat i bland annat Kronoberg.
Läs mer om Kronoberg och Skåne.
Döms för att ha drivit piratsajt – men får behålla pengarna
En 38-årig man från Skåne som låg bakom fildelningssajten Filmfix har i dag dömts för medhjälp till upphovsrättsbrott. Men han får behålla nästan 600 000 kronor som han har tjänat på sajten.
Läs mer om Filmfix och Skåne.
Nazistbilder kuppas in på Google i Skåne
Söker man på ABF Helsingborg och Migrationsverket på Googles karttjänster dyker bilder från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen upp på mobilskärmen.Bilderna har kuppats in på sidorna, skriver Sydsvenskan.– Det här är ju så långt ifrån oss det bara går, säger Artur Malachowski på ABF i Helsingborg.
Här är Sveriges bästa vandrarhem 2017
Sveriges bästa vandrarhem finns i Skåne, Lappland och Jämtland.I alla fall enligt Svenska Turistföreningen som nu utsett årets bästa vandrarhem och fjällstationer baserat på gästernas omdömen.
Lastbil körde av E22 – Det är glashalt
Det är halt i Skåne. På måndagsförmiddagen körde en lastbil av E22 och ner i diket.Lastbilen behövde bärgas från platsen.– Det är glashalt på platsen, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Läs mer om E22, Kim Hild och Skåne.
Brand i moped – risk för spridning
Det brinner i en moped på Torngatan i Burlöv i Skåne.Enligt polisen finns det spridningsrisk till byggnaderna i närheten.
Läs mer om Burlöv, Skåne.Enligt och Torngatan.
Polisens varning: Så lurar bedragarna äldre
Från mitten av oktober till början av november har sex äldre personer i västra Skåne drabbats av bedrägeriförsök via telefon.Ett av försöken lyckades – och offret blev av med ett nästan sjusiffrigt belopp.– Det är riktigt ful brottslighet, säger Nils Norling, Malmöpolisens pressinformatör, som nu berättar hur man kan undvika bedragarna.
Läs mer om Skåne.
Gåsmiddag mer hett än någonsin – ny generation har upptäckt
Gåsmiddag är en helig tradition i Skåne – som allt fler gillar.Och receptet är inget man ändrar på.– Nej, folk vill ha det som det alltid har varit, med brysselkål, rödkål och så vidare. Där är folk svårflörtade, säger Mathias Nordström.
Läs mer om Skåne.
Fler myndigheter bör flyttas – till stora städer
Varför inte flytta Kemikalieinspektionen till det Västsvenska kemiklustret? Livsmedelsverket kan med fördel flyttas till Skåne, Sveriges kornbod. Det skriver näringslivsdebattörerna Johan Trouv och Per Tryding.
Helsingborg har två nya lottomiljonärer
Skåne fick två nya miljonärer på onsdagskvällen. Två lottospelare i Helsingborg vann vardera nästan 3,4 miljoner kronor.– Endast två rätta rader och båda till Helsingborg, vad är oddsen på det egentligen? säger Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.
Stölderna av bildelar ökar – BMW-ägare ligger pyrt till
Ny rapport visar att bildelsstölder runtom i landet ökar och främst i Skåne, värst drabbade är BMW-ägarna. — Såg på morgonen att vi haft besök på tomten, de hade stulit bildäck och fäljar, säger Erik Carlsson.
Läs mer om Erik Carlsson, Skåne och Såg.
Så knäckte polisen haschligan i Skåne
Tre män åtalades i dag i Malmö för att ha hanterat cannabis till ett värde av cirka 5,6 miljoner kronor.Polisen använde dolda kameror och hemliga husrannsakningar för att samla bevis.– Vi tror att detta tillslaget och de här individerna är en viktig del av problematiken i Malmö, säger Petra Stenkula, chef för utredningsenheten på polisregion Syd.
Läs mer om Malmö, Petra Stenkula, Skåne och Syd.
Har tippat i 50 år – nu blev Kaj miljonär
Pensionerade datakonsulten Kaj Flöhr, 72, i Lund är årets 40:e spelmiljonär i Skåne.Han vann över 1,3 miljoner kronor på senaste omgången i stryktipset.– Jag har det rätt bra, detta är en ren bonus, säger vinnaren.
Läs mer om Kaj, Kaj Flöhr, Lund och Skåne.Han.
Skåne tog hem dramat – vann finalen i tv-pucken
Den prestigefyllda finalen av TV-pucken avgjordes på söndagen.Ångermanland och Skåne gjorde upp i en final som var intressant in i det sista.Anton Olsson blev matchhjälte för Skåne när han satte det femte och avgörande målet med tre minuter kvar av matchen.Slutresultatet blev 5-4.– Riktigt skönt, säger Olsson i SVT:s sändning efter målet.
Läs mer om Olsson, Skåne och TV-pucken.