Skåne

Flera olyckor i nordvästra Skåne – Ambulanser larmade

En bilbrand på E6 riskerar att delvis stoppa trafiken mellan Rydebäck och Helsingborg södra.SOS fick larm om händelsen vid 16.30-tiden på tisdagen.

Flyttade med 83 djur – döms för smuggling

Familjen skulle flytta från Danmark till Skåne tillsammans med sina djur – 69 hundar, tio hästar och fyra getter – och det krävdes många vändor för pappan med bil och släpvagn under närmare tre månaders tid för att få med alla djur.Fyra familjemedlemmar har nu dömts för smuggling.
Läs mer om Danmark och Skåne.
Region Skåne köper vårdsystem för 1 miljard
Region Skåne ska ersätta flertalet befintliga it-system till en helhetslösning. Därför har de tecknat ett avtal med systemleverantören Cerner värt en miljard kronor.
Läs mer om Cerner.
Region Skåne köper vårdsystem för 1 miljard
Region Skåne ska ersätta flertalet befintliga it-system till en helhetslösning och har därför tecknat ett avtal med amerikanska systemleverantören Cerner värt en miljard kronor.
Läs mer om Cerner.

Två personbilar i krock i Skånes Fagerhult

En trafikolycka med två personbilar inträffade strax före klockan tio på tisdagsförmiddagen i Skånes Fagerhult i norra Skåne.
Läs mer om Skåne.
Var fjärde bilist i Skåne kör med vinterdäck på sommaren
Allt fler väljer att köra vinterdäck året om.I Skåne visade en däckrazzia att var fjärde bil hade dubbfria vinterdäck även på sommaren.– När fler väljer dubbfria vinterdäck på vintern riskerar problemet med vinterdäck på sommaren att öka, säger Marie Nordn, generalsekreterare NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande.
Mer regn väntar under veckan i södra Sverige
Söndagen bjöd på ett minst sagt kraftigt regnoväder över Skåne.SMHI:s klass 1-varning ligger kvar under måndagen och enligt meteorologen blir det fortsatt blött i södra Sverige.– På tisdagsdygnet kommer det ner ett förstärkt regn och drar sakta ut över Götaland, framför allt i Kronoberg och delar av inre Halland, säger Johan Groth, meteorolog på Storm.
Galleria översvämmad i Malmö
Skyfall över Skåne har lett till att dussintals källare, garage och butiker drabbats av översvämning.
Läs mer om Malmö och Skåne.
Nyförvärvens succ i Malmös derbykross
SHL inleddes med ett slag om Skåne direkt i första omgången där topptippade Malmö Redhawks tog emot Rögle BK.Där kom Malmö att spelmässigt dominera och ta tre säkra poäng efter att Andy Miele imponerat i sin debut för laget.
Kims magiska mål mot ÖSK
Djurgården jagar Malmö i tabelltoppen. Kim Källström har gjort sitt för att försöka komma i kapp mästarna från Skåne. Med ett drömmål från 25 meter tog sitt Djurgården till ledning mot Örebro.
Läs mer om Djurgården, Malmö, Skåne, ÖSK och Örebro.
Lotta Olsson tipsar om nio nya deckare: Ödesmättad Skåne noir
Skogen är mörk, stupen branta och polischefen Anna hör att folk ljuger. Men vad är det de döljer?
Läs mer om Anna.
Nu ska alla kollas vid gränsen i Öresund
Utbildningen är färdig och drygt 100 nyanställda passkontrollanter är i tjänst vid gränskontroller i Skåne, rapporterar Sydsvenskan. Nu får samtliga resenärer som reser in i landet från Danmark räkna med att visa sina id-handlingar på svensk mark.
Läs mer om Danmark, Skåne, Sydsvenskan och Öresund.
Pojke döms för mordförsök på vaktmästare
Hovrätten över Skåne och Blekinge fastställer domen mot en 16-årig pojke som i Malmö tingsrätt fälldes för ett mordförsök mot en vaktmästare i Malmö i vintras, rapporterar Sydsvenskan. Men skadeståndet till offret sänks i hovrättsdomen – 16-åringen ska betala 200.000 kronor i stället för 250.000 kronor.
Läs mer om Blekinge, Malmö, Skåne och Sydsvenskan.
JUST NU: 16-åring fälls för mordförsök
16-åringen som i tingsrätten fälldes för mordförsök på en vaktmästare döms även i hovrätten.Hovrätten över Blekinge och Skåne fastställer straffet – men sänker skadeståndet till offret, enligt Sydsvenskan.
Läs mer om Blekinge, Skåne och Sydsvenskan.
Kraschkaos i trafiken – flera olyckor på en timme
Flera trafikolyckor har skett runtom i Skåne på onsdagseftermiddagen.Bland annat har en personbil och en lastbil krockat i Malmö och tre bilar har kolliderat vid Helsingborg.– Det har varit mycket olyckor den senaste timmen, det kan vara regnet som ställer till det, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Risk för storm i södra Sverige
Det väntas håll i hatten-väder i Skåne och längs kusterna i Sydsverige. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för besvärligt väder som kan innebära vissa risker och störningar för allmänheten.
Läs mer om Skåne, Sverige och Sydsverige.
Knivskuren 17-åring avled
Den 17-åring som fredagen den 8 september stickskadades på Industrigatan i Ängelholm, har i dag under eftermiddagen avlidit av sina skador. Det skriver polisen i Skåne på sin webbplats.
Läs mer om Industrigatan, Skåne och Ängelholm.
Rakblad hittade i hundleksaker
Rakblad har hittats instoppade i hundleksaker som är till salu i en butik i Sjöbo i Skåne.
Läs mer om Sjöbo och Skåne.
Förbudet mot tiggeri splittrar kommunen
– Fantastiskt bra!Ica-handlaren Jonas Rosberg i Skanör knäpper armarna bakom huvudet, lutar sig tillbaka i sin kontorsstol och tackar kommunledningen i Vellinge för beslutet att införa ett lokalt förbud mot tiggeri.Det skånska initiativet fick snabbt uppmärksamhet och efterföljare - bland annat har Moderaterna på nationell nivå lagt ett förslag om tiggeriförbud och fler kommuner följer nu noga vad som händer nere i Skåne.Men vad ska konsekvenserna bli? Vad säger invånarna? Och varför just Vellinge?
Ängelholms FF – Åshöjdensagan som ingen ville lyssna på
ÄNGELHOLM. Under nio år i superettan orsakade Ängelholms FF otaliga rubriker. Om konkurshot, kaosmatcher – och riktigt fin fotboll. DN åkte till nordvästra Skåne för att ta reda på vad som hände med Åshöjdensagan som alltför få ville lyssna på.
Läs mer om Skåne och Åshöjdensagan.
De möts igen – efter raseriet
GREVLUNDA. Rubriken var: Det känns som ett dåligt skämt – och hela ridsport-Sverige rasade mot min krönika.Nu möts vi igen, på Peder Fredricsons gård i Skåne.– Hur skulle du hantera om jag fick Jerringpriset igen? Jag vet inte vad jag skulle göra, säger Fredricson.
Läs mer om Fredricson, Jerringpriset och Skåne.
Här är kommunen som vill införa tiggeriförbud
Vellinge var den första kommunen i Skåne som införde ett tiggeriförbud.Nu följer Åstorp efter. Under onsdagens möte i kommunstyrelsen lade Moderaterna fram ett förslag om att förbjuda tiggeri.– Det är samma skäl som på alla andra ställen vi upplever att många känner ett obehag här, säger moderaten Henrik Danielsson, fullmäktigeledamot i Åstorp, till Sveriges radio.
Soldat hade nazi-bild på Facebook – döms
Bilden på mannens Facebooksida föreställde en soldat från Nazityskland som slåss mot svarta människor.Facebook friade, tingsätten friade – men nu har hovrätten över Skåne och Blekinge dömt mannen för hets mot folkgrupp.Brottet kan inte betraktas som ringa, anser hovrätten.
Peppe Engs beslut efter skilsmässan
Tv-profilen Peppe Eng och hans fru Solveig Eng skiljer sig - efter 48 år tillsammans. Men paret har fortfarande inte flyttat ifrån varandra, utan spenderar tid på lantstället i Skåne. – Det får ta den tid det tar, men vi måste börja ta tag i det när vi kommer hem, säger Peppe Eng.
Läs mer om Peppe Eng, Skåne och Solveig Eng.