Skånska dagbladet


Nytt misstänkt spice-dödsfall – man avliden

Drogen spice misstänks ligga bakom ett dödsfall i skånska Kävlinge – på torsdagsmorgonen hittade polisen en 25-årig man död i sin bostad. Preparat har hittats i mannens bostad och polisen misstänker att det rör sig om spice, rapporterar Skånska Dagbladet.

Läs mer om Kävlinge och Skånska Dagbladet.

Nytt misstänkt spice-dödsfall

Drogen spice misstänks ligga bakom ett dödsfall i skånska Kävlinge — på torsdagsmorgonen hittade polisen en 25-årig man död i sin bostad. Preparat har hittats i mannens bostad och polisen misstänker att det rör sig om spice, rapporterar Skånska Dagbladet. Mannen tros ha haft mer av drogen än för eget bruk.

Läs mer om Kävlinge och Skånska Dagbladet.
Sex personer anhållna i stor ekobrottshärva

MALMÖ. En ekobrottshärva i miljonklassen håller på att nystas upp i nordvästra Skåne. Under tisdagen har sex personer gripits och anhållits, misstänkta för grov ekonomisk brottslighet. Samtliga har kopplingar till bygg- och fastighetsbranschen, skriver Skånska Dagbladet på nätet.

Läs mer om Skåne och Skånska Dagbladet.
Sex anhölls i växande ekobrottshärva

En ekobrottshärva i miljonklassen håller på att nystas upp i nordvästra Skåne. Under tisdagen har sex personer gripits och anhållits, misstänkta för grov ekonomisk brottslighet. Samtliga har kopplingar till bygg- och fastighetsbranschen, skriver Skånska Dagbladet på nätet.

Läs mer om Skåne och Skånska Dagbladet.

Sex anhölls i växande ekobrottshärva

En ekobrottshärva i miljonklassen håller på att nystas upp i nordvästra Skåne. Under tisdagen har sex personer gripits och anhållits, misstänkta för grov ekonomisk brottslighet. Samtliga har kopplingar till bygg- och fastighetsbranschen, skriver Skånska Dagbladet på nätet. Flera personer har frihetsberövats och enligt kammaråklagare Johan Bülow kommer härvan att växa.

Avlivade hästar lämnades på fält

Åtta hästar har legat döda på ett fält nära skånska Genarp i mer än två veckor. Lunds kommun funderar på vad den ska göra med djurkropparna, skriver Skånska Dagbladet.

Läs mer om Genarp och Skånska Dagbladet.
Avlivade hästar lämnades på fält

Åtta hästar har legat döda på ett fält nära skånska Genarp i mer än två veckor. Lunds kommun funderar på vad den ska göra med djurkropparna, skriver Skånska Dagbladet.

Läs mer om Genarp och Skånska Dagbladet.
Avlivade hästar lämnades på fält

Åtta hästar har legat döda på ett fält nära skånska Genarp i mer än två veckor. Lunds kommun funderar på vad den ska göra med djurkropparna, skriver Skånska Dagbladet. Hästarna avlivades i samband med ett djurskyddsärende, sedan länsstyrelsen fått tips om att de var vanskötta. Men djurägaren har inte råd att skicka kadavren till destruktion. Lösningen kan bli att kommunen får betala. — Det är hög tid.

Läs mer om Det, Genarp och Skånska Dagbladet.
Åtalas för hot mot Säpochef

En 27-åring man från Malmö åtalas efter att ha hotat Säpos chef Anders Thornberg. Hoten ska ha framförts i en rad e-postmeddelanden i början av år 2013, rapporterar Skånska Dagbladet.

Åtalas för hot mot Säpochef

En 27-åring man från Malmö åtalas efter att ha hotat Säpos chef Anders Thornberg. Hoten ska ha framförts i en rad e-postmeddelanden i början av år 2013, rapporterar Skånska Dagbladet. Säpochefen ska bland annat ha uppmanats att ta det jävligt försiktigt eftersom han går att komma åt precis som alla andra människor som är gjorda av kött och blod.

Chefen gillrade en fälla – med märkta sedlar

När flera äldre personer boende på äldreboenden i Eslöv blivit av med pengar gillrade cheferna en fälla. De märkte sedlar - och en misstänkt tjuv kunde gripas. Nu åtalas en kvinna i 60-årsåldern för grov stöld vid Lunds tingsrätt, skriver Skånska Dagbladet.

Läs mer om Eslöv och Skånska Dagbladet.
Gillrade fälla för att stoppa tjuv

Åtta stölder på äldreboenden i Eslöv under våren och sommaren fick cheferna att tröttna. Med hjälp av märkta sedlar gillrades en fälla för att få fast tjuven - nu åtalas en anställd kvinna för grov stöld, rapporterar Skånska Dagbladet.

Läs mer om Eslöv och Skånska Dagbladet.
Gillrade fälla för att stoppa tjuv

Åtta stölder på äldreboenden i Eslöv under våren och sommaren fick cheferna att tröttna. Med hjälp av märkta sedlar gillrades en fälla för att få fast tjuven – nu åtalas en anställd kvinna för grov stöld, rapporterar Skånska Dagbladet.

Läs mer om Eslöv och Skånska Dagbladet.
Gillrade fälla för att stoppa tjuv

Åtta stölder på äldreboenden i Eslöv under våren och sommaren fick cheferna att tröttna. Med hjälp av märkta sedlar gillrades en fälla för att få fast tjuven — nu åtalas en anställd kvinna för grov stöld, rapporterar Skånska Dagbladet. Sedlar i en manlig brukares plånbok märktes med en ultraviolett färg efter att flera brukare drabbats av stölder. Sedelnummer noterades och en dag var de märkta pengarna borta.

Läs mer om Eslöv och Skånska Dagbladet.
Fartyg blir studentbostad i Malmö

Uppemot 60 studenter får eget boende på ett fartyg i Malmö hamn, åtminstone om företaget Ecoresans planer går i lås. Företaget är i färd med att köpa ett passagerarfartyg som i dag används som vandrarhem och flytande hotell i Polen, skriver Skånska Dagbladet. — Vi står väldigt nära att slå till, säger bolagets tekniksamordnare Håkan Gustafsson till tidningen.

Skånes djurpark stänger över vintern

Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. – Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

Skånes djurpark stänger över vintern

Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. — Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

Slingrande å ger hopp för ovanlig mussla

MALMÖ. För 200 år sedan rätades Klingavälsån i Skåne ut, och den tjockskaliga målarmusslan försvann. Nu ska den utrotningshotade arten planteras ut, skriver Skånska Dagbladet.

Slingrande å ger hopp för musslor

För 200 år sedan rätades Klingavälsån i Skåne ut, och den tjockskaliga målarmusslan försvann. Nu ska den utrotningshotade arten planteras ut, skriver Skånska Dagbladet.

Slingrande å ger hopp för musslor

För 200 år sedan rätades Klingavälsån i Skåne ut, och den tjockskaliga målarmusslan försvann. Nu ska den utrotningshotade arten planteras ut, skriver Skånska Dagbladet. Som ett led i projektet ska ån, som rinner genom ett av Skånes största naturreservat, göras mjukt slingrande igen samtidigt som bottnen i fåran förbättras. — På så sätt blir levnadsvillkoren för djurlivet bättre, säger projektledaren Vibeke Lirås.

Reparationer efter regnoväder dröjer

MALMÖ. Var femte kommunal byggnad i Malmö behöver repareras efter regnovädret över staden i augusti, skriver Skånska Dagbladet.

Läs mer om Malmö och Skånska Dagbladet.
Reparationer efter regnoväder dröjer

Var femte kommunal byggnad i Malmö behöver repareras efter regnovädret över staden i augusti, skriver Skånska Dagbladet. Det handlar om fuktskador och mögel i runt 160 skolor, förskolor och fritidslokaler.

Läs mer om Malmö och Skånska Dagbladet.
Reparationer efter regnoväder dröjer

Var femte kommunal byggnad i Malmö behöver repareras efter regnovädret över staden i augusti, skriver Skånska Dagbladet. Det handlar om fuktskador och mögel i runt 160 skolor, förskolor och fritidslokaler. — Först till sommaren 2015 kommer vi att vara klara med allt, säger Benny Thell, affärsområdeschef vid fastighetsbolaget Stadsfastigheter. Ovädret skadade också inredningen i tio av Malmös stadsbussar.

Företag stäms för havredrycksreklam

Skåneföretaget Oatly, som tillverkar havredryck, stäms av branschorganisationen Svensk Mjölk i Marknadsdomstolen. Svensk Mjölk kräver att företaget stoppar sin reklamkampanj där mjölk framställs som ett tvivelaktigt livsmedel. Annars hotar man med vite om 14 miljoner kronor, skriver Skånska Dagbladet.

Kyrkogårdstjuvar härjar – stäl koppartak

LÖDDEKÖPINGE. Tjuvar som riktar in sig på kyrktak har återigen slagit till i Skåne. Denna gång stals halva koppartaket till sakristian i Löddeköpinge kyrka, skriver Skånska Dagbladet.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11