Skånska dagbladet

Takläggare föll på jobbet – avled direkt

En takläggare utförde jobb på en gård i Sjöbo kommun när han plötsligt tappade balansen och föll tio meter, det var Skånska Dagbladet först med att skriva.Han avled omedelbart av sina skador.– Det gjordes upplivningsförsök på plats, säger kommunpolisen Sara Schön, till Skånskan.

Polishuset i Staffanstorp besköts i natt

Polisstationen i Staffanstorp har utsatts för beskjutning.Fyra skotthål upptäcktes i morse, rapporterar Skånska Dagbladet.
Skotthål på polisstation i Staffanstorp
Polisstationen i Staffanstorp har utsatts för beskjutning. Fyra skotthål upptäcktes i morse och två fönsterrutor i byggnaden har skadats, rapporterar Skånska Dagbladet.
Man anhållen för mordförsök
En 28-årig man har gripits och anhållits misstänkt för mordförsök kring bostadsområdet Söderkulla i Malmö, rapporterar Skånska Dagbladet.

Onanerade på bussen – utredningen läggs ned

En 17-årig flicka blev sexuellt ofredad på en buss på midsommarafton.Händelsen polisanmäldes, men utredningen läggs nu ned.Polisen misslyckades få tag på övervakningsfilmen, innan den raderades, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Kvinna åt upp mannens ostbågar – han får nya
En kvinna bröt sig in i en bil och åt upp ägarens ostbågar.Gissa om han blev förvånad när han skulle låsa upp bilen..Nu erbjuds mannen en ny påse med ostbågar, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Man misshandlade gravida kvinnor – nu får han fängelse
En man i misshandlade en vän till en kvinna han tidigare haft ett förhållande med.Dessutom har han vid tidigare tillfällen knäckt en främlings näsa.Nu döms han till fängelse och böter, det skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Nu kan en tunnelbana till Köpenhamn bli verklighet
Öresundsregionen har fått grönt ljus att fortsätta planera för en öresundsmetro.Nyligen beviljade EU ett stöd som ska ge pengar att arbeta vidare med tunnelbanan.– Det är glädjande, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö, till Skånska Dagbladet.
DNA-analys av bajs avslöjade hotfull man
När den arge 41-åringen inte fick låna en toalett sent på kvällen på hotell Stensson blev han rejält missnöjd.Han bajsade på trappan till hotellet. Sedan försvann mannen.Men 41-åringen åkte fast efter att polisen skickat bajsrester till DNA-analys, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet och Stensson.
Hund gick till attack mot 4-årig flicka
En 4-årig flicka bets av en hund i helgen.Enligt Skånska Dagbladet gick en hund till attack mot flickan under lördagskvällen, enligt Skånska Dagbladet.Flickan fördes till sjukhus – och syddes med 14 stygn.
90-årig man tog sitt liv – nu utreder kommunen
Den 90-årige mannen led av smärtor och ansökte om att få bo på ett av kommunens särskilda boende.När han fick nobben tog han sitt liv.Nu utreder Eslövs kommun händelsen, enligt Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Äldre man tog sitt liv efter nekad vårdplats
Trots svåra smärtor fick mannen i 90-årsåldern aldrig en plats på ett av kommunens särskilda boende.Då tog han sitt liv.– Jag tycker det är ett svek mot den äldre generationen, säger dottern till Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Hustrumördare överklagar dom
Ex-militären Lennart Ekstrand, 68, sköt sin hustru till döds.Han var kraftigt berusad och sköt henne på nära håll. Tidigare i år dömdes han till 16 års fängelse för mord.Nu vill han att strafftiden förkortas, enligt Skånska dagbladet.
Läs mer om Skånska.
Tuppen Claes får inte bo kvar
Fallet om tuppen Claes har blivit en långdragen historia.Men nu har mark- och miljööverdomstolen beslutat att inte pröva fallet, vilket innebär att beslutet från mark- och miljödomstolen står fast.Därmed får Claes inte bo kvar i det tätbebyggda området, rapporterar Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Släktträff slutade i storbråk
När mannen i 30-årsåldern fått i sig några glas champagne spårade släktkalaset fullständigt.Förutom att ha sparkat sin svägerska vandaliserade han saker i sin omgivning.Nu döms han för ringa misshandel och skadegörelse – men frias för flera andra åtalspunkter, enligt Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Pappa åtalas för hot mot dotterns rektor
En pappa i 40-årsåldern har blivit åtalad för att han hotat rektorn på sin dotters skola i Hörby kommun, skriver Skånska Dagbladet.Rektorn kunde inte sova på nätterna efter upplevelsen.
Trädfällare åtalas för 83-årig mans död
Förra vintern dog en 83-årig man i trakten av Tomelilla när han fick ett fallande träd över sig. Nu åtalas 75-åringen som skötte motorsågen. Han misstänks för vållande till annans död, uppger Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet och Tomelilla.
Tre bilar krockade – åtta personer inblandade
Tre bilar uppges ha krockat i Höör på lördagseftermiddagen.Åtta personer är inblandade, enligt Skånska Dagbladet.Det är oklart om någon är allvarligt fysiskt skadad.
Fängelse efter dödskrasch i Tomelilla
En lastbilschaufför i Skåne döms till två års fängelse för att ha vållat en medpassagerares död.Olyckan filmades av en övervakningskamera på ett företagsområde i Tomelilla där mannen skulle övernatta i sin lastbil, rapporterar Skånska Dagbladet.
Fängelse efter dödskrasch i Tomelilla
En lastbilschaufför i Skåne döms till två års fängelse för att ha vållat en medpassagerares död. Olyckan filmades av en övervakningskamera på ett företagsområde i Tomelilla där mannen skulle övernatta i sin lastbil, rapporterar Skånska Dagbladet.
80-åringar bråkade om rullatorparkering
En kvinna i 80-årsåldern misstänks för misshandel i samband med en urspårad dispyt.Offret är en jämnårig kvinna.Enligt Skånska Dagbladet grälade de om parkeringsutrymme för sina rullatorer.
Hjälpte gripen att fly – nu åtalas kvinnan
Polisen hittade en hemlig flyktinglägenhet och grep man en man.Men man stötte på motstånd.En 28-årig kvinna hjälpte den gripne att fly.Nu åtalas hon, rapporterar Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Man låg bredvid död fru i flera dygn
I nära fyra dygn låg en 72-årig man i Eslöv hjälplös bredvid sin döda hustru, skriver Skånska Dagbladet. Mannen som var halvförlamad hittades i sin säng, i sin egen avföring.
Läs mer om Eslöv och Skånska Dagbladet.
Man låg hjälplös bredvid död fru i flera dygn
I nära fyra dygn låg en 72-årig man i Eslöv hjälplös bredvid sin döda hustru, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Eslöv och Skånska Dagbladet.
Elev hade med sig elpistol till skolan
En ordningsvakt på Värnhemsskolan i Malmö beslagtog en elpistol från en elev i måndags.Eleven hade med sig vapnet till skolan, enligt Skånska Dagbladet.Om eller vad vapnet skulle användas till är inte känt.