Skånska dagbladet

Lars Sjögren ny chefredaktör på Skånskan

Lars Sjögren är ny chefredaktör på Skånska Dagbladet.Han tillträder i februari.

Ms-sjuke Michael, 55, krävs på 13 miljoner

Ms-sjuke Michael Jackbrise, 55, blev av med sina personliga assistenter vid årsskiftet.Nu har han dessutom polisanmälts av Försäkringskassan – som kräver honom på 13 miljoner kronor, enligt Skånska Dagbladet.– Jag har svårt nog som det är med sjukdomen, jag fattar inte hur de kan göra så här, säger han.
JUST NU: Kommunhus avstängt efter hot
Kommunhuset i Svalöv är på onsdagsförmiddagen avstängt – polis har kallats till platsen.Anledningen är att man har fått in ett dödshot via brev, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet och Svalöv.
Robotar i äldrevården kan bli verklighet
I Sjöbo kommun har mekaniska sälar och katter hjälpt de äldre.Nu spår it-chefen Napoleon Truedsson att ytterligare robotar kommer kunna avlasta – och förbättra – äldrevården i framtiden.– Det kanske rentav känns bättre att duscha med hjälp av en robot som man kan styra själv, än att bli duschad av någon sommarvikarie, säger han till Skånska Dagbladet.

Stal Apple-tv från tre som dött av förgiftning

En 25-årig man döms för att ha stulit saker ur en bostad i Skivarp där tre män hittats döda, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skivarp och Skånska Dagbladet.
Stal från tre som dött av förgiftning
En 25-årig man döms för att ha stulit saker ur en bostad i Skivarp där tre män hittats döda, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skivarp och Skånska Dagbladet.
Polisen varnar för liga som slår till mot äldre
Den senaste tiden har flera brott inriktade mot äldre inträffat i Malmö.Polisen misstänker att en liga härjar i staden.– De verkar ingå i en lite större konstellation, där man skiftar om att begå brotten, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen till Skånska Dagbladet.
Person ska ha slungats i väg efter påkörning
Vid 16-tiden på onsdagen ska en person ha blivit påkörd på landsvägen mellan Sjöbo och Tomelilla.Enligt en vittnesuppgift som Skånska Dagbladet refererar till personen ha blivit påkörd av en personbil, slungats i väg och låg vid larmtillfället mitt i vägen.
Skulle byta blöja – tog barnporrbilder
En 36-årig man blev tillfrågad om att byta blöja på en bekants lille son. Han passade då på att ta bilder på den nakna bebisen och spred dem i barnpornografikretsar, skriver Skånska dagbladet.
Läs mer om Skånska.
Spelade sjuk – så vännen kunde stjäla dyrbar whisky
Vännerna var ute efter dyrbar sprit på Systembolaget.Lösningen? Den ena kompisen spelade sjuk för att lura personalen, skriver Skånska dagbladet.På så sätt fick duon tag på 6 flaskor med lyxig sprit värd 12 500 kronor.
Kriminella anlitar pojkar för 500 kronor
102 skottlossningar har inträffat bara i år.Bagatellartade bråk tros ofta vara bakgrunden – och allt yngre personer blir springpojkar åt kriminella.– Med så lättförtjänta pengar är det en del unga som hellre ägnar sig åt kriminalitet än att gå i skolan och skaffa sig ett jobb, säger Mats Karlsson, biträdande polischef i Malmö till Skånska Dagbladet.
Läs mer om Malmö och Skånska Dagbladet.
Asylboende attackerades – nu skärps bevakningen
Bevakningen kring ett HVB-hem i Hörby har stärkts efter en attack.I helgen kastades något som uppfattas som en molotov-cocktail mot asylboendet.– Det är jättetråkigt att såna här saker inträffar, och att vi har fått denna utveckling i samhället. Det är något som eskalerar, verkar det som, säger Kristina Cavetoft, chef för etableringsenheten i Hörby kommun till Skånska Dagbladet.
SD-topp avgår efter nazistanklagelser
Sverigedemokraternas ordförande i Eslöv, Johan Sandqvist, skrev flera inlägg på sajten Avpixlat under en vit makt- och naziklingande pseodonym. Nu avsäger han sig alla uppdrag, uppger Skånska Dagbladet.
Minkar ska jagas – med lövblåsare
Malmö stad tar till ett lite udda knep för att få bukt med minkproblemet.För att locka fram minken ska lövblåsare användas, Skånska Dagbladet.– Den är ett stort bekymmer för våra fåglar. Vill man värna fågellivet får man skatta minken, säger David Börjesson, naturskyddshandläggare på länsstyrelsen, till tidningen.
Två män anhållna misstänkt för inblandning i mord
Två män har anhållits misstänkta för inblandning i ett mord på Ramels väg i Malmö, enligt Skånska Dagbladet.Mannen hämtades till förhör i tisdags och anhölls senare misstänkta för medhjälp till mord.
Kraftigt berusad kraschade – med 3,25 promille i blodet
Tingsrätten säger att mannen borde ha varit totalt medvetslös.Med en alkoholhalt på 3,25 promille kraschade han sin bil i ett villakvarter.Den 46-årige mannen har nu dömts till två månaders fängelse, rapporterar Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Takläggare föll på jobbet – avled direkt
En takläggare utförde jobb på en gård i Sjöbo kommun när han plötsligt tappade balansen och föll tio meter, det var Skånska Dagbladet först med att skriva.Han avled omedelbart av sina skador.– Det gjordes upplivningsförsök på plats, säger kommunpolisen Sara Schön, till Skånskan.
Polishuset i Staffanstorp besköts i natt
Polisstationen i Staffanstorp har utsatts för beskjutning.Fyra skotthål upptäcktes i morse, rapporterar Skånska Dagbladet.
Skotthål på polisstation i Staffanstorp
Polisstationen i Staffanstorp har utsatts för beskjutning. Fyra skotthål upptäcktes i morse och två fönsterrutor i byggnaden har skadats, rapporterar Skånska Dagbladet.
Man anhållen för mordförsök
En 28-årig man har gripits och anhållits misstänkt för mordförsök kring bostadsområdet Söderkulla i Malmö, rapporterar Skånska Dagbladet.
Onanerade på bussen – utredningen läggs ned
En 17-årig flicka blev sexuellt ofredad på en buss på midsommarafton.Händelsen polisanmäldes, men utredningen läggs nu ned.Polisen misslyckades få tag på övervakningsfilmen, innan den raderades, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Kvinna åt upp mannens ostbågar – han får nya
En kvinna bröt sig in i en bil och åt upp ägarens ostbågar.Gissa om han blev förvånad när han skulle låsa upp bilen..Nu erbjuds mannen en ny påse med ostbågar, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Man misshandlade gravida kvinnor – nu får han fängelse
En man i misshandlade en vän till en kvinna han tidigare haft ett förhållande med.Dessutom har han vid tidigare tillfällen knäckt en främlings näsa.Nu döms han till fängelse och böter, det skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Nu kan en tunnelbana till Köpenhamn bli verklighet
Öresundsregionen har fått grönt ljus att fortsätta planera för en öresundsmetro.Nyligen beviljade EU ett stöd som ska ge pengar att arbeta vidare med tunnelbanan.– Det är glädjande, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö, till Skånska Dagbladet.
DNA-analys av bajs avslöjade hotfull man
När den arge 41-åringen inte fick låna en toalett sent på kvällen på hotell Stensson blev han rejält missnöjd.Han bajsade på trappan till hotellet. Sedan försvann mannen.Men 41-åringen åkte fast efter att polisen skickat bajsrester till DNA-analys, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet och Stensson.