Skånska dagbladet

Halvnaken kvinna ofredad av drönare

Kvinnan låg halvnaken och solade på sin balkong när det plötsligt började surra ovanför henne. När hon tittade upp såg hon en drönare flyga runt. – Jag är helt säker på att jag har filmats eller fotograferats, säger kvinnan till Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.

Spanade på solande kvinna – med drönare

Kvinnan låg och solade på sin balkong i Skurup när hon stördes av ett surrande ljud. När hon tittade upp upptäckte hon en drönare som spanade på henne. Hon har nu polisanmält händelsen, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skurup och Skånska Dagbladet.
Spanade på solande kvinna – med drönare
Kvinnan låg och solade på sin balkong i Skurup när hon stördes av ett surrande ljud. När hon tittade upp upptäckte hon en drönare som spanade på henne. Hon har nu polisanmält händelsen, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skurup och Skånska Dagbladet.
Kvinna tappade synen när remissen försvann
Kvinnan från Höör märkte att synen på hennes ena öga blev sämre och sämre och sökte hjälp. Men någon resmiss kom aldrig och några månader senare var synen helt borta på ögat. Nu anmäler hon händelsen, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Höör och Skånska Dagbladet.

Paret åtalas för den brutala skräcknatten

Den 25-årige mannen fick sin lägenhet plundrad av paret som även rånade hans pappa. Sedan tvingade de med med honom på en skräckrunda genom Skåne mitt i natten. Nu åtalas det våldsamma paret, skriver Skånska dagbladet.
Läs mer om Skåne och Skånska.
Koch-Hansens kritik mot tidigare klubben
Danske vänsternian Nikolaj Koch-Hansen fick inte nytt kontrakt med Malmö HK. Nu är han besviken på hur klubben har behandlat honom. – De har varken pratat med mig om nytt kontrakt eller ens tackat mig för min tid i klubben, säger Nikolaj Koch-Hansen till Skånska Dagbladet.
Tidning vill riva hus – hotar stämma stad
Skånska Dagbladet trappar upp bråket med Malmö stad och hotar med en stämning på nära 313 miljoner kronor om inte tidningen får riva ett gammalt hus för att bygga hotell på tomten. Men miljöpartisten Karolina Skog, ordförande i stadsbyggnadsnämnden, är inte imponerad. – Inga hot i världen påverkar vår syn på om ett hus ska rivas eller inte, säger hon.
Läs mer om Karolina Skog och Malmö.
Polisen: Vem stal 60 dalahästar?
Polisen i Nordvästskåne har startat en udda stöldutredning. Någon har brutit sig in i ett fritidshus och stulit 60 dalahästar, berättar Skånska Dagbladet.
Åtalet mot 30-åring: Våldtäkt och stöld
Kvinnan var nästan medvetslös när hon ska ha blivit våldtagen i sin bostad vid Möllevångstorget i Malmö. Sedan blev hon bestulen. Nu åtalas en 30-årig man för brotten, skriver Skånska Dagbladet.
Zlatan tilltänkt offer för Mangs
Morddömde Peter Mangs tänkte vid ett tillfälle döda Zlatan Ibrahimovic, skriver han i en bok om sitt liv som han gett ut själv. Han såg en felparkerad Ferrari i Malmö och fick för sig att den tillhörde fotbollsstjärnan. Han skriver att han skyndade sig hem för att hämta sin pistol, men när han kom tillbaka var bilen borta, rapporterar Skånska Dagbladet.
Mangs ville skjuta Zlatan
Serieskytten och morddömde Peter Mangs ville skjuta Zlatan Ibrahimovic. Det skriver Peter Mangs enligt Skånska Dagbladet i sin nyutkomna bok om sitt liv.
Mangs ville skjuta Zlatan
Serieskytten och morddömde Peter Mangs ville skjuta Zlatan Ibrahimovic. Det skriver Peter Mangs enligt Skånska dagbladet i sin nyutkomna bok om sitt liv.
Misstänkt miljonbedrägeri hos bostadsrättsförening i Malmö
En bostadsrättsförening i de västra delarna av Malmö har polisanmält att flera miljoner kronor ska ha försvunnit från föreningens konto. Det skriver Skånska dagbladet.
Läs mer om Malmö och Skånska.
Malmö tjänar miljoner på Premier League-skrällen
Att lilla klubben Bournemouth går upp till Premier League gynnar Malmö FF. En överrenskommelse mellan klubbarna gör att de svenska mästarna kommer få cirka 6,5 miljoner kronor, enligt Skånska Dagbladet.
Malmö får miljonklipp efter stora PL-skrällen
AFC Bournemouth är på väg upp i Premier League. Då gör Malmö FF ett mångmiljonklipp. Enligt Skånska Dagbladet gör en klausul i Tokelo Ranties kontrakt att MFF får cirka 6,5 miljoner kronor vid ett avancemang. – Jag kan bekräfta att det finns en klausul där vi har rätt till pengar om de går upp, säger MFF:s vd Niclas Carlnn till Kvällsposten.
Tidning hotar stämma Malmö på 150 milj kr
Skånska Dagbladet hotar stämma Malmö stad på minst 150 miljoner kronor, avslöjar tidningen Medievärlden. Orsaken är stadsbyggnadsnämndens beslut att stoppa ett planerat hotellbygge på tidningens tomt. – Detta är en skandal, säger tidningens styrelseordförande Håkan Mattsson.
Körde full för att katt fallit ner i lacknafta
En 50-årig man har dömts till två månaders fängelse, efter att ha kört bil med 2,14 promille i blodet, rapporterar Skånska dagbladet.Mannens förklaring till den berusade bilfärden: han tröstsöp eftersom hans katt fallit ner i en burk med lacknafta.
Läs mer om Skånska.
Försökte smuggla kokain i magen
När den 56-åriga kvinnan rullade in i Malmö med tåget från Kastrup blev tulltjänstemännen misstänksamma. Med all visade det sig snart. I magen hade kvinnan 23 kondomer fyllda med kokain. Trots att kvinnan själv hävdar att hon hotats och misshandlats för att smuggla narkotikan döms hon nu till fängelse i fyra år och tre månader, rapporterar Skånska dagbladet.
Läs mer om Kastrup, Malmö och Skånska.
Elev blev oskyldigt anklagad för droger
En elev på en skola i Eslöv stängdes av efter misstankar om att han tagit droger. Trots att han var oskyldig till anklagelserna blev det en jobbig tid för eleven, som utsattes för ryktesspridning på sociala medier. Till slut valde familjen att byta skola och Eslövsskolan får nu kritik från Skolinspektionen, det rapporterar Skånska dagbladet.
Målvaktens mäktiga match: Gjorde tre mål
HK Malmös Nebosja Simic är klar för IFK Kristianstad nästa säsong. Men han kommer nog alltid att bära med sig lördagens match för HK Malmö - det var matchen då han gjorde tre mål. – Det var jätteviktiga mål för oss i den första halvleken då vårt spel var krampaktigt, berättar tränaren Sivertsson för Skånska Dagbladet.
M-uppror mot överenskommelse
Det finns ett växande missnöje med decemberöverenskommelsen inom Moderaterna, skriver Svenska Dagbladet. I skånska Kävlinge har Moderaterna lämnat in en motion som de hoppas att Skånedistriktet skickar till partistämman. De vill att decemberöverenskommelsen avbryts.
Peter Mangs släpper bok om sitt eget liv
Peter Mangs, som just nu avtjänar ett livstidsstraff efter att ha blivit dömd för två mord och åtta mordförsök, ska inom kort ge ut en bok om sitt liv och dåden i Malmö. Boken – som väntas bli 500 sidor lång – ges ut i egen regi, skriver Skånska dagbladet.
Läs mer om Malmö och Skånska.
Tuppenbra besked för Harry
Efter två år av utredningar har tuppen Harry i Eslöv äntligen fått besked - länsstyrelsen låter honom bo kvar på Halabacken i Eslöv, skriver Skånska Dagbladet.
Första åtalen efter Limhamnskravallerna
Nu väcks de första åtalen efter demonstrationerna mot Svenskarnas Parti på Limhamns torg i augusti.I dag lämnade åklagare Jörgen Larsson de första utredningarna till Malmö tingsrätt - tre personer dras inför rätta, uppger Skånska dagbladet. Ytterligare ett tiotal personer är under utredning.
Cancerbeskedet blev bortglömd 9 månader
En läkare på en vårdcentral i Eslöv glömde bort att meddela sin patient om att hennes provresultat visade att hon hade cancer. Först när läkaren skulle städa sitt skrivbord inför semestern – nio månader senare – hittades provsvaret, rapporterar Skånska dagbladet. Inspektionen för vård och omsorg kritiserar nu läkaren för hans slarv.
Läs mer om Eslöv och Skånska.