Skånska dagbladet

Man misstänks för brott efter brand

En man i 50-årsåldern misstänks för allmänfarlig vårdslöshet efter fredagens brand i Sjöbo. Det skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Sjöbo och Skånska Dagbladet.

Nyfödde sonen dog – nu svarar sjukhuset

Johanna Kedemyrs och Daniel Johanssons nyfödde son avled på sjukhuset. Nu har Skånes universitetssjukhus uttalat sig om fallet, rapporterar Skånska Dagbladet. – Vi går i terapi båda två och är fortfarande sjukskrivna efter det som hände, säger Johanna.
Läs mer om Johanna och Skånska Dagbladet.
Svävarterminal kan bli ny lokal för flyktingar
Svävarterminalen kan ersätta bodarna vid Posthusplatsen i Malmö. Terminalen blir i så fall ny ankomstlokal för ensamkommande barn och ungdomar. – Jag kan inte säga att förslaget kommer från en specifik, enskild person. Ett stort antal medarbetare, på flera förvaltningar, jobbar i ett högt tempo och med höga ambitioner för att lösa flyktingsituationen så bra som möjligt, säger gatudirektör Kerstin Gustafsson till Skånska Dagbladet.
Två molotovcocktails vid flyktingboende
Två misstänkta molotovcocktails hittades vid ett flyktingboende för ensamkommande barn i Eslöv på söndagen, rapporterar Skånska Dagbladet. – De stod cirka 1,5 meter från fasaden, säger Mats G Odestål vid Eslövspolisen till tidningen.

Nazistpropaganda vid Skånska Dagbladet

Framför Skånska Dagbladets redaktion i Eslöv satt under måndagen band från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.Även vid Herbert Felixinstitutet i Eslöv genomfördes en liknande aktion av nazisterna.
Nazistpropaganda vid Skånska Dagbladet
Framför Skånska Dagbladets redaktion i Eslöv satt under måndagen band från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.Även vid Herbert Felixinstitutet i Eslöv genomfördes en liknande aktion av nazisterna.
Rasistisk aktion mot nytt asylboende
En politisk aktion med rasistiska förtecken genomfördes på söndagskvällen i Höör. Detta efter nyheten om att en anläggning vid Frostavallen öppnas för 150 asylsökande. Infarten till Frostavallen och även kommunhuset spärrades av med band som bland annat hänvisar till en nazistiska Svenska motståndsrörelsen, uppger Skånska Dagbladet.
Pojke misshandlad med järnrör vid butik
En 16-årig pojke ska ha blivit misshandlad med järnrör vid en matbutik på Nya Torg i Hörby. De skyldiga ska vara en grupp på 7-8 unga män, uppger pojken för polisen enligt Skånska Dagbladet.
Urk! Larver krälade omkring i matbutiker
Två stora livsmedelsbutiker i Malmö prickas av miljöförvaltningen. Bland annat hittades larver under kavlingsmaskinen. – Vid första inspektionen var det väldigt många brister inom i princip alla områden, säger livsmedelsinspektören John Samuelsson till Skånska Dagbladet.
Daniel Andersson: Har skällt ut honom
Greger Andrijevski ifrågasatte MFF-spelarnas matvanor. Nu för massören och styrketränaren kritik av Daniel Andersson. – Det var ett olyckligt uttalande från honom och jag har skällt ut honom, säger sportchefen till Skånska Dagbladet.
Två miljoner kronor funna bakom bilhjul
Tulltjänstemännen vid Öresundsbrons svenska fäste blev misstänksamma: den holländska bilens förare måste prejas för att stanna och han var uppenbart nervös. Och mycket riktigt – i lönnfack bakom bilens bakhjul hittades 1728000 svenska kronor och 35000 euro. Kontanterna upptäcktes tack vare en narkotikahund, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Protester mot att göra hotell till asylboende
En advokatfirma visade innan sommaren intresse för att göra om Hotell Svea i Vollsjö till ett asylboende. Men nu stöter firman på patrull. Enligt Skånska Dagbladet har beslutet överklagats, och två lokala näringsidkare, skriver att de vill se ett mer genomtänkt mottagande. De menar att ett sådant hade gett Sjöbo möjligheten att tvätta bort bilden av kommunen som ett centrum för främlingsfientlighet.
Läs mer om Hotell Svea, Sjöbo och Vollsjö.
Misstänkte pedofilen jobbade även i Eslöv
Kristianstads kommun har skakats av våldtäktsanklagelser under de senaste dagarna. Nu visar det sig även att mannen i 40-årsåldern har arbetat på förskolor och skolor i Eslövs kommun under ett års tid. – I nuläget koncentrerar vi vår utredning till det som hänt i Kristianstad, säger Pär Andersson, chefsåklagare vid åklagarkammaren i Kristianstad, till Skånska Dagbladet.
Personalkostnaderna skenar i Region Skåne
I stället för att anställa personal hyr Region Skåne in personal från bemanningsföretag. Sedan förra året har kostnaderna för detta ökat med närmare 70 procent - trots Regionens löften om att bemanningsanställd personal ska minskas. – Det är klart att det är ett misslyckande, säger Henrik Fritzon (S), regionstyrelsens ordförande, till Skånska Dagbladet.
Testikel opererades bort helt i onödan
En man i 20-årsåldern sökte vård efter att ha haft smärtor i pungen under flera timmar. Enligt Skånska Dagbladet befarade läkarna det värsta och man opererade bort den svullna testikeln. Efter operationen visade det sig att mannen lidit av testikelvridning, något som inte hade krävt en sådan operation.
Bostäder ska stoppa nya bränder på vinden
Efter två förödande bränder i samma vindsförråd vill nu hyresvärden bygga bort brandrisken - genom att bygga lägenheter på vinden. –Det innebär att det som hänt inte kan hända framöver. I framtiden finns det ingen risk att någon tar sig upp på vinden och skapar brand, säger Lars B Olofsson, vd för Ystadsbostäder till Skånska dagbladet.
Läs mer om Skånska och Ystadsbostäder.
Nekades färdtjänst – för att han luktade illa
Vellinge taxi nekade en man som är beroende av att regelbundet få insulin och hjärtmedicin att åka i bilen då han ansågs vara för smutsig och lukta illa, detta rapporterar Skånska Dagbladet. – Vi har inte som uppgift att köra kunder som förstör material, säger Jörgen Nilsson till Kvällsposten.
Sixten Mohlin närmar sig Kristianstads FF
Malmös 19-åriga målvaktstalang Sixten Mohlin har fått knapert med speltid i Västerås SK. Nu lutar det åt en ny utlåning och en ny klubbadress, nämligen Kristianstad FF i division 1. – Vi vill ju att han ska få speltid så det kan mycket väl bli Kristianstad, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö, till Skånska Dagbladet.
13-årig Malmöbo körde misstänkt rånarbil
När polisen kontrollerade en bil i Eslöv satt en 13-årig pojke från Malmö bakom ratten. Ytterligare två pojkar färdades i bilen. Enligt Skånska Dagbladet är de tre misstänkta för rån.
Läs mer om Eslöv, Malmö och Malmöbo.
13-årig Malmöbo körde misstänkt rånarbil
När polisen kontrollerade en bil i Eslöv satt en 13-årig pojke från Malmö bakom ratten. Ytterligare två pojkar färdades i bilen. Enligt Skånska Dagbladet är de tre misstänkta för rån.
Läs mer om Eslöv, Malmö och Malmöbo.
Gick på nätdejt med man – kidnappades
MALMÖ. Nätdejten slutade i kidnappning. En man insisterade på att han och den 30-åriga kvinnan skulle gifta sig. När hon inte ville höll mannen kvinnan fången i sin bil under en hel natt, enligt Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Man åtalas för att ha rammat sin exfru
Skolavslutningen för parets barn slutade i tragedi. Kvinnan ville inte sätta sig i mannens bil för att prata – då körde han på henne. Nu åtalas mannen, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Nya uppgifter kan fria chaufför på olycksbuss
Åklagaren stoppar tillsvidare åtalet mot den busschaufför som körde olycksbussen i Lund då en man blev ihjälkörd och tre kvinnor skadades. Det skriver Sydsvenskan och Skånska Dagbladet.
Halvnaken kvinna ofredad av drönare
Kvinnan låg halvnaken och solade på sin balkong när det plötsligt började surra ovanför henne. När hon tittade upp såg hon en drönare flyga runt. – Jag är helt säker på att jag har filmats eller fotograferats, säger kvinnan till Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Spanade på solande kvinna – med drönare
Kvinnan låg och solade på sin balkong i Skurup när hon stördes av ett surrande ljud. När hon tittade upp upptäckte hon en drönare som spanade på henne. Hon har nu polisanmält händelsen, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skurup och Skånska Dagbladet.