Skånska dagbladet

54-åring häktad – hade 700 kg vapen

En 54-årig man har häktats i Falun misstänkt för omfattande vapenbrott. En del av arsenalen har hittats i en fastighet i Kristianstad, skriver Skånska Dagbladet.

Tågtrafiken stoppad på polisens begäran

All tågtrafik mellan Malmö C och Svågertorp har stoppats under tisdagseftermiddagen. Enligt Skånska Dagbladet har trafiken stoppats på polisens begäran sedan obehöriga setts vid spårområdet.
Läs mer om Malmö C och Svågertorp.
Stylisten klar för Svenska Hollywodfruar
Kändis-stylisten och Hollywood-spionen Louise Ohlsson är klar för TV3:s program Svenska Hollywoodfruar. – Jag får berätta att jag kommer att synas i höstens säsong, men inte i vilket sammanhang, säger hon till Skånska Dagbladet.
Kändisstylisten blir ny Hollywoodfru
Kändis-stylisten och Hollywood-spionen Louise Ohlsson är klar för TV3:s program Svenska Hollywoodfruar. – Jag får berätta att jag kommer att synas i höstens säsong, men inte i vilket sammanhang, säger hon till Skånska Dagbladet.

Slut på De sista ljuva åren efter storbråk

Olle Jönsson vägrar stå på scen med Christina Lindberg, vilket Skånska Dagbladet först skrev om. Detta för att hon samarbetat med Lasse Stefanz sparkade medlem Lasse Sigfridsson – efter konflikten med frontmannen Olle Jönsson, hävdar Lindberg. – Jag är jätteledsen, det tog mig hårt. Ledsen och lite arg till och med, säger hon.
Allt spel på division 2-match stoppades
I söndags stoppade Svenska Spel all betting på matchen mellan BW90-Nybro i division 2 inför avspark. Nu skriver Skånska Dagbladet att Svenska spel med största sannolikhet även kommer göra en polisanmälan.
Svenske mästaren klar för klubb i Polen
Eslövs AI:s svenske mästare Mattias Översjö är klar för polska Olimpia Unia Grudziadz skriver Skånska Dagbladet. Översjö har tagit sex raka guld med Skåneklubben.
Olle Nordin vann i tränarcomebacken
Olle Nordin vann i sin tränarcomeback. Den förre förbundskaptenen sprudlade av energi vid sidlinjen när IFK Malmö vann med 2–0 mot Hässleholm. – Jag vill använda min energi för att trigga igång spelarna, säger Olle Nordin enligt Skånska Dagbladet.
Städföretag kritiseras av kommunen
Städföretaget har avtal om att städa 93 kommunala förskolor i Malmö. Men de städar för dåligt. Det menar kommunen som nu varnar företaget. –Vi kompromissar inte med barnen eller personalens hälsa, säger Tobias Blomqvist, chef för enheten fysiskt stöd på förskoleförvaltningen, till Skånska dagbladet.
Läs mer om Malmö och Skånska.
Polisen i bostadstvist – kan stå utan lokal
Polisen i Eslöv riskerar att stå utan lokal. De sade själva upp kontraktet i de befintliga lokalerna men har ställt villkor för utflyttningen som fastighetsägaren inte kan gå med på. – De är som småungar, säger fastighetsägaren Bert Andersson till Skånska Dagbladet efter medlingsförsök i Hyresnämnden.
Klart med ersättare för Team Eslövs lagkapten
Team Eslöv har gjort klart med ett nyförvärv enligt Skånska Dagbladet. Det är vänstersexan Andrea Johansson, senast i Spårvägen, som skrivit på för Skånelaget.
Nu lägger kaptenen skorna på hyllan
Team Eslövs lagkapten Ida Kellokoski Adamsson, 24, lägger handbollsskorna på hyllan. – Jag har ingen större motivation, säger hon till Skånska Dagbladet. Därutöver lämnar sju spelare elitserieklubben enligt tidningen.
Hade knarkfabrik – skyller på sjukdom
Ladan i Staffanstorps kommun dolde en knarkfabrik. Nu döms de två odlarna till fängelse, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Kommuner nobbar present till prinsen
Skåne verkar nobba sin egen nyblivna hertig. Flera skånska kommuner vill inte skänka pengar till prins Oscar och en lekplats som dopgåva, rapporterar Skånska Dagbladet.
Läs mer om Oscar och Skånska Dagbladet.
Nazister tömde sopor framför politikers hem
Kommunalrådet Stefan Lissmark (s) i Höör fick sopor tömda framför entrn till sitt hem. Bakom sopattacken står nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen, skriver Skånska Dagbladet. – Det tillhör inte en demokrati att man gör så här. Det här ska antagligen vara ett slags hot och det tillhör bara diktaturer, säger Stefan Lissmark, till tidningen.
Full biltjuv rammade poliser vid flyktförsök
Polisen försökte stoppa en personbil i Malmö. Då tryckte föraren gasen och botten och rammade fyra bilar, varav en polisbil, innan han blev stoppad, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Malmö och Skånska Dagbladet.
Personal hotad med kniv på asylboende
Två ungdomar på ett flyktingboende i Skivarp attackerade personal. Med kniv och med en bräda misstänkts en 14- och en 15-åring ha hotat personalen. – Det har varit frihetsberövande i ärendet, men har sedan släppts, säger Beatrice Wetterberg, utredare vid Ystadpolisen till Skånska Dagbladet.
Här är notan för lägerrensningen
Knappt 700 000 kronor. Så mycket har uppstädningen av EU-migrantlägret vid Sorgenfri i Malmö kostat, enligt Skånska dagbladet. Den privata fastighetsägaren kommer att tvingas betala större delen av kostnaden. – Det har varit en mycket svår sanitär situation, sa Jeanette Silow, avdelningschef Miljö- och hälsoskydd på Malmö stad, i samband med avhysningen i höstas.
Jag visste inte om att körkortet inte gällde
MFF-mittfältaren Enock Kofi Adu misstänks för olovlig körning. Nu riskerar han böter. – Jag visste inte om att mitt körkort från Ghana inte gällde i Sverige, det är ingen som sagt det till mig, har Adu berättat i förhör enligt Skånska Dagbladet.
Läs mer om Adu, Ghana, Skånska Dagbladet och Sverige.
Man vanvårdade sina hästar – får djurförbud
Mannen gav inte sina hästar torra liggplatser, fodrade dem ohygieniskt och gjorde vattnet otillgängligt. Nu har länsstyrelsen beslutat att mannen inte längre får ha djur överhuvudtaget. Mannen ska göra sig av med sina djur så fort som möjligt, enligt Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Fixade poäng i slutet – kan vara viktig
Ystads IF tog en poäng borta mot Bukarest i EHF-cupen. Detta efter en högdramatisk avslutning. – Spelar vi våra kort rätt i fortsättningen så kan den här poängen visa sig bli betydelsefull, säger Sebastian Seifert till Skånska Dagbladet.
Kvinnans stora bluff efter översvämningen
Skyfallet i Malmö hösten 2014 kostade miljoner. Men nu döms en 29-årig kvinna till böter och skadestånd efter att ha försökt bluffa till sig pengar från sitt försäkringsbolag. Kvinnan själv hävdar att hon råkade skicka in fel översvämningsbilder till försäkringsbolaget, rapporterar Skånska Dagbladet.
Läs mer om Malmö och Skånska Dagbladet.
Städare hittade vapen i migrantläger
En städare hittade en misstänkt automatkarbin i ett migrantläger i Hässleholm skriver Skånska Dagbladet. – Man kunde inte säga om det är ett licenspliktigt vapen eller inte, det är skickat till kriminaltekniker för undersökning, säger Thomas Borg vid polisen i Hässleholm.
Polis sätter in extra resurser vid hvb-hem
På lördagskvällen utsattes ett hvb-hem i Skivarp för en anlagd brand som rubriceras som försök till mordbrand. Hotbilden gör nu att polisen kan sätta in extra resurser i området. – Vi får eventuellt öka tillsynen, säger Hasse Persson på Ystadspolisen till Skånska dagbladet.
Ökad säkerheten när pyromanen släpps
Snart har den så kallade gryningspyromanen avtjänat sitt fängelsestraff. Efter tidigare hot sätter man nu in säkerhetshöjande åtgärder på Svaneholms slott, berättar en källa för Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.