Skånska dagbladet

Då får Malmö besök av stjärnan Samantha Fox

Glitter, regnbågsflaggor och den brittiska 80-talsstjärnan Samantha Fox – det kan Malmö vänta sig i början av juni.– Hon är jättetaggad på att komma till Malmö och Malmö Pride, säger artistbokaren Albin Ganovic, till Skånska Dagbladet.Malmö Pride bjuder även på dragstjärnan Trinity Taylor, allsång med flera välkända namn och en av Melodifestivalen främsta karaktärer: Fab Freddie.

Staffanstorps kommunsajt kapad – länkar till porrsajt

Staffanstorps kommuns hemsida är namnkapad – och länkar vidare till porrsajter.Attacken är polisanmäld, rapporterar Skånska Dagbladet.IP-adresserna som ligger bakom finns utomlands, enligt kommunen.
Man som hittades i vattnet avliden
Den man i 85-årsåldern som föll i vattnet i Nyhamn i Landskrona under gårdagen har avlidit, skriver Skånska Dagbladet. Mannen räddades upp ur vattnet av förbipasserande som såg det inträffade.
Myndigheter chockades – 30-åring hade 800 djur
En man i 30-årsåldern misstänks för grovt artskyddsbrott sedan polisen omhändertagit en mängd djur vid ett tillslag i Löberöd i Skåne, skriver Skånska Dagbladet.

Tillslag mot misstänkt artskyddsbrott

Inrikes. En man misstänks för grovt artskyddsbrott efter att polisen omhändertagit flera djur vid ett tillslag på en mindre ort i Skåne, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skåne och Skånska Dagbladet.
Skånska Dagbladet får 200 miljoner mindre än de krävde
Skånepantern, Skånska Dagbladets fastighetsbolag, stämde Malmö stad på drygt 200...
Läs mer om Malmö.
Tåg spårade ur – vid Malmö C
Ett Öresundståg spårade natten mot tisdagen ur inne på bangården på Malmö Central.Olyckan ägde rum på exakt samma plats där ett X2000-tåg körde på en personbil för en vecka sedan, uppger Skånska Dagbladet.
Danslärare bjuder in till kurs i självförsvar
Efter att två av Lina Larssons närstående blivit utsatta för övergrepp bestämde hon sig för att göra något åt det, skriver Skånska Dagbladet. På lördag bjuder hon in till en självförsvarskurs i hennes dansstudio.– Man känner sig så maktlös i sådana här situationer, så jag bestämde mig för att göra något, säger Lina Larsson.
Vargen dök upp på barnfamiljens gård
När Filip Reimers och hans familj satte sig ner för att äta middag gjorde de en chockerande upptäckt.På gården utanför huset i Hästveda stod en varg, vilket Skånska Dagbladet var först med att rapportera.– Vi sprang fram till fönstret för att kolla om det var sant, berättar Filip Reimers.
Läs mer om Hästveda och Skånska Dagbladet.
Förslaget: Vill placera migranter i husvagnar
Staffanstorp har pekats ut som en av Sveriges sämsta kommun på att ta emot nyanlända.Nu vill Sverigedemokraterna i Hörby kopiera konceptet.Sätt migranterna i husvagnar, skriver partiet i en motion, enligt Skånska Dagbladet.
Sågar sitt lag trots seger: Tyvärr jaget före laget
Lugi tog en övertygande seger.Trots det var tränaren Dragan Brljevic allt annat än nöjd.– Det blev tyvärr jaget framför laget, säger han till Skånska Dagbladet efter att Lugi slagit Heid med 30-26.
Lars Sjögren ny chefredaktör på Skånskan
Lars Sjögren är ny chefredaktör på Skånska Dagbladet.Han tillträder i februari.
Ms-sjuke Michael, 55, krävs på 13 miljoner
Ms-sjuke Michael Jackbrise, 55, blev av med sina personliga assistenter vid årsskiftet.Nu har han dessutom polisanmälts av Försäkringskassan – som kräver honom på 13 miljoner kronor, enligt Skånska Dagbladet.– Jag har svårt nog som det är med sjukdomen, jag fattar inte hur de kan göra så här, säger han.
JUST NU: Kommunhus avstängt efter hot
Kommunhuset i Svalöv är på onsdagsförmiddagen avstängt – polis har kallats till platsen.Anledningen är att man har fått in ett dödshot via brev, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet och Svalöv.
Robotar i äldrevården kan bli verklighet
I Sjöbo kommun har mekaniska sälar och katter hjälpt de äldre.Nu spår it-chefen Napoleon Truedsson att ytterligare robotar kommer kunna avlasta – och förbättra – äldrevården i framtiden.– Det kanske rentav känns bättre att duscha med hjälp av en robot som man kan styra själv, än att bli duschad av någon sommarvikarie, säger han till Skånska Dagbladet.
Stal Apple-tv från tre som dött av förgiftning
En 25-årig man döms för att ha stulit saker ur en bostad i Skivarp där tre män hittats döda, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skivarp och Skånska Dagbladet.
Stal från tre som dött av förgiftning
En 25-årig man döms för att ha stulit saker ur en bostad i Skivarp där tre män hittats döda, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skivarp och Skånska Dagbladet.
Polisen varnar för liga som slår till mot äldre
Den senaste tiden har flera brott inriktade mot äldre inträffat i Malmö.Polisen misstänker att en liga härjar i staden.– De verkar ingå i en lite större konstellation, där man skiftar om att begå brotten, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen till Skånska Dagbladet.
Person ska ha slungats i väg efter påkörning
Vid 16-tiden på onsdagen ska en person ha blivit påkörd på landsvägen mellan Sjöbo och Tomelilla.Enligt en vittnesuppgift som Skånska Dagbladet refererar till personen ha blivit påkörd av en personbil, slungats i väg och låg vid larmtillfället mitt i vägen.
Skulle byta blöja – tog barnporrbilder
En 36-årig man blev tillfrågad om att byta blöja på en bekants lille son. Han passade då på att ta bilder på den nakna bebisen och spred dem i barnpornografikretsar, skriver Skånska dagbladet.
Läs mer om Skånska.
Spelade sjuk – så vännen kunde stjäla dyrbar whisky
Vännerna var ute efter dyrbar sprit på Systembolaget.Lösningen? Den ena kompisen spelade sjuk för att lura personalen, skriver Skånska dagbladet.På så sätt fick duon tag på 6 flaskor med lyxig sprit värd 12 500 kronor.
Kriminella anlitar pojkar för 500 kronor
102 skottlossningar har inträffat bara i år.Bagatellartade bråk tros ofta vara bakgrunden – och allt yngre personer blir springpojkar åt kriminella.– Med så lättförtjänta pengar är det en del unga som hellre ägnar sig åt kriminalitet än att gå i skolan och skaffa sig ett jobb, säger Mats Karlsson, biträdande polischef i Malmö till Skånska Dagbladet.
Läs mer om Malmö och Skånska Dagbladet.
Asylboende attackerades – nu skärps bevakningen
Bevakningen kring ett HVB-hem i Hörby har stärkts efter en attack.I helgen kastades något som uppfattas som en molotov-cocktail mot asylboendet.– Det är jättetråkigt att såna här saker inträffar, och att vi har fått denna utveckling i samhället. Det är något som eskalerar, verkar det som, säger Kristina Cavetoft, chef för etableringsenheten i Hörby kommun till Skånska Dagbladet.
SD-topp avgår efter nazistanklagelser
Sverigedemokraternas ordförande i Eslöv, Johan Sandqvist, skrev flera inlägg på sajten Avpixlat under en vit makt- och naziklingande pseodonym. Nu avsäger han sig alla uppdrag, uppger Skånska Dagbladet.
Minkar ska jagas – med lövblåsare
Malmö stad tar till ett lite udda knep för att få bukt med minkproblemet.För att locka fram minken ska lövblåsare användas, Skånska Dagbladet.– Den är ett stort bekymmer för våra fåglar. Vill man värna fågellivet får man skatta minken, säger David Börjesson, naturskyddshandläggare på länsstyrelsen, till tidningen.