Skånska dagbladet

Skulle byta blöja – tog barnporrbilder

En 36-årig man blev tillfrågad om att byta blöja på en bekants lille son. Han passade då på att ta bilder på den nakna bebisen och spred dem i barnpornografikretsar, skriver Skånska dagbladet.
Läs mer om Skånska.

Spelade sjuk – så vännen kunde stjäla dyrbar whisky

Vännerna var ute efter dyrbar sprit på Systembolaget.Lösningen? Den ena kompisen spelade sjuk för att lura personalen, skriver Skånska dagbladet.På så sätt fick duon tag på 6 flaskor med lyxig sprit värd 12 500 kronor.
Kriminella anlitar pojkar för 500 kronor
102 skottlossningar har inträffat bara i år.Bagatellartade bråk tros ofta vara bakgrunden – och allt yngre personer blir springpojkar åt kriminella.– Med så lättförtjänta pengar är det en del unga som hellre ägnar sig åt kriminalitet än att gå i skolan och skaffa sig ett jobb, säger Mats Karlsson, biträdande polischef i Malmö till Skånska Dagbladet.
Läs mer om Malmö och Skånska Dagbladet.
Asylboende attackerades – nu skärps bevakningen
Bevakningen kring ett HVB-hem i Hörby har stärkts efter en attack.I helgen kastades något som uppfattas som en molotov-cocktail mot asylboendet.– Det är jättetråkigt att såna här saker inträffar, och att vi har fått denna utveckling i samhället. Det är något som eskalerar, verkar det som, säger Kristina Cavetoft, chef för etableringsenheten i Hörby kommun till Skånska Dagbladet.

SD-topp avgår efter nazistanklagelser

Sverigedemokraternas ordförande i Eslöv, Johan Sandqvist, skrev flera inlägg på sajten Avpixlat under en vit makt- och naziklingande pseodonym. Nu avsäger han sig alla uppdrag, uppger Skånska Dagbladet.
Minkar ska jagas – med lövblåsare
Malmö stad tar till ett lite udda knep för att få bukt med minkproblemet.För att locka fram minken ska lövblåsare användas, Skånska Dagbladet.– Den är ett stort bekymmer för våra fåglar. Vill man värna fågellivet får man skatta minken, säger David Börjesson, naturskyddshandläggare på länsstyrelsen, till tidningen.
Två män anhållna misstänkt för inblandning i mord
Två män har anhållits misstänkta för inblandning i ett mord på Ramels väg i Malmö, enligt Skånska Dagbladet.Mannen hämtades till förhör i tisdags och anhölls senare misstänkta för medhjälp till mord.
Kraftigt berusad kraschade – med 3,25 promille i blodet
Tingsrätten säger att mannen borde ha varit totalt medvetslös.Med en alkoholhalt på 3,25 promille kraschade han sin bil i ett villakvarter.Den 46-årige mannen har nu dömts till två månaders fängelse, rapporterar Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Takläggare föll på jobbet – avled direkt
En takläggare utförde jobb på en gård i Sjöbo kommun när han plötsligt tappade balansen och föll tio meter, det var Skånska Dagbladet först med att skriva.Han avled omedelbart av sina skador.– Det gjordes upplivningsförsök på plats, säger kommunpolisen Sara Schön, till Skånskan.
Polishuset i Staffanstorp besköts i natt
Polisstationen i Staffanstorp har utsatts för beskjutning.Fyra skotthål upptäcktes i morse, rapporterar Skånska Dagbladet.
Skotthål på polisstation i Staffanstorp
Polisstationen i Staffanstorp har utsatts för beskjutning. Fyra skotthål upptäcktes i morse och två fönsterrutor i byggnaden har skadats, rapporterar Skånska Dagbladet.
Man anhållen för mordförsök
En 28-årig man har gripits och anhållits misstänkt för mordförsök kring bostadsområdet Söderkulla i Malmö, rapporterar Skånska Dagbladet.
Onanerade på bussen – utredningen läggs ned
En 17-årig flicka blev sexuellt ofredad på en buss på midsommarafton.Händelsen polisanmäldes, men utredningen läggs nu ned.Polisen misslyckades få tag på övervakningsfilmen, innan den raderades, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Kvinna åt upp mannens ostbågar – han får nya
En kvinna bröt sig in i en bil och åt upp ägarens ostbågar.Gissa om han blev förvånad när han skulle låsa upp bilen..Nu erbjuds mannen en ny påse med ostbågar, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Man misshandlade gravida kvinnor – nu får han fängelse
En man i misshandlade en vän till en kvinna han tidigare haft ett förhållande med.Dessutom har han vid tidigare tillfällen knäckt en främlings näsa.Nu döms han till fängelse och böter, det skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Nu kan en tunnelbana till Köpenhamn bli verklighet
Öresundsregionen har fått grönt ljus att fortsätta planera för en öresundsmetro.Nyligen beviljade EU ett stöd som ska ge pengar att arbeta vidare med tunnelbanan.– Det är glädjande, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö, till Skånska Dagbladet.
DNA-analys av bajs avslöjade hotfull man
När den arge 41-åringen inte fick låna en toalett sent på kvällen på hotell Stensson blev han rejält missnöjd.Han bajsade på trappan till hotellet. Sedan försvann mannen.Men 41-åringen åkte fast efter att polisen skickat bajsrester till DNA-analys, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet och Stensson.
Hund gick till attack mot 4-årig flicka
En 4-årig flicka bets av en hund i helgen.Enligt Skånska Dagbladet gick en hund till attack mot flickan under lördagskvällen, enligt Skånska Dagbladet.Flickan fördes till sjukhus – och syddes med 14 stygn.
90-årig man tog sitt liv – nu utreder kommunen
Den 90-årige mannen led av smärtor och ansökte om att få bo på ett av kommunens särskilda boende.När han fick nobben tog han sitt liv.Nu utreder Eslövs kommun händelsen, enligt Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Äldre man tog sitt liv efter nekad vårdplats
Trots svåra smärtor fick mannen i 90-årsåldern aldrig en plats på ett av kommunens särskilda boende.Då tog han sitt liv.– Jag tycker det är ett svek mot den äldre generationen, säger dottern till Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Hustrumördare överklagar dom
Ex-militären Lennart Ekstrand, 68, sköt sin hustru till döds.Han var kraftigt berusad och sköt henne på nära håll. Tidigare i år dömdes han till 16 års fängelse för mord.Nu vill han att strafftiden förkortas, enligt Skånska dagbladet.
Läs mer om Skånska.
Tuppen Claes får inte bo kvar
Fallet om tuppen Claes har blivit en långdragen historia.Men nu har mark- och miljööverdomstolen beslutat att inte pröva fallet, vilket innebär att beslutet från mark- och miljödomstolen står fast.Därmed får Claes inte bo kvar i det tätbebyggda området, rapporterar Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Släktträff slutade i storbråk
När mannen i 30-årsåldern fått i sig några glas champagne spårade släktkalaset fullständigt.Förutom att ha sparkat sin svägerska vandaliserade han saker i sin omgivning.Nu döms han för ringa misshandel och skadegörelse – men frias för flera andra åtalspunkter, enligt Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Pappa åtalas för hot mot dotterns rektor
En pappa i 40-årsåldern har blivit åtalad för att han hotat rektorn på sin dotters skola i Hörby kommun, skriver Skånska Dagbladet.Rektorn kunde inte sova på nätterna efter upplevelsen.
Trädfällare åtalas för 83-årig mans död
Förra vintern dog en 83-årig man i trakten av Tomelilla när han fick ett fallande träd över sig. Nu åtalas 75-åringen som skötte motorsågen. Han misstänks för vållande till annans död, uppger Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet och Tomelilla.