Skånska dagbladet

Hustrumördare överklagar dom

Ex-militären Lennart Ekstrand, 68, sköt sin hustru till döds.Han var kraftigt berusad och sköt henne på nära håll. Tidigare i år dömdes han till 16 års fängelse för mord.Nu vill han att strafftiden förkortas, enligt Skånska dagbladet.
Läs mer om Skånska.

Tuppen Claes får inte bo kvar

Fallet om tuppen Claes har blivit en långdragen historia.Men nu har mark- och miljööverdomstolen beslutat att inte pröva fallet, vilket innebär att beslutet från mark- och miljödomstolen står fast.Därmed får Claes inte bo kvar i det tätbebyggda området, rapporterar Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Släktträff slutade i storbråk
När mannen i 30-årsåldern fått i sig några glas champagne spårade släktkalaset fullständigt.Förutom att ha sparkat sin svägerska vandaliserade han saker i sin omgivning.Nu döms han för ringa misshandel och skadegörelse – men frias för flera andra åtalspunkter, enligt Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Pappa åtalas för hot mot dotterns rektor
En pappa i 40-årsåldern har blivit åtalad för att han hotat rektorn på sin dotters skola i Hörby kommun, skriver Skånska Dagbladet.Rektorn kunde inte sova på nätterna efter upplevelsen.

Trädfällare åtalas för 83-årig mans död

Förra vintern dog en 83-årig man i trakten av Tomelilla när han fick ett fallande träd över sig. Nu åtalas 75-åringen som skötte motorsågen. Han misstänks för vållande till annans död, uppger Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet och Tomelilla.
Tre bilar krockade – åtta personer inblandade
Tre bilar uppges ha krockat i Höör på lördagseftermiddagen.Åtta personer är inblandade, enligt Skånska Dagbladet.Det är oklart om någon är allvarligt fysiskt skadad.
Fängelse efter dödskrasch i Tomelilla
En lastbilschaufför i Skåne döms till två års fängelse för att ha vållat en medpassagerares död.Olyckan filmades av en övervakningskamera på ett företagsområde i Tomelilla där mannen skulle övernatta i sin lastbil, rapporterar Skånska Dagbladet.
Fängelse efter dödskrasch i Tomelilla
En lastbilschaufför i Skåne döms till två års fängelse för att ha vållat en medpassagerares död. Olyckan filmades av en övervakningskamera på ett företagsområde i Tomelilla där mannen skulle övernatta i sin lastbil, rapporterar Skånska Dagbladet.
80-åringar bråkade om rullatorparkering
En kvinna i 80-årsåldern misstänks för misshandel i samband med en urspårad dispyt.Offret är en jämnårig kvinna.Enligt Skånska Dagbladet grälade de om parkeringsutrymme för sina rullatorer.
Hjälpte gripen att fly – nu åtalas kvinnan
Polisen hittade en hemlig flyktinglägenhet och grep man en man.Men man stötte på motstånd.En 28-årig kvinna hjälpte den gripne att fly.Nu åtalas hon, rapporterar Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Man låg bredvid död fru i flera dygn
I nära fyra dygn låg en 72-årig man i Eslöv hjälplös bredvid sin döda hustru, skriver Skånska Dagbladet. Mannen som var halvförlamad hittades i sin säng, i sin egen avföring.
Läs mer om Eslöv och Skånska Dagbladet.
Man låg hjälplös bredvid död fru i flera dygn
I nära fyra dygn låg en 72-årig man i Eslöv hjälplös bredvid sin döda hustru, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Eslöv och Skånska Dagbladet.
Elev hade med sig elpistol till skolan
En ordningsvakt på Värnhemsskolan i Malmö beslagtog en elpistol från en elev i måndags.Eleven hade med sig vapnet till skolan, enligt Skånska Dagbladet.Om eller vad vapnet skulle användas till är inte känt.
Avled på väg till sjukhus – dagen efter läkarbesök
Den diabetessjuke mannen besökte sjukhuset och ordinerades medicin.Dagen efter kollapsade mannen under en promenad och avlider sedan på väg till sjukhus.Händelsens är nu lex Maria-anmäld till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, skriver Skånska Dagbladet.
Miljonbesparingar på skånska tidningar
Tidningarna Skånska Dagbladet och Norra Skåne, som ingår i samma koncern, ska spara över 38 miljoner kronor under året. Enligt Resum kommer Skånska Dagbladets förlust att uppgå till 25 miljoner kronor för år 2016, samtidigt väntar ett reducerat presstöd de kommande åren.
Läs mer om Norra Skåne.
Försäljare bestals på 360 julgranar
Julgranarna var tillsågade och skulle snart ut till försäljning. Då slog tjuvarna till och stal 360 julgranar på lagret vid Löberöds slott i Skåne, rapporterar Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skåne och Skånska Dagbladet.
Julgranen nedsågad – med en motorsåg
Första advent – då vaknar Hörbyborna upp till en nedsågad gran på torget.Under natten mot lördag har någon nämligen sågat ner granen med en motorsåg.– Att få hit en ny gran plus allt extraarbete innebär en merkostnad på 15 000-20 000 kronor för kommunen, säger Per Wester från kommunservice till Skånska Dagbladet.
Skånskan stämmer Malmö stad
Skånska Dagbladet stämmer Malmö stad på 320 miljoner kronor. Det hela grundar sig i att tidningens planerade hotellprojekt på Norra Vallgatan Malmö stoppades av kommunen. Skånskan fick inte riva en 1800-talsfastighet, som de själva äger.
Skånskan stämmer Malmö stad – på 320 miljoner
Skånska Dagbladet stämmer Malmö stad på 320 miljoner kronor.Det hela grundar sig i att tidningens planerade hotellprojekt på Norra Vallgatan Malmö stoppades av kommunen. Skånskan fick inte riva en 1800-talsfastighet, som de själva äger.
Skånskan stämmer Malmö stad
Skånska Dagbladet stämmer Malmö stad på 320 miljoner kronor. Det hela grundar sig i att tidningens...
Läs mer om Malmö.
Bil väjde för vildsvin – körde ner i damm
En bilist körde på måndagsmorgonen av vägen vid Billinge – och for rakt ner i en damm.Trots kylan ska föraren ha lyckats ta sig ur bilen på egen hand och därefter tillkallat hjälp.Enligt uppgifter till Skånska Dagbladet väjde föraren för ett vildsvin.
Läs mer om Billinge och Skånska Dagbladet.
Förslaget: ta bort Knarkrondellen
Larmen om droghandeln vid ökända Knarkrondellen i Malmö har duggat tätt. En lösning kan vara att ta bort rondellen, uppger Skånska Dagbladet.– Det är inte bestämt att vi ska göra det, men vi har diskuterat med gatukontoret att det kanske inte ska vara en mötesplats i rondellen, att det blir en vanlig korsning, säger Erik Åberg, tillförordnad lokalpolisområdeschef norr i Malmö till tidningen.
Tre gripna för mord på känd kriminell
Tre män ska ha gripits för mordet på Munkhättegatan i Malmö.De tre personerna är i 25-årsåldern och greps på tisdagsmorgonen, skriver Skånska Dagbladet.
Jacob Tillmans pappa delar ut belöning
I veckan anhölls en 51-årig man misstänkt för mordet på Jacob Tillman. Nu betalar Jacob Tillmans pappa Hans ut 100 000 kronor i belöning till personer som hjälpt till att lösa gåtan med sonens försvinnande, berättar Skånska Dagbladet. Bland annat till spolbilschauffören som upptäckte resterna av en kropp i brunnen utanför Hörby. – Jag hoppas att det här kan bli ett avslut för de anhöriga, säger chauffören till tidningen.
Åttaårig pojke rånad med kniv av jämnårig
En åttaårig pojke knivrånades i helgen i Kävlinge, rapporterar Skånska dagbladet.Rånet inträffade vid en lekplats och den misstänkte rånaren är en annan pojke i tioårsåldern.
Läs mer om Kävlinge och Skånska.