Skånska dagbladet

Tre gripna för mord på känd kriminell

Tre män ska ha gripits för mordet på Munkhättegatan i Malmö.De tre personerna är i 25-årsåldern och greps på tisdagsmorgonen, skriver Skånska Dagbladet.

Jacob Tillmans pappa delar ut belöning

I veckan anhölls en 51-årig man misstänkt för mordet på Jacob Tillman. Nu betalar Jacob Tillmans pappa Hans ut 100 000 kronor i belöning till personer som hjälpt till att lösa gåtan med sonens försvinnande, berättar Skånska Dagbladet. Bland annat till spolbilschauffören som upptäckte resterna av en kropp i brunnen utanför Hörby. – Jag hoppas att det här kan bli ett avslut för de anhöriga, säger chauffören till tidningen.
Åttaårig pojke rånad med kniv av jämnårig
En åttaårig pojke knivrånades i helgen i Kävlinge, rapporterar Skånska dagbladet.Rånet inträffade vid en lekplats och den misstänkte rånaren är en annan pojke i tioårsåldern.
Läs mer om Kävlinge och Skånska.
Tog upp laget – nu avgår LB07:s tränare
Först tog Sven Sjunnesson upp sitt LB07 i damallsvenskan. Därefter meddelar tränaren att han avgår. – Jag är ju ungdomsansvarig. Och det ska jag vara även framöver, säger han till Skånska Dagbladet.

Polisen vädjar: Vi behöver extra hjälp

Malmöpolisen är hårt pressad av den senaste tidens alla mord. Nu begär polisledningen nationell förstärkning. – Vi behöver speciella kompetenser. Våra kompetenser är slut, säger Stefan Sintus, polismästare i Malmö till Skånska Dagbladet.
Läs mer om Malmö och Skånska Dagbladet.
Pappan besöker gården där Jacob hittades mördad
Jacob Tillmans pappa Hans, 77 har fått flera tips i jakten på sonens mördare. På onsdagen är han i Hörby på gården där kvarlevorna efter sonen hittades dumpade i en brunn. – När jag är i Skåne ska jag träffa personer som har uppgifter att lämna, säger pappan till Skånska Dagbladet.
54-åring häktad – hade 700 kg vapen
En 54-årig man har häktats i Falun misstänkt för omfattande vapenbrott. En del av arsenalen har hittats i en fastighet i Kristianstad, skriver Skånska Dagbladet.
Tågtrafiken stoppad på polisens begäran
All tågtrafik mellan Malmö C och Svågertorp har stoppats under tisdagseftermiddagen. Enligt Skånska Dagbladet har trafiken stoppats på polisens begäran sedan obehöriga setts vid spårområdet.
Läs mer om Malmö C och Svågertorp.
Stylisten klar för Svenska Hollywodfruar
Kändis-stylisten och Hollywood-spionen Louise Ohlsson är klar för TV3:s program Svenska Hollywoodfruar. – Jag får berätta att jag kommer att synas i höstens säsong, men inte i vilket sammanhang, säger hon till Skånska Dagbladet.
Kändisstylisten blir ny Hollywoodfru
Kändis-stylisten och Hollywood-spionen Louise Ohlsson är klar för TV3:s program Svenska Hollywoodfruar. – Jag får berätta att jag kommer att synas i höstens säsong, men inte i vilket sammanhang, säger hon till Skånska Dagbladet.
Slut på De sista ljuva åren efter storbråk
Olle Jönsson vägrar stå på scen med Christina Lindberg, vilket Skånska Dagbladet först skrev om. Detta för att hon samarbetat med Lasse Stefanz sparkade medlem Lasse Sigfridsson – efter konflikten med frontmannen Olle Jönsson, hävdar Lindberg. – Jag är jätteledsen, det tog mig hårt. Ledsen och lite arg till och med, säger hon.
Allt spel på division 2-match stoppades
I söndags stoppade Svenska Spel all betting på matchen mellan BW90-Nybro i division 2 inför avspark. Nu skriver Skånska Dagbladet att Svenska spel med största sannolikhet även kommer göra en polisanmälan.
Svenske mästaren klar för klubb i Polen
Eslövs AI:s svenske mästare Mattias Översjö är klar för polska Olimpia Unia Grudziadz skriver Skånska Dagbladet. Översjö har tagit sex raka guld med Skåneklubben.
Olle Nordin vann i tränarcomebacken
Olle Nordin vann i sin tränarcomeback. Den förre förbundskaptenen sprudlade av energi vid sidlinjen när IFK Malmö vann med 2–0 mot Hässleholm. – Jag vill använda min energi för att trigga igång spelarna, säger Olle Nordin enligt Skånska Dagbladet.
Städföretag kritiseras av kommunen
Städföretaget har avtal om att städa 93 kommunala förskolor i Malmö. Men de städar för dåligt. Det menar kommunen som nu varnar företaget. –Vi kompromissar inte med barnen eller personalens hälsa, säger Tobias Blomqvist, chef för enheten fysiskt stöd på förskoleförvaltningen, till Skånska dagbladet.
Läs mer om Malmö och Skånska.
Polisen i bostadstvist – kan stå utan lokal
Polisen i Eslöv riskerar att stå utan lokal. De sade själva upp kontraktet i de befintliga lokalerna men har ställt villkor för utflyttningen som fastighetsägaren inte kan gå med på. – De är som småungar, säger fastighetsägaren Bert Andersson till Skånska Dagbladet efter medlingsförsök i Hyresnämnden.
Klart med ersättare för Team Eslövs lagkapten
Team Eslöv har gjort klart med ett nyförvärv enligt Skånska Dagbladet. Det är vänstersexan Andrea Johansson, senast i Spårvägen, som skrivit på för Skånelaget.
Nu lägger kaptenen skorna på hyllan
Team Eslövs lagkapten Ida Kellokoski Adamsson, 24, lägger handbollsskorna på hyllan. – Jag har ingen större motivation, säger hon till Skånska Dagbladet. Därutöver lämnar sju spelare elitserieklubben enligt tidningen.
Hade knarkfabrik – skyller på sjukdom
Ladan i Staffanstorps kommun dolde en knarkfabrik. Nu döms de två odlarna till fängelse, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Kommuner nobbar present till prinsen
Skåne verkar nobba sin egen nyblivna hertig. Flera skånska kommuner vill inte skänka pengar till prins Oscar och en lekplats som dopgåva, rapporterar Skånska Dagbladet.
Läs mer om Oscar och Skånska Dagbladet.
Nazister tömde sopor framför politikers hem
Kommunalrådet Stefan Lissmark (s) i Höör fick sopor tömda framför entrn till sitt hem. Bakom sopattacken står nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen, skriver Skånska Dagbladet. – Det tillhör inte en demokrati att man gör så här. Det här ska antagligen vara ett slags hot och det tillhör bara diktaturer, säger Stefan Lissmark, till tidningen.
Full biltjuv rammade poliser vid flyktförsök
Polisen försökte stoppa en personbil i Malmö. Då tryckte föraren gasen och botten och rammade fyra bilar, varav en polisbil, innan han blev stoppad, skriver Skånska Dagbladet.
Läs mer om Malmö och Skånska Dagbladet.
Personal hotad med kniv på asylboende
Två ungdomar på ett flyktingboende i Skivarp attackerade personal. Med kniv och med en bräda misstänkts en 14- och en 15-åring ha hotat personalen. – Det har varit frihetsberövande i ärendet, men har sedan släppts, säger Beatrice Wetterberg, utredare vid Ystadpolisen till Skånska Dagbladet.
Här är notan för lägerrensningen
Knappt 700 000 kronor. Så mycket har uppstädningen av EU-migrantlägret vid Sorgenfri i Malmö kostat, enligt Skånska dagbladet. Den privata fastighetsägaren kommer att tvingas betala större delen av kostnaden. – Det har varit en mycket svår sanitär situation, sa Jeanette Silow, avdelningschef Miljö- och hälsoskydd på Malmö stad, i samband med avhysningen i höstas.
Jag visste inte om att körkortet inte gällde
MFF-mittfältaren Enock Kofi Adu misstänks för olovlig körning. Nu riskerar han böter. – Jag visste inte om att mitt körkort från Ghana inte gällde i Sverige, det är ingen som sagt det till mig, har Adu berättat i förhör enligt Skånska Dagbladet.
Läs mer om Adu, Ghana, Skånska Dagbladet och Sverige.