Skövde

Kraftig brand hos träföretag

Under natten till tisdagen började det brinna kraftigt hos ett träföretag i Värsås utanför Skövde.– Det brinner fortfarande och det kommer att brinna ett bra tag än, men nu har vi det under kontroll i alla fall, säger Tomas Lindström, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Kickstart i nya klubben

Tillbaka i Sverige för att kickstarta i gång karriären igen.I första seriematchen för Alingsås visade Andreas Berg, 25, vad han går för.Han gjorde sju mål i segermatchen (30–22) mot Skövde.– Det är kul att ha kommit hem till Sverige. I Tyskland åkte jag mest runt och satt på bänken, säger han.
Läs mer om Skövde och Sverige.
Debut för amerikanskt pansar på svensk mark
SKÖVDE. Från svenskbygderna i Minnesota i USA kommer både soldaterna och deras stridsvagnar. Besättningarna har sina rötter i Nordeuropa men detta är första besöket här. Deras uppgift: att vara fiende i militärövningen Aurora. Det är också debut för USA-pansar på svensk mark.
Läs mer om Aurora, Minnesota, Nordeuropa och USA.
Två bussar i krock – störningar i trafiken
Två bussar har krockat på väg in mot Skövde centrum, uppger Skaraborgs Allehanda.Köer har bildats i morgontrafiken.
Läs mer om Skövde.

Birgitta, 67, efter resan med Västtrafik: Parodi

I Floby skulle tågresenärerna ta den planerade ersättningsbussen till Skövde men resan slutade redan i Herrljunga – där de blev strandade.Personalen på tåget som de åkt med drog i väg i en förbeställd taxi.– Vi var hundratals som bara stod och väntade utan information. Men det värsta var personalens nonchalans, säger Birgitta Rundfors, 67.
Läs mer om Herrljunga, Skövde och Västtrafik.
Kvinna död i villabrand
En kvinna i 55-årsåldern har avlidit efter en villabrand utanför Götene, skriver Skövde Nyheter.
Läs mer om Götene och Skövde Nyheter.
Mystiska förklaringen efter hatbrevet till sjuka Annica
Du vet väl att du kommer att dö, stod det i ett brev till cancersjuka Annica Thimberg från Skövde.Det otäcka brevet har nu följts av en handskriven förklaring adresserad till vännen och bloggerskan Johanna Toftby.– Det här känns väldigt otäckt. Vad är det här?, säger Toftby.
Julia kom ut som gay – då förändrades allt
Förra hösten valde Julia Böjeryd elithandbollsspelare i Skövde HF att komma ut som gay.Det som hände sedan gjorde att hon tappade all glädje till sporten.– Jag ville inte leva, säger hon till SVT Värmland.
Läs mer om Julia Böjeryd och Skövde HF.
Kommuner drabbade av IT-haveri
It-systemen i kommunerna Skövde, Hjo och Tibro gick ner på lördagseftermiddagen. Journalsystemen inom vård och omsorg slutade fungera, liksom e-post, hemsida och telefonväxel.
Läs mer om Hjo, IT-haveri, Skövde och Tibro.
IT-haveri i flera västsvenska kommuner – oklar orsak
IT-systemen i Skövde, Tibro och Hjo kommun är ur funktion sedan lördagseftermiddagen, skriver SLA.Växel, e-post, hemsidor, journalsystem och annan kommunal verksamhet får i stället utföras manuellt.I nuläget finns ingen prognos för när problemen kan vara åtgärdade.
Läs mer om Hjo, Skövde och Tibro.
Svenska skolan får Balkan att häpna: Är detta sant?
Föräldern Slobodan Mufis beskrivning av mötet med rektorn på Lundenskolan i Skövde delas av tusentals och uppmärksammas stort av medierna på Balkan. – 90 procent kan inte tro att det är sant och 10 procent hävdar att jag ljuger, säger Slobodan Mufi.
Så hyllas den svenska skolan på Balkan
Föräldern Slobodan Mufis beskrivning av mötet med rektorn på Lundenskolan i Skövde delas av tusentals och uppmärksammas stort av medierna på Balkan. – 90 procent kan inte tro att det är sant och 10 procent hävdar att jag ljuger, säger Slobodan Mufi.
Skolans nya drag: Totalt mobilförbud
Inget mer Snapchat, Messenger eller Kik på lektionstid.På Västerhöjdsgymnasiet i Skövde införs mobilstopp på lektionerna från och med terminsstart.– Läraren lägger telefonerna i en låda, säger Ewa Hjerpe som är rektor för handels- och administrationsprogrammet på skolan.
Spelare misshandlade efter match: Chockad
Fredagens träningsmöte mellan Mariestad och Skövde slutade i moll. Efter Skövdes seger ska Mariestadssupportrar attackerat spelare fysiskt - och en polisanmälan om misshandel har upprättats. – Vi har fått in en anmälan om misshandel, säger Christine Tapper, inre befäl hos Skövdepolisen. – Det här tar vi det största avstånd ifrån, säger Skövdes klubbchef Hans Ljunggren.
Spelare attackerade efter derbyt: Sparkar och slag
Fredagens träningsmöte mellan Mariestad och Skövde slutade i moll.Efter Skövdes seger ska Mariestadssupportrar attackerat spelare fysiskt - och en polisanmälan om misshandel har upprättats.– Vi har fått in en anmälan om misshandel, säger Christine Tapper, inre befäl hos Skövdepolisen.
Två bilar i kollision – en till sjukhus
En person har förts till sjukhus efter att två bilar har kolliderat på riksväg 26 i närheten av Skövde.– Bilen har kommit in på fel sida av vägen, säger Tomas Lindström vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.
Läs mer om Skövde och Östra Skaraborg.
Landmina sprängdes i handen på rekryt
En landmina gick av i handen på en rekryt på Skaraborgs regemente under tisdagskvällen, skriver Skövde Nyheter.Det var i samband med en övning om larmminor som olyckan var framme.Personen har fått vård på sjukhus för sina brännskador.
Läs mer om Skövde Nyheter.Det.
Stopp i tågtrafiken - godståg på spåret
Fel på ett godståg orsakar förseningar i tågtrafiken.– Ett godståg har stannat på ett spår i Falköping. Det drabbar tåg till Jönköping, Nässjö och Skövde, säger Ulrika Nilsson Lokrantz, presskommunikatör vid Trafikverket.
Ett tiotal bilar sattes i brand
Drygt ett tiotal bilar har satts i brand i Västsverige under natten.– I Tynnered blev fyra bilar helt och två brandskadades, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region väst.Även i Skövde och Trollhättan har bilar brunnit.
Bilist blåste på mot rött – nära meja ner Walter, 2
Emelie Kling, 28, och hennes tvåårige son Walter gick mot grön gubbe på ett övergångsställe i centrala Skövde.Det höll på att sluta i total katastrof.– En svart Audi körde mot rött. Bilen hade mejat ner oss om vi inte kastat oss tillbaka, berättar Emelie Kling.
Läs mer om Audi, Emelie Kling, Skövde.Det och Walter.
Två personbilar i krock – totalstopp i trafiken
Två personbilar har varit inblandade i en olycka på rikväg 26 i Skövde kommun.Enligt räddningstjänsten ska åtta personer vara inblandade men skadeläget är i nuläget oklart.– Det är totalstopp i norrgående riktning, prognosen är oklar, säger Peter Knutsson, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Skaraborg.
Kvinna påkörd av bil utanför tingsrätten – oklara skador
En kvinna i 30-årsåldern blev på måndagseftermiddagen påkörd av en bilist utanför tingsrätten i Skövde.Kvinnan har förts till sjukhus med oklara skador.– Hon var vaken men hade ont, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Jula-ägarens nya lyxköp: Gård för 38 miljoner
Han har tidigare köpt lantbruksgårdar till ett värde av 237 miljoner kronor.Nu gör Jula-ägaren och miljardären Karl-Johan Blank, 54, ännu en mångmiljonaffär och köper Sparresätergård i Lerdala i Skövde kommun för 38 miljoner kronor.- Det blev väl lite dyrt, men jag är ganska nöjd med priset har han tidigare sagt om sina godsaffärer.
Dubbla balkongfall kan vara mordförsök
Den 40-åring som tidigare i veckan skadades efter ett fall från fjärde våningen i en fastighet utanför Skövde råkade ut för en liknande händelse för ett halvår sedan. Då hävdade mannen att han gått i sömnen när han föll från en balkong. Ärendet avskrevs som en olycka men nu ska polisen utreda om mannen varit utsatt för två mordförsök, uppger P4 Skaraborg.
Läs mer om Skövde.
Dubbla balkongfall kan vara mordförsök
Den 40-åring som tidigare i veckan skadades efter ett fall från fjärde våningen i en fastighet utanför Skövde råkade ut för en liknande händelse för ett halvår sedan. Då hävdade mannen att han gått i sömnen när han föll från en balkong. Ärendet avskrevs som en olycka men nu ska polisen utreda om mannen varit utsatt för två mordförsök, uppger P4 Skaraborg.
Läs mer om Skövde.