Skövde

Stort ungdomsgäng tvingade till sig kontanter

Ett stort ungdomsgäng rånade en person vid resecentrum i Skövde på måndagskvällen.– De ska ha ryckt till sig rånoffrets headset och krävt att få hundra kronor, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Skövde, Stefan Gustafsson och Väst.

Visade könet på buss – gick till attack mot kvinna

En man ska natten mot lördagen ha visat upp sitt kön för en kvinna på en buss i Skaraborg.Mannen ska också ha gett kvinnan en örfil, skriver Skövde Nyheter.Han misstänks nu för misshandel.
Kristianstad stormar fram – segersviten växer vidare
IFK Kristianstad fortsätter vinna i sin heta handbollsarena.Skövde pressade mästarlaget i 40 minuter sedan tog krafterna slut.Efter utklassningssegern (39-29) har IFK:s makalösa segersvit vuxit till 54 raka hemmasegrar mot svenskt motstånd.

Polisens skrämmande teori: Har förgiftats

Flertalet mystiska köttbitar har hittats på marken i Vara – och nu presenterar polisen en skrämmande teori:– Vi misstänker att de förgiftats för att göra hundar sjuka, uppger polisen i Lidköping enligt Skövde Nyheter.
Läs mer om Lidköping, Skövde Nyheter och Vara.
En till sjukhus efter frontalkrock Totalstopp i trafiken
En person har förts till sjukhus efter en befarad frontalkrock i Skövde.Skadeläget är okänt.– Det är stopp i trafiken, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.
Anton lever sin dröm – i 270 kilometer i timmen
När Anton Andersson, 23, från Skövde var liten, hade han en återkommande dröm: att han sprang uppför en brant bergssida, för att sedan kasta sig handlöst ut – och flyga.Och nu har drömmen blivit verklighet.– För mig handlar livet mindre om hur länge jag lever, och mer om hur jag lever under tiden jag är vid liv, säger han.
Läs mer om Skövde.
Knivbeväpnad man försökte råna Pressbyrån
Polisen söker efter en man som försökte begå ett väpnat rån i en Pressbyrå i Skövde ubder måndagsförmiddagen.Rånförsöket ska ha skett klockan 10.17, uppger polisen på sin hemsida.
Läs mer om Pressbyrå, Pressbyrån och Skövde.
22-åring snabbast i Novemberkåsan
Albin Elowson från FMCK Skövde hanterade den klassiska endurotävlingen bäst av alla.22-åringen rullade in som segrare vid halv fyra i natt, rapporterar SVT.
Läs mer om Novemberkåsan och SVT.
22-åring snabbast i Novemberkåsan
Albin Elowson från FMCK Skövde hanterade den klassiska endurotävlingen bäst av alla. 22-åringen rullade in som segrare vid halv fyra i natt.
Läs mer om Novemberkåsan.
Hade stöldgods för 50 000 i bilen – greps
Under natten mot torsdagen stoppades en bil i Skövde av polisen. När polisen kontrollerade bilen hittades smink, tand- och hårvårdsprodukter till ett värde av 50 000 kronor, skriver Skaraborgs Läns Tidning. Två män greps av polis, misstänkta för stöld alternativt häleri.
Läs mer om Skövde.
Kvinna blev svårt sjuk – efter barnmorskas råd
En kvinna kom in till sjukhuset i Skövde med en allvarlig infektion i underlivet.Infektionen tros ha orsakats av en kopparspiral – som hon burit i 20 år.Kvinnan hade tidigare bett om att få spiralen uttagen – men hade då fått svar från en barnmorska att den kunde sitta kvar i livmodern livet ut.Något som sjukhuset nu anmäler.
Läs mer om Skövde.
Vann sexsiffrigt belopp – tackar VNL för missen
Anton Eklund, 25, från Skövde har gjort succ i inledningen av Tips-SM.Tretton rätt den första omgången följdes upp med tio rätt i helgen.Nu tackar han landslagsstjärnan för vinstsumman på 400 000 kronor.– Jag får tacka Lindelöf för den, säger han.
Kvinna attackerad och våldtagen i park
En misstänkt våldtäkt har anmälts till polisen – den ska ha inträffat i en park i Skövde.Det kvinnliga offret har uppgett att tre män överfall henne.– Hon säger att de slet av henne delar av kläderna och en av dem ska ha våldtagit henne i parken, säger Lasse Johansson vid polisens rotel för grova brott.Männen rusade från platsen och polisen vill nu ha in tips från allmänheten.
Läs mer om Lasse Johansson och Skövde.Det.
Brand i skola – räddningstjänst på väg
En brand har brutit ut i en skolbyggnad i Skövde.– Det kommer rök från taket på en byggnad inne på skolområdet, säger Hans Lippens, polisen presstalesperson i region Väst.Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg fram till platsen.
Läs mer om Skövde.
Man döms till böter för demonstration vid slakteri
En djurrättsaktivist som var med och arrangerade en demonstration vid Skövde slakteri i våras döms nu till dagsböter, uppger P4 Skaraborg.
Läs mer om Skövde.
Eva-Guns förskola fick oväntat besök
Billingstorps förskola i Skövde har haft besök av en ovanlig gäst – en tjäder har gästat skolgården.Tidigare i veckan var barnen på tjäderspaning för att leta rätt på den skygga fågeln.– Barnen tycker att det är spännande, säger förskolechefen Eva-Gun Schentz.
Läs mer om Eva-Gun Schentz och Skövde.
Hampus bakom kross: Vinner hellre med 6-4
Ystads IF krossar IFK Skövde och nosar bakom IFK Kristianstad som ligans målfarligaste lag.Och Hampus Andersson visar varför han fått en plats i ligalandslaget.– Jag vinner hellre med 6-4, bara vi får två poäng, säger YIF:s kantstjärna.
Lastbil och personbil i krock – stopp i trafiken
En lastbil och en personbil har kolliderat på riksväg 49 utanför Skövde.Det är totalstopp i trafiken, uppger polisen.Skadeläget är okänt.
Läs mer om Skövde.Det.
Man till sjukhus efter olycka på slakteri
Polisen har ryckt ut på en arbetsplatsolycka på ett slakteri i Skövde.En man hade blivit skadad i en olycka.Enligt polisen har han en skärskada i armen.
Läs mer om Skövde.En.
Stopp i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg
Tågtrafiken mellan Skövde och Falköping, där tågen mellan Stockholm och Göteborg passerar, är stoppad.– Detta på grund av ett larm som säger att barn har synts leka på spåren, uppger Veronika Gustafsson, pressinformatör vid Trafikverket.
JUST NU: Väpnat rån mot butik – stor polisinsats
En livsmedelsbutik i Tibro nära Skövde har utsatts för ett väpnat rån, uppger polisen.Butikspersonalen hotades av två rånare med ett pistolliknande föremål som fick med sig en summa kontanter.– Vi har en hel del patruller som är och letar efter rånarna, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Skövde, Tibro, Tommy Nyman och Väst.
Här avslöjas snusket inne på McDonald's
Inga fungerande städrutiner, ingrodd smuts – och skräp som kan dra till sig skadedjur.Här avslöjas snusket inne på två McDonald's-restauranger i Skövde.– Det här är väldigt allvarligt. Så får det inte vara, säger franchisetagaren Carina Wilhelmsson.
Läs mer om Carina Wilhelmsson och Skövde.
Kraftig brand hos träföretag
Under natten till tisdagen började det brinna kraftigt hos ett träföretag i Värsås utanför Skövde.– Det brinner fortfarande och det kommer att brinna ett bra tag än, men nu har vi det under kontroll i alla fall, säger Tomas Lindström, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Skaraborg.