Skövde

Läraren Lenas oro för barnen

Sjukskrivningar, psykosocial ohälsa samt ökad arbetsrelaterad stress.Lärarnas situation på skolorna i Skövde är ohållbar.Nu har fackförbunden skickat en anmälan till Arbetsmiljöverket.– Mest orolig är jag för barnen med särskilda behov, säger Lena Tunhede, lärare i kommunen i 38 år.

Butiksägaren Henriks fräcka löfte till tjuvarna

Hemköp i Skövde centrum har satt upp en skylt med ett tydligt meddelande till de som planerar att stoppa på sig varor utan att betala.Men i stället för ett hot lämnar butiken ett löfte.– Man får åka gratis polisbil, det är lite roligare, säger butikschefen Henrik Hermansson.
Läs mer om Henrik Hermansson och Skövde.
Alexandra blev hemlös – när hon låg på sjukhus
Alexandra väntade på att bli utskriven från sjukhuset i Skövde efter en omfattande operation.Tidigt samma morgon fick hon ett samtal från sin mamma.Hennes hus stod i lågor och pojkvännen Anton var på väg in till sjukhus med ambulans efter att ha kastat sig ut ur huset. Han vårdades sedan också på sjukhus för rök- och brännskador.Familjens fem djur, tre hundar och två katter överlevde inte den svåra branden.– Nu måste vi försöka läka som en familj och få ett hem igen, det är vår prioritet nu, säger Alexandra.
Läs mer om Alexandra, Anton och Skövde.
Skrällen: Skövde snodde poäng av seriegiganten
Kaosscener avslutade matchen mellan Skövde och IFK Kristianstad.Med fem sekunder kvar fick åkte serieledaren på ett rött kort, en straff och ett mål.Därmed var skrällen ett faktum.Matchen var Kristianstads blott tredje den här säsongen som man inte vunnit.
Läs mer om Skövde.

Skrällen: Skövde snodde poäng av seriegiganten

Kaosscener avslutade matchen mellan Skövde och IFK Kristianstad.Med fem sekunder kvar fick åkte serieledaren på ett rött kort, en straff och ett mål.Därmed var skrällen ett faktum.Matchen var Kristianstads blott tredje den här säsongen som man inte vunnit.
Läs mer om Skövde.
Utpressningsförsök från häktet
En man från Skövde ska ha skickat ett utpressningsbrev när han satt frihetsberövad på häktet i Uddevalla.
Läs mer om Skövde och Uddevalla.
Två bilar i krock - en person till sjukhus
Två personbilar har krockat i centrala Skövde.Olyckan orsakar stopp i trafiken.– En person har förts till sjukhus, uppger SOS Alarm.
Läs mer om Skövde.Olyckan.
Totalstopp i tågtrafiken – fem tåg drabbade
En olycka på Västra stambanan i närheten av Vårgårda har orsakat totalstopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Skövde.Även tågtrafiken till och från Stockholm påverkas, uppger SVT Nyheter Väst.
Man med vapen greps inne på Ica: Hade gömt sig
En man greps inne på Ica i Tidaholm mitt i natten.Med sig hade han en väska med ett avsågat hagelgevär.– Antagligen har han lyckats gömma sig i butiken, säger Joakim Nordlund, stationsbefäl vid polisen i Skövde.
Läs mer om Ica, Joakim Nordlund, Skövde och Tidaholm.
Kristianstads miss: Vi var ju helt väck
När Kristianstad HK skulle ta ett steg närmare tabellettan H65 Höör slutade kvällen med – ett magplask.– Vi var ju helt väck, säger tränaren Ulf Schefvert till Kristianstadsbladet efter förlusten i Skövde (25-22).
Hadiya, 14, blev IS-slav – familjen måste köpa henne
Hadiya, 14, och Birhan, 8, tillfångatogs av IS 2014 – nu försöker familjen Morad i Skövde köpa loss sina unga släktingar som varit IS-fångar i över tre år. Något som SVT Nyheter gjort ett reportage om.– Vi har lyckats samla ihop pengarna med hjälp av många personer och skickat i väg dem till en mellanhand. Nu kan vi bara vänta, berättar Asem Morad.
Förödelse huggen i sten när kommun viker sig
I Skövde kommun har stenindustrin tagit över kommunpolitiken. Både Socialdemokraterna och Alliansen låter sig villigt dras med i extasen över två enorma stenbrott som håller på att ta över staden. Detta går ut över miljön och framtiden, skriver Jonny Fagerström, Föreningen Svenskt Landskapsskydd.
Misstänkt mordförsök i Skövde
Läs mer om Skövde.
Räddningstjänsten varnar för halka efter olycka
En olycka inträffade utanför Skövde under lördagskvällen. Två bilar kolliderade, tre personer har förts till sjukhus.– Det är halt på vägarna i Skaraborg, varnar Håkan Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.
Tolfte raka segern för felfritt Höör
H65 Höör är tveklöst Sveriges bästa damlag i handboll. Serieledaren har vunnit samtliga matcher den här säsongen och tog tolfte vinsten när Skövde slogs tillbaka med förkrossande 31–14.
Läs mer om Höör och Skövde.
Minnesord: Christer Franzn
Infektionsläkaren Christer Franzn, Skövde, har avlidit i en ålder av 77 år. Närmast anhöriga är hustrun Lena-Kari samt barnen Katarina, Carl Johan och Charlotta med familjer.
Hockeyspelare slogs ner – av supporter
En man i 20-årsåldern från Mariestad åtalas nu misstänkt för misshandel av en ishockeyspelare i Skövde IK.Mannen nekar till brott.
Läs mer om Mariestad och Skövde IK.Mannen.
Hellberg hjälte när Bajen krossade Skövde
Hammarbys målvakt Anton Hellberg firade julafton i förtid i Eriksdalshallen på söndagen. Målvakten stod i vägen för det mesta och Bajen vann enkelt över IFK Skövde med 32-24 (20-11). – Jag får tag i bollarna som går förbi försvaret, så det rullade på bra, säger matchvinnaren.
Man misshandlad med stickvapen – en gripen
En man har på lördagen skurits med någon form av stickvapen i Skövde.Mannen ska ha varit vid medvetande när han fördes till sjukhus i ambulans.Ytterligare en person har gripits misstänkt för mordförsök efter en sökinsats av polisen.
Läs mer om Skövde.Mannen.
Har vunnit 1,4 miljoner – men vet inte om det
Brukar du spela lotto och lämna in din kupong i Skövde?I så fall ska du kolla din rad extra noga för chansen finns att du är nybliven miljonär.– Vi har försökt komma i kontakt med vinnaren i över en vecka nu, berättar Johanna Alba på Svenska Spel.
Advokat som inte skrapade lott i tid prickas
En advokat i Skövde får en anmärkning av Advokatsamfundet – för att han inte skrapade en lott i tid.
Läs mer om Advokatsamfundet och Skövde.
Två personbilar i krock – vägen avstängd
Två personbilar har krockat på vägen mellan Hjo och Skövde.Fyra personer är inblandade i olyckan.– Vi har stängt av vägen under räddningsgarbetet och det kan uppstå långa köer, säger Göran Sandström, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Skaraborg.