Skövde

Pistolrånare slog till mot butik – jagas av polis

En mindre butik i Skövde har blivit rånad av en man med ett pistolliknande föremål.Det är oklart om rånaren fick med sig några pengar.– En anställd ska ha funnits i butiken, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Jenny Widn, Skövde och Väst.

JUST NU: Tågen mellan Göteborg och Stockholm stoppas efter brand

Tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm stoppas efter en brand i en transformatorstation.Det är oklart när trafiken kan komma i gång igen.– Det har brunnit i en transformatorstation mellan Falköping och Skövde, tågen kan inte komma förbi, säger Marita Vedin vid Trafikverket.
Man knivskuren utanför Skövde
En man knivskars sent på tisdagskvällen i Skultorp utanför Skövde, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Skultorp och Skövde.
Man knivskuren utanför Skövde
Läs mer om Skövde.

Man fick kabeltrumma över sig

En man har fått en kabeltrumma över sig på en arbetsplats i Skövde.Ambulans har kallats till platsen.
Northvolt går vidare med Västerås och Skellefteå – stort steg mot att bygga nya batterifabriken
Svenska företaget Northvolt ska bygga en jättefabrik för batterier i Europa, men beskedet om exakt var fabriken ska hamna drar ut på tiden. Tidigare lovade Northvolt att avslöja vinnaren under Almedalsveckan, men så blir det inte. Däremot avslöjar Northvolt de två kommuner som går vidare till sista delen av processen. Det är Västerås och Skellefteå. Därmed är Luleå, Gävle, Norrköping, Mariestad-Skövde, Göteborg, Malmö samt de finska orterna Vasa och Kotka-Hamina inte längre med i diskussionerna. Northvolt har noggrant tittat på förutsättningarna för orterna,
Man slogs medvetslös vid rån – polisen vädjar om tips
En man slogs medvetslös och rånades i Skövde under natten mot söndagen.Nu går polisen ut och vädjar om tips –då det ska finnas flera vittnen till händelsen som inte har trätt fram.
Läs mer om Skövde.
Vaknade av att det brann i villafasaden
En villa i Skövde började brinna vid halvfyratiden på torsdagsmorgonen.De boende vaknade av att det brann i villans fasad.
Läs mer om Skövde.
JUST NU: Brand i en villa – förstärkning på väg
Vid 03.30-tiden larmades räddningstjänsten till en brand i Skövde.
Läs mer om Skövde.
Gasläcka på McDonald's – räddningstjänst på plats
En gasläcka på en McDonald's-restaurang i Skövde upptäcktes på onsdagskvällen.Räddningstjänsten ryckte ut för att stoppa läckaget och vädra ut restaurangen.– Om det är stora mängder och ett litet rum så kan det vara farligt. Då tränger det undan syret, säger Roland Johansson på räddningstjänsten.
Läs mer om Roland Johansson och Skövde.
Här finns Sveriges bästa motionsspår
Oskar Jensen och Philip Persson testade 313 motionsspår i hela landet.Det allra bästa spåret hittade de i Karlstad – Skutberget har allt, tycker de.– Här finns varierade spår, vacker natur och nära till bad i sjön, säger Oskar Jensen.Även i Göteborg, Strömstad och Skövde finns västsvenska anläggningar som är med på spårtestarnas tio i topp-lista.
Stort sökpådrag efter försvunnen kvinna – militär inkopplad
En stor sökinsats efter en försvunnen kvinna pågår i Skövde.Polisen har letat hela natten och utökar sökandet under onsdagsförmiddagen.– Vi letar med helikopter och även ett 50-tal militärer har kopplats in för att hjälpa till, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.
Träd blockerar vägen – totalstopp i trafiken
Ett träd har fallit över väg 47 i Falköpingsområdet, skriver Skövde Nyheter.Trafikverket beräknar att vägen kommer vara stängd till 17-tiden.
Flerfamiljshus totalförstört i storbrand
Ett äldre flerfamiljshus i Tibro har brunnit ner till grunden, rapporterar Skövde Nyheter.Räddningstjänsten kommer under kvällen att arbeta med eftersläckning.Ingen person uppges vara skadad.
JUST NU: Kvinna hittad i sjö – stor räddningsinsats
En kvinna har hittats i vattnet i en sjö i Skövde.Räddningstjänsten är på plats och polis har tillkallats.– En person blir upplockad av oss, säger Peter Brandels, inre befäl på räddningstjänsten Östra Skaraborg.Enligt räddningstjänsten är det oklart hur länge kvinnan har legat i vattnet.
SD-riksdagsmannen riskerar ett års fängelse
SKÖVDE. Pengarullningen bokfördes inte alls eller doldes som interna överföringar inom partiet.I själva verket gick totalt 1,1 miljoner kronor – offentliga medel som skulle gått till politisk verksamhet – till riksdagsmannens privata konto.– Jag tog ett dåligt beslut, säger Anders Forsberg, som nu hotas av minst ett års fängelse, vid torsdagens tingsrättsförhandling.
Skärmflygare skadad i krasch – ambulans på väg
En skärmflygare har kraschat utanför Tidaholm, rapporterar Skövde Nyheter.Personen ska vara skadad och ambulans är på väg.
En person knivskuren – polisen utreder grov misshandel
En person blev under måndagsmorgonen knivskuren i en bostad i Skövde.Mannen fick föras till sjukhus med oklart skadeläge.– Vi utreder det som en grov misshandel men har ingen gripen, Erika Magnusson, jourhavande förundersökningsledare på Skövdepolisen.
Två bilar i krock – stora trafikstörningar
Två bilar har krockat på riksväg 49 mellan Skövde och Tibro.Stora trafikstörningar har uppstått i morgontrafiken.Vägen har stängts av, uppger räddningstjänsten.En person har förts till sjukhus.
Läs mer om Skövde och Tibro.Stora.
16-åring skadad i fyrhjulingsolycka
En 16-åring har förts till sjukhus efter en olycka med en fyrhjuling på berget Billingen i Skövde under fredagen, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Billingen och Skövde.
Förseningar efter dubbla tågstopp
Det är förseningar i tågtrafiken mellan Skövde och Falköping på västra stambanan.
Läs mer om Falköping och Skövde.
Flicka medvetslös efter krasch med fyrhjuling
En flicka i 15-årsåldern är medvetslös efter en olycka med en fyrhjuling i Skövde, rapporterar P4 Skaraborg.
Läs mer om Skövde.
Resenärer evakuerade efter dubbla tågstopp
Två olika tåg på sträckan mellan Skövde och Falköping på västra stambanan har drabbats av fordonsfel.Först fick ett tåg från Västtrafik stopp – bakom det fastnade ett SJ-tåg.–Det skulle backa tillbaka till närmsta plattform, men då gick även vårt tåg sönder, säger Annie Edwards, presskommunikatör på SJ.
Godståg har spårat ut – larmas om gasolläckage
Ett tåg har spårat ut i höjd med Sävenäs rangerbangård.Det ska enligt uppgift handla om ett tåg med gasol i lasten.Enligt Trafikverket är det helt stopp i trafiken och urspårnignen påverkar tåg på linjen Göteborg - Skövde - Stockholm.– Det är en läckande gasolvagn på Sävenäs, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen.
Lundqvists svar – på Strålmans pik
Här är Henrik Lundqvists svar på Anton Strålmans fräcka hån. I en intervju med Skövde Nyheter kallar lagkamraten Henke för ett utrustningsfreak och berättar att han brukar håna honom för det. – Han pikar alla om allt möjligt tycker jag. Alla målvakter kan instämma i att du måste ha koll på utrustningen, kontrar målvakten.
Läs mer om Henke och Skövde Nyheter.