Skövde

Två bilar i krock – stora trafikstörningar

Två bilar har krockat på riksväg 49 mellan Skövde och Tibro.Stora trafikstörningar har uppstått i morgontrafiken.Vägen har stängts av, uppger räddningstjänsten.En person har förts till sjukhus.
Läs mer om Skövde och Tibro.Stora.

16-åring skadad i fyrhjulingsolycka

En 16-åring har förts till sjukhus efter en olycka med en fyrhjuling på berget Billingen i Skövde under fredagen, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Billingen och Skövde.
Förseningar efter dubbla tågstopp
Det är förseningar i tågtrafiken mellan Skövde och Falköping på västra stambanan.
Läs mer om Falköping och Skövde.
Flicka medvetslös efter krasch med fyrhjuling
En flicka i 15-årsåldern är medvetslös efter en olycka med en fyrhjuling i Skövde, rapporterar P4 Skaraborg.
Läs mer om Skövde.

Resenärer evakuerade efter dubbla tågstopp

Två olika tåg på sträckan mellan Skövde och Falköping på västra stambanan har drabbats av fordonsfel.Först fick ett tåg från Västtrafik stopp – bakom det fastnade ett SJ-tåg.–Det skulle backa tillbaka till närmsta plattform, men då gick även vårt tåg sönder, säger Annie Edwards, presskommunikatör på SJ.
Godståg har spårat ut – larmas om gasolläckage
Ett tåg har spårat ut i höjd med Sävenäs rangerbangård.Det ska enligt uppgift handla om ett tåg med gasol i lasten.Enligt Trafikverket är det helt stopp i trafiken och urspårnignen påverkar tåg på linjen Göteborg - Skövde - Stockholm.– Det är en läckande gasolvagn på Sävenäs, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen.
Lundqvists svar – på Strålmans pik
Här är Henrik Lundqvists svar på Anton Strålmans fräcka hån. I en intervju med Skövde Nyheter kallar lagkamraten Henke för ett utrustningsfreak och berättar att han brukar håna honom för det. – Han pikar alla om allt möjligt tycker jag. Alla målvakter kan instämma i att du måste ha koll på utrustningen, kontrar målvakten.
Läs mer om Henke och Skövde Nyheter.
Kranbil körde in i bro – en skadad
På fredagseftermiddagen körde en kranbil in i en järnvägsviadukt i Skövde.Föraren skadades lindrigt och behövde inte föras till sjukhus, uppger polisen.Trafikverket kommer att inspektera bron – det kan eventuellt finnas skador.
Läs mer om Skövde.Föraren.
Segelflygplan har störtat i Skövde
Ett segelflygplan har störtat två kilometer söder om Skövde flygplats i skogen. Enligt räddningstjänsten så ska det vara flygledningen som larmat in olyckan.
Läs mer om Skövde.
Bryter kontraktet efter internt bråk
Efter den senaste tidens turbulens i Skövde väljer handbollsspelaren Malin Håkansson att bryta kontraktet med klubben. Den 23-åriga niometersspelaren är i stället klar för Skara HF, rapporterar lokala medier.
Segelflygplan störtat i Skövde
Läs mer om Skövde.
JUST NU: Segelflyg har störtat – kvinna skadad
Ett segelflyg har havererat i närheten av Skövde flygplats.– Det är ett segelflyg som har störtat, hon är skadad, meddelar Eva Nordström vid Sjöfartsverket sjö- och flygräddningen.
Tågstopp Stockholm-Göteborg efter brand
Tågtrafiken har stoppats helt mellan Falköping och Stenstorp på grund av en gräsbrand längs banvallen, enligt Trafikverket. Alla tåg som trafikerar sträckan Göteborg–Stockholm och Skövde–Nässjö påverkas av stoppet.
Flera personer i bråk – en förd till sjukhus
Flera personer började under natten till fredagen att bråka i centrala Skövde.En person fick föras till sjukhus efter slagsmålet.– Vi har tre anmälningar om misshandel. Jag antar att de anmält varandra, säger Peter Adlersson.
Läs mer om Peter Adlersson och Skövde.En.
12-åring försvunnen – polisen har inlett sökinsats
En tolvåring är försvunnen i Skaraborg, uppger P4 Skaraborg.Polisen har inlett en sökinsats.– I normalfallet påbörjar vi alltid en informationsinhämtning för att se vad som har hänt. Detta hanteras av regionala insatsledaren initialt. De har precis börjat det arbetet, bekräftar Peter Nordengård, vakthavande befäl hos polisen i Västra Götaland, till Skövde Nyheter.
Northvolts batterifabrik: Här är svenska kommunerna som går vidare
I flera månader har svenska kommuner försökt charma sig in hos nystartade batteriföretaget Northvolt. Målet är att bygga en Europas största fabrik för litiumjonbatterier och ett tiotal kommuner gick vidare till final. Nu avslöjar Northvolt att ett antal svenska kommuner gått vidare i processen. Kommunerna är Luleå, Skellefteå, Gävle, Västerås, Norrköping, Mariestad-Skövde, Göteborg och Malmö. Nyheten presenterades på en presskonferens under onsdagen. Efterfrågan på batterier kommer öka enormt de närmaste åren, tror Northvolt, inte minst på grund av att fler b
Stridsfordon välte under övning – en till sjukhus
På måndagseftermiddagen har en person förts till sjukhus efter en olycka i samband med en militärövning, skriver Skövde Nyheter. – Olyckan skedde ute i terrängen. Det är ett stridsfordon som har vält eller kört på något, säger Håkan Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten Östra Skaraborg, till tidningen.
Stort pådrag efter misstänkt påkörning
En buss ska på måndagsmorgonen ha kört på en kvinna i Skövde. Enligt initiala uppgifter ska kvinnan ha legat på trottoaren. Vid klockan nio stod det klar att olyckan inte var av allvarligare slag.– Hon var inte i behov av sjukvård. Det var inget fel på henne, hon är i 25-årsåldern, säger Thomas Fuxborg.
Läs mer om Skövde.
JUST NU: En påkörd av buss
En person har blivit påkörd av en buss i Skövde.Personen ska ligga på trottoaren och polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.– Personen är vaken och talbar men oklart skadeläge, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Man knivhuggen – polisen jagar tre misstänkta
Ett knivdåd har inträffat i Skövde .– Det är en man som knivhuggits i benen. Vittnen uppger att tre personer sågs på platsen där knivdådet skedde. Vi söker dessa tre nu och har spärrat av brottsplatsen, berättar Peter Adlersson, polisens presstalesman i region Väst.
Läs mer om Peter Adlersson, Skövde och Väst.
H65 Höör enkelt vidare till semifinal
H65 Höör är klart för semifinal i SM-slutspelet.Kvartsfinalmotståndaren Skövde besegrades i tre raka matcher.– Det känns gött, säger Emma Lindqvist till TV4 Sport.
Ung kvinna utsatt för våldtäktsförsök – polisen söker vittnen
En ung kvinna utsattes för våldtäktsförsök i centrala Skövde natten mot söndagen.Hon var kraftigt berusad och omringades av flera män, skriver Skaraborgs läns allehanda.Nu söker polisen vittnen till händelsen.
Läs mer om Skövde.
Skövde kollapsade – Höör nära semi
Skövde var i stor ledning efter två tredjedelar av den andra kvartsfinalen mot H65 Höör, 20–13. Men då vaknade Skånelaget, kom i kapp – och gick om.
Läs mer om Höör och Skånelaget.
Utredning om spelarbråk läggs ner
Handbollsspelaren Julia Böjeryd fick en ursäkt från sin klubb Skövde efter att ha polisanmält en lagkamrat för olaga hot. Men polisutredningen läggs ner. Ord står mot ord och vittnena har inte kunnat styrka hoten, säger polisen.
Läs mer om Skövde.
Pizzeria blandade sås med cementborr
En pizzeria i Skövde har fått en tillsägelse från Miljösamverkan i östra Skaraborg.Anledningen: De blandade pizzasås med en borrmaskin och blandarstav avsedda för cement.– De är inte godkända för kontakt med livsmedel. Sen är de ofta lackade också, säger Kristina Fermskog, Miljöinspektör på Miljösamverkan östra Skaraborg.