Skadegörelse

Allsvenska nykomlingen tvingas till väktarskydd under träningarna

Krossade flaskor på planen, försök till mordbrand och omfattande skadegörelse.Allsvenska nykomlingen LB 07 utsätts för omfattande trakasserier på sin hemmaplan inför debutsäsongen.–Det får inte gå till på det här sättet, säger tränaren Sven Sjunnesson till Radiosporten.
Läs mer om Radiosporten och Sven Sjunnesson.

Stort antal bilar vandaliserade: Kan bli fler

Vid lunchtid på söndagen larmades polisen till pendelparkeringen i Älvängen, ett par mil utanför Göteborg.Ett stort antal bilar har utsatts för skadegörelse.– Det handlar om mellan sju och tio bilar, men det kan bli fler, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg.Ett, Väst och Älvängen.
Sågade ned grannens träd – dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.
Sågade ned grannens träd - dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.

Klottret ökar tredubbelt – vägg kan vara boven

Fallen av skadegörelse och klotter har tredubblats på Södermalm i Stockholm de senaste tre åren. Väggen för gatukonst i Tantolunden kan vara boven. – Väggen försvårar för oss, säger polisen Anders Lindberg till StockholmDirekt.
Ser skurkar – polisbil med ögon i nacken
Stillastående polisbilar kan vara i riskzonen för skadegörelse. Nu kommer det automatiska systemet Officer Protection Package där radar och kamera varnar föraren vid rörelse bakom fordonet.
Kuggade prov – förstörde datorutrustning
Mannen hamnade i bråk med en provledare i Stockholm efter att han underkänts på ett prov. Han är nu misstänkt för skadegörelse och våldsamt motstånd.
Läs mer om Stockholm.
Skadegörelse i församlingshus
Ett församlingshem i Broaryd i Glslaveds kommun drabbades av inbrott.Lokalen utsattes även för skadegörelse.
Läs mer om Broaryd.
Nerijus Bilevicius förhörd – om homofobiskt klotter
Lisa Holms mördare Nerijus Bilevicius, 36, har blivit förhörd om skadegörelse – efter att homofobiskt klotter upptäcktes i Norrtäljefängelsets sexbrottsbunker.Bilevicius är en av de intagna som haft tillgång till uppehållsrummet, skriver Kriminalvården.
Läs mer om Kriminalvården.
Välte busskur med bandvagn i centrala Gävle
En man stoppades på lördagsmorgonen av polis efter att ha vält en busskur då han körde en bandvagn genom centrala Gävle. Mannen är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik, skadegörelse och rattfylla.
Läs mer om Gävle.
Vandaliserad skola tvingas stänga
En skola i Sandviken kommer att hållas stängd på måndag på grund av omfattande skadegörelse. Polisen har spärrat av flera klassrum från förskoleklass till årskurs sex för undersökning.
Läs mer om Sandviken.
Vandaliserad skola tvingas stänga
En skola i Sandviken kommer att hållas stängd på måndag på grund av omfattande skadegörelse. Polisen har spärrat av flera klassrum från förskoleklass till årskurs sex för undersökning.
Läs mer om Sandviken.
Nazistiskt klotter på flera platser i Stockholm
I samband med minnesdagen av Förintelsen har det förekommit nazistisk skadegörelse på flera platser i Stockholm.
Läs mer om Förintelsen och Stockholm.
Raketattack mot fylld skolmatsal
En explosion har inträffat i matsalen på ett gymnasium i Jönköpings kommun.Ett stort antal elever befann sig i matsalen, men ingen ska ha skadats allvarligt.– Det är förskräckligt. Det hade kunnat bli värre än vad det blev, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson i Jönköping.Polisen utreder händelsen som misshandel, skadegörelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva föremål.
Kyrka vandaliserad med hakkors
I helgen utsattes en kyrka i Gillberga i Eskilstuna för skadegörelse, bland annat klottrades könsorgan, hakkors och andra nazistsymboler på fasaden. Tre gravstenar vältes.
Läs mer om Eskilstuna och Gillberga.
Polis grep par som attackerade pizzeria
En pizzeria i Rödeby blev i går eftermiddag utsatt för stenkastning av en man och kvinna i 30-årsåldern.Än så länge är attacken oförklarligt.– De är misstänkta för skadegörelse och olaga hot, säger Michael Hesselberg, inre befäl vid Karlskronapolisen.
Rispade polisanställdas bilar med sten
En 35-årig har anhållits som misstänkt för skadegörelse av polisanställdas bilar. Han greps i går kväll efter att ha förstört lacken på en privatpersons bil.Samme man har stått utanför Rättscentrum i Malmö och filmat anställda vid polisen. Filmerna har lagts ut på Youtube.
Läs mer om Malmö, Rättscentrum och Youtube.
Barnens utflyktsmål i Halmstad vandaliserat
Stadsbondgården Olofstorp utanför Halmstad vandaliserades under natten till söndagen.Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse efter att ett stort antal fönster krossats.
Läs mer om Halmstad.
Man gripen – försökte fly med bebis
En man i 30-årsåldern har gripits i Linköping misstänkt för egenmäktighet med barn, misshandel, skadegörelse och olaga hot.
Läs mer om Linköping.
Husby centrum stängs i protest mot våldsvåg
Inbrott, skadegörelse, hot, dödsskjutningar. Allt fler talar om ett Järva i förfall. Nu har handlarna i Husby centrum fått nog – och håller alla butiker stängda i morgon eftermiddag i protest mot kriminaliteten. – Jag känner att man har gett bort en del av Stockholm till kriminella, säger Salam Kurda, ordförande i Husby företagarförening, som själv drabbades av inbrott i måndags morse.
Läs mer om Husby, Järva, Salam Kurda och Stockholm.
Grannfejden kommer att avgöras i domstol
Det började med oenighet kring ett par välvuxna träd på en tomtgräns.När tvisten utvecklats till ett fullt utvecklat storbråk kulminerade grannfejden med ett antal nedsågade träd.Nu åtalas en man i Malmö för bland annat skadegörelse - och krävs på över 80 000 kronor i ersättning för ett antal nedsågade träd.
Läs mer om Malmö.
Bilfirma utsatt för massvandalisering
Under julhelgen utsattes en bilfirma i Lidköping för en omfattande skadegörelse.Hela 23 bilar – gamla som nya –har skadats.–Det finns tecken som visar på att de har stått på en av bilarna och sparkat sönder den, säger Mattias Angerfält, polisinspektör i Lidköping.Nu söker polisen efter vittnen.
Läs mer om Lidköping och Lidköping.Nu.
Naken yxman döms för attack
Mitt på dagen rusade den nakne mannen omkring i villaområdet och svingade en yxa.Han var aggressiv, slog sönder saker och hotade en kvinna med yxan.Nu döms mannen för bland annat grov misshandel, ofredande och skadegörelse, enligt 24Kalmar.
Bilbrand i Stockholm – Polisen: Inga vittnen
En bil eldhärjades i Tensta på lördagskvällen. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand. – Vi har ingen misstänkt, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.
Döms för skadegörelse av SUF:s lokal
En 28-årig man döms för att ha vandaliserat Syndikalisternas ungdomsförbunds lokaler i Helsingborg....
Läs mer om Helsingborg.