Skadegörelse

Rökutveckling efter anlagd brand på skola

Det uppstod rökutveckling på en skola i Falkenberg under torsdagen efter att någon eldat inne på en toalett. Det skriver polisen på sin hemsida.Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse – det finns ingen misstänkt.
Läs mer om Falkenberg.

Hämnden mot familjen – efter fartkontrollen

Efter alla vansinneskörningar utanför deras hus vände sig familjen till polisen och bad om en fartkontroll.Då slog en av fartdårarna till och utsatte deras egendom för omfattande skadegörelse.– Först var jag förbannad, men nu kommer ångesten när det är mörkt, säger en kvinna som bor i huset.
Stenkastning mot brandkår – polisen jagar 40 ungdomar
Efter larm om skadegörelse vid en skola utsattes brandkåren för stenkastning av ett ungdomsgäng.Nu jagar polisen närmre 40 ungdomar som misstänks vara delaktig i situationen, rapporterar Sördermanlands nyheter.
Skolan slogs sönder – undervisningen fick ställas in
Efter en omfattande skadegörelse på en skola i Göteborg har undervisningen fått ställas in, skriver GP.Matsalen har blivit sönderslagen, flera rutor krossade och skåp har brutits upp, skriver tidningen.– Det såg ut som en krigszon, säger vaktmästaren på skolan till GP.
Läs mer om Göteborg.

Buss i Malmö utsatt för sabotage

En buss i Malmö utsattes på söndagskvällen för skadegörelse.När bussen färdades på Vattenverksvägen krossades en ruta.Polisen misstänker att en sten är boven i dramat.
Läs mer om Malmö och Vattenverksvägen.
Polisens uppmaning till föräldrar: Ta ert ansvar
Höstlovslediga barn och ungdomar håller polisen fullt sysselsatt i Kungsbacka. Det handlar om urspårade fester och gäng som orsakar skadegörelse.Dessutom har ett flyktingboende i kommunen utsatts för stenkastning under tre helger.– Vi är nedringda om incidenter med höstlovslediga ungdomar inblandade. Det är dags att föräldrar börjar ta sitt ansvar, säger Staffan Lingstedt, stationsinspektör vid polisen i Kungsbacka.
Läs mer om Kungsbacka och Staffan Lingstedt.
Sverigetaxis vd döms för skadegörelse – slog sönder förares mobil
Claes Löfvenberg, vd på Sverigetaxi, döms till dagsböter för skadegörelse. Detta efter att ha slagit sönder en mobiltelefon tillhörande en fackligt aktiv taxiförare, rapporterar SVT. Händelsen, som inträffade under en demonstration, fångades på film.
Läs mer om SVT och Sverigetaxi.
Ny attack mot polisen under natten
En polisstation i stadsdelen Araby i Växjö har utsatts för skadegörelse vid två tillfällen under natten.
Läs mer om Araby och Växjö.
Man misstänkt för skadegörelse hos Hanna Wigh
Säpo har förhört en man som misstänks för attacken mot riksdagsledamoten Hanna Wighs hem. – Jag känner till vem det är och kan inte säga annat än att jag är jävligt chockad, säger hon till GT.
Läs mer om Hanna Wigh.
Man misstänks för attack mot riksdagsledamoten Hanna Wigh
Utredningen om attacken mot riksdagsledamoten Hanna Wighs hem har nått ett genombrott.En man misstänks nu för grov skadegörelse och har förhörts av Säkerhetspolisen.–Vi har en person misstänkt, säger åklagare Ewa-Marie Häggkvist, åklagare vid riksenheten för säkerhetsmål
Fem bilar i brand i natt
Fem bilar har skadats i en brand i Botkyrka.Polis och räddningstjänst fick larmet strax innan klockan 04 under måndagsmorgonen.Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.
Man slog sönder bussruta – hoppade av på motorväg
Under natten mot söndagen ville en passagerare hoppa av buss 100 som var på väg i riktning mot Borås.När chauffören inte stannade slog passageraren slog sönder bussrutan, hoppade ut och försvann från platsen.– Vi var en anmälan om skadegörelse, säger Jenny Widn, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Borås.När, Jenny Widn och Väst.
Högerextremister brände katalanska flaggor i Barcelona
BARCELONA. Militanta högerextremister med pro-spanska sympatier brände på onsdagen katalanska separatistflaggor i Barcelona. Flera sammanstötningar och materiell skadegörelse ägde rum i de centrala delarna av staden, strax efter en annan, stor och fredlig manifestation mot självständighet från Spanien.
Läs mer om Barcelona och Spanien.
Bo Madestrand: Vad händer om konsten reduceras till bisyssla på Sven-Harrys?
Häromnatten utsattes Sven-Harrys konstmuseum i Vasaparken i Stockholm för allvarlig skadegörelse – nästan alla glasrutor i museets bottenplan krossades.
Läs mer om Stockholm och Vasaparken.
Hanna Wigh hotad efter sexanklagelser mot SD-topp
Avhoppade SD-riksdagsledamoten Hanna Wigh från Falköping har utsatts för omfattande skadegörelse och hot, uppger P4 Skaraborg.Detta efter att trätt fram i TV4:s Kalla Fakta och berättat om sexuella övergrepp av en partikollega.
Läs mer om Falköping och SD-topp.
Sönderslagen bil hos avhoppad SD-ledamot
Den avhoppade SD-riksdagsledamoten Hanna Wigh har utsatts för skadegörelse i sitt hem i Falköping. En bil har slagits sönder och en brandsläckare har kastats in genom ett fönster, berättar hon för P4 Skaraborg. Wigh har även tagit emot hotbrev.
Museum utsatt för omfattande skadegörelse
Under natten till måndagen utsattes Sven-Harrys konstmuseum i Vasastan för omfattande skadegörelse.
Läs mer om Vasastan.
Frisersalong utsatt för skadegörelse
En frisörsalong i Södertälje har utsatts skadegörelse.Den person som slog larm säger sig ha hört en kraftig smäll.– Någon ska även ha sett en bil lämna platsen, säger Sven-Erik Olsson presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Flera bilar i brand på Hisingen
Fyra fordon började brinna i Brunnsbo på Hisingen vid 21-tiden på torsdagskvällen.– Brottsrubriceringen är skadegörelse genom brand. Vi har ingen gripen i nuläget, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.Bränderna är släckta. Ingen person ska ha kommit till skada.
Avföring hälldes rakt ner i skolans matsal
Eleverna på grundskolan Bikupan i Lessebo fick lov att äta lunch ute på skolgården på måndagen sedan matsalen utsatts för skadegörelse av det äckligare slaget, skriver Smålandsposten.Det visade sig att någon eller några under helgen hade klättrat upp på skolans tak, krossat ett takfönster och hällt ner avföring, alternativt bajsat rätt ner i matsalen.
Färre stölder efter satsning på trygga rastplatser
Satsningen på trygga rastplatser längs E6 har givit resultat. Stölder och skadegörelse har minskat avsevärt.
Bil körde in i polishus i Södertälje
Natten mot måndag kraschade en bil in i en vägg till ett poliskontor i Ronna i Södertälje. Bilen som användes var anmäld som stulen och polisen har gjort en anmälan om skadegörelse.
Läs mer om Ronna och Södertälje.
Bilbrännare i Örebro togs på bar gärning
En 28-årig man har häktats misstänkt för att ha tänt eld på en bil i Rosta i Örebro.Mannen har tidigare dömts för grov skadegörelse till sex månaders fängelse efter flera uppmärksammade bilbränder, rapporterar P4Örebro.
Vi har bunkrat upp här med plywood och sand
LOS ANGELES. Orkanen Irma kommer att svepa in över Florida nu i helgen och den väntas föra med sig översvämningar och stor skadegörelse.Delstatens två NHL-klubbar, Tampa Bay Lightning och Florida Panthers, förbereder just nu sina spelare på vad som väntar.– Vi har bunkrat upp med plywood, sand och en egen generator, så vi är väl förberedda om den nu träffar här, säger Tampabacken Anton Strålman.
Egor Putilov har anmält stenkastning mot sitt hem
Alexander Fridback, som skriver på sajten Samhällsnytt, tidigare Avpixlat, under pseudonymen Egor Putilov, har anmält att hans hem utsatts för stenkastning.På stenarna, som ska ha krossat glasdörrarna till hans balkong, står det rasist och ryska svin.– Vi har inlett en förundersökning om skadegörelse, säger Håkan Melin, kriminalinspektör vid polisen i Norrtälje.