Skadegörelse

Hot och skadegörelse vid svenska museer

Under 2015 utsattes personal på vart tredje svenskt museum någon gång för våld och hot. Hot och trakasserier mot besökare förkom vid vart tionde museum, visar en ny rapport från Myndigheten för kulturanalys.
Läs mer om Myndigheten.

Släktträff slutade i storbråk

När mannen i 30-årsåldern fått i sig några glas champagne spårade släktkalaset fullständigt.Förutom att ha sparkat sin svägerska vandaliserade han saker i sin omgivning.Nu döms han för ringa misshandel och skadegörelse – men frias för flera andra åtalspunkter, enligt Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Polisrapport efter semifinalen: Älskar fansen men tar avstånd
Efterspelet till SM-semifinalen mellan Växjö Vipers och Mullsjö handlade om skadegörelse och svineri.Matchen slutade med en polisanmälan när en Växjöspelarespelare upptäckte vad som hänt med hans bil.– Vi älskar våra fans. Men vi tar naturligtvis avstånd från sånt här, säger Jesper Axell, sportchef i Mullsjö.
Man gick till attack med träpåk – hotade busschaufför
En linjebuss blev på torsdagsmorgonen utsatt för skadegörelse. En man, beväpnad med en träpåk slog sönder dörren på en linjebuss och hotade busschauffören.– Han har någon kontrovers med chauffören och hotar sen slår han sönder dörren, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Region Väst och Tommy Nyman.

Hundbråk slutade med mordförsök

Mötet hundägarna emellan slutade med att en av dem plötsligt drog upp ett vasst föremål och orsakade svåra skador på både hundägare och hund.Polisen i Malmö har rubricerat händelsen som mordförsök och skadegörelse mot hund.
Läs mer om Malmö.
Judiska föreningen stänger: Blir förtvivlad
Efter hot och skadegörelse stänger Judiska föreningen i Umeå sin lokal. – Det är verkligen tragiskt, på flera sätt, säger Isak Reichel, generalsekreterare för Judiska centralrådet till TT.
Läs mer om Isak Reichel, Judiska och Umeå.
MFF:s spelarbuss har utsatts för skadegörelse i Göteborg
Den allsvenska premiären för säsongen skakas av en skandal – redan före matchen mellan Malmö FF och IFK Göteborg.MFF:s spelarbuss utsattes för skadegörelse när den stod parkerad i Göteborg.– Vi har polisanmält det, säger Peter Åhlander, kommunikationschef i Malmö FF.
Flera lastbilar brinner vid Icas centrallager
Minst fem lastbilar brinner utanför Icas lager i Kungälv.Räddningstjänsten jobbar intensivt med att försöka släcka branden och hindra spridning.– Vi kommer att inleda en utredning om mordbrand alternativt grov skadegörelse till att börja med, säger vakthavande befäl Johan Ljung vid polisen i Göteborg.
Bråk på boende – 15-åringar togs av polis
Två ungdomar i 15-årsåldern började bråka på ett ungdomsboende i Alvesta.– De greps för skadegörelse, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd, säger polisens pressinformatör Åsa Emanuelsson.
Läs mer om Alvesta och Åsa Emanuelsson.
Tre bilar eldhärjade i Malmö
Tre bilar stod i brand i Malmö i natt.Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand.
Läs mer om Malmö.
Polisens nya grepp ska lösa fler mord
Efter alla morden som skett i Malmö-området – nu ändrar polisen sitt sätt att arbeta.En ny stödfunktion inrättas för att uppklaringsprocenten ska bli bättre.Samtidigt tänker polisen åter satsa resurser på de så kallade mängdbrotten - så som stölder, misshandel och skadegörelse.– Det är brott som tyvärr kommit i skymundan under en tid, säger Jarl Holmström, biträdande regionpolischef i region Syd.
Motstånd mot att sparka konduktörer
Facken är säkra på att förslaget om att ersätta konduktörerna med blippstolpar på lokalbanorna kommer att leda till mer stök, klotter och skadegörelse. Stockholms spårvägar som kör på Lidingöbanan och Spårväg City tänker inte ta bort konduktörerna.
Läs mer om Lidingöbanan och Spårväg City.
Upplopp i Eskilstuna efter troligt falsklarm om misshandel
Två män i 20-årsåldern och en pojke i nedre tonåren frihetsberövades på tisdagskvällen i Eskilstunastadsdelen Lagersberg, efter oroligheter i ett bostadsområde då stenkastning mot polisen, glaskrossning och annan skadegörelse på byggnader följde på ett larm om misshandel, som kan ha varit falskt.
Bilbrand vid Rosengård
En bil eldhärjades i Malmöstadsdelen Rosengård på måndagskvällen.Polisen kommer skriva en anmälan om skadegörelse genom brand.
Ex-allsvensk profil dömd för misshandel
En tidigare allsvensk fotbollsstjärna har dömts för misshandel, skadegörelse och olaga hot, rapporterar Sveriges Radio. Spelaren har dömts till villkorlig dom, vilket i detta fall innebär 75 timmars samhällstjänst och 10900 kronor i skadestånd.
Bajamaja sprängd vid Vasaloppsmålet
Med hjälp av en krutladdning har någon sprängt en bajamaja vid Vasaloppsmålet i Mora, rapporterar lokala medier. Enligt polisen, som upprättat en anmälan om skadegörelse, ska krutladdningen ha slängts ner i själva dasstunnan i bajamajan, enligt P4 Dalarna.
Läs mer om Mora och Vasaloppsmålet.
Bönerum på sjukhus vandaliserat
GÖTEBORG. Ett muslimskt bönerum på Östra sjukhuset i Göteborg har utsatts för skadegörelse.
Läs mer om Göteborg och Östra.
Bönerum på sjukhus i Göteborg vandaliserat
Ett muslimskt bönerum på Östra sjukhuset i Göteborg har utsatts för skadegörelse.
Läs mer om Göteborg och Östra.
Man slog sönder en hel lägenhet
Mannen tog sig in till sin grannes lägenhet via balkongen, därefter slog han sönder allt i sin väg.Insatsstyrkan kallades till platsen och först efter att de brutit sig in i lägenheten kunde mannens framfart stoppas.Nu åtalas den misstänkte för skadegörelse av lägenheten – samt för att strax innan ha skruvat på vattnet och låtit det rinna i sin andrahandslägenhet.
Lät vattnet stå på – skador för 170.000
Mannen, som hyrde lägenheten i Partille i andra hand, slog sönder fönsterrutor och skruvade på vattenkranen som han sedan lät stå öppen. Nu åtalas mannen, som är i 35-årsåldern, för skadegörelse både i den lägenhet han hyrde och grannens som också drabbades av översvämning.
Läs mer om Partille.
Fotbollslaget trakasseras och arenan vandaliseras
Skadegörelse, trakasserier, försök till mordbrand. Malmölaget LB07, som i år spelar i damallsvenskan för första gången, har stora problem vid sin hemmaarena Limhamns IP.
Allsvenska nykomlingen tvingas till väktarskydd under träningarna
Krossade flaskor på planen, försök till mordbrand och omfattande skadegörelse.Allsvenska nykomlingen LB 07 utsätts för omfattande trakasserier på sin hemmaplan inför debutsäsongen.–Det får inte gå till på det här sättet, säger tränaren Sven Sjunnesson till Radiosporten.
Läs mer om Radiosporten och Sven Sjunnesson.
Stort antal bilar vandaliserade: Kan bli fler
Vid lunchtid på söndagen larmades polisen till pendelparkeringen i Älvängen, ett par mil utanför Göteborg.Ett stort antal bilar har utsatts för skadegörelse.– Det handlar om mellan sju och tio bilar, men det kan bli fler, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg.Ett, Väst och Älvängen.
Sågade ned grannens träd – dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.
Sågade ned grannens träd - dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.