Skadegörelse

Kulturbyggnad utsatts för skadegörelse

Foto: Foto: Johan Nilsson / TT Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Någon gång i lördags utsattes Åstringagården i Knislinge för skadegörelse.
Läs mer om Knislinge och Åstringagården.

Åtal för skadegörelse hos Hanna Wigh

Inrikes. En 41-årig man åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för grov skadegörelse hemma hos riksdagsledamoten Hanna Wigh, som lämnade Sverigedemokraterna i höstas och nu är politisk vilde.
Åtal för skadegörelse hos Hanna Wigh
En 41-årig man åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för grov skadegörelse hemma hos riksdagsledamoten Hanna Wigh,
Läs mer om Hanna Wigh.

JUST NU: Man åtalas för attack mot Hanna Wigh

En man åtalas för grov skadegörelse efter attacken mot SD-avhopparen Hanna Wighs hem i höstas.Han ska ha slagit sönder och repat en bil – och kastat in en brandsläckare genom riksdagsledamotens köksfönster.– Jag är jävligt chockad, sa Hanna Wigh efter händelsen.
Läs mer om Hanna Wigh.
Skadegörelse på biografen
Mönsterås Bio har drabbats av skadegörelse. Någon har kastat in en sten genom fönstret i entrédörren.
Här för polisen bort megastjärnan i bojor
MMA-stjärnan Connor McGregor har hörts av polis, misstänkt för misshandel och skadegörelse.Under fredagen leddes han ut från en polisstation i New York iförd handbojor.– Man undrar vad det är för fel på människan, säger Alexander Mauler Gustafsson till SVT Sport.
(S): "Skadegörelse genom brand är helt oacceptabelt"
Replik Svar till Moderaterna i Nyköping, Anna af Sillén med flera (SN 29/3). Den rödgröna majoriteten ser allvarligt på den senaste tidens utrymningar på grund av bränder i papperskorgar på Nyköpings högstadium.
Läs mer om Anna, Moderaterna, Nyköping och Silln.
Tågklottrare greps av polis
Två personer i Malmö greps på onsdagskvällen för skadegörelse sedan väktare som sett dem klottra på ett tåg hade larmat polis.
Läs mer om Malmö.
JUST NU: Stort pådrag vid hotell i Göteborg
Polis och räddningstjänst är på plats utanför ett hotell i centrala Göteborg. En hotellgäst ska ha kastat ut möbler från ett hotellrum. En konstig lukt fick polisen att även kalla räddningstjänsten till platsen på grund av att man misstänker gasutsläpp.– Mannen som kastat ut sakerna är misstänkt för skadegörelse, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson.
Läs mer om Göteborg och Tommy Nyman.
Minst 13 bilar utsatta för skadegörelse
Två personer misstänks för att ha utsatt minst 13 bilar för skadegörelse i Växjö centrum, natten mot måndagen.Även utemöbler vid cafkedjan Espresso House konstaterades trasiga.– Ingen misstänkt gärningsperson har gripits, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Espresso House, Kim Hild och Växjö.
Polisen letar efter mordbrännare efter lördagens bränder
Polisen har upprättat tre anmälningar om mordbrand och fyra anmälningar om skadegörelse efter bränderna natten mot lördagen. Räddningstjänsten hade fullt upp under natten mellan fredagen och lördagen.
Sportbaren är öppen trots stor skadegörelse: "Det måste vara någon som vill jävlas med oss"
För andra gången på en månad har fönster krossats på sportbaren Legends. Ägaren Cattis Kullgren är helt oförstående till varför någon vill vandalisera hennes restaurang.
Stolar i bitar efter skadegörelse
Någon gång under söndagskvällen eller måndagsmorgonen förstördes inredning i sporthallens foajé. Sporthallen på Tunnelgatan är inte bemannad av personal sent på kvällen, men det är ändå aktivitet där.
Läs mer om Tunnelgatan.
Tre års fängelse för grov misshandel och våldtäkt
Misshandel, grov misshandel, våldtäkt och skadegörelse. En man i 30-årsåldern med utländsk härkomst döms av Falu tingsrätt till tre års fängelse för nämnda brott som begicks i Falun den 30 december 2017.
Läs mer om Falu och Falun.
Dömde trippelmördaren flyttas – efter misskötseln
Trippelmördaren Mark Saliba flyttas tillbaka till säkerhetsavdelningen på Kumla.Saliba har vid upprepade tillfällen misskött sig i fängelset och har tidigare omplacerats på grund av bråk, skadegörelse och dödshot.
Läs mer om Kumla.Saliba.
Bil blev saboterad – började brinna
En bil exploderade och började brinna efter sabotage.Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.
Nattvandrare möts av droger och vapen
Efter att allt fler boende uttryckt sin oro över att vistas ute om kvällarna startades Nattvandrarna i Tynnered.En av de som vandrar för ökad trygghet i området är Annelie Brandt, 45.– Det är mycket ungdomar ute som dealar droger och genomför skadegörelse, säger hon.Kommunpolisen Niklas Svensson delar bilden av att droghandeln sker mer öppet men menar att den ökade upplevda otryggheten delvis handlar om att människor väljer att hålla sig inomhus.
Anlagd bilbrand vid idrottsplats
Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse, sedan någon eller några satt eld på en bil parkerad i anslutning till Torsharg IP. Larmet om branden kom in till Sos alarm strax efter klockan 01 under natten mot måndagen.
Läs mer om Torsharg IP.
Misstänkt anlagd brand i gruppledaren Jans bil
Polisen misstänker att någon under natten till söndag satte eld på Jan Listeruds bil.Han är ordförande i Framstegspartiet på lokal nivå – och tror att det finns ett politiskt motiv bakom.– Det är bara för att vi är samhällsfientliga, säger han.Polisen rubricerar det som skadegörelse och har inget motiv till händelsen.
Läs mer om Framstegspartiet.
Rosas ilska mot ungdomsgängen
Ungdomsgäng ställer till oroligheter i Lysekil.Butiksfönster har krossats och det har varit bråk och skadegörelse i idrottshallen.– Det har pågått i flera månader och vi finner oss inte i det här, säger Hasse Ekbrand, bokhandlare i centrum.Nu tvingas kommunen låsa Kronbergshallen.
Polisstation beskjuten – flera skotthål
Polisstationen i Ronna har blivit beskjuten, skriver Länstidningen.– Vi har upprättat en händelserapport om grovt vapenbrott och skadegörelse, säger Sven-Erik Olsson på polisens regionledningscentral, till tidningen.
Bråk och skadegörelse på SIS-hem
Polisen larmades till ett Sis-hem i Vagnhärad natten mot lördag.Flera av de boende hade gett sig på inredningen och slagit sönder säkerhetsglas, möblemang och porslin.– Vi har upprättat en anmälan om skadegörelse, säger Elisabeth Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Nyköping.
Man slogs med gurka i mataffär
Polis larmades till en matbutik i Karlstad efter att en ung man slagit en annan man i huvudet med en gurka, skriver Nya Wermlands-Tidning.Enligt polisen misstänks mannen för skadegörelse, skriver tidningen.
Bilrepande man misstänks för ny skadegörelse
En man dömdes till sex månaders fängelse för att ha repat bilar i centrala Örebro. På sig när han greps hade han en vinöppnare.
Läs mer om Örebro.