Skadegörelse

Prinsessan Estelles svan vandaliserad

När prinsessan Estelle föddes 2012 fick hon en egen park.Nu rapporterar Corren att en svan i parken vandaliserats i helgen.– Nu ska vi göra en polisanmälan om skadegörelse, säger Reidar Danielsson, miljöchef på Linköpings kommun till tidningen.
Läs mer om Corren, Estelle och Reidar Danielsson.

Man gripen efter skadegörelse – hade skarpladdad pistol

Polisen fick larm om ett bråk i centrala Skurup där en man ska ha slagit sönder en ruta.Strax därefter lämnade gärningsmannen platsen i en personbil.– När vi kommer fram till adressen och visiterar personen så hittar vi en pistol, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Skurup.
Sydsverige eldhärjat – flera bilbränder under natten
Flera larm om bilbränder inkom under natten i måndagen. Under en av bränderna skadades nio bilar.Polisen har upprättat flera anmälningar om bland annat skadegörelse och grov skadegörelse.
Sysverige eldhärjat – flera bilbränder under natten
Flera larm om bilbränder inkom under natten i måndagen. Under en av bränderna skadades nio bilar.Polisen har upprättat flera anmälningar om bland annat skadegörelse och grov skadegörelse.

Skadegörelse på kyrka – svåra vattenskador

En församlingslokal i Västerås skadades natten till lördagen efter att någon riktat en vattenslang mot byggnaden och låtit vattnet rinna i flera timmar, enligt polisen.– Det syns att det är med avsikt, man har varit ute efter att orsaka skada, säger Ivan Åslund vid polisen i Västmanland.– Det är bara fruktansvärt, säger prästen Birgitta Tillenius.
Läs mer om Ivan Åslund och Västmanland.
Greps efter skadegörelse – misstänkta för narkotikabrott
Natten till onsdagen greps två personer i tivoliparken i Kristianstad efter en skadegörelse.Nu är båda personerna misstänkta för bland annat narkotikabrott.– När polisen kommer fram upptäcker de ett gäng som då kontrolleras, säger Kim Hild, pressinformatör på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Kristianstad.
Flera fall av hets mot folkgrupp i Almedalen
Almedalen är slut för i år – och polisen arbetar nu med att utreda flera fall av hets mot folkgrupp, våldsamt motstånd och skadegörelse.– Vi har arbetat med en rad insatser för att möta och förebygga den oro som funnits, säger kommenderingschef Annika Eriksson, i ett pressmeddelande.
Läs mer om Almedalen och Annika Eriksson.
Krossade fönster vid förskola – tre dagar i rad
Någon eller några har krossat fönsterrutor vid förskolan Ädelstenen i Örebro – tre dagar i rad.Förskolan har drabbats av skadegörelse förut, men så här illa har det aldrig varit tidigare.– Det blir en osäker plats för barnen med massa glas och skräp på marken, säger Sandra Boman, som jobbar Ädelstenen.
Läs mer om Sandra Boman, Ädelstenen och Örebro.
RFSL: Allt trakasserier mot hbtq-rörelsen
Skadegörelse, brända prideflaggor och personer som bryter in i pridetåg för att protestera mot dem. Trakasserierna mot hbtq-rörelsen har ökat i Sverige de senaste åren, enligt Magnus Kolsjö, vice förbundsordförande RFSL.
Läs mer om Sverige.
Nazistisk skadegörelse inför skolavslutning
Avspärrningstejp med Nordfronts logga framför huvudentrn, klotter och plakat med nazistiska slagord. Inför skolavslutningen har Oxievångsskolan i Malmö utsatts för skadegörelse, rapporterar Sydsvenskan.
Nazistisk skadegörelse inför skolavslutning
Avspärrningstejp med Nordfronts logga framför huvudentrn, klotter och plakat med nazistiska slagord. Inför sin skolavslutning har Oxievångsskolan i Malmö utsatts för skadegörelse, rapporterar Sydsvenskan.
Annie Lööf (C): Näringsidkarna viktiga för integrationen
Fler företagare och fler poliser kan bryta utanförskapet i förorterna. Det var Annie Lööfs budskap när hon talade på Politikerveckan Järva. – Företagaren ska kunna vara trygg i att inte råka ut för bluffakturor eller skadegörelse, sade C-ledaren.
22-åringen hade nazistsymboler när han greps – var beväpnad
Den 22-åring som körde in i irakiska demonstranter i Malmö ska enligt polisen ha haft nazistsymboler på sig när han greps.Mannen ska även ha gått till attack mot demonstranterna med pepparspray –och enligt polisen hade 22-åringen flera knivar i sin bil.Han misstänks nu för brott mot vapenlagen och brott mot knivlagen eftersom han hade två knivar i bilen. Mannen misstänks även för hets mot folkgrupp, skadegörelse och framkallande av fara.
Läs mer om Malmö.
Ungdomsgänget tar över galleria
Ungdomsgäng härjar i en galleria i Falkenberg.Kunder har trakasserats och butikerna utsatts för skadegörelse.Nu har butiksägarna suttit i krismöte med polisen för att komma till rätta med problemen.– Det är en obehaglig situation, säger butiksägaren Sanna Qvist.
JUST NU: Brand i garagelänga
En garagelänga ringer i Gävle.Polisen har inlett förundersökning om grov skadegörelse.– Det finns inga naturliga omständigheter vad vi kan se, säger Johan Lindn, RLC-befäl vid polisen region Mitt.
Läs mer om Gävle.Polisen, Johan Lindn och Mitt.
Skadegörelse mot RFSL:s lokal i Helsingborg
Flera skotthål finns i fönstret till RFSL:s lokal i Helsingborg, rapporterar Helsingborgs Dagblad.–Vi upptäckte skotthålen när vi nyligen hade möte och polisanmälde i går, säger Daniel Brur, ordförande för Helsingborgsavdelningen i RFSL, till SVT Nyheter Helsingborg.
Skadegörelse mot RFSL:s lokal i Helsingborg
Flera skotthål finns i fönstret till RFSL:s lokal i Helsingborg, rapporterar Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Helsingborg.
Tullhundar attackerade av män med smällare
Två av Tullverkets hundar kan ha skadat hörseln efter att ha varit alldeles i närheten av kraftiga smällare som kastades ner på ett spårområde i Malmö.Två 22-åriga män har identifierats och delgetts misstanke om både djurplågeri, skadegörelse och våld mot tjänsteman.
Läs mer om Malmö.Två.
Omfattande skadegörelse på byggplats i Höganäs
Omfattande skadegörelse inträffade under naten till tisdagen på en byggarbetsplats i Höganäs.Enligt polisen blev två arbetsfordon utbrända. Även husgrunder skadades.
Läs mer om Höganäs.Enligt.
Två män räddade hund ur varm bil – polisanmäldes
Två personer krossade under lördagen rutan till en varm bil – för att få ut en hund som såg ut att lida, rapporterar NWT.se.De polisanmälde hundägaren för djurplågeri. Ägaren svarade med att polisanmäla dem för skadegörelse på bilen.
Skadegörelse ökar i Stockholm – mest på Söder
Skadegörelse och klotter är de enda brott som ökar inom samtliga stadsdelsområden i Stockholm, enligt en ny rapport. – Varför tar man inte upp några åtgärdsförslag i kommunstyrelsen? säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd.
Läs mer om Lotta Edholm, Stockholm och Söder.
Larmet: Ungdomsgäng har tagit över gallerian
Skadegörelse, snatteri, smällare och provokationer – ungdomsgäng härjar i en shoppinggalleria i Falkenberg.– Det känns hotfullt. Detta måste få ett stopp, säger butiksägaren Sanna Qvist.I måndags anlades en misstänkt mordbrand på gallerians toalett – och hela byggnaden fick utrymmas.
Läs mer om Falkenberg och Sanna Qvist.I.
Bockbrännaren dömd – ska betala 100 000 kr
En 21-årig man döms för grov skadegörelse efter att ha tänt eld på Gävlebocken, det skriver Gefle dagblad. Branden utbröt bara timmar efter att Gävlebocken invigdes den 27 december. 21-åringen sågs hälla ut en vätska och tända på. Längs bockbrännarens flyktväg hittades en mössa med DNA-spår som blev polisens hetaste spår i jakten på gärningsmannen.
Läs mer om Gefle och Gävlebocken.
Jimmie Åkessons hem attackerat
SD-ledaren Jimmie Åkessons hem i Sölvesborg utsattes för ett angrepp i går kväll. Ärendet rubriceras som ofredande och skadegörelse, uppger polisen i region Syd. Jag ska flyga hem och se hur det är med familjen. De var ganska skärrade i går kväll, sa Jimmie Åkesson i samband med en presskonferens i riksdagen.
Läs mer om Jimmie Åkesson, Syd och Sölvesborg.