Skadegörelse

Bråk på boende – 15-åringar togs av polis

Två ungdomar i 15-årsåldern började bråka på ett ungdomsboende i Alvesta.– De greps för skadegörelse, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd, säger polisens pressinformatör Åsa Emanuelsson.
Läs mer om Alvesta och Åsa Emanuelsson.

Tre bilar eldhärjade i Malmö

Tre bilar stod i brand i Malmö i natt.Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand.
Läs mer om Malmö.
Polisens nya grepp ska lösa fler mord
Efter alla morden som skett i Malmö-området – nu ändrar polisen sitt sätt att arbeta.En ny stödfunktion inrättas för att uppklaringsprocenten ska bli bättre.Samtidigt tänker polisen åter satsa resurser på de så kallade mängdbrotten - så som stölder, misshandel och skadegörelse.– Det är brott som tyvärr kommit i skymundan under en tid, säger Jarl Holmström, biträdande regionpolischef i region Syd.
Motstånd mot att sparka konduktörer
Facken är säkra på att förslaget om att ersätta konduktörerna med blippstolpar på lokalbanorna kommer att leda till mer stök, klotter och skadegörelse. Stockholms spårvägar som kör på Lidingöbanan och Spårväg City tänker inte ta bort konduktörerna.
Läs mer om Lidingöbanan och Spårväg City.

Upplopp i Eskilstuna efter troligt falsklarm om misshandel

Två män i 20-årsåldern och en pojke i nedre tonåren frihetsberövades på tisdagskvällen i Eskilstunastadsdelen Lagersberg, efter oroligheter i ett bostadsområde då stenkastning mot polisen, glaskrossning och annan skadegörelse på byggnader följde på ett larm om misshandel, som kan ha varit falskt.
Bilbrand vid Rosengård
En bil eldhärjades i Malmöstadsdelen Rosengård på måndagskvällen.Polisen kommer skriva en anmälan om skadegörelse genom brand.
Ex-allsvensk profil dömd för misshandel
En tidigare allsvensk fotbollsstjärna har dömts för misshandel, skadegörelse och olaga hot, rapporterar Sveriges Radio. Spelaren har dömts till villkorlig dom, vilket i detta fall innebär 75 timmars samhällstjänst och 10900 kronor i skadestånd.
Bajamaja sprängd vid Vasaloppsmålet
Med hjälp av en krutladdning har någon sprängt en bajamaja vid Vasaloppsmålet i Mora, rapporterar lokala medier. Enligt polisen, som upprättat en anmälan om skadegörelse, ska krutladdningen ha slängts ner i själva dasstunnan i bajamajan, enligt P4 Dalarna.
Läs mer om Mora och Vasaloppsmålet.
Bönerum på sjukhus vandaliserat
GÖTEBORG. Ett muslimskt bönerum på Östra sjukhuset i Göteborg har utsatts för skadegörelse.
Läs mer om Göteborg och Östra.
Bönerum på sjukhus i Göteborg vandaliserat
Ett muslimskt bönerum på Östra sjukhuset i Göteborg har utsatts för skadegörelse.
Läs mer om Göteborg och Östra.
Man slog sönder en hel lägenhet
Mannen tog sig in till sin grannes lägenhet via balkongen, därefter slog han sönder allt i sin väg.Insatsstyrkan kallades till platsen och först efter att de brutit sig in i lägenheten kunde mannens framfart stoppas.Nu åtalas den misstänkte för skadegörelse av lägenheten – samt för att strax innan ha skruvat på vattnet och låtit det rinna i sin andrahandslägenhet.
Lät vattnet stå på – skador för 170.000
Mannen, som hyrde lägenheten i Partille i andra hand, slog sönder fönsterrutor och skruvade på vattenkranen som han sedan lät stå öppen. Nu åtalas mannen, som är i 35-årsåldern, för skadegörelse både i den lägenhet han hyrde och grannens som också drabbades av översvämning.
Läs mer om Partille.
Fotbollslaget trakasseras och arenan vandaliseras
Skadegörelse, trakasserier, försök till mordbrand. Malmölaget LB07, som i år spelar i damallsvenskan för första gången, har stora problem vid sin hemmaarena Limhamns IP.
Allsvenska nykomlingen tvingas till väktarskydd under träningarna
Krossade flaskor på planen, försök till mordbrand och omfattande skadegörelse.Allsvenska nykomlingen LB 07 utsätts för omfattande trakasserier på sin hemmaplan inför debutsäsongen.–Det får inte gå till på det här sättet, säger tränaren Sven Sjunnesson till Radiosporten.
Läs mer om Radiosporten och Sven Sjunnesson.
Stort antal bilar vandaliserade: Kan bli fler
Vid lunchtid på söndagen larmades polisen till pendelparkeringen i Älvängen, ett par mil utanför Göteborg.Ett stort antal bilar har utsatts för skadegörelse.– Det handlar om mellan sju och tio bilar, men det kan bli fler, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg.Ett, Väst och Älvängen.
Sågade ned grannens träd – dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.
Sågade ned grannens träd - dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.
Klottret ökar tredubbelt – vägg kan vara boven
Fallen av skadegörelse och klotter har tredubblats på Södermalm i Stockholm de senaste tre åren. Väggen för gatukonst i Tantolunden kan vara boven. – Väggen försvårar för oss, säger polisen Anders Lindberg till StockholmDirekt.
Ser skurkar – polisbil med ögon i nacken
Stillastående polisbilar kan vara i riskzonen för skadegörelse. Nu kommer det automatiska systemet Officer Protection Package där radar och kamera varnar föraren vid rörelse bakom fordonet.
Kuggade prov – förstörde datorutrustning
Mannen hamnade i bråk med en provledare i Stockholm efter att han underkänts på ett prov. Han är nu misstänkt för skadegörelse och våldsamt motstånd.
Läs mer om Stockholm.
Skadegörelse i församlingshus
Ett församlingshem i Broaryd i Glslaveds kommun drabbades av inbrott.Lokalen utsattes även för skadegörelse.
Läs mer om Broaryd.
Nerijus Bilevicius förhörd – om homofobiskt klotter
Lisa Holms mördare Nerijus Bilevicius, 36, har blivit förhörd om skadegörelse – efter att homofobiskt klotter upptäcktes i Norrtäljefängelsets sexbrottsbunker.Bilevicius är en av de intagna som haft tillgång till uppehållsrummet, skriver Kriminalvården.
Läs mer om Kriminalvården.
Välte busskur med bandvagn i centrala Gävle
En man stoppades på lördagsmorgonen av polis efter att ha vält en busskur då han körde en bandvagn genom centrala Gävle. Mannen är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik, skadegörelse och rattfylla.
Läs mer om Gävle.
Vandaliserad skola tvingas stänga
En skola i Sandviken kommer att hållas stängd på måndag på grund av omfattande skadegörelse. Polisen har spärrat av flera klassrum från förskoleklass till årskurs sex för undersökning.
Läs mer om Sandviken.
Vandaliserad skola tvingas stänga
En skola i Sandviken kommer att hållas stängd på måndag på grund av omfattande skadegörelse. Polisen har spärrat av flera klassrum från förskoleklass till årskurs sex för undersökning.
Läs mer om Sandviken.