Skadegörelse

Ny miljonstämning mot Bert Karlsson

Bert Karlssons bolag Jokarjo, som driver asylboenden, stäms på närmare 22 miljoner kronor för slitage och skadegörelse på en anläggning i Strömstad.
Läs mer om Bert Karlsson, Jokarjo och Strömstad.

Hus i lågor: Någon har tänt på

Ett ödehus utanför Eslöv stod i full brand, natten mot tisdag.Huset var övertänt när räddningstjänsten kom till platsen och byggnaden gick inte att rädda.– Det rubriceras initialt som skadegörelse inom brand, någon har tänt på, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Eslöv och Åsa Emanuelsson.
Skärpt straff för Gävlebockens baneman 2015
Bockbrännaren hade hoppats på mildring av tingsrättens dom när fallet med bränningen av julbocken i Gävle julen 2015 behandlades av hovrätten. I stället blev det en skärpning – villkorlig dom och 60 dagsböter i stället för 40 för branden, bedömd som grov skadegörelse.
Läs mer om Gävle.
Misstänkt för polisbilsexplosion i Malmö häktad
Den 22-åriga mannen, misstänk för den polisbilsexplosion som inträffade i Malmö i slutet av december, har häktats på sannolika skäl för grov skadegörelse.
Läs mer om Malmö.

Miljonvite för Göteborgsskolor

Göteborgs kommun döms att betala 2,6 miljoner kronor i vite till staten. Brister på flera skolor har inte åtgärdats i tid, trots påpekanden om bland annat otrygga miljöer, skadegörelse och bråk.
Läs mer om Göteborgsskolor.
Ungdomar sågs springa från brinnande bilar
Natten till fredagen tändes två bilar på i Halmstad.Polisen misstänker att branden var anlagd och utreder händelsen som skadegörelse.
Läs mer om Halmstad.Polisen.
Skola vandaliserad – polis på plats
Polisen har skickat en patrull till en skola i Vara för att ta upp en anmälan om skadegörelse.Enligt polisen ska ett antal rutor ha krossats och man är på plats för att säkra eventuella spår.– Vi har uppgifter om att det är fem rutor som krossats, uppger polisens ledningcentral.
Läs mer om Vara.
Man häktad för vandaldåd i kyrka
En 26-årig man har häktats för skadegörelse i en kyrka i Karlskrona.Mannen ska ha vandaliserad en 200 år gammal orgel.
Läs mer om Karlskrona.Mannen.
Fest spårade ur – en skärskadad
En man fick skärskador och ytterligare en man misshandlades när en fest spårade ur.En kvinna har omhändertagits för berusning – och är misstänkt för en misshandel och skadegörelse efter att ha krossat en glasdörr.– Exakt vilka som varit inblandade och anledningen till bråket går inte att svara på nu, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Vandalisering av kyrka i natt
Trefaldighetskyrkan vid Stortorget i Karlskrona har utsatts för en skadegörelse.En okänd person har tagit sig in och vandaliserat en orgel och flera andra föremål.Polisens tekniker kommer genomföra en brottsplatsundersökning.
Läs mer om Karlskrona och Stortorget.
Erkänner attacker mot polisstation
En 20-årig man har erkänt skadegörelse mot en polisstation i Dalbo i Växjö tidigare i höstas.
Läs mer om Dalbo och Växjö.
Chefredaktörens raseri – polisanmäler Postnord
Lars Knapasjö, chefredaktör för tidningen Screen Marknaden, polisanmäler Postnord.Orsak: Den statliga postjätten lämnar inte längre tillbaka tidningar som hamnat fel – de förstör dem i stället. – Det handlar om egenmäktigt förfarande, stöld och alternativt skadegörelse, säger Lars Knapasjö till Dina Pengar.
Allt fler skolor sätter in väktare
En ökning av hot, våld och skadegörelse har fått allt fler skolor att sätta in väktare och andra säkerhetsåtgärder. Men att förhindra enskilda våldsdåd kan vara omöjligt.
Farstapolitiker vill skjuta rådjur bland husen
Nu kräver flera allianspolitiker i Farsta att staden ska skjuta fler rådjur, även i bostadsområden, för att hindra skadegörelse i trädgårdar. – I trädgårdar ska man ha blommor, inte rådjur, säger Lars Hultkvist (KD).
Läs mer om Farsta.
Joakim hotades gång på gång – nu döms två män
Restaurangägaren Joakim Chow i Oxie centrum hade en svår tid förra hösten.Restaurangen utsattes flera gånger för skadegörelse. Han och sonen hotades.I dag dömdes två 21-åringar för att ha hotat att elda upp hans restaurang.
Läs mer om Oxie.
Pojke åtalas efter bajsskämt i butik
Tonåringen skulle lägga upp en film på Youtube som visade när han sprejade bajslukt i en butik i Västerås. Nu har pojken i 15-årsåldern åtalats för skadegörelse, skriver VLT.
Läs mer om VLT och Youtube.
Flera bilbränder under natten
Natten till onsdagen larmades polisen om två skilda bilbränder i norra Skåne.I båda fallen har anmälan om skadegörelse upprättats.
Läs mer om Skåne.I.
Oron: Ungdomsgängen skjuter och vandaliserar
I Staffanstorp råder stora problem med ungdomsgäng som ägnar sig åt upprepad skadegörelse, bland annat med luftgevär.Företagare får lägga stora summor så att reparera skador och invånarna känner sig otrygga.– Det verkar råda någon typ av märklig acceptans, säger Johan Erlandsson, VD för Angelica Fastigheter i Staffanstorp.
Lyxbilstjuv rymde från häkte – nu åtalas han
Han var den första att rymma från ett svenskt häkte på fyra år.Nu har 19-åringen åtalats för att ha stulit två lyxbilar, för vapenbrott och för skadegörelse.– Skulle han bli dömd för två grova häleribrott kan det ge fängelse i nio månader, säger kammaråklagare Klas Lundgren till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Person gripen misstänkt för mordbrand inatt
Lågorna slog kraftigt från föreningslokalen i Ankarsrum natten till lördag.Kort därefter greps en man misstänkt för mordbrand alternativt skadegörelse.
Läs mer om Ankarsrum.
Brevbärarnas skräck i det utsatta området
Rånförsök, stölder, skadegörelse, hot och en lastbilskapning.Postnord inför nu en rad säkerhetsåtgärder i Angered, Göteborg efter upprepade attacker och incidenter mot företagets medarbetare.– Det är så pass allvarliga saker som gör att vi måste agera snabbt och kraftfullt, säger Mats Ståhlgren, regionchef för Postnord i region Väst.
Läs mer om Angered, Göteborg, Postnord och Väst.
Gatustensattack mot polishus i Malmö
Passpolisens lokaler har utsatts för massiv skadegörelse. Polisen utreder nu brottet.På ett forum på internet tar en grupp på sig skadegörelsen som ska ha skett för att protestera mot svenska och europeiska gränskontroller.Uppgifterna om vilka som skulle ligga bakom stenkastningen har inte bekräftats av polis.
Läs mer om Malmö.
Brand i tre Postnordbilar i Stockholm: Meningslöst
Någon har tänt eld på tre parkerade postbilar i Spånga under morgonen.Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse men har ingen misstänkt.Boende i området kan bli utan post i väntan på en lösning.– Det är klart att det är ett avbräck om tre bilar förstörs samtidigt, säger Marie Ibsn, pressinformatör på Postnord.
Rökutveckling efter anlagd brand på skola
Det uppstod rökutveckling på en skola i Falkenberg under torsdagen efter att någon eldat inne på en toalett. Det skriver polisen på sin hemsida.Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse – det finns ingen misstänkt.
Läs mer om Falkenberg.
Hämnden mot familjen – efter fartkontrollen
Efter alla vansinneskörningar utanför deras hus vände sig familjen till polisen och bad om en fartkontroll.Då slog en av fartdårarna till och utsatte deras egendom för omfattande skadegörelse.– Först var jag förbannad, men nu kommer ångesten när det är mörkt, säger en kvinna som bor i huset.