Skadegörelse

Bil körde in i polishus i Södertälje

Natten mot måndag kraschade en bil in i en vägg till ett poliskontor i Ronna i Södertälje. Bilen som användes var anmäld som stulen och polisen har gjort en anmälan om skadegörelse.
Läs mer om Ronna och Södertälje.

Bilbrännare i Örebro togs på bar gärning

En 28-årig man har häktats misstänkt för att ha tänt eld på en bil i Rosta i Örebro.Mannen har tidigare dömts för grov skadegörelse till sex månaders fängelse efter flera uppmärksammade bilbränder, rapporterar P4Örebro.
Vi har bunkrat upp här med plywood och sand
LOS ANGELES. Orkanen Irma kommer att svepa in över Florida nu i helgen och den väntas föra med sig översvämningar och stor skadegörelse.Delstatens två NHL-klubbar, Tampa Bay Lightning och Florida Panthers, förbereder just nu sina spelare på vad som väntar.– Vi har bunkrat upp med plywood, sand och en egen generator, så vi är väl förberedda om den nu träffar här, säger Tampabacken Anton Strålman.
Egor Putilov har anmält stenkastning mot sitt hem
Alexander Fridback, som skriver på sajten Samhällsnytt, tidigare Avpixlat, under pseudonymen Egor Putilov, har anmält att hans hem utsatts för stenkastning.På stenarna, som ska ha krossat glasdörrarna till hans balkong, står det rasist och ryska svin.– Vi har inlett en förundersökning om skadegörelse, säger Håkan Melin, kriminalinspektör vid polisen i Norrtälje.

Kastade hotellmöbler i havet – misstänks för skadegörelse

Under natten mot söndagen larmades polisen till ett hotell i Stenungsund efter att en gäst börjat slänga möbler ner i havet.– Han har sänkt utemöblerna, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i region Väst.Ingen är gripen.
Läs mer om Stenungsund och Väst.Ingen.
Kostar 100 miljoner – så ska klottret i Stockholm stoppas
Notan för klotter och skadegörelse ökar igen i Stockholmsregionen – förra året uppgick återställningskostnaderna till 100 miljoner kronor. En av 100 förövare grips. – Vi vill införa sanktioner mot klottrare utan att blanda in polisen, säger säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd.
Läs mer om Stockholm och Stockholmsregionen.
Väktare sätts in efter attack mot boende
Strax efter midnatt utsattes kommunens nya flyktingboende i Vipeholm för skadegörelse.– Det är ett utstuderat attentat när man över tid terroriserar, säger Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande till Sydsvenskan.Kommunen har placerat ut väktare vid boendet.
Stopp för biblioteksbesök kan utredas
Stockholms stad bör utreda frågan om ett eventuellt tillträdesförbud till biblioteken. Liberalerna anser att den som upprepade gånger gjort sig skyldig till hot, våld och skadegörelse ska kunna portas.
Larm om brinnande bil – misstänkt vara anlagd
SOS larmades till Nyhemsvägen i Sävsjö klockan 05.23 på fredagen med anledning av en brand.När räddningstjänsten kom fram till platsen upptäcktes en brinnande bil.Polisen kommer nu att skriva en anmälan om skadegörelse genom brand.
Läs mer om Nyhemsvägen och Sävsjö.
Bil brann under natten i Lund
En bil brann under natten på Thulehemsvägen i Lund.En okänd gärningsman har enligt polisen tänt eld på bilen och brottsrubriceringen är skadegörelse genom brand.
Läs mer om Lund, Lund.En och Thulehemsvägen.
Bil i brand på industriområde
På lördagskvällen hittades en brinnande bil i ett industriområde i Staffanstorp.Ingen skadades vid händelsen.– Vi kommer att skriva en anmälan om skadegörelse genom brand, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.
Polisen: Brinnande bilar i Stockholm varje natt
Varje natt rapporteras bilbränder runtom i Stockholmsområdet.–En del är skadegörelse och en del har naturliga förklaringar, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.
Åklagarens hantering av Ågren-fallet ifrågasätts
Transportstyrelsens generaldirektör Maria Ågren åtalades aldrig för brottet vårdslöshet med hemlig uppgift. I stället fick hon ett strafföreläggande och böter – trots att det inte finns en enda dom att utgå från sedan straffet skärptes för tre år sedan. – Jag jämförde med skadegörelse som har motsvarande straffskala, säger åklagare Ewamari Häggkvist.
Prinsessan Estelles svan vandaliserad
När prinsessan Estelle föddes 2012 fick hon en egen park.Nu rapporterar Corren att en svan i parken vandaliserats i helgen.– Nu ska vi göra en polisanmälan om skadegörelse, säger Reidar Danielsson, miljöchef på Linköpings kommun till tidningen.
Läs mer om Corren, Estelle och Reidar Danielsson.
Man gripen efter skadegörelse – hade skarpladdad pistol
Polisen fick larm om ett bråk i centrala Skurup där en man ska ha slagit sönder en ruta.Strax därefter lämnade gärningsmannen platsen i en personbil.– När vi kommer fram till adressen och visiterar personen så hittar vi en pistol, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Skurup.
Sydsverige eldhärjat – flera bilbränder under natten
Flera larm om bilbränder inkom under natten i måndagen. Under en av bränderna skadades nio bilar.Polisen har upprättat flera anmälningar om bland annat skadegörelse och grov skadegörelse.
Sysverige eldhärjat – flera bilbränder under natten
Flera larm om bilbränder inkom under natten i måndagen. Under en av bränderna skadades nio bilar.Polisen har upprättat flera anmälningar om bland annat skadegörelse och grov skadegörelse.
Skadegörelse på kyrka – svåra vattenskador
En församlingslokal i Västerås skadades natten till lördagen efter att någon riktat en vattenslang mot byggnaden och låtit vattnet rinna i flera timmar, enligt polisen.– Det syns att det är med avsikt, man har varit ute efter att orsaka skada, säger Ivan Åslund vid polisen i Västmanland.– Det är bara fruktansvärt, säger prästen Birgitta Tillenius.
Läs mer om Ivan Åslund och Västmanland.
Greps efter skadegörelse – misstänkta för narkotikabrott
Natten till onsdagen greps två personer i tivoliparken i Kristianstad efter en skadegörelse.Nu är båda personerna misstänkta för bland annat narkotikabrott.– När polisen kommer fram upptäcker de ett gäng som då kontrolleras, säger Kim Hild, pressinformatör på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Kristianstad.
Flera fall av hets mot folkgrupp i Almedalen
Almedalen är slut för i år – och polisen arbetar nu med att utreda flera fall av hets mot folkgrupp, våldsamt motstånd och skadegörelse.– Vi har arbetat med en rad insatser för att möta och förebygga den oro som funnits, säger kommenderingschef Annika Eriksson, i ett pressmeddelande.
Läs mer om Almedalen och Annika Eriksson.
Krossade fönster vid förskola – tre dagar i rad
Någon eller några har krossat fönsterrutor vid förskolan Ädelstenen i Örebro – tre dagar i rad.Förskolan har drabbats av skadegörelse förut, men så här illa har det aldrig varit tidigare.– Det blir en osäker plats för barnen med massa glas och skräp på marken, säger Sandra Boman, som jobbar Ädelstenen.
Läs mer om Sandra Boman, Ädelstenen och Örebro.
RFSL: Allt trakasserier mot hbtq-rörelsen
Skadegörelse, brända prideflaggor och personer som bryter in i pridetåg för att protestera mot dem. Trakasserierna mot hbtq-rörelsen har ökat i Sverige de senaste åren, enligt Magnus Kolsjö, vice förbundsordförande RFSL.
Läs mer om Sverige.
Nazistisk skadegörelse inför skolavslutning
Avspärrningstejp med Nordfronts logga framför huvudentrn, klotter och plakat med nazistiska slagord. Inför skolavslutningen har Oxievångsskolan i Malmö utsatts för skadegörelse, rapporterar Sydsvenskan.
Nazistisk skadegörelse inför skolavslutning
Avspärrningstejp med Nordfronts logga framför huvudentrn, klotter och plakat med nazistiska slagord. Inför sin skolavslutning har Oxievångsskolan i Malmö utsatts för skadegörelse, rapporterar Sydsvenskan.