Skellefteå aik

Vann SM-guld i går – nu efterlyser han sin guldmedalj

Växjö Lakers krossade Skellefteå AIK i fyra raka matcher och blev svenska mästare i ishockey. Och firandet verkar ha gått vilt till – Eric Martinsson efterlyser nu sin guldmedalj på Twitter.

Live: Här landar Växjös guldhjältar efter utklassningen

5-0 i fjärde matchen och 20-1 totalt. Växjö Lakers är svenska mästare i ishockey 2018. Efter en ny maktdemostration expedierade man Skellefteå AIK i raka matcher i en av de mest överlägsna SM-finalerna på länge.
Läs mer om SM-finalerna och Skellefteå AIK.
Guldhjälte kan lämna Växjö för finalrivalen
SKELLEFTEÅ. Seriesuveränerna infriade förväntningarna i slutspelet och Växjö Lakers har tagit hem sitt andra SM-guld genom tiderna.Åtta kontrakt går ut, men det kan bli fler spelare än så, som lämnar.Stortalangen Elias Pettersson lämnar naturligtvis för spel i Vancouver, men sportchef Henrik Evertsson kommer att få jobba för att täcka upp fler luckor än så.En av guldspelarna är aktuell för en flytt till finalrivalen, Skellefteå AIK
SM-guld, SM-guld, SM-guld!
5-0 i fjärde matchen och 20-1 totalt. Växjö Lakers är svenska mästare i ishockey 2018. Efter en ny maktdemostration expedierade man Skellefteå AIK i raka matcher i en av de mest överlägsna SM-finalerna på länge.

Stjärnduon lämnar efter finalförlusten

SKELLEFTEÅ. Den sjunde SM-finalen sedan 2011 slutade i silvertårar för Skellefteå AIK.Och nu har flera spelare gjort sitt i Västerbotten.* Succcentern lämnar för spel i NHL.* Joni Ortio flyttar efter två år till Ryssland och KHL.* Guldbacken återvänder - nobbar bud från rivalen, Luleå.
Berts tårar – efter nya finalförlusten
Skellefteå AIK slog ett bottenrekord i finalen.Enligt domarna.se har ett lag aldrig förr gjort färre en tre mål i en finalserie.Efter slutsignalen grät lagets tränare Bert Robertsson.– Framför allt är jag stolt, säger Robertsson till C More.
Förre Löventränaren tar över SHL-klubben
Björklöven. Björklövens före detta tränare har fått ett nytt huvudtränaruppdrag. Först tackade Skellefteå AIK:s gamle guldtränare Hans Wallson nej till jobbet som tränare för SHL-laget Linköping.
Hallams förklaring om ölhävningen
SKELLEFTEÅ. Växjö Lakers har hittills utklassat Skellefteå AIK i SM-finalen.Men Sam Hallam var ändå inte helt nöjd med lagets andra period som han kritiserade i C More - och jämförde den perioden med ölhävning.– Jag vill inte se det något mer den här säsongen, säger han om andra perioden.
Fyra snabba efter Skellefteås förlust
Ishockey. Sportens Jakob Arvidsson såg Skellefteå AIK förlora den andra SM-finalen med 0-4. Speglade resultatet matchbilden? - Ja. Växjö var än en gång ett nummer för stort för Skellefteå.
Live 19.30: Skellefteå AIK-Växjö
Ishockey. Kan Skellefteå AIK studsa tillbaka efter kölhalningen i Växjö i tisdags? Följ den andra SM-finalen här! Skellefteå AIK - Växjö Snart Följ rapporteringen här Image-text: Andreas Wingerli och Skellefteå AIK ställs mot Växjö igen.
Hemlighetsmakeri i Skellefteå
Ishockey. Hemlighetsmakeriet kring Jonathan Pudas fortsätter i Skellefteå AIK. Skellefteå AIK släppte 17.30 i dag sitt lag till kvällens SM-final mot Växjö.
Nobbar spel i rivalen – stannar i Skellefteå
SKELLEFTEÅ. Skellefteå AIK är mitt uppe i brinnande finalserie.Men under de senaste dagarna har uppgifter gjort gällande att två talanger lämnar för SHL-rivaler.Nu står det dock klart att den tredje länken i succkedjan stannar.Andreas Wingerli nobbar bud från Timrå och stannar i Skellefteå AIK.– Ingenting jag vill kommentera nu under finalen, säger Wingerli.
Skellefteå stängde in sig efter jätteförlusten
SKELLEFTEÅ. Efter en urladdning mot Djurgården kom platt fall mot Växjö i går.Den första SM-finalen slutade med en utklassningsförlust mot guldfavoriten.Och inför dagens träning kom Skellefteå AIK att ha ett extra långt möte.– Vi hade ett rejält videomöte och tittade igenom saker vi måste förbättra, säger Henrik Hetta.
Ny spelare lämnar Skellefteå
Ishockey. Skellefteå ser ut att tappa ännu en spelar mitt under brinnande slutspel. Tim Söderlund lämnar enligt tidigare uppgifter Skellefteå AIK för Frölunda. Nu kommer nya uppgifter.
Klar för konkurrent – mitt under SM-finalen
I går kom uppgifterna att Tim Söderlund lämnar Skellefteå AIK för Frölunda.Och är ytterligare en talang på väg bort från klubben.Enligt Aftonbladet är Sebastian Ohlsson överens med nykomlingen Timrå.
Fyra snabba efter Skellefteå AIK:s jättesmäll
Ishockey. Sportens Jakob Arvidsson såg Skellefteå AIK förlora första SM-finalen mot Växjö med 0-7. Här är fyra snabba frågor och svar med honom om matchen. Speglade resultatet matchbilden? - Ja, solklart.
Klart: Rundblad stannar i storklubben
Ishockey. David Rundblad förblir ryss i två säsonger till. Lyckselesonen har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med storlaget SKA St Petersburg. I går skrev Sporten om att Petter Granberg var aktuell för en återkomst till Skellefteå AIK.
Vi kan inte bara titta på honom...
SKELLEFTEÅ. Seriesuveränen Växjö Lakers mot ett formtoppat Skellefteå AIK.En final där Skellefteå kommer att tvingas hantera supertalangen Elias Pettersson.19-åringen som vann poängligan i SHL - och gjort succ i slutspelet.Men Skellefteå väljer att inte lägga för stort fokus på honom.– Kanske vi måste fokusera på att stänga ned alla deras spelare, i stället för att bara titta på honom, säger Joni Ortio.
Daniel Rahimi: "För mig är det jättestort"
Ishockey. Skellefteå AIK har varit i sju SM-finaler på åtta år. För Växjös back Daniel Rahimi är SM-finalen mer exklusiv. - Det är första gången jag får chansen och jag vet hur svårt det är att ta sig hit.
Vill byta nummer – efter stora sorgen
I februari gick den tidigare Skellefteå AIK-spelaren Robert Larsson bort, blott 50 år gammal.I maj kommer sonen och NHL-backen Adam Larsson finnas med i Tre Kronors VM-trupp i Danmark – ett beslut som han länge velade över.– Jag valde att tacka ja till VM för att han säkert hade velat det och det är en ära att vara med där, säger Adam Larsson till Aftonbladet.
Jimmie Ericsson – om kritiken mot Skellefteå
SKELLEFTEÅ. Sju finaler de åtta senaste åren och två SM-guld från dem.I kväll blev Skellefteå AIK återigen SM-finalister efter att ha slagit Djurgården.Det efter en säsong som började tufft och där många dömt ut Skellefteå.– Det viktiga är vad vi själva tror, och jag känner att vi har blivit bättre under hela säsongen, säger ikonen Jimmie Ericsson.
Växjö mot Skellefteå i SM-final – eh, jaha...
SM-final mellan Växjö Lakers och Skellefteå AIK.Eh, jaha.Sverige stannar inte när de båda lagen drabbar samman.Men det finns faktiskt två goda anledningar för alla - precis ALLA - att spana in den här duellen.En stjärna alla fattar är bra, en doldis som älskas av oss finsmakare.
Kniven mot strupen för Dif - Skellefteå kan bli finalklart
I kväll kan Skellefteå AIK bli klart för SM-final mot Växjö. Laget leder semifinalserien mot Djurgården med 3-1 och har två chanser på sig att avgöra.
Jag tror att man får titta på det och se
SKELLEFTEÅ. För ett år sedan hade Skellefteå AIK 3-1 i matcher mot Frölunda.Då tappade västerbottningarna det och förlorade matchserien med 4-3.Något som Djurgården kommer att använda som motivation nu när tabelltvåan ligger under med just 1-3 i matcher mot Skellefteå.– Jag tror man får titta på det och se att det går att vända. Det är så vi kommer göra, säger tränaren Robert Ohlsson.
Skellefteå AIK föll tungt
Ishockey. Skellefteå AIK lyckades inte skaffa sig ett 3-0-överläge i SM-semifinalserien mot Djurgården. Hemmalaget vann med 3-1 och nu står det 2-1 i matcher till Skellefteå.