Skellefteå

Tappade poängen i slutet

Fotboll. Skellefteå FF var på väg att fixa årets första poäng i norrettan. Då avgjorde Sandviken på tilläggstid. Tredje raka Skellefteå FF-förlusten inkasserades under lördagen. Denna gång var man dock riktigt nära poäng.

Kapten Mård ordnade Sandvikens första trea för säsongen - avgjorde på stopptid: "Man är väl ingen notorisk målskytt direkt"

En reslig försvarsbjässe - men knappast någon van målskytt. Trots det var det SIF:s lagkapten Olof Mård som avgjorde bortamötet med Skellefteå. - Man har inte gjort särskilt många mål i karriären, säger han till Sporten efter 2-1-segern.
Läs mer om Olof Mård, Skellefteå och Sporten.
Anklagelsen: Han lurade domarna
VÄXJÖ/STOCKHOLM. Efter 1-1-målet hade Skellefteå chansen att återta ledningen i powerplay.Men i stället åkte Jimmie Ericsson ut för hög klubba på Daniel Rahimi – och Växjö Lakers kunde göra 2-1.– Han lurade domarna, säger Ericsson om Rahimi.– Det får stå för honom, svarar Rahimi.
Guldet nära för Växjö
Sporttelegram. Den här gången spräckte Skellefteå sin nolla framåt och var i ledning. Men Växjö vände till seger med 4-1 och nu är den unga SHL-klubben bara en seger från sitt andra SM-guld.
Läs mer om SM-guld, Skellefteå och Växjö.

Guldet nära för Växjö

Den här gången spräckte Skellefteå sin nolla framåt och var i ledning. Men Växjö vände till seger med 4–1 och nu är den unga SHL-klubben bara en seger från sitt andra SM-guld.
Läs mer om SM-guld, Skellefteå och Växjö.
Växjö en seger från SM-guldet
Det tog 153 minuter och 8 sekunder för Skellefteå att spräcka sin målnolla mot Växjö Lakers.Sen gick de på pumpen igen.Växjö vann matchen med 4-1 och är en seger från SM-guld.
Växjö vann tredje raka finalmatchen – är en seger från SM-guld
Skellefteå bjöd upp till match och fick till slut hål på Viktor Andrn. Det hjälpte däremot inte när Växjö återigen var det starkare laget. Seriesegraren vann med 4–1 och kan avgöra på söndag i Skellefteå.
Stortalangens svar på mammans avslöjande
VÄXJÖ/STOCKHOLM. Elias Pettersson gör stor succ i SM-finalen för Växjö Lakers mot Skellefteå.Men nu avslöjar hans mamma Irene Jonsson att det inte var givet att det skulle bli Växjö för Pettersson.– I fjol fick han en Skellefteåväst och halsduk i julklapp, säger hon till C More.
Bryter torkan efter 153 minuters spel
Det tog 153 minuter och 8 sekunder.Sen kunde Skellefteå spräcka målnollan i SM-finalen mot Växjö Lakers när Oscar Möller styrde in 1-0.
Sandvikens IF vann med 2-1 borta mot Skellefteå
Det blev en uddamålsseger för Sandvikens IF i matchen mot Skellefteå i division 1 norra i fotboll på lördagen. Laget vann med 2-1 (1-1) borta på Electrolux Home Arena. Nästa motstånd för Sandvikens IF är Sollentuna.
Förre Löventränaren tar över SHL-klubben
Björklöven. Björklövens före detta tränare har fått ett nytt huvudtränaruppdrag. Först tackade Skellefteå AIK:s gamle guldtränare Hans Wallson nej till jobbet som tränare för SHL-laget Linköping.
Guide: Allt du behöver veta inför SM-final 3 mellan Växjö och Skellefteå
Växjö har skaffat sig ett rejält grepp om SM-guldet efter att ha tagit ledningen med 2–0 i matcher. Smålänningarna har inte släppt in ett enda mål i de två spelade finalerna. På lördagseftermiddag spelas final tre. Här är allt du behöver veta inför den:
Challe Berglund om Skellefteås problem: Förstakedjan gör ingenting
50 skott på mål på två matcher, men Skellefteå har inte hittat koden att göra mål på Växjö. Smålänningarna har helt lyckats få stopp på västerbottningarnas fruktade förstakedja med Joakim Lindström i spetsen. – De gör ingenting, inte ens i powerplay. Där måste det ske en förändring, säger Radiosportens expertkommentator Challe Berglund till DN.
Hon är Lena-Karinz svar på Larz-Kristerz' Stefan Nykvist: "Jag känner mig som vinnare"
Här är Rättvikskullan som sjungit under "Melodifestivalen" i Skellefteå - på älvdalska. - Det var fantastiskt roligt och jag känner mig som en vinnare, säger Alicia Salomonson, Lena-Karinz motsvarighet till Larz-Kristerz' Stefan Nykvist.
Rahimi förklarar nu sin oväntade gest
SKELLEFTEÅ. Växjö Lakers vann med 4-0 i den andra finalmatchen.Och den som öppnade målskyttet var lövaren Daniel Rahimi - som vuxit upp med att inte tycka så bra om Skellefteå.Efter målet slängde Rahimi också upp en slängpuss mot läktaren...– Jag hade lite barndomsvänner här som hade spökat ut sig, så den var tillägnad dem, säger han.
Matchguide: Växjö-Skellefteå
Sporttelegram. Vad: SM-final 3 i bäst av 7. Var: Vida arena, Växjö. När: Lördag kl 15.15. Tv/radio: TV4 kl 14.30/SR P4 kl 15.03.
Läs mer om Växjö.
Så ska Lindström bryta måltorkan
Skellefteå jagar mål och vinster för att vända SM-finalserien mot Växjö. Då har forwardsstjärnan Joakim Lindström sin längsta mållösa svit på över 14 månader. – Det gäller att fortsätta sätta sig i situationer för att göra mål, säger han.
Jagas av Växjö – under SM–finalen
Niclas Burström ser ut att vara på väg tillbaka till SHL.Men det är inte säkert att han hamnar i det gamla laget Skellefteå.Enligt Hockeynews.se jagar årets finalrival Växjö just nu stjärnbacken.
Fotbollslabbet del 1 - Zlatans straff-facit dissekeras
3:08 Spela Höjdpunkter: Växjö krossade Skellefteå - igen klipp i går kl 22:23 längd 3:08
Läs mer om Skellefteå.
Lämnar Djurgården – klar för SHL–rivalen
Semifinalerna mot Skellefteå blev Markus Ljunghs sista i Djurgården.Centern är klar för HV 71 - vilket SportExpressen kunde avslöja redan i januari.–Markus är center av yttersta SHL-klass och vi är väldigt glada att han kommer till HV 71, säger HV:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.
Ingen Markström i tv-matchen mot Skellefteå: "Stannar hemma och ser sändningen istället"
Tim Markström testade sin skadade fot på torsdagen - och kommer inte att kunna spela i tv-matchen borta mot Skellefteå som direktsänds på gd.se och arbetarbladet.se.
Läs mer om Skellefteå.