Ski

Godkänt betyg till fastighetsmäklare

Svenskarnas förtroende för fastighetsmäklare är i stort sett oförändrat i år jämfört med i fjol, visar en ny undersökning från Svenskt Kvalitetsindex (SKI).

Om du inte heter Björgen måste du

Tour de ski kommer farligt nära OS för alla åkare som vill behålla formen.Men i Norge kan åkare tvingas köra touren – för att kunna ta sig till Pyeongchang.– Om du inte heter Marit Björgen måste du åka Tour de ski, säger Astrid Uhrenholdt Jacobsen till Dagbladet.
Jet ski driver till sjöss – räddningstjänsten på väg
Tre kilar ska ha gett sig ut på en sjö i Borås kommun för att titta till en drivande jet ski.Enligt en inringare på platsen ska killarna inte ha kommit tillbaka till land.– Vår räddningstjänst har åkt dit för att göra en bedömning, säger Christer Larsson på räddningstjänsten.
Läs mer om Christer Larsson.
Stina Nilsson kan skippa Tour de Ski
SKIDOR. Det är långt till Pyeongchang, Sydkorea och OS i februari. Men Stina Nilsson har redan börjat resan – och när hon väl kommer fram ska hon vara ett av Sveriges främsta guldhopp. Det kan innebära att världsstjärnan skippar Tour de Ski. –Jag kommer nog att tänka efter en eller två gånger innan jag bestämmer mig, säger hon till TT.
Läs mer om Pyeongchang, Ski, Sydkorea och Tour.

Stina Nilsson ändrar inte på upplägget

Stina Nilsson imponerade stort i världscupen och i Tour de ski förra säsongen – men misslyckades i VM. Den här säsongen väntar ett OS i Sydkorea som det stora målet. – Jag kommer inte att ändra på något i träningsupplägget, säger det svenska guldhoppet om sitt träningsupplägg.
Läs mer om Sydkorea och Tour.
Hellner om bråket: Är svåra att prata med
Gamla trätovännerna Marcus Hellner och Sergej Ustjugov hamnade i storbråk under Tour de ski. Men enligt Hellner har konflikten lösts med att parterna har talat ut med varandra. – Jag tror att det är avslutat för mig, säger Hellner till Iltalehti.
Nilsson föll igenom totalt i skiathlonen
Stina Nilsson vann Skiathlonen under Tour de Ski tidigare i vinter. Men under VM:s dito gick det betydligt sämre för Nilsson. Efter halva loppet låg hon nämligen över en minut efter täten, och hade fler än 20 åkare framför sig.
Läs mer om Nilsson, Ski, Skiathlonen och Tour.
Julia Svan slutar efter ständiga problemen
LAHTIS. Hon har vunnit JVM-guld, åkt Tour de ski och hyllats som en av Sveriges största skidtalanger.Men de sista säsongerna har handlat om ständiga bakslag.Nu väljer Julia Svan att lägga av – 24 år ung.– Jag vill antingen bli bäst eller så vill jag göra något annat, säger Svan.
Läs mer om Julia Svan, Svan och Tour.
Charlotte Kalla om stödet från Gunde
Charlotte Kalla slog igenom med dunder och brak efter Tour de ski-segern 2008. En starkt bidragande orsak var dåvarande landslagschefen Gunde Svan, menar 29-åringen själv. – Jag upplevde att han satte ramar och spelregler på ett sätt jag inte hade upplevt tidigare, säger hon till DN.
Läs mer om Gunde Svan, Gunde och Tour.
Britta Johansson tvåa i Marcialonga
Britta Johansson fortsätter att rada upp pallplatser i långloppscupen Ski Classics.
Läs mer om Marcialonga.
Live: Sprinttävlingar i Falun med Stina Nilsson
Stina Nilsson tog ett tävlingsuppehåll efter den överraskande tredjeplatsen i Tour de Ski vid årsskiftet. Nu är hon tillbaka – och jagar pallplats i Faluns världscuptävling. Följ tävlingarna här!
Läs mer om Falun, Ski, Stina Nilsson och Tour.
Svan:Ingen som vet hur bra hon kan bli
Stina Nilsson gjorde succ i Tour de ski. Om Gunde Svan blev överraskad? Knappast. – Jag har följt henne sen hon var tio, tolv år då hon tävlade mot min dotter. Hon har fortfarande den bästa tiden framför sig, säger han.
Läs mer om Tour.
Efter tumultet var det skönt att komma hem
FALUN. Efter succn i Tour de Ski har Stina Nilsson vilat upp sig. Nu är hon tillbaka för att hitta storformen inför VM. – Jag ser fram emot att ta mig ut i hetluften igen, säger hon.
Läs mer om Ski, Stina Nilsson och Tour.
Hellner missar Falun - på grund av sjukdom
Marcus Hellner missar helgens kommande världscuptävlingar i Falun. - Marcus blev lite krasslig veckan efter Tour de Ski och behöver få in lite träning nu i en viktig tid av förberedelser mot VM, säger förbundskapten Rikard Grip. Däremot gör Stina Nilsson comeback efter att ha stått över tävlingarna i Ulricehamn.
Charlotte Kallas sköna besked - på pallen
Charlotte Kalla var inte helt nöjd med sina insatser i Tour de Ski. Men när världscupen kom till Ulricehamn var hon tillbaka på riktigt – och slutade på en trejdeplats. Hon kom åtta tiondelar före Astrid Jacobsen. – Jag unnar henne verkligen detta, det var skönt, säger Anders Blomqvist i SVT.
Läs mer om Astrid Jacobsen, SVT, Ski, Tour och Ulricehamn.
Quicklund lägger av – bara 24 år gammal
ULRICEHAMN. Han åkte VM 2015 och Tour de ski 2016. Nu lägger Carl Quicklund av – 24 år gammal. – Det var känslomässigt att ta beslutet. Men nu känns det ändå naturligt på något sätt, säger Quicklund.
Läs mer om Carl Quicklund, Quicklund och Tour.
Sundby tror att fler gör en Johan Olsson
Ulricehamn. Martin Johnsrud Sundby är tillbaka i tävling efter andraplatsen i Tour de ski. Han ser fram emot att försöka ta den gula ledarvästen. Men tror samtidigt att fler och fler gör en Johan Olsson.
Läs mer om Johan Olsson och Tour.
Jag skrattade så att jag fick ont i magen
Sergej Ustjugov krossade allt motstånd i Tour de ski. Men Petter Northug räds inte ryssen inför framtida kamper under VM i Lahtis. – Ustjugov såg lite slapp ut. Det är på tiden att vi möts ut i en duell, säger Northug i en intervju med sin egen tv-kanal.
Läs mer om Northug och Tour.
Stina Nilsson avstår tävlingarna i Ulricehamn
Stina Nilsson, som kom trea i Tour de Ski, avstår från världscuptävlingarna i Ulricehamn till helgen.
Läs mer om Ski, Tour och Ulricehamn.
Stina Nilsson kör inte i Ulricehamn – står över
Sverige har presenterat sin trupp inför världscupshelgen i Ulricehamn. Stina Nilsson står över tävlingarna.– Stina behöver få tid för återhämtning och en träningsperiod efter succn i Tour de ski, säger förbundskapten Rikard Grip.
Läs mer om Rikard Grip, Tour och Ulricehamn.
Falk vidare från sprintkvalet
Tour de Ski var aldrig aktuellt. Hanna Falk valde i stället att stanna hemma för att fokusera på träningen. Resultatet syntes i sprintkvalet i italienska Toblach.
Läs mer om Ski och Toblach.
Skrällen: Tour-kungen sist i sprint-kvalet
Hanna Falk övertygade i sprintprologen i Toblach och slutade trea. Hos herrarna gick bland annat Teodor Peterson och Emil Jönsson vidare - samtidigt som Tour de ski-kungen Sergej Ustjugov kom sist av alla och missar kvartsfinalerna. Ett riktigt fiasko för ryssen.
Hanna Falk vidare från sprintkvalet
SKIDOR. Tour de Ski var aldrig aktuellt. Hanna Falk valde i stället att stanna hemma för att fokusera på träningen. Resultatet syntes i sprintkvalet i italienska Toblach.
Läs mer om Ski och Toblach.
Falk: Försökte vara lite smart
Tour de Ski skrevs aldrig in i säsongsplaneringen. I stället har Hanna Falk tränat, tränat och tränat. – Klart det var surt att sitta hemma men jag tror på min plan, säger hon inför helgens sprinttävlingar i italienska Toblach.
Läs mer om Hanna Falk, Ski och Toblach.
Stoppad från touren – nu slår han tillbaka
Aleksej Petuchov pekades ut som dopad och stoppades från att tävla i Tour de Ski. Nu slår han tillbaka mot anklagelserna. Ingen kan döma mig utan att kunna bevisa min skuld, skriver han på Instagram.
Läs mer om Instagram, Ski och Tour.