Skjuten

Stabilare läge för skjuten vaktmästare

Läget för vaktmästaren som skottskadades i Pildammsparken i centrala Malmö är inte längre livshotande. Mannen har intensivvårdats sedan dådet inträffade för drygt två veckor sedan.
Läs mer om Malmö och Pildammsparken.

Kvinna skjuten av polis

En kvinna har skjutits av en polis i samband med ett ingripande. Kvinnan ska ha haft en kniv i vardera hand när hon närmade sig patrullen – som avlossade skott.
Fortsatt livshotande för skjuten vaktmästare i Malmö
Vaktmästaren som skottskadades i centrala Malmö för knappt två veckor sedan vårdas fortfarande för livshotande skador, uppger presstjänsten vid Skånes universitetssjukhus för TT.
Läs mer om Malmö.
Svensk jagas efter mord i Filippinerna
En 49-årig advokat blev skjuten till döds i Filippinerna - när hennes tre barn tittade på. Nu jagar polisen en man med svenskt personnummer som är skriven på en adress i Mellansverige, enligt lokala medier. Han pekas ut som hjärnan bakom dådet.
Läs mer om Filippinerna och Mellansverige.

Man skjuten i benet i Gävle

En 22-årig man har skjutits i benet i en lägenhet i området Sätra i Gävle, uppger polisen i Gävleborg på sin hemsida.
Läs mer om Gävle, Gävleborg och Sätra.
Man skjuten i benet i Gävle
Läs mer om Gävle.
Man skjuten i benet – har förts till sjukhus
Gävle skakas av en ny skjutning. Enligt polisen har en man blivit skjuten i benet och har förts med ambulans till sjukhus på torsdagskvällen.
Man skjuten med flera skott i ben och arm
En man har skjutits med flera skott i benet och armen i Vallentuna, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Vallentuna.
Man skottskadad i Vallentuna
En man i Vallentuna ska ha blivit skjuten med flera skott i armen och benet, rapporterar Aftonbladet. Enligt uppgifter till tidningen handlar det om någon form av kriminell uppgörelse.
Läs mer om Aftonbladet och Vallentuna.
KKK-ledare hittad skjuten till döds
KKK-ledaren Frank Ancona försvann förra veckan – och i helgen hittades han ihjälskjuten vid en flod. Hustrun säger att han tänkte skilja sig från henne – sen försvann han, skriver The Kansas City Star. Polisen utreder fallet som mord.
Man skjuten till döds i Malmö
En man i 20-årsåldern sköts under söndagskvällen i centrala Malmö. Mannen avled på sjukhus av sina skador.
Läs mer om Malmö.
Spåret som kan leda till Davids mördare
David hittades mördad i Lövgärdet, Angered i oktober i fjol. Han blev skjuten med flera skott och blev 25 år gammal.Nu söker polisen vittnen som iakttagit de två bilar som flydde platsen strax efter mordet – i bilen satt den unge mannens mördare, enligt polisen.– Vi vet att det är flyktbilarna, de är inblandade i mordet på David. Det är flera gärningsmän. Det känner vi oss trygga med att säga, säger Urban Svahn, spaningsledare i fallet.
Man skjuten på torg i Malmö
En man sköts och skottskadades på söndagskvällen vid Möllevångstorget i centrala Malmö, uppger polisen. Mannen är förd till sjukhus. Det är inte närmare känt hur hans skadeläge är.
Läs mer om Malmö och Möllevångstorget.
En person skjuten i Malmö
Läs mer om Malmö.
Just nu: Man skjuten på torg i Malmö
En man har skjutits vid Möllevångstorget i Malmö, rapporterar Sydsvenskan. Skjutningen inträffade klockan 18.30, och ska ha skett utanför en restaurang.
JUST NU: Man skjuten utanför restaurang i Malmö
Man skjuten utanför en restaurang vid Möllevångstorget, uppger Sydsvenskan. Mannen ska efter att han skjutits tagits hand om av några män och förts till en bil som körde från platsen.
Uppgifter: Man skjuten i Malmö
En man uppges vid 18.30-tiden på söndagen ha skjutits utanför en restaurang vid Möllevångstorget i centrala Malm, uppger lokala medier.
Läs mer om Malm, Malmö och Möllevångstorget.
Ruskigt träffsäkert om skånska mord
Det hade knappast gått att finna en bättre tidpunkt att sätta upp en pjäs med titeln Skånska mord än just nu. En snöröjande vaktmästare blev precis skjuten i huvudet i en park och vårdas med livshotande skador. En 16-årig pojke mördades utanför en busshållplats. Lägg därtill alla uppenbart gängrelaterade mord som begåtts i Malmö den senaste tiden.
Läs mer om Malmö och Skånska.
Skjuten man hittades utomhus vid köpcenter
En större polisinsats pågår Helsingborg.Flera polispatruller arbetar på platsen med anledning av en skjuten man anträffats. Händelsen ska ha inträffat vid köpcentret Väla centrum.– Han är transporterad till sjukhus med ambulans, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.Mannens skadeläge är oklart. Polisen jagar nu en eller flera misstänkta gärningsmän.
Man skjuten vid köpcentrum
En man har hittats skottskadad i närheten av Väla köpcentrum utanför Helsingborg. Polisen fick larm om en skottlossning vid 21-tiden på fredagen och flera patruller skickades dit.
Läs mer om Helsingborg och Väla.
JUST NU: Skjuten man hittad vid köpcenter
En större polisinsats pågår Helsingborg.Flera polispatruller arbetar på platsen med anledning av en skjuten man anträffats. Händelsen ska ha inträffat vid köpcentret Väla centrum.
Läs mer om Helsingborg.Flera och Väla.
Vaktmästaren sköts bakifrån – flera skott
Vaktmästaren flydde för sitt liv när han blev skjuten.Den 15-årige pojken som misstänks ha försökt mörda honom ska enligt flera källor ha avlossat flera skott, minst fem.En kula ska ha träffat vaktmästaren i huvudet. Flera källor uppger att han sköts bakifrån.