Skjuten

Polisen nära att skjuta oskyldig vid terrordådet

I tumultet som uppståd i centrala Stockholm efter terrordådet på Drottninggatan var polisen nära att skjuta ner en oskyldig man. Mannen lyssnade inte när poliserna sa att han skulle lägga sig på marken – i stället sprang han. Det är väldigt nära att mannen blir skjuten, skriver en polis i en intern anmälan.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.

Kingston, 6, hittades mördad i stulen bil

Tre tonåringar misstänks ha mördat en sexårig pojke i samband med en bilkapning i USA.Pojken, Kingston Frazier, låg och sov i baksätet i sin mammas Toyota utanför ett snabbköp när gärningsmännen stal bilen.Sexåringen hittades senare död i fordonet, skjuten i huvudet, uppger CNN.
Läs mer om CNN, Kingston Frazier och Toyota.
JUST NU: Man hittad skjuten i Göteborg
En man har hittats skjuten i Göteborg, rapporterar polisen.Mannen har förts till sjukhus i ambulans.Polisen jagar två gärningsmän som enligt vittnen flytt på en moped.– Vi är där med ett antal enheter, berättar Tommy Nyman, polisens presstalesman vid Region Väst.
Man skjuten i Eskilstuna
En man har under natten skjutits i centrala Eskilstuna, enligt polisen i Södermanland.
Läs mer om Eskilstuna och Södermanland.
Man skjuten i Eskilstuna
Läs mer om Eskilstuna.
Man skjuten i Katrineholm – livshotande skadad
En man i 35-årsåldern har skjutits i Katrineholm och fått livshotande skador.
Läs mer om Katrineholm.
Misstankarna: 12-åring beskjuten i Lustiga huset
Gröna Lund utreder misstankar om att en pojke i tolvårsåldern har blivit beskjuten i Lustiga huset. Han ska först ha upplevt en svidande känsla i kroppen. Efter besöket visade han upp ett rött märke på magen. Nu har nöjesparkens vaktchef hittat spår efter skytten – i form av en gul plastkula. – Vi får anta att han har blivit skjuten med en plastkula. Förmodligen med en soft airgun, säger Annika Troselius, informationschef vid Gröna Lund.
Läs mer om Gröna Lund och Lustiga.
Man skjuten i Malmö
Läs mer om Malmö.
En person skjuten till döds – tre jagas
En man har skjutits till döds i Lövgärdet i Göteborg. Enligt SVT blev flera skolbarn vittne till händelsen. Tre män försvunnit från platsen i en bil och de söks nu av polis, enligt GP.
Läs mer om Göteborg och Lövgärdet.
En person skjuten till döds i Göteborg
En person som satt i en bil området Lövgärdet i Göteborg sköts till döds vid 09.00-tiden på torsdagen. Skolungdomar blev vittne till händelsen, enligt SVT.
Läs mer om Göteborg, Lövgärdet och SVT.
Militärfordon körde över demonstrant i Venezula
Protesterna mot president Maduro i Venezuela fortsätter att skörda människoliv. Natten till lördagen dog en 20-årig man efter att ha blivit skjuten i huvudet. En annan ung man mejades ner av säkerhetsstyrkornas militärfordon, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Maduro, Venezuela och Venezula.
NBA-profilen skjuten – när han räddade barn
Skottlossning utbröt på en gata i Los Angeles. Då gick Brandon Roy emellan för att skydda några barn. Nu vårdas den förre NBA-stjärnan för skottskador, skriver LA Times. Våra tankar och böner är hos Brandon och hans familj, skriver hans förra klubb Portland Trail Blazers i ett officiellt utlåtande.
Läs mer om Brandon och Brandon Roy.
Pojke skjuten vid rån – fastbunden i 14 timmar
De beväpnade männen ska, genom att utdela dödshot, ha trängt sig in i Alingsåsfamiljens villa en kväll – och bakbundit pappan och sonen i källaren samtidigt som de placerade strypsnaror runt deras halsar.Pappan ska ha blivit drogad och den minderårige sonen skjuten med ett luftvapen.När rånarna försvann från bostaden i pappans bil ska de ha låst in sina offer i källaren – det dröjde omkring 14 timmar innan de blev befriade.Nu åtalas fem personer för inblandning i rånet.
Pojke skjuten vid brutalt rån – fastbunden i 14 timmar
De beväpnade männen ska, genom att utdela dödshot, ha trängt sig in i Alingsåsfamiljens villa en kväll – och bakbundit pappan och sonen i källaren samtidigt som de placerade strypsnaror runt deras halsar.Pappan ska ha blivit tvingad att dricka en dryck som hade en avdomnande effekt och den minderårige sonen skjuten med ett luftvapen.När rånarna försvann från bostaden i pappans bil ska de ha låst in sina offer i källaren – det dröjde omkring 14 timmar innan de blev befriade.Nu åtalas fem personer för inblandning i rånet.
Man skadad efter en misstänkt skjutning
Sörmlandspolisen vädjar om vittnesuppgifter efter att en man blivit skjuten i benet under natten till måndagen. Mannen kom med skottskador i benet till sjukhus, men har inte varit speciellt pratsam i de första förhören. – Någon form av skjutning har skett, men vi vet inte omfattningen eller om det är en eller flera inblandade, säger Robert Granbäck, jourhavande förundersökningsledare, till K-Kuriren.
Läs mer om K-Kuriren och Robert Granbäck.
Skådespelare sköt sitt offer i ansiktet vid rån
Beväpnade gick de maskerade männen in i föreningslokalen i Huskvarna.Men offren gick till motattack mot vapenmännen – och en av dem blev då skjuten i tinningen i tumultet.Skådespelaren i 35-årsåldern som höll i det avlossade hagelgeväret frias för mordförsök i Jönköpings tingsrätt – men döms för grov vållande till kroppsskada.
Läs mer om Huskvarna.Men.
Baretta gifter sig med mordvittnet
Hans förra fru hittades skjuten i passagerarsätet på parets bil.Robert Blake åtalades för mord.Nu ska 83-åriga Baretta-skådisen gifta sig med ett av vittnena som fick honom frikänd i rättegången.
Läs mer om Baretta-skådisen.