Skjuten

Knivman skjuten på Amsterdams flygplats

Militärpolis på Schiphol, Amsterdams internationella flygplats, har skjutit en knivbeväpnad man som uppges ha hotat en samling personer, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Schiphol.
Man skjuten i huvudet på Ålandsfärja
Stockholmspolisen utreder ett misstänkt mordförsök på en Ålandsfärja som inkom till Stockholm tidigt på fredagsmorgonen.Detta sedan en person skjutits i huvudet.Två personer har frihetsberövats och ska förhöras om nattens händelser.
Läs mer om Stockholm och Ålandsfärja.
Man skjuten i Halmstad
En man har skottskadats i huvudet sedan han beskjutits i Halmstad på måndagskvällen.
Läs mer om Halmstad.

Man skjuten i huvudet i Halmstad

Läs mer om Halmstad.
JUST NU: Man skjuten i huvudet – stor polisjakt
En man i 25-årsåldern har blivit beskjuten av någon form av vapen.Han är förd till sjukhus med skador i huvudet.Platsen är avspärrad och flera patruller jobbar med eftersökning.
Person skjuten vid koloniområde – förd till sjukhus
En person har skottskadats i benet i Rågsved i södra Stockholm, rapporterar Aftonbladet. Den skadade har förts till sjukhus.
Läs mer om Aftonbladet, Rågsved och Stockholm.
Svårt skottskadad man hittad i Uppsala
En svårt skottskadad man har hittats i närheten av Uppsala, det skriver polisen på sin hemsida. Mannen är skjuten med flera skott och polis är på plats.
Läs mer om Uppsala.
Man skjuten i bålen i Falun
Läs mer om Falun.
Man skjuten i bålen i Falun
En man i 30-årsåldern har skjutits i bålen i Falun. Polisen utreder mordförsök. – Ingen har gripits, säger Dan Sööder, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen. Larmet kom in till polis vid 23-tiden. Polisen hittade mannen utomhus med skottskadan. Han fördes med ambulans till sjukhus. Sööder kan inte uttala sig om mannens skadeläge.
Läs mer om Bergslagen, Dan Sööder och Falun.
Man skjuten i bålen – utreds som mordförsök
En man i 30-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans under torsdagskvällen efter att ha blivit skjuten i bålen, skriver polisen på sin hemsida.Händelsen rubriceras som försök till mord.
Man hittad skjuten – skadad i benen
En man med skottskador i benen påträffades på fredagskvällen på Lidingövägen på Östermalm i Stockholm. När polis kom till platsen var mannen vid medvetande och talbar. Däremot var han ovillig att uppge för polisen vad han utsatts för.
Carolinas söner sköts – nu vill hon bemöta våldet
Robin Sinisalo har nyss fyllt femton när han skjuts ihjäl mitt på dagen utanför sitt hem. Hans storebror Alejandro, 20, blir samtidigt också skjuten men klarar livet. Det är den 19 januari 2016 i Akalla utanför Stockholm, och fortfarande är ingen gripen för dådet.
Läs mer om Akalla, Alejandro och Stockholm.
Nordens Ark: Så kan älgen slippa bli skjuten
Beslutet att skjuta den berömda vita älgen i Värmland väcker starka känslor.Mats Höggren, vd på Nordens Ark, ser en möjlig lösning på problemet med det aggressiva, men ikoniska, djuret.– Kanske kan älgen drivas bort från bebyggt område. Lyckas man med det är det sedan upp till älgen att klara sig, säger han.
Läs mer om Värmland.