Skjuten

Putin-kritiker skjuten vid lyxhotell i Kiev

En rysk ex-politiker som flytt landet har skjutits till döds i ukrainska huvudstaden Kiev. Denis Voronenkov var en skarp kritiker av rysk politik och beskrev brottsanklagelser emot honom som politiskt motiverade. – Voronenkov var ingen skurk utan en utredare som var livsfarlig för de ryska säkerhetstjänsterna, säger ryske oppositionelle Ilja Ponomarev i Kiev.
Läs mer om Ilja Ponomarev och Kiev.

Manal Masri: Hatbrotten tar inte slut

En 16-årig pojke blir skjuten i Malmö. Flera år senare grips en misstänkt, seriemördaren Peter Mangs. I Brev till en seriemördare söker Manal Masri svaret på hur hat splittrar.
Läs mer om Malmö och Manal Masri.
Brev till en seriemördare av Manal Masri
Filmdebuterande Manal Masri riktar kameran mot sin egen familj och försöker ta reda på vad som hände när brodern blev skjuten i Malmö. Hur går man vidare utan rättsligt avslut?
Läs mer om Malmö och Manal Masri.
En man blev skjuten i benet i Enköping
En man i 25-årsåldern har skjutits i Enköping, uppger polisen. –Han är skadad i ett ben och förd i ambulans till sjukhus, säger Linda Winge, polisens befäl på regionledningscentralen Mitt, till TT.
Läs mer om Enköping, Linda Winge och Mitt.

Man skjuten i benet i Enköping

En man i 25-årsåldern har skjutits i Enköping, uppger polisen.
Läs mer om Enköping.
Person skjuten i Enköping
Läs mer om Enköping.
Polis skjuten vid vägkontroll i Paris
En polis har blivit skjuten vid en vägkontroll i norra Paris, enligt Sky News. Händelsen inträffar samtidigt som en stor insats pågår på flygplatsen Orly söder om staden.
Läs mer om Orly.
Man skjuten av polis på flygplatsen Orly i Paris
En man har skjutits till döds på flygplatsen Orly utanför Paris efter att han försökt ta ett vapen från en militär.
Läs mer om Orly.
44-åring anhållen för mord i Malmö
En 44-årig man har anhållits som misstänkt för att ha mördat en 39-årig man i Malmö i april förra året. Polisen har tidigare liknat brottet vid en avrättning. Flera personer slog larm till polisen om skottlossning i stadsdelen Fosie natten till den 12 april. En 39-årig man hittades skjuten på en innergård.
Läs mer om Fosie och Malmö.
Tvåbarnspappa hade kalashnikov i tvättkorg
Den 35-årige tvåbarnspappan hade ett helt vapenförråd i garderoben.I arsenalen fanns bland annat en laddad rysk Kalashnikov automatkarbin med 21 kulpatroner.Som förklaring angav mannen att hans bror tidigare blivit skjuten med sju skott.
Läs mer om Kalashnikov.
Man hittad skjuten vid gatukök i Malmö
En man har hittats skjuten vid ett gatukök i Malmö.– Han är skadad, jag vet inte i vilken utsträckning, säger Calle Persson, kommunikatör vid polisen i region syd.Polisen har skickat upp en helikopter i jakten efter skytten.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.
Man skjuten i Malmö
Läs mer om Malmö.
Man hittad skjuten utanför krog i Malmö
En man har hittats skjuten utanför en restaurang i Malmö.Det uppger flera personer för polisen.– Han är skadad, jag vet inte i vilken utsträckning, säger Calle Persson, kommunikatör vid polisen i region syd.
Läs mer om Calle Persson, Malmö och Malmö.Det.
Man skjuten i Malmö
En man uppges ha blivit skjuten vid en restaurang på Ystadvägen i Malmö, rapporterar Skånepolisen på sin hemsida. Det är inledningsvis okänt vilka skador den skjutne fått.
Läs mer om Malmö, Skånepolisen och Ystadvägen.
Man hittad skadad - misstänkt mordförsök
En man har hittats skadad i en lägenhet i Hallstavik norr om Norrtälje. Enligt uppgift till Aftonbladet har han blivit skjuten.
Skjuten man kan ha flyttats
Det är oklart var den man som hittades skottskadad i en trappuppgång i stadsdelen Fosie i Malmö under lördagskvällen besköts.
Läs mer om Fosie och Malmö.
Skjuten man kan ha flyttats
Det är oklart var den man som hittades skottskadad i en trappuppgång i stadsdelen Fosie i Malmö under lördagskvällen besköts.–På vilken plats är okänt. Han kan ha skjutits i närområdet och tagit sig dit, säger Fredrik Bratt, presskommunikatör vid polisregion Syd.
Läs mer om Fosie, Fredrik Bratt, Malmö och Syd.
Man allvarligt skadad efter skottlossning
En man har hittats skadad i en trappuppgång i södra Malmö.Han ska ha blivit skjuten med ett vapen försett med ljuddämpare, enligt vittnesuppgifter till Kvällsposten.–Han har allvarliga skador, säger Sara Frostberg Lowery på Region Skånes pressjour.
JUST NU: Man skjuten – är allvarligt skadad
En man har hittats skadad i en trappuppgång i södra Malmö.Han ska ha blivit skjuten med ett vapen försett med ljuddämpare, enligt vittnesuppgifter till Kvällsposten.–Han har allvarliga skador, säger Sara Frostberg Lowery på Region Skånes pressjour.
JUST NU: Man skjuten i Malmö
En man har hittats skadad i en trappuppgång i Malmö.Ett stort område har spärrats av, enligt Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö, Malmö.Ett och Sydsvenskan.
Gängledare dödad – skjuten i huvudet
En av de dödade i dubbelmordet i Kista hade en ledande roll i den kriminella grupperingen Lejonen, enligt Expressens uppgifter. Mannen i 25-årsåldern sköts i huvudet i en bil i Kista på onsdagskvällen och avled av sina skador.
Läs mer om Kista och Lejonen.
Tonåring misstänks ha mördats av satanister
En tonårsflicka hittades i februari död på en gata i Houston, USA, skjuten bland annat i ansiktet. Två medlemmar i det kriminella gänget MS-13 misstänks ha mördat flickan som del av en satanistisk ritual, hävdar åklagaren.
Läs mer om Houston och USA.
Just nu: Man skjuten av polis i Huskvarna
En gata har spärrats av i Huskvarna sedan en man i 20-årsåldern blivit skjuten i buken av polis på morgonen.
Läs mer om Huskvarna.