Skjutning

Skjutning i bostad på Östermalm

Polisen har enligt Sveriges radio larmats till en skjutning i en bostad på Östermalm.En person uppges vara skottskadad.– Personen var skottskadad, men vaken och talbar, säger Mats Erisson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Skjutning i bostad på Östermalm

Polisen har enligt Sveriges radio larmats till en skjutning i en bostad på Östermalm. En person uppges vara skottskadad.
Läs mer om Östermalm.
Automatvapen hittat – kopplas till skjutning mot polisbostad
En AK 47:a har knutits till skotten mot en polismans bostad i Västerås förra året, bekräftar polisen för VLT.
Läs mer om VLT.
Dödlig skjutning i Rissne centrum
En man skottskadades i Rissne centrum i Sundbyberg vid midnatt och avled senare. Polisen letar efter en bil som har setts lämna platsen.
Läs mer om Rissne och Sundbyberg.
Ingen tvekan om avsikten att döda
De båda männen kom ut från fängelset i juli förra året. Nu är en av dem död och den andre ligger allvarligt skadad på sjukhus.Polisen jagar de skyldiga till fredagskvällens skjutning på Närlunda i Helsingborg.– Det är ingen tvekan om att avsikten var att döda, säger kommissarie Tommy Lindn.
JUST NU: Skjutning – stor polisinsats
På lördagskvällen har det varit skottlossning på Hisingen i Göteborg.En stor polisinsats pågår.– Vi jobbar på platsen, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Kriminolog: Skjutningar ute bland människor vanligare
Ännu en skjutning i Rinkeby. Ännu en ung man död. – Kända kriminella gäng existerar inte på samma sätt som tidigare. Benämningen grov oorganiserad brottslighet passar bättre, säger kriminolog Mikael Rying.
Läs mer om Mikael Rying och Rinkeby.
Ny skjutning i Rinkeby
Ett stort antal poliser är på plats i Rinkeby efter det att en person skottskadats.
Läs mer om Rinkeby.
Larm om skjutning i Denver
Polisen har fått in larm om en skjutning i Denver i USA.I nuläget finns det inga uppgifter om skadade, skriver CBS News.
Läs mer om Denver.
Fyra döda vid skjutning på bilfirma
Fyra personer inklusive skytten dog när en man öppnade eld på en bilfirma i sydvästra Houston i USA sent på fredagsnatten svensk tid.
Läs mer om Houston och USA.
Fyra döda efter skjutning i Houston
Tre personer har skjutits ihjäl i en bilaffär i Houston, rapporterar ABC 13.Den misstänkte mördaren ska sedan ha skjutit ihjäl sig själv.
Läs mer om ABC och Houston.
Misstänkt skjutning mot lägenhet – flera skotthåll i fönster
En lägenhet i Vänersborg blev natten till julafton beskjuten.Polisen har hittat tre misstänka skotthåll i fastigheten och även skador inne i lägenheten.Ingen person ska ha kommit till skada.Händelsen rubriceras som grovt olaga hot.
Läs mer om Vänersborg.
Två döda vid skjutning på skola i USA
En kvinna sköts till döds av en man som sedan av allt att döma tog sitt eget liv på en skola i USA sent på onsdagen svensk tid.
Läs mer om USA.
Skjutning på skola i USA – minst två ska ha dött
En skjutning ska ha inträffat på Penn State University i västra Pennsylvania i USA på onsdagseftermiddagen.Det finns uppgifter om att två personer ska ha dött, enligt CBS.
Man skadad efter skjutning – tre gripna för mordförsök
Totalt tre personer har gripits misstänkta för mordförsök efter en misstänkt skottlossning i Halmstad, rapporterar Hallands-Posten.
Läs mer om Hallands-Posten och Halmstad.
Ber gråtandes för sitt liv – skjuts till döds av polisen
– Snälla, skjut mig inte!Tvåbarnspappan Daniel Shaver, 26, gick ner på knä, sträckte upp händerna och bad gråtandes för sitt liv.Ändå sköts han till döds av polisen med fem skott från ett automatvapen.– Det här är den mest fasansfulla skjutning jag någonsin sett, säger Mark Geragos, advokat för den ihjälskjutne mannens änka till New York Times.
Tre döda efter skjutning på skola i USA
Minst tre personer har dött efter en skottlossning på ett gymnasium i delstaten New Mexico i USA, rapporterar amerikanska CBS News.
Läs mer om New Mexico och USA.