Skolbuss

Påkörd av skolbuss vid vägarbete

En man i 40-åldern blev tidigt i morse påkörd av en skolbuss då han höll på att sätta ut koner och skyltar om vägarbeten på väg 520 - före detta riksväg 1 - utanför Strömsnäsbruk i södra Småland.
Läs mer om Småland och Strömsnäsbruk.

Påkörd av skolbuss vid vägarbete

Inrikes. En man i 40-åldern blev tidigt i morse påkörd av en skolbuss då han höll på att sätta ut koner och skyltar om vägarbeten på väg 520 - före detta riksväg 1 - utanför Strömsnäsbruk i södra Småland.
Läs mer om Småland och Strömsnäsbruk.
Vägarbetare påkörd av skolbuss – fick föras till sjukhus
En person blev på fredagen påkörd av en skolbuss i Markaryd.Polis, räddningstjänst och ambulans är på plats.Personen fick föras till sjukhus med ambulans.

JUST NU: Skolbuss har vält – barn ombord

En skolbuss har kört av vägen och vält i Grums kommun.– Det finns barn ombord på bussen, säger Tommy Lindh, polisens presstalesperson i Värmland.
Läs mer om Tommy Lindh och Värmland.
Hjälten Jörgen kom till barnens räddning
När dotterns skolbuss halkade av vägen i snökaoset ryckte Jörgen Berglund från Jämjö in som en räddare i nöden.Fordonet började läcka diesel och barnen ombord grät av rädsla efter den otäcka händelsen.– Barnen kom springandes mot mig, jag kramade om dem och försökte lugna ner dem, säger Jörgen Berglund.
Läs mer om Jämjö och Jörgen Berglund.
Skolbuss av vägen – tros läcka diesel
En skolbuss kan läcka diesel efter att ha kört av vägen på torsdagsmorgonen.Olyckan ska ha skett strax innan 11-tiden på torsdagsmorgonen utanför Jämjö, Karlskrona.Utsläppet tros vara av en mindre mängd, skriver SVT.
Skolbuss i krock med djurtransport
En skolbuss med drygt 20 barn ombord och en lastbil med kalvar har kolliderat på riksväg 46 nära Falköping. Lastbilen ska ha kört in i bussens bakparti i samband med att bussen saktade in.
Läs mer om Falköping.
Lastbil och skolbuss i krock – chaufför fastklämd
En skolbuss och en lastbil har av okänd anledning kolliderat på en väg utanför Falköping i Västra Götaland. Lastbilschauffören sitter i nuläget fastklämd och räddningspersonal är på plats för att ta loss honom. – En ambulanshelikopter har anlänt till platsen, säger Stefan Gustafsson som är polisens presstalesman i region Väst.
Skolbuss och personbil i krock – väg avstängd
En skolbuss och en personbil har krockat utanför Kristinehamn, Värmland, enligt räddningstjänsten.– De håller på och jobbar för fullt på plats, uppger en operatör vid Bergslagens räddningstjänst.Vägen är avstängd.
Läs mer om Kristinehamn och Värmland.
Kvinna skadad i krock med skolbusss
En kvinna i 40-årsåldern har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att en skolbuss och en personbil kolliderat vid Faringe, utanför Uppsala.
Läs mer om Faringe och Uppsala.
Skolbuss och bil i krock - en allvarligt skadad
En skolbuss och en personbil har krockat i Uppsala.Föraren av personbilen blev allvarligt skadad och fick föras med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset.I skolbussen fanns endast Busschauffören, skriver polisen på sin hemsida.
Skolbuss i olycka på riksväg
En skolbuss med barn ombord var inblandad i en olycka på onsdagseftermiddagen.Bussen höll på att kana ned i ett dike i samband med att föraren försökte vända.
Skolbuss i trafikolycka – ligger på sidan i diket
En buss har vält i Biskopskulla, väster om Örsundsbro, skriver SVT Nyheter.Trafikverket uppger att det röra sig om en skolbuss:– De initiala uppgifterna är att bussen ligger i diket på sidan, säger Hampus Nordenblad, ledningsoperatör vid räddningstjänsten.
Läs mer om Biskopskulla och Örsundsbro.
Skolbuss i brand under färd
Strax innan 7.30 på fredagsmorgonen fattade en skolbuss i Svenljunga eld. Femton elever fick utrymmas ur bussen skriver Borås tidning.– Det fattade eld i hjulhuset på bussen. Men ingen som befann sig på bussen kom till skada, säger Christian Karlsson vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Skolbuss i krasch i Tyskland – 20 skadade
Minst 20 personer har skadats då en skolbuss kraschat in i en vägg i Eberbach i sydvästra Tyskland, rapporterar tidningen Focus.
Läs mer om Eberbach och Tyskland.
Skolbuss kraschade mot husvägg - 20 skadade
20 personer skadades när en skolbuss kraschade mot en vägg i Baden-Württemberg i Tyskland på tisdagsmorgonen.Det uppger polisen, enligt Welt.
Läs mer om Baden-Württemberg, Tyskland och Welt.
Bälten räddade 25 barn när skolbuss påkördes
En skolbuss med 25 barn kolliderade på måndagsmorgonen med en personbil i Älmhult.Alla barnen ska ha undkommit utan skador. – Tack och lov var alla barnen bältade. Inga fysiska skador, säger Roger Sällberg, räddningsledare i Älmhult till SVT Nyheter.
Sex barn döda efter krock mellan buss och tåg
Dödssiffran har stigit till sex efter att en skolbuss i går kolliderade med ett tåg i tätorten Millas, i södra Frankrike, enligt franska myndigheter.
Läs mer om Frankrike.
Oklart vad som orsakade dödsolycka med skolbuss
Franska myndigheter försöker hitta en förklaring på den tragiska olycka med en skolbuss som krävde fyra ungdomars liv på torsdagen. Bussen klövs på mitten efter att ha kolliderat med ett tåg i tätorten Millas, väster om staden Perpignan i södra Frankrike.
Läs mer om Frankrike och Perpignan.