Skolskjutning

Får man lära sig att döda i tennishallen?

När kommer nästa skolskjutning, frågar skribenterna mot bakgrund av ett besök i Tygrikeshallen. För 50 år sedan Martin Luther King sköts ihjäl. Han hotade amerikanska värderingar om rätten att bära vapen.

Fyra döda i skolskjutning i Turkiet

En skolskjutning ska ha ägt rum på ett universitet i den turkiska staden Eshisehir, enligt uppgifter till AFP.Fyra anställda vid universitetet ska ha dödats.
Läs mer om Eshisehir och Turkiet.
Det finns hopp om framtiden - trots Trump
Efter varje skolskjutning i USA väcks debatten om skärpta vapenlagar, men någon verklig förändring är inte i sikte. Möjligen kommer den nu, när ungdomarna som drabbas har startat en landsomfattande folkrörelse.
Läs mer om Trump och USA.

Det finns hopp. Trots allt

Dödliga vapen. Efter varje skolskjutning i USA väcks debatten om skärpta vapenlagar, men någon verklig förändring är inte i sikte. Möjligen kommer den nu, när ungdomarna som drabbas har startat en landsomfattande folkrörelse.
Läs mer om USA.
Skolskjutning i USA – uppgifter om skadade
En skolskjutning har inträffat på gymnasieskolan Great Mills High School i delstaten Maryland i USA, uppger St. Mary's County Public Schools på sin hemsida.
Läs mer om Maryland och USA.
Skolskjutning i USA -flera uppges vara skadade
En skolskjutning har inträffat på gymnasieskolan Great Mills High School i delstaten Maryland i USA, uppger St. Mary's County Public Schools på sin hemsida. Polisen i länet St.
Läs mer om Maryland, USA och USAflera.
Skolskjutning i Maryland
En skolskjutning har inträffat på gymnasieskolan Great Mills High School i delstaten Maryland i USA, uppger St. Mary's County Public Schools på sin hemsida. Polisen uppges vara på plats och skolan ska ha stängts ned. Polisen i länet St.
Läs mer om Maryland och USA.
Skolskjutning i Maryland
Utrikes. En skolskjutning har inträffat på gymnasieskolan Great Mills High School i delstaten Maryland i USA, bekräftar St. Mary's County Public Schools på sin hemsida.
Läs mer om Maryland och USA.
Misstänkt skolskjutning i USA - flera skadade
En misstänkt skolskjutning har inträffat på en skola i Maryland, rapporterar Fox News. Great Mills High School i Maryland, USA håller stängt efter en misstänkt skolskjutning som ska ha inträffat tidigt på tisdagsmorgonen.
Läs mer om Maryland och USA.
Uppgifter: Skolskjutning i Maryland
En skolskjutning har inträffat på en gymnasieskola i Maryland, uppger Reuters.(TT) En skolskjutning har inträffat på en gymnasieskola i Maryland, uppger Reuters.
Läs mer om Maryland.
Misstänkt skolskjutning i USA
En skola i Maryland uppger att det pågår en misstänkt skolskjutning, rapporterar Fox News.Omständigheter är i nuläget oklara.
Skolskjutning i USA
En skottlossning har ägt rum på en skola i St. Mary's County i Maryland, USA, rapporterar ABC7 News.
Läs mer om Maryland och USA.
Lade ut film om skolskjutning - misstänkt för brott
VÄRMLAND: Hämtad till förhör Den 18-årige killen länkade till en video om en amerikansk skolskjutning på sin Facebooksida.
Läs mer om Den och Facebooksida.
Parkland-skolans hockeylag fick besök av Stanley Cup
Tampa. Hockeylaget på den skola som senast drabbades av en massiv skolskjutning fick ett överraskande besök på måndagens träning. Lord Stanleys buckla hälsade på.
Läs mer om Stanley Cup.
Efter skolskjutning – företag nobbar vapenlobbyn
Efter den tragiska skolskjutningen i Florida i februari, har flera tunga aktörer i det amerikanska näringslivet tröttnat på vapenlobbyn. Wallmart höjer åldersgränsen för vapenköp, andra slutar sälja vapen helt – och flera storföretag avbryter sina samarbeten med vapenlobbyn NRA. Men vapenlobbyn slår också tillbaka, rapporterar SvD:s USA-korrespondent Sandra Johansson i Ekonomistudion.
Läs mer om Ekonomistudion, Florida och NRA.
NHL-listan: Efter skolskjutningen fick Roberto Luongo nog
En vecka där Pittsburgh verkligen visade att laget vill utmana om Stanley Cup i år igen, visade också en målvakt oanade ledarkvaliteter när han höll ett känslomässigt tal för att hedra offren för USA:s senaste skolskjutning.
Vapenaktier steg efter Trumps tal
Vapentillverkarna American Outdoor Brands och Sturm Ruger & Companys aktier steg under torsdagen efter att USA:s president Donald Trump förespråkat hårdare bakgrundskontroller för skjutvapen, som svar på förra veckans skolskjutning i Florida.
Läs mer om Donald Trump, Florida och Sturm Ruger.
Aktier steg när Trump pratade vapenkontroll
Vapentillverkarna American Outdoor Brands och Sturm Ruger Companys aktier steg under torsdagen efter att USA:s president Donald Trump förespråkat hårdare bakgrundskontroller för skjutvapen, som svar på förra veckans skolskjutning i Florida.
Läs mer om Donald Trump, Florida och Trump.