Skurkarna

Kung Magnus en av de första stora utländska skurkarna

I den svenska kungalistan förekommer ibland en viss Magnus Henriksson, men när man i engelsk litteratur tar sig för att numrera våra medeltidskungar brukar han inte få vara med – Magnus Ladulås blir Magnus I och Magnus Eriksson Magnus II. Vem var Magnus och var han verkligen kung?

EU-kommissionär Vera Jourová: Dina personuppgifter är värda att slåss för

Jag såg nyligen om en av mina favoritfilmer, Den vilda biljakten (The Italian Job) från 60-talet. Det fick mig att inse två saker. Den första är att de maskerade, skjutgalna skurkarna i dag ofta har ersatts av nördar med bärbara datorer.
Läs mer om Den.
Så vill politikerna stoppa pensionsskojarna i PPM
Nu vill politikerna ta i med hårdhandskarna för att stoppa pensionsskojarna.En åtgärd är att banta premiepensionens fondtorg.– Vi ser till att kasta ut skurkarna ur pensionssystemet, säger socialminister Annika Strandhäll, S, till TT.
Läs mer om Annika Strandhäll och PPM.
Det sista hon skrev: Skurkarna är överallt nu
Paradisläckan och bombmord – ett av Europas mest utskällda länder är åter i skottgluggen. Nu vill kritiker se ett slut på Maltas ställning som Medelhavets cowboyland. Och den här gången kan faktiskt något vara på väg att hända.

Anklagar skurkarna i landets ledning för mordet

Min mamma mördades för att hon stod mellan rättssäkerheten och dem som ville förstöra den, skriver Matthew Caruana Galizia i ett känslosamt inlägg på Facebook. Dagen innan dödades Daphne Caruana Galizia när hennes bil sprängdes av en kraftig bomb i Bidnija på Malta. Sonen anklagar skurkarna i landets ledning för mordet.
Mördade journalistens son pekar ut skurkarna som leder Malta
Min mamma mördades för att hon stod mellan rättssäkerheten och dem som ville förstöra den, skriver Matthew Caruana Galizia i ett känslosamt inlägg på Facebook. Dagen innan dödades Daphne Caruana Galizia när hennes bil sprängdes av en kraftig bomb i Bidnija på Malta. Sonen anklagar skurkarna i landets ledning för mordet.
Google har tränat en AI till att stoppa Android-virus – och det funkar
Androids många säkerhetsproblem är ett ständigt gissel för Google. Men en ny cyberpolis har lärt sig peppra ned de värsta skurkarna.
Läs mer om Google.
The lego Batman movie av Chris McKay
Ultraironiskt om lego-Batman som aldrig får fast skurkarna.
Läs mer om Batman.
Kunskap är vapnet mot Putins troll
Sälen. Juntan i Kiev bestod av fascister, folket på Krim och i östra Ukraina gladdes åt befrielsen, det goda Ryssland skickade humanitära konvojer till krigets offer. I den statsledda propagandan från Moskva var skurkarna helgon, och tvärtom. President Vladimir Putin själv ljög skamlöst om vad som försiggick.
Läs mer om Kiev, Krim, Moskva, Ryssland och Ukraina.
Superskurken om konstiga sexbreven
Jeffrey Dean Morgan spelar en av de elakaste skurkarna på tv just nu - Negan i Walking dead. Nu berättar han att han får beundrarbrev av sexuell natur från kvinnor.
Läs mer om Negan och Walking.
9 viktiga tips som snuvar biltjuven
Med en allt bättre säkerhet i moderna bilar blir också skurkarna vassare. Men vad kan man...
Här ger han böter till parkeringsvakten
Ger igen på skurkarna
Lurad på semestern – här är turistbluffarna
Bland tjuvar och lurendrejare är turister ett populärt mål. På semestern är man avslappad och tror de flesta om gott, vilket skurkarna utnyttjar. Men olika länder har olika typer av sätt att skilja turisterna från deras pengar. Här är listan över vad du ska se upp med var.
Elon Musk hintar om ännu billigare Tesla
Tidigare i april kunde vi se en mycket stolt Elon Musk avtäcka den nya billiga Teslan – Model 3. Han nämnde redan då att Teslas stora plan är – och alltid har varit – att producera prisvärda elbilar för den stora massan. Vissa menar att hans beteende (och masterplan) uppvisar likheter med skurkarna i James Bond, men det får stå för dem. Förra veckan, vid en konferens i Oslo om framtidens trafik, fortsatte Musk att gjuta olja på vågorna. Han hintade under en utfrågning att Tesla redan har planer på en ännu billigare modell. Musk uppskattar att ungefär hälften av alla bilköpare kommer a
Läs mer om Elon Musk, Musk, Oslo, Tesla och Teslan Model.
Polisens nya pickup
Nu får skurkarna ännu ett polisfordon att akta sig för. Och nu går det inte längre att gömma sig i terrängen. Polisen i USA skaffar sig nämligen ett antal nya biffiga pickuper av modell Ford F-150.
Läs mer om Ford F-150 och USA.
Spelbutiken höll öppet trots rån
Vi kör på – skurkarna ska inte vinna. Under måndagen hade spelbutiken i Häljarp öppet som vanligt igen, trots det väpnade rånet dagen innan.
Läs mer om Häljarp.
Kylig natt dämpade brott och stök
Även skurkarna påverkas av kylan. Bland annat Stockholmspolisen har haft mindre att göra under den...
Läs mer om Stockholmspolisen.
Kylig natt dämpade brott och stök
Även skurkarna påverkas av kylan. Bland annat Stockholmspolisen har haft mindre att göra under den kalla natten till lördagen.— Det är klart att kylan påverkar kriminaliteten, säger en kriminolog.
Läs mer om Stockholmspolisen.
Nätskurkarna jagar dig i julhanden
Svenskarna vräker i vanlig ordning ut pengar på julklappar just nu. Men se upp, särskilt i näthandeln är skurkarna mer aktiva än vanligt, och utnyttjar mer än gärna att du är stressad och har garden nere. – Använd sunt förnuft, säger Rikard Fornbäck på säkerhetsföretaget Norton.
Läs mer om Norton och Rikard Fornbäck.
Hugh Jackman: Roligt att spela elaking
LONDON. Vi har vant oss att se honom som hjälten, den gode, den snälle. Men Hugh Jackman har på sistone fått smak för skurkarna. – Det är mycket roligare att spela elaking, det tog ett tag innan jag insåg det, säger han när vi träffas i London. Och nog är han elak som piraten Blackbeard i bioaktuella Pan.
Läs mer om Blackbeard, London och Pan.
Skurkarna är de som skär emellan
Skurkarna på aktiemarknaden är inte börsbolagen utan de som skär emellan. Det anser Aktiespararnas vd Carl Rosn. Parallellt med den pågående striden med Robur skjuter organisationen nu också in sig på livbolagen.
Läs mer om Carl Rosn och Robur.
Bondskurkarna kör Jaguar och Land Rover i nya filmen Spectre
Skurkarna i den nya James Bond-filmen Spectre kör Range Rover Sport SVR, Land Rover Defender Big Foot och Jaguars superbil C-X75. Men hybridsystemet har ersätts med en hederlig V8-motor.
Veckans hetaste prylar: den svävande brädan är här
Vem minns inte med glädje hur Marty Mcfly trixade bort skurkarna på sin flygande skateboard i den klassiska filmen Tillbaka till framtiden 2? I dag kan du själv köpa en flygande skateboard.
Läs mer om Marty Mcfly och Tillbaka.
Veckans hetaste prylar: den svävande brädan är här
Vem minns inte med glädje hur Marty Mcfly trixade bort skurkarna på sin flygande skateboard i den klassiska filmen Tillbaka till framtiden 2? I dag kan du själv köpa en flygande skateboard.
Läs mer om Marty Mcfly och Tillbaka.
Datorer och läsplattor stals under skolinbrott
Backaskolan i Ystad utsattes för ett inbrott under natten till onsdag. Enligt Ystads allehanda kommer skurkarna över en stor mängd datorer.
Läs mer om Ystad.