Skutskär

Mikhaylova nästa guldhjälte att förlänga med Skutskär

Skutskär förlänger kontraktet med Galina Mikhaylova. Därmed är hela SM-guldtruppen intakt, så när som på Louise Andersson som väljer att avsluta karriären.

Finalhjälten stannar i Skutskär

Olga Rodionova gjorde det avgörandet målet när Skutskär vann SM-finalen i bandy i Uppsala. Nu är det klart att ryskan blir kvar i klubben i ytterligare två år, skriver Bandypuls.
Läs mer om SM-finalen, Skutskär och Uppsala.
Finalhjälten stannar i Skutskär
Olga Rodionova gjorde det avgörandet målet när Skutskär vann SM-finalen i bandy i Uppsala. Nu är det klart att ryskan blir kvar i klubben i ytterligare två år, skriver Bandypuls.
Läs mer om SM-finalen, Skutskär och Uppsala.
Finalhjälten stannar i Skutskär
Läs mer om Skutskär.

Avgjorde SM-finalen - nu förlänger Rodionova med Skutskär: "Har aldrig trivts så bra i ett lag"

Hennes mål var avgörande för Skutskärs SM-guld. Nu har den ryska landslagsspelaren skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Skutskär - samtidigt som klubben hintar om att nyförvärv är på väg in.
Läs mer om Rodionova och Skutskär.
Farlig gångväg över Rotskärsbron ska göras säkrare: "Det är föräldrar som skjutsar barn till skolan som kör för fort"
Långtgående planer finns på att rusta Rotskärsbron i Skutskär. Bron ska också göras säkrare för gångtrafikanter och cyklister. I dag lever oskyddade trafikanter farligt då många bilförare kör fortare än tillåtna 30 kilometer i timmen.
Läs mer om Rotskärsbron och Skutskär.
Nu kommer lukten i Skutskär att minska - så säger doftforskaren om odören
På tisdagsförmiddagen startades det nya systemet upp som ska göra att svavelutsläppen och även lukten från Stora Ensos fabrik i Skutskär kommer att minska. Det ryker från skorstenarna på Skutskärs bruks industriområde.
Läs mer om Skutskär.
Kompisgänget hade rabattkupong på Dinners - men fick nobben: "De sa att de inte kunde ordna någon mat"
På väg hem från skidresan i Sälen blev vännerna från Skutskär hungriga och stannade på Dinners i Gävle Bro. De hade rabattkuponger som gjorde att de skulle få "äta två och betala för en". Men när de skulle beställa nekades de mat.
Läs mer om Gävle Bro, Skutskär och Sälen.
Allt fler flickor vill spela bandy i Skutskär:"Vi har ett otroligt uppsving"
I svallvågorna efter bandydamernas framgångar som nu även är kryddat med ett SM-guld har många yngre tjejer börjat spela bandy i Skutskär. I höstas så startades ett lag för flickor i klubben.
Läs mer om SM-guld, Skutskär och Skutskär.Vi.
Söråkerssystrarna tog SM-guld tillsammans: "Väldigt häftig känsla"
Systrarna Sofie och Vilma Josefsson var båda med i helgens bandyfinal när nykomlingen Skutskär skrällde och vann SM-guld mot AIK. - Jag är fortfarande omtumlad. Det är en väldigt häftig känsla och svårt att ta in, säger Vilma Josefsson.
SM-guld till Skutskär - men hur har motståndet varit?
Grattis Skutskärs tjejer, som fixade guldet i bandyn, men för att vara ärliga hur har motståndet varit? På två år från nykomling till guld måste väl visa att motståndet inte har varit av högsta kvalitet.
Läs mer om Skutskär.
Johanna Pettersson och Daniel Berlin vann första Bandypuls-priset: "Hedrande"
På bandygalan som hölls efter finalerna delades Bandypuls egna pris, Bandypuls-priset, ut. Vinnarna, som röstats fram av Bandypuls läsare, blev Johanna Pettersson i Skutskär och Daniel Berlin i Sandviken.
Stisse Åberg: Jag har skådat ljuset - det glimrar av grönt, gult och framför allt guld
Jag har skådat ljuset. Det är grönt och det är gult - och framför allt strålar det av guld. Det kommer från Skutskär och det spred sig över hela Bandysverige under lördagseftermiddagen.
Läs mer om Bandysverige och Skutskär.
Publikrekord när Skutskär tog historiskt guld
Sporttelegram. Skutskärs bandydamer är svenska mästare för första gången. AIK besegrades i med 3-2 i SM-finalen inför rekordpubliken 5 198 åskådare på Studenternas IP. - Tusen tack till vår publik, säger matchhjälten Olga Rodinova.
Rodinova matchhjälte när Skutskär chockade AIK i damfinalen
Hon har spelat en SM-final tidigare. Då med Nässjö som förlorade mot AIK. Nu fick Olga Rodinova sin revansch när Skutskär chockade AIK och vann damernas SM-final med 3-2 (1-1) inför rekordpublik. Matchhjälte: Tvåmålsskytten Olga Rodinova. – Det här är min dröm. Jag ville ha en guldhjälm, säger den 35-åriga ryskan.
Publikrekord när Skutskär tog historiskt guld
Skutskärs bandydamer är svenska mästare för första gången. AIK besegrades i med 3–2 i SM-finalen inför rekordpubliken 5 198 åskådare på Studenternas IP. – Tusen tack till vår publik, säger matchhjälten Olga Rodinova.
Sensationellt guld: Kan ni tänka er?
Publikrekord på Studenternas.Då tog Skutskär hem SM-finalen mot AIK – och bärgade klubbens första SM-guld någonsin.– Kan ni tänka er!, säger kommentatorn Chris Härenstam i SVT:s sändning.
I SM-final mot alla odds: "Oerhört slit"
För två år sedan spelade inget av lagen i elitserien. Nu möts nysatsande AIK och Skutskär i SM-finalen i bandy. De flesta spelarna i svensk elitbandy, på såväl dam- som herrsidan, arbetar på sidan av sin idrott.
Läs mer om AIK, SM-finalen och Skutskär.
I SM-final mot alla odds: Oerhört slit
För två år sedan spelade inget av lagen i elitserien. Nu möts nysatsande AIK och Skutskär i SM-finalen i bandy. – Det kan bli damernas bästa final någonsin, säger Skutskärs spelande tränare Johanna Pettersson.
Dokument: Startade damlaget för två år sedan - här är Skutskärs resa från nedläggningshot till SM-final
För två år sedan togs de första stegen mot en damverksamhet. På lördag spelar Skutskär sin första historiska SM-final. Här är den osannolika historien om Skutskärs damlag som gått från 0 till 100 på två år. Skutskärs IF grundades 1915.
Läs mer om SM-final och Skutskär.
Två nykomlingar (!) gör upp om SM-guld
Båda lagen är nykomlingar. Men själva är varken AIK eller Skutskär särskilt överraskade över att vara i final. AIK utklassade Kareby i semifinalen, med 8-1 i ena matchen.– Det var en snömatch, det passar oss, säger Frida Erlandsson i AIK.
Skutskär i historisk SM-final: Fantastiskt
Skutskär och AIK möts i SM-final i bandy på Studenternas IP i Uppsala på lördag.
Läs mer om AIK, SM-final och Uppsala.