Släppta

Mordåtalade släppta i väntan på dom

Två män som åtalats för ett mord i Jönköping i vintras har släppts i väntan på tingsrättens dom. Enligt tingsrätten finns inte längre skäl för häktning, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Jönköping.

Sex personer släppta på fri fot efter skjutning

Sju personer anhölls misstänkts för mordförsöket i torsdags i förra veckan.Nu har sex personer släppts på fri fot.Samtidigt har en person med grovt kriminellt förflutet begärts häktad.
Första namnen till OS släppta
Kolimbari. Axeln är omplåstrad efter en operation i onsdags. Men på lördagen fick snowboardstjärnan Sven Thorgren en av de allra första OS-biljetterna till Pyeongchang 2018. Även namn som längdstjärnan Charlotte Kalla, skicrossvärldsmästarrna Sandra Näslund och Victor Öhling Norberg samt båda curlinglandslagen fick sina formella OS-besked av Sveriges olympiska kommitt.
Kidnappade flickor släppta
Omkring 80 av de flickor som Boko Haram kidnappade i Chibok i nordöstra Nigeria 2014 har släppts fria. Fortfarande tros ett hundratal flickor och kvinnor hållas fångna av terrorrörelsen.
Läs mer om Boko Haram, Chibok och Nigeria.
Bilder släppta: Så ska Slussen se ut i minst sex år
Så här ser den ut, den tillfälliga bussterminal vid Slussen som ska tas i bruk i början av nästa år och fungera i minst sex år framåt. Pendlarna får lite längre till t-banan. Samtidigt får gång- och cykeltrafikanter en ny väg närmast vattnet.
Läs mer om Slussen.
Misstänkta kidnappare – nu släppta på fri fot
Två män har tidigare anhållits för misstänkt människorov av en 15-årig flicka i Karlskrona. Nu har båda släppts på fri fot.– Vi har många frågetecken att reda ut, säger Robert Loeffel, presschef på polisregion Syd till SVT nyheter Blekinge.
Människorovmisstänkta i Blekinge släppta
De två män som suttit anhållna som misstänkta för människorov av en tonårsflicka i Karlskrona har släppts på fri fot.
Läs mer om Blekinge och Karlskrona.
Släppta dokument: Opioider hos Prince när han dog
Receptbelagda opioidbaserade värktabletter hittades på flera ställen i världsartisten Prince studio – och många var utskrivna till en god vän till musikikonen. Det visar domstolsprotokoll som släpptes på måndagen, uppger CNN.
Läs mer om CNN och Prince.
Två misstänkta släppta efter fynd av av explosiva varor
Det två män som tidigare i veckan anhölls, efter ett tillslag i Masthugget där explosiva varor hittades, har släppts på fri fot.Misstankarna kvarstår dock.– Godset som tagits i beslag ska undersökas och förundersökningen fortsätter, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman i region Väst.
Läs mer om Masthugget, Ulla Brehm och Väst.
Familjen ville inte ha honom i lägenheten
Den terrormisstänkte - en 39-årig man - har varit skriven på en adress hos en familj i Hjulsta. På fredagskvällen hämtades en 17-årig pojke och hans mamma in till förhör under stort polispådrag - men de har nu blivit släppta. Sedan en tid tillbaka har 39-åringen varit skriven på annan adress eftersom familjen inte ville ha honom i lägenheten, enligt uppgifter till Expressen.
Läs mer om Expressen och Hjulsta.
Terroristen i London var besatt av att döda – kan ha fått hjälp
Två av de elva personer som greps i polisräder efter onsdagens terrordåd i London är fortfarande inte släppta. Polisens teori är att Masood har haft hjälp och inte agerat som en ensamvarg. Samtidigt kommer fler uppgifter om Khalid Masoods våldsamma förflutna. Han var besatt av att döda och han var psykopat är några omdömen från tidigare vänner.
Läs mer om London och Masood.
Två misstänkta för bombdåd i Göteborg släppta
Båda personerna som förra veckan blev misstänkta i utredningen kring bombattentaten i Göteborg har släppts, enligt Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Två släppta för bombdåd i Göteborg
Båda personerna som förra veckan blev misstänkta i utredningen kring bombattentaten i Göteborg har släppts.Det skriver Göteborgs-Posten under måndagskvällen.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Uppgifter om Trumps skatt släppta
Genom en läcka till MSNBC har en av Donald Trumps skattedeklarationer blivit känd. Under 2005 betalade Trump 38 miljoner dollar i statlig skatt, på en inkomst på 150 miljoner dollar. Men de allra flesta frågorna återstår fortfarande.
Läs mer om Trump.
Alla misstänkta i yxrånet har släppts ur häktet
Nu är alla de fyra män som misstänks ligga bakom yxrånet mot Falkenberg Strandbad släppta ur häktet, rapporterar P4 Halland.– Misstankarna mot männen kvarstår dock och att de inte längre är frihetsberövade riskerar att försvåra utredningsarbetet, säger åklagare Klas Lundgren till P4.
Misstänkta för morden på bröderna släppta
De tre män som greps under uppmärksammade former vid Hötorget misstänkta för inblandning i dubbelmordet i Rinkeby i december har släppts. Än så länge saknas vittnesuppgifter.
Läs mer om Hötorget och Rinkeby.
Misstänkta för knarkodling i villa släppta
Två unga män anhölls i helgen sedan polisen upptäckt en misstänkt knarkodling i en villa.Efter förhör har de släppts, skriver Norra Skåne.Men misstankarna kvarstår.
Läs mer om Norra Skåne.Men.
Fingerprintmisstänkta släppta på fri fot
Styrelseledamoten i Fingerprint Cards som anhölls igår har släppts. Det uppger Ekobrottsmyndigheten för Sveriges radios Ekot. Men misstankarna mot mannen kvarstår.
Läs mer om Ekobrottsmyndigheten och Ekot.