Släppta

Mordåtalade släppta av tingsrätten

Två män som är åtalade misstänkta för mordet på en man i en mindre ort utanför Jönköping har försatts på fri fot. Mannen hittades död i en bostad i november. Han hade blivit skjuten i huvudet flera gånger.
Läs mer om Jönköping.
Politiker som misstänks för narkotikabrott släppta
De två ledamöterna i Södertälje fullmäktige som misstänks för narkotikabrott har släppts på fri fot. – Jag har gjort bedömningen att det inte finns häktningsskäl, det är det enda som har förändrats. Misstankarna kvarstår, säger åklagare Patrik Viklund.
Läs mer om Patrik Viklund och Södertälje.
IOS 11.3 och Mac OS 10.13.4 släppta – här är nyheterna
Under torsdagskvällen svensk tid släppte Apple nya versioner av IOS respektive Mac OS.
Läs mer om Apple.

IOS 11.3 och Mac OS 10.13.4 släppta - här är nyheterna

Under torsdagskvällen svensk tid släppte Apple nya versioner av IOS respektive Mac OS. Foto: AppleMed AR Kit 1.5 kan ar-appar känna av vertikala ytor, som en vägg.
Läs mer om Apple.
Tidigare släppta åter gripna i Etiopien
Utrikes. Etiopisk polis har gripit elva kända dissidenter, efter att flera av dem benådats och släppts för bara några veckor sedan, uppger advokaten Ameha Mekonnen till AFP.
Läs mer om AFP, Ameha Mekonnen och Etiopien.
Misstänkta för gruppvåldtäkt släppta ur häkte
De två tonåringar som suttit häktade som misstänkta för inblandning i en gruppvåldtäkt i Malmö har släppts ur häkte och i stället flyttats till boenden som drivs av Statens institutionsstyrelse (Sis).
Läs mer om Malmö.
Misstänkta för gruppvåldtäkt släppta
Inrikes. De två tonåringar som suttit häktade som misstänkta för inblandning i en gruppvåldtäkt i Malmö har släppts ur häkte och i stället flyttats till boenden som drivs av Statens institutionsstyrelse (Sis).
Läs mer om Malmö.
Misstänkta för gruppvåldtäkt släppta ur häkte
De två tonåringar som suttit häktade som misstänkta för inblandning i en gruppvåldtäkt i Malmö har släppts ur häkte och i stället flyttats till boenden som drivs av Statens institutionsstyrelse (Sis).
Läs mer om Malmö.
Biljetterna är inte släppta - men en del har bokat resan red...
Logistiken blir inte lätt vid cupfinalen heller. Den tionde maj klockan 18.15 sk...
Turkiska stjärnjournalister släppta
ISTANBUL. Sent under fredagskvällen kom beslutet många väntat på: grävreportern Ahmet k och Cumhuriyets chefredaktör Murat Sabuncu släpps från fängelset. De har suttit fängslade i drygt 500 dagar.
Läs mer om Ahmet och Murat Sabuncu.
Mordmisstänkta kvinnor släppta – man anhållen
Två kvinnor – 50 och 37 år gamla – som misstänks för att ha dödat en man i 30-årsåldern i Malmö har släppts ur häktet, rapporterar Sydsvenskan. Samtidigt har en 41-årig man anhållits misstänkt för mord.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Mordmisstänkta kvinnor släppta - man anhållen
Två kvinnor - 50 och 37 år gamla - som misstänks för att ha dödat en man i 30-årsåldern i Malmö har släppts ur häktet, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Misstänkta för dödlig explosion släppta på fri fot
De två 18-åringar som greps och anhölls misstänkta för grovt vållande till kroppsskada och allmänfarlig ödeläggelse i samband med att en handgranat exploderade och dödade en 63-årig man i Vårby har släppts på fri fot.
Läs mer om Vårby.
Så har USA påverkat val världen över
Från CIA:s start 1947 har spionbyrån engagerat sig i att försöka påverka utgången i val och politiska processer världen över, visar forskning och släppta CIA-dokument. Här är fem exempel.
Läs mer om USA.
Kodsnack 246: Komplex kod som ser ut som skräp och fungerar
I veckans avsnitt utgår vi från den nyss släppta artikeln Software complexity is killing us och diskuterar komplexitet, både i vår egen kod och i den stora stapel av kod vi alltid bygger vidare ovanpå för att få våra projekt gjorda.
Läs mer om Software.
Tv-spot: "Solo: A Star Wars Story"
Väntan har varit olidlig för många Star Wars-fan, men nu äntligen är de första rörliga bilderna släppta. Under Super Bowl visade Disney och Lucasfilm upp en tv-spot på 45 sekunder. Inget att vänta på, blicka nedåt och tryck på play.
Läs mer om Disney, Lucasfilm och Star Wars-fan.
Mordmisstänkta män i Västmanland släppta
Två män som suttit anhållna misstänka för att mördat en ung kvinna i Norberg i Västmanland har försatts på fri fot. En av dem släpptes i tisdags och den andre under onsdagen, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Norberg och Västmanland.
Misstänkta för attacken mot polisen i Malmö släppta
De två män som greps misstänkta för att ha kastat en sprängladdning på gården till polishuset i Rosengård i Malmö
Läs mer om Malmö och Rosengård.
MI5 påstås ha beordrat mord på Irlands premiärminister
Brittiska MI5 försökte få en grupp lojal med London att mörda Irlands premiärminister Charles Haughey. Det framgår av nyligen släppta dokument, skriver Irish Times.
Läs mer om London.