Sl trafiken

SL-vakter i t-banan får kroppsburna kameror

Kroppsburna övervakningskameror är från och med onsdag morgon en verklighet i SL-trafiken. 40 kameror på 40 ordningsvakter ska förbättra tryggheten. – Vi utrustar dem i främsta linjen, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd.
Läs mer om SL-trafiken.

Kroppsburna kameror ska skydda SL:s personal

Nu ska fler bussförare, ordningsvakter och biljettkontrollanter utrustas med kroppsburna kameror i SL-trafiken. – Kamerorna behövs för att skydda medarbetare mot hot och våld, identifiera gärningsmän och minska fusk och tjuvåkare, säger Kristoffer Tamsons (M).
Läs mer om SL-trafiken.
Kraftiga förseningar i pendeltågstrafiken
Pendeltågstrafiken i Stockholm står nästan helt stilla.Ett signalfel vid Spånga har lett till kraftiga förseningar på sträckan Bålsta till Nynäshamn.– Trafiken står inte helt stilla, men det är kraftiga förseningar, säger Henrik Palmr på SL.
Förseningar i Stockholms tunnelbana efter signalfel
Den gröna linjen i Stockholms tunnelbana har drabbats av förseningar efter ett signalfel. Strax före klockan 20 kom trafiken i gång igen – men förseningarna väntas fortgå någon timme till, enligt SL:s pressjour.

Stopp på gröna linjen orsakar förseningar

Samtliga tre linjer på gröna linjen stod still i en timme.Sedan 19.45 är trafiken i gång igen men trafiken kommer påverkas den närmsta timmen.– Det kan nog ta upp till en timme innan man är tillbaka på ordinarie trafik, säger Bengt Stenberg på SL:s pressavdelning.
Läs mer om Bengt Stenberg.
Regn och sjukdomar bakom trafikkaos i Stockholm
Det dåliga vädret skapade kaos i busstrafiken under måndagsmorgonen. Bussar försenades och i Södra länken stod trafiken stilla efter en olycka. – Det har varit lite besvärligt, säger Claes Keisu på SL:s presstjänst.
Läs mer om Stockholm och Södra.
Stopp i tunnelbanan efter strömavbrott
Tunnelbanan i Stockholm drabbades av ett stopp på tisdagsmorgonen.Vid 06.14 var trafiken i gång igen men förseningar och inställda avgångar förekommer, uppger SL.
Läs mer om Stockholm.
Stopp på Gröna linjen
Det är stopp i trafiken på tunnelbanans gröna linje efter en olycka vid Gullmarsplan. – I nuläget har vi ingen prognos för när trafiken är igång igen, säger Martina Wiklund vid SL:s presstjänst.
Röd linje stängs vid Slussen i två veckor
På fredag stoppas trafiken på röd linje mellan Slussen och T-Centralen i två veckor. – Det kommer att påverka många resenärer och det blir knepigare att resa, säger Lovisa Åbom, pressansvarig, SL.
Läs mer om Lovisa Åbom, Slussen och T-Centralen.
Karlbergs station går i graven – men två nya har fötts
På måndagen premiäröppnade Citybanan och de nya stationerna Stockholm City och Odenplan. Trafiken flöt smärtfritt i semesterlunken enligt SL men många resenärer hade svårt att hitta rätt på perrongerna. Vissa hade helt missat att Karlbergs station redan gått i graven.
Röda linjen nere efter strömavbrott i Liljeholmen
Stockholms tunnelbanas röda linje ligger nere efter ett strömavbrott i Liljeholmen, enligt SL.Det finns ännu ingen prognos på när trafiken kommer i gång igen.
Läs mer om Liljeholmen.
Pendeltågstrafiken stoppad i Stockholm
Pendeltågstrafiken i Stockholm är stoppad söder om staden. Prognosen för när tågen kan börja gå igen är oklar.– Den information jag har är att det är en brand i Huddinge och vad vi förstår är det i närheten av spåren. Till följd av det stannar trafiken runt det här och det betyder att tågen vänder söderut och norrut på olika ställen beroende på trafiksituationen, säger Henrik Palmr vid SL:s pressjour.
Läs mer om Henrik Palmr, Huddinge och Stockholm.
En miljon fler SL-resor om dagen år 2030 är målet
SL ska öka sin andel av trafiken från 49 till 54 procent till 2030. Det betyder en bit över en miljon fler resor per dag. De nya tunnelbanelinjerna, ökad trygghet och snabbare resor mellan regioncentrumen är de viktigaste verktygen för att klara målet.
Läs mer om SL-resor.
Normal kollektivtrafik – men fler vakter
Bussar och tunnelbanan kommer att gå som vanligt när trafiken drar i gång på måndagsmorgonen. Den förstärkning av ordningsvakter och trygghetsvärdar som SL satt under helgen kommer att fortsätta.
SL: Säkerheten är prio, inte trafiken
Efter dagens attack har all lokaltrafik i Stockholm stått still. Strax före klockan 20 på fredagskvällen har delar av trafiken satts i gång, men det är många i Stockholm som kommer svårt att ta sig hem i kväll. – Trafiken är en prioritet men säkerheten går alltid först, säger Martina Wikland, presskommunikatör på SL.
Läs mer om Martina Wikland och Stockholm.
Så påverkas trafiken under Hammarbymarschen
Hammarbymarschen med den efterföljande fotbollspremiären på Tele2 Arena, innebär inte bara en stor folkfest på söndag. Det innebär också en del besvär i kollektivtrafiken, enligt SL. – Det här är en årligt förekommande marsch och det brukar bli väldigt mycket människor på terminalen. Vi gör de här förändringarna på uppmaning från polis –men också av egen erfarenhet, säger Christian Hoffmann, presskommunikatör vid SL.
Fusket minskar – nu ska det minska ännu mer
Fusket i SL-trafiken minskar. Samtidigt får fler plankare betala tilläggsavgift. Nu ska tjuvåkandet minska ännu mer med hjälp av insatser på platser där fuskandet är som störst och bättre kontroller av mobilbiljetter.
Läs mer om SL-trafiken.
Pendeltåg står stilla efter stenkastning
Ett pendeltåg står stilla mellan Spånga och Jakobsberg sedan tåget vid halv sju i kväll utsattes för stenkastning.När trafiken kan släppas på ingen går inte att säga i nuläget.– Det är flera tusen passagerare som påverkas, säger Mattias Sjöström vid SL:s pressjour.
Läs mer om Jakobsberg och Spånga.
Låt alla få åka gratis i kollektivtrafiken
Istället för högre avgifter och jakt på fuskåkare bör SL införa nolltaxa. Det gynnar miljön, är mer rättvist och stoppar flaskhalsar i trafiken. Låt kollektivtrafiken vara helt skattefinansierad, skriver debattörerna Christian Tengblad och Emely Norman.
Flest avstängningar någonsin i SL-trafiken
SL beskriver 2017 som ett stökigt år. En rad ombyggnader är på gång i Stockholm för att underlätta för resenärerna på sikt. – Det kanske blir det år som vi kommer att ha flest avstängningar någonsin i SL-trafiken, säger SL:s Christian Hoffmann. Så här påverkas du.
Läs mer om SL-trafiken och Stockholm.
V och MP sågar böteschock: Kan ändå inte betala
På lördagen kunde SvD berätta att Stockholms läns landsting vill chockhöja böterna för fuskåkare i SL-trafiken. Men nu får höjningen kritik från oppositionen, som kallar den ett slag i luften. – Man får ändå inte in pengarna, säger Gunilla Roxby Cromvall, gruppledare (V) i Stockholms läns landsting.
Planen: Chockhöjda böter för tjuvåkare
En stor majoritet i Stockholms läns landsting vill chockhöja böterna för fuskåkarna i SL-trafiken. Från den 1 juli kan det kosta 2 800 för de värsta plankarna. Samtidigt ska de kunna hållas fast av ordningsvakter, enligt förslaget.
Läs mer om SL-trafiken.
SL-buss körde av vägen i Åkersberga
En SL-buss körde av vägen på söndagskvällen i Åkersberga norr om Stockholm och tvingade trafiken att ta en annan väg ut mot E18. – Det var en tom buss och det var inget allvarligt som hände, lugnar Thomas Silvander på SL:s pressjour.
Läs mer om E18, Stockholm och Åkersberga.
Konduktörslösa tåg skapar oro
Konduktörer och förare på tvärbanan anser att det är oklokt att ta bort konduktörerna. Nu är de är oroliga för att SL i sin utvärdering av försöket ska välja att visa siffror som påvisar att trafiken klarar sig utan dem.
Trafiken i gång med förseningar på tunnelbanan
Tågen rullar igen på röda- och gröna linjerna i tunnelbanan, efter strömavbrottet tidigare i morse. Ännu kan dock enstaka tåg vara försenade upp till 15 minuter, enligt SL.