Smärtor

Omarsson gjorde två mål för Blåvitt

GÖTEBORG. IFK Göteborg slog säkert Brommapojkarna i fredagens träningsmatch.Elias Omarsson gjorde båda målen i första halvlek, medan nye Giorgi Kharaishvili gjorde andra halvlekens enda mål i 3–0-segern.I slutet drabbades IFK Göteborg av en skada när Vajebah Sakor fick rullas ut på bår med smärtor i knät.

5 magsmärtor du aldrig ska ignorera

Ont i magen?Ofta finns det en normal och ofarlig orsak.Men så finns det smärtor som du inte ska ignorera...
Axell tvingas leva med kroniska smärtor – efter svåra bilolyckan
Suzanne Axell har lett SVT-programmet Fråga doktorn sedan 2003 – trots en kamp mot kroniska smärtor efter en svår bilolycka som var nära att kosta henne livet.– Brandkåren fick skära ut mig, säger hon till Hänt i veckan.I dag har hon lärt sig leva med smärtorna.
Läs mer om Hänt.
Bilderna som oroar HV – förstecentern saknas
JÖNKÖPING. David Ullström lämnade matchen i går med stora smärtor.Och vid dagens träning saknades stjärnan på isen.Nu riskerar HV 71 att få klara sig utan sin förstacenter i åttondelsrysaren.

Kvinna, 87, skickades hem av läkare – dog dagen efter

En äldre kvinna kom in till akuten med kraftiga smärtor i kroppen.Läkarna konstaterade att kvinnan hade fått ett gallstensanfall – men det visade sig vara hjärt- och kärlproblematik. Dagen därpå avled kvinnan och nu riktar IVO kritik mot sjukhusen.– Det är djupt beklagligt att det blivit så här och vi har gjort en utredning på avdelningen, säger Håkan Kerren, verksamhetschef på akutmottaningen vid Helsingborgs lasarett.
Läs mer om Håkan Kerren och IVO.
Otäcka scener i derbyt: Stjärnan utburen på bår
Otäcka scener i Luleå när Emil Djuse krockade med Johan Forsberg.Skellefteå-spelaren fördes ut från isen på bår med rejäla smärtor och blödandes från ansiktet.Kort därefter fördes Djuse i ambulans till sjukhus.
JUST NU: Olsen utburen på bår
Här är bilderna som förbundskapten Janne Andersson inte vill se.Landslagsmålvakten Robin Olsen skadade axeln i FCK:s match mot Hobro.Svensken vred sig i smärtor innan han tvingades bryta matchen.Robin Olsen bärs ut på bår - det ser ut att vara en skadad axel, skriver Ekstrabladet.
Stjärnan död – efter märkliga tv-bilderna
Idrottsvärlden är i sorg.Scott Westgarth, 31, avled efter att ha klagat på smärtor i tv-intervjuerna efter sin match.
Neymar ut på bår – vred sig i smärtor
Paris Saint-Germain går mot en storseger hemma mot Marseille i Le Classique.Men i slutskedet av matchen satte PSG-supportrarna hjärtat i halsgropen.Storstjärnan Neymar skadade sig och fick bäras ut på bår.
Läs mer om Le Classique.Men och Marseille.
Jan tvingas jobba trots svåra smärtor
Jan Andersson, 56, är ett av offren för Försäkringskassans regler när det gäller sjukskrivning.Den som är sjuk beviljas ersättning i maximalt 180 dagar.Men i Jans fall gör en lång väntan på operation att han faller ur systemet.
Fel medicin gav patient akut njursvikt
Patienten sökte vård på Mölndals sjukhus med smärtor efter att axeln hoppat ur led. Utan att ett blodprov togs gavs patienten medicin som ledde till akut njursvikt, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten.
Omstridda diagnosen ME ökar snabbt – men splittrar läkarna
Den är en av de snabbast växande orsakerna till sjukskrivning. I vinter har den också förekommit i samband med två uppmärksammade nyhetshändelser. Men diagnosen är omstridd, liksom synen på behandlingen. Läkarkåren är delad i två läger kring det som kallats kroniskt trötthetssyndrom – numera ME – där patienten kan vara sängliggande i åratal och ha svåra smärtor. –De symptom som ME-patienter upplever är verkliga, men vi läkare har olika syn på vad som är orsaken till symptomen och hur man bäst åtgärdar dem, säger Jörgen Malmquist, m
Tre bilar i krock – oklar trafikpåverkan
Tre bilar har kolliderat på västerleden i Göteborg.Polis och räddningstjänst har kallats till platsen.– Enligt inringarens uppgifter klagar en person på smärtor i nacken, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Stefan Gustafsson och Väst.
Axel Schylströms tuffa kamp efter operationen
Axel Schylström dök upp på kryckor när Malmö stad bjöd in till välkomstmingel. Nu berättar sångaren, som tävlar som låtskrivare i den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2018, om den tuffa operationen och sina smärtor. – Varannan vecka har jag liksom inte kunnat gå, säger han.
Läs mer om Malmö och Melodifestivalen.
Kamprads svåra sista tid – vännen om medicinerna
Ingvar Kamprad hade noga förberett sin egen död.Samtidigt ogillade han åldrandet, skriver vännen Bertil Torekull i Aftonbladet.Smärtor från gamla olycksskador gjorde att medicineringen blev allt tyngre.– Hans sista vandring på jorden var ett lidande han praktiskt taget aldrig var kvitt, skriver Torekull om Ikea-grundaren.
Drograttfyllo orsakade svår olycka på E6:an
Polisen räds alla drograttfyllon som färdas på E6.Barbro Wiengren, 45, blev påkörd av en av dem – en missbrukare som dessutom saknade körkort.Hennes ena häst bröt nacken och dog medan den andra irrade omkring i svåra smärtor mitt på motorvägen.– Allting blev bara helt tyst förutom hästen som gick omkring och skrek, säger Barbro Wiengren.
Läs mer om Barbro Wiengren och E6.an.
Kikki Danielssons smärtor – kampen mot sjukdomen i direktsändning
Kikki Danielsson, 65, kämpar mot både reumatism och en skadad fot under direktsändningen av Melodifestivalen 2018:s första deltävling.Nu stöttas hon av Elisabeth Andreassen och Lotta Engberg från succtrion Kikki, Bettan Lotta.– Det är bara att plocka fram en rullstol så är vi klara, säger Elisabeth Andreassen.
Lady Gaga ställer in Sverige-konserten
Lady Gaga tvingas ställa de tio sista konserterna på Europa-turnn.Världsstjärnan ställer in konserterna på grund av svåra smärtor.Hon är extremt ledsen och djup besviken att hon inte kan uppträda för sina europeiska fans, skriver Lady Gaga i ett uttalande på Twitter.
Man fick ingen ambulans – trots svårt skadad penis
Ambulansen vägrade köra mannen till akuten trots att han var svårt skadad med bruten penis, avslitet urinrör och svåra smärtor.Nu riktar IVO (Inspektionen för vård och omsorg) kritik mot landstinget Blekinge.– Jag var nära att svimma flera gånger, skriver mannen i sin anmälan till IVO.
Läs mer om Blekinge och IVO.
JVM-stjärnans skadedom
Lias Andersson skadade axeln illa under JVM och tvingades fullfölja turneringen med svåra smärtor.Nu har stjärnan fått sin skadedom – han blir borta från spel i två veckor.– Inte superallvarligt men tillräckligt allvarligt för att han ska köra rehab, säger tränare Roger Rönnberg.
Läs mer om JVM och Roger Rönnberg.
Par till sjukhus efter våldsam väskryckning
En kvinna i 50-årsåldern blev väskryckt under tisdagseftermiddagen.Både hon och hennes sambo uppsökte sjukhus efter händelsen.Sambon knuffades omkull och kvinnan fick smärtor i sidan.
Macchiarini anmäls för djurplågeri: Stora smärtor
Skandalkirurgen Paolo Macchiarini har åtalsanmälts för djurplågeri på Karolinska universitetssjukhuset.Kirurgen planterade in matstrupar på nio råttor och dröjde sedan för länge med att avliva djuren, enligt anmälan.– Försöksdjuren har hållits i livet för länge med stora smärtor utan att avlivas, säger Ulrika Geber, avdelningschef på länsstyrelsen, till Nyhetsbyrån Siren.
Fyra bilar i krock på E22 vid Mörrum
Fyra personbilar har krockat i östlig riktning vid Mörrum på E22. Olyckan inträffade strax före kl 15. En polispatrull är på plats.– Ambulans och bärgare är på väg. Vi har uppgifter att personer klagar över smärtor i ben och bröst, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral i Malmö.
Sanna Nielsens smärta – som SVT inte visade
Sanna Nielsen avslöjar de fysiska smärtor hon upplever som allsångsledare.Programledaren berättar hur de skyhöga klackar hon bär på Sollidenscenen har lett till ärrbildningar.– För jävligt, säger hon i Allsång på Skansen – sommaren 2017 i SVT.
Läs mer om Allsång, SVT, Skansen och Sollidenscenen.