Smärtor

Efter derbysegern: Nya besked om Kims skada

KIm Andersson, 35, lämnade Skånederbyt med smärtor i sin vad och haltade i korridorerna efter den tuffa fajten mot HK Malmö.Nu kommer klart besked från sukgymnasten Jesper Lindgren om Ystadstjärnans skada.– Det kan bli så att Kim står över någon match. Vi tar inga risker, säger Lindgren.

Startade sin moped – skadades och dog

En man som skulle kicka i gång sin moped slant och slog sig hårt i underbenet.Han skickades hem från vårdcentralen i Värnamo trots svullnad och smärtor. Ett par dygn senare dog han.Nu får läkaren kritik av Ivo, Inspektionen för vård och omsorg.
Läs mer om Inspektionen, Ivo och Värnamo.
Svaret till Wikegård: Jag bryr mig inte
GÄVLE/STOCKHOLM. Kevin Clark föll till isen med smärtor och Isac Lundeström visades ut för hög klubba.Men på reprisbilderna syntes aldrig någon klubba i Clarks ansikte.Något som fick C Mores experter att rasa mot filmningen.– Det hör inte hemma i någon sport, framför allt inte inom ishockeyn. Han sänker ju sitt eget värde i ligan, säger Niklas Wikegård.– Jag bryr mig egentligen inte vad de pratar om, svarar Clark efter matchen.
Läs mer om Clark, Isac Lundeström och Wikegård.
Jessica Almenäs skadad – tvingas gå på kryckor
Jessica Almenäs skadade foten när hon tränade basket.Nu tvingas programledaren gå på kryckor samtidigt som hon har svåra smärtor i foten.Mitt i en sidoförflyttning hörde jag hur det smällde till i foten, skriver hon på sin blogg.

Kikki akut till sjukhus efter SVT:s presskonferens

Kikki Danielsson uppsöker omedelbart sjukhus efter stora smärtor.Sångerskan är klar som en av deltagarna i Melodifestivalen 2018.Under SVT:s presskonferens satt hon i rullstol och hade mycket stora svårigheter att ta sig upp för scen.
Läs mer om Melodifestivalen.
Bil krockade med lyktstolpe – föraren klipptes loss
På torsdagsförmiddagen körde en bilist in i en lyktstolpe.Föraren, en kvinna, kunde plockas ur bilen efter att räddningstjänsten klippt taket.– Hon är vaken och talbar och klagar på smärtor, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
HD slår fast: Olagligt odla cannabis för smärtlindring
För att lindra kroniska smärtor började mannen odla och bruka cannabis.En nödhandling, ansåg tingsrätten och friade honom. Men i hovrätten dömdes han för narkotikabrott.Nu fälls han även av Högsta domstolen, som slår fast att det inte är lagligt att odla cannabis för att lindra allvarlig smärta.
Läs mer om Högsta.
HD: Inte tillåtet odla cannabis för smärtlindring
För att lindra kroniska smärtor började mannen odla och bruka cannabis. En nödhandling, ansåg tingsrätten och friade honom. Men i hovrätten dömdes han för narkotikabrott. Nu fälls han även av Högsta domstolen, som slår fast att det inte är lagligt att odla cannabis för att lindra allvarlig smärta.
Läs mer om Högsta.
Ann har lärt sig leva med IBS: Jag har fått livet tillbaka
För ett par år sedan var Ann Welins liv ett helvete. Hon led av svår IBS och tvingades gå på toaletten 20 gånger om dagen. Efter att hon svimmat av smärtor och vaknat upp i sin egen avföring sökte hon akut vård – men den hjälp som stod till buds var morfintabletter och blöjor. Idag lever hon utan symptom och är själv kostrådgivare. – Jag har fått livet tillbaka, säger Ann Welin.
Läs mer om Ann Welin.
Person påkörd – vägen helt avstängd
En person har blivit påkörd i Dalby utanför Lund.Skadeläget är oklart.– Klagar på smärtor. Vägen helt avstängd under tiden som räddningstjänsten jobbar på platsen, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Lennart tvingas amputera efter flytt till äldreboende
Malin Hammarström är förfärad.Anledningen är hennes 84-årige pappas förvandling de senaste tre månaderna på Fässbergshemmets korttids- och äldreboende.Lennart Hammarström har tappat en stor del av sin vikt, drabbats av hemska smärtor och förts akut till sjukhus där man nu tvingas amputera benen.– Det här handlar om upprörande vanvård, säger Malin Hammarström.
Läs mer om Malin Hammarström.
Cancern behandlades som inflammation i tre år
Efter år av behandlingar utan resultat, fick mannen tillslut svaret på vad som orsakat hans smärtor. Svaret, som vården missat, kom i form av en böld i munnen. Han hade då levt tre år med blodcancer.Sahlgrenska bär ansvaret enligt Inspektionen för vård och omsorg, som granskat fallet.
Läs mer om Inspektionen.
Ställ alltid frågan, det är så många som har utsatts
När Emma var liten förgrep sig hennes pappa på henne. Övergreppen har lett till fysiska smärtor, djupa depressioner och svår ångest. I 27 år fick hon psykiatrisk vård. En enda gång under de åren fick hon frågan om hon hade utsatts för övergrepp.
Ställ alltid frågan, det är så svårt för utsatta att själva berätta
Emma har under hela sin uppväst lidit av fysiska smärtor, djupa depressioner och svår ångest. Anledningen var de sexuella övergrepp hon säger att pappan begick mot henne när hon var liten. Men under de över 20 åren hon fick psykiatrisk vård fick hon bara en enda gång frågan om hon hade utsatts för övergrepp.
Profilen för tung – fick bäras ut av brandmän
Landslagsstjärnan och SM-guldvinnaren Robert Harris drabbades av akuta smärtor i ryggen.Men när ambulansen dök upp, så kunde ambulanspersonalen inte hantera hans imponerande fysik.– De fick ringa brandkåren, säger Harris.
SVT-profilen om ilskan mot läkaren
För 17 år sedan var SVT-ankaret Yvette Hermundstad med om en ridolycka som orsakade henne svåra smärtor.Men hon har hittat tillbaka - tack vare yoga.– På sätt och vis är jag tacksam över att olyckan hände, säger hon till Amelia.
Läs mer om Amelia.
Buss och lastbil i kollision
En buss och en lastbil har kolliderat på Bistagatan i Örebro.Polisen är på väg till platsen.– Busschaffören klagar över smärtor, säger Ann-Charlotte Israelsson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.
Mariel, 25, behöver vård dygnet runt efter semestern på Cypern
Mariel Golott Tamblay var bara 22 år när hon var med om en fruktansvärd trafikolycka på Cypern som tog hennes fästmans liv.I dag behöver hon assistens dygnet runt – samtidigt som hon lider av svåra smärtor.Nu får familjen hjälp i Sofias änglar, som sänds på Kanal 5.– De frågade till och med om jag kunde tänka mig att donera delar av hennes kropp, berättar Mariels mamma Juana Golott Tamblay.
Lotta Schelin långt från comeback
Lotta Schelin kan missa resten av säsongen. Fotbollslandslagets storstjärna har fortfarande stora problem med smärtor i nacken och huvudet. – Det får ta den tid det tar, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran.
Läs mer om Therese Sjögran.
Mardröm för Schelin: Hade ont hela tiden
Lotta Schelin har missat träningar och matcher i två månader.Nu står det klart att landslags- och FC Rosengårdsstjärnan är sjukskriven med smärtor i nacken och huvud – och kan missa resten av säsongen.– Det får ta den tid det tar, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till GP.
Läs mer om Schelin och Therese Sjögran.
Inte mycket pengar kvar att testamentera
För två år sedan gick Peter Harryson, 69, i pension.Nu berättar han att tillbringar mycket tid hemma i sin lägenhet på grund av smärtor, hur han gör för att få pensionspengarna att räcka –och tankarna på att han ska dö.– Det är oundvikligt. Tanken finns ju där nästan varje dag. På att man ska bort, att det tar slut. Min framtid är ganska klar, så att säga. Det blir mindre och mindre dagar kvar, säger han.
Läs mer om Peter Harryson.
Inte mycket pengar kvar att testamentera
För två år sedan gick Peter Harryson, 69, i pension. Nu berättar han att tillbringar mycket tid hemma i sin lägenhet på grund av smärtor, hur han gör för att få pensionspengarna att räcka –och tankarna på att han ska dö. – Det är oundvikligt. Tanken finns ju där nästan varje dag. På att man ska bort, att det tar slut. Min framtid är ganska klar, så att säga. Det blir mindre och mindre dagar kvar, säger han.
Läs mer om Peter Harryson.
Mardrömmen – stjärnans säsong kan vara över
Mads Fenger fick bryta Hammarbys match mot IFK Göteborg.Mittbacken fick bäras ut på bår med smärtor i ljumsken.Nu befarar han att säsongen är över.– Jag är inte optimistisk, säger han.
Silikon förstörde Pernillas bröst – nu får hon hjälp
Pernilla gjorde en bröstförstoring för att få bättre självförtroende. I stället var ingreppet det början på en mardröm när komplikationer uppstod – och kliniken lämnade henne i sticket.Pernilla levde med smärtor i tio år innan hon nu äntligen fått hjälp genom tv-programmet Skönhetsfällan.– Jag är tacksam att jag numera kan säga till min dotter att man ska vara nöjd med sig själv som man är, säger Pernilla Ekelund.
Idrottslegendaren död – vägrade åka till sjukhus
Idrottslegendaren Robert Holland vägrade gå till sjukhus när han kände smärtor i revbenen.48 timmar senare var han död.