Smärtor

Buss och lastbil i kollision

En buss och en lastbil har kolliderat på Bistagatan i Örebro.Polisen är på väg till platsen.– Busschaffören klagar över smärtor, säger Ann-Charlotte Israelsson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Mariel, 25, behöver vård dygnet runt efter semestern på Cypern

Mariel Golott Tamblay var bara 22 år när hon var med om en fruktansvärd trafikolycka på Cypern som tog hennes fästmans liv.I dag behöver hon assistens dygnet runt – samtidigt som hon lider av svåra smärtor.Nu får familjen hjälp i Sofias änglar, som sänds på Kanal 5.– De frågade till och med om jag kunde tänka mig att donera delar av hennes kropp, berättar Mariels mamma Juana Golott Tamblay.
Lotta Schelin långt från comeback
Lotta Schelin kan missa resten av säsongen. Fotbollslandslagets storstjärna har fortfarande stora problem med smärtor i nacken och huvudet. – Det får ta den tid det tar, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran.
Läs mer om Therese Sjögran.
Mardröm för Schelin: Hade ont hela tiden
Lotta Schelin har missat träningar och matcher i två månader.Nu står det klart att landslags- och FC Rosengårdsstjärnan är sjukskriven med smärtor i nacken och huvud – och kan missa resten av säsongen.– Det får ta den tid det tar, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till GP.
Läs mer om Schelin och Therese Sjögran.

Inte mycket pengar kvar att testamentera

För två år sedan gick Peter Harryson, 69, i pension.Nu berättar han att tillbringar mycket tid hemma i sin lägenhet på grund av smärtor, hur han gör för att få pensionspengarna att räcka –och tankarna på att han ska dö.– Det är oundvikligt. Tanken finns ju där nästan varje dag. På att man ska bort, att det tar slut. Min framtid är ganska klar, så att säga. Det blir mindre och mindre dagar kvar, säger han.
Läs mer om Peter Harryson.
Inte mycket pengar kvar att testamentera
För två år sedan gick Peter Harryson, 69, i pension. Nu berättar han att tillbringar mycket tid hemma i sin lägenhet på grund av smärtor, hur han gör för att få pensionspengarna att räcka –och tankarna på att han ska dö. – Det är oundvikligt. Tanken finns ju där nästan varje dag. På att man ska bort, att det tar slut. Min framtid är ganska klar, så att säga. Det blir mindre och mindre dagar kvar, säger han.
Läs mer om Peter Harryson.
Mardrömmen – stjärnans säsong kan vara över
Mads Fenger fick bryta Hammarbys match mot IFK Göteborg.Mittbacken fick bäras ut på bår med smärtor i ljumsken.Nu befarar han att säsongen är över.– Jag är inte optimistisk, säger han.
Silikon förstörde Pernillas bröst – nu får hon hjälp
Pernilla gjorde en bröstförstoring för att få bättre självförtroende. I stället var ingreppet det början på en mardröm när komplikationer uppstod – och kliniken lämnade henne i sticket.Pernilla levde med smärtor i tio år innan hon nu äntligen fått hjälp genom tv-programmet Skönhetsfällan.– Jag är tacksam att jag numera kan säga till min dotter att man ska vara nöjd med sig själv som man är, säger Pernilla Ekelund.
Idrottslegendaren död – vägrade åka till sjukhus
Idrottslegendaren Robert Holland vägrade gå till sjukhus när han kände smärtor i revbenen.48 timmar senare var han död.
Solberg skriker av smärtor – undersöks för fler skador
Söndagen blev en dag att fira för Johan Kristoffersson som vann VM-titeln i rallycross. Men det gick sämre för Petter Solberg.
Johan Kristoffersson världsmästare i rallycross – säkrade titeln med sjätte vinsten
Med sin femte seger i rad är Johan Kristoffersson redan klar som världsmästare i rallycross, trots att det är två deltävlingar kvar i Tyskland och Sydafrika. Tillsammans med Petter Solberg säkrade man även teammästerskapet för PSRX Volkswagen Sweden. Tävlingen i Lettland blev dramatisk då Petter Solberg kraschade i första kurvan i semifinal. Han fick smärtor i ryggen och togs till sjukhus för kontroll, där man kunde konstatera ett brott på ett nyckelben. Förutom att vara STCC-mästare och vinnare av Carrera Cup kan 28-åriga Johan Kristoffersson nu lägga till en ny titel: Världsmä
Lady Gaga akut till sjukhus – har svåra smärtor
Lady Gaga har förts till sjukhus med svåra smärtor, skriver Pitchfork.Artisten ställer in sin spelning i Rio – och ber om ursäkt till fansen:Jag måste ta hand om min kropp just nu
Läs mer om Pitchfork.Artisten och Rio.
Lady Gaga om svåra sjukdomen
Lady Gaga har lidit av svåra smärtor i flera år.Nu har stjärnan berättat på Twitter vad hon lider av:Den kroniska sjukdom som jag lever med är fibromyalgi, skriver Lady Gaga enligt CNN.
Läs mer om CNN, Lady Gaga och Twitter.
Bil kraschade in i träd – vägen är avstängd
En bil har kraschat in i ett träd på Orust.En man och en kvinna ska vara inblandade i olyckan.Väg 160 är avstängd under räddningsarbetet.– Kvinnan klagar på smärtor i ryggen, säger Hans Blom, räddningstjänstens insatsledare.
Läs mer om Orust.En.
Olivia, 7, tvingades att åka tolv mil med en bruten arm
Olivia, 7, hade en riktig otursdag.Först föll hon ner från ett träd och bröt armen.Sedan råkar hon bo i Sollefteå där delar av akutvården skrotats.På väg till sjukhuset i Örnsköldsvik dit Olivia hänvisades med svåra smärtor, en bilresa på tolv mil, fick flickans pappa punktering.– Man kan ju bli galet förbannad att vi ska tvingas åka till ända till Ö-vik för att få hjälp, säger Olivias mamma Malin Bruce, 35.
Maria skickades hem – födde ensam i tvättstugan
När gravida Maria Berinders vatten gick åkte hon till sjukhuset – men skickades hem gång på gång.Några timmar efter sitt fjärde läkarbesök befann hon sig i källaren för att hänga upp tvätt.Då drabbades hon plötsligt av intensiva smärtor: Barnet var på väg.– Jag insåg att detta skulle jag fixa själv, säger hon.
Albin Ekdal: Den är ganska dålig faktiskt
SOFIA. Albin Ekdal har inlett Bundesliga strålande - och hans Hamburg har två segrar på två matcher.Trots den fina formen erkänner den svenske landslagskuggen att han besväras av smärtor i ryggen.Ekdal är inte säker på att han håller för två matcher på kort tid.- Ryggen är ganska dålig faktiskt. Jag har käkat smärtstillande hela tiden, säger han.
Läs mer om Bundesliga och Hamburg.
VM-hjältens tunga beslut: Jag vill dö
Marieke Vervoort har bestämt sig för att dö.Idrottsstjärnan orkar inte med sina kroppsliga smärtor längre – och kommer därför använda sig av aktiv dödshjälp.– Jag har planerat min begravning, säger Vervoort till Tingo.
Läs mer om Tingo och Vervoort.
Miljonären Leif-Ivan Karlsson drabbbad av ny hjärtinfarkt
Leif-Ivan Karlsson har tjänat miljoner på sina flyktingförläggningar. Samtidigt sviktar TV3-profilens hälsa – i somras drabbades han av sin femte hjärtinfarkt. – Det var fruktansvärda smärtor och ovissheten var stor. Dör jag nu?, säger han.
Drottning Margrethe har ännu inte besökt maken på sjukhuset
Prins Henrik vårdas fortfarande på Rikshospitalet efter smärtor i benet.Men drottning Margrethe har ännu inte besökt sin make på sjukhuset.Hon fortsätter i stället semestern på Chteau de Cayx i Frankrike, skriver danska BT.
Kevin Borgs kamp mot svåra smärtorna
De tajta scenkläderna gjorde att en nerv kom i kläm.Nu har Kevin Borg svåra smärtor i hela vänsterbenet och tvingas till läkarundersökning.– Det gör extremt ont, säger Idol-vinnaren.
Läs mer om Idol-vinnaren och Kevin Borg.
Tuff smäll för Rögle – stjärna till sjukhus
Premiärseger på lägret i Tyskland.Men glädjen i Rögle grumlas av smällen på Cade Fairchild, 28.Den amerikanske backen lämnade isen med smärtor och transporterades till sjukhus med en skada på överkroppen.
Moped i krock med vildsvin – kvinna till sjukhus
En mopedist krockade med ett vildsvin utanför Falkenberg tidigt på torsdagsmorgonen.– Kvinnan är förd till sjukhus. Hon klagade på smärtor i huvudet, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Falkenberg.
Caroline plågades av smärtor i 21 år
Tio procent av alla fertila kvinnor lever i dag med endometrios. Sjukdomen innebär ofta svåra smärtor, psykisk obalans och en försvårad vardag.Ändå är sjukdomen svår att fastställa, och många har i flera år fått kämpa för sin diagnos.– Jag fick kämpa mot sjukvården i många år med fruktansvärda smärtor, det är en hemsk sjukdom, säger Malmöbon Caroline Lindquist, 34, som lider av svår endometrios.
Jonna Lundells egna ord – efter kollapsen
Bara dagar efter separationen mellan Youtube-profilerna Jonna och Joakim Lundell fick hon föras till akuten med svåra smärtor.Nu berättar hon själv om upplevelsen och hur hon nu mår.– Jag mår så jävla dåligt nu. Jag mår ännu sämre än jag gjorde innan, säger hon.