Smärtor

Kevin Borgs kamp mot svåra smärtorna

De tajta scenkläderna gjorde att en nerv kom i kläm.Nu har Kevin Borg svåra smärtor i hela vänsterbenet och tvingas till läkarundersökning.– Det gör extremt ont, säger Idol-vinnaren.
Läs mer om Idol-vinnaren och Kevin Borg.

Tuff smäll för Rögle – stjärna till sjukhus

Premiärseger på lägret i Tyskland.Men glädjen i Rögle grumlas av smällen på Cade Fairchild, 28.Den amerikanske backen lämnade isen med smärtor och transporterades till sjukhus med en skada på överkroppen.
Moped i krock med vildsvin – kvinna till sjukhus
En mopedist krockade med ett vildsvin utanför Falkenberg tidigt på torsdagsmorgonen.– Kvinnan är förd till sjukhus. Hon klagade på smärtor i huvudet, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Falkenberg.
Caroline plågades av smärtor i 21 år
Tio procent av alla fertila kvinnor lever i dag med endometrios. Sjukdomen innebär ofta svåra smärtor, psykisk obalans och en försvårad vardag.Ändå är sjukdomen svår att fastställa, och många har i flera år fått kämpa för sin diagnos.– Jag fick kämpa mot sjukvården i många år med fruktansvärda smärtor, det är en hemsk sjukdom, säger Malmöbon Caroline Lindquist, 34, som lider av svår endometrios.

Jonna Lundells egna ord – efter kollapsen

Bara dagar efter separationen mellan Youtube-profilerna Jonna och Joakim Lundell fick hon föras till akuten med svåra smärtor.Nu berättar hon själv om upplevelsen och hur hon nu mår.– Jag mår så jävla dåligt nu. Jag mår ännu sämre än jag gjorde innan, säger hon.
Personbil i singelolycka
Klockan 13.11 på måndagen larmades polisen med anledning av en trafikolycka i Växjö.Polis, räddningstjänst och ambulans har beordrats till platsen.Enligt initiala uppgifter är skadeläget oklart men föraren uppger smärtor i nacken.
Här flyr Usain Bolt – efter jättefiaskot
LONDON. Usain Bolt föll ihop i smärtor under karriärens sista lopp.Sen försvann han direkt.Bolt stormade ut från arenan och hoppade på en buss – utan att lämna några kommentarer alls.– Jag tror att han gör en comeback, säger rivalen Justin Gatlin.
Läs mer om Justin Gatlin och Usain Bolt.
Samuelsson bröt tiokampen med smärtor
Tre grenar – sedan sade foten stopp. Fredrik Samuelsson, 22, bröt VM-tiokampen. – Det var rejäl smärta, säger han.
Läs mer om VM-tiokampen.
Youtube-profil till akuten – fick blödningar i magen
Youtube-profilerna Jonna Lundell och Joakim Jockiboi Lundell separerade nyligen.Nu har Jonna Lundell förts till akuten med svåra smärtor i magen.Ber till Gud att det inte är något allvarligt, skriver Joakim Lundell på Instagram.
Beskedet – efter svenska tårarna
LONDON/STOCKHOLM. Hon tvingades bryta gårdagens VM-final på 10 000 meter på grund av smärtor.Nu kommer ett tungt skadebesked för löparen Sarah Lahti, 22.– Sarah har en hälseneinflammation med liten mikroruptur i hälsenan, bekräftar landslagets presschef Hillevi Thor.
Tre bilar i krasch på E6 – vägen avstängd
Norrgående körfält i norrgående riktning på E6, i höjd med Örja Kyrkby mellan Landskrona södra och norra, är delvis avstängt.Detta efter en krock mellan tre personbilar.Två personer uppges klaga på smärtor efter olyckan.
Läs mer om Landskrona och Örja Kyrkby.
Långa vårdköer under sommaren - Gerd, 84, har fått vänta sedan mars
Gerd Åslund, 84, opererades för livmodercancer på Karolinska universitetssjukhuset. Men något gick fel och nu har hon läckt urin sedan mars och har svåra smärtor.Men en ny operationstid dröjer.
Läs mer om Gerd och Karolinska.
Kvinna lämnade olycka – ambulanse fick åka ikapp
En kvinna körde på söndagen i diket i Marks kommun.Efter olyckan lämnade hon platsen med en person i en annan bil – men i Kungsäter fick ambulansen möta upp och hämta kvinnan.Hennes smärtor var för stora.– Larmet var lite konstigt eftersom att personen åkte från platsen, säger Jan Kuusisto, inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänst.
Läs mer om Jan Kuusisto och Kungsäter.
Häckens skadesmäll - Farnerud ut på bår
Häcken drabbades av en tung skada i matchen mot Sirius.Alexander Farnerud trillade ihop i steget och tog sig i stora smärtor mot knäet.Han bars därefter ut på bår.
Läs mer om Farnerud och Sirius.Alexander.
Jessica Almenäs om gravidkampen
Programledaren Jessica Almenäs tålamod är slut – nu vill hon att bebisen ska komma ut.På sin blogg berättar Almenäs att hon är gravid i vecka 38 och att vardagen är extremt kämpig med smärtor i ljumskar och bröst och sömnbrist.Jag är gnällig och jobbig och trött mest hela tiden skriver Jessica Almenäs på sin blogg.
Vd för västsvensk biljätte lämnar sin post
Mattias Bergman, vd för biljätten Nevs väjer nu att lämna sin post, enligt Ttela.Enligt tidningen så är det på grund av hälsoskäl.– Han har genomgått flera operationer, men har fortfarande smärtor, bland annat för att han hela tiden prioriterat jobbet före hälsan, säger Nevs kommunikationschef Fredrik Fryklund till tidningen.
Man i cykelolycka – fördes till sjukhus
En man i 50-årsåldern körde omkull på sin cykel i Halmstad.Han kördes till sjukhus.– Han klagade på smärtor i axeln, säger Ulla Brehm, pressinformatör vid polisen i region Väst.
Läs mer om Halmstad.Han, Ulla Brehm och Väst.
Efter blixtaktionen: Nu kan John, 7, stå
John, 7, har en cp-skada som gör kroppen muskelsvag och som leder till stora smärtor.Tack vare främlingars välvilja fick familjen snabbt ihop pengar till en Mollii–dräkt – som gör att han nu kan stå igen.– Det är fantastiskt att människor som vi inte känner ville avvara sina pengar till detta, säger Johns mamma Helena Dedorsson
Kan min vän bli frisk från ryggbesvären?
Hej! Jag vill fråga om en vän till mig som har diskbråck i nacken på nivå C3-C7 och kronisk cervikal spinal stenos. Personen har också funktionell skolios i mittersta delen av bröstryggen med diskbråck och mycket smärtor. Dessutom har personen en kompression och ett diskbråck i ländryggen.
Förlamade Hozaifa fri från smärtan med svensk hjälp
Förlamad efter bombattack, buren på åsnerygg och ett år av fruktansvärda smärtor. Men nu har den syriske tonåringen Hozaifa fått hjälp genom en donation från SvD:s läsare. – Min son har inte bara fått hjälp mot smärtan. Han har fått ett liv, säger mamma Maysa till SvD i Bekaadalen. Berättelsen om Hozaifa är en ljusglimt i Syriens flyktingmörker.
Läs mer om Bekaadalen, Hozaifa, Maysa och SvD.
Svens cancer missades – dog i svåra smärtor
Svens sista dagar i livet blev ett rent helvete.Han dog i cancer och förlorade livet i söndags.Sjukvården följde inte rutinerna – och när sjukdomen upptäcktes var det för sent.Sven ville uppleva sitt 50:e år som gift med Barbro, men så blev det inte.– Pappa har dött, han somnade in här hemma, säger hans dotter Carina Svensson.
Läs mer om Barbro och Carina Svensson.