Småland

Hampus Karlsson tvåmålsskytt för Lagan i segern mot Öjaby Sport

Lagan vann mötet med Öjaby Sport hemma med 6-4 (2-2, 3-1, 1-1) på söndagen i division 4 Småland västra.
Läs mer om Lagan, Småland och Öjaby Sport.

Älmhult tar emot Burseryd i serieavslutningen i division 4 Småland västra

Sista matcherna i division 4 Småland västra spelas i kväll, och Älmhult och Burseryd möts i Haganäshallen. Burseryd vann sin senaste match med 10-9 mot Alvesta, Älmhult lyckades inte lika bra och förlorade mot Öjaby Sport.
I kväll möts Brahe och Forum Sparks i Sporthallen
Dags för match - Brahe möter Forum Sparks på hemmaplan i division 2 Småland/Blekinge. Båda lagen vann senast, Forum Sparks med 51-50 mot Växjö Ravens och Brahe med 87-36 mot Kalmar.
Läs mer om Brahe, Kalmar och Sporthallen.
Delad pott när Värnamo tog emot CL98IC A
Hemmalaget Värnamo och CL98IC A tog en poäng var i mötet i division 3 Småland Play Off i innebandy. Matchen slutade 4-4 (2-3, 2-1, 0-0). CL98IC A:s mål gjordes av Jonathan Karlberg 2, Kevin Sandebäck och Emil Andersson.

Värnamo möter CL98IC A i första matchen i division 3 Småland Play Off

I kväll är det äntligen premiär i division 3 Småland Play Off. Värnamo möter CL98IC A hemma i Värnamo Sporthall i första matchen.
Uddamålsseger för Nybro som besegrade Vimmerby
Det blev uddamålsseger för bortalaget Nybro i matchen mot Vimmerby i Vimmerby Sporthall. Laget vann fredagens match i division 2 Småland i innebandy med 9-8 (5-3, 4-1, 0-4).
Påkörd av skolbuss vid vägarbete
En man i 40-åldern blev tidigt i morse påkörd av en skolbuss då han höll på att sätta ut koner och skyltar om vägarbeten på väg 520 - före detta riksväg 1 - utanför Strömsnäsbruk i södra Småland.
Läs mer om Småland och Strömsnäsbruk.
Påkörd av skolbuss vid vägarbete
Inrikes. En man i 40-åldern blev tidigt i morse påkörd av en skolbuss då han höll på att sätta ut koner och skyltar om vägarbeten på väg 520 - före detta riksväg 1 - utanför Strömsnäsbruk i södra Småland.
Läs mer om Småland och Strömsnäsbruk.
Sista omgången när Månsarp möter andraplacerade Hovshaga
Sista matcherna i division 2 Småland spelas i kväll, och Månsarp och Hovshaga möts i Norrahammars Sporthall. Hemmalaget har åtta raka förluster, senaste mot Kalmarsund U med 6-10. Hovshaga vann sin senaste match med 9-8 mot Slätafly.
Femteplacerade Vimmerby tar emot Nybro i sista matchen i division 2 Småland
Sista omgången i division 2 Småland är det dags för när Vimmerby tar emot Nybro i Vimmerby Sporthall i kväll. Nybro bröt sin vinstsvit på tre matcher senast, när det blev lika mot Nässjö, 5-5.
Nässjö tar emot Ingelstad i serieavslutningen i division 2 Småland
Sista matcherna i division 2 Småland spelas i kväll, och Nässjö och Ingelstad möts i Nässjö Sporthall. Ingelstad har inför matchen en vinstsvit på tre segrar i rad. Den senaste matchen för Nässjö slutade oavgjort, 5-5, mot Nybro.
Släppt man begärd häktad - ny mordmisstanke
Inrikes. En man i 30-årsåldern som släppts efter att tidigare suttit häktad misstänkt för mord har nu åter begärts häktad sedan utredningen tagit en ny vändning, skriver Östra Småland.
Läs mer om Östra Småland.
Släppt man begärd häktad - ny mordmisstanke
En man i 30-årsåldern som släppts efter att tidigare suttit häktad misstänkt för mord har nu åter begärts häktad sedan utredningen tagit en ny vändning, skriver Östra Småland.
Läs mer om Östra Småland.
Åsnen blir trettionde nationalparken
Inrikes. Sverige har fått sin trettionde nationalpark, ett område vid sjön Åsnen i Småland. Syftet är att bevara ett sydsvenskt skogs- och sjölandskap med ett växt- och djurliv som beskrivs som i hög grad orört.
Läs mer om Småland och Åsnen.
Leif blev Ahmed för att ta hand om sin son
Ahmed Skjetne, pensionerad präst bosatt utanför Värnamo i Småland, flyttar till Marocko nästa månad dit hans fosterson blivit utvisad. Varför flyttar du till Marocko? - I december 2015 flyttade en flykting från Marocko in hos mig.
Läs mer om Ahmed, Marocko, Småland och Värnamo.
Åsnen blir trettionde nationalparken
Sverige har fått sin trettionde nationalpark, ett område vid sjön Åsnen i Småland. Syftet är att bevara ett sydsvenskt skogs- och sjölandskap med ett växt- och djurliv som beskrivs som i hög grad orört.
Läs mer om Småland och Åsnen.
Man begärs häktad för mer än 100 barnvåldtäkter
En man i Småland misstänks ha begått mer än 100 olika våldtäkter mot barn.
Läs mer om Småland.
Begärs häktad för mer än 100 barnvåldtäkter
Inrikes. En man i Småland misstänks ha begått mer än 100 olika våldtäkter mot barn. Han begärs häktad i Kalmar tingsrätt för misstänkta övergrepp under åren 2011-2013.
Läs mer om Kalmar och Småland.
Begärs häktad för mer än 100 barnvåldtäkter
En man i Småland misstänks ha begått mer än 100 olika våldtäkter mot barn. Han begärs häktad i Kalmar tingsrätt för misstänkta övergrepp under åren 2011-2013.
Läs mer om Kalmar och Småland.
Testamentet avslöjar: Hit kommer Ingvar Kamprads arv gå
I slutet av januari tidigare i år gick Ikeas grundare Ingvar Kamprad bort 91 år gammal. Ikea Sverige gick ut på Twitter och beklagade dödsfallet. Ingvar Kamprad har i stillhet somnat in i sitt hem i Småland.
Läs mer om Ingvar Kamprad, Småland och Twitter.
Växjö IBK B slog Hovshaga B i jämn match i Hovshaga Sporthallen
Ett måls övervikt avgjorde en jämn match för Växjö IBK B, som vann borta mot Hovshaga B med 8-7 i division 3 Småland östra i innebandy på söndagen.
Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden
Foto: Johan Nilsson/TT En natt utan några större polisiära händelser i Kalmar län. Nattens händelser Småland Vid 03.40-tiden inträffade en singelolycka på E22, i höjd med Påboda i Torsås kommun.
Läs mer om E22, Kalmar, Påboda och Småland Vid.
Kamprads sista vila blir på äng vid gården
Ingvar Kamprads sista vila blir på en äng vid den egna gården i Bölsö utanför Liatorp i Småland.
Läs mer om Bölsö, Liatorp och Småland.
Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden
Foto: Johan Nilsson/TT En pizzeria i Kalmar blev av med en okänd mängd alkohol i natt, i samband med ett inbrott. Nattens händelser Småland Polisen fick kännedom om inbrottet hos pizzerian i Lindsdal vid 02.15-tiden.
Läs mer om Kalmar, Lindsdal och Småland Polisen.
Orättvis elområdesindelning måste bort
Sedan 2011 är Sverige indelat i fyra elområden. Område 4 omfattar Skåne, Blekinge och Öland samt delar av Småland och Halland. Elkonsumenterna i område 4 betalar mer för sin el än vad man gör i övriga delar av landet.