Småland

Pelletsfabrik i lågor i Småland

En pelletsfabrik brinner några mil norr om Högsby i Småland, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Högsby och Småland.

Svenske stjärnan bortbytt av Chicago

Den svenske NHL-stjärnbacken Niklas Hjalmarsson lämnar Chicago för spel i Arizona, meddelar Blackhawks på sin webbplats. 30-åringen från Russnäs i Småland har vunnit tre Stanley Cup-titlar med Chicago och tagit ett OS-silver med Tre Kronor.
Stopp på E4 efter lastbilskrock
Två lastbilar har krockat på E4 norr om Markaryd i Småland och det är stopp i trafiken i södergående riktning, meddelar Trafikverket.
Läs mer om Markaryd, Småland och Trafikverket.
Polis varnar för Ikea-ecstacy
Polisen på Jersey varnar allmänheten för ecstasy-tabletter med Ikeas logga på, rapporterar SVT Nyheter Småland.–Det här är fullständigt oacceptabelt, säger Emil Eriksson på Ikeas pressavdelning till SVT Nyheter Småland.

Göran, 91, kastas ut från äldreboendet

Göran Klintmyr, 91, kastas ut från äldreboendet i Småland.Orsaken är att hustrun Birgit, 88, avlidit och det var hon som beviljades särskilt boende med maken Göran som medboende.– Det är omänskligt att köra ut min far på det här sättet. Vi hade inte ens hunnit begrava mamma förrän pappa fick reda på att han var tvungen att flytta, säger sonen Lars Klintmyr.
Läs mer om Birgit, Göran och Småland.Orsaken.
Så blev ett universitet i Småland bäst på webben
Rakt på, mobil design och sökdriven. Det konceptet tog Linnuniversitet rakt upp till en vinnarplats på Internetworld Topp100. Nu berättar kommunikationschefen Ingrid Persson hur de gjorde Sveriges bästa utbildningssajt – och hur de ska fortsätta att ligga på topp.
Brödratrio intressant i utredning om dubbelmord
Ett gift par hittades döda i sitt hem av en familjemedlem på måndagskvällen.Polisen misstänker att makarna har mördats och det pågår en intensiv jakt efter den eller de personer som är skyldiga till brottet.Nu fokuserar polisen på en brödratrio som gripits i Småland, enligt Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Småland.
Brödratrio intressant i utredning om dubbelmord
Ett gift par hittades döda i sitt hem av en familjemedlem på måndagskvällen.Polisen misstänker att makarna har mördats och det pågår en intensiv jakt efter den eller de personer som är skyldiga till brottet.Nu fokuserar polisen på en brödratrio som gripits i Småland, enligt Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Småland.
19-åring häktad för mordförsök på camping
En 19-åring har häktats misstänkt för mordförsök på en campingplats utanför Urshult i Småland.En 60-årig man fördes till sjukhus med livshotande skador efter att ha blivit knivhuggen natten till i tisdags.
Läs mer om Småland.En och Urshult.
Blir av med sin arena – för att undvika konkurs
Guldfågeln arena riskerar att försätta Kalmar FF i konkurs.Enligt tidningen Östra Småland är därför Kalmar kommun redo att ta över ägandet.Detta efter topphemliga förhandlingar.
Läs mer om Kalmar, Kalmar FF och Östra Småland.
Germund, 62, rädddade hel by från jättebranden
Den våldsamma storbranden i Småland var i rasande fart på väg mot gårdarna i den lilla byn.Men i sista stund upptäcktes faran av brandflyget.– Vi larmade direkt och brandkåren hann dit och kunde stoppa lågorna, det var bara 100 meter till gården, säger piloten Germund Eriksson, 62.
Läs mer om Germund Eriksson och Småland.
Personbil och lastbil i krasch
En personbil och en lastbil har kolliderat på gamla E4:an mellan Skillingaryd och Vaggeryd i Småland.Föraren fick klippas loss ur bilen och är förd till sjukhus.
Stor skogsbrand i Småland
En skogsbrand rasar utanför Målerås i Småland och en by är i fara.
Läs mer om Småland.
Insatsledaren: Vi har ingen kontroll
Brandmän från Nybro och Uppvidinge i Småland bekämpar på söndagseftermiddagen en skogsbrand som spritts över ett stort område.– Vi har ingen kontroll, säger Per Persson som leder Nybro kommuns styrka.
Trygghetslarm ur spel i Småland
Det är stora IT-problem för fem småländska kommuner: Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda. Problemen innebär bland annat att kommunernas sajter och intranät ligger nere samt de flesta av systemen som verksamheterna använder, rapporterar Smålands-Tidningen.
Så länge stannar sommarvärmen
Sommarvärmen håller i sig i i stort sett hela landet under helgen.Kvicksilvret väntas närma sig 30-gradersstrecket på flera håll i Svealand och Götaland under söndagen.– Skulle jag gissa på en maxtemperatur någonstans så skulle det vara i Sörmlands- och Stockholmstrakten eller nordöstra Småland och sydöstra Götaland, säger Daniel Fredriksson, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Billigaste fritidshusen finns i Småland
Den som vill köpa ett riktigt billigt fritidshus ska bege sig till Smålands inland. Men även i landsdelar med högt medelpris går det att hitta billiga alternativ, så länge du är beredd på utedass och att bära vatten.
Läs mer om Småland.
Elfel i Skåne – tågtrafik påverkas kraftigt
Tågtrafiken har drabbats av stora förseningar i Skåne och södra Småland på måndagskvällen. SJ meddelar att fem tåg står helt stilla. – Det här kommer att påverka oss väldigt mycket, säger Lars Rosenquist vid SJ:s presstjänst.
Läs mer om Skåne och Småland.
Elfel i Skåne – tågtrafik påverkas
Ett elfel i närheten av Hässleholm skapar stora förseningar på tågtrafiken i Skåne och södra Småland. Trafikverket har inlett en felsökning, men har ingen prognos för när felet ska vara avhjälpt.
Läs mer om Hässleholm, Skåne och Småland.
Behöll felaktig swishbetalning – får böta
2 500 kronor i böter – så mycket fick en kvinna i Småland betala efter att ha behållit 2 000 kronor som felaktigt swishats till henne, rapporterar P4 Skaraborg.
Läs mer om Småland.
Misstänkt mjältbrand i Småland
En död ko har hittats i Vimmerbytrakten och länsstyrelsen har informerats om att mjältbrand misstänks.
Läs mer om Småland och Vimmerbytrakten.
Misstänkt mjältbrand i Småland
Läs mer om Småland.
Misstänkt mjältbrand i Småland
En död ko har hittats i Vimmerbytrakten och länsstyrelsen har informerats om mjältbrand misstänks. Prover har tagits och svar från Statens veterinärmedicinska anstalt väntas under söndagen, rapporterar nyhetssajten Höglandsnytt.
Zaida Cataln begravs i Kalmar domkyrka
Den svenska FN-medarbetaren Zaida Cataln, som dödades när hon utredde krigsbrott i Kongo-Kinshasa, begravs under fredagen i domkyrkan i Kalmar, rapporterar SVT Småland.