Småland

Kommunen som stoppar skolfoto

I augusti slutade Oskarshamns kommun med den traditionsenliga skolkatalogen, rapporterar SVT Småland.Redan 2015 slopade Hultsfred klassfoto – men alla är inte nöjda.– Skolfoton har alltid varit väldigt kul. Det är kul att kolla tillbaka på sina klasser, vilka andra som gick i klassen, säger en elev på Albäcksskolan i Hultsfred.
Läs mer om Albäcksskolan och Hultsfred.

Explosion i Småland – bilruta krossad

Polis ryckte vid fyratiden i morse ut till Ruda i Högsby kommun i Småland efter larm om en kraftig smäll.
Läs mer om Högsby, Ruda och Småland.
Man påkörd på riksväg – allvarligt skadad
En man i 50-årsåldern har blivit påkörd av en personbil på en riksväg 30 i Sävsjö kommun i Småland, enligt polisen. Mannen gick vid sidan av vägen när olyckan inträffade på fredagskvällen. Han har förts till sjukhus med allvarliga skador i bland annat buk och knä.
Läs mer om Småland och Sävsjö.
Lokala SD-politiker utesluts ur partiet
Sverigedemokraterna utesluter sin ordförande i Dalarna, en tidigare distriktsordförande i Halland och två gruppledare i Småland.
Läs mer om Dalarna, Halland och Småland.

Flera rymningar från rättspsyk på kort tid

Fyra personer har på kort tid rymt från rättspsykiatriska kliniken i Växjö. De avvek i onsdags och torsdags, rapporterar SVT Nyheter Småland.
Läs mer om Växjö.
Gigantisk smuggling av dopningspreparat
En 37-årig man från östra Småland åtalas för smuggling och innehav av enorma mängder dopningspreparat. Polisen hittade 132 000 dagsdoser vid en husrannsakan hos honom.Mannen erkänner det stora innehavet men nekar till smugglingsbrott.
Läs mer om Småland.
Man döms för våldtäkt mot 13-åring vid Dreamhack
En man, som tidigare varit anställd på en skola i Ljungby i Småland, döms till tre års fängelse för flera typer av sexuella övergrepp mot barn.Bland annat våldtog han enligt domen en 13-åring i en bil utanför Dreamhack i Jönköping i juni 2015.Domstolen dömer mannen att betala 155000 kronor till det utsatta barnet.
Man knivmördad i lägenhet i Hylte
En man blev i natt knivhuggen till döds i en lägenhet i Hylte kommun, på gränsen mellan Halland och Småland.
Läs mer om Halland, Hylte och Småland.
Brukare sov i avföring – nu sparkas vikarien
En vårdtagare på ett boende i Småland sov en hel natt i avföring och urin.Nu har en vikarie tvingats lämna sin tjänst.Enligt Smålandsposten har ordinarie personal under en tid signalerat att vikarien inte följt rutinerna.
Läs mer om Småland.
Får dödat av lodjur i Småland
Ett får har dödats i ett angrepp från lodjur nära Häradsbäck i Småland. Den döda tackan hittades av gårdsägaren, skriver Smålänningen.
Här anländer prins Carl Philip till racingbanan
Att prins Carl Philip blivit pappa igen förändrar inte helgens planer.Här syns han på Swedish GT på Anderstorp.Prinsen ska köra två lopp i Småland i helgen.
Martin Larsson: Becker – Kungen av Tingsryd
Inte så kul. Småfiffel i Småland eskalerar i summariska avrättningar, skriver Wanda Bendjelloul om Becker – Kungen av Tingsryd
Boende dömd för asylbrand i Småland
En man i 20-årsåldern döms till rättspsykiatrisk vård för att ha anlagt en brand på ett asylboende i Hultsfred i juni.
Läs mer om Hultsfred och Småland.
Pojke hittad död efter drunkningsolycka
En pojke har hittats död efter att ha befunnit sig flera timmar under vatten i en sjö i Nybro i Småland, enligt Barometern. Flera personer hörde pojken ropa på hjälp ute på sjön.
Läs mer om Barometern, Nybro och Småland.
Pojke hittad efter drunkningsolycka
En pojke har hittats efter en drunkningsolycka på Linneasjön i Nybro i Småland. Flera personer hörde pojken ropa på hjälp ute på sjön.
Läs mer om Linneasjön, Nybro och Småland.
Pojke saknas efter drunkningslarm
En pojke saknas efter en befarad drunkningsolycka på Linneasjön i Nybro i Småland. Flera personer hörde pojken ropa på hjälp ute på sjön.
Läs mer om Linneasjön, Nybro och Småland.
Gård i Småland drabbad av Newcastlesmitta
En gård utanför Kalmar med 4000 fjäderfän har drabbats av den smittsamma Newcastlesjukan.
Detta hände när britterna röstade för brexit
Från en liten ort i Småland – till en plats bredvid de stora på 10 Downing Street i London.Statsvetaren Mats Persson berättade i sitt Sommar på onsdagen om den resan.– Jag ska prata om hur det är att gå på glödande kol med Storbritanniens premiärminister, och vad som verkligen hände när britterna röstade för brexit.
Så var Mats Perssons sommarprat i Sommar i P1
En gosse från Bankeryd i Småland tar sig ut i stora världen.Den för mig tidigare okände Mats Persson hade mycket att berätta.Men han talade alldeles för mycket om brexit.
Läs mer om Bankeryd, Småland och Sommar.
Farmen-torpet totalförstört i brand
Farmen-torpet i Småland har förstörts i en brand. Det är andra gången på kort tid som inspelningen av dokusåpan drabbas av brand.
Läs mer om Småland.
Misstänkt gödselbombstillverkare släpps
Den 38-åring från Småland som misstänkts för att ha förberett tillverkning av en gödselbomb har släppts från häktet.Misstankarna mot mannen har försvagats enligt kammaråklagare Mats Ljungqvist vid riksenheten för säkerhetsmål.–Han är fortsatt misstänkt men de ursprungliga misstankarna har försvagats något.
Läs mer om Småland.
2 500 blixtar i Syd – på två timmar
2 500 blixtnedslag på två timmar.Så många nedslag registrerade SMHI under torsdagskvällen.– Det är ett ganska kraftigt oväder som har kommit från Atlanten och passerat över norra Skåne, Blekinge och Småland, säger Kristian Silver, jourhavande meteorolog vid SMHI till Barometern.
Emmaboda slår knarkrekord – även personal misstänkt
Mer än dubbelt så många narkotikabrott har anmälts på årets Emmabodafestival, som hölls i helgen, jämfört med förra året, uppger polisen för SVT Småland.
Läs mer om Emmabodafestival.
Emmaboda slår knarkrekord
Mer än dubbelt så många narkotikabrott har anmälts på årets Emmabodafestival, som hölls i helgen, jämfört med förra året, uppger polisen för SVT Småland.
Läs mer om Emmabodafestival.