Smålandsposten

Kvinna polisanmälde man för våldtäkt – åtalas själv

En kvinna anmälde under 2017 att hon hade blivit våldtagen av en man på en krog.Nu har den 24-åriga mannen anmält henne för falska anklagelser, skriver Smålandsposten.Mannen menar att våldtäktsanmälan var en hämndaktion.

Uppgifter: Växjö Vipers värvar talangfull målvakt

Växjö Vipers nya målvakt heter Viktor Kastengren, kan Smålandsposten avslöja. Övergången väntas presenteras inom kort. Efter säsongen släppte Växjö Vipers nyheten att målvakten Eero Kosonen bestämt sig för att lämna klubben.
Kalmar-lånet avgjorde Smålandsderbyt för Öster
Kalmarlånet Carl Johansson, 19, blev Östers derbyhjälte mot Jönköping.– Calle är riktigt vass på att ta sig ur trånga situationer, säger Östertränaren Christian Järdler till Smålandsposten.
Uppgift: Fasth missar första SM-finalen
Viktor Fasth missar den första SM-finalen, uppger Smålandsposten. Växjös stjärnmålvakt missade måndagens träning inför den första finalen mot Skellefteå på tisdagskvällen.

Vad sjunger Lakejerna egentligen?

Otaliga är de matcher som vi fotografer på Smålandsposten fotograferat Växjö Lakers. Alla hemmamatcher sen starten 1997 och även många viktigare bortamatcher. Lakejernas sånger har alltid varit en del av jobbet.
Läs mer om Lakejerna och Smålandsposten.
Sverigedemokrat misstänks för samröre med högerextrema – riskerar uteslutning
Nils Sjöqvist Axelsson är ordförande för Sverigedemokraterna i Växjö och partiets stora namn inför kommunvalet i höst. Han utreds nu av partiet och ledande Sverigedemokrater i Växjö räknar med att han kommer att uteslutas. Orsaken är att han har haft en bakgrund i högerextrema kretsar, enligt en rad granskande artiklar i Smålandsposten.
Besked efter smällen: Har lämnat sjukhuset
Växjö Lakers Linus Fröberg fördes till sjukhus i samband med matchen mot Malmö Redhawks på söndagen.Nu ger klubben besked efter skadan.– Det såg värre ut än vad det var, säger läkaren Niklas Damkilde till Smålandsposten.
Läs mer om Smålandsposten.
SD-ledaren hyllade Putin och poserade med vapen
Sverigedemokraternas toppnamn i Växjö har ett förflutet i The Northern Brothers, avslöjar Smålandsposten.Han har också poserat med vapen och hyllat Putin.– Att jag tog en bild med en kompis träningsvapen i hans källare, ser jag inte som något radikalt. Det är bara en bild, säger han till tidningen.
Klart: Innebandyfesten till Växjö
Nu är avtalet påskrivet. Innebandyfesten flyttar nästa år till Växjö. Som Smålandsposten tidigare avslöjat flyttar Innebandyfesten till Växjö nästa år.
Läs mer om Innebandyfesten och Växjö.
Anettes pappa får inte saketter i kaffet
Äldreboendet Kvarngården har börjat ta betalt för saketter, skriver Smålandsposten.Anettes pappa får fortfarande sitt kaffe – men inte sötningsmedel.– Man sparar in så mycket på våra äldre, säger Anette Nerlie.
Läs mer om Anette Nerlie.
Sparar in på sötningsmedel i äldres kaffe
Inrikes. Tidigare serverades sötningsmedel till kvällskaffet. Men nu får de äldre på Kvarngården i Växjö kommun betala, rapporterar Smålandsposten. Image-text: Slut på suketter i kaffet. Arkivbild.
Sparar in på sötningsmedel i äldres kaffe
Tidigare serverades sötningsmedel till kvällskaffet. Men nu får de äldre på Kvarngården i Växjö kommun betala, rapporterar Smålandsposten. Orsaken?
Fans förstörde stolar – nu får Öster betala
Några fans förstörde stolar och en inkastad blixtbengal brännskadade konstgräsmattan på Borås Arena.Nu kallar Öster till möte med supportrarna efter skadegörelsen i superettanpremiären.– Vi kommer att få betala de sönderslagna stolarna och reparationen av konstgräset som blev brännskadat av blixtbengalen, säger Ron Wähämäki, säkerhetsansvarig, till Smålandsposten.
Utbrottet – stal mobil: Oerhört respektlöst
Växjös uttåg ur SM-slutspelet i innebandy bjöd på bisarra scener.Tränaren Niklas Nordn stal en telefon rätt ur händerna på bevakande reportern Peter Caln.– Jag tycker det är oerhört respektlöst att sitta och filma någon annans samtal, säger Nordn till Smålandsposten. – Kontrollanten skulle göra en anmälan, för mig räcker det så, säger Caln.
Varning utfärdas för Centerns vallöfte
Andreas Olssons (C) framför ett vallöfte i Smålandsposten den 20 mars om att Växjöborna ska få möjlighet att hyra solceller. Förslaget visar en total okunskap om den ekonomiska verkligheten för solcellshyra.
Läs mer om Smålandsposten och Växjöborna.
Här blir gamla nyheter till rykande stoff
Eva-Therese Eriksson Edgarn ser till så att Smålandsposten massakreras och går upp i rök. Tändblocken som hon pressar fram av fuktat och söndermalt tidningspapper ser ut som missfärgade puckar. I hockeymetropolen Tingsryd gör de succé.
Läs mer om Smålandsposten och Tingsryd.
Idrottskliniken köper företag till nytt gym
För ett par veckor sedan berättade Smålandsposten att Växjöföretaget Idrottskliniken, som driver flera gym i Växjö, ska öppna ett nytt träningsställe i centrum.
Kvinna begärs häktad för mord i Småland
Inrikes. En kvinna i 60-årsåldern begärs häktad misstänkt för att ha mördat en man i en villa i en ort norr om Växjö, rapporterar Smålandsposten. Enligt tidningen är hon på sannolika skäl misstänkt för mord.
Läs mer om Småland, Smålandsposten och Växjö.
Kvinna begärs häktad för mord i Småland
En kvinna i 60-årsåldern begärs häktad misstänkt för att ha mördat en man i en villa i en ort norr om Växjö, rapporterar Smålandsposten.
Läs mer om Småland, Smålandsposten och Växjö.
Kvinna begärs häktad för mord i Småland
En kvinna i 60-årsåldern begärs häktad misstänkt för att ha mördat en man i en villa i en ort norr om Växjö, rapporterar Smålandsposten.
Läs mer om Småland, Smålandsposten och Växjö.
Största orättvisan finns inte bland frukten
I Smålandsposten den 15 mars finns det en artikel med rubriken "Medhavd frukt till skolan rör upp känslor". Jag läser artikeln och blir irriterad.
Läs mer om Medhavd.
Föräldra-ilskan mot skolans fruktstunder
Fruktstund för barn är något av en tradition i svenska förskolan.Nu tycker en del föräldrar att de blir orättvisa.– Det blir ett problem om fruktstunderna organiseras av skolan, säger Anders Ellingfors på utbildningsförvaltningen till Smålandsposten.
Läs mer om Smålandsposten.
Gota Media visar damallsvenskan
Barometern-OT, Smålandsposten och Kristianstadsbladet kommer att visa samtliga matcher i damallsvenskan under kommande säsong. Det är koncernens största TV-satsning hittills, enligt Anders Enström som är chefredaktör på Barometern-OT.
Smålandsposten sänder Växjö DFF:s alla matcher
Nu är det klart att Smålandsposten sänder Växjö DFF:s alla matcher i allsvenskan. Både borta och hemma. Som prenumerant på Smålandsposten kan du se alla matcher på smp.se. Växjö DFF är nykomlingar i allsvenskan denna säsong.
Läs mer om Smålandsposten.
Uppvidinge måste samarbeta
I Smålandsposten den 1 mars uttalar sig Patrik Davidsson (C), Uppvidinge kommun, om att byta förhandlare avseende räddningstjänsten i östra Kronoberg, RÖK.