Sm finalen

Smederna smider nya planer

Förra året blev Smederna sensationellt svenska mästare i speedway efter en galen vändning i SM-finalen mot Vetlanda. Nu siktar Eskilstunalaget på ett nytt guldfirande. – Jag har valt bort att köra i England de senaste åren för att prestera bättre i Sverige, säger föraren Pontus Aspgren.
Guldbonus till SM-vinnarna från Luleå
Sporttelegram. Luleås SM-segrande hockeylag får en guldbonus från Luleå kommun. Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att ge laget 50 000 kronor, skriver NSD. Luleå besegrade Linköping med 5-1 i den tredje och avgörande SM-finalen.
Försvarsgiganten: Jag vill guldfira hela sommaren
SKELLEFTEÅ. När slutsignalen hördes i Skellefteå kraft arena kom alla känslorna på en och samma gång för Växjös försvarsgigant Daniel Rahimi. För första gången under sin karriär fick 30-åringen uppleva hur det är att vinna något. – Det hände så mycket i kroppen i det ögonblicket. Allt bara sköljde över mig, berättar Daniel Rahimi efter den avgörande SM-finalen.

Åkte 122 mil i buss - fick se guld

Sporttelegram. Segerleendena fanns på plats hos bortafansen redan innan pucken släpptes i den fjärde SM-finalen mellan Skellefteå och Växjö (0-5). Växjös supportrar hade inte åkt buss hela natten för att se sina favoriter förlora.
Läs mer om SM-finalen, Skellefteå och Växjö.
Stjärnduon lämnar efter finalförlusten
SKELLEFTEÅ. Den sjunde SM-finalen sedan 2011 slutade i silvertårar för Skellefteå AIK.Och nu har flera spelare gjort sitt i Västerbotten.* Succcentern lämnar för spel i NHL.* Joni Ortio flyttar efter två år till Ryssland och KHL.* Guldbacken återvänder - nobbar bud från rivalen, Luleå.
Värvade stjärnan - mitt under SM-finalen
Igår blev Storvreta svenska mästare för femte gången. Man passade även på att göra klart med ett prestigefyllt nyförvärv samma dag. Simon Götz spelar i Storvreta nästa säsong.
Läs mer om SM-finalen och Storvreta.
Täby vann dramatisk SM-final i badminton
Täby vann SM-guld i badminton efter en riktig rysare i finalen mot Fyrisfjädern.
Läs mer om Fyrisfjädern, SM-final och SM-guld.
IBF-veteranen om framtiden: "Jag vill inte tänka på innebandy nu"
SM-finalen mot Storvreta kan ha varit Ciya Hajos sista match med IBF Falun. Här är beskedet från lagets äldste spelare. - Vi får se, nu vill jag vara bort från skiten, säger Hajo till Sporten. Det blev inget nytt guldfirande för IBF Falun.
Läs mer om Hajo, Sporten och Storvreta.
Ångesonen Elias Pettersson tvåmålsskytt - när Växjö vann tredje raka i finalserien
På lördagen var det dags för den tredje SM-finalen i ishockey. Växjö kom till start med vinst i två raka matcher och noll insläppta mål.
Läs mer om SM-finalen och Växjö.
Storvreta bröt Faluns guldsvit
Sporttelegram. Falun hade aldrig förlorat en SM-final. Den sviten såg Storvreta till att sticka hål på. Uppsalalaget vann SM-finalen i innebandy inför ett fullsatt Globen med 6-2.
Läs mer om Globen, SM-final, SM-finalen och Storvreta.
Storvreta bröt Faluns guldsvit
Falun hade aldrig förlorat en SM-final. Den sviten såg Storvreta till att sticka hål på. Uppsalalaget vann SM-finalen i innebandy inför ett fullsatt Globen med 6–2.
Läs mer om Globen, SM-final, SM-finalen och Storvreta.
Stortalangens svar på mammans avslöjande
VÄXJÖ/STOCKHOLM. Elias Pettersson gör stor succ i SM-finalen för Växjö Lakers mot Skellefteå.Men nu avslöjar hans mamma Irene Jonsson att det inte var givet att det skulle bli Växjö för Pettersson.– I fjol fick han en Skellefteåväst och halsduk i julklapp, säger hon till C More.
Storvreta vann giganternas kamp
Storvreta vann giganternas kamp i Globen när man vann innebandyfinalen över Falun med 6-2. Det här var Storvretas femte SM-guld och för Falun var det femte finalen och första förlusten.
Läs mer om Falun, Globen och SM-guld.
Bryter torkan efter 153 minuters spel
Det tog 153 minuter och 8 sekunder.Sen kunde Skellefteå spräcka målnollan i SM-finalen mot Växjö Lakers när Oscar Möller styrde in 1-0.
Så laddar herrlagen under finaldagen
En rutinerad finalduo är bestämd hur den perfekta finaluppladdningen ska få dem redo för SM-finalen. Kaptenerna Rasmus Enström och Mattias Samuelsson - vem får lyfta pokalen imorgon?
Läs mer om SM-finalen.
Backveteranen: "Vi ska knäppa dem på näsan"
Utklassade två gånger om - och inte ett enda gjort mål. Hur reser man sig från det? Nästa match, den tredje SM-finalen, spelas i eftermiddag, klockan 15.15, i Vida arena i Växjö.
Läs mer om SM-finalen, Vida och Växjö.
Wijk vill tvätta bort förlorarstämpeln
Bäst i världen? Ja, tre gånger. Bäst när det gäller? Där har Anna Wijk en del att bevisa. – Jag ser mycket hellre att jag gör noll poäng och vi vinner matchen än att jag gör fem och vi förlorar den, säger Kais Moras lagkapten inför SM-finalen mot Iksu.
Läs mer om Anna Wijk, Iksu och SM-finalen.
Häcklad Brown bakom Udominates seger
Umeålaget Udominate studsade tillbaka och vann den andra SM-finalen i basket mot Luleå med 98-73. Det betyder att det nu står 1-1 i matcher i bäst av fem.
Läs mer om Luleå och SM-finalen.
Stjärnorna ställs mot varandra i slaget om Globen
De möttes i SM-finalen förra året. Nu är det favorit i repris för Kais Moras stjärna Anna Wijk och Iksus Amanda Delgado Johansson. – Det är den här helgen man går och väntar på hela säsongen, säger 26-åriga Anna Wijk som hoppas på revansch i lördagens damfinal i innebandy.
Läs mer om Anna Wijk, Globen och SM-finalen.
Tiffany Brown bakom Udominates seger
Umeålaget Udominate studsade tillbaka och vann den andra SM-finalen i basket mot Luleå med 98–73.Det betyder att det nu står 1–1 i matcher i bäst av fem.Stor segerorganisatör var pointguarden Tiffany Brown som var banans lysande stjärna och satte hela 35 poäng.
Läs mer om Luleå, SM-finalen och Tiffany Brown.
Brown bakom Udominates seger
Sporttelegram. Umeålaget Udominate studsade tillbaka och vann den andra SM-finalen i basket mot Luleå med 98-73. Det betyder att det nu står 1-1 i matcher i bäst av fem.
Läs mer om Luleå och SM-finalen.
Brown bakom Udominates seger
Umeålaget Udominate studsade tillbaka och vann den andra SM-finalen i basket mot Luleå med 98–73. Det betyder att det nu står 1–1 i matcher i bäst av fem. Stor segerorganisatör var pointguarden Tiffany Brown som var banans lysande stjärna och satte hela 35 poäng.
Läs mer om Luleå, SM-finalen och Tiffany Brown.
Halvspanjorska vill skjuta Iksu till SM-guld
Född på Kanarieöarna och SM-guldhjälte i innebandy. Kombinationen känns inte självklar men Amanda Delgado Johansson har alla möjligheter att förverkliga den. – Nånstans vet man att man har det i sig, säger Iksus poängdrottning inför finalen mot Kais Mora.
Jagas av Växjö – under SM–finalen
Niclas Burström ser ut att vara på väg tillbaka till SHL.Men det är inte säkert att han hamnar i det gamla laget Skellefteå.Enligt Hockeynews.se jagar årets finalrival Växjö just nu stjärnbacken.