Smita

Två män försökte smita från polisen – voltade med bilen

Natten till söndagen försökte två män smita från polisen när polisen skulle stoppa fordonet.I stället slutade det med att de voltade av vägen.– De är allvarligt men inte livshotade skadade, säger Anneli Johnsson Hammo.
15-åring rånades på sin moped
En 15-årig kille i Växjö blev på lördagseftermiddagen rånad på sin moped av fyra jämnåriga.Polisen upptäckte mopeden efter tio minuter – men rånarna lyckades smita.
Läs mer om Växjö.

Bil voltade efter polisjakt – misstänkt drograttfylleri

En bilist försökte smita från en polispatrull utanför Gävle.Det slutade med att bilen voltade.
Läs mer om Gävle.Det.
Vårdjättar rundar vinsttaket – småbolag drabbas
Mindre välfärdsbolag riskerar att gå under om vinsttaket blir verklighet. Storbolagen däremot kan smita undan kraven, visar SvD Näringslivs granskning. – De stora bolagen har kompetens och resurser att lägga om verksamheten medan de mindre har varken eller, säger Jon Walberg på PWC.
Läs mer om Jon Walberg och PWC.
Så slipper Google en miljard i skatt i Sverige
Google lyckas smita undan skatter på över en miljard i Sverige.Enligt sajten Breakit drog sökjätten in minst 5,5 miljarder kronor från svenska annonsörer i fjol.Men skatten landade på bara 5,5 miljoner kronor.
Anna Kinberg Batra: Löfven gör allt för att skylla i från sig
Moderatledaren Anna Kinberg Batra riktar skarp kritik mot Stefan Löfven efter hans första uttalande om it-skandalen på Transportstyrelsen. Hon anser att statsministern försöker smita från sitt ansvar som regeringschef genom att kalla skandalen för ett haveri. Infrastrukturminister Anna Johansson får också hård kritik.
Guns N' Roses i Stockholm – smet in bakvägen på Grand Htel
Efter 20 år är Guns N' Roses tillbaka i Sverige. På torsdag ställer sig det legendariska rockbandet på Friends arena i Stockholm – och nu är de framme i huvudstaden.Under onsdagskvällen sågs bandet nämligen smita in bakvägen på Grand Htel.
Läs mer om Grand Htel, Stockholm och Sverige.
Nya utmaningar när vi går mot ett kontantlöst samhälle
När användningen av kontanter i Sverige minskar kan det bli svårare att smita från skatten eller att bedriva annan kriminell verksamhet. Möjligheten att kartlägga människors liv i detalj ökar också.
Läs mer om Sverige.
Tesla Model X kör om Volvo XC90 när bästa miljöbilen ska utses
Tesla lägger beslag på tre av topplaceringarna när bilklubben American Automobile Association utser de bästa miljöbilarna. Tesla Model X 75D vinner hela tävlingen och suv-kategorin medan Model S 60, som nu tas bort från modellprogrammet, vinner i kategorin Large Car. Tesla Model X fick 100,33 poäng och lyckas därmed smita före tvåan Volvo XC90 T8 Twin Engine med 93,03 poäng. Toyota Mirai är bästa bränslecellsbil men den hamnar först på 18:e plats och hybridbilen Toyota Prius hamnar på 19:e plats. I den här tävlingen tittar AAA inte bara på miljöprestanda utan också på komfo
Smitningar kostar 235 miljoner kronor om året
Över 20 000 smitningar från en trafikincident eller olycka under 2016 – till en kostnad av 235 miljoner kronor.– Skadorna är inte alltid stora, men de är många och ofta onödiga. Att smita är dessutom ett allvarligt brott som kan ge upp till ett års fängelse, säger Ifs Dan Falconer.
Stordalen och Öbbe – som Batman och Robin
Miljardären Petter Stordalen fullkomligt älskar sin hund Öbbe.I sitt senaste blogginlägg ger han fem anledningar till varför hundar är människans bästa vän. Bland annat är Öbbe ett gyllene argument för att smita från segdragna tillställningar.Drar middagen ut på tiden och jag hellre skulle vilja sova, har jag alltid en ursäkt. Öbbe måste ha sin kvällspromenad, skriver Stordalen på sin blogg.
Läs mer om Batman, Robin, Stordalen, Öbbe och Öbbe.I.
Försökte smita från polisen med småsyskon i bilen
En 18-årig man i Skåne försökte smita från en polispatrull – med flera småsyskon i bilen. Jakten slutade i en hästhage där mannen försökte springa från platsen, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Skåne.
Vansinnesfärd slutade i krasch
Föraren körde i hög hastighet och tappade kontrollen över fordonet.Färden slutade med en krasch. Personen ska sedan lämnat platsen.– Vittnen ska ha sett föraren smita, springande från platsen, säger Kvällspostens fotograf.
Man hittad död i polisarrest
En man har avlidit i polisarresten i Katrineholm sedan han gripits misstänkt för rattfylleri och vårdslöshet i trafik. Mannen försökte först smita från en poliskontroll men stoppades sedan han kört in i en polisbil.
Läs mer om Katrineholm.
Uppblåst mage? 4 saker du ska sluta med direkt
Det är inte bara extrakilon som kan få byxorna att smita åt och festkänslan att försvinna i ett kick. En plötsligt uppblåst mage kan ha samma ohärliga effekt. Men det går att slippa ballongkulan, genom några enkla åtgärder. Här listar vi fyra på ytan oförargliga vanor som du bör sluta med på studs.
Maria Schottenius: Jamaica Kincaid låter oss aldrig smita undan
KRÖNIKA. I Jamaica Kincaids En liten plats finns en smärta och ett ursinne som läsaren inte kan – eller bör – värja sig mot.
19-åring gripen efter att ha kört i 335 km/h
En man har gripits i Oklahoma efter att ha kört 335 kilometer i timmen med sin kraftigt trimmade Ford Mustang, skriver AP. Den 19-åriga föraren försökte dessutom smita från polisen genom att stänga av sina strålkastare och bromsljus.
Läs mer om Ford Mustang och Oklahoma.
Ny dom: Smita från en bilolycka är en mänsklig rättighet
Det är inte olagligt att smita från en bilolycka. Det slår Södertörns tingsrätt fast i en ny dom. En man stod åtalad för att ha smitit från en trafikolycka utan att ha uppgett sin identitet, något som krävs enligt svensk lag – både för den som var vållande och för den som inte var vållande. Men det är också en mänsklig rättighet enligt Europakonventionen att inte behöva medverka till att en själv döms för brott. Och eftersom svensk lag inte får strida mot Europakonventionen frias mannen. Jag hoppas innerligt att åklagaren kommer att överklaga det hä
Läs mer om Europakonventionen.
Dom: Mänsklig rättighet att smita från olycka
Södertörns tingsrätt har friat en man som stod åtalad för smitning från en trafikolycka med motiveringen att det är en mänsklig rättighet att inte behöva medverka till att man själv döms för brott. Det rapporterar Dagens Juridik.
Att smita är en mänsklig rättighet
Det är en mänsklig rättighet, enligt Europakonventionen, att inte behöva medverka till att man...
Läs mer om Europakonventionen.