Smita

66-åring tar rygg på andra och smiter ombord

Hon duckar och glider under avspärrningar, tar rygg på andra och ljuger om sitt namn. Nu har den 66-årig kvinnan gripits sedan polisen misstänkt att hon åter varit på väg att smita ombord på ett flygplan.

Bil körde på annan bil på E4 - smet från platsen

En bil körde på en annan bil på E4 i höjd med Almungerondellen – för att sedan smita från platsen.Det skriver Upsala Nya Tidning.Senare kunde polisen identifiera bilen som smet.
Körde in i stenmur – försökte smita från platsen
Han körde av vägen och rakt in i en stenmur.Den 45-årige mannen smet sedan och försökte komma undan ansvaret för det inträffade, skriver Polisen på sin hemsida.– Han påträffades på en åker där han gömde sig bakom en höbal, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.
Läs mer om Polisen och Stephan Söderholm.
Anders minibuss stals – körde ifatt tjuvarna och band dom
Anders Grubb från Älvsjö tog lagen i egna händer när hans minibuss stals. Tillsammans med en vän körde han efter tjuvarna och grep dom.- Vi slet ut dom ur bilen och satte fast händerna bakom ryggen med buntband så de inte kunde smita helt enkelt, säger Anders Grubb.
Läs mer om Älvsjö.

Prinsessan Sofias sista minuten-uppdrag

På fredag döps Sveriges yngste prins – prins Gabriel.Trots förberedelser in i det sista lyckades prinsessan Sofia smita i väg och uppmärksamma initiativ för att skapa en bättre framtid för barn och unga.Skandias projekt Ider för livet firar 30 år och prinsessan var på plats på Cirkus i Stockholm och delade ut pris.
Läs mer om Ider, Sofia och Stockholm.
14-årig bilförare försökte smita från polisen
Vid en poliskontroll på Ängöleden i Kalmar försökte en förare smita från polis.Bilen fick sedan sladd och bilen körde in i en lyktstolpe.Föraren visade sig vara en 14-åring. Med i bilen satt även tre 15-åringar.
Läs mer om Kalmar och Ängöleden.
Mystiska bilden på Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic är i Manchester United för att tillfriskna från sin knäskada. Eller?Enligt uppgifter i indonesisk lokalpress har superstjärnan lyckats smita undan den brittiska pressen och åkt på en hemlig semester.
Att smita från skatt – ska det finansiera hästsporten?
Företrädare för ATG försöker lura allmänhet och beslutsfattare med argumentet att de andra måste betala. I själva verket vill man få riksdagen att lagstifta om rätt till skattefri vinstutdelning till ägarna, skriver Peter Alling, Kindred Group, i en replik.
Läs mer om ATG, Kindred Group och Peter Alling.
Två män försökte smita från polisen – voltade med bilen
Natten till söndagen försökte två män smita från polisen när polisen skulle stoppa fordonet.I stället slutade det med att de voltade av vägen.– De är allvarligt men inte livshotade skadade, säger Anneli Johnsson Hammo.
15-åring rånades på sin moped
En 15-årig kille i Växjö blev på lördagseftermiddagen rånad på sin moped av fyra jämnåriga.Polisen upptäckte mopeden efter tio minuter – men rånarna lyckades smita.
Läs mer om Växjö.
Bil voltade efter polisjakt – misstänkt drograttfylleri
En bilist försökte smita från en polispatrull utanför Gävle.Det slutade med att bilen voltade.
Läs mer om Gävle.Det.
Vårdjättar rundar vinsttaket – småbolag drabbas
Mindre välfärdsbolag riskerar att gå under om vinsttaket blir verklighet. Storbolagen däremot kan smita undan kraven, visar SvD Näringslivs granskning. – De stora bolagen har kompetens och resurser att lägga om verksamheten medan de mindre har varken eller, säger Jon Walberg på PWC.
Läs mer om Jon Walberg och PWC.
Så slipper Google en miljard i skatt i Sverige
Google lyckas smita undan skatter på över en miljard i Sverige.Enligt sajten Breakit drog sökjätten in minst 5,5 miljarder kronor från svenska annonsörer i fjol.Men skatten landade på bara 5,5 miljoner kronor.
Anna Kinberg Batra: Löfven gör allt för att skylla i från sig
Moderatledaren Anna Kinberg Batra riktar skarp kritik mot Stefan Löfven efter hans första uttalande om it-skandalen på Transportstyrelsen. Hon anser att statsministern försöker smita från sitt ansvar som regeringschef genom att kalla skandalen för ett haveri. Infrastrukturminister Anna Johansson får också hård kritik.
Guns N' Roses i Stockholm – smet in bakvägen på Grand Htel
Efter 20 år är Guns N' Roses tillbaka i Sverige. På torsdag ställer sig det legendariska rockbandet på Friends arena i Stockholm – och nu är de framme i huvudstaden.Under onsdagskvällen sågs bandet nämligen smita in bakvägen på Grand Htel.
Läs mer om Grand Htel, Stockholm och Sverige.
Nya utmaningar när vi går mot ett kontantlöst samhälle
När användningen av kontanter i Sverige minskar kan det bli svårare att smita från skatten eller att bedriva annan kriminell verksamhet. Möjligheten att kartlägga människors liv i detalj ökar också.
Läs mer om Sverige.
Tesla Model X kör om Volvo XC90 när bästa miljöbilen ska utses
Tesla lägger beslag på tre av topplaceringarna när bilklubben American Automobile Association utser de bästa miljöbilarna. Tesla Model X 75D vinner hela tävlingen och suv-kategorin medan Model S 60, som nu tas bort från modellprogrammet, vinner i kategorin Large Car. Tesla Model X fick 100,33 poäng och lyckas därmed smita före tvåan Volvo XC90 T8 Twin Engine med 93,03 poäng. Toyota Mirai är bästa bränslecellsbil men den hamnar först på 18:e plats och hybridbilen Toyota Prius hamnar på 19:e plats. I den här tävlingen tittar AAA inte bara på miljöprestanda utan också på komfo
Smitningar kostar 235 miljoner kronor om året
Över 20 000 smitningar från en trafikincident eller olycka under 2016 – till en kostnad av 235 miljoner kronor.– Skadorna är inte alltid stora, men de är många och ofta onödiga. Att smita är dessutom ett allvarligt brott som kan ge upp till ett års fängelse, säger Ifs Dan Falconer.
Stordalen och Öbbe – som Batman och Robin
Miljardären Petter Stordalen fullkomligt älskar sin hund Öbbe.I sitt senaste blogginlägg ger han fem anledningar till varför hundar är människans bästa vän. Bland annat är Öbbe ett gyllene argument för att smita från segdragna tillställningar.Drar middagen ut på tiden och jag hellre skulle vilja sova, har jag alltid en ursäkt. Öbbe måste ha sin kvällspromenad, skriver Stordalen på sin blogg.
Läs mer om Batman, Robin, Stordalen, Öbbe och Öbbe.I.
Försökte smita från polisen med småsyskon i bilen
En 18-årig man i Skåne försökte smita från en polispatrull – med flera småsyskon i bilen. Jakten slutade i en hästhage där mannen försökte springa från platsen, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Skåne.