Socialchef

Cheferna och facket utlovar förbättringar

Kritiken är skarp mot hur arbetet fungerar på socialförvaltningen i Åstorp. Kritiken tillbakavisas dock på de flesta punkter av socialchef Anna-Lena Sellergren.
Läs mer om Anna-Lena Sellergren och Åstorp.

Tiina: Ska mormor tvingas äta det här?

Här är julmaten som kommunen serverade Tiina Sjöbergs 77-åriga mormor.En likadan rätt serverades igen den 4 januari, då var den tio dagar gammal. Priset: 47 kronor.Nu uppmärksammas Tiinas bild på matlådan i sociala medier.– Vi tar det här på fullaste allvar och vi ska försöka rätta till det vi kan, säger Camilla Munther, socialchef på Olofströms kommun.
Läs mer om Camilla Munther.
Larm: Situation för ensamkommande rättsosäker
Flera kommuner flaggar nu för att ensamkommande barn och unga har det allt sämre på sina boenden. Ett stort söktryck gör att kommuner i vissa fall måste bryta mot lagen för att kunna hjälpa barnen. – Vi har inte tid att utreda barnens behov, säger en socialchef till SvD.
Läs mer om SvD.
Ulf Carling filmade på boende – polisanmäls
Boendet för flyktingbarn på Simontorps gård fick en påstridig besökare som filmade och ställde frågor. Nu har Höganäs kommun polisanmält händelsen. – Vår bild är att Ulf Carling kommit till Simontorps gård, gått in där och börjat filma, säger Andrea Danielsson, tf Socialchef i kommunen. – Det är ingen allmän plats.

Hon går in som socialchef

Medan en ny socialchef rekryteras hämtar Höganäs en vikarie från Helsingborg. Andrea Tuchten Danielsson går in som chef med en veckas varsel.
Läs mer om Helsingborg.
Ekonomichef hoppar av
I förra veckan sa socialchef Lena Landström upp sig. Nu slutar även ekonomichef Per Broman.
Läs mer om Lena Landström och Per Broman.
Höganäs utan socialchef
Socialchef Lena Landström slutar efter bara två år på posten.
Fler brott en upplevd känsla i Örkelljunga
Örkelljunga kommun har fel om att asylmottagningen lett till fler brott. Det är mera en upplevd känsla, sa socialchef Christel Sundberg till Sveriges television.
De äldres nattsömn ska kameraövervakas
Nattbesöken ska bli digitala. Nu ska kameror provas hos vårdtagarna i Gnosjö kommun. – Vi slipper väcka dem i onödan, säger kommunens socialchef Bengt Andersson till Värnamo Nyheter.
Socialarbetarnas möjlighet att ägna sig åt det de utbildade för, socialt arbete, är för liten.
Socialtjänstens problem handlar inte bara om hög arbetsbelastning, låga löner och olämpliga chefer. Några allmänna faktorer ligger bakom problemen i Helsingborg, men också i hela landet.Det skriver Göran Jönsson, tidigare socialchef i Helsingborg
Läs mer om Göran Jönsson och Helsingborg.
Socialarbetarnas möjlighet att ägna sig åt det de utbildade för, socialt arbete, är för liten.
Socialtjänstens problem handlar inte bara om hög arbetsbelastning, låga löner och olämpliga chefer. Några allmänna faktorer ligger bakom problemen i Helsingborg, men också i hela landet.Det skriver Göran Jönsson, tidigare socialchef i Helsingborg
Läs mer om Göran Jönsson och Helsingborg.
EU-migranter i Skara vräks av kommunen
Den grupp EU-migranter som bott vid Folkets park i Skara har vräkts, uppger flera medier.Var de ska ta vägen är fortfarande oklart.– Det är väldigt svårt för små kommuner att ta ett internationellt ansvar för en grupp vi inte vet hur stor den kan bli, säger Skaras socialchef Lena Bjugård Bränfeldt till P4 Skaraborg.
Skolchefen lämnarför jobb i Stockholm
Efter nästan tio år i Ängelholm slutar Tony Mufic sin tjänst som skol- och socialchef i och blir utbildningsdirektör i Stockholm. Han gör sin sista arbetsdag i mitten av juni. Arbetet med att hitta en ersättare startar omedelbart.
Läs mer om Stockholm, Tony Mufic och Ängelholm.
Skolchefen slutar för jobb i Stockholm
Nu är det klart att Tony Mufic slutar sin tjänst som skol- och socialchef i Ängelholm och blir skoldirektör i Stockholm.
Läs mer om Stockholm, Tony Mufic och Ängelholm.
Socialförvaltningens hemliga mejl gick fel
När socialförvaltningen skulle skicka ut sekretessbelagd kallelse blev det fel. Mejlet, som bland annat innehöll känsliga uppgifter om en patient, hamnade av misstag hos en journalist på en lokaltidning, skriver Barometern. – I just det här fallet handlar det enbart om den mänskliga faktorn, vi har tryckt på fel knapp och det kan hända oavsett vilka rutiner vi har, säger socialchef Ann-Gret Silln till Barometern.
Läs mer om Ann-Gret Silln och Barometern.
Fler privatpersoner vill hjälpa utsatta familjer
Engagemanget uppskattas av kommunen socialchef som menar att julklappar är ett föräldraansvar.
Socialchef dömdes för sexköp – får 450 000 kr
Mannen var socialchef i på en ort i Värmland när han åtalades för att ha köpt sex upprepade gånger. Tidigare i höst dömdes han. Nu har hans tidigare arbetsgivare gått med på att ge honom 450 000 kronor – för att slippa att han jobbar kvar. –Vi anser fortfarande att vi gjorde rätt, vi hade god grund för det vi gjorde, säger kommunens personalchef till P4 Värmland P4 Värmland.
Läs mer om Värmland.
Sexköpande socialchef får skadestånd
Den före detta socialchef i Värmland som sparkades från sitt jobb sedan han dömts för sexköp, har nått en förlikning med sin tidigare arbetsgivare. Mannen får enligt överenskommelsen 450 000 kronor, uppger P4 Värmland. Den avskedade socialchefen, som dömdes till dagsböter för att ha köpt sex i både Bohuslän och Värmland, nekade till alla anklagelser och stämde sin arbetsgivare för att få tillbaka jobbet.
Läs mer om Bohuslän och Värmland.
Sexköpande socialchef får skadestånd
Karlstad Den före detta socialchef i Värmland som sparkades från sitt jobb sedan han dömts för sexköp har nått en förlikning med sin tidigare arbetsgivare.
Läs mer om Värmland.
Yngre dementa kan få eget boende
Mona Olssons medborgarförslag om ett demensboende för yngre fick tummen upp av kommunfullmäktige i Sollefteå. Men att öppna en egen avdelning för yngre är inte aktuellt i dagsläget, enligt Gert Persson, socialchef.
Läs mer om Gert Persson och Sollefteå.
Asfaltsläggare tillbaka – uppges anlita tiggare
De så kallade irländska asfaltläggarna är åter tillbaka i Västsverige. Uppgifter gör gällande att de låter arbetare tvätta tak utan skyddsutrustning. Asfaltläggarna uppges också anlita tiggare som arbetskraft – vilket bekräftas av Stadsmissionen. – Många i den här gruppen blir hänvisade till olika typer av mer eller mindre dåliga och illegala jobb. Det är ett välkänt faktum, säger Lennart Forsberg, socialchef på Stadsmissionen i Göteborg.
Larm om mobbning på boende för flyktingar
Ungdomar som bor på ett HVB-hem i Uppvidinge ska ha känt sig mobbade av personalen. De ska ha blivit bjudna på cigarretter och ha fått höra hur personalen berättat om sina sexliv, enligt en lex Sarah-anmälan som två av kommunens socialsekreterare har gjort. – Det är jättetråkigt att det här har hänt, säger Susanne Winsth, socialchef på Uppvidinge kommun, till Kvällsposten.
Nytt slarv av socialen – efter Yaras, 8, död
KARLSKRONA. Efter tragedin då 8-åriga Yara mördades i våras skärpte Socialtjänsten i Karlskrona rutinerna gällande dokumenthanteringen. Men nu har det hänt igen – handlingar ur en orosanmälan gällande ett barn hamnade i fel postfack och lästes inte på över en vecka. – Vi ser mycket allvarligt på det här, säger socialchef Anette Gladher.
Bäsen: Varför nekas våra gamla trygghet?
Att en kvinna som dömts för mord på en åldring fått jobb i hemtjänsten är anmärkningsvärt. Att samma kvinna nu misstänks för en rad stölder hos de äldre hon vårdat är skrämmande. Vore jag socialchef i Ljungby kommun skulle jag skämmas i dag.
Läs mer om Ljungby.
Morddömd kvinna kan ha stulit från åldringar
Polisen i Kronoberg tror sig ha nystat upp en rad guldstölder hos äldre. En 55-årig kvinnlig hemtjänstarbetare greps tidigt i morse misstänkt för att ha stulit ringar och smycken från äldre som hon vårdat. Kvinnan har tidigare dömts för mord på en åldring, bekräftar polisen för KvP.se. – Det var ny information för mig, säger Jonas Jönsson, socialchef i Ljungby kommun.
Läs mer om Kronoberg, KvP.se och Ljungby.