Socialchef

EU-migranter i Skara vräks av kommunen

Den grupp EU-migranter som bott vid Folkets park i Skara har vräkts, uppger flera medier.Var de ska ta vägen är fortfarande oklart.– Det är väldigt svårt för små kommuner att ta ett internationellt ansvar för en grupp vi inte vet hur stor den kan bli, säger Skaras socialchef Lena Bjugård Bränfeldt till P4 Skaraborg.

Skolchefen lämnarför jobb i Stockholm

Efter nästan tio år i Ängelholm slutar Tony Mufic sin tjänst som skol- och socialchef i och blir utbildningsdirektör i Stockholm. Han gör sin sista arbetsdag i mitten av juni. Arbetet med att hitta en ersättare startar omedelbart.
Läs mer om Stockholm, Tony Mufic och Ängelholm.
Skolchefen slutar för jobb i Stockholm
Nu är det klart att Tony Mufic slutar sin tjänst som skol- och socialchef i Ängelholm och blir skoldirektör i Stockholm.
Läs mer om Stockholm, Tony Mufic och Ängelholm.
Socialförvaltningens hemliga mejl gick fel
När socialförvaltningen skulle skicka ut sekretessbelagd kallelse blev det fel. Mejlet, som bland annat innehöll känsliga uppgifter om en patient, hamnade av misstag hos en journalist på en lokaltidning, skriver Barometern. – I just det här fallet handlar det enbart om den mänskliga faktorn, vi har tryckt på fel knapp och det kan hända oavsett vilka rutiner vi har, säger socialchef Ann-Gret Silln till Barometern.
Läs mer om Ann-Gret Silln och Barometern.

Fler privatpersoner vill hjälpa utsatta familjer

Engagemanget uppskattas av kommunen socialchef som menar att julklappar är ett föräldraansvar.
Socialchef dömdes för sexköp – får 450 000 kr
Mannen var socialchef i på en ort i Värmland när han åtalades för att ha köpt sex upprepade gånger. Tidigare i höst dömdes han. Nu har hans tidigare arbetsgivare gått med på att ge honom 450 000 kronor – för att slippa att han jobbar kvar. –Vi anser fortfarande att vi gjorde rätt, vi hade god grund för det vi gjorde, säger kommunens personalchef till P4 Värmland P4 Värmland.
Läs mer om Värmland.
Sexköpande socialchef får skadestånd
Den före detta socialchef i Värmland som sparkades från sitt jobb sedan han dömts för sexköp, har nått en förlikning med sin tidigare arbetsgivare. Mannen får enligt överenskommelsen 450 000 kronor, uppger P4 Värmland. Den avskedade socialchefen, som dömdes till dagsböter för att ha köpt sex i både Bohuslän och Värmland, nekade till alla anklagelser och stämde sin arbetsgivare för att få tillbaka jobbet.
Läs mer om Bohuslän och Värmland.
Sexköpande socialchef får skadestånd
Karlstad Den före detta socialchef i Värmland som sparkades från sitt jobb sedan han dömts för sexköp har nått en förlikning med sin tidigare arbetsgivare.
Läs mer om Värmland.
Yngre dementa kan få eget boende
Mona Olssons medborgarförslag om ett demensboende för yngre fick tummen upp av kommunfullmäktige i Sollefteå. Men att öppna en egen avdelning för yngre är inte aktuellt i dagsläget, enligt Gert Persson, socialchef.
Läs mer om Gert Persson och Sollefteå.
Asfaltsläggare tillbaka – uppges anlita tiggare
De så kallade irländska asfaltläggarna är åter tillbaka i Västsverige. Uppgifter gör gällande att de låter arbetare tvätta tak utan skyddsutrustning. Asfaltläggarna uppges också anlita tiggare som arbetskraft – vilket bekräftas av Stadsmissionen. – Många i den här gruppen blir hänvisade till olika typer av mer eller mindre dåliga och illegala jobb. Det är ett välkänt faktum, säger Lennart Forsberg, socialchef på Stadsmissionen i Göteborg.
Larm om mobbning på boende för flyktingar
Ungdomar som bor på ett HVB-hem i Uppvidinge ska ha känt sig mobbade av personalen. De ska ha blivit bjudna på cigarretter och ha fått höra hur personalen berättat om sina sexliv, enligt en lex Sarah-anmälan som två av kommunens socialsekreterare har gjort. – Det är jättetråkigt att det här har hänt, säger Susanne Winsth, socialchef på Uppvidinge kommun, till Kvällsposten.
Nytt slarv av socialen – efter Yaras, 8, död
KARLSKRONA. Efter tragedin då 8-åriga Yara mördades i våras skärpte Socialtjänsten i Karlskrona rutinerna gällande dokumenthanteringen. Men nu har det hänt igen – handlingar ur en orosanmälan gällande ett barn hamnade i fel postfack och lästes inte på över en vecka. – Vi ser mycket allvarligt på det här, säger socialchef Anette Gladher.
Bäsen: Varför nekas våra gamla trygghet?
Att en kvinna som dömts för mord på en åldring fått jobb i hemtjänsten är anmärkningsvärt. Att samma kvinna nu misstänks för en rad stölder hos de äldre hon vårdat är skrämmande. Vore jag socialchef i Ljungby kommun skulle jag skämmas i dag.
Läs mer om Ljungby.
Morddömd kvinna kan ha stulit från åldringar
Polisen i Kronoberg tror sig ha nystat upp en rad guldstölder hos äldre. En 55-årig kvinnlig hemtjänstarbetare greps tidigt i morse misstänkt för att ha stulit ringar och smycken från äldre som hon vårdat. Kvinnan har tidigare dömts för mord på en åldring, bekräftar polisen för KvP.se. – Det var ny information för mig, säger Jonas Jönsson, socialchef i Ljungby kommun.
Läs mer om Kronoberg, KvP.se och Ljungby.
Munkfors socialchef polisanmäld
Tjänstemän inom Munkfors socialförvaltning hotar och ljuger och tvångsomhändertar för många barn. Det hävdar en föräldragrupp som polisanmält fyra tjänstemän för maktmissbruk.
Ny socialchef redo att anta utmaningen
Ny socialchef i Högsby blir Teresa Tolic Trossmo. Hon börjar den 1 september och ser fram emot det nya jobbet. Foto: Ingvar Gunnarsson I drygt fyra år har hon tillsammans med familjen
Läs mer om Högsby och Teresa Tolic Trossmo.
Råtta bet sjuk och äldre man
En äldre man på ett boende har blivit biten och riven av en råtta. En oerhört tragisk händelse, säger socialchef Eva Augustsson. Det var natten till fredagen den 8 augusti som råttan
Läs mer om Eva Augustsson.
Råtta bet sjuk och äldre man
En äldre man på ett boende har blivit biten och riven av en råtta. En oerhört tragisk händelse, säger socialchef Eva Augustsson. Det var natten till fredagen den 8 augusti som råttan
Läs mer om Eva Augustsson.
Tiggarna på jakt efter nya hem i Göteborg
Efter att tiggarna i Kallebäck flytt vidare är jakten på ett nytt hem i full gång – och med den väntar nya polisanmälningar. De som jobbar närmast Göteborgs fattiga EU-medborgare står handfallna när långsiktiga lösningar saknas. – Det är väl ingen som tänker att detta är ett bra sätt att leva på och framför allt inte för barn. Det är inte människovärdigt, säger Lennart Forsberg, socialchef på Stadsmissionen i Göteborg.
Socialchef; Smärtgränsen är nådd
UDDEVALLA. Socialchef Bo Lundgren anser att man gjort det man fått i uppdrag. Se också Smärtgränsen är nådd för hur få äldreboendeplatser kommunen kan ha, anser socialchef Bo Lundgren.
Läs mer om Bo Lundgren och Smärtgränsen.
En socialjour för hela länet
GÄVLEBORG Förvaltningschefer vill förbättra socialjouren genom att samarbeta i hela länet. - Vi har jobbat för det här en längre tid, säger Karin Olsson, socialchef i Söderhamns kommun.
Läs mer om Karin Olsson.
4-årig flicka berättade om pappans terror
I flera år levde fyrabarnsfamiljen i Skara under pappans terror. Den 51-årige mannen ska enligt förundersökningen ha misshandlat både barnen och mamman med en rad olika tillhyggen, samt ha tvingat en av sönerna att sova på plastsäckar i en fuktig källare. Men trots att yngsta flickans förskoleskolfröknar fick veta om misshandeln 2010, gjorde förskolan ingen anmälan. – Jag tror det var den mänskliga faktorn, att personalen frågade sig om det verkligen var så det var, Lena Bjugård Bränfeldt, socialchef i Skara kommun.
Socialtjänsten fick in tre orosanmälningar
Åttaåriga Yaras biologiska föräldrar vädjade i går till myndigheterna om svar på sina frågor kring dödsfallet. Efter ett extrainkallat möte på Karlskrona kommun svarar socialchefen Expressen.se. –Vi vill på bästa sätt ta hand om den här fruktansvärt tragiska händelsen, säger Anette Gladher, tillförordnad socialchef. Expressen.se kan nu avslöja att socialtjänsten fått in tre orosanmälningar om missförhållanden i familjen.
Fick styrka i Afghanistan
Sergio Garay har fullt upp med att marknadsföra Landskrona – som socialchef i Ängelholm.
Socialchef i Värmland åtalas för sexköp
En socialchef i Värmland åtalas för köp av sexuell tjänst. Enligt åklagaren ska mannen vid minst tio tillfällen ha köpt sex av en kvinna – bland annat på en ort i Bohuslän. En total osanning menar advokat Henrik Olsson Lilja. – Man kan säga att för att det ska vara sexköp så måste man ju betala och det finns inte sådana omständigheter, säger han till GT.