Sofia

Det var fantastiskt att läsa pjäsen – det var ju en komedi!

Björn Runges nya pjäs Jag är en annan nu är ett möte mellan mamman Claire (Ann Petrn) och dottern Miriam (Sofia Ledarp). Ett humoristiskt möte kring de stora livsfrågorna, fast med åtskilligt av svärta.
Läs mer om Claire, Jag och Miriam.

TV4-profilen bestulen: Värd mycket pengar

Det var när TV4-experten Sofia Aronsson skulle besöka sitt stall under torsdagen som hon upptäckte att något saknades.Natten mellan onsdag och torsdag hade hon fått besök av en tjuv – som plockat med sig en ägodel värd 60-70-tusen kronor.Nu har hon tagit hjälp av folk från utlandet för att få tillbaka den.– Jag har utnyttjat alla kontakter jag har, säger hon.
Klimatet delar medelklassens resvanor – avstå eller utforska?
Klimatmedvetandet har lett till att delar av medelklassen resevägrar – medan andra reser längre än någonsin. Det menar konsumtionsforskaren Sofia Ulver.– Vi borde fråga oss varför resandet skulle vara ett kvitto på livskvalitet, säger hon.
Läs mer om Sofia Ulver.
I morgon får Wallström svara på kritiken
I morgon ställs utrikeminister Margot Wallström (S) mot väggen av Kristdemokraternas Sofia Damm när det gäller Sveriges förhållande till Iran. – Vi är kritiska till regeringens tystnad, säger Damm.

Sofia Wadensjö Karn ny chef för UR

I samband med fjolårets kaosartade omorganisering på Utbildningsradion avgick vd Christel Tholse Willers. Hennes efterträdare blir Sofia Wadensjö Karn, tidigare vd och chefredaktör för tidningen Vi. Jag börjar på noll, säger hon till DN.
Sofia Ulver: Därför struntar medelklassens långresenärer i klimathotet
I dagens medvetna medelklass möts två grupper av människor: långresenärerna och resevägrarna. Men i själva verket styrs de av liknande värderingar – och söker bekämpa samma fiende. Det skriver konsumtionsforskaren Sofia Ulver.
Läs mer om Sofia Ulver.
Sofias stilknep på galan – tog Victorias favoritmärke
Prinsessan Sofia hämtar inspiration från kronprinsessan Victoria.På Idrottsgalan prickade hon in två märken som är favoriter i kronprinsessans garderob.
Läs mer om Victoria.På.
Stjärnornas klädsel på årets Idrottsgala
Kändisar och idrottshjältar samlades under måndagen i Globen i Stockholm för den årliga och storslagna Idrottsgalan.På röda mattan syntes bland andra prins Carl Philip arm i arm med prinsessan Sofia men också Sara Sjöström och Anja Pärson.Expressens modeexpert Emma Malmlöf har satt betyg på kvällens gäster.
Kuppen mot Idrottsgalan
Sofia Olofsson är en outsider i Jerringpriset-diskussionen, bland storfavoriter som Sarah Sjöström och Peder Fredricson.Men Svensk Budo- och kampsportsförbundet kommer att göra allt för att se till att världsmästaren trumfar oddsen.– Vi har en plan, säger Jonathan Broberg, informatör på SBK.
Önskar att jag tände på män i min egen ålder
En ung man kan göra att du själv känner dig yngre.Och vara ett sätt att vända på könsordningen där kvinnan traditionellt har varit sexobjekt.– Till viss del handlar det om att ifrågasätta normer, säger Söndags psykolog Maria Farm.Här berättar den 46-åriga undersköterskan Sofia om varför hon väljer yngre män.
Läs mer om Maria Farm.Här och Sofia.
Goggia vann – Vonn långt efter
Det blev tre gånger italienskt på prispallen efter världscupstörtloppet i Bad Kleinkirchheim. Sofia Goggia vann, hela 1,10 sekunder före Federica Brignone, som hade en bra helg. Hon tog hem segern i lördagens super-G.
Folk tror ju att jag är kriminell
Hon har vunnit alla titlar som finns och minns inte ens när hon förlorade en match senast.Men hemma i Sverige är Jerringprisnominerade Sofia Olofsson okänd.– Folk har förutfattade meningar, de tror att vi slåss och är kriminella, säger den 28-åriga thaiboxaren.
Det är nästan äckligt att se
Västerboonthenews var storfavorit inför V75:s tredje avdelning på Jägersro.Befogat skulle det visa sig.Lars Brindeborgs häst var överlägsen – och vann enkelt.– Magiskt vad snabb han är, det är nästan äckligt att se, säger Sofia Aronsson i TV12:s sändning.
Sofias besked förvirrar – går med prins Daniel
Snart vankas det festligheter i kungafamiljen – när våra sportstjärnor hyllas på Idrottsgalan.Vanligtvis går prins Carl Philip och prinsessan Sofia, men i år får de oväntat sällskap av ingen mindre än prins Daniel.
Läs mer om Carl Philip, Daniel och Sofia.
GDPR: Cio:n ska inte vara dataskyddsombud – det är säkrare med en extern lösning
Har er företag tänkt utse någon i ledningsgruppen till dataskyddsombud när EU:s nya dataskyddsförordning träder i kraft? I så fall är det hög tid att tänka om. Annars riskerar ni höga böter och negativ publicitet, skriver Sofia Edvardsen.
Läs mer om Sofia Edvardsen.
Därför kommer inte Sofia till lunchen med kungen
Islands president kommer till Sverige och bjuds på lunch med kungafamiljen i Stockholms stadshus.Kungen, drottningen, Victoria, Daniel och Carl Philip kommer – men prinsessan Sofia har tackat nej.
Svenskan vann Tour de ski i Kina
Anna Haag slutade tolva i Tour de ski – och blev bästa svenska.När motsvarigheten i Kina avgjordes tog svenska Jackline Lockner hem hela klabbet.Du är så sjukt mycket värd denna framgång, min allra bästa vän, skriver talangen Sofia Henriksson på Instagram.
Anna Mix tillbaka – hos Sofia Aronsson
Efter ett fint lopp på Vinciennes på nyårsafton befinner sig Anna Mix för tillfället i Sverige.Där stjärnhästen nu ska ladda inför storloppet Prix de France.Sedan väntas hästen spendera sommaren i Sverige.– Det är självklart väldigt roligt att ha en världsstjärna i stallet, säger hästens svenska tränare Sofia Aronsson.
Experten: Så påverkar stress din kropp
Att stressa av är viktigt.Se över områden där du överpresterar. Och tvinga in pauser i livet.I gengäld väntar bättre sömn, värkfri kropp, bättre mage och gladare humör.– Att börja säga nej är superviktigt, säger Sofia Antonsson.
Läs mer om Sofia Antonsson.
Sofias bild förvirrar alla – är det en semla eller en korv?
Vad är det egentligen som ligger på tallriken?Bilden på Sofia Westergrens skapelse förvirrar.–Trots att jag visste vad jag hade haft i den så blev det lite snurrigt att äta den.
Systern lämnar Sofia – flyttar från Sverige
Prinsessan Sofias lillasyster Sara Hellqvist, 29, lämnar Sverige.Nu har hon flyttat från Sofia och familjen i Sverige och i stället bosatt sig i Tyskland, enligt uppgifter till Expressen.Sara Hellqvist har flera viktiga roller i Sofias liv – däribland som styrelseledamot i det bolag som prinsessan äger.
Kallas fina sms till lagkamraten
VAL DI FIEMME. Sofia Henriksson, 23, missar OS på grund av en stressfraktur.Efter det tunga beskedet fick hon ett sms – från Charlotte Kalla.– Det är trist att hon inte är här med oss, men hälsan går alltid först, säger Kalla till NSD.
Läs mer om Charlotte Kalla, Kalla och NSD.
Orup och Wistams son har vuxit upp – nu förvånar han
Sofia Wistams och Thomas Orup Erikssons son Kid Eriksson har vuxit upp.På sin 26-årsdag grattas han av föräldrarna på sociala medier - och fansen kan inte låta bli att poängtera hur lik han är sina föräldrar.Är du säker på att han är din son? Jag ser bara Orup! skriver en person på Instagram.
Läs mer om Instagram, Kid Eriksson och Orup.
Sofia Ledarp: Att hänga med Sissela är en ren fröjd
Sofia Ledarp har blivit ett känt och älskat skådespelarnamn, inte minst genom insatsen i Fröken Frimans krig. Om inspelningarna säger hon att det är en fröjd att hänga med Sissela Kyle. Dessutom visar det sig att de båda gillar snabba bilar!– Vi har väldigt kul tillsammans, säger Sofia.
Läs mer om Sissela, Sissela Kyle och Sofia.
Victorias klädnota 2017: Nära en halv miljon kronor
Kronprinsessan Victoria bar kläder för nära en halv miljon kronor förra året och prinsessan Sofia mer än dubblade sitt klädkonto.Mycket pengar – men också helt nödvändigt, enligt Expressens modeexpert Magda Omerspahic.– Det ingår i prinsessornas roll att klä sig snyggt och hållbart.
Läs mer om Magda Omerspahic och Sofia.