Sofia

Hundratals svenskar strandade på Kreta

Hundratals Apolloresenärer är strandade strax utanför Chania på Kreta.Hemresan är mer än 48 timmar försenad – och natten till lördag fick Apolloresenärerna sova på en gammal flyktingförläggning.– Det är ingen som mår bra av det här. Det är väldigt mycket frustration, stressade och oroliga människor och många småbarn som gråter, säger Sofia Liti, 17, som är fast på ön.

Hovets plan för Sofias nya bebis

I september väntas prins Carl Philip och prinsessan Sofia få sitt andra barn.Inför förlossningen har hovet en hemlig sms-kedja för att informera de personer som behöver få information när det är dags.– Vi har en rutin och en plan både med läkare och med familjemedlemmar som behöver få information, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Skalvet i Grekland: Mikron flög genom rummet
Många svenska turister vittnar om kaoset efter jordskalvet vid den grekiska ön Kos. – Vi har aldrig varit med om något så panikartat tidigare, säger Sofia Nyberg till Arbetarbladet.
Skadade stjärnan vet vad som väntar mot Ryssland i kväll
Hon har spelat i samma lag som flera av Rysslands största stjärnor. Men fredagens match följer Sofia Jakobsson från tv-soffan i Örnsköldsvik – efter korsbandsskada och missat EM. – Det kommer bli fysiskt och det kommer att smälla. Ryssland spelar verkligen för sin stolthet, säger det tidigare Rossijanka-proffset.

Här är prinsessan Sofia på Gothia Cup

Efter helgens firande av Victoria har prinsessan Sofia tagit sig till Göteborg.Anledningen: Fotbollscupen Gothia Cup där Project Playgrounds lag från Sydafrika spelar.Däremot fick hon inte sällskap av Carl Philip och sonen Alexander som var kvar på Solliden.– Jag saknar dem, säger prinsessan till Svensk Damtidning.
Här är prinsessan Sofia på Gothia Cup
Efter helgens firande av Victoria har prinsessan Sofia tagit sig till Göteborg.Anledningen: Fotbollscupen Gothia Cup där Project Playgrounds lag från Sydafrika spelar.Däremot fick hon inte sällskap av Carl Philip och sonen Alexander som var kvar på Solliden.– Jag saknar dem, säger prinsessan till Svensk Damtidning.
11 tips: Så skriver du perfekt jobbansökan
Ett prydligt cv tar dig ett stort steg närmare drömjobbet.Och ett rörigt cv gör dig chanslös oavsett hur kompetent du är.– Komplicera inte saker. Håll det enkelt och var dig själv. Man känner direkt när någon inte är det, säger Sofia Beuschel, chef på Poolia.Här ger hon sina bästa tips för att lyckas i den viktiga första kontakten vid en jobbansökan.
Läs mer om Poolia.Här och Sofia Beuschel.
Modernisten som orsakade en störtflod av skitmusik
Modernisterna slog musikens hantverkskunnande i bitar. I stället för musik kom de med buller, tolvton och slumpen. Vi lever i spillrorna efter hela detta kulturrevolutionära projekt, skriver Sofia Lilly Jönsson i sin omvärdering av John Cages helt tysta musikstycke 4:33.
Prinsessornas festval – satsar på svenskt mode
Svenskt mode stod i fokus när kronprinsessan firade sin födelsedag.Både Victoria och prinsessan Sofia bar skapelser från Sveriges främsta klädskapare.
Läs mer om Sofia.
Här myser Sofia och Carl Philip på Håkan-konserten
Här konsertmyser Sofia och Carl Philip.Efter att ha firat kronprinsessan Victoria under flera dagar får de tillfälle att koppla av lite under Håkan Hellströms konsert i Borgholm. Även tre av kungafamiljens barnflickor är med på konserten.
M-topp: Inför obligatorisk vaccinering för skolbarn
Riksdagsledamoten Sofia Arkelsten (M) välkomnar Frankrikes beslut att införa obligatorisk vaccinering för skolbarn. I höst ska hon föreslå att Sverige inför en liknande modell.
Läs mer om Sverige.
Madeleines härliga morgon med Sofia
BORGHOLM. På lördagsmorgonen samlades hela kungafamiljen för att äta frukost ihop. Men precis innan njöt prinsessorna Madeleine och Sofia av en härlig morgonstund för sig själva.
Läs mer om Madeleine och Sofia.
Alexander överraskade på Te Deum
STOCKHOLM. Fågelkvitter, sommarsånger och vackra psalmer.Och så en höggravid Sofia som överraskade Victoria genom att ta med sig prins Alexander in i kyrkan.Te Deum i Slottskyrkan var något alldeles särskilt detta kronprinsessjubileum.
Sofia Coppolas feministiska filmkonst är gubbsjuk
Varför ser inte filmkritikerna harlequinklicheerna och den manliga blicken i Sofia Coppolas verk? Det undrar SvD:s Viola Bao, som ser om regissörens genombrottsfilm Lost in translation och finner tröttsam gubbsjuka och rasism. I en serie artiklar omvärderar SvD Kulturs skribenter hyllade och utskällda verk.
Läs mer om Lost.
Ny rapport: Magproblem ökar hos unga
Magproblemen ökar i Sverige, visar en ny rapport. Var femte person har ont i magen varje vecka och särskilt drabbade är unga kvinnor. Anledningen tros vara stress.– Jag träffar allt fler unga kvinnor som är otroligt stresspåverkade. Det här är en grupp som får det värre och värre, säger Sofia Antonsson, dietist.
Läs mer om Sofia Antonsson och Sverige.
OS-hjälten avslöjar – därför tar hon paus
I går meddelades det att OS-hjälten Sofia Mattsson ska ta en tävlingspaus.Nu vet vi skälet – Mattsson är gravid i femte månaden.
Har inte plats för mig i sin budget
Sofia Henriksson är redo att satsa för att bli en världsåkare igen.Samtidigt jobbar 23-åringen på att locka till sig nya sponsorer för att kunna ha råd att träna på heltid.– Det är svårast för oss som ligger precis under världseliten och vill bedriva en heltidssatsning för att kunna utmana de allra bästa, säger Henriksson.
Läs mer om Henriksson.
Känns surt – jag hade nästan kunnat spela EM
Fem månader av rehabilitering – och tystnad kring korsbandsskadan.Nu berättar landslagsanfallaren Sofia Jakobsson om den snabba läkprocessen, klubbpresidenten Louis Nicollins plötsliga bortgång och frustrationen över att inte kunna spela EM.– Det känns nästan som att jag hade kunnat spela, säger Jakobsson.
Läs mer om Jakobsson och Sofia Jakobsson.
Eva-Sofias otäcka syn på Ikea: Fick panik
Eva-Sofia Gustavsson, 40, fick en smärre chock när hon besökte Ikea i Kållered.Ett gäng bin hade nämligen byggt bo – mitt på parkeringen.– Min dotter pekade och sa titta mamma och jag höll ju på att dö när jag såg svärmen för jag är livrädd för kryp, säger Eva-Sofia.
Läs mer om Eva-Sofia, Ikea och Kållered.Ett.
Sofia Wistam helt naken – i vattnet
Snacka om överraskning!Kändisprofilen Sofia Wistam och en vän trodde de var ensamma på stranden och passade på att bada nakna - men plötsligt dök ett gäng dykare upp i vattnet.– Vi hade bråttom där att få på oss badkläderna – under vattnet. Det måste ha sett roligt ut, berättar hon i podcasten Wahlgren Wistam
Läs mer om Wahlgren Wistam.
Tvingas resa hem efter dödsbeskedet: Jobbigt
Svenska NHL-stjärnan Anton Blidh har fått klara sig utan flickvännen Sofia Johansson.Johansson tvingades resa hem till Sverige efter ett dödsfall i familjen.– Jag vet inte hur jag ska tackla det, säger Johansson i TV4-programmet Playmakers.
Nu kan du få GT gratis i skärgården
Solen skiner över Västkusten i sommar.Du som semesterfirar bland kobbar och skär kan få en gratis GT i samarbete med Fresh coast.– Vi på GT vill vara på plats där våra läsare är. Och vad är en bättre plats att befinna sig på under sommaren än i skärgården, säger GT:s chefredaktör Sofia Dahlström.
Dubbelt Bergh i Sprintermästaren
Peter Foppa Forsbergs häst Diamanten tog hem Sprintermästaren.Hästen tränas av Robert Bergh, som dessutom var tvåa med Muscle Hustle.– Det var häftigt, riktigt häftigt alltså, säger Sofia Aronsson expert i TV12.
Två sidor av saken
Sveriges har skrivit under avtalet med hållbara utvecklingsmålen. Här ger Isabella Lövin (MP) och Sofia Arkelsten (M) sin syn på hur vi ska leva upp till målen.
Katten Sofia nära dö – åter efter 40 dagar
Katten Sofias tragiska rymning slutade som en solskenshistoria.Efter 40 dagar återfanns hon, i mycket dåligt skick.Nu är hon på bättringsvägen.– Hon hade inte klarat sig en natt till, säger Erik Persson, Sofias husse.
Läs mer om Erik Persson.