Sofia

Minnesord: Christina Nilsson

Christina Nilsson, Lidköping, har avlidit, 83 år gammal. Närmast anhöriga är maken Göran, döttrarna Meta och Kerstin, svärsönerna Michael och Jonas, barnbarnen Sofia, Ellen, Frida, Agnes, Jerker och Vera, brodern Mauritz Sahlin och syskonbarn.

Slopa kravet på att arkivera papperskvitton

Det är hög tid att anpassa bokföringslagens regler till befintliga tekniska möjligheter och utvecklingen i näringslivet. Med ett slopat krav på arkivering i pappersform skulle exempelvis personal som gör utlägg i tjänsten kunna registrera fotokopior på kvitton direkt i reseräkningssystemet utan att hantera papper, skriver Sofia Bildstein-Hagberg, Svenskt Näringsliv.
Meddelande om terrorhot riktat mot Stockholm
Ett meddelande har spridits om ett terrorhot riktat mot Stockholm. Säkerhetspolisen Säpo känner till meddelandet, uppger pressekreterare Sofia Hellqvist till DN.
Läs mer om Sofia Hellqvist och Stockholm.
Säpo: Terrorhot riktat mot Stockholm
Ett meddelande har spridits om ett terrorhot riktat mot Stockholm. Säkerhetspolisen Säpo känner till meddelandet, uppger pressekreterare Sofia Hellqvist till DN.
Läs mer om Sofia Hellqvist och Stockholm.

Säpo: Terrorhot riktat mot Sverige

Ett meddelande har spridits om ett terrorhot riktat mot Sverige. Säkerhetspolisen Säpo känner till meddelandet, uppger pressekreterare Sofia Hellqvist till DN.
Läs mer om Sofia Hellqvist och Sverige.
Tittarfavoriten portats från Idol – anklagar TV4 för fusk
Sofia Olsson, 23, vann Idol-tävlingen Revanschen.Trots det får hon inte komma tillbaka och tävla i programmet – ett beslut som väcker starka reaktioner från tittarna. Hon har också stöttats av Bianca Ingrosso.– Det känns som att de inte tycker att jag är tillräckligt intressant för tv, säger hon.Samtidigt slår TV4 tillbaka.
Läs mer om Bianca Ingrosso, Idol och TV4.
Pernilla Wahlgrens och Sofia Wistams snuskiga förvirring
Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam har spelat in en ny podd. Det har resulterat i flera snuskiga missförstånd. – Nej men Gud, jag trodde du skulle säga ett spontanknull, säger Pernilla Wahlgren i podcasten.
Sofias hus vattenfyllt: Känner mig maktlös
När de mörka molnen närmade sig visste Sofia Vadvik, 43, från Skärhamn inte vad som väntade.Helt plötsligt började vattnet välla ur avloppsbrunnarna och vid entrdörren sipprade vattnet in.– Det gick så himla fort. Jag har helt tappat tid och rum sedan det började, säger hon.
Läs mer om Skärhamn och Sofia Vadvik.
Ryska laxen som hotar Västkusten
Snart kan puckellax som simmat från Ryssland göra de japanska jätteostronen och de amerikanska humrarna sällskap i de västsvenska vattnen.Arten, som dykt upp i de svenska kustvattnen i år, kan sprida sjukdomar och konkurrera det svenska laxbeståndet.– Det är oroande, säger Sofia Brockmark som är utredare på Havs- och vattenmyndigheten.
Hunden Dallas stor hjälte – räddade livet på tre kattungar
I tisdags var Sofia Malmgren, 28, ute och gick en sedvanlig runda med hunden Dallas.Plötsligt rusade han rakt upp i skogen - och spårade sig fram till en svart sopsäck.– Då hör jag jamande, säger Sofia Malmgren innan hon river upp sopsäcken.
Därför saknas Chris och Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Madeleine får representera på egen hand när riksmötet öppnas.Deras respektive – Sofia och Chris – saknas på det som beskrivits som kungafamiljens kickoff.– De har inte möjlighet, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
6 typer: Så går du lättast ner i vikt
Hur din vardag ser ut är direkt avgörande för om du går ner i vikt eller inte. Genom att anpassa kosten efter hur du lever och var i livet du befinner dig når du dina mål snabbare - vare sig du sitter mycket stilla, är småbarnsförälder eller arbetar med kroppen. Här identifierar dietisten Sofia Antonsson sex typer som alla har helt olika förutsättningar. Vilken tillhör du?
Läs mer om Sofia Antonsson.
Madeleine tjänar mest av syskonen
Prinsessan Madeleine är vinnaren bland kungabarnen med kapitalinkomster på mer än 2,2 miljoner kronor förra året.Därmed slår hon sina två syskon – Victoria och Carl Philip.Samtidigt ligger prinsessan Sofia på noll kronor i deklarerad inkomst för hela 2016.
Svenska Sofia fast i Florida – med sin fyraåriga dotter
Svenska Sofia Palm, 21, är i Florida med sin familj, däribland sin fyraåriga dotter.Hon kämpar febrilt för att hitta vatten och mat – och ta sig från området – innan stormen Irma slår till med full kraft.– Jag är panikslagen, men jag får göra det bästa för att hålla mig lugn. Hon måste hamna i säkerhet, säger Sofia Palm om sig och sin dotter.
Läs mer om Florida, Irma och Sofia Palm.
6 nyttiga frukostvanor som kan sätta sig runt midjan
Har du koll på vad som är en nyttig frukost? Även om du tror att du har hälsosamma frukostvanor kan du ha fastnat i sockerfällan. Experten Sofia Antonsson ger råd om hur du undviker att lägga på dig extrakilon med frullen.
Sofias mammastil – bar H&M på bilden
I fredags fick prins Carl Philip och prinsessan Sofia lämna förlossningen.Då visade Sofia upp sin lediga mammastil – med kläder från bland andra HM, skriver bloggen Princess Sofia of Sweden.
Läs mer om Carl Philip, Sofia och Sweden.
När ska det bli säkert att föda barn i Sverige igen?
Prinsen har fått ett nytt barn! Rubrikerna fyller upp och ger lite hopp om att vår värld fortfarande innefattar lite glädje och positivitet.Och sen måste det ha varit himla skönt för Sofia att slippa föda ungen i en bil, också.
Läs mer om Sofia och Sverige.
Kan rätt kost lindra min magsjukdom?
Hej Sofia,Du har skrivit mycket om magproblem, men mer om IBS än om IBD. Jag har Ulcerös colit sedan jag var i tonåren. Då hette det att man skulle äta som vanligt. Är det fortfarande så? Finns det mat jag skulle må bättre av att välja bort?
Läs mer om IBD.
Sofia Wistam djup berörd – efter flickornas tragiska öde
Sofia Wistam blir djupt berörd under måndagens Sofias änglar.Småsyskonen Cassandra och Cornelia förlorade båda sina föräldrar inom loppet av ett halvår –i dag bor flickorna hos sin mammas kusin Anneli.–Man slås direkt av att det här är en fantastisk familj. De ställer upp, och då känns det som att vi ska ställa upp, säger Sofia Wistam i programmet.
Läs mer om Anneli.Man, Cornelia och Sofia Wistam.
Därför var Christina enda Hagasessan på plats
Efter konseljen samlades hela kungafamiljen – förutom prinsessan Sofia – till tacksägelsegudstjänst i Slottskyrkan.Kungens syster Christina var den enda av Hagasessorna på plats.Direkt efteråt bjöds det på en trerätterslunch – och kungen höll tal till prins Gabriels ära.
Sofias beslut: Gabriel blir hertig av Dalarna
Lille prins Gabriel Carl Walther blir hertig av Dalarna.Beslutet var inte helt oväntat – mamma prinsessan Sofia är nämligen uppvuxen i Älvdalen.– Jag tror att förväntningarna från Dalarna var ganska stora, säger överhovmästarinna Kristine von Blizen-Finecke.
Kvinnorna som höjde lönen mest på din ort
Semestern är slut och det kan snart vara dags för ett lönesamtal. Men hur höjer man egentligen sin lön? Seniorrekryteringskonsult Sofia Beuschel på Poolia berättar vad du ska tänka på och fällorna du ska undvika. – Spela inte ut arbetsgivare mot varandra. Du kan bara förlora på det, varnar hon.
Läs mer om Poolia.
BETYG: Han var bäst på planen
Sverige reste sig efter fiaskot i Sofia – och krossade Vitryssland i VM-kvalet.Här är getingbetygen på de svenska spelarna.
Läs mer om Sofia, VM-kvalet.Här och Vitryssland.
Kungens hyllning till Carl Philip och Sofias kärlek
Nyblivne pappan prins Carl Philip tävlar i helgen i STCC i Anderstorp.Kung Carl Gustaf berättar om kärleken mellan Sofia och Carl Philip.– Jag tycker att det är fint att se att de har ett sånt gott förhållande i familjen, han och Sofia.