Sollentuna

Här får häktade killar lära sig mer om sex och samlevnad

På häktet i Sollentuna får unga killar och män samtala om sex och samlevnad. Ofta är det första gången de har möjlighet att utveckla sina tankar tillsammans med andra. – Vi försöker få dem att reflektera över machokulturen som de flesta av dem är en del av, säger kriminalvårdaren Louisa Ismail som arbetar på häktet.
Läs mer om Louisa Ismail och Sollentuna.

En bostad brinner i Sollentuna

Det brinner i en bostad i Sollentuna.Polis och räddningstjänst är på plats, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Sollentuna.
Fortsatta tågproblem norr om Stockholm
Tågtrafiken norr om Stockholm fortsätter att lida av förseningar och inställda avgångar efter att en kontaktledning på lördagsmorgonen rivits ned mellan i Sollentuna norr om Stockholm.
Läs mer om Sollentuna och Stockholm.

Fortsatta tågproblem norr om Stockholm

Tågtrafiken norr om Stockholm fortsätter att lida av förseningar och inställda avgångar efter att en kontaktledning på lördagsmorgonen rivits ned mellan i Sollentuna norr om Stockholm.
Läs mer om Sollentuna och Stockholm.
Försenade tåg norr om Stockholm
En nedriven kontaktledning norr om Sollentuna orsakar förseningar i tågtrafiken norr om Stockholm.
Läs mer om Sollentuna och Stockholm.
Man mördade sina föräldrar – döms till livstids fängelse
39-åringen som mördade sina föräldrar i Sollentuna förra året döms till livstid.I tingsrätten fick han rättspsykiatrisk vård, men hovrätten river upp domen och ändrar straffet till fängelse, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Sollentuna.
Upprop efter läxa med rasistiskt ord
Ett antirasistiskt skolupprop har startat på Facebook, efter att en femteklass på Rösjöskolan i Sollentuna fick i uppgift att böja ett rasistiskt ord. Samtidigt vägrar skolans rektor att svara på frågor om händelsen. – Vi har valt att hantera det på det här sättet och jag kan inte kommentera det mer just nu, säger Mikael Kaspar, skolchef i Sollentuna kommun.
Hemläxan från skolan till 11-åring: Böja n-ordet
Den 11-åriga skolpojken kom hem med ett papper fullt av glosor att böja i singular och plural. Ett av orden var negern. Nu ska Rösjöskolan i Sollentuna anmälas till Diskrimineringsombudsmannen, DO.
11-åringar uppmanades böja rasistiskt ord som läxa
En femteklass på Rösjöskolan i Sollentuna fick i hemläxa att böja n-ordet. – Min son kom hem jätteledsen och sa att han fått en läxa med ett fult ord, berättar Ahmed Osman. Nu ska Sollentuna kommun se över allt skolmaterial för att undvika liknande händelser i framtiden.
Minnesord: Bo Orre
Geokonsulten Bo Orre, Sollentuna, har avlidit 81 år gammal. Han efterlämnar sambon Anne-Marie och systern Lena med familj samt brorsbarn.
Läs mer om Anne-Marie, Lena och Sollentuna.
Man stacks ner vid skola – två begärs häktade
Nu begärs två personer i 20-årsåldern häktade, misstänkta för mordet vid en skola i Stockholmsförorten Alvik.Förhandlingen hålls under söndagseftermiddagen – inne på häktet i Sollentuna.Männen, som var anhållna i sin frånvaro, greps i torsdags vid lunchtid.
Stor glädje när de äldre får träffa hästen Asco
Att ha hundar i vården har blivit en naturlig del.Men nu får jyckarna konkurrens av andra djur.På Norrgården i Sollentuna är den amerikanska miniatyrhästen Asco en omtyckt gäst av de boende.– Vi märker att glädjen och livslusten ökar när Asco är med. Det är faktiskt rent magiskt, säger hälsocoachen Liberta Mehmedi.
Läs mer om Asco, Liberta Mehmedi och Sollentuna.
Misstänkt explosivt ämne hittat på byggarbetsplats
En väska som innehåller ett misstänkt explosivt ämne har hittats på en byggarbetsplats i Sollentuna norr om Stockholm.Polisens bombgrupp är på plats.
Läs mer om Sollentuna.
Minnesord: Henrik Eriksson
Som tidigare meddelats har Henrik Eriksson, Sollentuna, avlidit i en ålder av 75 år. Närmast anhöriga är hans hustru Gerd och deras barn Viggo, Kimmo och Jonna.
Beväpnade rånare slog till mot matbutik
En matbutik i Sollentuna har under söndagsförmiddagen rånats – under vapenhotEnligt polisen var det två förövare, beväpnade med ett pistolliknande föremål och kniv, som slog till mot affären.Bytet: pengar.
Läs mer om Sollentuna.
Otto, 12, väntar på operation – men kön bara växer
Otto Runsten i Sollentuna är ett av de cirka 800 barn som väntar på operation på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Sedan flytten in på Nya Karolinska har operationskön mer än fördubblats. Otto behöver en operation för att kunna gå. – Tidigare hade jag aldrig ont. Man är ju orolig att det ska bli värre, säger Otto Runsten.
Minnesord: Pernilla Hillborg
Vår vän Pernilla Hillborg, Sollentuna, blev 64 år. Närmast anhöriga är hennes barn Lucas och Rebecca med respektive, bröderna Johan, Mats och Olle med familj och hennes far Per Olof.
Plötsligt visar sig det vita rådjuret upp sig
Vita älgar har vi sett, åtminstone på bild.Vita giraffer har också filmats och fotograferats på senare tid.Här är det senaste i djurfloran: Ett vitt rådjur.– Vi kom cyklande när den stor på fotbollsplanen bredvid några brunisar, säger Carl Jansen från Sollentuna.
Läs mer om Carl Jansen och Sollentuna.
Kraftig rökutveckling vid E4:an i höjd med Sollentuna
En brand med kraftig rökutveckling inträffade när ett antal sprängmattor fattade eld i närheten av E4:an vid Sollentuna. Brandkåren arbetar för närvarande med att släcka den.
Läs mer om E4.an och Sollentuna.
Brand vid E4 – rökpelare stiger från platsen
Det brinner längs med E4 i höjd med Sollentuna i Stockholm.Räddningstjänsten är på plats – men det finns ingen spridningsrisk.– Vi låter det brinna klart, säger Christer Wahlström, vid Storstockholms räddningstjänst.
Johanna Möller hårdbevakas – för att hon är manipulativ
Livstidsdömda Johanna Möller måste alltid hanteras av två vårdare i häktet i Sollentuna där hon nu befinner sig.Enligt uppgifter till Aftonbladet beror det på hennes manipulativa beteende.– Vi kommenterar inte enskilda intagna, säger Emma Wahlström vid Kriminalvårdens pressjour till tidningen.
Minnesord: Henrik Eriksson
Henrik Eriksson, Sollentuna, har gått bort efter en kort tids sjukdom, 75 år gammal. Närmast anhöriga är hustrun Gerd samt barnen Viggo, Kimmo och Jonna med familjer.
Läs mer om Gerd, Jonna, Kimmo, Sollentuna och Viggo.
Två rån på kort tid i Sollentuna
Med mindre än två timmar mellanrum rånades en matbutik och en kiosk av tre yngre män.I ena fallet var männen beväpnade med kniv.
Läs mer om Sollentuna.
Luftballong kraschade rakt in i skolbyggnad
En luftballong fattade eld och kraschlandade vid en skola i Sollentuna på lördagskvällen, enligt ett vittne.– De bara störtade rakt in i skolan, drog med sig träd och stolpar. Folk var jätteskärrade, säger vittnet Richard.Polisen bekräftar att ballongen gick ned, men säger att det hela har skett kontrollerat.
Läs mer om Richard.Polisen och Sollentuna.