Sollentuna

Luftballong kraschade rakt in i skolbyggnad

En luftballong fattade eld och kraschlandade vid en skola i Sollentuna på lördagskvällen, enligt ett vittne.– De bara störtade rakt in i skolan, drog med sig träd och stolpar. Folk var jätteskärrade, säger vittnet Richard.Polisen bekräftar att ballongen gick ned, men säger att det hela har skett kontrollerat.
Läs mer om Richard.Polisen och Sollentuna.

Minnesord: Lars Helander

Förre tv-producenten Lars Helander, Sollentuna, har avlidit i en ålder av 78 år. Närmast anhöriga är hustrun Monica och sönerna Hannes och Tobias med familjer, och många, många vänner.
Läs mer om Monica och Sollentuna.
Doreen återställde sitt hus till 1920-talsstil
Programledaren Doreen Månsson och hennes sambo köpte ett hus i Sollentuna som de renoverade tillbaka till 1920-tals stilen som det hade från början. Nu har de fyllt huset med 1920-tals möbler varvat med industridesign.
Läs mer om Sollentuna.
Man som föll från stege i Sollentuna har avlidit
Den man som på lördagseftermiddagen föll från en stege har avlidit av sina skador, skriver Aftonbladet och Expressen.
Läs mer om Aftonbladet, Expressen och Sollentuna.

Man dog efter fall från stege

En man utförde underhållsarbete på en staty vid Rudbecksskolan i Sollentuna norr om Stockholm när han föll flera meter från en stege.Mannens liv gick inte att rädda.
Föll från stege – allvarligt skadad
En person föll på lördagseftermiddagen från en stege vid en skola i Sollentuna, norr om Stockholm.
Läs mer om Sollentuna och Stockholm.
Här är vinnarna – och de rätta svaren – i DN:s sommarpromenadtävling på KTH
Det var inga problem för Karin och Ulf Sjödin från Sollentuna att hitta till KTH:s campus för att delta i DN sommarpromenadtävlingen. Det var nämligen här de träffades för 31 år sedan.
Läs mer om KTH, Karin, Sollentuna och Ulf Sjödin.
Knivmördade sina föräldrar – döms
Vid fem tillfällen överträdde den 39-årige mannen kontaktförbudet mot sin mor som han tidigare misshandlat.Sedan bröt han sig in i föräldrarnas hus i Sollentuna och knivmördade dem.På tisdagen dömdes han till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för dubbelmordet.
Läs mer om Sollentuna.
JO kritiserar häktet i Sollentuna
Justitieombudsmannen riktar kritik mot Kriminalvården och häktet i Sollentuna efter en anmälan gällande en intagen kvinna. Kvinnan har upplevt sig orättvist behandlad och utsatt för maktmissbruk av personalen i Sollentuna.
Läs mer om Kriminalvården och Sollentuna.
Motorcykel och bil i krock – trafiken avstängd
En motorcykel och en bil var inblandade i en krock i Sollentuna på torsdagsmorgonen, enligt räddningstjänsten.
Läs mer om Sollentuna.
Polisjakt efter grovt rån i Sollentuna
Tre rånare har slagit till mot Elgiganten i Häggvik i Sollentuna. De var beväpnade med kofot och pistolliknande föremål.
Läs mer om Elgiganten, Häggvik och Sollentuna.
Polisjakt efter väpnat rån i Sollentuna
Tre personer beväpnade med kofot och pistolliknande föremål har rånat en Elgiganten-butik i Sollentuna.Polisen har säkrat platsen och söker nu efter gärningspersonerna.– De tilltvingade sig mobiltelefoner under hot, säger Sven-Erik Olsson, informatör vid polisens ledningscentral Stockholm.
Väpnat rån i Sollentuna – tre personer smet från platsen
Tre personer beväpnade med kofot och pistolliknande föremål har rånat ett varuhus i Sollentuna, skriver polisen på sin hemsida.Polisen har säkrat platsen och söker nu efter gärningspersonerna.
Läs mer om Sollentuna.
Här får de äldre njuta av pizza och bubbel
Först får de äldre äta pizza och skåla i mousserande vin – sen åker de på kryssning till Åland.På äldreboendet i Sollentuna anstränger sig personalen för att de boende ska ha det bra.– Bara för att det är ett äldreboende är det inte säkert att de äldre vill spela bingo varje torsdag. Man kan hitta på andra aktiviteter också, säger Christian Wallenborg, aktivitetsombud på Bergkällans äldreboende.
Udda uppmaningen till Bianca Salming
SOLLENTUNA. Bianca Salming, 18, imponerar stort i höjdhopp.Nu tycker Radiosportens expert Miro Zalar att talangen borde överväga att lägga mångkampen åt sidan.– Jag är mer imponerad av hennes höjdhoppsresultat än det andra, säger Zalar.
Läs mer om Bianca Salming, Miro Zalar och Zalar.
Daniel Ståhl har nu satt skräck över hela världen
SOLLENTUNA. Marken skakar fortfarande på Sollentunavallen.71.29.Daniel Ståhl slog Ricky Bruchs rekord från 1984 och satte skräck i diskuskastare över hela världen.Om 36 dagar kliver han in som guldfavorit på VM.
Angelica Bengtsson klar för VM – trots problemen
SOLLENTUNA. Förbundskapten Karin Torneklint har tagit ut åtta nya namn till VM i London.Bland annat Lovisa Lindh, Sarah Lahti – och Angelica Bengtsson.– Det känns bra att kunna ge klartecken, säger Torneklint i ett pressmeddelande.
Ringde till Ståhl tre veckor före sin död
SOLLENTUNA. Daniel Ståhl slog Ricky Bruchs 33 år gamla rekord.Nu berättar han om det känslosamma telefonsamtalet med friidrottsikonen.– Han ringde mig tre veckor innan han dog och sa att han såg potential i mig, säger Ståhl.
Läs mer om Ståhl.
Svenskt rekord av Daniel Ståhl
Daniel Ståhl kastade i väg sin diskus till 68.88 i sitt första kast – och satte därmed personligt rekord under kvällens tävlingar i Sollentuna. De tredje kastet blev ännu bättre – med ett kast på 71,29 meter förbättrade han Ricky Bruchs svenska rekord från 1984 med tre centimeter.
Läs mer om Daniel Ståhl och Sollentuna.
Ståhls monsterkast – bäst i världen i år
Se upp, världen.Diskuskastaren Daniel Ståhl är stekhet inför VM.68.88 under Sollentuna GP är inte bara nytt personligt rekord – det är också tangerat världsårsbästa.– Han är bäst i världen just nu, säger Kajsa Bergqvist i SVT.
Bianca Salmings succ inför ögonen på pappa
SOLLENTUNA. Bianca Salming, 18, imponerar.I kväll vann hon damernas höjdhopp på Folksam GP-tävlingen i Sollentuna.Resultatet: 1,86 – karriärens nästa högsta hopp.