Sollentuna

25 unga döms för organiserat supporterbråk

25 unga personer döms för ett organiserat gängslagsmål i Edsberg i Sollentuna i maj 2015. Personerna tillhörde två Stockholmsklubbar. Flera var vid tillfället under 18 år.

Säkerheten går först på i Kalmars förskolor

Foto: Christine Olsson/TT STOCKHOLM Här en övning med programmering och Duplo. På förskolan Trumman i Sollentuna lär man ut programmering till barnen.
Läs mer om Duplo, Sollentuna och Trumman.
Mordhärva växer – kopplas till dödskjutningen av Sandra, 17
En man som greps i Danmark i lördags är misstänkt för inblandning i mordet på en gängledare i Bromma.– När han kommer till Sverige kommer jag att begära honom häktad vid Solna tingsrätt, säger Carolina Frohm.Sedan tidigare är fem män misstänkta för inblandning i dödsskjutningen. En av dem är tidigare dömd för att ha skjutit ihjäl 17-åriga Sandra Litzell i Sollentuna 2012.

Skridskoåkare räddad ur isvak - avförd med ambulanshelikopter

Räddningstjänstens fick dykare fick rycka ut när en skridskoåkare hamnade i en isvak i Norrviken i Sollentuna.Personen låg under vattnet när räddningstjänsten kom fram.– Vi fick upp skridskoåkaren, men jag vet inget om hälsostatus, säger Jarmo Carlsten, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.
Flicka påkörd - förd till sjukhus i ambulans
En 13-årig flicka har blivit påkörd av en bil i Sollentuna norr om Stockholm.Flickan är förd till sjukhus med ambulans, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Sollentuna och Stockholm.Flickan.
Sköt ihjäl Sandra 2012 – misstänks för gängmord
Sandra Litzell var bara 17 år när hon 2012 sköts till döds av sin pojkvän i Sollentuna norr om Stockholm. Mannen dömdes inte för mord, utan vållande till annans död. Straffet: tre års fängelse. Nu, sex år senare, sitter mannen häktad, misstänkt för inblandning i ett gängrelaterat mord, skriver Aftonbladet.
Minnesord: Gunnar B Holmberg
Gunnar B Holmberg, Sollentuna, har avlidit i en ålder av 89 år. Närmast anhöriga är dottern Ann samt dottern Kerstin med maken Anders och barnen Katja och Patrik.
Läs mer om Ann, Katja, Kerstin, Patrik och Sollentuna.
Man hittad död i lägenhet – polisen misstänker mord
Man har hittats död i en bostad i Sollentuna – polisen utreder mord.Efter ett larm om misstänkt hjärtstopp åkte polisen till en bostad i SollentunaI bostaden påträffades en avliden man.
Läs mer om Sollentuna och SollentunaI.
Misstänkt mord i Sollentuna
Läs mer om Sollentuna.
Rån i Sollentuna – hade pistolliknande föremål
Ett rån har inträffat i Sollentuna.Tre gärningsmän beväpnade med ett pistolliknande föremål har hotat målsäganden och stulit bilen, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Sollentuna och Sollentuna.Tre.
Rohingyer i Sverige följer släktingars flykt
Hösten har varit full av oro och tårar för paret Kalam i Sollentuna. De är en av 37 familjer i Sverige som tillhör den i Burma förföljda och bortdrivna folkgruppen rohingya. – Om världen vill rädda oss så måste vi få en FN-styrka som skyddar rohingyer som återvänder till Burma från flyktinglägren i Bangladesh, säger Abul Kalam.
Den politiska härvan kan inte få drabba ungdomarna
Jag har försökt hänga med i gokartkrisen i Järfälla de senaste två åren.Och jag avundas verkligen inte de eldsjälar som arbetar för att den klassiska banan ska få finnas kvar.Den politiska sörjan i kommunhusen i Järfälla, Sollentuna och Stockholm är förrädisk.
Läs mer om Järfälla, Sollentuna och Stockholm.
Volvos WTCC-världsmästare Thed Björk vädjar: Jag började med gokart
Ungdomar i Stockholmsregionen som är intresserade av motorsport har inte många alternativ. Och värre ser det ut att bli då Järfälla Motorklubb är på väg att bli uppsagda från sin gokartbana. Många har protesterat mot nedläggningen och nu sällar sig även Volvos WTCC-världsmästare Thed Björk denna skara. I ett inslag vädjar Thed Björk till alla beslutsfattare och påminner om hur man skapar en karriär som kan leda hela vägen till ett VM-guld: Jag började min karriär med gokart. På Järfälla Motorstadium vann jag mitt första SM-guld 1997. Det här är
Minnesord: Hans Linder
Tandläkare Hans Linder, Bromma, har avlidit i en ålder av 76 år. Närmast anhöriga är systern Gunilla Linder Henell, Sollentuna, med familj och brodern Claës Linder, Uppsala, med familj.
Minnesord: Per Settergren
Som tidigare meddelats har Per Settergren, Sollentuna, lämnat oss i en ålder av 81 år. Närmaste anhöriga är hustrun Berit, sonen Peter, barn och barnbarn.
Minnesord: Per Settergren
Förre Skolinspektören Per Settergren, Sollentuna, har avlidit i en ålder av 81 år. Närmast anhöriga är hustrun Berit, sonen Peter med familj och systern Lena med familj.
Läs mer om Berit, Lena, Peter och Sollentuna.
Kritik mot pendeltågen: Det kokar på perrongerna
Tidsvinsten från Södertälje till Stockholm blev bara tre minuter. I Sollentuna kommun har tre av fyra pendeltågstationer fått sämre villkor. Införandet av skip stop-tåg får kritik. – Det kokar på perrongerna, säger Erika Ullberg (S), oppositionslandstingsråd.
39-åring åtalas för styckmord
Mannens styckade kropp hittades i en avställd Volvo i Helenelund i Sollentuna.Nu åtalas en 39-årig man för att ha mördat och styckat mannen.Mannen erkänner brott mot griftefriden – men nekar till mord och menar att mannen själv hade en önskan om att dö.
Läs mer om Helenelund, Sollentuna.Nu och Volvo.
Fysiker är coolare än rockstjärnor
Svarta hål i universum, årtionden av teorier och grubblande fysiker i labbmiljö. Frågar man eleverna på Rudbecks gymnasium i Sollentuna utanför Stockholm så är forskarna de riktiga stjärnorna. SvD följde med Nobelpristagarna i fysik på ett skolbesök.
Starka budskapet när Ebba, 9, blir årets lucia
Lucia som vi är vana att se henne har ett långt hårsvall under sin krona av ljus.Men nioåriga Ebba Levin från Sollentuna visar upp en helt annan frisyr i en kampanj för Barncancerfonden.– Man ser att Ebba försöker förmedla känslan av hopp. Att vi som familj ser att trots att vi drabbats av cancer så finns det ändå hopp i det hela, säger Ebbas mamma Helena.
Här får häktade killar lära sig mer om sex och samlevnad
På häktet i Sollentuna får unga killar och män samtala om sex och samlevnad. Ofta är det första gången de har möjlighet att utveckla sina tankar tillsammans med andra. – Vi försöker få dem att reflektera över machokulturen som de flesta av dem är en del av, säger kriminalvårdaren Louisa Ismail som arbetar på häktet.
Läs mer om Louisa Ismail och Sollentuna.