Sollentuna

Stor glädje när de äldre får träffa hästen Asco

Att ha hundar i vården har blivit en naturlig del.Men nu får jyckarna konkurrens av andra djur.På Norrgården i Sollentuna är den amerikanska miniatyrhästen Asco en omtyckt gäst av de boende.– Vi märker att glädjen och livslusten ökar när Asco är med. Det är faktiskt rent magiskt, säger hälsocoachen Liberta Mehmedi.
Läs mer om Asco, Liberta Mehmedi och Sollentuna.

Misstänkt explosivt ämne hittat på byggarbetsplats

En väska som innehåller ett misstänkt explosivt ämne har hittats på en byggarbetsplats i Sollentuna norr om Stockholm.Polisens bombgrupp är på plats.
Läs mer om Sollentuna.
Minnesord: Henrik Eriksson
Som tidigare meddelats har Henrik Eriksson, Sollentuna, avlidit i en ålder av 75 år. Närmast anhöriga är hans hustru Gerd och deras barn Viggo, Kimmo och Jonna.
Beväpnade rånare slog till mot matbutik
En matbutik i Sollentuna har under söndagsförmiddagen rånats – under vapenhotEnligt polisen var det två förövare, beväpnade med ett pistolliknande föremål och kniv, som slog till mot affären.Bytet: pengar.
Läs mer om Sollentuna.

Otto, 12, väntar på operation – men kön bara växer

Otto Runsten i Sollentuna är ett av de cirka 800 barn som väntar på operation på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Sedan flytten in på Nya Karolinska har operationskön mer än fördubblats. Otto behöver en operation för att kunna gå. – Tidigare hade jag aldrig ont. Man är ju orolig att det ska bli värre, säger Otto Runsten.
Minnesord: Pernilla Hillborg
Vår vän Pernilla Hillborg, Sollentuna, blev 64 år. Närmast anhöriga är hennes barn Lucas och Rebecca med respektive, bröderna Johan, Mats och Olle med familj och hennes far Per Olof.
Plötsligt visar sig det vita rådjuret upp sig
Vita älgar har vi sett, åtminstone på bild.Vita giraffer har också filmats och fotograferats på senare tid.Här är det senaste i djurfloran: Ett vitt rådjur.– Vi kom cyklande när den stor på fotbollsplanen bredvid några brunisar, säger Carl Jansen från Sollentuna.
Läs mer om Carl Jansen och Sollentuna.
Kraftig rökutveckling vid E4:an i höjd med Sollentuna
En brand med kraftig rökutveckling inträffade när ett antal sprängmattor fattade eld i närheten av E4:an vid Sollentuna. Brandkåren arbetar för närvarande med att släcka den.
Läs mer om E4.an och Sollentuna.
Brand vid E4 – rökpelare stiger från platsen
Det brinner längs med E4 i höjd med Sollentuna i Stockholm.Räddningstjänsten är på plats – men det finns ingen spridningsrisk.– Vi låter det brinna klart, säger Christer Wahlström, vid Storstockholms räddningstjänst.
Johanna Möller hårdbevakas – för att hon är manipulativ
Livstidsdömda Johanna Möller måste alltid hanteras av två vårdare i häktet i Sollentuna där hon nu befinner sig.Enligt uppgifter till Aftonbladet beror det på hennes manipulativa beteende.– Vi kommenterar inte enskilda intagna, säger Emma Wahlström vid Kriminalvårdens pressjour till tidningen.
Minnesord: Henrik Eriksson
Henrik Eriksson, Sollentuna, har gått bort efter en kort tids sjukdom, 75 år gammal. Närmast anhöriga är hustrun Gerd samt barnen Viggo, Kimmo och Jonna med familjer.
Läs mer om Gerd, Jonna, Kimmo, Sollentuna och Viggo.
Två rån på kort tid i Sollentuna
Med mindre än två timmar mellanrum rånades en matbutik och en kiosk av tre yngre män.I ena fallet var männen beväpnade med kniv.
Läs mer om Sollentuna.
Luftballong kraschade rakt in i skolbyggnad
En luftballong fattade eld och kraschlandade vid en skola i Sollentuna på lördagskvällen, enligt ett vittne.– De bara störtade rakt in i skolan, drog med sig träd och stolpar. Folk var jätteskärrade, säger vittnet Richard.Polisen bekräftar att ballongen gick ned, men säger att det hela har skett kontrollerat.
Läs mer om Richard.Polisen och Sollentuna.
Minnesord: Lars Helander
Förre tv-producenten Lars Helander, Sollentuna, har avlidit i en ålder av 78 år. Närmast anhöriga är hustrun Monica och sönerna Hannes och Tobias med familjer, och många, många vänner.
Läs mer om Monica och Sollentuna.
Doreen återställde sitt hus till 1920-talsstil
Programledaren Doreen Månsson och hennes sambo köpte ett hus i Sollentuna som de renoverade tillbaka till 1920-tals stilen som det hade från början. Nu har de fyllt huset med 1920-tals möbler varvat med industridesign.
Läs mer om Sollentuna.
Man som föll från stege i Sollentuna har avlidit
Den man som på lördagseftermiddagen föll från en stege har avlidit av sina skador, skriver Aftonbladet och Expressen.
Läs mer om Aftonbladet, Expressen och Sollentuna.
Man dog efter fall från stege
En man utförde underhållsarbete på en staty vid Rudbecksskolan i Sollentuna norr om Stockholm när han föll flera meter från en stege.Mannens liv gick inte att rädda.
Föll från stege – allvarligt skadad
En person föll på lördagseftermiddagen från en stege vid en skola i Sollentuna, norr om Stockholm.
Läs mer om Sollentuna och Stockholm.
Här är vinnarna – och de rätta svaren – i DN:s sommarpromenadtävling på KTH
Det var inga problem för Karin och Ulf Sjödin från Sollentuna att hitta till KTH:s campus för att delta i DN sommarpromenadtävlingen. Det var nämligen här de träffades för 31 år sedan.
Läs mer om KTH, Karin, Sollentuna och Ulf Sjödin.
Knivmördade sina föräldrar – döms
Vid fem tillfällen överträdde den 39-årige mannen kontaktförbudet mot sin mor som han tidigare misshandlat.Sedan bröt han sig in i föräldrarnas hus i Sollentuna och knivmördade dem.På tisdagen dömdes han till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för dubbelmordet.
Läs mer om Sollentuna.
JO kritiserar häktet i Sollentuna
Justitieombudsmannen riktar kritik mot Kriminalvården och häktet i Sollentuna efter en anmälan gällande en intagen kvinna. Kvinnan har upplevt sig orättvist behandlad och utsatt för maktmissbruk av personalen i Sollentuna.
Läs mer om Kriminalvården och Sollentuna.
Motorcykel och bil i krock – trafiken avstängd
En motorcykel och en bil var inblandade i en krock i Sollentuna på torsdagsmorgonen, enligt räddningstjänsten.
Läs mer om Sollentuna.
Polisjakt efter grovt rån i Sollentuna
Tre rånare har slagit till mot Elgiganten i Häggvik i Sollentuna. De var beväpnade med kofot och pistolliknande föremål.
Läs mer om Elgiganten, Häggvik och Sollentuna.