Solliden

Kungafamiljens hälsning till svenska folket: Gott nytt år!

Med en somrig bild tagen utanför Solliden på Öland önskar kungafamiljen hela svenska folket ett gott nytt år, via kungahusets hemsida.Nästa år blir det dock fler som ska med på bild.Förutom prins Gabriel så ska även ytterligare en liten prins eller prinsessa få plats.
Läs mer om Gabriel, Solliden och Öland.

Silvia om kärlekssommaren med kungen: Fantastiskt

I dag drar kungafamiljen i gång sitt arbetsår, och drottning Silvia har flera resor och ett viktigt statsbesök framför sig.Under sommaren har hon hämtat energi på Solliden – men också runtom i världen.– Vi har haft så många bröllop att gå på, säger hon.
Läs mer om Silvia och Solliden.
Drottningen Silvias fråga om barnbarnen
Kungaparet är åter vid familjeparadiset Solliden efter en semester som kung Carl Gustaf kallar jättetrevlig.Och snart får kungafamiljen tillskott – Carl Philip och Sofia väntar smått.– Hur många behöver man för att få ihop till ett fotbollslag? Det är på god väg! säger drottning Silvia.
Kungaparets härliga sommar i Tyskland, Saint-Tropez och på Öland
Öland, Tyskland och Saint-Tropez. Trots att årets sommarledighet är kortare än vanligt har kungaparet hunnit med flera båtturer, konserter och släktbesök.I nästa vecka återvänder de till Öland och familjeparadiset Solliden. – Solliden är naturligtvis en viktig punkt för hela kungafamiljen att samlas på, säger Margareta Thorgren, informationschef vid

Kungaparets häliga sommar i Tyskland, Saint-Tropez och på Öland

Öland, Tyskland och Saint-Tropez. Trots att årets sommarledighet är kortare än vanligt har kungaparet hunnit med flera båtturer, konserter och släktbesök.I nästa vecka återvänder de till Öland och familjeparadiset Solliden. – Solliden är naturligtvis en viktig punkt för hela kungafamiljen att samlas på, säger Margareta Thorgren, informationschef vid
Hela kungafamiljen samlad på ny bild
Här är hovets nya bild på hela kungafamiljen.Familjen önskar glad sommar från Solliden på Öland – med alla tre generationer.Kungafamiljen önskar glad sommar från Sollidens slott, hälsar de via Instagram.
Läs mer om Instagram, Solliden och Öland.
Nu får kungafamiljen slösemestra på Solliden
Sol, sommar och semestertider. Även på Solliden, där kungligheterna nu slöar och lapar sol efter sommarens stora event Victoriadagen förra helgen.
Läs mer om Solliden och Victoriadagen.
Här är prinsessan Sofia på Gothia Cup
Efter helgens firande av Victoria har prinsessan Sofia tagit sig till Göteborg.Anledningen: Fotbollscupen Gothia Cup där Project Playgrounds lag från Sydafrika spelar.Däremot fick hon inte sällskap av Carl Philip och sonen Alexander som var kvar på Solliden.– Jag saknar dem, säger prinsessan till Svensk Damtidning.
Här är prinsessan Sofia på Gothia Cup
Efter helgens firande av Victoria har prinsessan Sofia tagit sig till Göteborg.Anledningen: Fotbollscupen Gothia Cup där Project Playgrounds lag från Sydafrika spelar.Däremot fick hon inte sällskap av Carl Philip och sonen Alexander som var kvar på Solliden.– Jag saknar dem, säger prinsessan till Svensk Damtidning.
Att vara kungarbanens barnflicka – man kan få ångest för mindre
Välkommen i familjen, Isabelle Welch!Här på Solliden på Öland presenterades på lördagen Estelles och Oscars nya barnflicka, 25-åriga Isabelle – alldeles pinfärsk i jobbet. Hon började den ansvarsfyllda tjänsten för bara drygt en vecka sedan.Man kan ju få ångest för mindre!
Victorias första dag som 40: Verkar gå fint
Det verkar gå ganska fint, säger Victoria till TT om sitt första dygn som 40-åring. Laila Nilsson var en av alla dem som tog sig till Solliden för att uppvakta kronprinsessan. Det här var en längtan jag har haft länge och nu har den gått i uppfyllelse, säger hon.
Läs mer om Solliden och Victoria.
Victorias lunch med Hagasessorna: Det blir mycket familj och lite mer avslappnat
Efter mötet med allmänheten vid Solliden drog sig kronprinsessan tillbaka för en privat lunch med kungafamiljen.I år blir det extra speciellt eftersom Victorias fastrar, de fyra Hagasessorna, är bland lunchgästerna.– Det är speciellt därför att kungens alla systrar som firat sina somrar här i många år är här i dag och firar tillsammans med övriga kungafamiljen, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.
Estelle och Oscar har fått en ny barnflicka
SOLLIDEN. Prinsessan Estelle, 5, och prins Oscar, 1, har fått en ny barnflicka.Sedan en vecka arbetar Isabelle Welch, 25, hos kronprinsessfamiljen.På Victorias födelsedagsfirande stod hon i hörnet – redo att hjälpa till.
Läs mer om Isabelle Welch och Oscar.
Enorm säkerhet när Victoria möter folket
BORGHOLM. Ett mycket annorlunda Solliden möter besökarna som i dag ska gratulera kronprinsessan Victoria.Säkerheten är rigorös. Betongsuggor är utplacerade och besökare visiteras av vakter.– Det är med anledning av den senaste tidens terrordåd, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Victoria fick presenterna av familjen på privata middagen
BORGHOLM. Victoria födelsedag avslutades med en av hennes högsta önskningar - fira med de som står henne närmast. Hon hade ett tydligt önskemål om att samla alla fastrar på Solliden på en middag. Direkt efter hyllningarna på Borgholms idrottsplats åkte de hem till Solliden och då delade familjen ut presenterna till den nyblivna 40-åringen.
Läs mer om Solliden.
Inte enbart främmande barn i Victorias klass
Busigt leende med klasskompisarna på lågstadiet, lek med syskonen på Solliden. Kronprinsessans tidigare mentor och hovmarskalk Elisabeth Tarras Wahlberg kommenterar Victorias foton å SvD:s vägnar. – Bilderna visar människor och platser som är viktiga för Victoria, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg.
Här ändrar sig Daniel – följer med Victoria till begravningen
Prins Daniel ändrade sig i sista stund.Här lämnar han Solliden med Victoria –för att ta ett sista farväl av Alice Trolle-Wachtmeister.– Prins Daniel ändrade sina planer, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Här anländer kungaparet till Solliden på Öland
Kungaparet inledde sin sommarvistelse på Solliden på söndagen. De anlände i sin bruna Volvo med kungen vid ratten – och fick ta emot folkets hyllningar från en barnfamilj på plats i slottsparken.
Läs mer om Solliden, Volvo och Öland.
Allt du behöver veta om Victoriadagen
14 juli 2017 firar kronprinsessan Victoria 40 år.Så vi kan kanske räkna med stora festligheter på Solliden på Öland under Victoriadagen.Bara inte regnet sätter stopp för det roliga.
DN gratulerar: Jonas Wahlström
Trots närmare ett halvsekel i djurens tjänst saknar Jonas Wahlström inte drömmar om framtiden. Fick han bestämma skulle Solliden jämnas med marken och lämna plats för en fantastisk gorillaanläggning.
Läs mer om Solliden.
Nu kan du flytta in på Solliden
Drömmer du om att bo på Österlen? Då är det kanske nu du ska göra slag i saken.Här ligger den pampiga villan vid namn Solliden som nu är till salu.Titta in i vackra och topprenoverade 30-talsvillan med en underbar fruktträdgård.
Läs mer om Solliden och Österlen.
Victorias härliga höstbild på Oscar
Här är kronprinsessan Victorias härliga hösthälsning från skördefesten på Öland. På bilden sitter prins Oscar och myser bland höbalar och pumpor på Solliden. – Det är en fantastisk tid på året att vara här, sade kronprinsessan Victoria på invigningen av skördefesten.
Läs mer om Oscar, Solliden, Victoria och Öland.
Kungens fina tal till sin drottning Silvia
Kung Carl Gustaf riktade i dag en kärleksförklaring till drottningen under ett tal på Solliden. Han möttes av applåder när han pratade om en äldre speciell bild på honom och Silvia.– Som sedermera blev min hustru och faktiskt till och med Sveriges drottning, sa kungen.
Läs mer om Silvia och Solliden.
Chris: Madeleine och jag vill ha fler barn
SOLLIDENS SLOTT. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill njuter av svenska sommaren på Öland. I en stor sommarintervju berättar nu Chris O'Neill om tennismorgnarna och familjekvällarna hemma på Solliden, hur Nicolas tagit sina första steg häromdagen och hur lillprinsen ser upp till Leonore –och att Chris O'Neill hoppas se familjen växa mer. – Vi vill ha fler barn. Både jag och Madeleine vill ha en stor familj. En eller två till.
Läs mer om Leonore, Madeleine, Solliden och Öland.
Pokmon Go-jägare på kungligt besök – motades bort vid Solliden
Monsterjakten slutade med väktare.
Läs mer om Solliden.