Sommar

Smarta odlingstips! Så lyckas du med vitlöken

Alla vet inte – men att odla vitlök är hur enkelt som helst. Och det är nu det ska göras. Bara att sticka ner klyftor i jorden och sen får du smakrika vitlökar nästa sommar. Här ger vi dig 5 smarta och enkla proffstips – bara att sätta igång!

Smarta odlingstips! Så lyckas du med vitlöken

Alla vet inte – men att odla vitlök är hur enkelt som helst. Och det är nu det ska göras. Bara att sticka ner klyftor i jorden och sen får du smakrika vitlökar nästa sommar. Här ger vi dig 5 smarta och enkla proffstips – bara att sätta igång!
Resenärer missar att kräva pengar tillbaka
70 000 drabbades av inställda eller försenade flyg till och från svenska storflygplatser i sommar.De allra flesta har rätt till kompensation från flygbolaget.Samtidigt anklagas flygbolaget för att direkt försvåra för passagerare som begär ersättning.
Bytte position efter Rönnbergs samtal
16 poäng och bara fem mål var en stor besvikelse för honom i fjol.Nu hoppas Simon Hjalmarsson på betydligt större utdelning – i sin nya roll.I sommar har 28-åringen skolats om till center.– Det känns bättre för varje match, säger han.
Läs mer om Simon Hjalmarsson.

Promenera dig i form i höst

Efter en lång sommar kan hösten komma som en väldigt läglig nystart för din hälsa. Långa, raska promenader i höstluften kan göra skillnad för både hälsa och form. Här är tipsen på hur du får ut så mycket som möjligt av din promenad. – Om man rör på sig dagligen och äter en bra kost kan man gå ner ett halvt till ett kilo i veckan, säger personliga tränaren Kristine Symreng.
Läs mer om Kristine Symreng.
Trendbrott: Nu tror svenska handlarna på framtiden igen
Den svenska handeln tror på framtiden igen.Efter en trög sommar vänder den negativa trenden – och handlarna är nu optimistiska inför hösten.– Vi hoppas få se en stark avslutning på året, säger Karin Johansson på Svensk handel.
Läs mer om Karin Johansson och Svensk.
Forwardens förvandling – med proffsboxaren
En tuffare Christoffer Ehn, 21, gör sig redo för en ny säsong.I sommar har centern valt ett annorlunda träningsupplägg då han tränat boxning med tidigare proffset Johan Thorbjörnsson.– Tankesättet har varit nyttigt för mig, säger han.
Damveckan i Båstad kan läggas ned
Enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad blir det ingen tennistävling med WTA-status i Båstad nästa sommar.
Läs mer om Båstad.
Uppgifter: Damveckan i Båstad kan lägga ner
Swedish Opens damvecka riskerar att försvinna, enligt uppgifter till HD.Turneringschefen Christer Hult bekräftar att man ser över möjligheten att förändra turneringen till kommande sommar.– I sin nuvarande form så är den kanske inte anpassad till den svenska marknaden, säger Hult.
Läs mer om Båstad och Hult.
Jag kan nästan spela nationalsången
I sommar har han fått mest uppmärksamhet som hockeystjärnan som vill lära sig spela saxofon.Nu ska Eric Martinsson sätta ännu större avtryck i Växjö under hans troligtvis sista år i klubben.– Snittar man 22 minuter i speltid får man visa vägen i omklädningsrummet också, säger 24-åringen.
Läs mer om Eric Martinsson och Växjö.
Nya siffror: Priserna på bostäder steg i sommar
Nu varvar bostadsmarknaden upp.Enligt färska siffror steg priserna för bostäder i Sverige från juli till augusti – om än försiktigt.– Jag fortsätter att vidhålla att inte dra för långtgående slutsatser av sommarens statistik, säger Claudia Wörmann på SBAB.
Läs mer om Claudia Wörmann och Sverige.
Klubbat: Paris och Los Angeles får OS
På onsdagskävllen klubbade Internationella olympiska kommittn igenom beslutet att ge sommar-OS 2024 och 2028 till Paris respektive Los Angeles. – Det ska vi fira, säger båda värdstäderna.
Läs mer om Internationella.
Klart: de får sommar- OS 2024 och 2028
I kväll klubbade Internationella olympiska kommittn igenom beslutet att ge sommar-OS 2024 och 2028 till Paris respektive Los Angeles.–Det ska vi fira, säger båda värdstäderna.
Läs mer om Internationella.
Mansfria festivalen blir av nästa sommar
Efter sexbrotten på Bråvalla ville Emma Knyckare starta en festival utan män.Nu bekräftar komikern att det blir en mansfri festival 2018.Det känns fantastiskt att vi nu gör verklighet av det här!, skriver hon.
Läs mer om Bråvalla och Emma Knyckare.
Efter blodig sommar – så kraftsamlar polisen mot gängen
81 skottlossningar, 46 skadade och elva avlidna. Det är resultatet av gängskjutningarna efter tre sommarmånader i Sverige, visar siffror som SvD tagit del av. I snitt är det en skjutning om dagen hittills i år. I Stockholm kraftsamlar polisen mot gängen och utökar spaningarna.
Läs mer om SvD och Sverige.
Los Angeles får 14 miljarder för att vänta fyra år
Det var en uppgörelse som var för bra för att tacka nej till. Los Angeles garanteras 14 miljarder för att vänta med sitt sommar-OS i fyra år.
Dags att ställa frågan – fixar killarna det här?
LOS ANGELES. Det är dags att ställa frågan.Fixar killarna det här?Tänker på NHL-svenskarna som bytt klubbar i sommar och nu är på plats i sina nya städer.Spelare som Marcus Johansson från Washington med New Jersey som ny adress. Och Eddie Läck som både bytt land och stad efter flytten från Carolina till Calgary.Och så de två guldhjältarna från VM i maj, William Karlsson och Oscar Lindberg, som nu ska försöka hjälpa till och göra nykomlingen Vegas Golden Knights till ett respekterat gäng i NHL.
Stephens överlägsen i US Open-finalen
Sloane Stephens var borta från tennisbanan i nära ett år på grund av en svår fotskada. Hon gjorde comeback i Wimbledon tidigare i sommar – och tog på lördagen hem titeln i US Open.
Läs mer om Wimbledon.
Priset sänks på müsli– miljonärens lyxiga villa
Hälsoprofilen Fredrik Pauln gör ett nytt försök att sälja familjens lyxrenoverade villa utanför Stockholm.Huset låg ute i maj för 32 miljoner kronor - nu är priset sänkt till 27 miljoner.– Den här typen av objekt tar alltid längre tid att sälja än ett radhus, säger mäklaren Björn Sommar.
Kostade miljarder – pekas ut som sämst
Minst prisvärda värvningen i sommar? Enligt fotbollsobservatoriet CIES var det Kylian Mbapp till PSG för 1,7 miljarder kronor. Men han själv bryr sig inte om transfersumman. – Det spelar ingen roll, det var inte jag som betalade, säger Mbapp.
Läs mer om Kylian Mbapp, Mbapp och PSG.
Uppgifter: MFF-stjärnan lämnar efter säsongen
Enligt Fotbolldirekt försökte tyska Düsseldorf värva Anton Tinnerholm i sommar.Enligt sajten var MFF-stjärnan intresserad av en flytt dit – och ser nu ut att lämna Malmö FF som bosman i vinter i stället.
Efter avtalsmiss: Barn riskerar bli utan vaccin
Både spädbarn och större barn kan bli utan vaccin efter nästa sommar.Orsaken är att det blivit ett glapp i upphandlingen av vacciner, skriver Dagens Medicin.– Vi måste se till att det finns vaccin. Det finns inte tid att skjuta upp vaccineringar, säger Carin Oldin, barnhälsovårdsöverläkare i Region Jönköpings län till SVT Nyheter Jönköping.
Läs mer om Carin Oldin.
Rasmus Dahlin kan väljas först i NHL-draften
Rasmus Dahlin före Adam Boqvist. Den svenska backvågen fortsätter rulla fram i hockeyn. Nu med att TSN rankar två svenskar i topp inför draften till NHL nästa sommar. Båda är backar.
Läs mer om Adam Boqvist, NHL och TSN.
Blir Carlos Strandberg VM-joker i sommar?
Att Carlos Strandberg har unika egenskaper visste vi redan.Vad han behöver för att maximera dem är tid.Därför ska vi vänta med att snacket om A-landslaget och i stället drömma om nästa sommar.
Läs mer om A-landslaget.
Skarsgård om Mamma Mia 2: Förnedrande
Mamma Mia 2 planeras ha premiär nästa sommar.Stellan Skarsgård återvänder då som karaktären Bill – en roll han beskriver som förnedrande.
Läs mer om Bill och Mamma Mia.