Sommar

Kravet på tv efter celloincidenten: Det där får du klippa bort

Det är många som kommer ihåg tv-ögonblicket då kulturarbetare och inredaren Karin Laserow nästan välte ner en cello från 1700-talet värd en halv miljon kronor i TV4:s program Bytt är bytt.I sitt sommarprat berättar hon nu om upplevelsen.– När programmet var färdigt så sa jag till huvudproducenten att det där får du klippa bort! berättar Karin Laserow i sommar i P1.
Läs mer om Bytt och Karin Laserow.

Brandchefens vädjan – efter brandinfernot

Bränder rasar runtom i Västsverige – i stort sett varje dag.Under juli månad har flertalet byggnader raserats till grunden i svåra och våldsamma brandinfernon. Nu går räddningschefen Nils Weslien ut med sina råd för en trygg sommar.– Om man reser sig upp och andas in de varma brandgaserna är man medvetslös efter två till tre andetag. Då omkommer man, säger han.
Läs mer om Västsverige.
Tips på Malmös bästa sommarhäng-ställen
Det är sommar, du är ledig och ska ut med kompisarna i Malmö.Men var går man?Kvällsposten har listat några av Malmös bästa uteserveringar och restauranger för sommaren.
Läs mer om Malmö.Men.
Nu får kungafamiljen slösemestra på Solliden
Sol, sommar och semestertider. Även på Solliden, där kungligheterna nu slöar och lapar sol efter sommarens stora event Victoriadagen förra helgen.
Läs mer om Solliden och Victoriadagen.

Niklas Wahllöf: Karin Laserow går rakt genom radion

Den som vill förstå hur komplett okända och oprövade 64-åriga Karin Laserow blev en sådan enorm tv-succ och megakändis måste inte titta på gissa och vinn-programmet Bytt är bytt i TV4 där hon är antikexpert. Det räcker med att lyssna på Sommar i P1 den 22 juli, 2017.
Läs mer om Bytt, Karin Laserow, Sommar och TV4.
Honom vill Barcelona ersätta Neymar med
Det viskas allt starkare om att Neymar byter Camp Nou mot Parc des Princes i sommar. Nu rapporterar spanska Marca att Barcelona identifierat ersättaren om en affär klubbas igenom.
Läs mer om Barcelona, Camp Nou, Marca, Neymar och Parc.
Så lyckas du med dina vegoburgare i sommar
Att grilla vegetariskt är populärare än någonsin och hamburgertreden ser inte ut att dö ut någon gång inom en snar framtid. Det gör de vegetariska hamburgarna till ett givet måste i sommar. Men hur lyckas du med de perfekta vegoburgarna? Vi har frågat Gustav Johansson, vegetarisk matbloggare och grillälskare.
Läs mer om Gustav Johansson.
Klubben: Betyder att vi nobbar Ibra
Zlatan Ibrahimovic står fortfarande utan klubb i sommar.Och minst en klubb har öppet gått ut och slagit fast att man inte är med i jakten på svensken.
Läs mer om Ibra.
Elin Peters: Johan Kuylenstiernas Sommar i P1 – glömmer människan i sin berättelse
Johan Kuylenstierna inleder sitt sommarprat med att berätta om sin mormor, en optimistisk krutgumma som blev över hundra år.
Boosta hud och hår med citron i sommar
Den är god i både dryck och mat, men citroner har många andra användningsområden? Bland annat kan den sura, gula frukten användas i din skönhetsrutin. Här är tre förslag på hur du kan du använda citronen för att ge hud och hår extra lyster i sommar.
Cecilia Frode: Min hemliga talang är tråkiga handarbeten
Sommarens smakprofil. I sommar befinner hon sig i Köping och deltar i arbetet med att baka världens längsta smörgåstårta, i Filip Tårtgeneralen. När hon har semester, då bakar hon helst bröd.
Läs mer om Filip Tårtgeneralen och Köping.
Bokutdrag: Tjänstefolk ansågs vara lovligt byte
Sommar med Söderberg, del 2. I mellandagarna, den 27 december 1890, stod namnet Hjalmar Söderberg för första gången i tryck, under en julnovell i Dagens Nyheter med titeln I nöd. Det är en novell vari den konstnärliga ekonomin lyser med sin frånvaro.
Östersunds ordförande: Nu ska vi till gruppspelet
Galatasaray är besegrat. Senare i sommar drar Östersund vidare ut i Europa. – Vi är inte klara med det vi ska åstadkomma, säger klubbens ordförande Daniel Kindberg.
Djà vu på Tomtebogatan
Affärerna har stängt (inte alla) för semester och önskar kunderna trevlig sommar och frisören på Vikingagatan har tillfälligt slagit igen: gone fishin. Sommarstiltje i stan! Tillfälligt övergivna är de mindre frekventerade gatorna i stan som Tomtebogatan. Och frisören på Vikingagatan har stängt: gone fishin.
Läs mer om Tomtebogatan och Vikingagatan.
Sommarprataren: Krävs tuffa medel för att minska vår konsumtion
– Ska vi uppnå en mer hållbar utveckling behöver näringslivet ta mer ansvar och staten gå in med tuffa styrmedel, säger Johan Kuylenstierna, vd på Stockholm Environment Institute. Han är klimatoptimist och menar att det ligger i vårt eget intresse att gå över till mer förnybara energikällor. Om det och om ett FN som ryckte upp sig till klimatkonferensen i Paris 2015 talar han i fredagens Sommar i P1.
Plastmuggskonstnär tolkar miljökonflikt på Gotland
Konstnären Patrik Qvist gör konst om och i de kontroversiella kalkbrotten i Ojnareskogen på norra Gotland. I sommar visas hans verk i Bungenäs, ett stenkast från Ojnare.
Läs mer om Gotland, Ojnare och Ojnareskogen.
Judith Kiros: Moa Herngrens Sommar i P1 – lagom sårigt och soligt om familjen som koncept
Förutom att vara författare och krönikör är Moa Herngren en av personerna bakom SVT:s Bonusfamiljen, en serie om en stökig, utökad familj som gör sitt bästa för att leva tillsammans.
Läs mer om Moa Herngren.
Moa Herngren levde i ett destruktivt förhållande
Författaren Moa Herngren levde i ett destruktivt förhållande - och valde att lämna mannen.Nu berättar hon i Sommar om den svåra tiden.– Jag lämnade en våldsam och sjuk relation, berättar Herngren i programmet.
Läs mer om Herngren och Sommar.
Sveriges taktik håller inte längre
Känns som är maj nu.Sol efter att ha blåst storm i ett par veckor.Hästarna varit irriterade. Inte varit nån riktig sommar. Därför lite olika prestationer.Men det är lika för alla.
Anade inte att vi bara hade fyra dagar kvar tillsammans
Som sexåring fick Jonathan diagnosen lungfibros och 15 år gammal avled han när hans kropp inte orkade mer.I Sommar i P1 berättar hans pappa Tommy Ivarsson om när sonen efter flera års väntan äntligen ska få genomgå en lungtransplantation– men hur det inte gick som planerat.–Det vi inte kunde ana var att vi bara hade fyra dagar kvar tillsammans.
Läs mer om Jonathan och Tommy Ivarsson.
Man famlar efter luft av lyssnarnas sommarvärd
Vill ni gråta i sommar?Lyssnarnas sommarprat öppnar dammluckorna.Sedan 2007 får en vanlig människa chansen att berätta sin livshistoria mitt bland alla kända sommarpratare. I år har engagemanget varit extra stort när Tommy Ivarsson röstades fram.Det är inte så konstigt.
Läs mer om Tommy Ivarsson.
Jacob Lundström: Tommy Ivarssons Sommar i P1 – lyssnarnas pratare påminner om livets smärtpunkter
När Herman Geijer 2015 förklarade hur man bäst överlever en zombiekatastrof var det ett utmärkande undantag i genren – i regel brukar lyssnarnas sommarvärdar berätta mer personligt hållna livshistorier.
Borussia Dortmunds ilska efter kuppen: De har ingen respekt
Pierre-Emerick Aubameyang har jagats av en uppsjö storklubbar i sommar.Nu har Borussia Dortmund tröttnat på en specifik klubbs taktik.
Läs mer om Borussia Dortmund.
Brolin: Jag har aldrig gillat det begreppet
Först fotbolls-EM och sedan friidrotts-VM. Det väntar en hektisk sommar för TV4:s programledare Anna Brolin. Tur att hon är förberedd.– Jag har med mig både fiskarstolen och svenska knäckebröd, säger hon och skrattar.Det märks att Anna Brolin börjar få mästerskapsrutin.
Läs mer om Anna Brolin.