Sommar

JUST NU - PÅ FD: Seb Larsson har bestämt sig - står mellan AIK och Djurgården

Sebastian Larsson uppgavs i början av månaden vara i samtal med både AIK och Djurgården. I går bekräftade han själv att han flyttar hem i sommar. I dag kan FD avslöja att stjärnan bestämt sig för att bo i Stockholm.
Läs mer om AIK, Djurgården och Stockholm.

C More-experten: "Bahoui för bra för att tacka nej till"

Under tisdagen presenterades Nabil Bahoui av AIK, igen. Den offensive 27-åringen återvänder till den svartgula klubben efter några år utomlands, och han hämtas in på ett låneavtal fram till den 30 juni i sommar.
Läs mer om AIK och Nabil Bahoui.
Efter uppgifter om AIK och Djurgården - Sebastian Larsson öppnar för allsvenskan
Sebastian Larssons kontrakt med Hull går ut i sommar, och flera allsvenska klubbar visar intresse. Nu öppnar landslagsmannen för allsvenskan: - Allsvenskan har fått ett uppsving och att spela där skulle jag se fram emot.
Sebastian Larsson: Kommer flytta hem
AIK, Djurgården och IFK Göteborg ska alla vara intresserade av att värva Sebastian Larsson när dennes kontrakt med Hull går ut i sommar. Larsson berättar för Sportbladet att han kan tänka sig en flytt till allsvenskan.– Det känns som att allsvenskan fått ett uppsving i intresse, säger Larsson till Sportbladet.

Riksbanksutredningen ser över frågan om kontantlöst samhälle

Utvecklingen mot ett kontantlöst samhälle har accelererat senaste åren och Riksbanksutredningen ska nu ge frågan extra fokus i ett delbetänkande som läggs fram så tidigt som i sommar. Det rapporterar Bloomberg News.
Dags att söka feriearbeten
Är du mellan 16 och 18 år? Då är det dags att söka feriearbete i kommunen. Kommunen erbjuder varje sommar feriearbete till ungdomar. De jobb som erbjuds finns bland annat inom parkarbete, vaktmästeri, lokalvård och storkök.
Klart: VM-genrep i Göteborg i sommar
GÖTEBORG. Sveriges genrep inför fotbolls-VM i sommar kommer att spelas i Göteborg.Den 9 juni möter Blågult Peru på Ullevi.– Fantastiskt att kunna fira Ullevis 60-årsjubilum med en landskamp igen på arenan vid sidan av alla våra konserter, säger Lotta Nibell, vd på arenabolaget Got Event.
:Frida Hansdotter: Be om ett rum med utsikt mot mäktiga Matterhorn
Min stad. Om OS-stjärnan Frida Hansdotter får välja styr hon laggen mot schweiziska Zermatt, sommar som vinter, här skidar hon på glaciärer och tar en frappe i solen.
Läs mer om Matterhorn och Zermatt.
Hiphopstjärnan Post Malone till Stockholm i sommar
Hiphopfenomenet Post Malone kommer till Sverige. Den 14 augusti finns han på scen vid Sjöhistoriska museet i Stockholm.
Läs mer om Sjöhistoriska, Stockholm och Sverige.
Hiphopstjärnorna Post Malone och Lil Pump till Stockholm i sommar
Hiphopfenomenet Post Malone och hans unga vapendragare Lil Pump kommer till Sverige. Den 14 augusti finns båda på scen vid Sjöhistoriska museet i Stockholm.
Kvinnornas framgångar inspirerar inför OS-kvarten
GANGENEUNG. Fem av Sveriges hittills sex OS-medaljer i Pyeongchang har tagits av kvinnliga idrottare. I sommar-OS i Rio 2016 togs åtta av de elva svenska medaljerna av kvinnor. – Jag blir väldigt peppad av alla medaljer. Det är klart att det ger oss inspiration inför vår kvartsfinal, säger Damkronornas Johanna Fällman.
Pussy Riot uppträder på Liseberg i sommar
Det ryska konstkollektivet Pussy Riot kommer till Sverige i sommar. Den 15 juni ställer de sig på Stora scenen på Liseberg i Göteborg.
Post Malone till Sverige i sommar
Den amerikanske hiphopstjärnan Post Malone, mest känd för sin superhit Rockstar, kommer till Sverige i sommar. Den 14 augusti uppträder han i Stockholm.
Facebook kan släppa smarta högtalare i sommar
Enligt en rapport från Digitimes kommer Facebook släppa två smarta högtalare i sommar, med kodnamnen Aloha och Fiona.
Läs mer om Aloha, Facebook och Fiona.
Facebook kan släppa smarta högtalare i sommar
Enligt en rapport från Digitimes kommer Facebook släppa två smarta högtalare i sommar, med kodnamnen Aloha och Fiona.
Läs mer om Aloha, Facebook och Fiona.
Turkiet rekordökar som resmål för svenskar
Trenden håller i sig.Turkiet gör en massiv comeback på svenskarnas semesterkarta i sommar.Nu bekräftas det av ännu en rapport.
Drömjobbet: Utforska jultomtens hemort i sommar
Det kan låta bakvänt – men jultomten söker sommarvikarier.Uppdraget: Att utforska tomtens hem i Rovaniemi och skriva om det i sociala medier.
Läs mer om Rovaniemi.
Hugo med parkfestival
Hugo arrangerar i sommar en femdagarsfestival i Götaparken med fokus på bredd. Hittills är Plura och Lena Philipsson klara för ett arrangemang som vill tilltala en bred publik.
Nu är det klart: Darin till Solgården i sommar
Nu är den första artisten bokad inför sommarens spelningar på Solgården. Det är Darin som kommer till Halmstad i samband med sin stora Sverigeturné.
Klockan klämtar för okrypterade sajter – snart varnar Chrome för sajter utan https
I sommar kommer Chrome-användare att börja se varningar när de besöker sajter som enbart använder sig av http.
Läs mer om Chrome och Chrome-användare.
Iron Maiden kan landa jätteplanet i Blekinge
Superbandet Iron Maiden kommer till Sweden Rock Festival i sommar. Och nu kan de landa med stil.Försvaret har gett bandet tillstånd att landa och parkera på F17:s flygplats i Blekinge med jätteplanet Ed Force One – en 70 meter lång Boeing 747-400. – Vi har mätt banbredden, banlängden på landningsbanan och kontrollerat med F17, säger flygstationschefen Mona Glans, till Blekinge Läns Tidning.
Det fanns tio poliser per tävlande under OS
Året var 1988, Kvällsposten fyllde 40 år.Sommar-OS arrangerades i Sydkorea och vi var fyra KvP-are utsända i Seoul.Det var inga femton minusgrader som just nu plågar alla i vinter-OS i Pyeongchang.Det var i stället svensk sommarvärme i den sydkoreanska huvudstaden i september för trettio år sedan - och minnen poppar upp när landet nu åter är OS-värd.
Klart: det blir nytt konstgräs till Östgötaporten
En ny konstgräsplan är på gång till Östgötaporten. I sommar ska den nuvarande mattan ersättas med en klart bättre. Mattan som just nu ligger på Östgötaporten har varit på plats sedan 2014, och har därmed fyra fulla säsonger under bältet.
Läs mer om Östgötaporten.
Klockan klämtar för okrypterade sajter – snart varnar Chrome för sajter utan https
I sommar kommer Chrome-användare att börja se varningar när de besöker sajter som enbart använder sig av http.
Läs mer om Chrome och Chrome-användare.