Sommar

GES på turn i sommar

I somras spelade GES tillsammans för första gången på 14 år. Nu ger sig ett av Sveriges mesta sommarband ut på vägarna igen.

Stor rankning: Så bra är lagen i VM

Sverige reser till Ryssland i sommar för att spela VM.SportExpressen har rankat 32 av totalt 32 landslag.
Läs mer om Ryssland.
Så blir Summerburst 2018 – här är guiden
I sommar intar festivalen Summerburst Stockholm och Göteborg.Vilken åldersgräns gäller, vad kostar biljetterna och när offentliggörs artisterna?Här är allt du behöver veta innan du köper biljett.
Svenskarna är ju dumma i huvudet
BEITOSTÖLEN. Det svenska folket har sagt sitt: De vill inte ha med Zlatan Ibrahimovic i VM nästa sommar.Det är något som får de norska skidstjärnorna att häpna.– Svenskarna är ju dumma i huvudet, säger sprintern Sondre Turvoll Fossli.– Men så är ju ni svenskar är kända för att vara mer korkade än oss norskar, säger Emil Iversen.

Svenskarna planerar redan för resa till Ryssland i sommar

Ett dygn efter Sveriges avancemang till fotbolls-VM hade sökningar på resor till Ryssland ökat kraftigt. Det visar nya mätningar från två stora flygsöksidor.
Läs mer om Ryssland.
Hans roman är motsatsen till Sommar i P1
Den amerikanske författaren Wallace Stegner är nästa bortglömda författare att lanseras av Natur kultur. Therese Bohman läser en på många sätt underbar roman.
Läs mer om Natur, Sommar och Wallace Stegner.
Vändningen: Så ska Italien få spela VM
Det är närmast landssorg i Italien.Men här kommer ett besked som kanske tröstar lite – det kan komma att bli landslagsspel i sommar trots allt.Enligt BBC har nämligen USA planer på att arrangera ett B-VM – för lagen som inte kvalificerade sig till det riktiga mästerskapet.
Läs mer om Italien, Italien.Men och USA.
First Aid Kit spelar på Roskilde-festivalen
Systrarna Johanna och Klara Söderberg i First Aid Kit spelar på Roskilde i sommar. Det står klart sedan festivalen gått ut med elva nya bokningar.
Så maxar du semestern till VM i Ryssland 2018
I sommar går Fotbolls-VM i Ryssland 2018 av stapeln.Vad ska du tänka på när du ansöker om semester och hur mycket kostar biljetterna?Här är allt som du behöver veta inför din resa till fotbollsfesten i Ryssland.
Läs mer om Fotbolls-VM och Ryssland.
Ökat intresse för resor till Ryssland - men svårt med visum
Efter Sveriges bragd mot Italien ökar intresset för att stötta landslaget på plats nästa sommar. Men resebyråerna uppmanar kunder att fixa visum innan flyget bokas.
Läs mer om Italien och Ryssland.
Playoffhjälten korsbandsskadad
Landslagsmittfältaren Jakob Johansson tvingades bli utbytt redan efter en kvart under matchen mot Italien då han fastnade i gräset och skadade knät. – Han drog av det främre korsbandet och blir borta ett tag, säger förbundskaptenen Janne Andersson som räknar bort Johansson från VM i sommar.
Live 10.30: Landslaget dagen efter VM-kvalbragden
På måndagskvällen utbröt det kollektiva svenska jublet på San Siro i Milano – svenska landslaget hade slagit ut Italien och kvalificerat sig för fotbolls-VM i Ryssland nästa sommar. Har känslorna lagt sig något? Hur var nattens firande? Hur ser planeringen fram mot mästerskapet ut? Följ presskonferensen dagen efter bragden här.
Ryssland är svensk önskemotståndare i fotbolls-VM
Sverige blev på måndagskvällen klart för fotbolls-VM i Ryssland nästa sommar. Vilka länder som det svenska landslaget får möta i gruppspelet och var Sverige får spela avgörs vid lottningen den 1 december. Här är alla förutsättningar.
Läs mer om Ryssland och Sverige.
Sundhage: Tack för två fantastiska matcher
Pia Sundhage, damlandslagets förra förbundskapten, hyllar herrlandslagets Janne Andersson för att han lyckats lotsa landslaget till VM i Moskva nästa sommar. – Vilket lagarbete, det är någonting man kan vara oerhört stolt över, säger hon efter bragden i Milano.
Läs mer om Janne Andersson, Milano och Moskva.
Sundhage: Tack för två fantastiska matcher
Pia Sundhage, damlandslagets förra förbundskapten, hyllar herrlandslagets Janne Andersson för att han lyckats lotsa landslaget till VM i Moskva nästa sommar. – Vilket lagarbete, det är någonting man kan vara oerhört stolt över, säger hon efter bragden i Milano.
Läs mer om Janne Andersson, Milano och Moskva.
Sundhage: Ett fantastiskt lagarbete
Pia Sundhage, damlandslagets förra förbundskapten, hyllar herrlandslagets Janne Andersson för att han lyckats lotsa landslaget till VM i Moskva nästa sommar. – Vilket lagarbete, det är någonting man kan vara oerhört stolt över, säger hon efter bragden i Milano.
Läs mer om Janne Andersson, Milano och Moskva.
Här drömgruppen för Sverige i VM
Sverige är klart för VM efter en urstark insats mot Italien på San Siro.Nästa steg på vägen är grupplottningen som sker den 1 december.SportExpressen blickar framåt och har tagit upp en drömgrupp - och en mardrömsgrupp - för Sverige i Ryssland nästa sommar.
'Henkes' önskan inför ödesmatchen
Henrik Larsson är den senaste svenska spelaren att näta i VM-sammanhang.Nästa sommar hoppas han att den sviten bryts.Och nu listar han tre viktiga punkter för att Sverige ska ta sig till Ryssland.
JUST NU: Iron Maiden till Sweden Rock 2018
Ledningen för Sweden Rock Festival släppte på måndagen en riktig bomb.Ett av världens största band, Iron Maiden, kommer till festivalen i Norje nästa sommar.Bokningen beskrivs som den största i festivalens historia.
Veteranerna visar vägen för Sverige
Milano. Ola Toivonen fanns inte med i EM–truppen sommaren 2016. Sebastian Larsson försvann ur landslagsbilden under nio månader efter EM, efter en knäoperation. Nu är de båda veteranerna tillbaka och har kraftigt bidragit till att Sverige är snubblande nära ett VM–slutspel i Ryssland nästa sommar.
Peter Jihdes besked – överväger att lämna TV4
Peter Jihdes kontrakt med TV4 går ut nästa sommar – och han säger att det inte är otänkbart att han då går över till konkurrenten TV3.På tisdag medverkar han i TV3 som värd för kanalens satsning Diabetesgalan, något som har gett mersmak.Han avslöjar för Expressen att han överväger att fortsätta jobba med TV3:s ägarkoncern MTG i framtiden.– Man ska aldrig säga aldrig, det finns massor med spännande projekt på MTG som de har hintat om, säger Peter Jihde.
Sverige slog Italien på fullsatt Friends
En dos mod och respektlöshet, en Jakob Johansson och ett mål. Det räckte för att Sverige skulle ta initiativet mot Italien i mötet om en plats i VM nästa sommar.
Läs mer om Italien, Jakob Johansson och Sverige.
Guns N' Roses och Depeche Mode till Danmark
Syntbandet Depeche Mode och Guns N' Roses kommer till Danmark i sommar.Båda banden spelar i Odense i juni.– Vi är enormt stolta över att Depeche Mode valt att göra en festivalkonsert i Odense, säger John Fogde, presschef för festivalen Tinderbox/Down the Drain till Danmarks Radio.
Live 13.15: Presskonferens inför Sveriges VM-playoff mot Italien
Förbundskapten Janne Andersson och lagkapten Andreas Granqvist håller presskonferens inför första mötet i VM-playoff mot Italien. Vinnaren av dubbelmötet går till VM i Ryssland nästa sommar. Se och hör här vad de tror om matchen på Friends fredag kväll.
Läs mer om Italien, Ryssland och VM-playoff.