Spanien

En stockholmare kan sälja villan och leva som kung här

I Spanien slipper de inte bara det svenska regndasket. Peter och Lisbeth Larsson menar att flytten till Costa Blanca även har gett dem ett rikare liv på flera sätt. – Man lär sig att prata med folk här. Svenskarna pratar inte med varandra, säger Lisbeth Larsson.
Läs mer om Costa Blanca och Lisbeth Larsson.

Svenskarna rusar till bostadsköp i Spanien

Att köpa bostad utomlands är populärt bland svenskarna. På två år har svenskarnas bostadsköp i Spanien ökat med nästan 50 procent, visar statistik från Fastighetsbyrån. – Man söker helt enkelt kvalitet i livet, säger Liz Wallin, som arbetar som mäklare på spanska solkusten.
Det ska du tänka på när du fyndar hus utomlands
Drömmer du om en egen vingård i Frankrike? Eller ett vitt hus vid havet i Portugal? Allt fler svenskar köper hus utomlands. Priserna är på väg upp men det går fortfarandet att göra fynd. Spanien och Portugal är hetast för svenskarna.
Läs mer om Frankrike och Portugal.
Spanien vann iberiskt EM-derby
Spanien fick en strålande start på fotbolls-EM i Nederländerna.
Läs mer om EM-derby och Nederländerna.

Förslag om slopad siesta i Spanien

I Katalonien, den spanska regionen med huvudstaden Barcelona, har nu en allians mellan företag och fackföreningar lagt fram förslaget om att slopa den runt tre timmar långa lunchrasten.
Läs mer om Barcelona och Spanien.
Strandad på Barcelonas flygplats – Tror på en natt till här
Ingen svarar hos flygbolaget och svenskarna som sitter fast på flygplatsen i Barcelona vågar inte tro att de ska komma hem i dag. Samtidigt har andra bolag chockhöjt priserna från Spanien. – Det finns inte ett flyg under 5 000 kronor, algoritmerna har gått varma, säger stockholmaren Alexander Kovacevic.
Skulle till Spanien – fastnade på Arlanda i över 30 timmar
Sepideh Kooshaki och hennes mamma skulle flugit till Alicante i Spanien på söndagsmorgonen.Men 30 timmar senare sitter de fortfarande kvar på terminalen på Arlanda. – Det är en cirkus hela grejen, säger en besviken Sepideh.Det är andra gången under helgen som passagerare fått vänta över 20 timmar på flyg bokade med bolaget Primera Air.
66 gripna efter stora hästköttskandalen
66 personer har gripits misstänkta för inblandning i hästköttsskandalen som skakade Europa 2013, meddelar Europol. 65 personer greps i Spanien och en person, den huvudmisstänkte, greps i Belgien.
Läs mer om Belgien, Europa, Europol och Spanien.
66 gripna efter stora hästköttskandalen
66 personer har gripits misstänkta för inblandning i hästköttsskandalen som skakade Europa 2013, meddelar Europol. 65 personer greps i Spanien och en person, den huvudmisstänkte, greps i Belgien.
Läs mer om Belgien, Europa, Europol och Spanien.
Stjärnvärvningen lämnar Manchester City
Nolito var en av Manchester Citys stora värvningar inför den gångna säsongen.Men det där riktiga genombrottet kom aldrig i Premier League.Och nu återvänder 30-åringen till Spanien och La Liga.
Sexuella övergrepp på tjurfestival i Spanien
Elva personer har gripits misstänkta för 14 sexuella övergrepp och ofredanden som anmälts under årets tjurfestival i Pamplona i norra Spanien.
Läs mer om Pamplona och Spanien.
Torkan och framtiden oroar Sydeuropas bönder
En av de värsta torrperioderna på årtionden slår hårt mot lantbruket i Sydeuropa. I Italien och Spanien förväntas spannmålsproduktionen falla med mer än 60 procent och samtidigt sinar olivoljan. Nu frågar sig kontinentens bönder om klimatförändringarna kommer att göra det omöjligt att försörja sig på yrket.
Läs mer om Spanien och Sydeuropa.
Eurokrisen besegrad – men långt från död
På toppen av eurokrisen har ekonomin i Grekland krympt med en fjärdedel. Italien, Spanien, Portugal och Irland står vid avgrunden och miljarder pumpas in i krisländerna för att rädda den gemensamma valutan. Obarmhärtigt blottas sprickorna i eurobygget. I SvD Näringslivs historiska serie 100 år av ekonomiska kriser skriver vi om Euro- och Greklandskrisen.
Värmerekord i Spanien – en död
Spanien har drabbats av rekordvärme. En man som arbetade med att lägga asfalt avled i närheten av staden Morn de la Frontera i regionen Andalusien, där temperaturerna låg på 43 grader.
Läs mer om Andalusien, Frontera, Morn och Spanien.
Kate med prinsessan Dianas favorit - och Letizia med sin svärmors
Under onsdagskvällen var kung Felipe VI och drottning Letizia av Spanien hedersgäster hos brittiska drottningen på en bankett under det spanska kungaparets statsbesök i Storbritannien.På middagen deltog hela brittiska kungafamiljen.Mest uppmärksamamt fick ändå två tiaror - Kate Middleton bar prinsessan Dianas favorittiara och drottning Letizia hade sin svärmors mest älskade accessoar.
Sevilla landar sin dyraste värvning
KLART: Landslagsstjärnan lämnar Serie A för att fortsätta karriären i Spanien
Läs mer om Serie A och Spanien.
Allt fler båtflyktingar till Spanien: Vi är oroliga
Spansk kustbevakning har på bara några dagar plockat upp flera hundra migranter ur vattnen mellan Marocko och Spanien – de flyende försöker allt oftare undvika det konfliktfyllda Libyen på deras väg till Europa. Spanien uppmanas nu att göra sig redo för fler flyktingar.
Läs mer om Europa, Libyen, Marocko och Spanien.
Kerber ur Wimbledon – tappar förstaplatsen
Fjolårsfinalisten Angelique Kerber är utslagen ur Wimbledon. Den tyska tennisstjärnan förlorade med 6–4, 4–6, 4–6 mot 15-rankade Garbie Muguruza, Spanien, i åttondelsfinal. Om en vecka är Kerber inte längre världsetta.
Stjärnan räddade sonens liv i ormattack – högg med yxa
Skådespelaren Elizabeth Hurleys son Damian höll på att mista sitt liv.Under en semester i Spanien höll en orm på att attackera Damian – men skådespelaren var snabb med att rädda sonens liv.– Jag hoppade över ett bord som Dartanjang och högg huvudet av honom med en yxa, säger Liz Hurley om ormen som attackerade Damian till Radar Online.
Johanna Möllers miljonplan i frihet
Efter sommarstugemordet har Johanna Möller hela tiden blickat framåt mot ett liv i frihet med flera miljoner kronor på kontot.I polisförhör har hon berättat att hon planerar att köpa en stor gård i Skåne med plats för hela familjen.I meddelanden till Rajabi och familjen har hon pratat om ett nytt liv utomlands i bland annat Spanien, Brasilien och Iran.
Fler på flykt tar sig till Spanien
Antalet migranter som anländer till Spaniens södra kust har dubblerats i år jämfört med i fjol. Sedan i onsdags har åtta båtar med människor räddats från havet. – Vi är oroliga eftersom vi ser fler än vi har sett på åratal. Det är ett farligt område, med starka strömmar, säger Mikel Aragus, talesperson för frivilligorganisationen SOS Racisme.
Läs mer om Spanien.
Två spetsade av tjurar i Pamplona
Tjurrusningarna i Pamplona har gått in på sin andra dag och minst två personer har blivit spetsade av tjurar. Flera har skadats på andra sätt, uppger Röda Korset i Spanien.
Läs mer om Pamplona, Röda Korset och Spanien.
Medelhavsländer hetaste resmålen i EU
Spanien, Frankrike och Italien är populära destinationer när EU-medborgare åker på semester inom unionen, enligt Eurostat. I Sverige ligger Stockholm och Västsverige i topp.
Vikanders förvandling – visar upp musklerna
Skådespelaren Alicia Vikander har fått muskler av stål.Under en semester i Spanien tillsammans med pojkvännen Michael Fassbender visar hon upp sin förvandling.
Läs mer om Michael Fassbender och Spanien.