Spanien

Människosmugglare tvingade kvinnor äta råa kycklighjärtan

Kvinnorna tvingades äta råa kycklinghjärtan och fick sin naglar utdragna som en del i voodoo-ritual som var ämnad att bryta ner dem.De skickades sedan till Europa där de tvingades till prostitution.Nu har tolv misstänkta människosmugglare gripits i en omfattande polisinsats i Spanien och Storbritannien.– Kvinnorna varnades och blev tillsagda att om de slog larm så skulle deras familjer hemma i Nigeria skadas, säger en talesperson för den spanska polisen till The Mirror.

United höll nollan i Sevilla

Manchester United, med Victor Nilsson Lindelöf i startelvan, höll tätt borta mot Sevilla. Efter 0–0 i Spanien har den engelska storklubben en bra möjlighet att ta sig till kvartsfinal i Champions League.
United höll nollan i Sevilla
Manchester United, med Victor Nilsson Lindelöf i startelvan, höll tätt borta mot Sevilla. Efter 0–0 i Spanien har den engelska storklubben en bra möjlighet att ta sig till kvartsfinal i Champions League.
Ännu en man i ECB:s kostymklubb
BONN Två tredjedelar av Europeiska centralbankens högsta chefer byts ut inom de kommande två åren – och mansklubben ser ut att bestå. Sent på måndagen enades eurogruppen om att nominera Luis de Guindos från Spanien till vice ordförande i ECB.
Läs mer om ECB, Europeiska och Spanien.

Kalle Moraeus oväntade karriärbeslut efter fiaskot

Kalle Moraeus bommade både finalen och Andra chansen.Nu pausar han tv-karriären och ger sig ut och spelar i stället – och är uppbokad ända fram till jul.Samtidigt berättar han om planerna på att skaffa ett boende utomlands.– Absolut! Jag har vänner i Marbella som jag åker och hälsar på ibland och Spanien är ett jättealternativ, säger han.
Läs mer om Andra, Marbella och Spanien.
Pausar tv-karriären – vill flytta från Sverige
Kalle Moraeus bröt med SVT. Nu har spelmannen från Orsa, som är aktuell i Melodifestivalen 2018, pausat tv-karriären för att satsa helhjärtat på musiken. Samtidigt drömmer han om ett boende i solen. – Spanien är ett jättealternativ, säger Kalle Moraeus.
Läs mer om Melodifestivalen, Orsa, SVT och Sverige.
Itab landar spanskt avtal
Itab har tecknat avtal för leverans av digitala system till Consum i Spanien. Avtalet löper på två år och omfattar cirka 500 butiker med ett beräknat värde på 60 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Consum och Spanien.
Bengtzing avslöjar lyxlivet i Spanien
Linda Bengtzing har köpt drömbostaden i Spanien, ett lyxigt hus vid havet. Men schlagersångerskan avslöjar att det är ett hårt och oglamouröst jobb att få ordning på huset. Ni som fått för er att jag är i solen på semester för att piffa nån turkos kudde i en Hooooowaaard soffa. Nej. skriver hon på sin Instagram.
Läs mer om Hooooowaaard, Instagram och Spanien.
Nu är Ironman Kalmar bäst i världen
Foto: SUVAD MRKONJIC 2017-års vinnare Clemente Alonso-McKernan, Spanien, går i mål i loppet som nu är framröstat till det bästa i världen i kategorin "Will recommend to a friend".
Lugi blåsta av domarna – nära skräll i Spanien
Lugi var ytterst nära skrällpoäng i EHF-cupstarten i spanska Pamplona.Domarens sista blåsning blev direkt avgörande.– Kunde ha blivit 33-33 om vi fått med oss domslutet, säger tränaren Tomas Axnr till Lugis hemsida.
Läs mer om Spanien.
Småbarnspappan mördade sin sambo på solsemestern
Småbarnspappan mördade och styckade sin sambo på deras solsemester till Barcelona.Tidigare under kvällen hade de festat ihop.Nu har mannen i 45-årsåldern dömts till 23 års fängelse i Spanien.Hon var oförberedd och kunde inte skydda sig, står det i domen.
Drömmål när Blåvitt tog tredje raka segern
SAN PEDRO DEL PINATAR. Tredje raka segern – och tre olika målskyttar.IFK Göteborg slog kinesiska Meixian med 3-1 i Spanien.Målskyttarna: Elias Omarsson, Amin Affane och Billy Nordström.
JUST NU: Så ställer Blåvitt upp i sista matchen i Spanien
IFK Göteborgs startelva: Pontus Dahlberg - Carl Starfelt, Kristopher Da Graca, David Boo Wiklander - Emil Salomonsson, August Erlingmark, Amin Affane, Vajebah Sakor, Victor Wernersson - Mikael Ingebrigtsen, Elias Omarsson.
JUST NU: Lägger fram Blåvitts startelva i dag - "Han är inte tillräckligt bra"
IFK Göteborg spelar sista träningsmatchen nere i Spanien i dag. FotbollDirekt rapporterar LIVE från mötet med kinesiska Meizou Meixian Techand. HÄR allt om matchen från SVENSKA FANS redaktion. IFK Göteborg i Murcia har varit både upp och ner.
Ericsson i samtal om att sälja i Ezentis
Telekomjätten Ericssons dotterbolag i Spanien kan komma att sälja vissa av sina tillgångar till Ezentis. Det uppger det spanska bolaget i ett regulatoriskt meddelande på fredagen, skriver både Reuters och Bloomberg News.
Läs mer om Spanien.
Pernillas lyxskryt – visar upp drömlivet utomlands
Pernilla Wahlgren, 50, har fått nycklarna till sitt drömhus i Marbella i Spanien.Nu visar tv-profilen upp sitt nya hem – med havsutsikt och öppen spis.Här kommer jag kidsen att trivas!, har hon tidigare skrivit om huset.
Läs mer om Marbella och Spanien.Nu.
Stora lyftet efter AIK - hyllas som succéaffär
Amin Affane gjorde ingen succé i AIK och efter två säsonger blev han i januari klar för IFK Göteborg - där han av Poya Asbaghi lyfts fram som den som imponerat mest på lägret i Spanien.
Läs mer om AIK, Poya Asbaghi och Spanien.
TV: Gren om Hyséns kritik: "Det får stå för honom"
IFK Göteborg är på träningsläger i Pinatar i Spanien för att ladda inför den stundande säsongen. Men förutsättningarna på lägret hade kunnat vara bättre på flera plan, menade Tobias Hysén i en intervju med GT i går.
Läs mer om Pinatar och Spanien.
Axnrs attack efter förlusten
Lugitränaren och TV4-profilen Tomas Axnr riktar skarp kritik mot spelordningen i handbollsligan.Attacken kommer mellan Skånederbyt och lördagens Europamatch i Spanien.– Vi måste skapa bättre förutsättningar, dundrar Axnr.
Uppgifter: Ersättaren överens med Chelsea
Det mesta tyder på att Antonio Contes dagar i Chelsea är räknade. Italienaren väntas lämna klubben efter säsongen och Luis Enrique har pekats ut som ersättaren.Enligt rapporter från Spanien är förhandlingarna långt gångna.
Läs mer om Chelsea och Spanien.
Hysns kritik: Man måste vara ärlig
SAN PEDRO DEL PINATAR. IFK Göteborg försäsongsladdar i Spanien.Men Tobias Hysn, 35, tycker inte att träningslägret är optimalt.–Jag hade kunnat säga att allt är jättebra – men det är det inte, säger han till GT.
Läs mer om Spanien.Men.
PÅ FD - Pehrsson saknar inte allsvenska konkurrenter: "Föredrar att få andra erfarenheter"
BRADENTON. Förra året var det allsvenskt motstånd i Spanien. I år laddar Malmö FF med två amerikanska lag i Florida. Nästan bara fördelar, menar tränaren Magnus Pehrsson.
Läs mer om Florida, Malmö FF, Pehrsson och Spanien.
Pernillas lyxskryt – efter förändringen
I våras köpte Pernilla Wahlgren sitt drömhus i Marbella i Spanien.Nu har hon fått nycklarna – och avslöjar att hon planerar att måla om huset.Här kommer jag kidsen att trivas!, skriver hon i ett Instagraminlägg från Spanien.
Nej, nej, då lägger jag hellre ner det
Pontus Wernbloom, 31, sitter på ett utgående kontrakt med CSKA Moskva.GT har träffat mittfältaren i Spanien för ett snack om landslaget, IFK Göteborg och framtiden.– Jag har mycket kvar i kroppen, säger han.
Läs mer om Spanien.