Spanien

Prov: Volvo XC40 – nya storsäljare provkörd av testchefen

Testchefen på auto motor sport, Mikael Johnsson, har tagit flyget till Barcelona i Spanien. Där samlas nu motorjournalister från hela världen för att provköra Volvo XC40. Den första modellen på helt nya CMA-plattformen och en förmodad storsäljare. Vi gör som vanligt, slår på högtalaren och frågar Micke hur det är Barcelona? Tack, bara fint! Det är 17 grader varmt och härligt väder. Jag har blivit tilldelad en Volvo XC40 T5 R-Design och det är den som vi inleder provkörningen med. Det finns fler versioner här, även dieselmodeller. Spännande! Vi vet ju att Volvo utmanar prem
Volvo inleder testkörning av Volvo XC40 i Barcelona
BARCELONA. Volvo avslutar ett intensivt 2017 med de första testerna av helt nya suven XC40.Ett 30-tal bilar ska testas av cirka 500 journalister under fyra hektiska veckor i Spanien.Testkörningen är enligt Volvo den mest komplexa som företaget gjort.
Det blir ett hett möte i Spanien
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Läs mer om Spanien.

Puigdemont slipper utlämning – tills vidare

Kataloniens avsatte ledare Carles Puigdemont och fyra ex-ministrar kommer inte att utlämnas till Spanien, åtminstone inte de närmaste dagarna. Den belgiska domstolen som tar ställning till den spanska arresteringsordern har kallat till en ny förhandling i början av december.
Läs mer om Spanien.
Katalanska separatister: Vi var naiva
Försöket att bryta loss Katalonien från Spanien var ett fiasko, medger nu den ene efter den andre prominente katalanen. Anhängarnas besvikelse och vrede har skakat ledarna, som famlar efter ursäkter.
Läs mer om Katalonien och Spanien.
Stort säkerhetspådrag kring EU:s politikerelit
515 delegater kommer till veckans EU-toppmöte i Göteborg.Av dem är 26 regeringschefer.Bland dignitärerna märks Emmanuel Macron, Frankrike, Theresa May, Storbritannien, Mariono Rajoy, Spanien och Paolo Gentiloni, Italien.– Så här många regeringschefer bara samlats en gång i Sverige tidigare, berättar Peter Skeppström, pressansvarig för EU-toppmötet.
251 migranter räddade på Medelhavet
Den spanska kustbevakningen har räddat 251 migranter, bland dem även barn, ur båtar som försökte korsa Medelhavet mellan Spanien och Marocko.
Läs mer om Marocko, Medelhavet och Spanien.
Spanien ogiltigförklarar katalansk självständighet
Spaniens författningsdomstol har ogiltigförklarat den katalanska självständighetsdeklarationen.Det uppger en talesperson för domstolen, enligt AFP.
Läs mer om AFP.
Lasse Holm byter liv – en gång varje år
Lasse Holm lämnar Sverige för spanska solkusten varje år – där han bor i en lägenhet på Costa del sol.Nu berättar han om bostadsaffärerna i Spanien, och hur han byter liv helt jämfört med när han bor i Sverige och lämnar jobbet och kändisskapet bakom sig:–Det är jätteskönt och härligt. Jag kan vara helt anonym, så det är jättebra, säger han.
Läs mer om Costa, Spanien och Sverige.
Jordskalv vid svensk turistort i Spanien
Ett jordskalv uppmättes i området runt spanska Torrevieja, känt semestermål för många svenskar.Jordbävningen hade en magnitud på 2,3 på richterskalan.– Det började smälla i dörrar och väggar skakade, säger Sara Rehnstrand, 19.
Tre jordskalv vid svensk turistort i Spanien
Tre jordskalv har uppmätts i området runt spanska Torrevieja, känt semestermål för många svenskar.Den största jordbävningen har en magnitud på 3,2 på Richterskalan.
Läs mer om Richterskalan, Spanien och Torrevieja.
Puigdemont fri i väntan på utlämningsbeslut
Kataloniens avsatte regeringschef Carles Puigdemont och fyra andra katalanska ex-ministrar som flytt till Belgien får inte lämna landet. Politikerna som Spanien vill ha utlämnade har kallats till en domstolsförhandling i Bryssel på fredag i nästa vecka.
Läs mer om Belgien, Bryssel och Spanien.
Kataloniens ex-ledare överlämnar sig till polis
Carles Puidgemont, tidigare ledare för regionen Katalonien i Spanien, har överlämnat sig till polis i Belgien.Det uppger källor för spanska och belgiska medier.
Läs mer om Belgien.Det, Katalonien och Spanien.
Sofia och Carl Philip på bröllop i Spanien
Välkände naturfotografen Mattias Klum, 49, och hans Iris Alexandrov, 36, har gift sig i Spanien, skriver Klum på Instagram.Bland gratulanterna fanns prins Carl Philip och prinsessan Sofia.Carl Philip och Sofia är i Spanien på semester med sina två barn.
Belgien måste gripa Puigdemont
När Spaniens centralregering tog över styret av Katalonien, flydde Kataloniens president Carles Puigdemont till Belgien. Men Puigdemont kan nog inte räkna med att få en fristad, då Belgien måste överlämna honom till Spanien, enligt EU:s regler.
Puigdemont väntas kunna förhala sin utlämning
Processen att få den katalanske expresidenten Carles Puigdemont utlämnad till Spanien kan dra ut på tiden. Den spanska arresteringsordern ska nu hanteras av det belgiska rättsväsendet, vilket kan dröja omkring två månader.
Läs mer om Spanien.
Internationell arresteringsorder utfärdad mot Puigdemont
Spanien har utfärdat en europeisk arresteringsorder mot den katalanske ledaren Carles Puigdemont, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP och Puigdemont.
Spanien utfärdar arresteringsorder av avsatte Puigdemont
En spansk domare har utfärdat en internationell arresteringsorder mot Kataloniens avsatte ledare Carles Puigdemont, skriver El Mundo.
Läs mer om El Mundo och Puigdemont.
Arresteringsorder utfärdad för katalansk ledare
Spanien utfärdar nu en europeisk arresteingsorder på Kataloniens avsatte ledare Carles Puigdemont.
Annika Ström Melin: Svårt för Puigdemont att gömma sig i Belgien
Det blir svårt för Kataloniens avsatte regionchef Carles Puigdemont att hålla sig undan. Om en spansk domstol utfärdar en europeisk arresteringsorder ska Belgien följa EU:s regler vilket innebär att han ska gripas och överlämnas till Spanien.
Läs mer om Belgien, Puigdemont och Spanien.
Experten: Östersund i form – i kväll har de allt att vinna
Östersund har fått en strålande start på gruppspelet i Europa League.Nu ställs laget inför sin kanske allra tuffaste utmaning.Då Athletic Bilbao väntar på bortaplan för skrällgänget – som hyllats i Spanien. – Östersund påminde oss om Barcelona, säger försvararen Eneko Boveda enligt El Desmarque inför matchen.
Puigdemont vägrar åka till Spanien
Puigdemont har sedan i måndags befunnit sig i Belgien på grund av risken att bli fängslad i Spanien.Han kommer inte infinna sig på det förhör spansk domstol har kallat honom till.Puigdemont och hans kolleger riskerar 30 års fängelse för att ha utlyst valet om självständighet.
Läs mer om Belgien, Spanien och Spanien.Han.
Puigdemont åker inte till Madrid
Kataloniens avsatte regionpresident Carles Puigdemont kommer inte att återvända till Spanien, eftersom risken då är stor att han blir inlåst, uppger Puigdemonts belgiske advokat.
Läs mer om Madrid och Spanien.
Puigdemont: Jag åker inte till Madrid
Kataloniens avsatte regionpresident Carles Puigdemont kommer inte att återvända till Spanien, eftersom risken då är stor att han blir inlåst, uppger Puigdemonts belgiske advokat.
Läs mer om Madrid och Spanien.