Spela

KHK:s plan för Per Ledin

Per Ledin debuterar direkt för Karlskrona HK borta mot Djurgården.Då uppmanar KHK:s tränare Ove Molin nyförvärvet att visa att han vill ha mycket istid.– De som är bäst för dagen kommer spela mycket oavsett om det är Per Ledin eller någon annan, säger Ove Molin.

Per Ledin klar för Karlskrona

Per Ledin har hittat en ny klubb.Veteranen har skrivit på ett säsongslångt kontrakt med Karlskrona HK.– Per har en förmåga att göra andra bättre och jag hoppas att han kan bidra med sitt sätt att spela och agera på isen, säger klubbens sportchef Patric Larsson till KHK:s hemsida.
Kärleken är störst – den gör bara så ont
En varm våt kyss, en melodi, och innerlighet så stor att själen går itu.Filmen om Ted Gärdestad vägrar spela säkert, utan löper linan ut från de ystert yra ungdomsåren till den förtvivlat tysta döden i vitt.Något annat hade kanske inte varit rätt.
Läs mer om Ted Gärdestad.
Sabina Jacobsen: Man vill ju ha medalj när man är här
Hamburg. Lagkaptenen Sabina Jacobsen var rejält besviken efter bronsmatchen mot Nederländerna. – Det är bättre att spela dåligt och vinna än att spela bra i gruppspelet och inte vinna. Man vill ju ha medalj när man är här, säger Jacobsen.
Läs mer om Jacobsen och Nederländerna.

Hjärnornas kamp avgör bronsmatchen

Hamburg. Det blir lite av hjärnornas kamp när Isabelle Gulldn ska spela hem VM-bronset till Sverige och Helle Thomsen sitter på motståndarbänken. – Det blir ju knappast lättare, säger Gulldn inför eftermiddagens match i Arena Hamburg.
Svensk förlust i OS-genrepet
Det var sista chansen för spelarna att visa att de ska vara med i OS. Men efter 1-4 (0-2, 0-0, 1-2) mot Tjeckien, får förbundskapten Rikard Grönborg tänka till lite extra för att hitta en OS-trupp som kan spela om medaljerna. Samtidigt verkar det nu klart att KHL släpper spelarna till OS.
Jag har bitit på naglarna och skakat – Gulldn känner igen sig i Gustin
Hamburg. Isabelle Gulldn är inne på sitt tolfte mästerskap. Daniela Gustin gör sitt första. Tillsammans jagar de Sveriges första VM-medalj. – Jag trodde inte att jag skulle få spela om medaljer redan i mitt första mästerskap, säger Gustin.
Läs mer om Gulldn, Gustin och VM-medalj.
Thomsen vill se Sverige förlora bronsmatchen
Hamburg. För tre år sedan förde hon Sverige till EM-brons. Nu vill hon spela bort Sverige från VM-brons. Söndagens blir lite speciell för Nederländernas förbundskapten Helle Thomsen. – Jag hoppas alltid det bästa för Sverige men nu hoppas jag det bästa för Holland. Efter matchen hoppas jag det bästa för Sverige igen, säger Thomsen leende.
Konflikten som håller på att döda fotbollen
FREETOWN. 2014, när kärleksrelationen med allsvenskan var som mest passionerad, förbjöds sporten.Drygt tre år senare har drömmen om att få spela proffsfotboll på svensk mark bytts ut mot en stilla förhoppning om begagnade svenska konstgräs.Följ med till Sierra Leone – ett land där fotbollen hålls som gisslan av sitt eget förbund.
Läs mer om Sierra Leone.
Anders Sännås Lundqvist: Inget verkar kunna stoppa Manchester City
Pep Guardiola strålade av lycka sedan Manchester City besegrat rivalen Manchester United i derbyt förra helgen. Vi har visat att det går att spela Barcelona-fotboll även i England, konstaterade han.
Guldhjälten drabbad av mystisk sjukdom
Handbollsstjärnan Jonna Linnell, 29, är tillbaka på planen.Nu kan hon spela igen efter sin ansiktsförlamning.– Det är väldigt obehagligt när man tappar kontrollen över ansiktet, säger H65 Höörs guldspelare.
Skada tvingar guldhoppet att byta teknik inför OS
Med mindre än två månader kvar till vinter-OS har Niklas Edin drabbats av en knäskada, som tvingar ett av Sveriges största guldhopp att byta teknik. – Jag kommer inte att kunna spela på 100 procent i OS, säger curlingstjärnan.
Mahmoud, 17, höggs till döds på skolan
Han tyckte om att spela fotboll och hade alltid ett leende på läpparna.Nu sörjer vännerna Mahmoud Alizade, 17, som knivhöggs till döds i kafet på sin gymnasieskola.– Vi läste engelska och musik tillsammans, han skrattade alltid och var jättesnäll, säger klasskamraten Mohammed Javad.
Alm fick blommor men dåligt med speltid
Hamburg. Hon kom för att spela VM men har fastnat på avbytarbänken. När spelare som Johanna Westberg och Jamina Roberts gör succ tvingas Jenny Alm sitta och titta på.
Läs mer om Jenny Alm och Johanna Westberg.
Funderat på vad f-n jag håller på med...
Viktor Fasth är viktigaste spelaren i Tre Kronors OS-lag.Rikard Grönborg hyllar en fantastisk tävlingsmänniska och beskriver hur Tre Kronors målvakt får fart på hela laget.Viktor själv avslöjar varför han är så förbannad när han ska spela match och vilken musik han laddar upp med.- Det måste vara samma musik och jag måste vara lite halvtjurig, då är jag som bäst...
Ny studie: Det har 100-åringar gemensamt
Om du vill fira 100 år är det inte bara din livsstil du bör se över.En ny studie visar att dina karaktärsdrag och personlighet kan spela roll - bland annat huruvida du är envis eller inte.– Det här visar att vissa attribut är väldigt viktiga, säger forskaren Dilip Jeste.
Läs mer om Dilip Jeste.
Hyllningen: Han håller internationell toppklass
I Djurgården har de varit höstens stora utropstecken och hänfört hemmapubliken.Nu ska Axel Jonsson Fjällby och Marcus Davidsson göra samma sak i JVM.Hoppas de. Och de hoppas även på att få spela tillsammans i mästerskapet.– Om vi får chansen så kommer vi göra det bra där borta, säger Davidsson.– Det vore skitkul och det vore bäst för oss båda, säger Jonsson Fjällby.
Svaret: Därför har stjärnan försvunnit
Henrikh Mkhitaryan ses som en av Manchester Uniteds mest kreativa spelare.Ändå får han inte spela, trots att han inte är skadad. Nu har Jos Mourinho förklarat varför.Det ser riktigt illa ut, skriver Manchester Evening News-skribenten Hesham Bilal-Hafiz på Twitter.
Låt honom slippa eländet – snälla!
Anders Nilsson fick chansen i Vancouver Canucks mål i natt.Hur det gick?41 räddningar säger mycket.Sju insläppta mål varav ett skott från mittlinjen säger ännu mer.– Det var en tung match för vårt lag i kväll, men jag behöver spela bättre än så här, säger Nilsson till Vancouvers hemsida.
Läs mer om Nilsson.
Storebrorsan följer Olivias VM-succ
Morbror Mikael, 49, tog fem SM-guld med RIK.Brorsan Pontus, 27, öser in mål i Aranäs.Kusinen Emil, 20, gör många mål som kantspringare i RIK.Men ingen har nått så långt som Olivia Mellegård, 21, som gör succ i handbolls-VM och ska spela semifinal mot Frankrike på fredag.– Det är jäkligt häftigt det hon får vara med om, säger Pontus, som följer varje steg syrran tar i Tyskland.
Ryska spelarna inför OS: Vår flagga finns i våra hjärtan
Moskva. Både ryska spelare och den ryska lagledningen skulle helst slippa diskussionen om att de tvingas spela i OS under neutral flagga. Anfallsstjärnan Ilja Kovaltjuk säger till DN att han bara vill fokusera på sitt uppdrag. DN var med när ryska hockeylandslaget tränade i Moskva.
Läs mer om Moskva.
Ericsson tillbaka - efter tuffa skadan
Efter en tid av rykten står det nu klart.Jimmie Ericsson gör comeback i SHL och återvänder till Skellefteå AIK.Något som i dag presenterades på klubbens hemsida. – Det är en stor glädje att få spela hockey igen, säger Jimmie.