Sportexpressen

Förre Roma-målvakten klar för superettan-lag

AFC Eskilstuna spelar i superettan 2018. Men det hindrar inte klubben från att slå på stort när det kommer till värvningsfronten.I somras värvade man Taye Taiwo, som har ett förflutet i Milan. Nu kan SportExpressen avslöja att AFC gjort klart med förre AS Roma-målvakten Gianluca Curci.
Läs mer om AFC, Milan, SportExpressen och Taye Taiwo.

Det har jag extremt svårt för – värdelöst

De allsvenska topplagen rustar både stort och med kraft inför säsongen.Många undrar hur Djurgårdens plan ser ut och hur man ersätter förlorade nyckelspelare.För SportExpressen berättar Bosse Andersson om åren som sportchef, AIK och Malmö FF kapprustning samt vilken tränare det varit tuffast att sparka.– Det var tufft, men jag är glad över att vi har en god relation i dag, säger han.
Läs mer om AIK, Bosse Andersson och Malmö FF.
Här är sex spelare som kan värvas till Barcelona
Silly Season rullar vidare och Barcelona har redan värvat Coutinho.SportExpressen listar sju spelare som kan finnas på Barcelonas radar.
SVT-profilen: Kalla det för vad det är
Peder Fredricson tog hem svenska folkets kärlek när han vann Jerringpriset för andra året i följd.Då möttes han av en mindre kritikstorm på sociala medier.Dags att lägga ner Jerringpriset? Eller så är det jag som inte får ihop logiken, skriver Viasats fotbollsexpert Martin Åslund på Twitter.Även tvåan Sarah Sjöström menade att hennes fjolår var svårslaget.– Det är svårt att slå mitt 2017, det måste jag ändå erkänna, säger hon till SportExpressen.

Omdömeslöst – det är ett trauma

Anna Holmlund uppmärksammades med en hyllningsfilm under Idrottsgalan.Men efteråt vittnade familjen om att Anna Holmlund blivit ledsen av filmen och att de inte hade fått någon information i förväg. SVT fick kritik från en forskare i traumajournalistik för sin hantering.– Det kanske hade varit bra att förbereda henne, säger Kajsa Bergqvist till SportExpressen.– Jag upplevde henne som rörd, säger Kristin Kaspersen.
Idrottsgalans ursäkt till Anna Holmlund
Anna Holmlund hyllades mangrant av hela Globen under Idrottsgalan.Men den känslosamma hyllningsfilmen var svår för Anna Holmlund själv att titta på, och familjen fick inte information om den i förväg.– Det var jobbigt för henne att titta på. Jag tyckte inte att det var helt hundraprocentigt måste jag säga, säger partnern Victor Öhling Norberg till SportExpressen.– Jag är hemskt ledsen om Anna har tagit illa vid sig. Det var inte alls vår avsikt, säger Idrottsgalans vd Stephan Rimr.
Ingemar Stenmark: Då spräcker jag byxorna
Ingemar Stenmark är en av Sveriges mest populära idrottsmän genom tiderna med sina två Jerringpriser.På Idrottsgalan avslöjar han hur han kommer följa OS och vem han ser mest fram emot att träffa på den stjärnspäckade galan.– Tomas Brolin. Det är alltid roligt att träffa honom. Han är en trevlig kille, säger Ingemar Stenmark till SportExpressen.
LIVE: Idrottsgalan 2018
I kväll är det dags för Idrottsgalan 2018. Följ den med SportExpressen!
Läs mer om Idrottsgalan och SportExpressen.
Jag hade varit större om jag var blond och blåögd
Badou Jack kröntes till Sveriges första boxningsvärldsmästare i två viktklasser.Trots att han är i sitt livs form tror han inte att det räcker till en seger på Idrottsgalan.– Det vore ett erkännande. Men jag förväntar mig inte att vinna, säger han.I en intervju med SportExpressen pratar nu boxaren ut om karriären, Erik Skoglund, Zlatans utspel och hur han har tacklat alla motgångar på vägen till toppen.
Spelar ingen roll – får bara massa skit
Han ska vara det stora ansiktet utåt i Discoverys OS-sändningar.Men många tv-tittare förknippar nog fortfarande Jonas Karlsson, 40, med SVT.Han själv?– När jag tittar på Vinterstudion tror jag nästan att jag ska dyka upp i programmet helt plötsligt.I en stor intervju med SportExpressen berättar tv-profilen om vad som fick honom att sluta twittra, fotbollsreportrar i snödrivor och varför han kommer att se ut som skådespelaren Jonas Karlsson under OS.
Läs mer om SportExpressen och Vinterstudion.
Affären klar – har skrivit på för AIK
Här är AIK:s senaste värvning.Enligt uppgifter till SportExpressen har nu Joel Ekstrand klarat läkarundersökningen och skrivit på för AIK.Mittbacken kommer att presenteras inom kort, troligtvis redan i denna vecka.
Läs mer om AIK, Joel Ekstrand och SportExpressen.
Är klar för HV - då sänkte han klubben
Efter tre raka förluster på hemmais lyckades Djurgården repa mod och inkassera andra raka segern när HV 71 besegrades på hemmais efter förlängning.Matchhjälte blev Markus Ljungh - som inför nästa säsong är klar för spel i just HV 71, vilket SportExpressen kunde avslöja tidigare i dag.– Jag fokuserade på mig själv och gör allt för att vi ska vinna matcher här nu, säger Ljungh.
17.30: Se Sveriges historiska VM-final
Sverige möter USA i final i U18-VM. SportExpressen sänder den historiska finalen (Aldrig förr har ett europeiskt landslag varit i final) med start klockan 17.30. Den här sändningen produceras av Internationella ishockeyförbundet. Klicka här för officiella hemsidan till U18-VM.
Läs mer om Internationella, USA och VM-final.
Sjöströms plan – att fly Sverige: Drömliv
KAPSTADEN/STELLENBOSCH. Sarah Sjöström kan vinna sitt tredje Jerringpris på Idrottsgalan.I en exklusiv intervju med SportExpressen berättar hon om prispengarna, framtiden och fjolårets framgång:– Det är först nu jag börjar slå igenom internationellt, vilket känns riktigt häftigt, säger Sjöström.
Tvingas ta tabletter för att klara OS-veckorna
Jessica Almenäs gör sig redo för sitt första OS.För SportExpressen berättar tv-profilen hur hon ska klara de udda sändningstiderna, saknaden efter familjen och spänningarna mellan Nord- och Sydkorea.–Just nu känner jag mig ganska trygg, säger Almenäs.
Sju spelare som kan värvas till Real Madrid
Silly Season ångar på och Real Madrid kan återigen värva spelare.SportExpressen listar spelare sju spelare som kan finnas på klubbens radar i januari.
Läs mer om Real Madrid.
Förre AIK-spelaren klar för konkurrent
BK Häcken har kallat till presskonferens på fredagen.Enligt uppgifter till SportExpressen kommer man presentera Viktor Lundberg.
16 heta spelare som kan byta klubb före deadline
Silly season-fönstret är öppet i tre veckor till.SportExpressen listar här 16 heta spelare på marknaden - som kan komma att ha gjort klart med en ny klubb innan deadline den 31 januari.
Ny podd: Jag är ingen hockeyfru
Nu är det dags för en ny podd på SportExpressen: Jag är ingen hockeyfru.Förra TV4-journalisten Ida Björnstad och bloggaren Jennifer Persson kommer varje vecka berätta vad som händer bakom NHL-kulisserna i Nashville.– I premiärprogrammet tar vi bland annat ett grepp kring de uttjatade och tröttsamma orden golddigger, hockeyhora och hockeyfru, säger Björnstad.
Anfallaren till AIK – klubben bekräftar
AIK förstärker truppen – precis som SportExpressen avslöjat är Stefan Silva klar för klubben.27-årige anfallaren har skrivit ett kontrakt som sträcker sig till och med 2020.– Det känns fantastiskt att äntligen få spela för Sveriges största klubb, säger Silva till klubbens hemsida.
Sju spelare som jagas av Arsenal
Silly season-fönstret är öppet och Arsenal är en av klubbarna som väntas förstärka lagbygget.SportExpressen har listat sju spelare som kan finnas på Arsène Wengers radar.
Läs mer om Arsenal.
Det handlar om vem som åkt minst dåligt
VAL DI FIEMME. Först den 28 januari måste förbundskapten Rikard Grip offentliggöra sin trupp till OS i Sydkorea.Men varför vänta så länge?Redan i dag kan SportExpressen presentera de 16 åkare som borde få chansen.
Anna Haag är uttagen till OS
VAL DI FIEMME. Anna Haag svarade för flera fina insatser i Tour de ski.Nu kommer belöningen.Enligt uppgifter till SportExpressen får 31-åringen en biljett till OS.– Det finns en som definitivt har åkt till sig en plats här under touren. Men jag tänker inte nämna några namn, säger förbundskapten Rikard Grip.
Läs mer om Rikard Grip, SportExpressen och Tour.
Därför lämnade hon TV4 efter femton år
MARIEFRED. Hon var beredd att ta vilket jobb som helst.Suzanne Sjögren, 43, ville bara bort från TV4.– Min kropp var helt slut och jag mådde inte bra.I en stor intervju med SportExpressen berättar tv-profilen om hur hon hamnade i frysboxen på TV4, kollapsen i bilen, nya jobbet på Viasat och bondedrömmen.
Läs mer om SportExpressen, TV4 och Viasat.
Jag hörde att folk satt och snackade om mig
ABU DHABI. Jordan Larssons 2018 kunde knappast ha börjat bättre.Ny klubb, uttagen till Januariturnn och på söndag gör han A-landslagsdebut mot Estland.I en lång intervju med SportExpressen berättar 20-åringen om landslagschansen, tuffa tiden i Holland, huliganattacken i Helsingborg och hur den påverkat honom.Han berättar också om varför han vill att farsan Henke tar ett nytt tränarjobb snart och hur han ser på comebacken i allsvenskan.- Det är en chans till revansch för mig. Att jag kan bevisa att jag klarar mig utan min farsa, säger han.