Spotify

Spotify beskylls för att försöka stoppa forskningsprojekt

Ett svenskt forskningsprojekt om Spotifys algoritmer fick medial spridning – då skickade strömningsföretaget hotfulla mejl till projektets finansiär. Forskarna säger att Spotify försökt strypa finansieringen och kallar det ett hot mot fri forskning.
Läs mer om Spotify.
Spotify försökte stoppa svenskt forskningsprojekt – hotar fri forskning
Det svenska bolaget anklagas för att ha försökt få Vetenskapsrådet att dra in bidragen till ett forskningsprojekt som kartlägger hur musiktjänstens algoritmer fungerade. Ett hot mot fri forskning, säger forskarna själva.
Läs mer om Vetenskapsrådet.

Spotify försökte stoppa svenskt forskningsprojekt – hotar fri forskning

Det svenska bolaget anklagas för att ha försökt få Vetenskapsrådet att dra in bidragen till ett forskningsprojekt som kartlägger hur musiktjänsten algoritmer fungerade. Ett hot mot fri forskning, säger forskarna själva.
Läs mer om Vetenskapsrådet.
Okända funktionen på Spotify – ger superkvalitetsljud
Många köper nya lurar för att få bättre ljud på Spotifys musik.Men det behöver du inte – det finns ett enklare och gratis knep.Inställningen få känner till – 4 enkla knapptryck ger ett superljud!
Läs mer om Spotify.
Microsoft skrotar Groove Music: Använd Spotify istället
Företaget lägger ner sin egen musiktjänst och tar hjälp av Spotify för att låta användare föra över gamla spellistor.
Läs mer om Groove Music och Spotify.
Spotify värderas upp – börsdebut närmar sig
Spotify värderas till 16 miljarder dollar, 130 miljarder kronor – en ökning med tre miljarder dollar bara sedan i juni.Och värdet på den svenska musiktjänsten kan stiga ännu mer, skriver Reuters.En börsnotering rycker allt närmare.
Läs mer om Reuters.En.
Spotify värderas till 16 miljarder dollar
Värdet av den svenska digitala musiktjänsten Spotify uppgår till omkring 16 miljarder dollar, bedömer källor inom den onoterade börshandeln.
Läs mer om Spotify.
Rapport: Spotify blir först att värderas till 10 miljarder dollar
Spotify och Klarna pekas båda ut som Europas första titan i en ny rapport.
Läs mer om Klarna.
Rapport: Spotify blir först att värderas till 10 miljarder dollar
Spotify och Klarna pekas båda ut som Europas första titan i en ny rapport.
Läs mer om Klarna.
Ta in tv-avgiften på samma sätt som Spotify
Det går inte undvika en känsla av tvångsanslutning om tv-avgiften ska börja betalas via skattsedeln. Istället bör programbolagen ta fram en mottagare som enbart är avsedd för att ta emot SVT:s och UR:s tv-program, skriver professorerna Gunnar Karlsson och Per Ödling.
Uppgifter: Spotify tackade nej till bud från Tencent
Enligt anonyma källor ska kinesiska giganten Tencent ha lagt ett bud på Spotify tidigare i år – men företaget tackade nej.
Läs mer om Spotify och Tencent.
Lär av Spotify för att lyckas med it-driften
På den stora tjänsteleverantören Spotify och på den mindre Konstrukt vet man vilka mätetal som är viktiga för att garantera bra it-drift. Och hur man ska agera om mätvärdena förändras.
Läs mer om Konstrukt och Spotify.
Spotify ger upp Safari – fungerar inte längre i Apples webbläsare
Den som vill lyssna på Spotify i webbläsaren får numera använda något annat än Safari. Förklaringen till varför är dock väldigt vag.
Läs mer om Safari och Spotify.
Spotify värvar från Disney för satsningar bortom musiken
Spotify har anställt Courtney Holt från Disney för att ansvara för deras satsningar inom video och poddar.
Läs mer om Courtney Holt och Disney.
Spotify värvar från Disney för satsningar bortom musiken
Spotify har anställt Courtney Holt från Disney för att ansvara för deras satsningar inom video och poddar.
Läs mer om Courtney Holt och Disney.
De är sommarens mest spelade låtar
Spotify har konsulterat sin statistik och kommit fram till vilka låtar som dominerat sommarens spellistor. På första plats ligger, föga förvånande, Despacito.
Läs mer om Despacito.
Google fortsatt populäraste arbetsplatsen
Google är mest populärt men Tesla och Spotify lockar också. I alla fall när studenter och akademiker ska välja vilken arbetsgivare man vill arbeta för.
Läs mer om Spotify och Tesla.
Taylor Swift slår Spotify-rekord
Popstjärnan Taylor Swift släppte sin nya singel Look what you made me do i fredags. Samma dag spelades låten åtta miljoner gånger på Spotify och det är flest antal lyssningar för en låt under dess första dag hittills, skriver Billboard.
Spotify ett steg närmare börsnotering
Musiktjänsten Spotify och Warner Music, ett av världens största skivbolag, har efter drygt två år av förhandlingar slutit ett avtal där Spotify tillåts streama skivbolagets musik. Avtalet är en viktig del för att göra Spotify redo för en börsnotering, skriver The Financial Times.
Läs mer om Spotify och Warner Music.
Spotify tar bort nynazist-musik från sin katalog
Google, Deezer och CD Baby lovar att göra detsamma.
Läs mer om Deezer.
N dour når inte upp till sin högsta nivå
Det är kanske nödvändigt, åtminstone oundvikligt, att 7 Seconds, superhitten med Neneh Cherry, femton gånger så mycket spelad på Spotify som tvåan i N dours katalog, kommer som extranummer den här varma kvällen på Gustav Adolfs torg. Men det säger också något om motsättningarna i Youssou N dours konstnärsskap.
Läs mer om Neneh Cherry, Spotify och Youssou N.
Spotify tar bort vit makt-musik
Spotify tar bort vit makt-musik efter en granskning av streamingtjänstens utbud, skriver DN.Minst 37 grupper som gör vit makt-musik har kunnat sprida sin musik och tjäna pengar på musikplattformen.Kvar finns spellistor med nazistiska marschbandslåtar.