Sprider

Vidtar rättsliga åtgärder efter de läckta bilderna

Den populära tv-profilen Charissa Thompson har utsatts för hackare.Hackaren har stulit privata bilder från Thompsons iCloud-konto - och sprider dem på nätet.Nu har tv-profilen vidtagit rättsliga åtgärder, rapporter New York Daily News.
Läs mer om Charissa Thompson.

Toppolitikerns nazistkopplingar skrämmer Österrikes judar

WIEN. En vice förbundskansler med förflutet i nynazistiska kretsar och en inrikesminister som vill koncentrera asylsökande i särskilda center. Österrikes nya regeringsparti FPÖ möter kritik – och sprider oro bland landets judiska befolkning. DN har besökt alplandet där judar åter känner fruktan för framtiden.
Läs mer om FPÖ.
Stina håller kurs för blivande sjöjungfrur
Intresset för att simma som en sjöjungfru sprider sig som en löpeld världen över.Nu kommer trenden till och med inta lilla Löddeköpinge, som ska få sin första kurs i slutet av februari.– Alla som är intresserade är välkomna, säger Stina Magnusson, arbetsledare på Tolvåkersbadet och även instruktör i sjöjungfrusim.
Wallström om kritiken: Helt obegripligt
UD sprider en felaktig bild av regeringens försvarsrapport och försöker tona ner hotbilden mot Sverige, rapporterade DN på lördagen. Nu skjuter utrikesminister Margot Wallström ner avslöjandet som helt poänglöst. – Den här rapporten innehåller ingen ny säkerhetspolitisk analys, den görs senare, säger ministern
Läs mer om Margot Wallström och Sverige.

UD sprider felaktig bild av försvarsrapport

Utrikesdepartementet, UD, väljer att tona ner rapporten från regeringens egen Försvarsberedning.Formuleringen en beväpnad attack mot Sverige kan inte uteslutas har ersatts med en nedtonad variant om att en väpnad attack inte framstår som trolig, skriver Dagens Nyheter, som tagit del av ett dokument från UD.
UD sprider felaktig bild av försvarsrapport
Utrikesdepartementet ger en felaktig och nedtonad bild av rapporten från regeringens egen Försvarsberedning. Det sker i ett budskap på engelska som Sveriges ambassader instrueras att framföra utomlands. UD återger ord som inte finns med i rapporten, som skrevs efter förhandlingar med alla riksdagspartierna.
Läs mer om Försvarsberedning.
Villa helt övertänd - en person till sjukhus
Den boende lyckades fly lågorna i sista stund.Nu är villan helt övertänd och räddningstjänsten försöker förhindra att elden sprider sig.–Vi har en gnistavgång som gör att vi klassar det som viss risk för spridning, säger Henrik Lindström, operativ chef vid Södertörns räddningstjänst.
Läs mer om Henrik Lindström.
Masslingen – detta behöver du veta
Efter utbrottet av mässling på ett par platser i landet sprider sig oron för en större epidemi, och många funderar över risken att bli smittad och vad man har för skydd.
Skolans oro för de närgångna älgarna
Två älgfamiljer har närmast bosatt sig på en småskola i Piteå.I onsdags klev de in – och ställde sig och stirrade in genom fönstren.Nu sprider sig en ängslan.– Vi övervakar innan vi släpper ut barnen så att kusten är klar, säger fritidspedagogen Peter Lundman.
Läs mer om Peter Lundman och Piteå.I.
Snuskiga sanningen: Så sprider du vägglöss
Är du slarvig med hur du hanterar din smutstvätt när du är ute och reser? Då ska du tänka om, för det är det säkraste sättet att få med sig oönskade fripassagerare hem - i form av vägglöss.
Presidentens agerande blir viktigt efter protesterna i Iran
Stigande priser, ekonomiska skandaler och Syrienkriget ligger bakom protesterna som sprider sig över Iran. Efter lördagens regimtrogna motdemonstration väntar nu världen på president Rouhanis drag. – Det blir oerhört viktigt: Kommer han slå hårt eller kommer han vara lyhörd? säger Iranexperten Mohammad Fazlhashemi.
Polisförbundet: Uppgivenhet bland poliser efter dåden
Oro och uppgivenhet sprider sig bland svenska poliser, varnar polisfacket. Anledningen är en allt otryggare arbetsmiljö, med fredagens sprängdåd mot en polisbil i Malmö som det senaste exemplet. – Under en tid var vi tvungna att ha väktarbevakning där, säger Polisförbundets Christer Palmkvist.
Läs mer om Malmö.
En 100-åring som sprider kunskap och fördjupning
Under streckets signum: Fördjupning och nyansering snarare än tvärsäkra ställningstaganden. Den dagliga essäsidan är unik i svensk press, och nu väntar ett 100-årsfirande där gamla streckartexter får nytt liv.
14-åriga Tilda sprider julglädje med Granen i granen
Fjortonåriga Tilda Larsson har inte legat på latsidan i december. Inför jul har hon tillverkat och skickat 1 500 julprydnader med Andreas Granqvist på till fotbollstokiga beställare över hela Sverige och skänkt 25 procent av intäkterna till Barncancerfonden. Vem vill inte ha Granen i granen?
Brand i bil – risk att elden sprider sig
En bil brinner på Minörgatan i Helsingborg.Ingen människa har skadats, men släckningsarbetet är just nu intensivt.– Det är risk att det sprider sig, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral vid 23.30 på onsdagen.
Iskallt inför 2018: Prisfall på bostäder sprider sig
Midvintern har kopplat greppet om bostadsmarknaden i Sverige. Den stora bostadssajten Hemnet kallar nu 2018 för osäkerhetens år och Svensk Mäklarstatistik talar om köparens marknad.
Våldtäkter sprider oro: Begränsar mångas vardag
Brutala överfallsvåldtäkter, av det slag som ägt rum i Malmö, påverkar inte bara de som drabbats direkt. – Sexualbrott sprider oro i hela gruppen kvinnor, säger kriminologen Caroline Mellgren som tycker det är dags att göra upp med föreställningen om kvinnors rädsla som irrationell.
Läs mer om Caroline Mellgren och Malmö.
Nyhetsbyråernas krav: EU måste sätta press på Google och Facebook
Europas största nyhetsbyråer ställer krav på att nätgiganter som Google och Facebook ska betala mer för nyheter som de sprider. Utan ett nytt regelverk riskerar många mediebolag att gå under, skriver cheferna för bland annat AFP och svenska TT.
Läs mer om AFP, Facebook och Google.
Sprider viktiga budskapet med klockrena vägskylten
Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln.Det vill Sveriges Radio ändra på med årets upplaga av Musikhjälpen.Och företaget Saferoad Traffic var inte sena med att föra budskapet vidare.– Vi tycker att det är viktigt och använder de kanalerna vi har, säger Jörn Jönsson, vd för företaget.
Microsoft proppar in AI för gemene man i Office 365
Nu sprider sig AI-hajpen till var man och kvinna. Eller i alla fall till väldigt många av dem. Det blir följden av ny funktionalitet i Microsofts Office 365.
Läs mer om AI-hajpen och Office.
Erik Helmerson: Stoppa övergreppen mot hbtq-personer i Kaukasus
Den tjetjenska förföljelsen av hbtq-personer sprider sig till grannländerna. Omvärlden måste protestera högljutt.
Lada övertänd – risk för spridning
En brand har brutit ut i en lada i Jönköpings kommun. Enligt polisen är byggnaden övertänd.Ladugården ska vara öde, men det finns risk att branden sprider sig till intilliggande hus, enligt polisen.– Det är gnistregn som möjligen hotar ett annat hus, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i region Öst.
Läs mer om Öst.
Så undviker du en barrande julgran
Drömmer du om en grann julgran?Pynttrender, gransorter, 56 bekämpningsmedel och tips för att slippa barr – här är vår julgransguide med granexperten Anna Benson.– Viktigast för mig är att den sprider glädje och värme, säger hon.
Läs mer om Anna Benson.