Sprider

Älgarna köar för att bada i barnfamiljens pool

Det har bara blivit två dopp i den nya poolen för Amanda Telander och hennes familj ute på Värmdö.Anledningen: Poolen har tagits över av lokala älgar.– Ryktet sprider sig fort gällande det här spat, säger Amanda Telander.
Brittiska tabloider sprider nakenbilder på Doctor Who-Jodie Whittaker
Flera brittiska medier har, efter tillkännagivandet av Jodie Whittaker som den första kvinnliga doktorn i Doctor Who, publicerat bilder på skådespelaren naken.

Gekås Ullared varnar – efter ny blufftävling

Att oseriösa aktörer använder sig av välkända varumärken för attrahera människor – och lura dem – är inget nytt.Senast i raden är det Gekås Ullareds varumärke som missbrukats – och nu går varuhuset ut och varnar för en blufftävling som sprider sig på Facebook.En person som valde att delta i tävlingen blev nedring av telefonförsäljare efter att hon skrivit i sina kontaktuppgifter.– Det är svårt att värja sig mot det här. Det gäller att försöka agera så fort de dyker upp, säger Jan Wallberg, vd på Gekås.
Läs mer om Facebook.En och Jan Wallberg.
Oron sprider sig efter vansinnesattacken
Under natten vaknade flera familjer när någon sköt med automatvapen, rakt in i deras hem.Mordförsöket som kanske var riktat mot en person drabbade alla.Kvar finns en gård med familjer som fått sin trygghet uppriven.– Det går inte att beskriva hur jobbigt det är. När jag går till jobbet är jag ständigt orolig för vad som ska hända min familj när jag är borta, säger Salh Siala som bor i området.
Läs mer om Salh Siala.
Stor skogbrand sprider sig – är utom kontroll
Ett område på 600 kvadratmeter brinner i en skog i Håverud.Flera styrkor från räddningstjänsten arbetar på platsen.– Den är inte under kontroll för tillfället, den sprider sig, säger Johan Bäckström, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningsförbund.
Filmvärlden som lockar till massturism i Ystad
Kurt Wallander? Outdoor-upplevelser?Ystads turism i år har blivit en succ. Och turistchefen Marie Holmström vet vad en av anledningarna kan bero på.– Danska kändisar kommer till Ystad Saltsjöbad och sprider det på sociala medier. Det ger naturligtvis en enorm effekt, säger Marie Holmström.
Snart öppnar ännu en förpackningsfri butik
Mat i lösvikt. Malmös första förpackningsfria butik flyttar för att kunna växa. Samtidigt kan Stockholm få sin första affär med bara lösviktsvaror till hösten. Trenden från Europa sprider sig i Sverige, men det är samtidigt tufft att få svenska konsumenter med på zero waste-tåget.
Läs mer om Europa, Stockholm och Sverige.
Stjärnorna startar i varsitt storlopp
Succtränaren Daniel Redn sprider gracerna i Årjäng på lördagen.Personlige favoriten Delicious U.S. går ut i Stoeliten - elitloppstvåan Propulsion i huvudloppet Årjängs Stora Sprinterlopp.– Jag vill inte matcha mina två mot varandra - det skulle ha känts väldigt onödigt i så fall.
Läs mer om Propulsion, Stoeliten och Årjäng.
Nya SMHI-varningen: Risk för skogsbrand
Nu är det stor risk för bränder i skog och mark i Stockholm.Under natten till måndagen skickade SMHI ut en varning för skogsbrand.– I dag blir det fint väder och lite mer vind igen. Om det sprider sig i dag kan det bidra till att risken blir extra stor, säger Johan Groth, meteorolog på norska väderinstitutet Storm.
Otäck fästing sprider köttallergi
En fästing som kan orsaka allergi mot kött sprider sig i USA – och det finns inget botemedel, rapporterar SVT Nyheter. Även i Sverige har personer drabbats.
Läs mer om Sverige och USA.
Brand på vind – tolv brandmän jobbar på plats i natt
Räddningstjänsten Väst bekämpar kring midnatt en brand på en vind i Tvååker.Kring midnatt ser det ut som att elden inte sprider sig.– Det verkar som att de har det under kontroll just nu, säger Claes Lundström, räddningstjänstens inre befäl.
Läs mer om Tvååker.Kring.
Barn sprider hat i stort drama på Youtube
Hat och förolämpningar sprids bland barn och unga i den svenska Youtubevärlden. I centrum står youtubaren Hydra, som fått hundratusentals följare på att häckla andra användare. DN:s Hugo Lindkvist undersöker en upptrissad konflikt om gränserna för vad som är möjligt att säga.
Läs mer om Hydra, Youtube och Youtubevärlden.
Trump angriper CNN i riggat slagsmål – sprider filmen på Twitter
Donald Trump trappar upp kriget mot CNN på sitt Twitterkonto – och tar nu till nävarna.I en film, som visar ett riggat slagsmål från en wrestlinggala år 2007, går Trump till attack mot en man med CNN:s logga i ansiktet, rapporterar CNN.Nu går CNN till motattack.Det är en sorglig dag när USA:s president utför våld på reportrar. /.../ Vi kommer att fortsätta gör vårt jobb. Han borde börja göra sitt., srkiver de i ett uttalande.
Läs mer om CNN, Trump, Twitter och Twitterkonto.
Obama: Världen måste ta ställning mot aggressiv nationalism
USA:s förre president Barack Obama äntrade scenen vid besöket i Indonesien och uppmanade världen att ta ställning för tolerans och respekt för andra – och mot aggressiv nationalism, som han menar sprider sig i vissa länder. – Det har stått klart ett tag att världen står vid ett vägskäl.
Läs mer om Barack Obama och Indonesien.
Omfattade cyberattack sprider sig över världen - Microsoftdatorer åter i riskzonen
Rederier, flygplatser och oljebolag. Företag i Europa och USA har drabbats av en ny omfattande utpressningsattack. Återigen ser det ut som det är sårbarheter i Microsofts Windows som varit måltavlan.
Läs mer om Europa, Microsoftdatorer och USA.
Nätattacken sprider sig till fler länder
Den nätattack som har drabbat många stora företag i flera länder ser ut att ha haft Ukraina som främsta mål, enligt säkerhetsexperter. Viruset fortsätter sprida sig över världen.
Läs mer om Ukraina.
Nätattacken sprider sig till fler länder
Den nätattack som har drabbat många stora företag i flera länder ser ut att ha haft Ukraina som främsta mål, enligt säkerhetsexperter. Viruset fortsätter sprida sig över världen.
Läs mer om Ukraina.
Vattenbristen en dyr kamp för bönderna
Stenastorp. Vattenbristen sprider sig över landet och kommuner i västra Sverige har infört bevattningsförbud. Många av landets lantbrukare tvingas till dyra investeringar för att gardera sig inför en torrare framtid.
Läs mer om Sverige.
Julia simmar som en sjöjungfru
En annorlunda badtrend sprider sig över världen. Julia, 13 år, är en av dem som gärna tar på sig fenan och simmar som en sjöjungfru.
Extrem tolkning av islam sprids för miljarder kronor
Saudiarabien bygger mosker, utbildar imamer och sprider sin extremt konservativa tolkning av islam. Ingen vet exakt hur mycket pengar som går till detta men sannolikt handlar det om hundratals miljarder kronor.