Sprider

Inhopparen matchhjälte i comebacken

Fotboll. Tillbaka från skada och inhoppare när Team TG spelade med en man mindre. Då fixade Joel Sihlberg säsongens första seger. - Jätteskönt, det här sprider energi, säger tränare André Ghanbari.

Kraftig rök från brand på bilskrot i Bålsta

Svart, illaluktande rök sprider sig från en brand på en bilskrot i Bålsta, fem mil nordväst om Stockholm.
Läs mer om Bålsta och Stockholm.
Kraftig rök från brand på bilskrot i Bålsta
Inrikes. Svart, illaluktande rök sprider sig från en brand på en bilskrot i Bålsta, fem mil nordväst om Stockholm.
Läs mer om Bålsta och Stockholm.

Öppna lågor vid skogsbrand – sprider sig snabbt

En skogsbrand härjar i Munkedals kommun.Enligt polisen är det 30 meter till närmsta byggnad.– Det är öppna lågor och elden sprider sig snabbt, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.
Ryska trollfabrikernas informationskrig efter Skripalförgiftningen och Syrienattacken
Storbritannien har iscensatt förgiftningen av dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia för att hetsa mot Ryssland.Och bilder på syriska barn som vårdas efter den misstänkta kemvapenattacken i Douma har arrangerats eftersom nyheterna om attacken är fabricerad.Så skildras de två världsnyheterna av statskontrollerade Russia Today och Sputnik - och trollfabrikerna sprider den ryska propagandan vidare över världen via Facebook och Twitter i det pågående informationskriget.Och efter helgens anfall mot Syrien ökade trollfabrikernas aktivitet med 2 000 procent, enligt det amerikanska försvarshögkvarteret Pentag
Lööfs utspel mot S: Borde skämmas
I en intervju med Svenska Dagbladet förklarade finansminister Magdalena Andersson (S) hur hon inte ser något behov av lågutbildad arbetskraft från andra länder.Något som nu får Centerpartiets ledare Annie Lööf att reagera kraftigt.Socialdemokraterna borde skämmas för den bild de sprider av den arbetskraftsinvandring som Sverige och svenska företag så väl behöver, skriver hon på Facebook.
Lööf: S borde skämmas för den bild de sprider
C-ledaren Annie Lööf reagerar kraftigt på finansminister Magdalena Anderssons (S) uttalande i SvD om att Sverige inte har behov av städpersonal eller diskare från andra kontinenter.
Läs mer om SvD och Sverige.
Cannabislukten sprider sig – men Sverige håller för näsan
I Sverige vill vi helst slippa diskutera den förändrade synen på cannabis. Vi är liksom inte redo för det. Men diskussionen kommer hit ändå – via artister som Migos och Cardi B och Netflix digra utbud av stonerfilmer.
Läs mer om Cardi B, Netflix och Sverige.
FBI:s förra chef beskriver Trump som en maffiaboss
En maffiaboss som kräver total lojalitet av sin omgivning. En mobbare omringad av skrämda ja-sägare. En lögnare som sprider falskheter om smått och stort. Det är den skarpa bilden som tidigare FBI-chefen James Comey ger av president Donald Trump i sin nya memoarbok A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership.
Vetenskapstrender med forskare Emma Frans - ska vi satsa på självkörande bilar?
Imorse grottade vi ner oss i olika vetenskapstrender tillsammaned med forskaren och vetenskapsskribenten Emma Frans. Hon pratade om riskerna med självkörande bilar och även om en ny drogtrend som sprider sig, främst i USA.
Läs mer om USA.
Dags att sätta stopp för organisationer som SUM
Ur ett integrationspolitiskt perspektiv är det av oerhörd vikt att bidragen till organisationer som sprider extremism, kvinnoförtryck och homofobi, stoppas.
Läs mer om SUM.
Julia Skripal är utskriven – samtidigt som frågorna blir fler kring fallet
I går skrevs Julia Skripal ut från sjukhuset medan hennes far Sergej sägs vara på bättringsvägen. Kring giftskandalen kommer det ständigt fram ny information, som inte nödvändigtvis gör bilden klarare. Samtidigt som Kreml sprider den ena besynnerliga varianten efter den andra lämnar Storbritannien inte ut all information.
Kriminella ungdomsgäng sprider skräck i staden
I oktober kallades polis till ett bibliotek efter ett urartat bråk.I december knivskars en 15-åring.I mars stängdes ortens fritidsgård efter upprepade hot mot personal och ungdomar.Nu kraftsamlar Trelleborg för att få ner ungdomskriminaliteten – och polisen riktar kritik mot att flera av personerna släppts under tiden de väntar på att domar ska träda i kraft.– Det är grupper med mellan 30-50 personer. Vissa av dem är redan etablerade kriminella nätverk, säger Mats Rindborn Grahl, kommunpolis.
Läs mer om Trelleborg.
Sara Danius talesrätt sprider sig i Svenska Akademien
I flera månader har akademiledamöterna avböjt att kommentera den allvarliga krisen med hänvisning till Svenska Akademiens tystnadsplikt. Sara Danius ensam sades ha talesrätten.
Läs mer om Svenska Akademien.
Musikfestivalen intar butiker i centrum
Weekend. Till veckan är det dags för musikfestivalen Umeå Open. Nu står det klart att den även sprider sig till butiker, restauranger och barer i centrum. Image-text: Det blir gratisscener i centrum nästa vecka. Per Landfors
Läs mer om Umeå Open.
Många döda i misstänkt kemvapenattack
Många människor har dödats i en misstänkt kemvapenattack i östra Ghouta, rapporterar flera hjälporganisationer i området. Bilder som sprids på sociala medier visar döda människor med fradga runt munnen, men Syriens regering tillbakavisar anklagelserna och menar att rebellerna själva sprider falska uppgifter, rapporterar BBC.
Läs mer om BBC och Ghouta.
Här kan du köpa en bil direkt i varuautomaten
Automatisering och robotisering sprider sig till nya fält. Nästa område: bilförsäljning. I Kina kan du både provköra och köpa din nya bil utan att någon bilhandlare är involverad.
S-toppen: Miljardförsäljningen i Botkyrka är ett svek
Försäljningen av lägenheterna på Albyberget kom som en chock för den tidigare kommunstyrelseordföranden Katarina Berggren (S), som var med och drev igenom affären för fem år sedan. Boende i lägenheterna protesterade redan då mot beslutet och nu sprider sig en oro i området. – Det känns som att alla i hela världen hade räknat ut att det var så här det skulle sluta, förutom just politikerna, säger Jannika Ojeda som bor i området.
Debattsvar: S, V och Mp vill vist tillåta barnäktenskap under vissa förhållanden
Svar till Sofie Eriksson: "Kristdemokraterna sprider fake news" och Roza Güclü Hedin (S) och Marie Olsson (S): " Snälla Kristdemokraterna sluta sprida fake news om att vi skulle vara för barnäktenskap" Vi talar sannerligen sanning.
Trålare sprider kemvapen i svenska vatten
Fiskebåtar som trålar vid dumpningsplatser riskerar att riva upp bottensediment och lösgöra rester av kemiska stridsmedel, som sedan sprids vidare med vattenströmmarna. Flera experter vill se ett fiskeriförbud, men ett sådant beslut måste fattas på EU-nivå och i andra änden står en mäktig fiskerilobby.
Läs mer om EU-nivå.
Trålare sprider kemvapen i svenska vatten
Fiskebåtar som trålar vid dumpningsplatser riskerar att riva upp bottensediment och lösgöra rester av kemiska stridsmedel,
Trålare sprider kemvapen i svenska vatten
Inrikes. Fiskebåtar som trålar vid dumpningsplatser riskerar att riva upp bottensediment och lösgöra rester av kemiska stridsmedel, som sedan sprids vidare med vattenströmmarna.
Trålare sprider kemvapen i svenska vatten
Fiskebåtar som trålar vid dumpningsplatser riskerar att riva upp bottensediment och lösgöra rester av kemiska stridsmedel, som sedan sprids vidare med vattenströmmarna. Flera experter vill se ett fiskeriförbud, men ett sådant beslut måste fattas på EU-nivå och i andra änden står en mäktig fiskerilobby.
Läs mer om EU-nivå.
Oro då Indien tar krafttag mot "fejknyheter"
Utrikes. Indiska journalister som myndigheterna anser sprider "fejkade nyheter" kommer i fortsättningen inte att få ackreditering för att bevaka regeringen, enligt informationsdepartementet i New Delhi.
Läs mer om Indien och New Delhi.