Sr chefer

Lotta Brom vägrar be om ursäkt: Mitt samvete är rent

Programledaren Lotta Brom lämnade Sveriges Radio – efter att ha internutretts om anklagelser om sexuella trakasserier.Lotta Brom slår i från sig – och menar att hon inte har något att be om ursäkt för.Mitt samvete är rent, skriver hon på Facebook.SR:s styrelse följer hanteringen av Brom och ledamoten Gunnar Wetterberg vill att SR förbättrar arbetet mot trakasserier.– Att man dels undanröjer så många risker man kan för det här, dels att man tar väldigt allvarliga samtal med chefer överallt.
Läs mer om Brom och Gunnar Wetterberg.

Känd SR-kvinna utreds för sextrakasserier

En känd kvinnlig programledare från Sveriges Radio internutreds efter anklagelser om sexuella trakasserier, enligt uppgifter till Expressen.Programledaren är inte i tjänst – och flera SR-chefer har suttit i krismöten med anledning av anklagelserna.– Som vd kommenterar jag aldrig personalärenden externt. Vare sig uppgifter stämmer eller inte, säger Cilla Benkö, vd på Sveriges Radio.
Jämställt mellan SR-chefer ger Cilla Benkö pris
En helt jämställd chefsorganisation på alla nivåer. För den prestationen har Sveriges Radios vd Cilla Benkö nu tilldelats Pontus Schultz stiftelses pris för ett mänskligare näringsliv. På måndagen fick hon motta priset i samband med ett seminarium som stiftelsen höll.
Läs mer om Cilla Benkö och SR-chefer.
Chefer på kurs fick krypa långsamt
Trots att vetenskapligt stöd saknas har svenska kommuner de senaste tre åren köpt in kurser i kommunikologi för drygt tio miljoner kronor, rapporterar SR Vetenskapsradion.

Miljöpartiet anklagas – har mobbat chefer

Miljöpartiet anklagas för mobbning och förlamning av hela barn- och utbildningsverksamheten i Mullsjö. Det är skolchefen Magnus Wetterqvist som riktar hårda ord i ett brev till partiet. Nu är det en öppen skolkonflikt, skriver SR Skaraborg.
Läs mer om Mullsjö.
Chefer på Trafikverket slutar
Trafikverkets underhållschef Jan Pettersson lämnar sitt uppdrag, skriver SR Ekot. Han får nu uppdraget att leda ett EU-projekt som går ut på att jämföra olika infrastrukturförvaltare i Europa.
Chefer på Trafikverket slutar
Stockholm/TT Trafikverkets underhållschef Jan Pettersson lämnar sitt uppdrag, skriver SR Ekot. Han får nu uppdraget att leda ett EU-projekt som går ut på att jämföra olika infrastrukturförvaltare
Chefer på Trafikverket slutar
Trafikverkets underhållschef Jan Pettersson lämnar sitt uppdrag, skriver SR Ekot. Han får nu uppdraget att leda ett EU-projekt som går ut på att jämföra olika infrastrukturförvaltare i Europa.
Chefer på Trafikverket slutar
Trafikverkets underhållschef Jan Pettersson lämnar sitt uppdrag, skriver SR Ekot. Han får nu uppdraget att leda ett EU-projekt som går ut på att jämföra olika infrastrukturförvaltare
Chefer på Trafikverket slutar
Trafikverkets underhållschef Jan Pettersson lämnar sitt uppdrag, skriver SR Ekot. Han får nu...
Läs mer om Jan Pettersson och Trafikverket.
Chefer på Trafikverket slutar
Trafikverkets underhållschef Jan Pettersson lämnar sitt uppdrag, skriver SR Ekot. Han får nu uppdraget att leda ett EU-projekt som går ut på att jämföra olika infrastrukturförvaltare i Europa. Pettersson säger till P4 Västernorrland att han bott i kappsäck i 20 år och att han nu ser fram emot att bli stationerad på hemmaplan i Härnösand.
Svårt att rekrytera för kommuner
Sverige Många kommuner har svårt att rekrytera. Det handlar speciellt om chefer och tekniskt kunnig personal. Det visar en enkät som fackförbundet Vision har gjort, rapporterar SR Ekot.
Läs mer om Vision.
Utbildning för bättre förskola
Förskolans chefer och lärare ska få höja sin kompetens, vill regeringen och satsar 120 miljoner kronor i höstbudgeten på att utbilda dem. — De ska bli bättre på att se och stödja dem med särskilda behov. Det behövs kunskap för att upptäcka de barnen, säger förskoleminister Nyamko Sabuni till SR:s Ekot. — Vi kan inte vänta till årskurs nio utan hjälpen måste in tidigt. Pengarna ska även räcka till utvärdering.
Läs mer om Nyamko Sabuni.
SR-chefer vill ha public service-lag
I dagarna föreslog SV:s vd Eva Hamilton ett avskaffande av tv-licensen till förmån för en ny public service-avgift. På torsdagen kom SR:s utspel. Radiocheferna vill ha en ny public service-lag...
Läs mer om Eva Hamilton.
Regeringen bryter mot grundlagen
Regeringen inför förhandsgranskning av nya programtjänster i SVT, SR och UR. Public service-bolagens chefer är mycket kritiska och menar att beslutet strider mot grundlagen.
Läs mer om SVT.