Sri lanka

Säkrare på gatorna i Sri Lanka

Läs mer om Sri Lanka.

Fortsatta attacker mot muslimer i Sri Lanka

Mosker och affärsverksamheter tillhörande muslimer i Sri Lanka har attackerats av buddhistiska gäng under natten, uppger polisen. Detta trots det undantagstillstånd som infördes på tisdagen för att försöka lugna ner situationen.
Läs mer om Sri Lanka.
Undantagstillstånd i oroligt Sri Lanka
Upplopp har brutit ut i delar av Sri Lanka där undantagstillstånd nu införs i tio dagar i ett försök att lugna ner situationen.
Läs mer om Sri Lanka.

Undantagstillstånd i oroligt Sri Lanka

Upplopp har brutit ut i delar av Sri Lanka där undantagstillstånd nu införs i tio dagar i ett försök att lugna ner situationen. De senaste veckorna har oroligheter med religiösa och etniska förtecken blossat upp mellan buddhister och muslimer i landet. Minst två personer har dödats.
Läs mer om Sri Lanka.
Explosion på buss i Sri Lanka
Omkring 20 personer, varav majoriteten militär personal, har skadats i en explosion ombord en passagerarbuss i Sri Lanka.
Läs mer om Sri Lanka.
Explosion på buss i Sri Lanka
Läs mer om Sri Lanka.
Den forne klasskamraten fick göra dokumentären om M.I.A
BERLIN. En ny dokumentär tecknar ett närgånget porträtt av den färgstarka och kontroversiella M.I.A. Steve Loveridges Matangi/Maya/M.I.A bygger delvis på den lankesisk-brittiska artistens egna hemmafilmer - från både London och Sri Lanka.
Läs mer om London och Sri Lanka.
Angrepp på eliten början på Sri Lankas konflikter
Sri Lanka är sedan länge delat mellan singalesisk och tamilsk befolkning. Ibland har de drabbat samman i blodiga inbördeskrig. Hur länge har ön varit demografiskt splittrad?
Alkoholförbud för kvinnor skrotas i Sri Lanka
Kvinnor i Sri Lanka får nu för första gången på 39 år köpa alkohol och jobba för företag som säljer eller tillverkar alkohol.
Läs mer om Sri Lanka.
Sri Lanka tvingas hyra ut strategisk hamn till Kina i 99 år
Den strategiska hamnen Hambantota tillhör inte längre Sri Lanka. På grund av stora skulder överlämnades hamnen i början av veckan till ett statligt kinesiskt företag som ska hyra hamnen i 99 år.
Läs mer om Hambantota, Kina och Sri Lanka.
Flera döda i orkanen Ockhis framfart
Flera människor har omkommit i cyklonen Ockhis framfart i Indien och Sri Lanka.
Läs mer om Indien och Sri Lanka.
Cyklonen Ockhi drar fram – 16 döda i Indien och Sri Lanka
Minst 16 människor har omkommit i cyklonen Ockhis framfart i Indien och Sri Lanka.
Läs mer om Indien och Sri Lanka.
Fasansfulla vittnesmål om tortyr i Sri Lanka
De hölls inlåsta i veckor i tortyrrum där de blev slagna med järnrör, brännmärktes och våldtogs. Över 50 tamilska män vittnar om att de blivit bortförda och torterade i Sri Lanka.
Läs mer om Sri Lanka.
Ilskan mot Kissie efter semesterbilderna
Stjärnbloggaren Alexandra Kissie Nilsson är på lyxsemester med pojkvännen i Sri Lanka.Från resan delar paret med sig av bilder och upplevelser. På sin blogg berättar hon om de erfarenheter som hon gjort – och hur hon bland annat bemöts av sexism.Men hon har också hunnit med att reta upp sina följare efter ett besök i ett tempel – något hon får kritik för.Otroligt respektlöst!, skriver en följare.
Läs mer om Kissie och Sri Lanka.Från.
Reporter dödad av krokodil under surfresa
Financial Times-reportern Paul McClean befaras ha blivit dödad av en krokodil under en surfresa på Sri Lanka.24-åringen ska ha släpats ner i vattnet vid en lagun när han skulle tvätta sina händer, skriver. Daily Mail.Hans sargade kropp hittades senare av dykare.
Kina storinvesterar i hamn på Sri Lanka
Kina satsar närmre nio miljarder kronor i en hamn i Sri Lanka. De ska hyra och driva hamnen i 99 år framöver – och genom investeringen löser Sri Lanka delar av en mångmiljardskuld till Kina.
Läs mer om Kina och Sri Lanka.
Denguefeber dödar 300 i Sri Lanka
Ett utbrott av dengueviruset har dödat nästan 300 personer i Sri Lanka i år. Fler än 100 000 har smittats och önationens sjukhus är överfulla, uppger landets hälsodepartement.
Läs mer om Sri Lanka.
Skandalen: De tvingades klä av sig för att få betalt
Sri Lankas skakas av en skandal efter en cricketmatch mellan Sri Lanka och Zimbabwe.Drygt 100 tillfälligt anställda tvingades ta av sig till underkläder innan de skulle få betalt.Efter att ha blivit kraftigt kritiserade har Sri Lankas cricketförbund nu bett om ursäkt.– Sri Lankas cricketförbund vill be om ursäkt för de som vanärades av detta, och vi kommer att se till att de drabbade kompenseras, skriver förbundet i ett pressmeddelande.
Läs mer om Sri Lanka och Zimbabwe.Drygt.
Över 200 döda i Sri Lankas värsta oväder på 14 år
Över 200 människor bekräftades döda under onsdagen efter de hårda monsunregn och jordskred som drabbat Sri Lanka den senast tiden. Ovädret är det värsta som drabbat landet på över 14 år.
Läs mer om Sri Lanka.
Fler döda hittade i Sri Lanka
Ovädret i Sri Lanka har hittills krävt 164 dödsoffer efter att fler har hittats begravda i de jordskred som följt de intensiva regn som har drabbat landet.
Läs mer om Sri Lanka.