Ställer

Högerledarnas SD-råd till M: Lyssna på folket

Sprickan i Alliansen om ensamkommande ställer regeringsfrågan på sin spets. Här får M-ledaren råd om hur han ska hantera migrationen och SD – från högerledarna som valt att samarbeta med populistpartier i Norge och Danmark.
Läs mer om Alliansen, Danmark, M-ledaren och Norge.

Kommunal tänker kryssa bort antifackliga S-politiker

Kommunal ställer sig bakom Socialdemokraterna i valrörelsen, men de lokala S-företrädare som inte ställer sig bakom fackets krav ska kryssas bort i valet.
Stockholmstestet vecka 17
Eva-Karin Gyllenberg ställer fem frågor om Långholmen.
Läs mer om Långholmen.
Marcus Wallenberg: Vi måste ställa om snabbare
24 av de största svenska och finländska bolagen, merparten i Wallenbergssfären, samarbetar kring ny teknik som AI. Jag är personligen orolig för att vi inte ställer om med ny teknik tillräckligt fort och brett, säger Marcus Wallenberg.
Läs mer om Wallenbergssfären.

Live: Lööf ger besked om ensamkommande flyktingbarn

Annie Lööf (C) ger besked om hur partiet ställer sig till att ge ensamkommande flyktingbarn större chans till uppehållstillstånd. Följ pressträffen live.
Analytiker: Starkt och stökigt kvartal väntas för Atlas Copco
Atlas Copcos rapport tros gynnas av en fortsatt stark industrikonjunktur, men avknoppningen av gruvverksamheten till Epiroc ställer rent rapporttekniskt till det för jämförbarheten med fjolårsutfall och analytikerförväntningar.
Läs mer om Epiroc.
Kvinnor i fokus när Kulturskolans elever framför Voices
På tisdag och onsdag ställer sig hundra elever från Kulturskolan åter på Culturums scen med konserten Voices. Under tisdagen var det genrep och dit hade även en speciell gäst bjudits in.
Läs mer om Kulturskolan.
Unga ställer krav på säkerhetsrådet i FN
Allt fler unga känner sig förbisedda, orättvist behandlade och felaktigt stämplade som säkerhetshot. Det framgår av en ny rapport som lades fram för FN:s säkerhetsråd igår. I rapporten rekommenderas världens länder, internationella organisationer och banker att satsa 15 miljarder kronor på världens ungdomar de kommande sju åren.
Alla enkelriktade gator ställer till med problem
Efter 15 års boende på Bremerlyckan i Kalmar måste jag konstatera att någon tjänsteman på Kalmar kommun slagit alla rekord i att åstadkomma en extremt dålig lösning på ett icke-existerande problem.
Läs mer om Bremerlyckan och Kalmar.
Chefen: 5 saker som imponerar på mig under jobbintervjun
När du har läst på om företaget och samtidigt ställer många frågor på arbetsintervjun visar det att du verkligen är intresserad av jobbet du sökt. Det menar Ulrika Steg, säljchef på Telenor, som hållit i hundratals intervjuer under sin karriär.
Läs mer om Telenor och Ulrika Steg.
McDonalds vd föreslås till styrelsen i Walmart
Den amerikanska detaljhandelsjätten Walmart nominerar Steve Easterbrook, vd för McDonalds, som ny oberoende ledamot i bolagets styrelse. Hans nominering kommer just som James Cash väljer att stiga åt sidan från styrelsen och Kevin Systrom (vd för Instagram) inte ställer upp för omval. Totalt kommer aktieägarna att få rösta om elva nominerade till Walmarts styrelse under bolagsstämman.
Experten: Svajigare elpriser att vänta
Svenska elpriser kommer att svänga mer i framtiden. Det ställer nya krav på den som vill hålla nere energikostnaderna, menar Anna Carln på Konsumenternas Energimarknadsbyrå.
Läs mer om Anna Carln.
Målgång: #SGPnedräkningen
Resan mot Sweden Grand Prix är över för i år och vi på BODY tackar våra bloggare för att vi fått följa deras färd mot tävling. Att tävla kräver mycket från de som ställer upp.
Läs mer om Sweden Grand Prix.
Fiasko för Oldsbergs anmälan mot TV4
Ingvar Oldsbergs anmälan mot TV4 sedan han fick sparken från Bingolotto är nu inlämnad till Granskningsnämnden.TV4:a agerande mot Ingvar Oldsberg kan karaktäriseras som kränkande särbehandling och trakasserier, står det bland annat.Men Granskningsnämnden ställer sig frågande till det hela.– Jag förstår inte riktigt vad Granskningsnämnden för radio och tv ska kunna göra med hans anmälan. Det låter som ett fall för någon annan myndighet, säger handläggaren Johannes Wik.
JUST NU: Så ställer ÖFK upp mot ÖSK
Mycket av fokuset på Östersund den här veckan har varit vid sidan av planen. Ordföranden Daniel Kindberg anhölls i tisdags och är misstänkt för bland annat grovt bedrägeri. Under lördagen tar laget emot Örebro hemma på Jämtkraft Arena.
Stor variation när fyrtio amatörkonstnärer från jubilerande konstförening ställer ut i Bragegallerian - se flera av verken här
Borlänge konststudiegrupp firar 75-årsjubileum med ett vernissage där medlemmarna ställer ut sina verk. Nära tvåhundra tavlor hänger i Bragegallerian och i dag lördag är det öppning.
Läs mer om Bragegallerian.
Läkare: Diagnos via bildskärm ett experiment
Inrikes. Det saknas vetenskapligt stöd för att resultatet blir pålitligt när läkaren ställer diagnos vid så ett kallat digitalt vårdbesök, det vill säga när patienten undersöks via bildskärm.
Läkare: Diagnos via bildskärm ett experiment
Det saknas vetenskapligt stöd för att resultatet blir pålitligt när läkaren ställer diagnos vid så ett kallat digitalt vårdbesök,
Duell: Volvo XC60 lyckas precis köra förbi Mercedes GLC
Har Volvo nått en tysk nivå - eller till och med passerat? Det är frågan vi ställer oss. Kommer logistiken att fungera? Tankarna far runt i huvudet under flygresan till Barcelona.
Läs mer om Barcelona.
Konst ställer frågor om platser i länet
Art inside Out är ett nomadiskt projekt, som dyker upp på olika platser i Halland. Nu har fyra konstnärer tillfälligt slagit läger i Halmstads Konsthall.
Läs mer om Halland och Out.
Vävar med toner av körsbär
Med färg och inspiration av körbärsträden har Vävnätet Dalarna skapat vävar. Nu ställer de ut sina alster på Leksands kulturhus. - Nu kommer våren och körsbärsblommor är en känsla av våren, säger vävnätets ordförande Inger Nilsson.
Stockholmstestet vecka 16
Eva-Karin Gyllenberg ställer fem frågor om Slottsbacken.
Läs mer om Slottsbacken.
Vellinge vill förbjuda tiggeri – nu kan förslaget stoppas
Vellinge kommun fortsätter strida för ett tiggeriförbud, trots att flera instanser har gett avslag i ärendet.Nu har kommunen överklagat kammarrättens avslag till Högsta förvaltningsdomstolen.– Det är en stor fråga och den har ingen quick fix-lösning, säger europaparlamentarikern Soraya Post (Fi) som ställer sig kritisk till förslaget.
Läs mer om Högsta och Soraya Post.
Rysk fotbollsbjörn upprör: Ovärdigt
Det är upprört i Ryssland efter ett märkligt jippo inför en fotbollsmatch i tredjedivisionen. Filmklippet som snabbt har spridits över världen visar hur en livs levande björn kommer in, klappar händerna, ställer sig på bakbenen och får lämna över matchbollen till domaren.
Läs mer om Ryssland.