Stängs

Flera spår stängs på Göteborgs central

Med start på söndag stängs tillfälligt flera järnvägsspår på Göteborgs central. Trafiken påverkas i olika hög grad på grund av stängningen som görs inför bygget av Västlänken, den nya järnvägsförbindelsen i Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Västlänken.
Fotbollsklubb stängs av efter arenatragedi
Efter olyckan på en fotbollsarena i Senegals huvudstad Dakar i helgen, där åtta personer omkom, stängs ett av lagen som spelade nu av från Senegals fotbollsförbund.
Läs mer om Dakar.

Friidrottsikonen stängs av – indragen i miljonskandal

Den tidigare sprintstjärnan Frankie Fredericks stängs av från sitt uppdrag som styrelseledamot i det internationella friidrottsförbundet, IAAF.Anledningen är att den fyrfaldige OS-silvermedaljören, som även är ledamot i internationella olympiska kommittn IOK, misstänks för att ha tagit emot mutor på 2,5 miljoner kronor i samband med att Rio tilldelades OS 2016.–Det vore jävligt tråkigt om han var inblandad, säger förre höjdhopparen Stefan Holm till Aftonbladet.
Fredericks stängs av efter mutanklagelser
Den tidigare sprintstjärnan Frankie Fredericks stängs av från sitt uppdrag som styrelseledamot i det internationella friidrottsförbundet, IAAF.
Malouda stängs av i Gold Cup
Florent Malouda – med 80 landskamper för Frankrike – representerade Franska Guyana i Gold Cup. Ett regelbrott, slår nu Concacafs disciplinkommitt fast.
Rysk olympisk bobåkare stängs av i två år
Den ryska bobåkaren Nadezjda Palejeva har stängts av i två år för brott mot antidopningsreglerna, meddelar den ryska antidopningsbyrån Rusada.
Läs mer om Nadezjda Palejeva och Rusada.
Röd linje stängs vid Slussen i två veckor
På fredag stoppas trafiken på röd linje mellan Slussen och T-Centralen i två veckor. – Det kommer att påverka många resenärer och det blir knepigare att resa, säger Lovisa Åbom, pressansvarig, SL.
Läs mer om Lovisa Åbom, Slussen och T-Centralen.
Biologiska museet stänger – oklart om det öppnar igen
Stödaktionerna för att rädda Biologiska museet på Djurgården i Stockholm tycks inte ha blivit bönhörda. Den första september stängs dörrarna för en omfattande renovering och det är oklart om de kommer att öppnas upp igen.
Läs mer om Biologiska, Djurgården och Stockholm.
Biologiska museet stänger dörren – oklart om det öppnar igen
Stödaktionerna för att rädda Biologiska museet på Djurgården i Stockholm tycks inte ha blivit bönhörda. Den första september stängs dörrarna för en omfattande renovering och det är oklart om de kommer att öppnas upp igen.
Läs mer om Biologiska, Djurgården och Stockholm.
OS-mästaren stängs av – misstänks för doping
Matej Toth stängs av – misstänkt för doping.OS-mästaren missar nu VM i London och riskerar en fyra år lång avstängning.Jag tror att han är ren, skriver rivalen Evan Dunfee på Twitter.
Läs mer om Evan Dunfee, London och Twitter.
Travkusk blåste positivt i alkotest
En kusk blåste positivt inför ett lopp under lördagens V75-dag på Halmstad.Kusken stängs nu av i en månad.– Det är jättetråkigt, säger kusken.
Läs mer om Halmstad.Kusken.
E6 stängs av efter olycka
En bil körde under lördagsmorgonen av motorvägen utanför Lomma.Olyckan tros bero på vattenplaning.Nu har vägen stängts av för trafik.
Läs mer om Lomma.Olyckan.
Bil brinner på E4 – vägen stängs delvis av
En bil står i lågor på E4 utanför Örkelljunga.Vägen kommer delvis att stängas av.– Det är oklart om det hände under färd, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisen.
Stjärnan testat positivt för doping - stängs av
Den ryske speedwayföraren Grigorij Laguta, 33, har testats positivt för det förbjudna ämnet meldonium.Laguta, som i Sverige representerar Smederna, har är nu avstängd av det polska förbundet.–Det är mycket tråkiga nyheter, säger polska antidopningsbyråns ordförande Michal Rynkowski till SVT.
Han får miljonböter och portas i ett år
Idag kom domen mot den dopningsanklagade travtränaren Fabrice Souloy.Fransmannen stängs av i ett år och tvingas böta en miljon kronor.– Vi hade yrkat på ett långt hårdare straff för något som vi anser vara ett solklart fall av avsiktlig dopning, något som är oförsvarligt gällande såväl hästvälfärd, att tävla på lika villkor som spelsäkerhet, säger Johan Lindberg, generalsekretare Svensk Travsport.
Poliskritik mot studentfirande – vill stänga av Götaplatsen
Flera poliser kritiserar insatsen då Götaplatsen evakuerades i början av juni.I interna rapporter föreslår de att Götaplatsen stängs av för studentfiranden framöver, skriver Göteborgs-Posten.När ett firande urartade attackerades polis med glasflaskor och stenar.
Contadors hjälpryttare stängs av för epo
Internationella cykelförbundet UCI och stallet Trek-Segafredo stänger av portugisen Andr Cardoso tills vidare efter att 32-åringen lämnat ett positivt dopningsprov.
Läs mer om Andr Cardoso, Trek-Segafredo och UCI.
Contadors hjälpryttare stängs av för doping
Internationella cykelförbundet UCI och stallet Trek-Segafredo stänger av portugisen Andr Cardoso tills vidare efter att 32-åringen lämnat ett positivt dopningsprov.
Läs mer om Andr Cardoso, Trek-Segafredo och UCI.