Stängs

Det var inte så här Trump ville fira

Vems är felet när delar av USA:s statsapparat nu stängs ner? I Washington är redan the blame game, där båda sidor skyller på varandra, i full gång. Men en sak kan vi vara säkra på – det var inte så här Donald Trump ville fira sin ettårsdag som president.
Läs mer om Donald Trump och Trump.

Så slår stängningen av statsapparaten

Hundratusentals anställda i den amerikanska statsapparaten kan bli permitterade när finansieringen stryps. Myndigheter stängs och bidrag stoppas. Militären undantas i princip, men soldater kan bli utan lön en tid.
Trumps årsdag inleds med budgetkris – statsapparaten stänger
Natten till årsdagen av Trumps presidentskap bröt förhandlingarna om USA:s budget ihop och nu stängs statsapparaten om ingen lösning hittas. Kongressen lyckades inte komma överens ens om en tillfällig lösning. Nu riskerar bägge partier få skulden från väljare.

USA:s statsapparat stängs ned

Huvudförslaget röstades ner, då en majoritet i den amerikanska senaten sa nej till en uppgörelse som skulle förhindra att federala myndigheter står utan finansiering.Ett enda stort kaos väntar nu i Trumps Vita huset – och viktiga myndigheter stängs ner – på obestämd tid.Stängningen kommer högst olägligt – samma dag som Donald Trump firar ett år som president.
Läs mer om Donald Trump.
USA:s statsapparat nära stängning
Den amerikanska senaten har röstat nej till en fyra veckors förlängning av budgeten. Tidsfristen går ut vid midnatt lokal tid, klockan sex på morgonen svensk tid, och då stängs delar av USA:s statsapparat ned.
Idrottshall stängs efter hot
En idrottshall i Hammarkullen i nordöstra Göteborg stängs nu på kvällar och helger sedan anställda flera gånger utsatts för hot eller misshandel. Arbetet i hallen har stoppats av Kommunalfackets skyddsombud.
Läs mer om Göteborg och Hammarkullen.
Amsterdams flygplats stängs på grund av extremt väder
Alla flygavgångar från Amsterdams flygplats stängs på grund av en storm som på torsdagen drar in över Västeuropa.
Läs mer om Västeuropa.
Han stängs av i sex månader för kokain
I december testade travkusken Adrian Kolgjini, 24, positivt för kokain.Nu meddelar Svensk travsport att Kolgjini stängs av i sex månader.Avstängningen gäller fortsatt från 13 december 2017 och sex månader framåt, skriver de i domen på sin hemsida.
Läs mer om Adrian Kolgjini, Kolgjini och Svensk.
Han stängs av i sex månader för kokain
I december testade travkusken Adrian Kolgjini, 24, positivt för kokain.Nu meddelar Svensk travsport att Kolgjini stängs av i sex månader.Avstängningen gäller fortsatt från 13 december 2017 och sex månader framåt, skriver de i domen på sin hemsida.
Läs mer om Adrian Kolgjini, Kolgjini och Svensk.
Tre bilar i krock – stor trafikpåverkan
På fredagseftermiddagen har tre bilar krockat vid Vädermotet på Hisingen, uppger polisen.Skadeläget är oklart men det är stor trafikpåverkan då tre körfält stängs av under räddningsarbetet.
Läs mer om Hisingen och Vädermotet.
Vårdcentral stängs efter bombhot
Gnosjö kommun har beslutat att stänga en vårdcentral på grund av bombhot, rapporterar P4 Jönköping.Det ska ha kommit ett brev till kommunen med budskapet att en bomb skulle brisera i byggnaden.
Kvinnor stängs ute från F1: Inte snygga nog...
Kvinnor stoppas av stallen från att köra i formel 1. Det menar tidigare F1-journalisten Beverley Turner.– En ledare för ett stall sa ordagrant till mig att det finns fantastiska kvinnliga förare, starka mentalt och fysiskt, men de är inte snygga nog, säger Turner i tv-programmet Good Morning Britain.
Drogade konkurrent – stängs av i åtta år
Den japanska kanotisten Yasuhiro Suzuki stängs av i åtta år och missar OS i Tokyo 2020. Orsaken: Suzuki drogade en konkurrent – så att han fastnade i ett dopningsprov.
Läs mer om Tokyo och Yasuhiro Suzuki.
Stängs av i åtta år efter stor skandal
Japansk idrott skakas av en skandal inför OS på hemmaplan.Stjärnan Yasuhiro Suzuki har stängts av i åtta för att ha dopat sin rival.
Efter tredje dödsfallet – nu stängs trafiken helt vid olyckor
Efter tre dödsfall på kort tid har räddningstjänst och polis tröttnat – nu stänger man av alla körbanor vid trafikolyckor. Det innebär att det blir totalstopp i trafiken med långa köer som resultat. Å andra sidan är förhoppningen att inte fler personer ska behöva dö när de arbetar på och vid en olycksplats. Det senaste exemplet på räddningstjänstens nya metoder inträffade under söndagskvällen, på E20 utanför Eskilstuna. En personbil körde in i vajerräcket vid 17-tiden och under bärgningen stängde polis och räddningstjänst av motorv&#
Läs mer om E20 och Eskilstuna.
Motorväg stängs av efter halkolycka
En singelolycka har inträffat på riksväg 40 i Ulricehamns kommun.– Vi är precis på plats och spärrar av vägen i riktning mot Göteborg.– Det är mycket halt på platsen, säger Christer Larsson, inte befäl vid räddningstjänsten.
Läs mer om Christer Larsson och Göteborg.
Steen stängs inte av - fortfarande frågetecken för Lindström och Zetterlund
Juniorkronornas forward Oskar Steen stängs inte av. I stället får han bara en varning. Oskar Steen kommer därmed att spela nattens JVM-final mot Kanada. Däremot är det fortfarande frågetecken för om Linus Lindström och Fabian Zetterlund kan spela finalen.