Stängs

Hon berömde åklagaren – stängs av från rättegången

Nämndemannen Ragna Ihrelius (SD) har tvångsavstängts i en pågående rättegång i Västmanlands tingsrätt, uppger SVT Nyheter Västmanland.Orsaken: Hon gav åklagaren beröm i en paus – därmed kan hennes opartiskhet ifrågasättas, menar rättens ordförande.Nu hoppar Ragna Ihrelius av uppdraget som nämndeman:– Det är lite som Hedenhös, säger hon – och tillägger:– Jag tar inte skit för några hundralappar.
Väg översvämmad – stängs av över natten
En väg har svämmats över i Bankeryd i Jönköpings kommun efter att en vattenledning brustit, skriver JNYTT.Vägen kommer vara avstängd under natten.
Läs mer om Bankeryd.
Skandalmedaljör från OS avstängd på livstid
Fast för doping vid tre tillfällen.Nu agerar det turkiska friidrottsförbundet.OS-guldmedaljören Asli Cakir Alptekin stängs av på livstid, skriver L'Equipe.

Lastbil och personbil i krasch – trafiken stängs av

En lastbil och en personbil har krockat på länsväg 767 norr om Falkenberg.Skadeläget är i nuläget oklart men trafiken har stängts av helt i samband med räddningsarbetet.– Räddningstjänst och ambulans håller på att arbeta på platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.
Kaos i fredagstrafiken när militärfordon flyttas
Det finns risk för kaos i fredagstrafiken när E18, från Enköping till Bålsta, stängs av helt under ett antal timmar.Avstängningen är ett led i militärövningen Aurora 17.Men det är oklart när på dagen det blir totalstopp på motorvägen.– Vi ska förflytta väldigt mycket fordon från A till B, säger Anna-Lena Björklund, kommunikatör vid Försvarsmakten.
Svemo stänger elitserien i speedway i flera år
Elitserien i speedway stängs de kommande tre åren, uppger P4 Östergötland. Anledningen till beslutet är klubbarnas ekonomiska bekymmer.
Sluta att stänga av barn från förskolan
Barn som redan är utsatta och behöver förskolan, stängs ibland av när föräldrarna inte har betalat avgiften. Men kommuner som agerar så åsidosätter både skollagen och barnkonventionen, skriver forskarna Sevim Celepli och Ingrid Engdahl.
Läs mer om Ingrid Engdahl och Sevim Celepli.
USA:s Kubaambassad stängs efter mystiska hälsoproblem
USA:s ambassad på Kuba stängs för att undersökas efter att diplomater drabbats av mystiska hälsoproblem, skriver nyhetsbyrån AP.
Läs mer om Kuba.
Kraftig vind stänger Öresundsbron
Öresundsbron stängs av i båda riktningarna på grund av de starka vindarna som dragit in över södra Sverige. Även färjor och tåg har ställts in. I Tyskland har tre personer dött i ovädrets framfart.
Läs mer om Sverige och Öresundsbron.
SHL-stjärnan stängs av efter fula skallningen
HV 71:s Oscar Sundh anmäldes till disciplinnämnden. Nu är det klart att han stängs av i två matcher efter att ha skallat motståndaren Niklas Persson, skriver SHL på sin hemsida.
Läs mer om SHL.
Korkat – jag är jättebesviken
HV 71:s Oscar Sundh anmäldes till disciplinnämnden.Nu är det klart att han stängs av i två matcher efter att ha skallat motståndaren Niklas Persson, skriver SHL på sin hemsida.– Det brann för en sekund. Jag gjorde något dumt som jag inte har någon förklaring till, säger Oscar Sundh.
Läs mer om Oscar Sundh och SHL.
Här flyr planen Florida – innan stormen drar in
Orkanen Irma förväntas dra in över USA under helgen.Hittills har 16 människor dött i ovädret, och nu evakuerar invånare och besökare delstaten Florida innan flygplatserna stängs.– Orkaner medför fallvindar som går uppifrån och ner, och vid landning och start kan det vara extremt farligt, säger flygexpert Jan Ohlsson.
Läs mer om Florida, Jan Ohlsson och USA.
Stjärnan stängs av: Betedde sig inte bra
Två gula kort i en U21-match blir kostsamma för Aliou Badji.Djurgårdenanfallaren missar nu mot IFK Göteborg och Örebro.– Självklart är det olyckligt och tråkigt, säger sportchefen Bosse Andersson till Aftonbladet.
Domare stängs av – VM-kvalmatch spelas om
Internationella fotbollsförbundet Fifa har beordrat omspel av VM-kvalmatchen mellan Sydafrika och Senegal (2–1), som avgjordes den 12 november förra året. Fifa stängde i mars av domaren i matchen, Joseph Lamptey, på livstid för att ha påverkat resultatet – ett straff som Idrottens skiljedomstol Cas nyligen bekräftade.
Slog häst innan tävling – stängs av i fyra dagar
Under en tävling i augusti slog jockeyn Davy Russell sin häst – men straffades inte.Först nu – efter att stor ilska riktats mot beslutet sängs han av – i fyra dagar.– Davy har ett ansvar att se efter sin egen och sin hästs hälsa, säger jockeykollegan Tom Scudamore enligt Talksports Alan Brazil.
Läs mer om Davy Russell och Tom Scudamore.
Avstängd sportchef ångerfull
Karlskronas sportchef Patric Larsson stängs av på obestämd tid efter att han blivit kraftigt alkoholpåverkad på en kryssning under ett föreningsevenemang.
Läs mer om Patric Larsson.