Stadshuset

Stadshuset i samarbete med Fryshuset för unga i Järva

Fryshuset får tio miljoner från Stockholm stad för att anställa 14 personer som ska nå barn och ungdomar som riskerar att dras in i kriminalitet. Målet är att tillflödet till den grova kriminaliteten ska minskas och att ungdomar i utsatta förorter ska få bättre alternativ.
Läs mer om Fryshuset, Järva och Stockholm.

Flera vallöften och het debatt under valårets första kommunfullmäktige i stadshuset

Årets första kommunfullmäktigesammanträde i Stockholms stadshus på måndagskvällen var beslutstungt – och det är tydligt att valåret är i gång.
Kaos på kungens lunch – smycke mystiskt borta
Kungen såg lite bekymrad ut under den isländska presidentfruns rundtur av Stadshuset.Kanske insåg han att hon hade tappat sitt örhänge?För det var precis vad som hände.
Läs mer om Stadshuset.Kanske.
Stadshuset högsta hindret för OS i Stockholm
Stockholms ambition att skapa moderna, billiga och hållbara olympiska vinterspel ligger rätt i tiden. Det svåraste hindret är sannolikt inte OS-omröstningen i Milano nästa år utan att övertyga politikerna på hemmaplan.

Liberalerna vill ha folkomröstning om OS

I våras kom ett politiskt nej till OS i Stockholm. Men de borgerliga partierna i stadshuset har under hösten öppnat för en dialog med Socialdemokraterna. Liberalerna föreslår nu att en folkomröstning genomförs.
Läs mer om Socialdemokraterna och Stockholm.
Buss till banketten: Precis som i rusningstrafik
Stadshuset är festpyntat, och glittrar i kapp med gästerna på årets Nobelbankett. SvD:s Frida Sundkvist rapporterar från årets version av festernas fest.
Läs mer om Nobelbankett.
Nobel 2017 – följ festen live med Expressen
Kungligheter, forskare och politiker samlas nu för en av världens mest välkända händelser: Nobelprisen ska delas ut. Själva prisutdelningen tar plats i Konserthuset – och årets pristagare hyllas. På kvällen dukas det upp för bankett i Stadshuset, där det bjuds på exklusiv mat, dans och tal. Här kan du följa festligheterna – direkt i Expressen TV.
Nobelpriset kantat av kontroverser
I morgon delas Nobelpriset ut i Stockholms konserthus och samma kväll äger banketten rum i Stadshuset. Men har skandaler och kritik naggat varumärket i kanten? DN listar några av kontroverserna.
Läs mer om Nobelpriset och Stadshuset.
SOK bantar OS-budget och tänker om kring Falun
Sveriges olympiska kommitt (SOK) kommer att lägga fram ett nytt koncept med bantad budget och med Falun som tävlingsort när man träffar politikerna i Stadshuset för att övertyga dem om att Stockholm bör söka vinter-OS. Beskedet är också att Internationella olympiska kommittn kan komma att utse värdstad för spelen 2026 och 2030 års spel samtidigt.
Politikerna i Stadshuset reagerar på Mogerts avgång
Roger Mogert (S), stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholms stad, avgår efter anklagelser som kommit fram i samband med #metoo. Nu reagerar de politiska kollegorna i Stockholms stadshus på beskedet.
Läs mer om Stadshuset.
Segregationen ska minska när staden byggs samman
Tio områden och stadsdelar i Stockholm ska byggas ihop. Nu vill majoriteten i Stadshuset försöka bygga bort segregationen i Stockholm – med hjälp av gångstråk, bostäder och skolor.
Läs mer om Stadshuset och Stockholm.
Stadshuset utryms efter bombhot
Stadshuset i Lidköping utryms efter bombhot, skriver NLT.Kommunen har mottagit ett anonymt hot om att en bomb ska explodera i fastigheten vid 13-tiden.
Läs mer om Lidköping.
JUST NU: Misstänkt föremål hittat – bombstyrkan inkallad
Ett misstänkt föremål anträffades i ett garage vid stadshuset i Landskrona.Polisen har kallat in nationella bombstyrkan för vidare kontroll.– Man har gjort bedömningen att det kan vara farligt, det är viktigt att ingen kommer i närheten, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Nazist och grovt kriminell – nu är han med och styr Borlänge
BORLÄNGE. Pär Sjögren, 37, är nazistledare och har ett brottsregister med över 30 domar under de senaste 20 åren, bland annat för grovt vapenbrott och grov misshandel. Nu sitter han som ordinarie ledamot i Borlänges högsta beslutande politiska organ.Tillsammans med sina vänner sätter han skräck i stadshuset.– Ni är fientliga mot allt vi står för, säger han till Expressen när vi besöker honom i maktens korridorer.
Läs mer om Borlänge och Expressen.
Den som fördummar debatten är Roger Mogert
Kulturborgarrådet Roger Mogert (S) skrev en debattartikel i SvD om att krav om tystnad på bibliotek ofta är främlingsfientliga. Till DN sa han att han ville flytta fokus i debatten till bibliotekens syfte. Men oppositionen i stadshuset tycker att det i själva verket är Mogert som fördummar debatten och slåss mot halmgubbar.
Läs mer om Mogert, Roger Mogert och SvD.
Oppositionen: Satsningarna täcker inte underskotten
De borgerliga oppositionen i stadshuset imponeras inte av den rödgröna budgeten. Oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) tycker inte att satsningarna är värda namnet medan KD ser satsningar på vänstervriden politik.
Lönelyft till socialtjänsten
Majoriteten i Stadshuset satsar 17 miljoner kronor på ett lönelyft för erfarna socialsekreterare och biståndshandläggare.
Läs mer om Stadshuset.
Staden satsar 200 miljoner på ökad fysisk trygghet
Majoriteten i Stadshuset satsar 200 miljoner kronor på att försöka bygga bort den växande känslan av otrygghet i Stockholm. Men de utlovade väktarna i Husby är fortfarande långt borta.
Läs mer om Husby, Stadshuset och Stockholm.
Fräck väskryckning nära Stadshuset – kvinna till sjukhus
Polisen jagar en blå Renault med flera personer efter en fräck väskryckning vid Stadshuset i Stockholm.En kvinna skadades in samband med rånet.
Läs mer om Renault, Stadshuset och Stockholm.En.
Eva-Karin Gyllenberg: Därför är Blå hallen trots allt fortfarande blå
Hej! Här kommer två frågor till din spalt. 1. Vad låg på platsen innan Stadshuset byggdes? 2. Varför kallas den stora salen i Stadshuset för Blå hallen? Den är ju inte blå. Mikael Bruzell, Haninge. Svar: Säkert har du hört uttrycket Inte sedan Eldkvarn brann. Det var just den gamla ångdrivna Eldkvarnen (eller Eldqvarn) som låg här fram till branden i oktober 1878.
Statsheraldikern dömer ut den krökta flaggstången på Sergels torg
Statsheraldiker Henrik Klackenberg är kritisk till hur den svenska flaggan behandlas i konstverket med den slokande flaggan på Sergels torg. Pietetslös och olämplig hantering av statssymbolen, kallar han Mattias Norströms konstverk som Kulturhuset Stadshuset har rest.
Gunnar Jonsson: Stadshuset behöver en ny regim
SD kan bli tungan på vågen i Stockholm efter nästa val. Majoritetsstyrets dagar kan vara över i Stadshuset.
Läs mer om Stadshuset och Stockholm.
Sverigedemokraterna kan bli vågmästare i Stadshuset
Moderaterna och Miljöpartiet backar kraftigt, Sverigedemokraterna har mer än fördubblat sitt stöd och skulle få en vågmästarställning i Stockholms stadshus om det vore val i dag. Det visar DN/Ipsos väljarbarometer ett år före valet.
Många frågor ger förlängda möten i höst
Diktaturvurmande, nya bostäder och trygghet vid Kista busstorg. På måndagskvällen hölls höstens första kommunfullmäktigesammanträde i stadshuset.
Läs mer om Kista.