Stefan gustafsson

Äldre man omkullknuffad och rånad

En man i 85-årsåldern blev rånad av en okänd gärningsman i Ale under onsdagseftermiddagen.Han blev omkullknuffad och därefter bestulen på sin plånbok.– Han är inte skadad men är självklart orolig och det ska man ha respekt för, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.
Läs mer om Ale, Stefan Gustafsson och Väst.

Fotgängare påkörd – ambulanshelikopter på väg

En fotgängare har enligt larmet blivit påkörd av en bil i Vänersborgs kommun.– Det pågår en insats och både ambulans och ambulanshelikopter har tillkallats, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.
Läs mer om Stefan Gustafsson och Väst.
Bedragarna tog sig in hos ms-sjuka Barbro
Barbro Albertsson, 70, har läst om bedragare som lurar sig in i äldre människors hem. Hon trodde aldrig att det skulle hända henne själv – men det gjorde det.– Jag har inte begripit hur folk kan bli lurade på det viset. Men nu förstår jag, säger Barbro, som hoppas uppmärksamma andra äldre på faran.Under veckoslutet har en mängd larm om liknande brott kommit in till polisen.– Jag befarar att vi har en våg av åldringsbrott på ingång, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Flera äldre kvinnor slår larm om stöldliga
En våg av åldringsbrott sveper över Västsverige.Tre äldre kvinnor slog larm under lördagen – och under söndagen har flera fall runtom i Västsverige anmälts.Och nu har polisen kommit närmare ett gripande –efter ett rådigt ingripande från en privatperson.– Den här personen agerade exceptionellt och ska ha all eloge, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Flerbilskrock på E6 – stor trafikpåverkan

En trafikolycka har ägt rum på E6 strax innan Tingstadstunneln i centrala Göteborg.– Vi får det från SOS och de betecknar det som en flerbilskrock, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Två åldringsbrott på kort tid: En våg
Två äldre kvinnor har utsatts för stöld och stöldförsök i sina hem under lördagsförmiddagen.Polisen är oroad.– Jag befarar att vi har en våg av åldringsbrott på ingång. Vi har två fall nu under förmiddagen och det finns garanterat ett stort mörkertal, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Stort ungdomsgäng tvingade till sig kontanter
Ett stort ungdomsgäng rånade en person vid resecentrum i Skövde på måndagskvällen.– De ska ha ryckt till sig rånoffrets headset och krävt att få hundra kronor, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Skövde, Stefan Gustafsson och Väst.
Buss i olycka – ska ha kört in i byggnad vid Korsvägen
En buss ska ha kört in i en byggnad vid Korsvägen i centrala Göteborg, enligt uppgifter från platsen.– Det finns en uppgift om någon typ av trafikolycka men det är oklara uppgifter. Vi har en patrull på väg dit, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.Även ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.
Två till sjukhus efter olycka på E20
Två personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka mellan två fordon på e20 utanför Munkebäck.– En person var avförd innan polis kom till platsen och ytterligare en kördes till sjukhus av polis, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst.
Smörgåsrån mot Pressbyrån – gärningsman på fri fot
På onsdagseftermiddagen rånades en Pressbyrå-butik i Högsbohöjd i Göteborg.Gärningsmannen fick med sig en okänd mängd smörgåsar innan denne flydde på en spårvagn i riktning mot Frölunda.– Det är ett rån varvid smörgåsar blivit tillgripna, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst.
Ung kvinna överfallen av tre män i centrala Göteborg
En ung kvinna har blivit utsatt för ett rånförsök i centrala Göteborg.– Två män har hållit fast henne medan en tredje har genomsökt hennes fickor. Ytterligare en person ska ha blivit nedslagen av samma män, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.Polisen söker med flera patruller efter gärningsmännen.
Två bilar i krock – en person misstänks för rattfylla
På torsdagskvällen har två personbilar varit inblandade i en olycka i Slättadamm på Hisingen.Vägen är helt avstängd under räddningsarbetet.– En person har blåst positivt efter olyckan, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst.
Larm om vapen i centrala Göteborg
En stor polisinsats drogs i gång i centrala Göteborg vid lunchtid på tisdagen.En man hade synts med vapen i handen när han gick ut ur en bil.Flera polispatruller och helikopter letade efter bilen.– När vi hittade bilen med fyra män hade de två kopior av riktiga vapen i bilen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Göteborg och Stefan Gustafsson.
Livsmedelsbutik rånad – polisen söker med hundar
En livsmedelsbutik i Kviberg har blivit utsatt för ett rån.– Tre yngre maskerade män har kommit in i butiken och hotat personalen med ett pistolliknande föremål, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.Ingen person ska ha kommit till fysisk skada.
Frontalkrock i centrum – två ambulanser på plats
Två bilar har kolliderat i centrala Trollhättan.– Vi fick in larmet klockan 17.09 och är på plats men jag vet ännu inget om skadeläget hos de inblandade, berättar Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Personbil har krockat med en buss – skadeläget oklart
En personbil har krockat med en buss på riksväg 46 i Falköpings kommun.– Vi är på platsen, men jag kan inte kommentera läget mer just nu, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson region Väst.
Läs mer om Stefan Gustafsson och Väst.
JUST NU: Pojke utsatt för rånförsök
En ung pojke har blivit utsatt för ett rånförsök i Krokslätt.En ung man ska ha försökt komma över pojkens mobiltelefon och hotat med våld.– Pojken och hans kompis skrek högt så mannen sprang därifrån, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.
Flera bilar i brand på Hisingen
Fyra fordon började brinna i Brunnsbo på Hisingen vid 21-tiden på torsdagskvällen.– Brottsrubriceringen är skadegörelse genom brand. Vi har ingen gripen i nuläget, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.Bränderna är släckta. Ingen person ska ha kommit till skada.
Larm om brand vid Ringhals kärnkraftverk
Ett larm om brand vid Ringhals kärnkraftverk har kommit in.– Räddningstjänsten är på väg till platsen. Vi har begränsade uppgifter än så länge, men det ska vara någon form av rökutveckling, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Stefan Gustafsson och Väst.
JUST NU: Person hittad död – efter villabrand
En oidentifierad person har hittats avliden efter en villabrand i Långaryd.Polisen misstänker att den döda personen bott i fastigheten.– En person är skriven på adressen, det handlar om en man i 60-årsåldern, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen i Halland.
Bråk i kyrka – påverkad person störde under begravning
En incident som kräver polisens närvaro har inträffat i eller i anslutning till en kyrka i Partille.– Vi är på plats men jag kan ännu inte berätta vad som hänt, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.– Det var en påverkad person som gick in i kyrkan under en begravning, berättar Lars Hjort, kyrkoherde i Partille.
Läs mer om Partille och Stefan Gustafsson.
Mc och traktor i krock – okända skador
Enligt larmet ska en mc och en traktor ska ha krockat i Säve utanför Göteborg.Skadeläget är oklart.– Men föraren ska ha skadat ett ben, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.
Elev skadad i knivbråk på skola i Halmstad
En elev har knivskadats i nacken vid ett bråk på en skola i Halmstad, uppger polisen på sin hemsida. En misstänkt gärningsman har flytt från platsen. – Vi söker efter en gärningsman som är känd av polisen sedan tidigare, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson hos Göteborgspolisen.
JUST NU: Elev skadad i knivdåd på skola
En elev på en skola i Halmstad har blivit skadad i samband med ett bråk på skolan.Den skadade har knivskador i nacken – och polisen jagar gärningsmannen.– Eleven kommer att föras till sjukhuset för kontroll, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen i region väst.
Läs mer om Halmstad och Stefan Gustafsson.
Tjuvar tog sig in hos kvinna på äldreboende
Tjuvar tog sig in hos en kvinna på ett äldreboende i Falkenberg natten mot onsdagen.Det var personalen som upptäckte inkräktarna.– När männen ertappades försvann de ut genom ett fönster, uppger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Falkenberg och Stefan Gustafsson.