Stefan gustafsson

Misstanken: Man ofredade unga flickor utanför skola

En man misstänks ha hållit fast flickor utanför en skola i Bohuslän och även ofredat dem sexuellt, skriver GP.Mannen är på fri fot.– Vi har upprättat anmälningar om olaga frihetsberövande och sexuellt ofredande, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.

Regeringen missköter styrningen av de statliga affärsverken - Riksrevisionen kritisk

Statsminister Stefan Löfven och riksrevisorn Ingvar Mattson. Foto: Jeppe Gustafsson/TT och Pontus Lundahl/TT Regeringen brister i både styrningen och doku-mentationen av de statliga affärsverken.
Mystiskt slagsmål på motorväg – oklart om det förekom våld
Polisen larmades om ett slagsmål på E6 i höjd med Halmstad på torsdagsmorgonen.Men väl på plats blev det osäkert om det verkligen förekommit något våld.– Polisen anmäler ingen misshandel, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region väst.
Läs mer om Halmstad och Stefan Gustafsson.
Bil har voltat och landat på taket – en person till sjukhus
En trafikolycka har inträffat i Kungälvs kommun.– Enligt larmet från SOS ska bilen ha landat på taket. Vi är på plats, men jag vet ingenting om eventuella personskador ännu, säger Stefan Gustafsson, polisens pressinformatör i region Väst.
Läs mer om Stefan Gustafsson och Väst.

Demonstration vid ryska generalkonsulatet – 50 deltagare

En demonstration pågår under måndagseftermiddagen vid ryska generalkonsulatet i Göteborg, enligt polisen.– Det finns inga tillstånd, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.Polisen är på väg till platsen.
Lastbil och skolbuss i krock – chaufför fastklämd
En skolbuss och en lastbil har av okänd anledning kolliderat på en väg utanför Falköping i Västra Götaland. Lastbilschauffören sitter i nuläget fastklämd och räddningspersonal är på plats för att ta loss honom. – En ambulanshelikopter har anlänt till platsen, säger Stefan Gustafsson som är polisens presstalesman i region Väst.
Buss med många passagerare i krock med lastbil
En buss och en lastbil har kolliderat på riksväg 46 i Falköpingstrakten.Lastbilen har varit lastad med kalvar, enligt SOS Alarm, och flera passagerare ska ha varit ombord på bussen.– Det ska vara omkring 25 personer på bussen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.Enligt uppgifter till SOS Alarm så rör det sig om en frontalkrock
Bebis glömdes på spårvagnshållplats
På tisdagseftermiddagen larmades polis till en spårvagnshållplats i Göteborg efter att en bebis hittats i en barnvagn.– Föräldrarna kom tillbaka sedan, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst.Både barnet och föräldrarna ska efter omständigheterna må bra.
Tre bilar i krock – oklar trafikpåverkan
Tre bilar har kolliderat på västerleden i Göteborg.Polis och räddningstjänst har kallats till platsen.– Enligt inringarens uppgifter klagar en person på smärtor i nacken, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Stefan Gustafsson och Väst.
Lastbilschaufför till sjukhus efter smitningsolycka
Två lastbilar krockade på riksväg 42, Trollhättan, varpå en lastbil smet från platsen, uppger polisen.– Den här lastbilen är eftersökt. Men jag vet inte om man har uppgifter på vilken lastbil det är, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.Föraren som blev kvar på platsen fick skärsår i ansiktet och har förts till sjukhus.
Lastbil och personbil i olycka: Spärrar av tre körfält
En olycka har inträffat i närheten av Älvsborgsbron i Göteborg.– Det handlar om en kollision mellan en lastbil och en personbil, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.Räddningstjänsten har spärrat av tre körfält. Det finns obekräftade uppgifter att lastbilen har farligt gods i lasten.
Spårvagn och polisbil i krock på Avenyn
En olycka har inträffat på Kungsportsavenyn i Göteborg.– Det är en polisbil och en spårvagn som kolliderat. Troligen inga allvarliga personskador, uppger Stefan Gustafsson vid polisen.
Larm om brand i flerfamiljshus
Larm har kommit om en brand i ett flerfamiljshus på en mindre ort i Vänersborgs kommun.Polis och räddningstjänst har kallats till platsen.– Det ska brinna i ett flerfamiljshus. Vi åker med för att vara delaktiga om räddningstjänsten behöver vår hjälp, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman.
Läs mer om Stefan Gustafsson.
Trafikolycka på E6-bro – avstängd i båda riktningarna
En olycka har inträffat på Uddevallabron.– Det är avstängt i båda riktningarna. Två personer har förts iväg i ambulans, uppger Stefan Gustafsson vid polisens presstjänst i region Väst.
Person påkörd av polisbil vid centralstationen
En person har blivit påkörd vid centralstationen i Göteborg. En polispatrull är inblandad i olyckan.Skadeläget är oklart.– Fotgängaren ska föras eller har redan förts till sjukhus, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst
20-tal personer i storbråk i Nordstan – en gripen
Ett stort bråk utbröt vid 20.30–tiden i Nordstan i centrala Göteborg.– Det är 10-20 personer som har slagits. Det finns uppgifter om att knivar ska ha varit synliga, men är oklart om det stämmer, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.Ingen person ska ha skadats allvarligt i bråket.
Misshandel i Göteborg – en person skadad i bålen
Polisen har ryckt ut på ett misshandelslarm i Angered, Göteborg.– Det är en person som har åsamkats skador i bålen, oklart med vilket typ av föremål. Ambulans är kallad till platsen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.Skadeläget för personen är oklart.
Körde på kvinna – smet från platsen
En kvinna blev under måndagskvällen påkörd av en bil i Kungsbacka.Enligt polisen ska bilisten ha smitit från platsen efter kollisionen.Kvinnan fick föras till sjukhus med lindriga skador.– Det är inga personskador av någon större art, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst.
Man med kniv ska ha rånat butik
Polisen fick under måndagskvällen in ett larm om att en maskerad man med kniv ska ha rusat in i en butik i Trollhättan. Enligt vittnesuppgifter ska mannen ha lämnat platsen till fots.Polisen är på plats och söker i området.– Det är någon typ av rånförsök eller rån. Det är oklart om han har fått med sig något från butiken, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.
Knivrån mot butik – maskerade gärningsmän låste in personalen i en skrubb
Maskerade och beväpnade gärningsmän har rånat ett Apotek i Färgelanda.– De har hotat personalen med kniv och låst in dem i en skrubb, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.
JUST NU: Flera personer i storbråk med tillhyggen
På onsdagskvällen har polisen ryckt ut till Skogome på Hisingen efter larm om ett större bråk mellan ett antal personer som använde tillhyggen.– Vi har en skadad person, han säger att han blivit slagen med en domkraft, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst.Händelsen rubriceras i nuläget som grov misshandel.
Man påkörd vid övergångsställe – förd till sjukhus
På onsdagskvällen var en man och en bilist inblandade i en trafikolycka vid ett övergångsställe i Uddevalla.Mannen fördes till sjukhus med vad som initialt beskrivs som lindriga skador.– Utredningen får utvisa om någon begått något fel i samband med detta, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst.
Här delar polisen ut nallar till sjuka barn
Under julaftonsmorgonen åkte en polispatrull från Göteborgspolisen upp till Drottnings Sivlias barnsjukhus.Uppdraget var att dela ut nallar till de barn som spenderar sin julafton där.– Vi är glada om vi kan bidra med någon form av julstämning till dem som behöver det allra mest, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.
Bil har kört in i trädgård
Enligt larmet har en bil kört in i en trädgård i Grästorps kommun.– Polis, räddningstjänst och ambulans på väg, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.
Läs mer om Stefan Gustafsson och Väst.
Polisens IT-system utslaget sedan klockan 19
Polismyndigheten har drabbats av dataproblem.Det gäller det interna IT-systemet.– Det har pågått i ungefär en timme och det är nationellt, uppger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region väst.– IT-avdelningen har yttre beredskap som gått upp i stab för att jobba med detta, säger Kristian Ljungberg på polisens nationella pressjour.