Stefan löfven

Löfven: Jan Björklund är direkt oseriös

Slöjorna i Iran har orsakat ett stort bråk mellan statsministern och Liberalernas partiledare. I en intervju för Expressen i dag säger Stefan Löfven att Jan Björklund är direkt oseriös med sin kritik. –Patetiskt, svarar Björklund.

Löfven om slöjkritiken: Björklund är oseriös

Statsminister Stefan Löfven (S) tycker att slöjdebatten efter Iranbesöket är löjlig och avvisar kritiken från Liberalernas ledare Jan Björklund som oseriös.
Läs mer om Iranbesöket och Jan Björklund.
Mullornas nätcensur är inte lätt att förstå
Häromdagen var vi en grupp journalister som satt i källaren till en av palatsområdet Sadabads byggnader i Teheran och väntade på att president Hassan Rouhani skulle spisa klart med sin gäst Stefan Löfven.
Kritik mot Iran för helmanlig mottagning av Sverige
Irans delegation bestod uteslutande av män när statsminister Stefan Löfven och handelsminister Ann Linde besökte landet. President Hassan Rouhani kritiseras för att bara vara kvinnofrämjande under valtider.

Carl Johan von Seth: Kräv rent spel av Rumäniens regering

Föreställ er den här situationen: Stefan Löfven, S-ordförande, har nyligen dömts till villkorlig dom efter att ha mixtrat med en folkomröstning. I väntan på ytterligare en rättegång där han står anklagad för maktmissbruk vinner han en stor seger i det nationella valet. Redan här osar det katt, men vi har inte kommit till den riktiga skandalen än.
Läs mer om S-ordförande och Seth.
Löfven fåordig om Irans antifackliga förföljelser
QAZVIN. Statsminister Stefan Löfven ägnade sista dagen av sin Iranresa åt Scanias anläggning utanför Teheran. Affärerna går bra, men finansiering av stora projekt är ett problem och fria fackföreningar existerar inte.
Läs mer om Iranresa och Teheran.
Månadslönen hos Scania-partnern i Iran: 3000 kronor
Iran är ett av världens tio sämsta länder att arbeta i, enligt världsfacket IFS. – Det är en väldigt, väldigt hård situation för de som vågar kliva fram och bli aktiva, säger IF Metalls ordförande Anders Ferbe. Men när Stefan Löfven, S, besökte Scanias partner utanför Teheran kunde han inte svara på vilka fackliga rättigheter de anställda har. – Jag kan det inte i detalj. Jag vet att det inte är samma fackliga rättigheter som vi har hemma, säger statsministern.
Löfven fåordig om Irans antifackliga förföljelser
QAZVIN. Statsminister Stefan Löfven ägnade sista dagen av sin Iranresa åt Scanias anläggning utanför Teheran. Affärerna går bra, men finansiering av stora projekt är ett problem och fria fackföreningar existerar inte.
Läs mer om Iranresa och Teheran.
Löfven om Iranresan: Det är bra att åka hit
TEHERAN/STOCKHOLM. Stefan Löfvens och Ann Lindes resa till Iran för att pusha svenska företag har ifrågasatts från flera håll. Mänskliga rättigheter, kvinnors situation och svårigheterna att organisera sig fackligt, är besvärande anser kritikerna. Men dialog är bättre än att sitta hemma, lyder det svenska budskapet från Teheran. –Det är bra om vi kan vara med och bidra, säger statsministern.
Läs mer om Iran, Iranresan och Teheran.
Löfvens ilska över lögnerna om Wallström
Statsminister Stefan Löfven slår ut mot de falska Twitter-uppgifter som ryska konton sprider om utrikesminister Margot Wallström. Svenska ambassaden i Moskva har tvingats gå ut med ett fejk-alarm där uppgifterna beskrivs som desinformation. – Det är ett ingrepp i vår demokrati, säger Löfven till Aftonbladet om den allvarliga kampanjen.
Erik Ohlsson: Det är för tidigt att döma Löfven för passivitet
Beträffande statsminister Stefan Löfvens resa till Iran kunde det vara frestande att citera den gamle revolutionären Bertolt Brecht: Först kommer käket, sedan moralen (Erst kommt das Fressen, dann kommit die Moral).
Stefan Löfven på besök i Iran
Statsminister Stefan Löfven har inlett sitt besök i Iran där han träffar landets president Hassan Rohani. På dagordningen står bland annat kriget i Syrien, läget i Mellanöstern och handelsfrågor - men också mänskliga rättigheter.
Ewa Stenberg: Statsministern behöver drilla balanssinnet
Stefan Löfven har tagit mark i Teheran för ännu ett politiskt inflammerat besök i en diktatur med potential som stor exportmarknad. I Saudiarabien i höstas hade Löfven svårt att förena önskan om affärer med krav på mänskliga rättigheter. Nu prövas hans balanssinne igen.
Läs mer om Löfven och Teheran.
Löfven välkomnades av Irans president Rouhani
Stefan Löfven hälsades välkommen av Irans president Hassan Rouhani under lördagsmorgonen. Samförståndsavtal skrivs i dag mellan länderna – bland annat om forskning och jämställdhetssamarbete.
Läs mer om Hassan Rouhani och Rouhani.
Löfven välkomnad av Rohani i Iran
Statsminister Stefan Löfven (S) har inlett sitt besök i Iran. Han togs emot av president Hassan Rohani vid en välkomstceremoni nu på morgonen.
Läs mer om Hassan Rohani, Iran och Rohani.
Ministerns hopp för kvinnors rättigheter
Statsminister Stefan Löfven, S, och EU- och handelsminister Ann Linde, S, har landat i Iran. – Vi har flera olika saker att diskutera, situationen i hela regionen, den politiska situationen, inte minst frågor om kvinnors rättigheter, människorättigheter, fackliga rättigheter med de vi ska träffa, säger Linde.
Läs mer om Ann Linde, EUoch, Iran och Linde.
Kraven på Löfven inför resan till Iran
En rad krav följer med Stefan Löfven till Iran i helgen.Pressen att lyfta mänskliga rättigheter är stor – både från höger, vänster och inifrån det egna partiet. – Det är en allvarlig situation i Iran och de flesta parter är överens om att Iran har en lång väg att gå vad gäller mänskliga rättigheter, säger civilminister Ardalan Shekarabi, S, som ställer samma krav på sin chef som han gjorde inför Carl Bildts Iran-besök för två år sen.
Fängslad forskare ska tas upp under besöket i Iran
Statsminister Stefan Löfven ger vid sidan om fallet med den fängslade KI-forskaren Ahmadreza Djalali inga löften om hur han ska ta upp mänskliga rättigheter när han i helgen träffar Irans högsta ledning. Samtidigt varnar Svenska Amnesty för att ökade affärsförbindelser med landet kan legitimera regimens brott mot mänskliga rättigheter.
Hans Blix: Det är rätt att besöka Teheran – men vi ligger långt bak i kön
Många invänder mot att statsminister Stefan Löfven besöker Iran. Det är ändå rätt att åka till Teheran, säger Hans Blix, som har varit utrikesminister, chef för FN:s atomenergiorgan IAEA och för FN:s vapeninspektion i Irak.
Läs mer om Irak, Iran, Stefan Löfven och Teheran.
Stefan Löfven tackar ja till debatt med Anna Kinberg Batra
Statsminister Stefan Löfven (S) tackar ja till en inbjudan från moderatledaren Anna Kinberg Batra till debatt. Beskedet kom på fredagen efter en inbjudan som Kinberg Batra skrev på sin Facebooksida i torsdags kväll. Någon tidpunkt för debatten är ännu inte bestämd.
Spänt läge inför Löfvens Iranbesök
Kriget i Syrien och handelsfrågor står på agendan när statsminister Stefan Löfven i helgen besöker Iran. Besöket sker samtidigt som spänningen i regionen stiger, och tonen mellan Iran och USA hårdnar.
Läs mer om Iran, Stefan Löfven, Syrien och USA.
V-ledaren vill rädda Sollefteå sjukhus med statliga pengar
Upplands-Bro. Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt kräver mer pengar till kommuner och landsting i den kommande höstbudgeten. I budgetförhandlingarna med regeringen hoppas han kunna rädda akutsjukvården i Sollefteå som han besökte på fredagen. Men statsminister Stefan Löfven (S) försvarar nedläggningsbeslutet och skyller på de borgerliga.
Läs mer om Sollefteå och Stefan Löfven.
Erik Ohlsson: Löfven kan inte lämna Teheran utan att ha tagit upp kränkningarna
Å ena sidan ett historiskt kärnteknikavtal och goda förutsättningar för tillväxt. Å andra sidan religiöst förtryck och en aggressiv utrikespolitik. Sveriges statsminister Stefan Löfvn i helgen besöker Iran, ett land som lyckas vara inbjudande och fientligt på samma gång.
Läs mer om Iran, Stefan Löfvn och Teheran.
En statsminister ska vara i Almedalen
Stefan Löfven kritiseras nu av sina egna partikamrater på Gotland för beslutet att strunta i Almedalsveckan i år. – Jag tycker att en statsminister ska vara i Almedalen. Det är viktigt att våra högsta politiker visar att man står upp för den unika miljö och plats som Almedalsveckan utgör, säger Meit Fohlin (S), vice ordförande i regionstyrelsen på Gotland till Helagotland.se.