Stefan löfven

Ewa Stenberg: Misstagen visar att det är illa ställt

Statsministern deklarerade en svensk digital upprustning för två veckor sedan. Sårbarheten för it-angrepp ska minska och risken för att en främmande makt påverkar den svenska demokratin ska begränsas. Samtidigt som Stefan Löfven tog till orda stod datorerna i demokratins hjärta riksdagen öppna för angrepp.
Läs mer om Stefan Löfven.

Den hemlighetsfulla trion som ska få Löfven omvald

De har slipats i SSU-strider, pluggat på Handelshögskolan och arbetat i skuggan av Göran Persson och Mona Sahlin. Nu styr de regeringskansliet i det fördolda. SvD kartlägger partistrategerna bakom Stefan Löfven.
Så ska Löfven få fem år till som partiledare
Moderatledaren tog tunga artilleriet för att få bort honom, medierna spekulerar i hans avgång och partikamraterna strider redan om vem som ska efterträda honom. Men Stefan Löfvens strateger har en plan som ska ge S-ledaren fem år till.
Läs mer om Löfven och S-ledaren.
Just nu: Löfven kommenterar M-utspelet
Statsminister Stefan Löfven kommenterar 14.30 Anna Kinberg Batras förslag på torsdagsmorgonen om en gemensam Alliansbudget, vilket innebar att M-ledaren öppnade för att fälla regeringen. TT sänder live nedan.

Live: Löfven om Moderaternas utspel

Moderaterna har en plan för att fälla regeringen. Nu svarar Stefan Löfven.
Läs mer om Stefan Löfven.
Stefan Löfven kommenterar Moderaternas utspel om budgeten
Klockan 14.30 kommenterar statsminister Stefan Löfven moderatledarens utspel om att fälla regeringen.
Läs mer om Stefan Löfven.
Jonas Sjöstedts ilska på Stefan Löfven
Statsminister Löfven håller återkommande möten med Allianspartierna inför viktiga EU-möten. –Löfven måste förklara sig, säger Jonas Sjöstedt (V) som är starkt kritisk.
Jämlikhet är svenskt svar på populism
Davos. Jämlikhet ska vara Sveriges svar till frihandelns och globaliseringens motståndare. Det menar statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson, båda på Världsekonomiskt forums möte.
Löfven i Davos: Människors oro grund för populism
Den svenska modellen ska gå på export. Statsminister Stefan Löfven vill sprida de svenska iderna i Davos. Fast han medger att ökade klyftor är ett problem. Alla är inte lyckliga i Norden. Men vi har kommit längre och det finns en grundtillit i samhället, säger Löfven till SvD.
Läs mer om Löfven, Norden och SvD.
Vi måste bli bättre på att klara upp brott
DAVOS. Nu ökar pressen på rikspolischef Dan Eliasson inför ödesmötet med inrikesminister Anders Ygeman på fredag. Statsminister Stefan Löfven kräver en omedelbar handlingsplan: – Det måste finnas en tydlig riktning, naturligtvis. Vi måste bli bättre på att klara upp brott.
Läs mer om Dan Eliasson.
Stefan Löfvens svar till Katerina Janouch
DAVOS. Efter kritiken från bland andra Stefan Löfven frågade författaren Katerina Janouch i morse på Facebook: När bjuds jag in till Rosenbad? Vore snyggt, så jag får ge herrarna en sann bild av hur landet ligger. – Sann eller inte, man kan ha olika uppfattningar om hur landet ligger, svarar statsministern nu.
Polisen i Göteborg ger statsministern svar på tal
Reformen är rätt och polisen i Göteborg anser att den måste genomföras, hävdar statsminister Stefan Löfven (S).Inte alls, svarar Göteborgs poliskår.–Prestige får gå före sunt förnuft, det är pinsamt, säger Anders Karlsson, som varit polis i 34 år.
Läs mer om Göteborg och Stefan Löfven.
Janouch-debatten är ett lågvattenmärke
Ida Ölmedal suckar över hur Stefan Löfven blåser upp Janouch-ballongen.
Joe Bidens skarpa varning till Europa
DAVOS. USA:s avgående vicepresident Joe Biden riktar nu en allvarlig varning till världen: –Moskva kommer att försöka påverka val i Europa precis som i USA, säger han. Samtidigt hyllas Joe Biden av statsminister Stefan Löfven.
Läs mer om Europa, Joe Biden, Stefan Löfven och USA.
Löfven kritiserar Janouchs bild av Sverige
Statsministern Stefan Löfven kritiserar den bild av Sverige som författaren Katerina Janouch gett i tjeckisk tv. Det är ett väldigt konstigt uttalande säger Löfven till Aftonbladet.
Löfven kritiserar Janouchs bild av Sverige
Statsministern Stefan Löfven kritiserar den bild av Sverige som författaren Katerina Janouch gett i tjeckisk tv. Det är ett väldigt konstigt uttalande säger Löfven till Aftonbladet.
Polisen i Göteborg ger Löfven svar på tal
Reformen är rätt och polisen i Göteborg anser att den måste genomföras, hävdar statsminister Stefan Löfven (S).
Läs mer om Göteborg, Löfven och Stefan Löfven.
Löfven: Naturligtvis inte bra för EU
DAVOS. Stefan Löfven beklagar beskeden från Storbritanniens premiärminister Theresa May i dag. – Det är naturligtvis inte bra för EU, men vi kommer att hantera det, säger han. Samtidigt står det klart att det inte blir något möte mellan statsministern och Kinas president Xi Jinping under Davoskonferensen.
Borg: Trump positiv för världsekonomin
DAVOS. Donald Trump i Vita huset är bra för världsekonomin – på kort sikt, hävdar nu förra finansministern Anders Borg i en stor intervju för Expressen. – Ekonomin i världen kommer att förstärkas, säger han på World Economic Forum i schweiziska Davos. Samtidigt uppmanar han statsminister Stefan Löfven att trycka på för en europeisk tillväxtagenda.
Löfven: Som att hälla grus i stället för olja i maskineriet
Donald Trumps vallöften om upprivna handelsavtal och strafftullar för företag oroar statsminister Stefan Löfven (S). – Det blir som att hälla grus i stället för olja i maskineriet, säger Löfven till TT om den kommande presidentens befarade handelspolitik.
Läs mer om Löfven och Stefan Löfven.
LO-basen: Trump banar väg för Kina
DAVOS. Framgångarna för Donald Trump banar väg för Kina. Den analysen gör LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson som i dag anländer till World Economic Forum i den schweiziska skidorten Davos. –Med valet av Trump och allt som händer i omvärlden tror jag att det är viktigt att föra en dialog med Kina, säger han till Expressen. Men Stefan Löfven missar Xi Jinpings tal.
Statsminister Stefan Löfven besöker Iran
Nu är det klart att Stefan Löfven besöker Iran. Statsministern reser tillsammans med handelsminister Ann Linde och samtalen ska bland annat handla om situationen i Syrien.
Läs mer om Ann Linde, Iran, Stefan Löfven och Syrien.
Näringslivet hänger med Löfven till Iran
Statsminister Stefan Löfven besöker Iran den 11–12 februari på inbjudan av president Hassan Rouhani. Handelsfrågor, bilaterala samarbetet och utvecklingen i regionen med fokus på Syrien står på dagordningen.
Läs mer om Hassan Rouhani, Iran, Löfven och Syrien.
Stefan Löfven åker till Iran
Läs mer om Iran.
Det här borde skrämma fler än Stefan Löfven
SSU-basar brukar gå mycket långt, men Philip Botström tog en taxi. Tajmingen var det värsta för S-ledningen – taxitrippen frontalkrockar med Stefan Löfvens nya strategi.