Stefan löfven

Löfven backar om skattehöjningar – men behåller flygskatten

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet enades i helgen om att dra tillbaka två av tre föreslagna skattehöjningar, enligt uppgifter till Expressen.Stefan Löfven räknar med att alliansen nu drar tillbaka hotet om misstroendeförklaring – men införandet av en flygskatt finns kvar i regeringens höstbudget.

Våldet i Malmö kostar 1 miljon kr – i månaden

Statsminister Stefan Löfven gick på söndagen ut med löftet att höja anslaget till polisen.Men siffror som Kvällsposten tagit fram visar att Malmö redan ligger back med 33 miljoner.Skälet: Våldsvågen och gränskontrollerna.– Den totala merkostnaden januari-juli 2017 för våldssatsningen uppgår till ca 8,6 miljoner, säger Monica Hallberg, ekonomichef vid polisen syd.
Löfven spelar den oberörde på sommarscenen
De kan ta min polisminister, men inte min politik. Det var budskapet när statsminister Stefan Löfven sommartalade och utlovade ett miljardregn över polisen. Men om bara några veckor kan regeringen Löfven tvingas att backa också från politiken.
Läs mer om Löfven och Stefan Löfven.
Statsminister Löfven sommartalade
På onsdagen höll Stefan Löfven sitt årliga sommartal, det här året i Eskilstuna. Och i sitt tal blickade Stefan Löfven bakåt på politiska åtgärder han anser att regeringen gjort och tittade framåt mot planerade reformer.
Läs mer om Eskilstuna och Stefan Löfven.

Stefan Löfven körde över Dan Eliasson

Upptakten inför årets sommartal var inte den bästa för Stefan Löfven.Under fredag-lördag sköts tre svenskar till döds, fyra skadades.Men det gjorde samtidigt hans stora utspel obehagligt vältajmat.Polisen får två miljarder kronor mer nästa år och sammanlagt 7,1 mer de närmaste tre åren.
Regeringen: 7,1 miljarder till polisen
Regeringen höjer anslaget till polisen på totalt 7,1 miljarder kronor under de närmaste tre åren. Pengarna ska gå till en ökning av antalet poliser och till att förbättra polisernas arbetsmiljö. Detta meddelade statsminister Stefan Löfven och justitie- och inrikesminister Morgan Johansson på söndagen vid en gemensam pressträff inför Stefans Lövens sommartal i Eskilstuna.
Regeringens skryt med pengar löser inte alla problem
Polisministern har fått sparken, men regeringens politik är densamma. Det är budskapet som Stefan Löfven vill kommunicera i samband med dagens sommartal, skriver SvD:s politiska analytiker Göran Eriksson.
Live: Stefan Löfvens sommartal
Stefan Löfven sommartalar i Eskilstuna.
Läs mer om Eskilstuna.
Stefan Löfven håller sommartal i Sörmland
Statsminister Stefan Löfven håller sitt sommartal i Eskilstuna i dag.Klockan 10.30 hålls en presskonferens med Löfven samt justitie- och inrikesminister Morgan Johansson.
10.30: Löfven och Johansson håller pressträff
VIDEO | Sveriges Statsminister, Stefan Löfven (S) och Morgan Johansson, inrikesminister (S) håller pressträff i Eskilstuna. Följ SvD:s liverapportering.
Hektisk höst för Löfven: Här är fem tuffa utmaningar
Det är viktigt att möta människor i hela Sverige, säger Stefan Löfven som på söndagen sommartalar i Eskilstuna. Ett år före valet väntar misstroendevotum, bråk om budgeten och krav på nya reformer. Men statsministern har också anledning till optimism. SvD listar plus och minus för Socialdemokraterna.
Regering och opposition eniga på Stefan Löfvens 60-årskalas
Stefan Löfven firade sin 60-årsdag med ett jättekalas på fredagen.Alla partiledarna var bjudna – utom Jimmie Åkesson.Detta eftersom SD inte är ett parti statsministern vill samarbeta med, enligt Löfvens pressekreterare Jonatan Holst.
Ewa Stenberg: Flera hårda prövningar väntar Löfven
Statsminister Stefan Löfven (S) kommer att utsättas för hårda prövningar den närmaste tiden. Försvarsministern ser ut att få gå på plankan redan om några veckor och säkerhetsskandalen på Transportstyrelsen kan mycket väl komma närmare Löfven.
Läs mer om Löfven och Transportstyrelsen.
Löfven förfärad av misstänkt dåd i Barcelona
Efter den misstänkta terrorattacken i Barcelona på torsdagen lämnar statsminister Stefan Löfven ett skriftligt uttalande:
Läs mer om Barcelona och Stefan Löfven.
Regeringen har sjabblat med rikets säkerhet tidigare
Stefan Löfven vill som varje statsminister gärna framstå som regeringsduglig, det gäller även frågor som rör rikets säkerhet. Skrapar man på ytan är det inte riktigt så det ser ut. S-MP-regeringen har agerat tveksamt – sjabblat – även innan it-skandalen uppdagades.
KU utreder skandalen på Transportstyrelsen
Transportstyrelsens generaldirektör Maria Ågren fick sparken.Sedan offrades inrikesminister Anders Ygeman och infrastrukturminister Anna Johansson.I dag inleder riksdagens konstitutionsutskott den politiska granskningen av det som skapade sommarens stora regeringskris – IT-upphandlingen av Transportstyrelsen.– Det är ett haveri, sa Stefan Löfven när han kommenterade skandalen för första gången.
Rätt att pressa parterna om integrationen
DN 16/8 2017. Alliansen har en id om hur integrationen på arbetsmarknaden ska ta fart. Det är mer än Stefan Löfven och hans regering har.
Läs mer om Stefan Löfven.
Löfven: Förbereder ett brett regeringsunderlag
Regeringen ska förbereda sig för ett bredare regeringsunderlag under nästa mandatperiod. Det sa statsminister Stefan Löfven på måndagen under en pressträff, där han åter uppmanade enskilda riksdagsledamöter att ta ansvar för sitt röstande vid ett eventuellt misstroendevotum mot försvarsminister Peter Hultqvist.
Löfven: Blockpolitiken är skadlig för Sverige
Blockpolitiken är skadlig för Sverige och det behövs ett bredare regeringsunderlag. Det sa statsminister Stefan Löfven (S) på SSU-kongressen.
Läs mer om Stefan Löfven och Sverige.
Löfven: Vi ska visa vägen till ett annat samhälle
VIDEO | Statsminister Stefan Löfven håller tal på sista dagen av Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbunds kongress. Följ talet direkt nedan från 11.30.
Stefan Löfven vill ha bredare regeringsunderlag
Det behövs ett något bredare regeringsunderlag under nästa mandatperiod. Det sade statsminister Stefan Löfven (S) när han talade på det socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU:s kongress i Stockholm på måndagen.
Läs mer om Stefan Löfven och Stockholm.
Stefan Löfven talar på SSU-kongressen
Statsminister Stefan Löfven håller tal på ungdomsförbundets SSU:s kongress i Älvsjö.Ett arbete som i högsta grad har bidragit till att förändra Sverige, säger han om SSU:s arbete.
Läs mer om Sverige och Älvsjö.Ett.
Stina Oscarson: Stefan Löfven har en hel del att lära av nycirkusen
Ordet demokrati måste förvandlas till ett verb, skriver Stina Oscarsson som önskar en demokratisk förnyelse. Tänk om någon vågade säga: Detta är politik i dag. Och det här skulle det kunna vara. Detta är rikedom, rättvisa. Detta är ett samhälle
Läs mer om Stina Oscarsson.
Janouchs vänskap – med Peter Springare
När Katerina Janouch i tjeckisk tv beskrev Sverige som ett land som vacklar under massinvandringen blev det en sådan turbulens att till och med statsminister Stefan Löfven kommenterade. Nu släpper hon sin nya roman på eget förlag, eftersom Piratförlaget annars ville pausa samarbetet. - Jag blev inte bjuden på Piratförlagets vårfest, men jag har efter turbulensen fått oändligt mycket stöd och kärlek från andra människor från alla partier och hittat nya samarbeten, säger Katerina Janouch, aktuell med Vapendragerskan.