Stefan löfven

Statsministerns julklapp – motståndarens bok

Det gäller att hålla koll på motståndarna.När statsminister Stefan Löfven, S, och fru Ulla Löfven gav sig ut i julklappshandeln stod L-toppen Birgitta Ohlssons bok på inköpslistan.Helt rätt! skriver KD-ledaren Ebba Busch Thor på Instagram.

Regeringens beslut: Mörkar utredningen

I en intern granskning som Stefan Löfven tillsatte i somras får regeringskansliet en bakläxa för hanteringen av it-skandalen.Beslutet är att de mörkar utredningen.Det skriver Dagens Nyheter.
Läs mer om Stefan Löfven.
Regeringen mörkar granskningen av it-skandalen på Transportstyrelsen
Regeringskansliet får bakläxa för hanteringen av it-skandalen. Det framgår av den interna granskning som statsminister Stefan Löfven tillsatte i somras. Men trots löften om transparens lägger regeringen locket på. Ingen vill prata med DN om utredningen och detaljer om den hålls hemlig.
K-G Bergström: Han stjäl klassresan från Löfven
Nye moderatledaren Ulf Kristersson har hållit sitt första jultal – och avhandlade bland annat metoo, hjärtefrågan social rörlighet och integration.Expressens politiske kommentator K-G Bergström svarar på tre frågor om talet.– Han håller på att stjäla klassresan från Stefan Löfven, säger K-G Bergström i Expressen TV.

Mötet avslutat i natt – är fortfarande inte överens

BRYSSEL. Migrationspolitiken fortsätter att splittra EU:s regeringschefer. Nästa deadline för förhandlingarna: juni 2018. – Det är fortfarande väldigt svårt, konstaterar statsminister Stefan Löfven.
Läs mer om Stefan Löfven.
Löfven nobbar Kristerssons invit om tiggerifrågan
Statsminister Stefan Löfven berömmer sin politiska motståndare Ulf Kristersson (M) som han beskriver som duktig, påläst och erfaren.Trots detta vill han inte göra upp med Moderaterna i frågan om tiggeri.– Vi kan inte acceptera en situation där människor tvingas sitta på gatan och tigga. Om vi är överens om det är det bra. Men jag tror inte att ett förbud i sig får stopp på tiggeriet, säger han i en stor julintervju med Aftonbladet.
Löfven ska sätta hårt mot hårt under EU-toppmöte
Hård strid väntar när EU-ländernas ledare ska prata flykt och migration på kvällens EU-toppmöte i Bryssel. Statsminister Stefan Löfven lovar markera mot rådsordförande Donald Tusk.
Läs mer om Bryssel, Donald Tusk och EU-toppmöte.
Löfven sågar EU-toppen inför kvällens Brysselmöte
BRYSSEL. EU:s ledare samlas nu i Bryssel för årets sista toppmöte – där Brexitagendan överskuggar det mesta.Detta kommer att bli en vild kamp mot klockan där vår enighet åter kommer att vara av central betydelse, skriver Europeiska rådets ordförande Donald Tusk.Samtidigt planerar Stefan Löfven att såga värden för hans slutsatser om migrationspolitiken.
Löfven: Beklagligt att USA lämnar Paris-avtalet
Statsminister Stefan Löfven var en av flera av världens ledare som på tisdagen befann på klimatmötet One Planet Summit i Paris.Mötet hölls på dagen två år efter att Parisavtalet skrevs under.–Avtalet lever, men det är beklagligt att USA lämnar, säger Stefan Löfven till Expressen.
Löfven i samtal med Ahlin om anklagelserna
Enligt ett flertal källor till DN ska talmannen Urban Ahlin (S) ha utnyttjat sin maktposition efter en utredning om sexuella trakasserier 2008.Under måndagen meddelade Ahlin att han inte kommer att kandidera till riksdagen 2018.– Vi tar allvarligt på det här, säger Stefan Löfven till Expressen.
Statsministerns mobilmiss på Nobelbanketten
Här gör statsminister Stefan Löfven en Göran Persson.Han tar upp mobilen vid honnörsbordet under pågående Nobelmiddag. Ett etikettsbrott som heter duga!– Det är inte okej att sitta och fippla med mobilen på en Nobelfest, såvida det inte är direkt kopplat till ämbetet, säger Mats Danielsson, expert på vett och etikett.Expressen kan samtidigt berätta vem statsministern har som bakgrundsbild på sin mobil.
Väljarna litar mest på Annie Lööf
Centerpartiets ledare Annie Lööf åtnjuter högst förtroende av riksdagspartiernas partiledare bland väljarna, visar SVT/Novus decembermätning. Statsminister Stefan Löfven (S) halkar ner från den tidigare förstaplaceringen och Moderaternas Ulf Kristersson intar en tredjeplacering.
Läs mer om Annie Lööf.
Väljarna litar mest på Annie Lööf
Centerpartiets ledare Annie Lööf åtnjuter högst förtroende av riksdagspartiernas partiledare bland väljarna, visar SVT/Novus decembermätning. Statsminister Stefan Löfven (S) halkar ner från den tidigare förstaplaceringen och Moderaternas Ulf Kristersson intar en tredjeplacering.
Läs mer om Annie Lööf.
M går framåt – gapet mellan blocken minskar
Moderaterna och Ulf Kristersson går framåt medan Socialdemokraterna och Stefan Löfven backar.Därmed minskar gapet mellan blocken och det är nu 40,8 procent för de rödgröna mot Alliansens 40,2 procentDet visar Novus opinionsundersökning som gjorts i samarbete med Omni.
Ewa Stenberg: S problem med unga väljare och SD:s med kvinnor fortsätter
Stödet för Socialdemokraterna bland väljare över 64 år är ungefär dubbelt så stort som bland väljarna under 30 år. Det blir en huvudvärk för Stefan Löfven inför valrörelsen, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg efter att SCB släppt hela sin väljarundersökning.
Ewa Stenberg: Nu har Metoo-kampanjen nått också rikets högste folkvalde
Talman är den högsta post någon kan väljas till i Sverige. Hen kommer efter kungen, men före statsministern, i rang. Uppdraget kräver lång politisk erfarenhet, stor integritet och gott omdöme. S-ledaren Stefan Löfven har haft en strikt syn på vilka misstag en ledande politiker får ha i bagaget. Men den interna utredningen om sexuella trakasserier 2008 blev aldrig ett hinder för Ahlin att bli talman.
Läs mer om Ahlin, Metoo-kampanjen och Sverige.
Löfven efter KD:s kritik: Står upp för tvåstatslösning
KD riktar ny kritik mot utrikesminister Margot Wallström (S) – och menar att hon är partisk i Israel-Palestina-konflikten.– Sverige står upp för tvåstatslösningen. Det har vi sagt hela tiden, svarar statsminister Stefan Löfven (S).
Stefan Löfven lovar två statliga myndigheter till Västernorrland
Statsminister Stefan Löfven (S) lovar två statliga myndigheter till Västernorrland.Det innebär 50-80 statliga jobb till länet.
Stefan Löfven träffar BB-ockupanter
Ockupanterna på nedläggningsdrabbade Sollefteås BB har försökt få till stånd ett möte med statsminister Stefan Löfven (S) en längre tid och i eftermiddag ska det bli av.
Läs mer om BB-ockupanter och Stefan Löfven.
Carl Bildt: Därför förlorar Löfven valet
WASHINGTON. Under oktober-november har Carl Bildt besökt tre världsdelar, ett femtontal länder. Så mycket reste han inte ens som utrikesminister.Expressen följde med honom på en av alla resor till Washington DC.– Man kan inte sitta och rulla tummarna om man ska hänga med.Samtidigt stänger han dörren för en ministercomeback – och räknar ut Stefan Löfven:– Jag har svårt att se att den här regeringen överlever.
Allt färre unga arbetslösa – 90-dagarsgarantin uppnådd
Allt färre unga är arbetslösa och regeringen kan nu pricka av vallöftet om en 90-dagarsgaranti för ungdomar. - I dag är det en glädjens dag för Sverige, säger statsminister Stefan Löfven (S).
Läs mer om Stefan Löfven och Sverige.
Inte säkert att man får stanna ändå
För första gången kommenterar Stefan Löfven överenskommelsen om ensamkommande.– För en begränsad grupp ungdomar ger vi en ny möjlighet, men det bygger på att man ansöker och studerar. Det är inte säkert att man får stanna ändå, säger statsministern till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Stefan Löfven.
Persson föll i kamp – Löfven föll i kramp
För tolv år sedan besegrades självaste Göran Persson av en fjunig 22-årig Gustav Fridolin. I veckan gick Stefan Löfven samma öde till mötes.