Stefan löfven

EU-ledarnas nya asylmisslyckande

BRYSSEL. EU:s stats- och regeringschefer lyckades inte bryta dödläget om ett gemensamt asylsystem och en rättvis fördelning i kväll – heller. – Det slutade med att första halvan 2018 är vad vi ska sträva efter, säger statsminister Stefan Löfven.
Läs mer om Stefan Löfven.

Löfvens uppmaning – efter MeToo-kampanjen

BRYSSEL. Stefan Löfven uppmanar nu tusentals kvinnor i #MeToo-kampanjen att polisanmäla det de utsatts för.I samband med EU-toppmötet i Bryssel säger han på torsdagskvällen till Expressen:– Om det som hänt är brottsligt ska det naturligtvis anmälas.Statsministern kommenterar också det faktum att många utpekade gärningsmän nu namnges i sociala medier.
Här kastar sig Spaniens ledare ur livvaktsbilen
BRYSSEL. Spaniens premiärminister Mariano Rajoy kastade sig ur livvaktsbilen och rusade sedan förbi alla journalister när han på torsdagseftermiddagen anlände till EU-toppmötet i Bryssel.– Det som sker i Katalonien och Spanien är väldigt oroväckande – och allvarligt, konstaterade statsminister Stefan Löfven ett par minuter senare.
Morgan Johansson besöker Helsingborg efter attacken
Dådet mot Helsingborgs polishus har fördömts som en attack mot demokratin av statsminister Stefan Löfven.Nu besöker justitieminister Morgan Johansson Helsingborg med anledning av händelsen.

Straffskärpningar är så idfattigt

Maria Abrahamsson, M, och Lars Ohly, V, analyserar utfrågningen av statsminister Stefan Löfven i Bara Politik.– Det är väldigt många straffskärpningar hans parti vill göra, säger Maria Abrahamsson.
Löfven om trakasserier: Man beter sig inte så här
Utrikesminister Margot Wallström berättar att hon utsatts i form av tafsande från en bordsgranne under en EU-middag. - Det är bedrövligt, säger statsminister Stefan Löfven.
Läs mer om EU-middag och Stefan Löfven.
Poliserna i Helsingborg ville ha staket – kommunen sa nej
Poliskontoret i Helsingborg utsattes natten mot onsdag för en explosionsattack.Kilovis med sprängmedel kan ha använts, och statsminister Stefan Löfven kallar dådet för en attack mot vår demokrati.Nu berättar skyddsombudet Åsa Wulff att polisanställda har velat ha bättre skalskydd på polisstationen – i tio års tid.
Löfven: Kompakt motstånd mot flyktingsöverenskommelse
Statsminister Stefan Löfven (S) beskrev på onsdagen läget i förhandlingarna EU:s framtida flyktingpolitik som mycket problematiskt. På EU-nämndens möte inför toppmötet som inleds på torsdag pekade han ut Polen och Ungern som bromsklossar. Samtidigt fick regeringen kritik av Centerpartiet och Vänsterpartiet för att gå med på en alltför hård flyktingpolitik.
Stefan Löfven frågas ut i direktsändning i kväll
Klockan 19.00 frågas Stefan Löfven ut i direktsändning i Expressens politikmagasin Bara Politik.Han svarar då på frågor om skandalbolaget Allra, beslutet att dra tillbaka utnämningen av Thomas Bodström –och företrädaren Håkan Juholts utspel om att Sverige är på väg att bli en diktatur.Det handlar också om nätkampanjen #MeToo – och om statsministerns syn på SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Ingvar Carlssons krav på Löfven
Tidigare statsministern Ingvar Carlsson, 82, vill att efterträdaren Stefan Löfven, 60, som på onsdagen gästar Expressens direktsända politikmagasin Bara Politik, samarbetar mer över blockgränsen. –Det är inte bara politik, det är ren matematik som kräver detta, säger han. Han efterlyser samtidigt en ny satsning på pensionärer.
Löfven: Allt för sällan får män ta konsekvenserna
Nu kommenterar Stefan Löfven, S, hashtaggen #Metoo – där kvinnor delar med sig av sina erfarenheter av sexuella trakasserier och övergrepp.Han hoppas att skärpt lagstiftning ska leda till att fler polisanmäler.– Kvinnorna får alltid leva med konsekvenserna av övergreppet men allt för sällan gäller detsamma för gärningsmannen, skriver statsministern på Facebook.
Läs mer om Facebook och Stefan Löfven.
Nye M-ledaren angriper Löfven
Moderatledaren Ulf Kristersson anklagar statsminister Stefan Löfven (S) för att skylla alla problem på Moderaterna. – Ett sånt trams, sade han i sitt stämmotal.
Alla tappar i förtroende – Lööf petad från toppen
Samtliga partiledare tappar i förtroende jämfört med Novus senaste mätning i juli. Största tappet gör Annie Lööf (C) som backar 6 procent. Statsminister Stefan Löfven är den som tappar minst, 2 procent, trots hot om misstroende i riksdagen.
Läs mer om Annie Lööf och Lööf.
Löfven lovar stoppa våldet
Expressens reportage om hur gängkriminalitet tagit över statsdelen Östberga har väckt stor uppmärksamhet.Nu har statsminister Stefan Löfven och justitie- och inrikesminister Morgan Johansson besökt bostadsområdet och lovar ökad trygghet.– Vi ska visa att samhället alltid är starkare än gängen, säger statsministern.
Löfven stödjer Bodström som ny landshövding
Regeringen backar inte om att utse Thomas Bodström till landshövding i Stockholm, enligt statsminister Stefan Löfven. Om nya, för Bodström, graverande uppgifter skulle komma fram om hans styrelsepost i Allra får det hanteras då.
Storbråk om ekonomin – här är expertens betyg
Stefan Löfven och moderatledaren Ulf Kristersson turades om att anklaga varandra för ekonomiskt lättsinne.– Låt inte borgerligheten förstöra ekonomin igen, sa Löfven.–Vad är det regeringen vet som inga ekonomer tror på, sa Kristersson.Men Håkan Frisn, prognoschef vid SEB, tycker att både nuvarande regering och den förra skött ekonomin bra.– På en femgradig skala blir betyget en 4 för var och en.
Erik Helmerson: Sluta med skattefusket, Löfven
Stefan Löfven talar mot bättre vetande och är gång på gång ohederlig när han beskriver alliansens skattesänkningar.
Läs mer om Löfven.
Jimmie Åkesson: Lågt, Stefan Löfven
I partiledardebatten i riksdagen går det hett till mellan Jimmie Åkesson (SD) och statsminister Stefan Löfven. – Det är så lågt att det inte anstår en statsminister i något land, sa Jimmie Åkesson till Stefan Löfven.
Statsministern och M-ledaren i frän duell om statsfinanserna
Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) rök ihop i en frän duell om statens finanser under riksdagens partiledardebatt. – Lite grundläggande ödmjukhet hos statsministern hade varit klädsamt, sade den nya M-ledaren.
Läs mer om M-ledaren och Ulf Kristersson.
Sist vann Kristersson – nu möts partiledarna igen
I söndags möttes partiledarna i en debatt i Agenda. Klockan 09 på onsdagen är det dags för ytterligare en partiledardebatt.–Vi ska fokusera på det vi är besatta av, säger Stefan Löfven inför debatten.
Löfven faktagranskad: Gult ljus om inträdesjobb
Med hjälp av två experter har SVT faktagranskat statsminister Stefan Löfvens påståenden om låga löner i söndagens partiledardebatt i Agenda.Resultatet: gult ljus.
Läs mer om Agenda.Resultatet och SVT.
Experter skeptiska till Löfvens löneuttalande
I SVT:s Agenda påstod Stefan Löfven att en miljon svenskar får sänkt lön om Alliansen får igenom sitt förslag om sänkt lön.Nu har SVT granskat det statsministern sa i samband med partiledardebatten – något flera är skeptiska till.
Läs mer om Alliansen, SVT och Stefan Löfven.
Statsministern KU-anmäls av Kristdemokraterna
Efter DN:s avslöjande om Regeringskansliets egen outsourcing KU-anmäls nu statsminister Stefan Löfven av Kristdemokraterna. – De borde ha lärt sig en rejäl läxa efter det som hänt under sommaren, säger Mikael Oscarsson, försvarspolitisk talesperson för KD.
Stefan Löfven ilska mot Ebba Busch Thors invit
KD-ledaren Ebba Busch Thor vägrade ta Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i hand om sjukvården under söndagens partiledardebatt men sa i stället:– Jag tar gärna dig i hand i andra frågor.En invit som retade upp Stefan Löfven, S, ordenligt.– Det är ett moras på andra kanten. Ett parti som byggt sin politik på kristna värderingar, vad tycker de är så lockande med ett rasistiskt parti med rötter i nazismen?
Läs mer om Stefan Löfven.
K-G Bergström om partiledardebatten
Halvtid i partiledardebatten.Ulf Kristersson gick till angrepp mot Stefan Löfven och Gustav Fridolin blev uppläxad av SVT:s Mats Knutsson.Så här tycker Expressens K-G Bergström om debatten så här långt.