Stefan löfven

På möhippa med Stefan Löfven

Katarina Leifdotter fick sig en möhippa som heter duga när hon under lördagen befann sig i Humlegården i Stockholm. Där stötte hon nämligen på statsminister Stefan Löfven i parken, som gärna ställde upp på en bild med den blivande bruden – som vid tillfället bar ögonbindel och trodde hon stod bredvid en slottsvakt med stor mage.
Löfven: Det är ett gift – det är jätteallvarligt
Stefan Löfven kommenterar nu försöket till matchfixning inför rivalmötet mellan IFK Göteborg och AIK: –Vi kan inte ha en ordning där det finns misstankar om att matcher är fixade, då försvinner ju hela poängen med fotbollen. Statsministern öppnar samtidigt för att se över lagstiftningen.
Läs mer om AIK.

Hon blir första kvinnan på tunga maktposten

IF Metall, ett av Sveriges tyngsta fackförbund, har aldrig haft en kvinna som ordförande.Men i morgon ändras det.Marie Nilsson, med 30 års facklig erfarenhet, väljs då till ny ordförande, skriver SvD Näringsliv.Tidigare leddes förbundet av nuvarande statsminister Stefan Löfven (S).
Rekordmånga unga tvingas bo kvar i föräldrahemmet
Hela 213 000 unga vuxna bor nu ofrivilligt hemma hos sina föräldrar. Det är den högsta siffran sedan vår rapport började publiceras för tjugo år sedan. Det är nu dags för regeringen och Stefan Löfven att införa en kommunal bostadsgaranti för unga under 25 år, skriver Marie Linder och Jonas Nygren, Hyresgästföreningen.
Erik Helmerson: Löfven saknar svar om jobben
Kan du bara tala om arbeten som skapas av skattepengar, Stefan Löfven?
Läs mer om Stefan Löfven.
Hårda dueller om krisen i sjukvården
Sjukvårdskrisen hamnade i fokus för SVT:s partiledardebatt på söndagen. Både moderatledaren Anna Kinberg Batra och KD-ledaren Ebba Busch Thor tog upp sina egna förlossningar i debatten. Statsminister Stefan Löfven som pressades på sitt ansvar svarade med att störst problem finns i borgerligt styrda landsting.
Annie Lööfs pik till Stefan Löfven
Det hettade till direkt i partiledardebatten när Annie Lööf förlöjligade regeringens jobbpolitik. – Det är fler som har varit i rymden än som har fått ett trainee-jobb, sa Centerpartiets ledare med adress statsminister Stefan Löfven. Splittringen i fråga om id-kontroller i Malmö-regionen blev också tydlig mellan partierna.
Löfven: Jag ser fram emot att debattera
Klockan 20 möts partiledarna i Agendas partiledardebatt. SVT-programmet har valt ut fyra ämnen för debatten – och statsminister Stefan Löfven ser fram mot att möta sin M-rival i debatt om sjukvårdsfrågor. – Där är huvudmotståndaren Anna Kinberg Batra, säger statsministern. Artikeln fortsätter under liverapporteringen.
Björklunds varning efter LUF:s Löfven-bild
Här får liberala ungdomsförbundet oväntat besök. När de var ute och kampanjade stannade statsminister Stefan Löfven till vid oppositionslägret. Men L-ledaren Jan Björklund höjer ett varningens finger: Akta er för honom är hans råd på Twitter.
Läs mer om Stefan Löfven och Twitter.
Emmanuel Macron kommer till Sverige
Emmanuel Macron kommer till Sverige i november, rapporterar Aftonbladet. Statminister Stefan Löfven bjöd in den nyvalda presidenten när han ringde för att gratulera honom till segern på fredagen.
Läs mer om Aftonbladet och Sverige.
Löfven anmäls för att ha röjt hemliga uppgifter
Riksdagens andre vice talman Björn Söder (SD) har lämnat in en åtalsanmälan mot statsministern för brott mot tystnadsplikten. Enligt Söder lämnade Stefan Löfven ut sekretessbelagda uppgifter under en tv-sänd utfrågning i konstitutionsutskottet i måndags. – Han kan därmed ha begått ett brott mot tystnadsplikten, säger Björn Söder till Expressen.
BB-ockupanterna får inte träffa Löfven
BB-ockupanterna firar i morgon dag 100 i sin kamp för svensk förlossningsvård - med att under torsdagen träffa flera av partiledarna utanför riksdagen. De är kritiska mot att de inte får träffa statsministern. – Jag har försökt få Stefan Löfven att ge oss en minut så vi kan lämna listorna till honom. Men nej. Det är jättetråkigt att han som är högst ansvarig inte kan ta emot oss, säger Carina Hellström, som demonstrerar.
Löfven pressas om FN:s säkerhetsråd
Stefan Löfven, S, pressas i Konstitutionsutskottet, KU, i dag.En av granskningarna rör Sveriges kampanj för en plats i FN:s säkerhetsråd.Partikamraten och KU:s vice ordförande Björn von Sydow ville ha svar på frågan om statsministern anser att kampanjen varit ickekorruptiv:– Vi är en trovärdig och vederhäftig medlem i samfundets arbete och kommer inte att tillåta några som helst tendenser till korruption, svarade Löfven.
Svenska gratulationer till Emmanuel Macron
Mittenliberalen Emmanuel Macron är Frankrikes näste president. Det stod klart vid 20-tiden på söndagskvällen. Direkt började reaktionerna komma – och de svenska politikerna gratulerar Macron till segern. – Det är en seger för det franska folket och för det europeiska samarbetet, säger statsminister Stefan Löfven, S, i ett uttalande.
Statsminister Löfven gratulerar Macron
Statsminister Stefan Löfven (S) gratulerar Macron i en skriftlig kommentar.
Läs mer om Macron.
Jimmie Åkesson skyller terrordådet på Stefan Löfven och övriga riksdagspartier
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson lade skulden för terrorattentatet på Drottninggatan på statsminister Stefan Löfven och övriga riksdagspartier när han på lördagen höll sitt vårtal i Stockholm. – Efter en tid av sorg är det är dags att börja utkräva politiskt ansvar, sade han.
Jimmie Åkesson skyller terrordådet på Stefan Löfven och andra partier
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson lade skulden för terrorattentatet på Drottninggatan på statsminister Stefan Löfven och övriga riksdagspartier när han på lördagen höll sitt vårtal i Stockholm. – Efter en tid av sorg är det är dags att börja utkräva politiskt ansvar, sade han.
Stefan Löfven väljer Järva före Almedalen i sommar
Spånga IP nordväst om Stockholm lyckas med vad Almedalen går bet på – att locka till sig statsminister Stefan Löfven. – Demokratin behöver träda in i våra utsatta områden, säger Ahmed Abdirahman, initiativtagare till politikerveckan Järva.
Järva politikervecka utmanar Almedalen
Almedalen får konkurrens av Järva som startar en egen politikervecka. Till skillnad från Almedalen har man lyckats locka alla partiledare – även statsministern. – Här i Järva kommer Stefan Löfven att få träffa vanliga människor, säger initiativtagaren Ahmed Abdirahman,
Löfven försvarar nazisters rätt att demonstrera
Statsminister Stefan Löfven anser att det är fullständigt oacceptabelt att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) förstörde en pappdocka föreställande försvarsminister Peter Hultqvist på scenen under sitt möte på första maj i Falun. Men han försvarar nazisternas rätt att demonstrera.
Läs mer om Falun, Nordiska och Peter Hultqvist.
Svenska folket gillar regeringens nya bilskatt
De flesta bil- och motororganisationer har sågat regeringens förslag till ny bilskatt.Men svenska folket verkar hålla med Stefan Löfven.Enligt en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av KVD Bilpriser näst intill en majoritet av de tillfrågade se Löfvens förslag bli verklighet.
Läs mer om Sifo och Stefan Löfven.Enligt.
Brottsligheten i fokus i Löfvens majtal
Trygghet och kampen mot brottsligheten fick en ovanligt framträdande plats då statsminister Stefan Löfven höll dagens första första-majtal i Landskrona. Löfven passade också på att föreslå en patientmiljard för snabbare vård.
Läs mer om Landskrona och Stefan Löfven.
Ewa Stenberg: Löfven gör riskabel resa mot mitten
På första maj blev konturerna tydligare av Socialdemokraternas valrörelse nästa år. Statsminister Stefan Löfvens fortsätter sin både och-doktrin med löften om välfärdssatsningar parat med hårda tag mot brott och inom integrationspolitiken. Socialdemokraterna försöker ta den politiska mitten, vilket kommer att skapa problem i förhållande till LO och V.