Stefan löfven

Löfvens möte med Asiens rikaste man

Från 12-årig, gratisjobbande cykelguide till Asiens rikaste man.Nu driver han världens största e-handelsimperium, som inte jämför sin ekonomi med konkurrenternas – utan med de rikaste ländernas.I dag träffar statsminister Stefan Löfven Jack Ma, 52, grundare av Alibaba. – Hela världen har dragit nytta av svenska uppfinningar som säkerhetsbältet och mjölkkartonger, säger Jack Ma under statsministerbesöket.

Kinesiska Geely storsatsar i Göteborg – miljardinvestering kan ge 1.500 nya jobb

Idag onsdag är statsminister Stefan Löfven och Göteborgs kommunstyrelseordförande Ann-Sofie Hermansson på besök hos kinesiska biltillverkarens Geelys huvudkontor i Hangzhou. De ska smörja de kinesiska företagsledarna med rätt stöd för att säkra en mångmiljardinvestering i Göteborg. Några exakta summor har inte meddelats officiellt men avsikten är att Geelys utvecklingsbolag Cevt (China Euro Vehicle Technology) på Lindholmen ska expandera i nya lokaler på Pumpgatan. Totalt handlar det om byggnader på cirka 80.000 kvadratmeter som ska rymma 3.500 personer – en utökning från dagens 2.0
Löfven efter frigivningen: Ett ihärdigt arbete
Stefan Löfven uttrycker sin stora glädje över att Johan Gustafsson är fri – men är samtidigt tystlåten om vad som ledde fram till frigivningen. – Vi är väldigt, väldigt glada, säger statsministern under sitt besök i Kina.
Läs mer om Johan Gustafsson och Kina.
Vidlyftiga löften om sänkta skatter hot mot välfärden
Nya prognoser visar nu att arbetslösheten sjunker ytterligare nästa år och sysselsättningen revideras upp för kommande år. Oppositionens löften om stora skattesäkningar hotar svensk ekonomi. De är så vidlyftiga att de måste finansieras med nedskärningar inom utbildning och välfärd, skriver Stefan Löfven (S) och Magdalena Andersson (S).

Regeringen inför utbildningsplikt för nyanlända

Arbetslösheten fortsätter att minska nästa år, enligt regeringens prognos. Samtidigt har många som saknar jobb inte den kompetens som krävs. Vi inför utbildningsplikt för att nyanlända med kort utbildning ska möta kravet att skaffa sig grundläggande kunskaper – annars går man miste om ersättningen, skriver statsminister Stefan Löfven (S) och finansminister Magdalena Andersson (S) på DN Debatt.
Löfven vill locka Alibabas investeringar till Sverige
Svenska regeringen hoppas kunna locka den kinesiska jätten Alibaba att bygga ett nytt datacenter i Sverige. Imorgon träffar statsminister Stefan Löfven och näringsminister Mikael Damberg Alibabas vd Jack Ma under det pågående Kinabesöket. Då finns datacentret på agendan.
Löfven talar business och mänskliga rättigheter i Kina
PEKING. Stefan Löfven är i Kina för att kränga svenska varor och ragga kinesiska investeringar. Men han slipper inte undan den känsliga frågan om mänskliga rättigheter i värdlandet – och fallet med den fängslade svensken Gui Minhai.
Läs mer om Gui Minhai och Kina.
Gunnar Jonsson: Gui Minhai har rätt att bli fri
Det är inget konstigt med att Stefan Löfven åker till Kina. Men han måste tala högt och öppet om svensken Gui Minhai, som är politisk fånge i landet.
Läs mer om Gui Minhai, Kina och Stefan Löfven.
Löfven lyfte frågan om Minhai i möte med Jinping
Svenske förläggaren Gui Minhai har suttit fängslad utan rättegång i Kina sedan 2015. I dag träffade statsminister Stefan Löfven landets president, och Minhais fall togs upp. Inför mötet pressades Löfven att prata om förläggaren. – Handelsintressen får inte väga tyngre än mänskliga rättigheter, säger Elisabeth Åsbrink, ordförande i Svenska Pen, till SvD.
Stefan Löfven på besök i Kina
På måndagen inleder statsminister Stefan Löfven sitt besök i Kina – en renodlad affärsresa.Han inleder besöket med en presskonferens klockan 06.50 för svenska medier.
Läs mer om Kina och Stefan Löfven.
Löfven ska lämna kyrkan i fred
DN 26/6 2017. Statsminister Stefan Löfven tycker inte att präster inom Svenska kyrkan ska kunna säga nej till att viga samkönade par. Men tillgången till vård och tillgången till en kyrklig vigsel är inte samma sak.
Läs mer om Svenska.
Löfven på affärsresa till Kina – krav på att han ska tala klarspråk om diktaturen
Stefan Löfven kommer till Kina i dag för att göra stora affärer med den ekonomiska stormakten – som också är världens största diktatur. Löfven måste våga tala ut mot diktatur och förtryck, kräver riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (L).
Läs mer om Birgitta Ohlsson och Kina.
Hämta hem Gui Minhai från Kina, Löfven
När statsminister Stefan Löfven på måndagen inleder sitt besök i Kina bör han göra klart för Kinas ledning vilken stor vikt som Sverige fäster vid mänskliga rättigheter. Han bör samtidigt verka för att försvunne svenske medborgaren Gui Minhai omedelbart friges, skriver Måns Molander, chef för Human Rights Watch i Sverige och Danmark.
Lämna kyrkan i fred Löfven
Med kyrkovalet bara några månader bort lät Stefan Löfven sig intervjuas av Kyrkans Tidning (22/6). Människor som älskar varandra, oavsett kön, ska ha samma rätt till vigsel sade han filosofiskt och fortsatte med att redogöra för Socialdemokraternas partilinje: Det ska inte längre vara möjligt för en präst att säga nej till att viga samkönade par.
Läs mer om Löfven och Stefan Löfven.
Vädjan till Löfven om fängslade förläggaren
På måndag träffas statsminister Stefan Löfven (S) och Kinas president Xi Jinping.Angela Gui ber nu Löfven att ta upp den förmodade kidnappningen av Gui Minhai – hennes far som suttit fängslad i Kina i mer än 600 dagar.–Det är att svårt att veta om han fortfarande är vid liv, säger hon till TT.
Stora frågetecken kring Kinas ekonomi
Å ena sidan, en tillväxt andra länder bara kan drömma om. Å andra sidan, en lånebubbla som kan få konsekvenser långt utanför landets gränser. Statsminister Stefan Löfven reser till ett Kina vars ekonomi har många frågetecken kring sig.
Läs mer om Kina.
Löfven träffar Kinas president
Statsminister Stefan Löfven (S) ska träffa Kinas president Xi Jinping under sitt besök i Kina. Mötet blev definitivt klart i helgen och sker i Peking dit statsministern anländer i morgon.
Läs mer om Kina, Peking och Xi Jinping.
Löfven i Auschwitz
Stadsminister Stefan Löfven besöker Auschwitz för första gången tillsammans med förintelseöverlevaren Livia Fränkel.
Läs mer om Auschwitz och Livia Fränkel.
Ny regeringskampanj ska motverka rasism
Till hösten sjösätter regeringen en ny informationskampanj för att motverka rasism. Myndighetspersoner skall utbildas och säkerheten för religiösa minoriteter höjas. DN följde med statsminister Stefan Löfven på hans första besök till koncentrationslägret Auschwitz i Polen.
Läs mer om Auschwitz, Polen och Stefan Löfven.
Busch Thors angrepp mot Stefan Löfven
Statsminister Stefan Löfven tycker att alla svenska präster ska kunna viga samkönade par – precis som alla barnmorskor bör kunna utföra aborter oavsett om de är troende eller inte. Löfvens ståndpunkt har fått en hel del kritik – och nu sågar även KD:s ledare Ebba Busch Thor statsministern. – Jag tycker att samkönade par ska kunna gifta sig men jag anser inte att jag som politiker ska säga åt folk hur de ska tro och tolka sin trosskrift, skriver hon på Facebook.
Sätt press på Kina, Löfven
På måndag landar Stefan Löfven i Kina för att prata export.Jojje Olsson påminner om att diktaturen samtidigt håller svensken Gui Minhai inlåst på hemlig ort – om han ens lever.
Bulgarien ger Gripen första chansen
Förhandlingarna mellan Bulgarien och Sverige om köp av åtta Jas 39 Gripen-plan inleds inom kort, meddelar Bulgariens premiärminister Boiko Borisov efter att ha träffat statsminister Stefan Löfven i Bryssel.
Bulgarien kan köpa svenska Jas Gripen-plan
Bulgarien vill starta förhandlingar om att köpa svenska Jas Gripen-plan. Det meddelade premiärminister Boyko Borissov efter ett möte med Stefan Löfven i Bryssel, rapporterar Reuters.
Löfven mildrar uttalandet: Är ett långsiktigt mål
Efter uttalandet om att präster borde vara tvungna att viga samkönade par drar statsministern Stefan Löfvn öronen åt sig och menar nu att det snarare handlade om ett långsiktigt mål och att han sällar sig till åsikterna inom partiet i hur sättet målet bör nås.
Läs mer om Stefan Löfvn.
Löfven: Alla präster ska viga samkönade par
Stefan Löfven jämför en präst som vägrar viga samkönade par med en barnmorska som vägrar utföra aborter.–Jobbar man som barnmorska måste man kunna utföra aborter, annars får man göra något annat. Det är samma sak för präster som inte vill viga samkönade, säger han.