Stefan löfven

Efter hatlistan och nazifilmer – svenska judar vill träffa Löfven

Flera av de svenska judar som finns på en antisemitisk lista på nätet vill nu träffa statsminister Stefan Löfven (S) och ledamöterna i riksdagens konstitutionsutskott.– Vi känner inte trygghet att man verkligen vidtar de åtgärder som kan och bör göras, säger Jan Scherman, tidigare vd på TV4, en av dem som är på listan.

Anledningen till Sveriges unika relation med Nordkorea

Utrikesminister Ri Yong-Ho möter både Margot Wallström och Stefan Löfven – på svensk mark.Björn Jerdn, programchef för Asienprogrammet vid Utrikespolitiska institutet, medger att Sverige har en närmare relation till Kim Jong-Uns Nordkorea än andra västländer:– Vi har haft en ambassad i Pyongyang under lång tid, säger han till DN.
Både ense och oense i Berlin
På toppmötet i Berlin var statsminister Stefan Löfven och hans värdinna, förbundskansler Angela Merkel oense om EU:s nästa långtidsbudget.
Merkel och Löfven protesterar mot USA-tullar
Förbundskansler Angela Merkel och statsminister Stefan Löfven riktar en gemensam protest mot USA:s planerade handelstullar. Dessutom är det full fart framåt som gäller i migrationsfrågan under våren, om den stora utmaningen att hitta en gemensam lösning bland EU-länderna ska lyckas.

Från Trump till Merkel – Löfvens hektiska veckor

Från möte med Donald Trump i Vita huset till besök av Nordkoreas utrikesminister i Stockholm. Stefan Löfven har haft fullt upp i sluttampen av mars, inte minst på den internationella arenan.
Läs mer om Donald Trump, Stockholm och Vita.
Annika Ström Melin: Tyskland behöver Sverige som motvikt till Frankrike
ANALYS. Under en och samma dag träffade Tysklands Angela Merkel först Stefan Löfven i Berlin och sedan Emmanuel Macron i Paris. Två möten som visar att den tyska regeringen prioriterar samarbetet med Paris, men samtidigt behöver Sverige som en motvikt till Frankrike i EU.
Löfven vill höja skatten och behålla makten
Stefan Löfven öppnar upp för en bred skatteuppgörelse efter valet. Stefan Löfven bjuder in till en bred skatteuppgörelse (Dagens industri 15/3).
Löfvens krav på EU i migrationsfrågan: "Måste få till ett internt system"
Statsminister Stefan Löfven (S) tog upp flyktingproblematiken inom EU vid en pressträff med Tysklands förbundskansler Angela Merkel i Berlin i dag.
Läs mer om Angela Merkel och Berlin.
Löfven säger nej till höjd EU-avgift
Statsminister Stefan Löfven avvisar åter att Sverige skulle betala mer till EU-budgeten när Storbritannien lämnar EU-samarbetet. Det sade han vid en pressträff tillsammans med Tyskland förbundskansler Angela Merkel i Berlin på fredagen.
Live: Löfven träffar Merkel i Berlin
Stefan Löfven besöker Angela Merkel i Berlin. Följ deras gemensamma pressträff live.
Läs mer om Angela Merkel, Berlin och Merkel.
Angela Merkel och Stefan Löfven talar migration och handel
Hur ska EU möta USA:s besked om stål- och aluminiumtullar? Och hur ska Tyskland och Sverige få de mer motvilliga EU-länderna att gå med på en jämnare fördelning av asylsökande? Det är frågor som står på agendan, när statsminister Stefan Löfven möter Tysklands förbundskansler Angela Merkel.
Fackbasen: Skattesystemet är ett lapptäcke
Att också statsminister Stefan Löfven vill se en skattereform får fackförbundet TCO:s ordförande Eva Nordmark att jubla. Det här är en viktig fråga för Sverige, säger hon.
Nordkoreas utrikesminister träffar Löfven
Inrikes. Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho träffade statsminister Stefan Löfven nu på morgonen i regeringens högkvarter Rosenbad i Stockholm, bekräftar statsministerns pressfolk.
Nordkoreas utrikesminister träffade Löfven
Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho träffade statsminister Stefan Löfven på fredagsmorgonen i regeringens högkvarter Rosenbad i Stockholm, bekräftar statsministerns presstab.
Nordkoreas utrikesminister träffar Löfven
Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho träffade statsminister Stefan Löfven nu på morgonen i regeringens högkvarter Rosenbad i Stockholm, bekräftar statsministerns pressfolk.
Merkel och Löfven talar migration och handel
Hur ska EU möta USA:s besked om stål- och aluminiumtullar? Och hur ska Tyskland och Sverige få de mer motvilliga EU-länderna att gå med på en jämnare fördelning av asylsökande?Det är frågor som står på agendan, när statsminister Stefan Löfven möter Tysklands förbundskansler Angela Merkel.
Merkel och Löfven talar migration och handel
Hur ska EU möta USA:s besked om stål- och aluminiumtullar? Och hur ska Tyskland och Sverige få de mer motvilliga EU-länderna att gå med på en jämnare fördelning av asylsökande? Det är frågor som står på agendan, när statsminister Stefan Löfven möter Tysklands förbundskansler Angela Merkel.
Tobias Wikström: Övervärdera inte det blocköverskridande
LEDARE. Statsminister Stefan Löfven vill se en bred skattereform om han vinner valet. Det beskedet gav han på torsdagen i Dagens industris serie av partiledarintervjuer. Det borde vara goda nyheter, eftersom det finns en rad problem i skattesystemet som behöver åtgärdas för att säkerställa fortsatt god tillväxt.
Löfven möter nyvald Merkel i Berlin
Efter månader av osäker väntan valdes så Angela Merkel i onsdags till tysk förbundskansler för fjärde gången. På schemat står nu ett möte med statsminister Stefan Löfven, som bland annat syftar till att återigen få fart på frågan om fördelning av asylsökande.
Löfven möter Merkel i Berlin
Efter månader av osäker väntan valdes så Angela Merkel i onsdags till tysk förbundskansler för fjärde gången. På schemat står nu ett möte med statsminister Stefan Löfven, som bland annat syftar till att återigen få fart på frågan om fördelning av asylsökande.
Kristersson skeptisk till böneutrop
Inrikes. Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till böneutrop från moskéer. Även Allianskollegan Ulf Kristersson är skeptisk. Statsminister Stefan Löfven anser att frågan ska hanteras av kommunerna.
Regeringen missköter styrningen av de statliga affärsverken - Riksrevisionen kritisk
Statsminister Stefan Löfven och riksrevisorn Ingvar Mattson. Foto: Jeppe Gustafsson/TT och Pontus Lundahl/TT Regeringen brister i både styrningen och doku-mentationen av de statliga affärsverken.
Kristersson skeptisk till böneutrop
Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till böneutrop från mosker. Även Allianskollegan Ulf Kristersson är skeptisk. Statsminister Stefan Löfven anser att frågan ska hanteras av kommunerna.
Isabella Lövin på hemligt möte för att övertyga Stefan Löfven
MP-språkröret Isabella Lövin har träffat LO:s Karl-Petter Thorwaldsson för ett möte – där statsminister Stefan Löfven ska övertalas, skriver Aftonbladet.Frågan: Farmtidens höghastighetståg.– De diskuterade hur man ska övertyga Stefan Löfven och S-ledningen att det är rätt att ha en så här offensiv satsning, säger en källa enligt tidningen.
Stefan Löfven självkritisk: Vi hade kunnat vara tuffare
Stefan Löfven (S) är självkritisk till hur Socialdemokraterna hanterade migrationsfrågan när de var i opposition.Det säger han i DN:s partiledarutfrågning.– Vi hade kunnat vara tuffare i den debatten, säger han till tidningen.
Läs mer om Socialdemokraterna.