Stefan

Uppgifter: Stängs av och missar matchen

Brynäs är skadeskjutet - och nu kommer nästa smäll.Adam Boqvist stängs av till den 1 april för att ha knuffat en domare.– Det är olyckligt, säger sportchefen Stefan Bengtzn.
Läs mer om Stefan Bengtzn.

Ishizaki: Zlatan kommer mottas som en gud

Sporttelegram. Los Angeles Galaxy lär bli Zlatan Ibrahimovic sista klubb i hans framgångsrika fotbollskarriär. Image-text: Stefan Ishizaki, höger, kramar om José Villarreal i en MLS-match mot Portland 2015. Arkivbild.
Läs mer om Portland och Zlatan Ibrahimovic.
Löfven: Vi förväntar oss permanenta tullundantag
Statsminister Stefan Löfven är lättad över att EU har fått tillfälliga undantag från de amerikanska tullarna på stål och aluminium. – Men vi förväntar oss att undantagen blir permanenta, sade han på en presskonferens i Bryssel på fredagen.
Läs mer om Bryssel.
Hårda kraven på AIK: "Djurgården 2017? Den tiden kommer inte Norling ha"
Tarik Elyounossi, Alexander Milosevic, Enock Kofi Adu, Nabil Bahoui och Stefan Silva har plockats in. Men tro inte att Rikard Norling ska få någon arbetsro. Enligt C More-experten Erik Edman är det bara guld som gäller för AIK.

M-ledaren i samtal med Löfven om valhot: Oroad

Moderatledaren Ulf Kristersson efterlyser en större medvetenhet hos de politiska partierna när det gäller utländsk påverkan i den kommande valrörelsen. Han avslöjar i SvD:s Ekonomistudion att han har haft samtal med statsminister Stefan Löfven om näthotet inför valet.
Läs mer om Löfven och Stefan Löfven.
Nu vill Löfven göra upp – även med Åkesson
Snart bjuder Stefan Löfven in partiledarna – också Jimmie Åkesson – för att tala om de digitala hoten mot valet. Förhoppningen är att nå en gentlemens agreement om en ren valrörelse. Men digital smuts har redan påverkat det svenska valet och Sverige har ett högt politiskt symbolvärde – för både ryssar och amerikaner.
EU fördömer Ryssland efter giftskandalen
EU fördömer nervgasattacken på brittisk mark och pekar ut Ryssland som högst sannolikt ansvarig. EU:s ambassadör kallas hem från Moskva. Statsminister Stefan Löfven säger att man inte diskuterat att ta hem svenska diplomater.
Läs mer om Moskva och Ryssland.
Kristersson efter Facebook-skandalen: Rejält oroad
Såväl allmänhet som politiker upprörs av Facebook-skandalen.Moderatledaren Ulf Kristersson har pratat med statsminister Stefan Löfven, S, om utländska hot mot valet.– Vi får inte bli offer för utländsk påverkan, säger Kristersson till Svenska Dagbladet.
Nästan jämnt mellan Löfven och Kristersson
Vem är den hetaste kandidaten?Enligt DN/Ipsos marsmätning är det nästan jämt lopp mellan Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M).
Nästan jämnt mellan Löfven och Kristersson i ny mätning
Vem är den hetaste kandidaten? Enligt DN/Ipsos marsmätning är det nästan jämt lopp mellan Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M). S-ledaren får 25 procent och M-ledaren 21 procent när väljare får svara på frågan om vem som de helst vill se som nästa statsminister, rapporterar Dagens Nyheter.
Nästan jämnt mellan Löfven och Kristersson
Vem är den hetaste kandidaten? Enligt DN/Ipsos marsmätning är det nästan jämt lopp mellan Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M).
Löfven och Kristersson möter väljare på hemmaplan
Jakten på väljarna har börjat. Statsministerkandidaterna Stefan Löfven och M-ledaren Ulf Kristersson turnerar just nu runt i Sverige för att möta människor på deras egen hemmaplan.
Varken Löfven eller Kristersson samlar brett stöd
Ulf Kristersson är nästan jämbördig med Stefan Löfven som statsministerkandidat i väljarnas ögon. 21 procent håller M-ledaren som favorit medan 25 procent föredrar S-ledaren, enligt DN/Ipsos marsmätning. Men bägge har problemet att de inte lyckas nå popularitet hos fler än de egna partianhängarna.
JUST NU - PÅ FD: Osäkra läget kring Wiland - "Men Davor är en jävla bra målvakt"
Johan Wiland är Hammarbys givne förstamålvakt, men premiären är fortsatt i fara. Även om tränaren Stefan Billborn hoppas att stjärnkeepern ska hinna bli spelklar från sin axelskada oroas han inte över om Wiland missar premiären.
Läs mer om Men Davor, Stefan Billborn och Wiland.
Frida Wallnor: USA bör stanna i Iran-avtalet
LEDARE. Vår relation är bättre än någonsin. Låter det bekant? Så sa Donald Trump om Sverige under presskonferensen med Stefan Löfven för två veckor sedan. Så sa han även om Saudiarabien under tisdagens motsvarighet med kronprins Mohammed bin Salman i Vita huset. Det tycks vara en gångbar fras.
JUST NU - PÅ FD: Bajens beslut om stjärnan - grönt ljus direkt
Erkan Zengin är tillbaka i Hammarby och han får spela direkt. Enligt uppgifter till FD, trots att han inte spelat en match på närmare två månader, så släpps han direkt fram av Stefan Billborn i söndagens genrep mot IFK Norrköping.
Läs mer om Hammarby och Stefan Billborn.
Löfven: Vågar inte hoppas på undantag från tullar
BRYSSEL. En försiktig optimism sprider sig på EU:s toppmöte om att unionen kommer att undantas från USA:s hotande tullar på stål och aluminium. Men när statsminister Stefan Löfven gick in till mötet vågade han inte hoppas. – Vi kan inte utgå från att det blir så, sade han.
Läs mer om Stefan Löfven.
Löfvens huvudvärk är bristen på nya syndabockar
Två statsråd avgick snabbt efter it-skandalen på Transportstyrelsen. Inte så många tänkbara syndabockar återstår i regeringen. För Stefan Löfven kan det bli ett problem om det krävs nya bondeoffer för att skydda honom själv i KU:s granskning.
Läs mer om Transportstyrelsen.
Därför slipper flyget lagar och regler
Under decennier har flygbranschen satt sin tillit till ny teknik. Men forskning visar att inte en enda av de tekniker som presenterats sedan 1994 har nått ett storskaligt genombrott – varför utsläppen skjutit i höjden. – Flygbränslet borde vara tre gånger dyrare än i dag, säger forskaren Stefan Gössling.
Läs mer om Stefan Gössling.
Partier, lova väljarna att avstå från oetiska digitala metoder
DN DEBATT 22/3. Det svenska valet hotas av digitala påverkansoperationer där falska robot-konton och så kallade dark ads kan dränka det politiska samtalet. Vi utmanar nu riksdagspartierna: Ge ett enkelt löfte till väljarna om att ni inte kommer att använda er av oetiska metoder på nätet, skriver Jonas Andersson Schwarz, Stefan Larsson och Anders Mildner.
Läs mer om Stefan Larsson.
Partierna måste sluta använda dark ads
Det finns ett behov av att snabbt diskutera fram en gemensam etik rörande digitala politiska kampanjer. Det skriver Jonas Andersson Schwarz, Stefan Larsson och Anders Mildner på DN Debatt.
Läs mer om Stefan Larsson.
Fransk afton på Berga Bistro
MUSIK På lördag blir det en temakväll med fransk afton på restaurangen Berga Bistro i Åmål med underhållning av Partybyrån alias Stefan Löwenborg och Britta Löwenborg.
Stefan Lisinski: Esa har kommit genom nålsögat
Många är i dag överens om att Esa Teittinen dömdes för mord på en bevisning som var mycket svag. Problemet är att vårt rättssystem inte är anpassat efter att domstolar kan ta fel.
Läs mer om Esa Teittinen.
Makrorådet: Räkna med lågkonjunktur efter valet
Regeringen med statsminister Stefan Löfven i spetsen har draghjälp av en stark svensk konjunktur, men de politiker som får ta över efter nästa val ska räkna med bistrare tider. Det säger Anna Breman, chefsekonom på Swedbank, i Di:s podd Makrorådet.
JUST NU: Stulen lyxbil i krock – polisjakt pågår
En lyxbil stals i Karlstad i morse. Några timmar senare var fordonet inblandat i en krock i Kil.– Tre bilar var inblandade. Två av bilarnas förare lämnade olycksplatsen, bland annat den Lexus som stals i Karlstad, berättar Stefan Dangardt, polisens presskommunikatör i region Bergslagen.