Steffen stræde

Flodhäst-bebisen som får alla att smälta

Köpenhamns Zoo upplever något av en babyboom just nu med nytillskott hos såväl zebror som chimpanser.Natten mot torsdag födde en av flodhästarna en liten parvel på runt 45 kilo.– Det är som att våren kommit tidigt hos oss, kommenterar djurparkschefen Steffen Stræde.
Läs mer om Steffen Stræde.

Lilla noshörningen på Zoo är döpt: Möt Pilar

Nu har den knappt tre månader gamla noshörningsungen på Köpenhamns zoo fått sitt namn. – Vi döper den nya noshörningen till Pilan för att vi gärna vill ge den ett namn som berättar vart djurparkens norshörningar kommer från, säger Steffen Stræde, administrativ direktör på Köpenhamns zoo, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Pilan, Steffen Stræde och Zoo.
Köpenhamns zoo får nytillskott: En ikon
Tigrarna och girafferna och alla andra djur på Zoo i Köpenhamn kan vänta sig celebert sällskap - två kinesiska jättepandor är på väg att lånas ut till djurparken. Utlåningen är unik - jättepandor finns bara i fem europeiska djurparker. – Det är verkligen stort för oss att vi blir godkända som värdar för jättepandan, säger djurparkschefen Steffen Stræde,
Läs mer om Köpenhamn, Steffen Stræde och Zoo.
Så kommer slaktade lejonen att användas
Giraffen Marius obducerades inför publik och blev sedan lejonmat. Men när fyra lejon ska avlivas på Köpenhamns Zoo får djuren i stället offra livet för vetenskapen. – Det kan vara allt från tarminnehåll, njur- och lungvävnad, testiklar och prover från hålrummen i hjärnan som skickas till Sydafrika där man forskar på lejons hjärnanatomi, säger Steffen Stræde vid Köpenhamns Zoo till Ekstrabladet.

Det kunliga ekipaget döpte nyfödd elefant

I dag fick den nya elefantungen på Köpenhamns zoo sitt namn. För namngivningen stod Thailands kronprinsessa Maha Chakri Sirindhorn. – Det är en stor ära, säger Steffen Stræde, vd på Köpenhamns zoo.
Kom isbjörnarna nära - utan att sätta livet till
Så här nära har du aldrig kommit en isbjörn - och överlevt. Snart är det fullt möjligt - när Zoo i Köpenhamn öppnar Den arktiska ringen. - Det blir som att stiga in i en annan värld, lovar djurparkschefen Steffen Stræde.
Läs mer om Den, Köpenhamn, Steffen Stræde och Zoo.