Steg

AI är ett lika stort steg som el eller eld tror Googles vd

Högsta chefen på Google, Sundar Pichai, håller inte tillbaka orden i ny intervju om AI-framtiden.

Erdogan: Turkiet inleder markoffensiv i Syrien

Turkisk militär har inlett en markoffensiv i den Syrienkurdiska enklaven Afrin, en offensiv som inte kommer inte att sluta där, lovar den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan i ett uttalande riktat mot Syrienkurdernas väpnade gren YPG: – Senare kommer vi att steg för steg rensa upp vårt land upp till den irakiska gränsen från den här terrorsmutsen som försöker belägra vårt land.
Ståhlis: Vindpinad pingvingång
Kåseri. Snön är vacker men förrädisk. Det sägs att man ska ta små vaggande steg för att klara ishalkan.
Allt du behöver veta om kvällens match
I kväll har Sverige chansen att ta ett stort steg i kampen om EM-medaljer i handboll.
Läs mer om EM-medaljer och Sverige.

Facebook: Ska låta användare ranka medier

Facebook planerar att låta sina två miljarder användare ranka nyhetskällor utifrån trovärdighet, skriver Wall Street Journal.Tidningen menar att det är ett stort steg i företagets försök att motverka falska nyheter.
Bah Kuhnkes utspel – ett steg bort från vänsterpolitiken
En medveten positionering bort från vänsterpolitiken. Så beskriver pr-rådgivaren Paolo Silva, med bakgrund i Miljöpartiet, Alice Bah Kuhnkes uttalande om att hon vill bli språkrör i partiet.
Läs mer om Miljöpartiet och Paolo Silva.
Råoljepriserna sjunker
Råoljepriserna har sjunkit på fredagen i spåren av torsdagens amerikanska oljedata som visade att produktionen i USA steg med 2,7 procent under förra veckan.
Läs mer om USA.
Vi ska inte hjälpa diktaturer med övervakning
Teknisk utrustning kan vara lika dödliga som vapen. Civil teknologi som kan användas för att döda eller förtrycka ska inte exporteras till ofria länder. I och med dagens omröstning i EU-parlamentet tas nu ett steg i rätt riktning, skriver MP-politikerna Bodil Valero och Max Andersson.
SEB: Därför är Skanska-aktien fortfarande köpvärd
Det är tydligt att Skanskas nya vd tar stora steg för att förbättra vinsten framåt i tiden. Det skriver SEB i en analysuppdatering och upprepar köp samt anger en riktkurs om 199 kronor.
Läs mer om SEB och Skanska-aktien.
Greta Thurfjell: Uselt sex hör också hemma i #metoo
Samtalet om sex kan inte sluta vid samtycke. Anklagelserna mot Aziz Ansari är ett naturligt steg i #metoo-rörelsen, skriver DN:s Greta Thurfjell.
Läs mer om Aziz Ansari.
Kickstarta viktraset - 5 enkla och smarta steg
Kickstarta hälsoåret 2018. Och gör det klokt! Första steget för att ändra sitt liv kommer inifrån - här är fem enkla steg som hjälper dig att nå dina mål. – Personen som ska göra jobbet måste vilja och veta vad som ska förändras – och varför, säger Petra Tollet Egnell, personlig tränare, docent i molekylärmedicin och hälsoinspiratör.
Läs mer om Petra Tollet Egnell.
Erik Helmerson: Attackerna mot blåljus är ett ideologiskt haveri
Attacker mot brandmän kan inte ursäktas med att man är arg på samhället. Blåljusutredningen som vill skärpa straffen är ett steg i rätt riktning.
Tillbakagång på Asienbörserna
De ledande Asienbörserna tog ett steg tillbaka på onsdagen efter att ha noterat rekordnivåer på tisdagen. Dollarn fortsatte försvagas på oro för myndighetsnedstängningar i USA i veckan.
Läs mer om Asienbörserna och USA.
8 enkla steg – så kommer du i gång med släktforskningen
Vill man ha svar på frågor om släktforskning bör man prata med experten Ted Rosvall.Efter 50 år av släktforskande och mängder av böcker i ämnet vet han vad han pratar om.– Det har aldrig varit lättare att släktforska, säger han.
Läs mer om Ted Rosvall.Efter.
Breda uppgångar på Asienbörserna
De asiatiska börserna steg på bred front i tisdagens handel. I topp låg Tokyo och Hongkong, som båda avancerade omkring 1 procent.
Läs mer om Asienbörserna, Hongkong och Tokyo.
Så blåste Anitha Schulman fansen
Fansen trodde att Anitha Schulman, 39, och pojkvännen Joel Åhln Nyström, 28, hade tagit nästa steg i relationen och väntade barn.Nu berättar medieprofilen om blåsningen.Förlåt det var inte meningen att sno åt mig av era lyckönskningar, skriver hon på Instagram.
Clas Ohlson fick draghjälp jultomten - rejäl uppgång i julhandeln
Det blev en bra jul för Clas Ohlson. Företagets försäljning under månaden steg med 4 procent vilket var betydligt mer än förväntat.Och den är en försäljningsökning som vd Lotta Lyrå kan behöva.Aktien svarade också med en uppgång med närmare fem procent nu på förmiddagen.
Läs mer om Lotta Lyrå.
Hushållens konsumtion steg i november
Hushållens konsumtion steg 2,1 procent i november jämfört med samma månad föregående år, i kalenderkorrigerade tal.
Swedols försäljning steg i december
Järnhandelskedjan Swedols försäljning i december uppgick till 256 miljoner kronor, en ökning med 6,4 procent jämfört med motsvarande period föregående år (240).
Norska bopriser vänder upp
Priset på befintliga bostäder i Norge steg 0,9 procent mellan det tredje och fjärde kvartalet, enligt säsongsrensad statistik från Statistisk sentralbyrå, SSB.
Läs mer om Norge, SSB och Statistisk.
Clas Ohlsons försäljning steg i december
Clas Ohlsons totala försäljning steg med 4 procent under december. I lokala valutor ökade försäljningen med 7 procent.
Lill-Babs och Berg- hagens skilda liv
Lill-Babs och Lasse Berghagen lever två skilda liv.Hon är väldigt aktiv och medverkar i flera program – medan Berghagen medvetet har tagit ett steg bort från offentlighetens ljus.Men de har fortfarande kontakt med varandra – och har koll på varandras yrkesliv.–Vi har ju inte lagt av på något sätt, vi är glada att vi får må så bra som vi gör. Och att vi kan vara aktiva med det vi håller på med, säger Lill-Babs.
Läs mer om Berghagen och Lasse Berghagen.
Skidparet tar nästa steg i sin relation
De har varit ett par sedan juniortiden.Nu tar Calle Halfvarsson och Jennie Öberg, båda 28, nästa steg och bygger hus.Det berättar paret i serien Längdlandslaget som sänds på Sportlib.–Vi får se hur lång tid det tar, säger Halfvarsson.
Vilken fighter Anna Holmlund är
I morgon är det galadags i Globen efter ett fantastiskt idrottsår. Alla pristagare får ursäkta, men den festdeltagare jag vill hylla mest är Anna Holmlund som varje dag tar steg framåt efter den hemska olyckan.
Läs mer om Anna Holmlund och Globen.
Filippinerna skärper vulkanvarning
Filippinerna skärper varningsnivån för vulkanen Mayon i provinsen Albay med ett steg, med hänvisning till tecken på stigande magma, som kan leda till farliga utbrott.
Läs mer om Albay och Mayon.