Stina

Guldstjärnorna hoppade – inför nya guld?

PYEONGCHANG. Det blev ett riktigt guldmöte på Sweden Arena. Andr Myhrer och Frida Hansdotter kom med sina guldmedaljer i slalom och tillsammans med längdstjärnorna Charlotte Kalla och Stina Nilsson gjorde de bejublade guldhopp.

Sveriges lag till damernas tremil

PYEONGCHANG. Sverige har släppt sitt lag till tremilen.Det blir: Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Anna Haag och Ebba Andersson.Och loppet körs under som avslutning på OS-tävlingarna – för första gången någonsin.– Det är lite häftigt, säger Haag.
Kvartetten som stannar får chansen på tremilen
Pyeongchang. Det blir Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Anna Haag och Ebba Andersson som får åka söndagens tremil, loppet som sätter punkt för två veckors OS-tävlingar i Sydkorea.
Stina bad inte Falla om ursäkt
PYEONGCHANG. Stina Nilsson är ångerfull efter knuffen mot Maiken Caspersen Falla.Men när de träffades i dag valde hon ändå inte att be om ursäkt.– Jag ska ta revansch på henne i spåret, säger Falla.
Flera lokala profiler på Queens of Kalmar
Foto: Pressbild: Stina Felter Alexandra Durne och Julia Björknert är initiativtagare till festivalen. Under början av året har jämställdhetsfestivalen Queens of Kalmar släppt flera programpunkter på sin Facebooksida.
Silverhjältarna laddar om inför tremilen
Charlotte Kalla fick sin fjärde medalj och Stina Nilsson sin tredje – och nu preppar båda inför tremilen. Och det låter lovande, Kalla känner sig pigg trots ett långt OS som närmar sig sitt slut. – Jag mår oförskämt bra, säger hon.
Läs mer om Kalla och Stina Nilsson.
Silverglädjen: Det är helt fantastiskt
Här får Stina Nilsson och Charlotte Kalla ta emot sina medaljer. OS-hjältarna strålade av glädje när de fick sina silver på torsdagen.
Orden som får hela studion i gapskratt
Stina Nilsson och Charlotte Kalla fixade ett nytt svenskt silver på lagsprinten. Och det blev gott om skratt och glada miner när de gästade Eurosport i morse.
Läs mer om Charlotte Kalla och Eurosport.
Stina vill inte svara på frågan om Kalla
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Charlotte Kalla och Stina Nilsson tog silver på damernas teamsprint.Efter medaljloppet fick Stina Nilsson frågan om hon vill ha tillbaka Kalla till landslagets träningsgrupp.– Den frågan tar jag inte i med tång, säger Nilsson om partnerns framtid i landslagstruppen.
Läs mer om Kalla, Nilsson och Stina Nilsson.
Hellre USA än Sverige, lätt!
PYEONGCHANG. Maiken Caspersen Falla kände sig trängd av Stina Nilsson på sprintstafetten.Efteråt var hon glad över att USA snuvade Sverige på guldet.– Hellre USA än Sverige, lätt, säger hon.
Läs mer om Stina Nilsson, Sverige och USA.
Bokrecension: En poetisk demokratipamflett som blir för lätt
Stina Oscarsons och Sara Granrs bok om hur vi ska upprätthålla demokratin är lika poetisk som uppfordrande. Sara Meidell läser en stridsskrift som låter emblemen gå före faktakontrollen.
Norsk kritik: Stina kanske ska vara lite mer försiktig
Pyeonchang. Martin Johnsrud Sundby var hur nöjd som helst med sitt OS-guld. Bredvid honom satt Maiken Caspersen Falla med tomma ögon och surade på Stina Nilsson, efter att Sverige tagit silver och Norge brons. – I dag hade Stina svårt att hålla reda på armar och ben, säger Caspersen Falla.
Mål för pressat Sverige – jagar kvittering
Efter sprintstafetterna där Charlotte Kalla och Stina Nilsson tog silver och Marcus Hellner och Calle Halfvarsson blev fyra är det dags för kvartsfinalen Tre Kronor-Tyskland i ishockey. Se hela schemat här – och följ OS-tävlingarna i direktrapporten nedan.
Falla kritisk mot Nilssons åkstil
Försvann det nordiska guldet i sista backen? Tveksamt. Men norskan Maiken Caspersen Falla är ändå kritisk mot Stina Nilsson efter loppet. – Hon kommer ju bakifrån så det är ju hon som orsakar det, säger Falla.
Norska irritationen – mot Stina Nilsson
Stina Nilsson snuvade Maiken Caspersen Falla på silvret i lagsprinten.Efteråt var norskan irriterad på den svenska stjärnan.– Hon körde på mig!, säger Falla till Aftonbladet.
Johan Esk: Gulden förde dem samman
PYEONGCHANG. När OS började var Charlotte Kalla och Stina Nilsson fortfarande så olika som två skidstjärnor kan bli. Gulden förde dem samman. Nu har de ett nytt silver tillsammans.
OS-silver till Charlotte Kalla och Stina Nilsson – USA vann efter drama
Sverige var en av storfavoriterna inför damernas sprintstafett tillsammans med Norge. Men USA drog det längsta strået och tog hem guldet – silver till Sverige.
TT-FLASH: Silver för Kalla och Nilsson
Charlotte Kalla och Stina Nilsson tog silver i skiddamernas sprintstafett i OS i Pyeongchang. USA tog guldet.
JUST NU: Sverige tar OS-medalj
Det blev ett drama in i det sista.Sverige säkrade silver i sprintstafetten efter en spurtrysare mellan Stina Nilsson och Jessica Diggins.
Läs mer om OS-medalj och Stina Nilsson.
OS-silver till Sverige i sprintstafetten – två tiondelar från guldet
Damernas sprintstafett utvecklades till ett riktigt drama och kom att avgöras på upploppet. Det blev till slut ett OS-silver för Sverige efter en rafflande spurtduell mellan USA:s Jessica Diggins och Stina Nilsson.
Läs mer om OS-silver, Stina Nilsson och Sverige.
Sverige till final trots stavbrott
Det höll på att gå illa i andra växlingen. Men en bruten stav kunde inte hindra Charlotte Kalla och Stina Nilsson från att ta sig till final i sprintstafetten. Därmed är allt upplagt för superduellen mot Norge.
Sverige till final efter Stina Nilssons show
Sverige fick ingen enkel resa genom semifinalen i sprintstafett.Stina Nilsson och Charlotte Kalla ställdes mot tufft motstånd, och drabbades av ett stavbrott.Men till slut kunde svenskorna enkelt ta sig vidare till OS-finalen.
Läs mer om Charlotte Kalla och OS-finalen.
Herrarna och damerna båda vidare till stafettfinalen
Det blev till en början en dramatisk semifinal för svenskorna. Men Charlotte Kalla och Stina Nilsson arbetade sig uppåt i fältet och slutade tvåa i sin semifinal. Även herrarna slutade tvåa i sin semifinal, vilket betyder att både herrarna och damerna tog varsin direktplats till finalerna.
Läs mer om Stina Nilsson.