Stockholm en

36-åring dömd för våldtäkter mot barn på skola

En 36-årig man har dömts till sex års fängelse för en rad sexövergrepp på små barn, bland annat våldtäkter, i Värmdö kommun utanför Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Värmdö.

Klimatforskaren Johan Rockström lämnar Sverige

En av Sveriges mest kända forskare lämnar Sverige – klimatprofilen Johan Rockström har fått ett nytt toppjobb i Tyskland. – Jag kommer inte kunna vara lika aktiv i den svenska klimatdebatten, säger Johan Rockström, avgående chef för Stockholm Resilience Centre (SRC).
Minnesord: Jan Ramberg
Som tidigare meddelats har professor emeritus Jan Ramberg, Stockholm, avlidit i en ålder av 85 år. Han efterlämnar maka, barn, barnbarn och bror.
Läs mer om Jan Ramberg och Stockholm.
Hoppas att Sebbe pratat vett i Löfven
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. De svenska skidskytteherrarna fick ett samtal från Stefan Löfven efter sitt stafettguld.Det blev ett samtal utan politiska inslag – trots att Sebastian Samuelsson drömmer om att bli statsminister en dag.– Jag väntar med debatten. Det är lång tid till valet, säger Samuelsson.– Hoppas Sebbe har pratat lite vett i honom. Vi behöver inte ta det längre än så, säger lagkamraten Jesper Nelin.

Kungen intog skidbacken – efter framgångarna i OS

PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Kungen har ett fullspäckat schema under sin vistelse i Sydkorea och OS.Men han nöjer sig inte bara med att titta på idrottarna – han tog sig själv en skidtur under fredagen.Kungen susade förbi SportExpressen TV:s utsända och såg mycket säker ut på sina skidor.
Läs mer om Sydkorea.
HM stänger fler butiker i Stockholm city
HM stänger ytterligare en butik i centrala Stockholm – den på Hötorget. Tidigare har butiken på Drottninggatan stängt för att ge plats för nya satsningen Afound. Även butiken i Gallerian stängs.
Lindström avgjorde – svenskt guld i herrarnas skidskyttestafett
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Sveriges skidskyttar fortsätter att överraska. En suverän laginsats rakt igenom i herrarnas stafett lade grunden till Sveriges OS-guld. Fredrik Lindström avgjorde på den sista skjutvallen och kunde jublandes åka in i mål med en liten svensk flagga i handen. – Det Zlatan kan göra med en fotboll kan Fredrik göra med ett gevär, säger lagets tränare Johan Hagström.
Läs mer om Fredrik och Johan Hagström.
Minnesord: Barbro Klein
Professor Barbro Klein, Stockholm, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 79 år. Närmast anhöriga är sönerna Adam, Fredrik, Jakob och Joel med familjer samt bröderna Mats och Ulf.
Läs mer om Adam, Fredrik, Jakob, Joel, Stockholm och Ulf.
Minnesord: Göran Dahlgren
Göran Dahlgren, Stockholm, har avlidit i en ålder av 71 år. Närmast anhöriga är sambon Helena, barnen Camilla, Linda, Johan samt Helenas son Johan med familjer.
Läs mer om Camilla, Helena, Johan, Linda och Stockholm.
Minnesord: Krystyna Malm
Krystyna Malm, läkare och psykoterapeut, Stockholm, har avlidit i en ålder av 76 år efter en längre tids sjukdom. Närmast anhöriga är döttrarna Eva och Annastina, mågen Trn, tre barnbarn och syster Barbara med familj.
Läs mer om Annastina, Barbara, Eva, Stockholm och Trn.
Gott snöläge i backar och spår runt Stockholm
Trots den snöfattiga vintern i Stockholmsområdet är flera skidanläggningar öppna inför sportlovet. Ett par timmar norr om stan har det däremot varit en riktig snövinter – och backar och spår som går att nå över dagen.
Läs mer om Stockholm och Stockholmsområdet.
WeSC har nått en överenskommelse avseende bolagets långfristiga skulder samt planerar genomföra en företrädesemission
Stockholm, Sverige, 23 februari 2018 WeSC AB (publ) (WeSC) har nått en överenskommelse med dess största borgenär avseende sina långfristiga skulder, vilken inkluderar att bolaget förvärvar dotterbolaget We International AB:s räntebärande skulder som utgjort drygt 80 procent av dotterbolagets skulder.
Läs mer om Sverige och WeSC AB.
5 sportlovstips i Stockholm
I helgen tar stockholmarna sportlov. För den som stannar kvar i stan under veckan finns en hel del aktiviteter att ägna sig åt.
Läs mer om Stockholm.
Vi blev chockade och vi fick panik
LONDON/STOCKHOLM. Efter drygt tjugo minuter stod det 0–2 på tavlan på Emirates i London.Östersund var på väg mot en sensationell upphämtning mot Arsenal, men räckte inte till hela vägen.Men Östersunds inledning var mer än tillräcklig för att sätta skräck i Arsenalspelarna.– Vi blev chockade när de gjorde två snabba. Det är ett riktigt bra lag och vi fick lite panik, säger mittbacken Rob Holding.
Här tar råttorna över studentboendet
Att höra råttor krafsa, bråka och pipa hela natten och bli bortskrämd av dem i soprummet: det är vardagslivet för studenter som bor i SSSB:s studentbostäder i Nacka utanför Stockholm. – Jag har kontaktat SSSB, miljöförvaltningen, Anticimex och även Nacka kommun men orken tar snart slut, berättar Cro Lindmark, en student.
Akut personalbrist på Karolinska riskerar ge ökade cancerköer i Stockholm
49 operationssalar på Karolinska i Solna – en fjärdedel av kapaciteten på centraloperation – riskerar att stängas under fem veckor på grund av akut personalbrist. Nu kan köerna till stora canceroperationer öka i Stockholm.
Läs mer om Karolinska, Solna och Stockholm.
Akut personalbrist riskerar ge ökade cancerköer på Karolinska
49 operationssalar på Karolinska i Solna – en fjärdedel av kapaciteten på centraloperation – riskerar att stängas under fem veckor på grund av akut personalbrist. Nu kan köerna till stora canceroperationer öka i Stockholm.
Läs mer om Karolinska, Solna och Stockholm.
Prinsessan Madeleine samlar vännerna före sin förlossning
Prinsessan Madeleine har landat i Sverige.Nu rör det sig om veckor, kanske dagar, tills en ny familjemedlem väntas i prinsessfamiljen.Inför förlossningen samlade hon sina närmaste vänner för en långlunch på innekrogen Riche i Stockholm.
Läs mer om Riche, Stockholm och Sverige.Nu.
Kalla om kyssbilden: Tvättade mig efteråt
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Robin Bryntesson lyckades kuppa sig till en puss-selfie från Charlotte Kalla.Resultatet blev spektakulärt.– Jag har spritat den kinden och tvättat med tvål, säger Kalla.– Jag är väldigt nöjd med bilden. Den blev fin, säger Bryntesson.
Sverige storfavoriter efter Myhrers succ
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Sverige har tagit två alpina guld i OS.På lördag kan det bli ett till.Då avgörs nämligen lagtävlingen – historiskt sett en framgångssaga för svensk del.–Vi har ett av de starkaste lagen, säger Mattias Hargin.
Brand i lägenhetshus i Märsta
Strax innan klockan 16 på torsdagen larmades räddningstjänsten om att det brinner i en lägenhet i Märsta utanför Stockholm.
Läs mer om Märsta och Stockholm.
Läraren uppmanade elever att betygsätta utseendet
Den kvinnliga läraren på en anrik gymnasieskola i Stockholm anklagas för att ha uppmanat eleverna gradera varandra efter utseende under en lektion.Läraren är nu avstängd.– Alla kände sig väldigt obekväma, säger en elev som var med.
Läs mer om Stockholm.
Riksbyggen vill erbjuda hyrköp av lägenhet
Hyrköpa en lägenhet - det kan lindra bostadsbristen för de unga. Det tror i varje fall Riksbyggen som drar igång ett försök norr om Stockholm för ungdomar som inte klarar av de nya strängare lånereglerna.
Läs mer om Riksbyggen och Stockholm.
Silver till Life Event i Årets Byrå för andra året i rad
Vinnarna i Årets Byrå är nu korade och vi kan stolt meddela att Life Event vunnit en silvermedalj för andra året i rad i kategorin Brand Experience 7 – 25 miljoner kronor efter gårdagens prisutdelning på Münchenbryggeriet i Stockholm.
Larm om skottlossning på Ekerö – stor polisinsats
Polisen har fått larm om en skottlossning på Ekerö utanför Stockholm, uppger Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Ekerö och Stockholm.