Stockholm en

Stenattack mot polisen inför fotbollsderbyt

En person greps och en annan omhändertogs efter en stenattack mot polisen vid Skärmarbrink i södra Stockholm.Attacken skedde inför fotbollsderbyt på Tele2-arena.– Det där är utrett nu och supportrarna är på väg in på arenan, säger Lars Byström, kommenderingschef

Mobilfilm avslöjade grov misshandel

En 15-årig pojke sitter häktad misstänkt för en grov misshandel i Stockholm i början av september, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Stockholm.
Då begravs Hasse Alfredson – familjens hälsning i dödsannonsen
Hasse Alfredsons dödsannons publiceras i söndagens Dagens Nyheter.I dödsannonsen finns en dikt av vännen Tage Danielsson. I texten står bland annat: Du vill att natten ska bli dag / Du hatar denna svarta natt / Men natten bidar lugnt sin tid.Begravningen sker den 13 oktober i Stockholm.
Pojke allvarligt skadad efter påkörning i Älvsjö
En pojke i nedre tonåren har förts till sjukhus med allvarliga skador efter en påkörning i Älvsjö i södra Stockholm. – Vi vet inte riktigt vad som har hänt och polisen har tagit bilen i beslag, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl i Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Älvsjö.

13-åring påkörd – är allvarligt skadad

En 13-åring har blivit påkörd i Solberga i södra Stockholm. Barnet har förts till sjukhus med allvarliga skador, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Solberga och Stockholm.
Minnesord: Bo Södersten
Som tidigare meddelats har Bo Södersten, Stockholm, avlidit i en ålder av 86 år. Hans närmaste är hustrun Birgit Friggebo och barnen Anna, Henrik, Erika, Wiktor, Helena och Per-Axel med familjer.
Mödravårdscentraler drar tillbaka kritiserade bilder
En tecknad bild på en kvinna som torkar kiss samtidigt som en man med stånd stirrar på hennes rumpa fick en deltagare i en föräldragrupp i Bromma att reagera starkt. Hon delade den i sociala medier och fick stort gensvar. Nu dras materialet, som används på mödravårdscentraler i hela länet, in. – Bilden är bedrövlig, jag förstår att folk blir upprörda, säger Erik Gustavsson, verksamhetschef på BMM Stockholm nordväst, till DN.
Läs mer om Bromma och Erik Gustavsson.
Karin Fricks nya jobb: Ska bli fantastiskt
Karin Frick bryter ny mark i tennis-Sverige.Om en knapp månad blir hon Stockholm Opens första kvinnliga speaker någonsin.– Det ska bli fantastiskt roligt, säger Frick.
Läs mer om Frick.
Rolexkupp i Stockholm – man greps efter åtta år
Butiksägaren på Bryggargatan i centrala Stockholm blev bunden och fick en pistol intryckt i munnen.I åtta år lyckades en av de misstänkta rånarna hålla sig undan den svenska rättvisan efter den fräcka Rolexkuppen.Men förra året nådde polis framgång i utredningen. Då greps en 33-årig man, skriven i Malmö – i Ryssland.
Tydligt att Sverige behöver EU:s bankunion
Nordeas beslut att flytta bankens huvudkontor från Stockholm till Helsingfors var en rejäl prestigeförlust för regeringen Löfven, men också en mycket tänkvärd signal om att det är hög tid för Sverige att ansluta till EU:s bankunion. Sverige förlorar nämligen politiskt inflytande i EU för varje dag som går på grund av att vi står utanför bankunionen, skriver Cecilia Wikström (L) och Rickard Ydrenäs.
Ung i Sverige marscherar till ambassad på Lidingö
En demonstration från den afghanska föreningen Ung i Sverige marscherar på fredagen genom centrala Stockholm. Parollen är Inga resehandlingar till döden och målet är afghanska ambassaden på Lidingö.
Läs mer om Inga, Lidingö, Stockholm, Sverige och Ung.
Grönt ljus för Apple-butik i Kungsträdgården
Apple får bygga en flaggskepsbutik i Kungsträdgården i centrala Stockholm. Det rapporterar Stockholmdirekt.se.
Förseningar i pendeltågstrafiken efter utlösta brandlarm
Utlösta brandlarm i pendeltågstrafiken i Stockholm under fredagsmorgonen har lett till upp till 25 minuter långa förseningar på en viss sträcka.SL bekräftar:– Det är lite besvär på sträckan mellan Stockholm södra och Sundbyberg/Solna, säger Martina Wiklund vid SL:s presstjänst.
Läs mer om Martina Wiklund och Stockholm.
Drama i tunnelbanan – man bet ordningsvakt
Ordningsvakterna skulle omhänderta en berusad man vid Slussen i Stockholm.Då blev en annan man inblandad i handgemäng med vakterna – och bet en av dem i armen, enligt vakten själv.Det dramatiska ingripandet skildras i torsdagens avsnitt av Kanal 5-programmet Tunnelbanan.
Minnesord: Björn Stampes
Konstnären Björn Stampes, Stockholm, har hastigt avlidit 53 år gammal. Närmast anhöriga är sambon konstnären Sophi Vejrich och sönerna Noa och Elia, men Björns bortgång är en förlust inte enbart för familj och vänkrets.
Läs mer om Elia, Noa, Sophi Vejrich och Stockholm.
Minnesord: Lars Nygren
Som tidigare meddelats har författaren och kritikern Lars Nygren, Stockholm, avlidit i en ålder av 74 år. Närmast anhöriga är hustrun Anitra Invenius, dottern Tabita med sonen Marcus och bröderna Per och Carl-Johan.
Läs mer om Carl-Johan, Per, Stockholm och Tabita.
Rekonstruktioner direkt efter operation vanligast i Stockholm
Plastikkirurgen och överläkaren Magnus Andersson på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå gjorde rekonstruktionen av Charlotta Lindgrens bröst och nu även hennes nya bröstvårta. På kliniken gör man i snitt en bröstvårterekonstruktion varje vecka.
Läs mer om Stockholm och Umeå.
Hockeystjärnan straffas för vårdslöshet i trafik
En hockeyspelare var inblandad när en person dog under vansinneskörning på Nynäsvägen utanför Stockholm.Nu har hockeystjärnan straffats för vårdslöshet i trafik, meddelar Södertörns tingsrätt.
Läs mer om Nynäsvägen och Stockholm.Nu.
Flyktingmiljonärens företag prickat i kontroll
Smutsiga lokaler och bröd förvarat i en papperskorg.TV3-profilen och flyktingmiljonären Leif-Ivan Karlssons hotellbåt i Stockholm får flera anmärkningar efter en kontroll av miljöförvaltningen.– Det är åtgärdat. Så här ska det inte vara, säger Joakim Sköldhammar, verksamhetschef, till Södermalmsnytt.
Jättebråket efter stora kaoset: En stor lögn
ÖSTERSUND/STOCKHOLM. MFF-backen Rasmus Bengtsson sågades i C More-studion efter knuffen på Jamie Hopcutt.Nu fortsätter jättebråket med ÖFK-stjärnan.– Den blonda killen, Bengtsson, kallade mig jävla hora, säger Hopcutt.– Det är en stor lögn, säger Bengtsson.
Vändningen: Sverige kan få fotbolls-EM
Sverige blev snuvat på fotbolls-EM 2020.Men nu öppnas det för en sensationell vändning.Under onsdagskvällen höll Uefa ett krismöte i Schweiz – och Stockholm kan komma att ersätta Bryssel som värdstad.– Det är en fantastisk andra chans för Sverige, säger fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.
Polisen: Ensamkommande barn utsätts för rekryteringsförsök
Ensamkommande som pressas att delta i radikala aktiviteter eller som själva ser jihad som en sista utväg när alla andra dörrar stängts i Europa är en realitet i dag. Det är inte så konstigt att de är måltavlor. De som rekryterar är skickliga på att utnyttja unga kringflackande killars utsatthet. De två poliserna Christian Frödn och Mikael Lins i Stockholm har sett flera exempel på det.
Kristoffersson om VM-titeln: Jag har inte smält det än
Färske världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, besökte Stockholm och fick om och om igen förklara den osannolika säsongen 2017.– Det har varit ett stort lagarbete där vi haft en bil som fungerat bra i olika förhållanden, det har varit enkelt att vara snabb, sa Kristoffersson.
Köp ett rum i en källare – för 3 miljoner
Skulle du betala närmare 3 miljoner för att bo i en källare?Det är vad som förväntas om du bor i Stockholm i alla fall.Kolla in superdesignade lägenheten med sovrum i en glasbur.
Läs mer om Stockholm.
Sarah Sjöström: Det är inte antalet magrutor som avgör hur bra din kropp är
Sarah Sjöströms har en hektisk tid bakom sig – och en lika hektisk tid framför sig. Kanske är det därför som stunderna hemma i Stockholm betyder mycket för simstjärnan. – Jag har världens bästa jobb och jag älskar att resa, men Stockholm är min bas och det är här jag hämtar kraft, säger Sarah Sjöström.
Läs mer om Sarah Sjöström och Stockholm.