Stockholm en

Eva-Karin Gyllenberg: Drottningen och hennes skepp stävar norrut i vår

Hej! Ser dina inlägg om Stockholm som viktiga i den forsande tid vi lever i just nu – och inte minst att berätta för oss äldre, som inte orkar eller kan söka info i datorerna! Min fråga: Vad händer med skulpturen vid Stureplan, vid Nordstjernanhuset? Vet att konstnären är Björn Evensen, och kanske betald en gång med deras pengar.

Norska totalfiaskot – Björgen oförstående

STOCKHOLM/RUKA.Sverige hade en storstilad start på världscuppremiären i Ruka.För norskorna gick det desto tyngre – och enligt norska Dagbladet berodde det på en vallamiss.– Jag vet inte vad som hände, säger Marit Björgen.
Han fortsatte tjata och till slut blev han arg
Under torsdagen avgick det socialdemokratiska stadsbyggnads- och kulturborgarrådet Roger Mogert från sina förtroendeuppdrag efter uppgifter om att han ska ha utnyttjat sin maktposition för att kontakta särskilda kvinnor. Nu träder en av kvinnorna fram i en intervju med SVT Stockholm. – Han fortsatte tjata och till slut blev han arg, berättar hon för SVT.
Läs mer om Roger Mogert och SVT.
Alm Equitys vd: Lägenheterna veritabla krutdurkar
I rapporten för det andra kvartalet i somras skrev Alm Equitys vd Joakim Alm att marknaden för bostadsrätter i Stockholm då hade dämpats från en överhettad nivå till något av ett normalläge. Nu har det tagit ytterligare ett steg nedåt, konstaterar han i rapporten för det tredje kvartalet som publicerades på fredagsmorgonen.
Läs mer om Joakim Alm och Stockholm.

Brand i tre Postnordbilar i Stockholm: Meningslöst

Någon har tänt eld på tre parkerade postbilar i Spånga under morgonen.Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse men har ingen misstänkt.Boende i området kan bli utan post i väntan på en lösning.– Det är klart att det är ett avbräck om tre bilar förstörs samtidigt, säger Marie Ibsn, pressinformatör på Postnord.
Castellum investerar miljarder i Söderstaden
Castellum har tillsammans med fastighetsbolagen Wallenstam och Åke Sundvall vunnit en markanvisningstävling i Stockholm i området Söderstaden. Bolaget uppskattar att den totala investeringen kommer uppgå till omkring 1,2-1,4 miljarder kronor.
Tre postbilar uppeldade i Spånga
Strax innan klockan sju i morse gick larm om en bilbrand i ett parkeringsgarage i Solhem, nordvästra Stockholm. Tre postbilar stod i brand när räddningstjänsten kom till platsen.
Läs mer om Solhem, Spånga och Stockholm.
Nordea-ägare riskerar skattesmäll vid bankflytt
Stora minoritetsägare i Nordea riskerar en skattesmäll om bankjätten flyttar huvudkontoret till Finland. Det gör flera av dem tveksamma till bankens planer att lämna Stockholm.
Läs mer om Finland, Nordea och Stockholm.
Rånare slog och knivskar butikspersonal – polisen jagar gärningsmän
En person blev slagen och knivskuren under ett butiksrån i södra Stockholm på torsdagskvällen. Polispatruller söker i området efter de misstänkta gärningsmännen.– Vi försökte spåra med hund men det är så mycket folk i rörelse i området så det går inte, säger Sven-Erik Olsson.
Läs mer om Stockholm och Sven-Erik Olsson.
Anställd smygfilmade kvinnor – la ut på porrsajt
En anställd på återvinningscentralen i Stockholm har smygfilmat kvinnors rumpor när de slängt soppor.Filmerna har han lagt ut på en porrsajt på internet, rapporterar Skärholmen Direkt.Mannen har lagt ut hundratals filmer under titlar som voyeur granny och beautiful teen.
Mogert bland de mäktigaste – utan att göra avtryck
Metoo fäller en av Sveriges mäktigaste kulturpolitiker. Roger Mogert (S), kultur- och stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm, lämnar politiken – utan att ha gjort något större avtryck.
Läs mer om Stockholm.
Bilbrand i tunnel i Stockholm
En bil har brunnit i Eugeniatunneln i Stockholm.Trafiken står stilla tills vidare och passagerare har uppmanats lämna sina bilar, enligt P4 Stockholm.Branden är nu släckt, enligt Stockholmspolisen.
Bilbrand i tunnel i Stockholm
En bil brinner i Eugeniatunneln i Norra länken i Stockholm, uppger P4 Stockholm. Trafikanterna i tunnelsystemet uppmanas att lämna bilarna och bege sig till nödutgångarna.
Läs mer om Eugeniatunneln, Norra och Stockholm.
Tunnelbrand i Norra Länken - trafikanter uppmanas att ta sig ut
Det brinner i en bil i en av tunnlarna som utgör Norra länken i Stockholm. Människor som befinner sig i tunnelsystemet uppmanas att lämna sina bilar och ta sig ut via nödutgångarna, enligt P4 Stockholm.
Läs mer om Norra, Norra Länken och Stockholm.
Bilbrand i tunnel i Stockholm
En bil brinner i Eugeniatunnel i Stockholm.Trafiken står still tills vidare.
Barn föll tre meter på förskola – vårdas på sjukhus
Ett barn har fallit cirka tre meter från en trappavsats på en förskola i södra Stockholm.Barnet fick föras till sjukhus där det nu vårdas med oklara skador.Enligt fastighetsvärden handlar det om en glasskiva som gett vika, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Stockholm.Barnet.
Åkarna i hemligt möte – är trötta på Northug
RUKA/STOCKHOLM. Petter Northug har ställt till med ännu en skandal inom norsk skidåkning.Nu har flera av hans lagkamrater sagt ifrån mot Northug i ett hemligt möte.– Det blir onödigt strul, säger Marit Björgen.
Läs mer om Marit Björgen och Northug.
Avataren visar vem som är på kontoret och var
Många är kritiska till aktivitetsbaserade kontor utan bestämda arbetsplatser. Men förra veckan öppnade ett nytt slags kontor i Stockholm, där inte ens arbetskamraterna är desamma från en dag till en annan.
Läs mer om Stockholm.
Snökaoset i Stockholm blev en solskenshistoria
Snökaoset slutade lyckligt för en grupp busspassagerare i Stockholm.En man med gips kunde åka in till stan – och en annan kille hann fram till sin jobbintervju, trots att samtliga bussturer var inställda.Allt tack vare en hjältechaufför som körde strandsatta passagerare trots att han inte var i trafik.– Han stannade och plockade upp en tjej som kämpade i decimeterhög snö med en barnvagn, berättar Stefan Erdman, en av passagerarna på bussen.
Minnesord: Greger Carpelan
Jägmästare Greger Carpelan, Stockholm, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 94 år. Han efterlämnar dottern Agneta, övrig släkt och vänner.
Läs mer om Agneta och Stockholm.
Minibuss i krock på E20
En minibuss och två personbilar har krockat vid trafikplats Bredäng, i södra Stockholm.Olyckan ska ha skett i södergående riktning och påverkar E4 och E20.Räddningstjänst och ambulans är på platsen.Oklart skadeläge.
Läs mer om Bredäng, E20 och Stockholm.Olyckan.
Branagh hyllade svenske polisen Ted i sitt tacktal
Vid International Emmy Awards fick Kenneth Branagh ta emot pris för best performance by an actor för sin roll i den brittiska versionen av Wallander.I sitt tacktal nämnde han den svenske polisen Ted Eriksson, som han lärde känna vid inspelningarna i Ystad och som i höstas blev knivstucken i en attack vid Medborgarplatsen i Stockholm.– Han har i verkligheten stött på vad de här berättelserna handlar om, sa Branagh i sitt tal.
Quiz: Vad kan du om Stockholms berömda hundar?
Stockholm är en stad som är full av hundhistoria. Men vad kan du egentligen om stans berömda jyckar? Gör DN Sthlms test.
Elektronikbutik utsatt för väpnat rån
En elektronikbutik i Barkarby norr om Stockholm har utsatts för ett väpnat rån.Gärningsmännen uppges ha varit beväpnade med pistolliknande föremål.
Läs mer om Barkarby och Stockholm.
Åtta julbord i Stockholm som du inte vill missa
Lyxa till det och ät julbord på restaurang i år.Här är en guide till ställen med klassisk julmat och några lite mer annorlunda där det serveras ett vegetariskt julbord, ett julbord med spanska tapas eller Pluras favoriter.Bra att boka i tid – för det här är ett populärt nöje.
Läs mer om Stockholm.