Stockholm

Dieselförbud i Sverige kan leda till billånebubbla

Samtidigt som miljarder kronor lånas ut till köp av dieselbilar går Stockholm mot ett förbud.Nu spekuleras det om en kommande billånebubbla.– Funderar man redan på att byta bort dieselbilen kan det definitivt vara en bra id att göra det nu, säger Sharon Lavie, familjeekonom på Ikano Bank, till Svenska Dagbladet.

09:00: Alliansens partiledare håller pressträff

LIVE-TV | Alliansen ska hålla en pressträff i Stockholm på onsdagsförmiddagen. Samtliga allianspartiledarna kommer att närvara, och de har i förväg inte uppgett vad pressträffen ska handla om. Följ SvD:s direktrapportering här.
Läs mer om Stockholm.
Live: Pressträff med Alliansens partiledare
Alliansen ska hålla en pressträff i Stockholm i dag klockan 9.00. Samtliga allianspartiledarna kommer att närvara: Anna Kinberg Batra (M), Annie Lööf (C), Jan Björklund (L) och Ebba Busch Thor (KD). DN rapporterar live.
Stockholm har en historia av intolerant stadsbyggnad
Stockholm har drabbats av ovanligt många hårdhänta, ideologiskt drivna förändringar. För 125 år sedan upprörde rivningen av Gustav III:s opera stockholmarna.

Sembrants försvar: Vi känner varandra väl

DOETINCHEM/STOCKHOLM. Den svenska backlinjen kritiserades efter förlusten mot Italien.Och Pia Sundhage ifrågasatte sin egen laguttagning.Nu försvarar Linda Sembrant sitt försvar:– Vi känner varandra så pass väl, och är så pass skickliga så det kändes ändå ganska bra.
Läs mer om Italien.Och och Linda Sembrant.
Asllanis ilska efter bilderna: Chockad
DOETINCHEM/STOCKHOLM. Sverige förlorade tungt mot Italien och tappade gruppseger till Tyskland. Men efter matchen riktade Kosovare Asllani kritik mot Italien för deras uppträdande på planen.– Jag blev chockad över att bli dragen i håret, säger Asllani.
Barnmorska: Jag satt utanför jobbet och grät
Barnmorskan Ann Ljungblom pendlar mellan jobb i Norge och familjen i Stockholm. – Den svenska sjukvården gjorde mig sjuk, säger Ann Ljungblom, som lämnat förlossningsvården i Stockholm. Statistik från Stockholms läns landsting visar på allt högre sjuktal bland barnmorskor.
Läs mer om Ann Ljungblom, Norge och Stockholm.
Hyrde ut sin lägenhet – kom hem till misstänkt bordell
En trevlig frisörstudent hyrde Marias lägenhet i Stockholm när hon åkte till Thailand i april. Men tillbaka från resan var frisörstudenten spårlöst försvunnen – och nu misstänker polisen att lägenheten har använts för prostitution. – Det känns så hemskt och det var så smutsigt när jag öppnade lägenheten, säger Maria.
Läs mer om Maria, Stockholm och Thailand.
Kramers nya succ - slog svenskt rekord
KARLSTAD/STOCKHOLM. Andreas Kramer är i sitt livs form.Efter JEM-guld och VM-kvalifikation den senaste tiden så slog han på tisdagskvällen svenskt rekord på 800 meter i Karlstad.– Det är helt underbart, säger han.
Läs mer om Karlstad och VM-kvalifikation.
Debaser stämmer Stockholm stad
Enligt bokningsbolagen har det blivit svårare att boka mellanstora akter till Stockholm sedan Debaser Medis stängde. Nu planerar rockklubben att lämna in en stämningsansökan, eftersom staden inte funnit en passande ersättningslokal.
Läs mer om Stockholm.
Rekordmånga kvinnor i Stockholm tvingas föda i annat län
Förra veckan tvingades kvinnor i Stockholm vid 16 tillfällen föda i ett annat län. Det är sommarens rekord, och ett mått på den extremt pressade situationen i Stockholms förlossningsvård som väntas bli värre de närmaste veckorna.
Läs mer om Stockholm.
Otrygghet riskerar att underminera vår frihet
Stockholm ska vara en trygg stad där människor vågar röra sig ute utan att begränsas av att de inte upplever sig vara säkra. Att så många ändå känner sig otrygga är inget annat än ett ordentligt underbetyg till den sittande regeringen, skriver Anna König Jerlmyr (M).
Läs mer om Anna König Jerlmyr.
Karin Adelskölds kärleksuppbrott
Tv-profilen Karin Adelsköld och pojkvännen Anders Wennerberg har brutit sin förlovning.Förra året sålde hon sitt radhuset på Resarö i Vaxholm för att flytta upp till kärleken i Östersund – nu flyttar Adelsköld tillbaka.Jag och Anders har brutit förlovningen och jag flyttar tillbaka till Stockholm. Men Östersund kommer alltid kännas som ett andra hem, skriver Karin Adelsköld på sin Instagram.
Två nya stand up-klubbar öppnar i Söderort
Komikerna Birgitta Klepke och Malin Appeltofft öppnar två stand up-klubbar i Söderort i höst, skriver Stockholm Direkt. Enligt arrangörerna ska klubbarna präglas av igenkänningshumor.
Flest klagomål på sopkrisen från Vasastan och Älvsjö
Den vilda strejken är över sedan en vecka, men konsekvenserna av sopkrisen dröjer sig kvar. Flest klagomål kommer från boenden i Vasastan och Älvsjö/Farsta/Vantör. – Problemen kommer att kvarstå i flera veckor, säger Krister Schultz, vd på Stockholm Vatten.
Man utsatt för misstänkt mordförsök
Polisen utreder ett misstänkt mordförsök, sedan en man kommit in till Södertälje sjukhus med skärskador i ansiktet och på halsen.–Det bedöms av sjukhuset som allvarliga skador, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm, till TT.
Läs mer om Stockholm och Södertälje.
Bättre villkor lockar Stockholms barnmorskor till Norge
Arendal, Norge. I Stockholm går förlossningsvården in i sitt mest intensiva skede, då många födslar väntar i månadsskiftet juli–augusti. Läget är ansträngt på grund av personalbrist. Men både svenska och danska barnmorskor vänder vården i hemlandet ryggen, och lockas av bättre lön och arbetsvillkor – i Norge.
Läs mer om Norge.
Kvinnosjukvård bantas: Brutala förändringar
Gyn-akuten har stängt, abortmottagningen är nerlagd och hälften av all kvinnosjukvård ska ut till privata vårdgivare i öppenvården. Nästan bara cancerfall och förlossningar blir kvar på Nya Karolinska i Solna. – Något liknande skulle aldrig hända en specialitet för manliga patienter, säger Marta Christensson, ordförande för Sjukhusläkarna i Stockholm.
Stockholm stad satsar 16 miljoner på ett enskilt konstverk i Vårberg
Stockholm stad genomför sin största satsning på ett enskilt konstverk i söderförorten Vårberg. Målet är att verket ska vara av högsta internationella kvalitet.
Läs mer om Vårberg.
Bekymmer med gatubarn i Stockholm
Ett rån och försök till rån under natten till måndagen i Stockholm har utförts av väldigt unga personer, uppgifter finns om barn i nioårsåldern. Bekymren med gatubarn har funnits i Stockholm de senaste 5–6 åren, enligt polisen.
Läs mer om Stockholm.
Kanot välte i Stockholm – sökpådrag med helikopter och dykare
Storstockholms brandförsvar ryckte ut för att rädda ett kanotsällskap, vars kanot vält utanför Långholmen.
Läs mer om Långholmen och Stockholm.
Lastbil sitter fast under gångbro
På måndagen fastnade en lastbil under en gångbro i Stockholm.Chauffören är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik.
Stockholm satsar 16 miljoner på konst i Vårberg
Stockholms stad satsar 16 miljoner kronor på ett nytt konstverk i Vårberg. Vem som ska utforma skapelsen är dock oklart.
Läs mer om Vårberg.