Stockholm

Pojke allvarligt skadad efter påkörning i Älvsjö

En pojke i nedre tonåren har förts till sjukhus med allvarliga skador efter en påkörning i Älvsjö i södra Stockholm. – Vi vet inte riktigt vad som har hänt och polisen har tagit bilen i beslag, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl i Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Älvsjö.

13-åring påkörd – är allvarligt skadad

En 13-åring har blivit påkörd i Solberga i södra Stockholm. Barnet har förts till sjukhus med allvarliga skador, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Solberga och Stockholm.
Minnesord: Bo Södersten
Som tidigare meddelats har Bo Södersten, Stockholm, avlidit i en ålder av 86 år. Hans närmaste är hustrun Birgit Friggebo och barnen Anna, Henrik, Erika, Wiktor, Helena och Per-Axel med familjer.
Mödravårdscentraler drar tillbaka kritiserade bilder
En tecknad bild på en kvinna som torkar kiss samtidigt som en man med stånd stirrar på hennes rumpa fick en deltagare i en föräldragrupp i Bromma att reagera starkt. Hon delade den i sociala medier och fick stort gensvar. Nu dras materialet, som används på mödravårdscentraler i hela länet, in. – Bilden är bedrövlig, jag förstår att folk blir upprörda, säger Erik Gustavsson, verksamhetschef på BMM Stockholm nordväst, till DN.
Läs mer om Bromma och Erik Gustavsson.

De kräver Bodströms avgång efter inblandningen i Allra

Nyligen utsågs Thomas Bodström till ny landshövding i Stockholm. Nu kräver ett 50-tal anställda på Pensionsmyndigheten att regeringen drar tillbaka utnämningen, skriver Aftonbladet. Orsaken är att ex-ministern riskerar att bli stämd för sin inblandning i det skandalomsusade fondbolaget Allra.
Karin Fricks nya jobb: Ska bli fantastiskt
Karin Frick bryter ny mark i tennis-Sverige.Om en knapp månad blir hon Stockholm Opens första kvinnliga speaker någonsin.– Det ska bli fantastiskt roligt, säger Frick.
Läs mer om Frick.
Han tränar favoriten – och uppstickaren
Han tränar både favoriten Hurricane Red och uppstickaren Dorcia.Lennart Reuterskiöld Jr har goda möjligheter att ta sin första seger i Stockholm Cup på söndag.- Det är ett lopp jag har drömt om att vinna ända sedan jag började som tränare, säger han.
Tågtidtabellen för 2018 klar – här är viktigaste nyheterna
Fortsatt satsning på nattågen mellan Skåne och Stockholm, Stockholm–Uppsala på 30 minuter och fler nattåg till och från Jämtland.Det är några av nyheterna i SJ tabell för 2018.
Ukrainska ambassadören: Jag blir upprörd
Rysk medier sprider nyheten om att kungens syssling, Jan Bernadotte, ska starta vinproduktion på Krim. Det får Ukrainas ambassadör i Stockholm, Igor Sagach, att reagera. – Stämmer det här så står det direkt i strid med sanktionerna som råder, säger han till DN.
Rolexkupp i Stockholm – man greps efter åtta år
Butiksägaren på Bryggargatan i centrala Stockholm blev bunden och fick en pistol intryckt i munnen.I åtta år lyckades en av de misstänkta rånarna hålla sig undan den svenska rättvisan efter den fräcka Rolexkuppen.Men förra året nådde polis framgång i utredningen. Då greps en 33-årig man, skriven i Malmö – i Ryssland.
Tydligt att Sverige behöver EU:s bankunion
Nordeas beslut att flytta bankens huvudkontor från Stockholm till Helsingfors var en rejäl prestigeförlust för regeringen Löfven, men också en mycket tänkvärd signal om att det är hög tid för Sverige att ansluta till EU:s bankunion. Sverige förlorar nämligen politiskt inflytande i EU för varje dag som går på grund av att vi står utanför bankunionen, skriver Cecilia Wikström (L) och Rickard Ydrenäs.
Kortare restid från Stockholm till Uppsala
Snart blir det enklare att pendla mellan Uppsala och Stockholm. Från och med den 10 december utökar SJ antalet dagliga avgångar från mellan 29 och 35 till 37.
Läs mer om Stockholm och Uppsala.
Ung i Sverige marscherar till ambassad på Lidingö
En demonstration från den afghanska föreningen Ung i Sverige marscherar på fredagen genom centrala Stockholm. Parollen är Inga resehandlingar till döden och målet är afghanska ambassaden på Lidingö.
Läs mer om Inga, Lidingö, Stockholm, Sverige och Ung.
Apples butik i Kungsträdgården ett steg närmare verklighet
Det ser ljusare ut för Apples planerade flaggskeppsbutik i Kungsträdgården i Stockholm. Nu skickas planerna ut på samråd.
Läs mer om Kungsträdgården och Stockholm.
Hiphopeliten spelar i Stockholm för barn i krig
På lördag är det premiär för välgörenhetsgalan med endast hiphopartister. Det är organisationen War Child som arrangerar klubben där hiphop står i fokus. Alla pengar från entrn går till arbetet med att hjälpa barn i krig.
Läs mer om Stockholm och War Child.
Grönt ljus för Apple-butik i Kungsträdgården
Apple får bygga en flaggskepsbutik i Kungsträdgården i centrala Stockholm. Det rapporterar Stockholmdirekt.se.
Förseningar i pendeltågstrafiken efter utlösta brandlarm
Utlösta brandlarm i pendeltågstrafiken i Stockholm under fredagsmorgonen har lett till upp till 25 minuter långa förseningar på en viss sträcka.SL bekräftar:– Det är lite besvär på sträckan mellan Stockholm södra och Sundbyberg/Solna, säger Martina Wiklund vid SL:s presstjänst.
Läs mer om Martina Wiklund och Stockholm.
Spelarna i krismöte - stängde ute tränarna
MORA/STOCKHOLM. Ny storförlust.Och tio insläppta mål på två matcher.Efter fiaskot mot Mora höll Röglespelarna ett krismöte utan sina tränare – bakom stängda dörrar.– Ibland är det bra att låsa in sig utan tränarna för att alla ska våga prata, säger Craig Schira.
Läs mer om Craig Schira, Mora och Röglespelarna.
Spelarna i krismöte - stängde ute tränarna
MORA/STOCKHOLM. Ny storförlust.Och tio insläppta mål på två matcher.Efter fiaskot mot Mora höll Röglespelarna ett krismöte utan sina tränare – bakom stängda dörrar.– Ibland är det bra att låsa in sig utan tränarna för att alla ska våga prata, säger Craig Schira.
Läs mer om Craig Schira, Mora och Röglespelarna.
Brynäs föll igen – tuff start för Melin
GÄVLE/STOCKHOLM. Det var heta känslor i slutminuterna av matchen mellan Brynäs och HV71. När Brynäs reducerade till 3-2 uppstod tumult framför mål.Matchen slutade 4-2 till HV 71.– Skönt att vinna, känns bra att åka härifrån, säger Jonas Gunnarsson, HV71.
Läs mer om Melin.
Drama i tunnelbanan – man bet ordningsvakt
Ordningsvakterna skulle omhänderta en berusad man vid Slussen i Stockholm.Då blev en annan man inblandad i handgemäng med vakterna – och bet en av dem i armen, enligt vakten själv.Det dramatiska ingripandet skildras i torsdagens avsnitt av Kanal 5-programmet Tunnelbanan.
Minnesord: Henrik Eriksson
Henrik Eriksson, Stockholm, har avlidit vid 75 års ålder. Han efterlämnar hustrun Gerd och barnen Viggo, Kimmo och Jonna.
Läs mer om Gerd, Jonna, Kimmo, Stockholm och Viggo.
Minnesord: Björn Stampes
Konstnären Björn Stampes, Stockholm, har hastigt avlidit 53 år gammal. Närmast anhöriga är sambon konstnären Sophi Vejrich och sönerna Noa och Elia, men Björns bortgång är en förlust inte enbart för familj och vänkrets.
Läs mer om Elia, Noa, Sophi Vejrich och Stockholm.
Minnesord: William Clauson
Den svensk-amerikanske sångaren William Clauson har avlidit i Tijuana, Mexiko 87 år gammal. Närmast anhöriga är sönerna Patrick och Juanito verksamma i USA och exhustrun Christina Borgil i Stockholm.
Minnesord: Lars Nygren
Som tidigare meddelats har författaren och kritikern Lars Nygren, Stockholm, avlidit i en ålder av 74 år. Närmast anhöriga är hustrun Anitra Invenius, dottern Tabita med sonen Marcus och bröderna Per och Carl-Johan.
Läs mer om Carl-Johan, Per, Stockholm och Tabita.