Stockholm

Lyssna på hela samtalet med Annie Lööf (c)

Andra avsnittet i DN:s valsatsning: Partiledaren Annie Lööf (c) intervjuades av Studio DN:s programledare Karin Eriksson och Johar Bendjelloul på Centralstationen i Stockholm.

Björn Borg hoppade av nytt miljardbygge i Kista

Tennislegendaren Björn Borg var med och smidde planer på en bostadsskrapa på 42 våningar och ett hotelltorn på 24 våningar i Kista utanför Stockholm.Bygget uppskattas gå loss på 3-4 miljarder kronor – och Borg har hoppat av, berättar tidningen Fastighetsvärlden.
Cullbergbaletten rattar ny dansfestival
Cullbergbaletten träder in i en ny roll – danskompaniet gör urval till och producerar en ny dansfestival, Labo Stockholm den 11-21 april.
Läs mer om Labo Stockholm.
Trafikverket förbättrar vägen mellan Stockholm och Norrbotten
Trafikverket storsatsar på vägunderhållet de kommande fem åren.En av vägarna som ska förbättras för att höja trafiksäkerheten är E4:an från Stockholms norra länsgräns och till Haparanda.Det blir flera partier med mötesfri motorväg men också bättre belysning och nya trafikplatser.Här är satsningarna utmed E4:an, och flera genomförs redan i år:

DN tipsar: Fem spännande vernissager i Stockholm

I kväll den 22 februari är det dags för en ny vernissageomgång i gallerikvarteret runt Hudiksvallsgatan och på Östermalm i Stockholm. DN:s konstredaktör Birgitta Rubin tipsar om fem intressanta galleriutställningar, om allt från radiopratare och upptäcktsresor till fotboll.
Myhrers hälsning: Jag är 25 procent norsk
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Henrik Kristoffersen jagade guld – men körde ur.Då skickade segraren Andr Myhrer en tröst till norrmännen.–Jag är 25 procent norsk, säger han enligt VG.
Läs mer om Andr Myhrer.
Märkliga orden om Myhrer efter guldet
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Andr Myhrer stod för sitt livs prestation på OS.Samtidigt körde storfavoriterna bort sig – och slalomvärlden förvånas över vem som fick kliva högst upp på pallen.Det är en chock, skriver Times of India.
Läs mer om India och Myhrer.
Ökad förlust för Sensys Gatso Group
STOCKHOLM (Direkt) Sensys Gatso Group (tidigare Sensys Traffic), som utvecklar system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, redovisar ett resultat efter skatt på -12,6 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (-0,2). Resultatet per aktie uppgick till -0:01 kronor (0).
Förlust för Karo Pharma
STOCKHOLM (Direkt) Specialistläkemedelsbolaget Karo Pharma, som tidigare hette Karo Bio, redovisar ett resultat efter skatt på -35,2 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (91,4). Resultatet per aktie uppgick till -0:42 kronor (1:21).
Läs mer om Karo Bio och Karo Pharma.
Bostadsutvecklare backar i svalt Stockholm
Bostadsutvecklaren SSM redovisar ett resultat efter skatt på -2,5 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (50,6). Resultatet per aktie försämrades till -0:06 kronor (1:68). Samtidigt visar Magnolia Bostad i samma bransch förbättrade siffror.
Läs mer om Magnolia Bostad och Stockholm.
Jag var smart som gifte mig med en yngre fru
Efter sju minst sagt otursamma år är Arne Hegerfors, 75, tacksam för hustrun Kerstin Hegerfors, 64, stöd.Tack vare henne kan fortsätta sitt liv hemma i lägenheten i Stockholm.– Min fasa har varit att lotsas in på ett hem och tas om hand, säger han.
Läs mer om Stockholm.
Storägare köper aktier för 10 miljoner i Bufab
Storägaren Liljedahl Group har den 20 februari köpt 100.000 aktier i Bufab till kursen 107,50 kronor, en affär på 10,75 miljoner kronor. Affären gjordes på Nasdaq Stockholm.
Läs mer om Bufab och Nasdaq Stockholm.
Professor: BOJ bör överväga köpa utländska obligationer
STOCKHOLM (Direkt) Bank of Japan bör överväga att köpa utländska statsobligationer i ett försök att få fart på den inhemska ekonomin under centralbankschefen Haruhiko Kurodas andra mandatperiod.
Läs mer om Japan.
Foppa: Det tror jag alla förstår...
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Peter Forsberg riktade under Sveriges förlustmatch mot Tyskland kritik mot förbundskapten Rikard Grönborg. Nu menar Foppa att pressen på Grönborg ökar inför VM i maj. – Jag tror att alla förstår att det kommer bli stora krav på att prestera under VM, säger Peter Forsberg.
Danska multimiljardärens lågpriskedja intar Stockholm
Den danska multimiljardären Anders Holch Povlsens lågpriskedja Normal erövrar den svenska marknaden i snabb takt. Stockholm står näst på tur.
Läs mer om Normal och Stockholm.
Lugistjärnan firade 20-årsdagen med seger
Tre matcher på sex dygn. Det är vad som väntade Lugi.Lundalaget fick bästa tänkbara start på monsterschemat.– Sjukt skönt att åka upp till Stockholm och vinna med nio mål, vi gör det kliniskt, säger födelsedagsbarnet Alfred Jönsson till C More.
Man skadad med stickvapen på Slussen
En man har förts till sjukhus med skador från ett stickvapen efter ett bråk på Slussen i Stockholm.
Läs mer om Slussen och Stockholm.
Förbundet backar Grönborg: Ingen som helst tvekan
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Peter Forsberg menade att Rikard Grönborgs uppdrag som svensk förbundskapten står på spel efter uttåget ur OS-kvartsfinal.Men efteråt menar Svenska ishockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, att Grönborg sitter säkert.–Jag ser ingen som helst tvekan i att Rikard kommer vara kvar, säger han till SportExpressen.
Person skadad vid Slussen – tunnelbanetrafik stoppad
Polisen har stannat tunnelbanetrafiken i Slussen i centrala Stockholm – på grund av ett en person har skadats av ett stickvapen på perrongen.Polisen söker nu igenom tågen.
Läs mer om Slussen och Stockholm.
Jonas Sjöstedt om vänsterpopulister som föredömen
Premiär för DN:s valsatsning: PartiledarenJonas Sjöstedt (v) intervjuades av Studio DN:s programledare Karin Eriksson och Johar Bendjelloul på Centralstationen i Stockholm på onsdagen.
Stina vill inte svara på frågan om Kalla
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Charlotte Kalla och Stina Nilsson tog silver på damernas teamsprint.Efter medaljloppet fick Stina Nilsson frågan om hon vill ha tillbaka Kalla till landslagets träningsgrupp.– Den frågan tar jag inte i med tång, säger Nilsson om partnerns framtid i landslagstruppen.
Läs mer om Kalla, Nilsson och Stina Nilsson.
Världspremiär i dag för nya Volvo V60
På en villauppfart på Lidingö, strax utanför Stockholm, premiärvisades i dag nya folkhemsbilen V60 som, om allt går rätt, ska ta vid efter den numera pensionerade modellen V70.
Läs mer om Lidingö, Stockholm, V60, V70 och Volvo V60.
Världspremiär idag för nya Volvo V60
På en villauppfart på Lidingö, strax utanför Stockholm, premiärvisades i dag nya "folkhemsbilen" V60 som, om allt går rätt, ska ta vid efter den numera pensionerade modellen V70.
Läs mer om Lidingö, Stockholm, V60, V70 och Volvo V60.
Niklas Johansson, vd Svenska Brasserier
Humlegårdsgatan 19 A, Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Svenska Brasserier.