Stockholm

Emil Pettersson: Nu är målet att spela i NHL

MALMÖ/STOCKHOLM. Guldfavoriten Växjö är utslaget ur SM-slutspelet. Efter den svidande förlusten mot Malmö var lagets stjärna Emil Pettersson låg i humöret. – Jag har bara fokuserat på att vinna den här jävla serien, säger Pettersson efter matchen.

Jycken avbryter MMA-karriären

UFC-fajtern Magnus Jycken Cedenblad avbryter sin satsning och ställer in matchen mot amerikanen Chris Camozzi i Stockholm den 28 maj.
Läs mer om Stockholm.
Två gärningsmän till attack mot butik
De två gärningsmännen beväpnade sig med kniv och gick in i en butik i Skarpnäck i södra Stockholm. Nu har polisen inlett en förundersökning om grovt rån. Ingen har gripits.
Läs mer om Skarpnäck och Stockholm.
Stor ilska i Växjö efter uttåget ur slutspelet
MALMÖ/STOCKHOLM. Storfavoriten Växjö är utslagen. Efter uttåget är man rasande – då man blev blåsta på en straff i slutsekunderna. – Hur är det möjligt att inte blåsa straff där? Det här är en jävla dagisverksamhet, vrålar assisterande tränaren Fredrik Hellgren i korridoren. – Det känns förjävligt. Vi har gjort en prakttavla, erkänner domaren Linus Öhlund.
Läs mer om Fredrik Hellgren och Växjö.

Knappt varannan krog sorterar sitt matavfall

Knappt hälften av restaurangerna i Stockholm källsorterar sitt matavfall. Nu hotar staden med obligatorisk matsortering om inte krogarna skärper sig. – Om det går för långsamt kan vi behöva införa obligatorisk matinsamling, säger Katarina Luhr (MP), miljöborgarråd.
Läs mer om Katarina Luhr och Stockholm.
Två rånades och knivskars i Stockholm
Två personer rånades och knivskars i kväll vid sextiden på Roddargatan på Södermalm i Stockholm. Tre gärningsmän flydde från platsen. – Det är i nuläget osäkert vad de kommit över, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.
De svenska äldre som lever som hemlösa
STOCKHOLM. Det har gått så långt att Lasse inte längre vågar gå längs perrongen i tunnelbanan eller gå över en bro inne i stan. Risken att vilja ta sitt liv är för stor. Och Uffe bor på en nattbuss. Tillsammans utgör Lasse, 69, och Uffe, 62, en klick äldre, svenska hemlösa som bor på Stockholms gator. Hur överlever de? – Två av tre kvällar gråter man sig mer eller mindre till sömns. Det är verkligheten, säger Lasse.
Läs mer om Lasse och Uffe.
Här övar 30 soldater – mitt i Stockholm
Här övar 30 soldater – mitt i Stockholm. – Det är ett förband som har att verka i stadsmiljö. Soldaterna testade bland annat sin uthållighet, säger Jesper Tengroth, pressekreterare på Försvarsmakten.
Två knivskars vid rån på Söder
Två personer har skadats i samband med ett knivrån på Söder i Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Söder.
Koloni med katter hittad i Stockholm
Det har vuxit fram en mindre kattkoloni norr om Stockholm. En stor mängd katter upptäcktes i ett nedgånget dödsbo nyligen. – Personen har nog tagit hand om katterna, men sedan dog han, säger Careen True, enhetschef på katthemmet Kattstallet.
Moa Herngrens hem till salu – tack vare bonusfamiljen
TV-aktuella Moa Herngren säljer nu sin charmiga lägenhet.Mitt bland de gamla träkåkarna vid Vita Bergen i Stockholm.I den här trean har kanske en del av tv-serien Bonusfamiljen kommit till.
Lastbil brinner på E4 – trafiken är stoppad
En mindre lastbil brinner kraftigt på E4 i Västberga i Stockholm. På grund av kraftig rökutveckling är trafiken i södergående riktning stoppad, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Stockholm och Västberga.
Stora brister i badhusens kameraövervakning
75 procent av alla badanläggningar i landet följer inte reglerna för kameraövervakning, visar en granskning av länsstyrelserna. Alla badhus som synades i Stockholm får bakläxa.
Läs mer om Stockholm.
Utredning om bombhotade tåg läggs ned
Polisutredningen kring de två tåg som bombhotades mellan Stockholm och Göteborg i februari läggs ned. Hoten, som kom via nätet, har enligt polisen inte gått att spåra.
Läs mer om Göteborg och Stockholm.
Notan för tåghoten: 100 miljoner kronor
Bombhoten mot de två MTR-tågen mellan Stockholm och Göteborg beräknas ha kostat samhället cirka 100 miljoner, rapporterar SVT Väst.Polisen lägger ner förundersökningen men släpper nya detaljer kring händelsen.– Hotet kom in över nätet. Vi har försökt spåra IP-adressen men den leder till en anonymiseringstjänst, säger polisens förundersökningsledare Cecilia Närfors.
Läs mer om Göteborg, IP-adressen och Stockholm.
Konst: Motstånd och mys på Stockholm art week
Konstmässorna Market och Supermarket är kärnan i Stockholm art week, som i år även bjuder på samtidskonst i unika miljöer som Biologiska museet. Birgitta Rubin får flera starka upplevelser men påminns samtidigt om aktörernas olika villkor.
Läs mer om Biologiska, Stockholm och Supermarket.
Utredningen efter bombhotade tågen läggs ner
Bombhoten mot de två MTR-tågen mellan Stockholm och Göteborg beräknas ha kostat samhället cirka 100 miljoner, rapporterar SVT Väst.Polisen lägger ner förundersökningen men släpper nya detaljer kring händelsen.– Hotet kom in över nätet. Vi har försökt spåra IP-adressen men den leder till en anonymiseringstjänst, säger polisens förundersökningsledare Cecilia Närfors.
Läs mer om Göteborg, IP-adressen och Stockholm.
The Nether i regi av Lena Endre på Dramaten i Stockholm
Briljant regi. Lena Endre lyckas levandegöra framtiden – i en virtuell bordell.
Läs mer om Dramaten, Lena Endre och Stockholm.
Fler kvinnor sjukskrivna i psykiatriska diagnoser
Psykiatriska diagnoser ligger bakom 44 procent av alla sjukskrivningar i Stockholm. Det visar nya siffror från Försäkringskassan.
Kreativitetsexperten Tobias Degsell: Så gör du för att inte fastna på idstadiet
Tobias Degsell är expert på kreativitet och har ett förflutet som curator på Nobelmuseet. På Webbdagarna Stockholm 2017 berättade han om den svåraste, men också roligaste delen av den kreativa processen: själva genomförandet.
Läs mer om Nobelmuseet.
Tre av fyra badhus bryter mot lagen
En ny undersökning visar att tre av fyra badanläggningar med kameror bryter mot lagen, rapporterar Sveriges Radio. Nu kritiserar jurister baden för bristerna. – Man riskerar att kränka enskildas personliga integritet, säger Linnea Tegernäs, jurist på länsstyrelsen i Stockholm, till Sveriges radio.
Läs mer om Stockholm.
Linköping avgjorde i sudden mot Brynäs
LINKÖPING/STOCKHOLM. Linköping räddade sig kvar i slutspelet.Med säsongen på väg mot sitt slut vände man 0-2 till seger efter förlängning - efter match rasade dock Brynäs mot domslutet som gav Linköping chansen att ta sig tillbaka in i matchen.– Dom slår bort en solklar utvisning på Linköping, säger Brynäs tränare Thomas Bulan Berglund.
Läs mer om Linköping.
Matchstraff för Jacob Nilsson – stor ilska
LEKSAND/STOCKHOLM. Det blev rejält irriterat i den första perioden av Moras 6-1-seger mot Leksand. Jacob Nilsson sänkte Daniel Bertov med en huvudtackling och fick matchstraff. På väg ut från isen visade Moraspelaren sitt missnöje med bedömningen genom att slå klubban stenhårt mot spelargången.