Stockholm

SPIFFX: TAKE5LIVE-AVTAL MED SPANSKA SPELOPERATÖREN VERAMATIC

STOCKHOLM (Direkt) First North-listade spelapps-utvecklaren Spiff X har tecknat avtal med Grupo Veramatic. Enligt avtalet ska spelpaketet Take5Live integreras och lanseras på spelsajten Jokerbet.es. Det framgår av ett pressmeddelande.

Minnesord: Bertil Jobeus

Ambassadör Bertil Jobeus, Stockholm, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 73 år. Närmast anhöriga är hustrun Marie-Louise och de fyra sönerna Martin, Daniel, Anders och Robert med familjer.
Ubers Sverigechef: 33-listan är en fantastisk möjlighet
Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag kommer att presenteras den 16 maj när finalen av den prestigefyllda 33-listan äger rum på A house i Stockholm.
Läs mer om Stockholm.
BETTING: NORGE PÅ VÄG IP-BLOCKERA UTLÄNDSKA AKTÖRER - MEDIA
STOCKHOLM (Direkt) Utländska spelbolag kommer att via IP-adresser blockeras från att verka på den norska bettingmarknaden. Det kommer det norska Stortinget snart att besluta om, rapporterar den norska tidningen VG.no.
Läs mer om IP-adresser, Stortinget och VG.no.

Sista cupen till Stockholm

FOTBOLL Det blev Stockholmsklubben Brommapojkarna som tog hem den sjätte och sista delcupen i Kristinehamnscupen 2018. Den sista delcupen var för flickor 13 och spelades i Arenahallen fredag till söndag.
Kyrkklockor i Stockholm ska spela Avicii
Fin hyllning till Avicii. Efter Tim Berglings tragiska bortgång i fredags har han hyllats världen över. I lördags spelades till exempel Without You, Wake me up och Hey brother från domkyrkotornet i Utrecht.
Kasai öppnar nya restauranger i Stockholm och Malmö
Paulo Fagundez, Jerry Forsberg och Felix Granander öppnar två nya krogar i maj.
Göteborg är en av världens grönaste städer
Göteborg hamnar på fjärde plats när resebyrån Travelbird jämför 50 av världens populära weekendstäders grönområden. Göteborgarna kan skryta med större grönyta per person än till exempel boende i Köpenhamn, Berlin och Stockholm.
Coca-Cola lanserar alkoholhaltig dryck
STOCKHOLM (Direkt) Med drycken Chu-Hi lanserar Coca-Cola för första gången i bolagets historia en alkoholhaltig dryck, rapporterar CNBC.
Läs mer om Chu-Hi och Coca-Cola.
OUTOKUMPU: RESULTATFÖRBÄTTRING VÄNTAS 1 KV - ANALYTIKER
STOCKHOLM (Direkt) Finländska Outokumpu, som tillverkar rostfritt stål, står inför en resultatåterhämtning efter en fjolårsavslutning som gjorde marknaden besviken. Utsikterna på lite sikt är dock alltjämt bekymmersamma, menar analytiker.
Stigande förvaltningsresultat för Victoria Park
STOCKHOLM (Direkt) Fastighetsbolaget Victoria Park redovisar intäkter på 284 miljoner kronor i det första kvartalet 2018 (257).
Läs mer om Victoria Park.
Kyrkklockor i Stockholm spelar Avicii
Nu hyllas Avicii av kyrkklockorna i sina gamla hemkvarter. När klockan slår 12 k...
Läs mer om Avicii och Stockholm.
TRADING DIREKT: STRAX ÖVER NOLLAN I STOCKHOLM
Länk till tisdagens Trading Direkt: https://www.youtube.com/watch?v=DFvmuVvHwtI&feature=youtu.be STOCKHOLM (Direkt) I dagens Trading Direkt har vi med oss såväl Direkts makrochef Mikael Sandbladh som Tobbe Rosén,
Läs mer om Trading Direkt.
Kyrkklockor i Stockholm spelar Avicii
Läs mer om Avicii och Stockholm.
Räntor och valutor: Svenska räntor svagt ned
STOCKHOLM (Direkt) Europaräntorna handlas på lite lägre nivåer på tisdagen, medan dollarn stärkts något. Börserna är svagt upp och basmetallerna (förutom aluminium) har åter stigit liksom oljan, vilket varit en faktor bakom högre räntenivåer de senaste handelsdagarna.
Finansmannen: Dags att blanka Facebook
STOCKHOLM (Direkt) Efter uppståndelsen kring Facebook och hantering av användardata är det nu dags att blanka bolagets aktie.
Läs mer om Facebook.
Brist på kontor hotar i Stockholm
Stockholm har EU:s dyraste kontor i de mest attraktiva lägena – och dessutom ökar hyrorna snabbast i Europa. Nu varnar Handelskammaren för att bristen på lokaler kan få företag att flytta till Köpenhamn, Amsterdam och Berlin, med betydligt lägre hyresnivåer.
Beijer Ref handelsstoppad på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholm, har beslutat att handelsstoppa verkstadsbolaget Beijer Refs aktie.
Guldgossen ansluter till Sweden Hockey Games - två NHL-spelare tackar nej
Elias Pettersson. Foto: Bildbyrån/Jonas lJungdahl Elias Pettersson är inte bara klar för VM-spel. I helgen kommer han att representera Tre Kronor i Sweden Hockey Games i Södertälje och Stockholm.
BÖRSEN: UPPGÅNG VÄNTAS, BRA ORDERINGÅNG FÖR VOLVO
STOCKHOLM (Direkt) Stockholmsbörsen väntas stiga för sjätte dagen i rad under tisdagen. Stöd fås från Asien där börser från Sidney till Hong Kong steg.
Läs mer om Asien, Hong Kong och Sidney.
CLOETTA: FLERA FAKTORER BAKOM FÖRBÄTTRAT RÖRELSERESULTAT - VD
STOCKHOLM (Direkt) Cloettas underliggande rörelseresultat, som steg överraskande under det första kvartalet och överträffade analytikerförväntningarna med hela 23 procent, stärktes av "försäljningstillväxt på många marknader,
GUNNEBO: LÄGRE RESULTAT 1 KV, FRANKRIKE FORTSÄTTER TYNGA
STOCKHOLM (Direkt) Säkerhetskoncernen Gunnebos försäljning och resultat minskade under det första kvartalet jämfört med samma period för ett år sedan, då ett antal stora projekt levererades. Lönsamhetsproblemen i Frankrike fortsatte.
Läs mer om Frankrike.
Byggnationen ner för Wallenstam - ser osäker marknad för borätter
Fastighetsbolaget Wallenstam ökade hyresintäkterna med 13 procent under årets första kvartal. Byggnationen av fastigheter sjönk dock under kvartalet. Vd:n Hans Wallenstam beskriver en stabil utveckling för kommersiella fastigheter och hyresätter men fortsatt osäkerhet för bostadsrätter, framför allt i Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Wallenstam.
Delårsrapport januari–mars 2018
Göteborg, Sverige – Collector AB (publ) (Nasdaq Stockholm: COLL)
PANDOX: NEG KALENDEREFFEKT HOTELLMARKNAD 1KV NEUTRALISERAS 2KV
STOCKHOLM (Direkt) Pandox uppger att tillväxten på hotellmarknaden är i linje med bolagets förväntningar och hotellfastigheterna utvecklas generellt sett väl i sina respektive delmarknader. Det framgår av delårsrapporten.