Stockholm

Åkarna i hemligt möte – är trötta på Northug

RUKA/STOCKHOLM. Petter Northug har ställt till med ännu en skandal inom norsk skidåkning.Nu har flera av hans lagkamrater sagt ifrån mot Northug i ett hemligt möte.– Det blir onödigt strul, säger Marit Björgen.
Läs mer om Marit Björgen och Northug.

Här finns de behöriga lärarna i Stockholm

Täby enskilda gymnasium, Danderyds gymnasium och Kungsholmens gymnasium toppar listan när DN Sthlm kartlägger var de behöriga lärarna finns.
Läs mer om Stockholm.
Avataren visar vem som är på kontoret och var
Många är kritiska till aktivitetsbaserade kontor utan bestämda arbetsplatser. Men förra veckan öppnade ett nytt slags kontor i Stockholm, där inte ens arbetskamraterna är desamma från en dag till en annan.
Läs mer om Stockholm.
Extern aktör anlitad i Stockholms sopkaos
I den kritiserade upphandlingen om sophanteringen i Stockholm har ett externt företag redan anlitats för att hindra att hushållens sopor växer på hög. Företaget Ragn-Sells bekräftar att man anlitats. Notan för fastighetsägarna ser ut att växa.
Läs mer om Stockholm.

Snökaoset i Stockholm blev en solskenshistoria

Snökaoset slutade lyckligt för en grupp busspassagerare i Stockholm.En man med gips kunde åka in till stan – och en annan kille hann fram till sin jobbintervju, trots att samtliga bussturer var inställda.Allt tack vare en hjältechaufför som körde strandsatta passagerare trots att han inte var i trafik.– Han stannade och plockade upp en tjej som kämpade i decimeterhög snö med en barnvagn, berättar Stefan Erdman, en av passagerarna på bussen.
Minnesord: Greger Carpelan
Jägmästare Greger Carpelan, Stockholm, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 94 år. Han efterlämnar dottern Agneta, övrig släkt och vänner.
Läs mer om Agneta och Stockholm.
Sex scandal shakes the Swedish Academy
18 women accuse a central figure in the Swedish cultural sphere of sexual assault and harassment. He is artistic director of a literary club in central Stockholm, and has close ties to the Swedish Academy, which every year choses the laureate for the Nobel Prize in literature. Several of the described incidents have happened in flats belonging to the Swedish Academy.
Tonåringar orsakade förseningar på gröna linjen i Stockholm
Just nu är det många resenärer på den gröna tunnelbanelinjen i Stockholm som upplever förseningar.
Läs mer om Stockholm.
Minibuss i krock på E20
En minibuss och två personbilar har krockat vid trafikplats Bredäng, i södra Stockholm.Olyckan ska ha skett i södergående riktning och påverkar E4 och E20.Räddningstjänst och ambulans är på platsen.Oklart skadeläge.
Läs mer om Bredäng, E20 och Stockholm.Olyckan.
Anklagade skådespelaren kommer inte stängas av
Anmälningarna fortsätter att komma in till ledningen för Stadsteatern i Stockholm.På tisdagen informerades politikerna som styr teatern.– Vi hade ju självklart önskat att detta hade hanterats tidigare, så de utsatta personerna hade kunna få fullt stöd, säger Anette Hellström (M), gruppledare Stockholms Stadsteater.
Podcasten Värvet fyller 300 avsnitt – firar på Cirkus
Skandinaviens största intervjupodcast fyller 300 avsnitt och firar jubileet på Cirkus på torsdag. Kristoffer Triumf har sedan starten spelat in Värvet i sin atelj i Vällingby i västra Stockholm. DN Sthlm ställde fem frågor till den populära intervjuaren.
Läs mer om Stockholm, Vällingby och Värvet.
Branagh hyllade svenske polisen Ted i sitt tacktal
Vid International Emmy Awards fick Kenneth Branagh ta emot pris för best performance by an actor för sin roll i den brittiska versionen av Wallander.I sitt tacktal nämnde han den svenske polisen Ted Eriksson, som han lärde känna vid inspelningarna i Ystad och som i höstas blev knivstucken i en attack vid Medborgarplatsen i Stockholm.– Han har i verkligheten stött på vad de här berättelserna handlar om, sa Branagh i sitt tal.
Elektronikbutik utsatt för väpnat rån
Elektronikkedjan Elgigantens butik i Barkarby norr om Stockholm har utsatts för ett väpnat rån.Gärningsmännen uppges ha varit beväpnade med pistolliknande föremål.De jagas nu av ett stort polispådrag.– Vi har helikopter och patruller i området som letar efter flyktbilen, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Quiz: Vad kan du om Stockholms berömda hundar?
Stockholm är en stad som är full av hundhistoria. Men vad kan du egentligen om stans berömda jyckar? Gör DN Sthlms test.
Elektronikbutik utsatt för väpnat rån
En elektronikbutik i Barkarby norr om Stockholm har utsatts för ett väpnat rån.Gärningsmännen uppges ha varit beväpnade med pistolliknande föremål.
Läs mer om Barkarby och Stockholm.
Åtta julbord i Stockholm som du inte vill missa
Lyxa till det och ät julbord på restaurang i år.Här är en guide till ställen med klassisk julmat och några lite mer annorlunda där det serveras ett vegetariskt julbord, ett julbord med spanska tapas eller Pluras favoriter.Bra att boka i tid – för det här är ett populärt nöje.
Läs mer om Stockholm.
Magdalena Graaf har sålt lyxvåningen – efter fiaskot
Efter att ha försökt i över två år har hon nu lyckats.Magdalena Graaf har fått sålt lyxlägenheten i Vasastan i centrala Stockholm.Det skriver hon själv i ett nytt blogginlägg.
Läs mer om Stockholm.Det och Vasastan.
Så bra var Queen i Stockholm
Visuellt överväldigande men den riktiga scen-magin fattas.Det tar sig inte riktigt för Queen plus Lambert på Friends.
Läs mer om Lambert, Queen och Stockholm.
Johansson hjälte när FBK vann toppmötet
VÄXJÖ/STOCKHOLM. Färjestad besegrade Växjö borta med 4-2 på tisdagen.Nu knappar FBK in på Växjö i toppen av tabellen.– Det är fruktansvärt onödigt, säger målvakten Viktor Fasth om Växjös första förlust på nio matcher.
Läs mer om FBK, Viktor Fasth och Växjö.
Volvo kan rena dieseln bättre – men gör det inte
Volvo kan inom kort tvingas hantera en mängd upprörda kunder. Kunder som nyligen köpt en splitter ny Volvo för nästan 400 000 kronor men ändå får en kritiserad dieselbil. I värsta fall kan en ny Volvo S90 årsmodell 2018 bli bannlyst från vissa miljözoner i Stockholm.
Läs mer om Stockholm, Volvo och Volvo S90.
Minnesord: Rolf Lundgren
Som tidigare meddelats har radiomannen och språkpedagogen Rolf Lundgren, Stockholm, avlidit, 99 år gammal. Närmast anhöriga är de tre sönerna Göran, Ingmar och Tobe med familjer.
Priset för en båtplats i Stockholm kan fördubblas
Det ska bli dyrare att ha en båtplats, tycker Stockholms stad. Priset för en plats ska i snitt fördubblas om tjänstemännen får bestämma. Båtklubbarna rasar. – Det här är förskräckligt, säger Sören Löfgrne, vice ordförande i Saltsjön-Mälarens båtförbund.
Läs mer om Stockholm och Sören Löfgrne.
M-politiker avgår efter anklagelser om sextrakasserier
En moderat kommunpolitiker i Stockholm avgår efter att ha anklagats av flera personer för sexuella trakasserier, vilket SVT Stockholm var först med att rapportera. Politikern lämnar dessutom sin anställning för Moderaternas i Stockholms läns landsting.
Läs mer om Stockholm.
Konsertrecension: Bandet får dra det stora lasset med Little Steven
Nils Hansson om Little Steven and the Disciples of Soul på Stockholm Waterfront.