Stockholm

Minnesord: Louise Anderberg Hedensiö

Louise Anderberg Hedensiö, Stockholm, har avlidit, 57 år. Närmast anhöriga är maken Johan, barnen Erik, Anna och Hugo, mamma Marianne, bröderna Thomas och Christian samt övrig släkt. Vi är också många vänner som saknar vår bästa vän.

Minnesord: Anders Clason

Som tidigare meddelats har Anders Clason, Stockholm, avlidit 78 år gammal. Närmast anhöriga är hustrun Synnöve, barnen Mathias och Jenny med familjer samt syskonen Elin och Johan.
Läs mer om Elin, Jenny, Johan, Stockholm och Synnöve.
Rättegång mot SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth hålls i juni
Den 21 juni hålls rättegången i Stockholms tingsrätt mot Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth. Han står åtalad för ringa misshandel för en händelse utanför en nattklubb i Stockholm i november. Ekeroth nekar till brott och hävdar att han agerade i nödvärn.
Genustänk på förskola gör barnen mer öppna
Pedagogik som strävar efter att inte bekräfta könsnormer gör barn mer öppna mot det andra könet.Det visar en internationell studie av barn på förskolor i Stockholm, där bland annat Uppsala universitet deltagit.
Läs mer om Stockholm och Uppsala.

Lotta Olsson: Rik variation i egensinnig bildvärld

KRÖNIKA. På måndagen tar den tyske bilderbokskonstnären Wolf Erlbruch emot årets Astrid Lindgren Memorial Award, världens största barn- och ungdomsbokspris, i Konserthuset i Stockholm.
Frederik efter dådet: Beundrar svenskarna
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har båda visat starka känslor efter terrordådet i Stockholm i april.I dag stöttades de av det danska kronprinsparet –som fördömde attacken.– Vi har beundrat hur den svenska befolkningen har visat sammanhållning, sa kronprins Frederik i ett tal.
Läs mer om Daniel, Frederik och Stockholm.
Wolf Erlbruch – Almapristagaren som absolut inte vill vara gullig
I kväll tar den tyske bilderbokskonstnären Wolf Erlbruch emot årets Astrid Lindgren Memorial Award i Konserthuset i Stockholm. Han är glad, eftertänksam och precis som sina illustrationer – humoristisk och udda.
Ny uppgift: Misstänkte spionen jobbade på ambassaden
Den ryske överste som misstänks ha levt under falsk flagg i Sverige arbetade i tre år på ambassaden i Stockholm.Säkerhetsexperter är övertygade om att han var spion, skriver Dagens Nyheter.
Forsberg och Åberg i nyckelroller för Nashville i Stanley Cup-finalen
Tampa. Filip Forsberg har växt ut till Nashvilles viktigaste offensiva spelare i slutspelet. Lagom till finalen mot regerande mästarna Pittsburgh har han fått med sig en av de största talangerna som lämnat Stockholm de senaste åren – Pontus Åberg.
Birgitta Rubin: Stoppa flyttkarusellen och Världskulturmuseets expansion
Flyttkarusell. Slöseri med skattemedel. Kapitalförstöring. Kunskapsförakt. Utarmad verksamhet. Mycket har sagts om redan genomförda eller fruktade flyttar av museer, konst- och högskoleinstitutioner i Stockholm – framtvingade av hyresökningar. Här är Statens fastighetsverk boven i dramat men också privata hyresvärdar, som på en överhettad lokalmarknad alla rättfärdigar marknadshyror även för fattiga kulturinstitutioner.
Läs mer om Stockholm.
Mysiga kvällsmötet med kronprinsparet
Nu börjar danska kronprinsparets besök i Stockholm.Men redan i går träffade paret Victoria, Daniel och Carl Philip ombord på kungaskeppet Dannebrogen, skriver Billedbladet.
Den ryske officeren hade uppdrag i Sverige redan på 90-talet
Den ryske officeren som levt i Rimbo på falska uppgifter hade uppdrag i Sverige redan för 20 år sedan. DN kan nu avslöja att mannen i tre år arbetade på ryska ambassaden i Stockholm. Hans titel var tredje sekreterare – men experterna är övertygade om att mannen i själva verket var spion.
Läs mer om Rimbo, Stockholm och Sverige.
Almapristagaren som absolut inte vill vara gullig
I kväll tar den tyske bilderbokskonstnären Wolf Erlbruch emot årets Astrid Lindgren Memorial Award i Konserthuset i Stockholm. Han är glad, eftertänksam och precis som sina illustrationer – humoristisk och udda.
Bråk utanför krog – en förd till sjukhus
En person blev misshandlad utanför en restaurang i centrala Stockholm sent på söndagskvällen.Flera personer i rånarluvor ska ha stormat restaurangen.– Helt plötsligt så stormar några killar dörren och försöker slå någon kille, säger ett vittne.
Läs mer om Stockholm.
Nyanlända på elitutbildning: Vi behöver inget medlidande
Om några veckor går första årskullen ut från Handelshögskolan i Stockholm med en ny skräddarsydd utbildning. Det är flyktingar från Syrien, Etiopien, Eritrea och Iran som tar examen. 29-åriga Lana Haddad är en av dem. Hon har redan fått jobb.
Folk litar mer på polisen
Efter terrordådet i Stockholm den 7 april i år fick polisen mycket beröm för sitt agerande. Och den uppskattningen syns även i en ny undersökning som gjorts av opinionsinstitutet Sifo, skriver Svenska Dagbladet.
Läs mer om Sifo, Stockholm och Svenska Dagbladet.
Drottning Silvia: Det är barndomen vi firar
På söndagen firades Childhood-dagen på Gröna Lund i Stockholm med drottning Silvia på plats. I samband med uppmärksammandet – där artister, barn och föräldrar närvarade – höll drottning Silvia ett tal. – Det är underbart att vara här, säger hon.
Drönare stoppade flygtrafiken på Bromma
En drönare stoppade all flygtrafik på Bromma i Stockholm. Stoppet varade mellan 17.45 och 18.15 på söndagen, skriver Expressen.
Läs mer om Bromma, Expressen och Stockholm.
Flera larm om skogsbränder i torkan
Räddningstjänsten har ryckt ut på flera skogsbränder i Södertäljetrakten.Dessutom brinner det i skogen på en ö i Haninge skärgård.– Vi jobbar ihop med kustvekningen, sjöräddningen och har skickat egna båtar dit, säger Henrik Lindström, operativ chef vid räddningscentralen i Stockholm
Våldsamt upplopp i centrala Stockholm
Ett våldsamt upplopp bröt ut under natten till söndagen i Gamla stan i centrala Stockholm.
Läs mer om Gamla och Stockholm.
Våldsamt upplopp i centrala Stockholm
Ett våldsamt upplopp bröt ut under natten till söndagen i Gamla stan i centrala Stockholm. Drygt 30 manliga fotbollssupportrar började av okänd anledning slåss utanför puben Skeppsbar.
Läs mer om Gamla, Skeppsbar och Stockholm.
JUST NU: Våldsamt upplopp i Gamla stan
Ett masslagsmål bröt ut i Gamla stan i Stockholm natten till söndagen.Polisen uppger att ett 30-tal personer var inblandade i storbråket utanför Skeppsbar.– Man har skrivit att det rör sig om ett våldsamt upplopp, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.
JUST NU: Våldsamt upplopp i Gamla stan
Ett masslagsmål bröt ut i Gamla stan i Stockholm natten till söndagen.Polisen uppger att ett 30-tal personer var inblandade i storbråket utanför Skeppsbar.– Man har skrivit att det rör sig om ett våldsamt upplopp, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.
Debutanten Enkamp är redo att fylla kostymen
Norske Emil Meek fick kasta in handduken. Hans ersättare i Globen – en 25-årig debutant från Stockholm. – Jag kommer vara cool, lugn, samlad och köra som vanligt, säger Oliver Enkamp inför UFC-debuten på hemmaplan.
Läs mer om Globen, Oliver Enkamp och Stockholm.