Stockholmdirekt

Stureplanerna görs om

Stureplanerna har stött på stort politiskt motstånd. Två gånger har frågan varit uppe i stadsbyggnadsnämnden – och två gånger har frågan bordlagts efter kritik från flera håll. Nu skickar man tillbaka planerna till ritbordet, skriver Stockholmdirekt.
Läs mer om Stockholmdirekt.

Kvinna begärs häktad efter smitningsolycka

En kvinna har begärts häktad, misstänkt för smitningsolyckan i Hässelby Villastad under torsdagsmorgonen, skriver StockholmDirekt.– Jag har begärt henne häktad, hon är misstänkt grovt vållande till kroppsskada, säger kammaråklagare Malin Arentoft till tidningen.
Här kan Trafikverket införa nya biltullar i Stockholm
Trafikverket undersöker möjligheten att införa mer trängselskatt i Stockholm.Den här gången är det innerstaden som utreds.– En skatt på innerstadsbroarna skulle minska genomfartstrafiken kraftigt. Det skulle minska köerna, till en rimlig kostnad, säger Peter Huledal, enhetschef på Trafikverket, till StockholmDirekt.
Moderatförslaget: Sätt in militär i förorterna
Här är moderatförslaget för att komma åt de kriminella gängen:Militär i Stockholmsförorterna – typ Rinkeby, Tensta, Husby och Hallunda och Norsborg.– Det är de hederliga människorna i området som råkar illa ut. Vi behöver gå in för att stötta dem, säger riksdagsledamoten Mikael Cederbratt (M) till StockholmDirekt.

Miljöpartist i Järfälla döms för hets mot folkgrupp

Miljöpartisten Jonas Serneholt, politisk sekreterare och ledamot i kommunfullmäktige i Järfälla, skrev att somalier är en cancersvulst på Facebook. Nu döms han för hets mot folkgrupp, enligt Stockholmdirekt.
Ett steg närmre Applebutik i Kungsträdgården
En Apple-butik i Kungsträdgården kommer allt närmare.Företaget har nu fått klartecken från stadsbyggnadsnämnden.Men först ska planera ut på samråd, rapporterar Stockholmdirekt.se.
Grönt ljus för Apple-butik i Kungsträdgården
Apple får bygga en flaggskepsbutik i Kungsträdgården i centrala Stockholm. Det rapporterar Stockholmdirekt.se.
Man anhållen efter överfall i joggingspår
Två kvinnor har utsatts för våldtäktsförsök i ett joggingspår i Bromma.Nu har en man anhållits misstänkt för åtminstone ett av överfallen.– Han greps i går eftermiddag odramatiskt i sitt hem, säger spaningsledare Patrik Zanders, till StockholmDirekt.
Läs mer om Bromma.Nu och StockholmDirekt.
Efter skarpa kritiken: Nattklubb kickar vakter
Den populära nattklubben Trädgården på Södermalm i Stockholm kickar sitt vaktbolag.Orsaken: Övervåld, sexism, rasism.Vi kommer att göra interna förändringar, har chefen Jakob Grandin tidigare sagt till lokaltidningen StockholmDirekt.
Stockholms nya satsning – efter gatubarnslarmet
Allt fler barn sover på gatan, tar droger och utför grova brott.Polisens larm om de marockanska gatubarnen har väckt starka känslor.Nu inför Stockholms stad en ny satsning för att hjälpa barnen genom att samarbeta med flera ideella organisationer, skriver StockholmDirekt.
Läs mer om StockholmDirekt.
Stockholmsmoderaterna om skola: Lägg ner omedelbart
Elever saknas och lärarna vet inte hur man sätter betyg. Nu kräver Moderaterna i Stockholms län att Roma kulturklass, som är en del av Hammarbyskolan, läggs ner, rapporterar Stockholmdirekt. – Det är helt oacceptabelt att särbehandla barnen i Roma kulturklass på det här viset, säger Cecilia Brinck (M) oppositionsborgarråd i Stockholm, till sajten.
Cyklistinformation från polisen och staden var felaktig
Polisen och staden skulle lära cyklister cykla rätt, men delade ut broschyrer med felaktig information, enligt StockholmDirekt. Nu pudlar polisen.
Läs mer om StockholmDirekt.
Förskolor kopplas till scientologi
Fem förskolor i Stockholm finns med på en internationell scientologisk lista. Nu vill Stockholm stad utreda om förskolorna har en koppling till den kontroversiella rörelsen, enligt StockholmDirekt. Företaget bakom förskolorna tillbakavisar uppgifterna.
Läs mer om Stockholm och StockholmDirekt.
Slaktare avlivade fel häst
En äldre häst skulle avlivas i Täby norr om Stockholm i måndags. Men något gick fel och slaktaren sköt i stället en fullt frisk fyraårig häst, skriver Stockholmdirekt.
Läs mer om Stockholm, Stockholmdirekt och Täby.
Slaktare avlivade fel häst
En äldre häst skulle avlivas på Löttinge gård i Täby norr om Stockholm i måndags. Men något gick fel och slaktaren sköt i stället en fullt frisk fyraårig häst, skriver Stockholmdirekt.
Solvalla slog sitt eget världsrekord
Förra året kom travarenan Solvalla med i Guiness rekordbok efter att ha arrangerat världens största bakluckeloppis.Under helgen slog huvudstadbanan sitt eget rekord – med minsta möjliga marginal.– Vi slog förra årets rekord med 14 bilar, säger Maria Wiberg, arrangör på Stockholmsmarknader till Stockholmdirekt.se
Vårdköer i Stockholm på upp till två månader
Det kan ta några dagar till – upp mot två månader. Väntetiderna för att få träffa en läkare i Stockholm varierar kraftigt. – Jag ser det som en av frågorna vi måste jobba hårt med framöver, säger Anna Starbrink (L) hälso- och sjukvårdslandstingsråd till StockholmDirekt.
Här klickade vi mest bostäder i Stockholm
Hornsbergs strand och Larsbodavägen i Farsta – där har ni överraskande två av de mest klickade adresserna på bostadssajterna i Stockholm förra året. Det innebär att mer flotta lägen i Vasastan och på Östermalm har fått flytta på sig. – Det är jätteroligt att ett ungt och fräscht område hamnar i topp, säger mäklaren Pia Lasses till StockholmDirekt.
Så trångt blir det på Odenplan i sommar
Räkna med att det kan bli trångt på Odenplan i sommar. När Citybanan öppnar kommer drygt 69 000 människor att passera varje dag. – Vi har ett nära samarbete med alla inblandade aktörer. Om vi får signaler att det uppstår problem kommer vi givetvis ta hand om det, säger Måns Gauffin, kommunpolis på Norrmalm till StockholmDirekt.
Klottret ökar tredubbelt – vägg kan vara boven
Fallen av skadegörelse och klotter har tredubblats på Södermalm i Stockholm de senaste tre åren. Väggen för gatukonst i Tantolunden kan vara boven. – Väggen försvårar för oss, säger polisen Anders Lindberg till StockholmDirekt.
Sverigedemokrat utesluten – planerar stämma partiet
Sverigedemokraterna i Stockholms stad har valt att utesluta ledamoten Margareta Haglund ur partiet. Anledningen är ekonomiska oegentligheter, skriver Stockholmdirekt.
Planen: Så här ska Sergels torg göras om
I sommar går startskottet för att göra om Sergels torg. Slutresultatet när allt är färdigt: 32 nya hyresrätter, krog, soltrappa och en öppen takterrass. – Vårt främsta syfte är att skapa liv där 24 timmar om dygnet, säger Anna Nyberg, chef för fastighetsutveckling på Vasakronan till StockholmDirekt.
SL:s glädjebesked: Ny plan för framtiden
Här är SL:s glädjebesked till alla som nyttjar kollektivtrafiken i Stockholm. Hellre höja lite varje år än att dänga till med en chockhöjning med ojämna mellanrum. – Vi vill komma bort från det här hattandet kring prisutvecklingen och hitta ett system som innebär mer förutsägbara prisförändringar och som går att knyta till prisutvecklingen i samhället i övrigt, säger trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons (M) till StockholmDirekt.
Läs mer om Stockholm och StockholmDirekt.
Grannarnas ilska mot bostäder vid golfbana
Två våningar mer – då ilsknar villagrannarna till. Det sker just nu vid Kevinge strand i Danderyd. Golfförbundets tidigare lokal planeras nämligen bli bostäder, och de intillboende är irriterade. – Det blir mycket mer trafik, säger en av grannarna till StockholmDirekt.
Läs mer om Danderyd, Kevinge och StockholmDirekt.
Utredning startas efter SD-uttalande
SD ger invandrare skulden för köerna på akutsjukhusen och hävdar att sjukhuspersonal som sympatiserar med partiet hjälper till att registrera patienters etniska ursprung. Landstingsrådet Anna Starbrink (L) reagerar starkt och har startat en utredning. – Om SD:s sympatisörer snokar runt på sjukhusen, ja, det får ju inte förekomma. Det bryter ju mot hälso- och sjukvårdslagen, säger hon till Stockholmdirekt.se.